چند خبر از ایران و جهان
بیکاران کشور چه مدرک تحصیلی دارند؟
- فوق لیسانس و بالاتر ۷/۷ درصد
- فوق دیپلم و لیسانس ۳/۳۶ درصد
- دیپلم و پیش دانشگاهی ۸/۲۴ درصد
- زیر دیپلم ۵/۳۰ درصد
منبع : مرکز آمار ایران
اعتصابات گسترده در فازهای پارس جنوبی
امروز دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷ همه کارگران در محل اداره کار منطقه ویژه گرد آمدهاند.
در همین راستا کارگران فازهای ۹ و ۱۰ و جمعی دیگر از کارگران فازهای دهگانه دست به اعتصاب زدهاند.
کارگران، خواهان شفافیت کامل حقوق دریافتی و افزایش حقوق و دیگر مواد مندرج در بخشنامه اداره کار منطقه ویژه شدهاند
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی درخواست افزایش فوری دستمزد کارگران را با بیش از هزار امضاء در دبیرخانه شورای شهر و شهرداری تهران ثبت کرد
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به دلیل کاهش شدید ارزش ریال و افزایش قیمت بعضا چند برابری مایحتاج زندگی که موجب کاهش قدرت خرید کارگران شده است. و بیش از پیش کارگران در زیر خط فقر قرار گرفته اند. با جمع آوری بیش از هزار امضاء از رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی، از رئیس شورای شهر تهران و شهردار تهران درخواست کرد با بازنگری در طرح طبقه بندی مشاغل، دستمزد کارگران فورا افزایش یابد.
لابیگری سازمان «کومله» در واشنگتن
«المانیتور» گزارش داد سازمان کومله دارد اواخر ماه میلادی گذشته فعالیت خود در واشنگتن را بهعنوان یک گروه لابیگری که «قصد برقراری روابط مستحکم و پایدار» با دولت ترامپ دارد بهثبت رسانده است.
المانیتور تصریح کرده سازمان «کومله» در سالهای گذشته در کنگره آمریکا به فعالیتهای لابیگری اشتغال داشته است.
طبق این گزارش، «صالح بایزیدی» که شهروند کانادا است و خودش را روزنامهنگار معرفی میکند بهصورت داوطلبانه فعالیتهایی مانند نوشتن یادداشت در رسانهها، ملاقات با مقامهای آمریکایی و حضور در اندیشکدههای آمریکایی انجام داده است.
او که خودش را نماینده آمریکا برای کومله معرفی میکند گفت که به این دلیل فعالیتهای لابیگریاش را ثبت کرده که اطمینان پیدا کند دیدارهایش با مقامهای دولتی، قانونی محسوب میشوند.
فعالیتهای این گروه کردی ذیل قانونی موسوم به «قانون ثبت عاملان کشورهای خارجی» بهثبت رسیده؛ هدف از این قانون، رصد منافع سیاسی افراد وابسته به کشورهای خارجی است.
المانیتور نوشت بایزیدی و سایر مقامهای کومله از سال 2015 در تلاش برای جلب حمایت اعضای کنگره بودهاند. یکی از مقامهای کومله با چندین سناتور جمهوریخواه از جمله اد رویس، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا عکس گرفته است.فعالیتهای این گروه بعد از خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران تشدید شده است.
ترامپ به مکرون: مذاکره با ایران زود است، آن ها باید زجر بکشند!
دیوید ایگناتیوس»، ستوننویس روزنامه واشنگتنپست به نقل از یک منبع مدعی شده «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه و «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل درباره پیشنهاد آمریکا برای مذاکره با ایران گفتوگو کردهاند.
ایگناتیوس نوشته ترامپ اکنون بیش از یک سال است که به صورت محافظهکارانه برای مذاکره با ایران علامت میدهد. یک مقام آمریکایی سپتامبر سال 2017 به ماکرون گفت که ترامپ آماده دیدار با روحانی است و از رئیسجمهور فرانسه خواست مقدمات انجام این دیدار را برگزار کند.
طبق ادعای ستوننویس واشنگتنپست، ماکرون در جریان نشست مجمع عمومی در هفته گذشته از ترامپ پرسیده این بار چه پیامی برای روحانی دارد. منابع آگاه گفتهاند ترامپ این طور پاسخ داده است: «من آمادهام با آنها مذاکره کنم، ولی هنوز خیلی زود است. لازم است آنها زجر بکشند.»
هیولای ایران را باید از گرسنگی کشت
«رووین ریولین»، رئیس رژیم نژاد پرست اسرائیل در دیدار با «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان سخنان توهینآمیزی علیه ایران به زبان آورده است.
ریولین در این دیدار که در بیتالمقدس انجام شده از آلمان خواست با آمریکا برای اعمال تحریمهای اقتصادی علیه ایران همراهی کند.
ریولین در سخنانی توهینآمیز گفت: «از نظر ما حالا وقت آن است که به تحریمهای موثر علیه ایران بپیوندیم، نه اینکه آنها را دور بزنیم. هیولای ایران را باید از گرسنگی کشت نه اینکه به آن غذا داد. این تنها راه برای تضمین ثبات دنیا است.»
آغاز دعوای جدید تهران و واشنگتن در لاهه بر سر داراییهای بلوکه شده ایران
پس از آنکه سرانجام هفته گذشته در پرونده شکایت ایران از آمریکا با استناد به پیمان مودت میان دو کشور، قرار موقت دیوان به نفع ایران صادر شد، دیوان از روز دوشنبه شکایت ایران از آمریکا در پرونده مصادره داراییهای بانک مرکزی ایران را بررسی میکند.
به گزارش «تابناک»؛ در همین راستا، روز دوشنبه ایالات متحده آمریکا از دیوان بینالمللی دادگستری درخواست کرد، شکایت ایران برای مسدود شدن 1.75 میلیارد دلار از داراییهای این کشور به دلیل ارتباط با قربانیان بمبگذاری سال ۱۹۸۳ را رد کند.
در نشست صبح روز دوشنبه دیوان لاهه که به بیان ادعاهای وکلای آمریکایی اختصاص یافت، طرف آمریکایی ایران را فاقد صلاحیت برای طرح شکایت علیه تصرف داراییهای خود در آمریکا دانست.
تیم حقوقی ایالات متحده آمریکا همچنین به دلیل آنچه «جبران خسارت خانوادههای سربازان جان باخته آمریکایی در لبنان» خواندند، مسدود کردن 1.75 میلیارد دلار از داراییهای ایران را موجه دانستند.
وکلای آمریکایی همچنین اعلام کردند که ایران در جریان ترور چهار تن از سران حزب دموکرات کردستان ایران (به اثبات رسیده – مجله هفته) در رستوران میکونوس آلمان و همچنین بمبگذاری مرکز یهودیان آرژانتین (به اثبات نرسیده – مجله هفته) طرح ترور سفیر عربستان سعودی در آمریکا و همچنین ناآرامیهای بحرین نقش داشته است.
گفتنی است، 1.75 میلیارد دلار از داراییهای مسدودشده ایران به دلیل انفجار سال ۱۹۸۳ بیروت، از سوی دیوان عالی ایالات متحده به عنوان غرامت به قربانیان و بازماندگان آن حادثه داده شده و ایران به دنبال بازپسگیری این مبلغ است.
در آن حادثه که در سال ۱۹۸۳ و در پایتخت لبنان صورت گرفت، شماری از بستگان حدود ۲۴۰ تفنگدار آمریکایی در انفجاری که واشنگتن مسئولیت آن را متوجه ایران میداند جان خود را از دست دادند.
آغاز دوئل جدید تهران و واشنگتن در لاهه بر سر دارایی های بلوکه شده ایران/ چرا آمریکا تلاش می کند شکایت ایران را از دستور کار خارج کند!؟
در بخشی از دادخواست ایران آمده است: «ایالات متحده با این موضع که ایران حامی تروریسم است (موضعی که ایران آن را قویاً رد میکند) شماری اقدامات اجرایی و قانونگذاری انجام داده که اثر عملی آنها تأثیری بر منافع و داراییهای ایران و مؤسسات ایرانی از جمله بانک مرکزی ایران و بر خلاف پیمان مودت و از طریق اجرای رسیدگی های قضایی علیه ایران دارد.»
گفتنی است، ایران باز هم جمشید ممتاز را به عنوان قاضی خود معرفی کرد.
طرف آمریکایی هم پیشتر «دیوید کارون» را به عنوان قاضی اختصاصی انتخاب کرده بود. اما به علت فوت این قاضی، «چارلز براور» که در پرونده اخیر خروج آمریکا از برجام نیز عهده دار این مسئولیت بود، دوباره برای این پرونده معرفی شد.
طبق اعلام دیوان لاهه، جلسات بررسی و استماع ادعاها و دفاعیات طرفین از ۸ تا ۱۲ اکتبر برگزار میشود.
«ریچارد ویسک»، مشاور حقوقی وزارت خارجه آمریکا در جلسه استماع روز دوشنبه گفت: «محور اقدامات مطروحه در این پرونده حقوقی را حمایت ایران از تروریسم بینالمللی تشکیل میدهد.» وی از دیوان لاهه خواست شکایت ایران را رد کند. تاریخ اعلام حکم دادگاه هنوز مشخص نشده است.
داراییهای ایران که سال 2016 دادگاه آمریکایی حکم توقیف آن را صادر کرد، در بانک سیتیبانک نیویورک نگهداری می شود. بانک مرکزی ایران در سال 2014 به دادگاه نیویورک برای بازگرداندن دارایی های ایران در این بانک شکایت کرده بود.
به نظر می رسد، آمریکایی ها تلاش دارند تا قبل از موعد مقرر برای اعلام رأی دیوان، پرونده شکایت ایران را از دستور کار دیوان خارج کنند؛ به این جهت که پیروزی ایران در این پرونده می تواند به تقویت فزاینده موضع حقوقی ایران در برابر آمریکا منجر شود؛ مسأله ای که بدون شک با توجه به نفوذ آمریکا در نهادهای بین المللی و ساختار حقوقی نظام بین الملل، چندان خوشایند این کشور نخواهد بود.
نیرنگ جدید آمریکا برای تقویت جناح آمریکایی رژیم ایران: نبرد در آمریکا براي حفظ دسترسي ايران به سوئيفت
چندین مسئول آمریکایی در گفتگو با واشنگتن فری بیکن فاش کردند نبردی داخلی در دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای حفظ دسترسی ایران به بازارهای مالی بین المللی در جریان است که شاهرگی حیاتی برای نظام مالی ایران در آستانه اجرای تحریم های جدید ضد ایران به شمار می رود.
مسئولان بلندپایه وزارت خزانه داری آمریکا از جمله شماری از این مسئولان که امیدوار به نجات توافق هسته ای با ایران هستند گفته می شود در تلاش برای حفظ ارتباط ایران با سوئیفت هستند که سازوکار بین المللی تسهیل معاملات بانکی است. چندین مسئول آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود گفتند مسئولان ارشد سوئیفت هفته گذشته در واشنگتن بودند و نشست هایی با مسئولان دولت ترامپ برگزار کردند تا اطمینان حاصل کنند دسترسی ایران به این سامانه حفظ خواهد شد. این سامانه همزمان با تلاش کشورهای اروپایی برای حفظ تجارت با ایران به اقتصاد ایران تاکنون کمک کرده است همچنان به فعالیت خود ادامه دهد.
جنگ دروغ با دروغ، ترامپ: دموکرات ها با روسیه تبانی کردند
رئیس جمهور آمریکا درباره مقاله نیویورک تایمز گفت: من نمی خواهم چیزی بگویم. من فکر می کنم بسیار منصفانه با ما رفتار شد. همه می دانند که تبانی با روسیه در کار نبود. همه اینها ساخته دموکرات ها است. آنها (دموکرات ها) کسانی هستند که با روسیه تبانی کردند. دموکرات ها با روسیه تبانی کردند. صادقانه بگویم دولت قبلی وقتی فهمید باید کاری بکند، هیچ کاری علیه روسیه انجام نداد.
ابراز اطمینان مقام صندوق بین المللی پول درباره توان چین برای دفاع از ارزش یوآن
به نقل از خبرگزاری رویترز، موریس اوبستفلد رئیس اقتصاددان های صندوق بین المللی پول روز سه شنبه گفت به رغم کاهش اخیر در ارزش یوآن، وی نسبت به توان دولت چین برای دفاع از واحد پول خود نگرانی ندارد.
وی این اظهارات را در پاسخ به سوالی درباره این مساله در حاشیه یک کنفرانس خبری در نشست سالانه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در بالی اندونزی عنوان کرد.
وی گفت: «فکر نمی کنم این یک مشکل باشد.» اما وی افزود دولت چین با اقدامی متوازن کننده میان اقداماتی برای حمایت از رشد اقتصادی و تامین ثبات مالی مواجه خواهد شد.
تلاش ترکیه برای یافتن کامیون سیاه حامل جسد «خاشقجی»
روزنامه گاردین به نقل از نیروهای امنیتی ترک گزارش داد که مسئولان ترکیه با بررسی دوربینهای کار گذاشته شده در خیابانهای این کشور به دنبال پیدا کردن یک کامیول سیاه رنگی هستند که گفته می شود حامل جسد جمال خاشقجی روزنامه نگار و منتقد برجسته سعودی بوده است.
بر اساس این گزارش، نیروهای امنیتی ترکیه معتقدند که این کامیون یکی از ۶ خودرویی است که تیم ۱۵ نفره سعودی را به کنسولگری عربستان در استانبول منتقل کرده است. گفته می شود که این تیم ۱۵ نفره در کشتن خاشقجی دست دارند.
بعد از گذشت ۲ ساعت از ورود خاشقجی به کنسولگری عربستان، تعدادی از این خودروها ساختمان کنسولگری را ترک کردند. دوربینهای امنیتی این کامیون سیاه رنگ را که پلاک دیپلماتیک داشته و صندوق هایی را با خود حمل می کرد ثبت کرده اند.
دبکا: اس-300 سوریه با اپراتورهای ایرانی کار میکند
وبسایت اسرائیلی دبکا روز دوشنبه در گزارشی مدعی شد که روسیه تصمیم گرفته است تا چند تیم از نفرات ایرانی را برای کار با سامانه موشکی اس-300 به سوریه بفرستد.
این گزارش افزود که تصمیم روسیه برای اعزام تیم هایی از ایران به سوریه برای کنترل سامانه اس-300 موجب شگفتی مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکا شده است.
بنابر این گزارش، سوریه دقیقا همان مدلی از اس-300 را از روسیه دریافت کرده است که ایران دو سال پیش خریداری کرده بود، یعنی مدل پی ام یو-2.
طبق ادعای این سایت، استفاده از نیروهای ایرانی برای کار با اس-300 باعث می شود تا در صورت حمله هوایی مستقیم آمریکا و اسرائیل به این سامانه در سوریه، نیروهای روس از خطر در امان باشند.
این گزارش همچنین به نقل از منابع نظامی و اطلاعاتی افزود روسیه سه گردان از سامانه اس-300 را به سوریه فرستاده که هر کدام از آن ها مجهز به هشت پرتابگر موشک بوده و هر پرتابگر نیز 100 موشک دارد. تمامی این تجهیزات در کارخانجات روسی تحت تعمیر کلی (بازآماد) قرار گرفته اند.
ماه گذشته یک فروند هواپیمای نظامی ایلیوشین-20 روسیه درست هنگامی که جنگنده های اف-16 اسرائیل به استان لاذقیه حمله کرده بودند، سرنگون شد. مسکو، اسرائیل را مسبب سرنگون شدن این هواپیما اعلام کرده و گفت جنگنده های اسرائیلی از هواپیمای ایلیوشن به عنوان سپری برای گریختن از سامانه پدافند هوایی سوریه استفاده کرده اند.
پس از آن روسیه تصمیم گرفت تا برای تقویت پدافند هوایی سوریه، سامانه موشکی اس-300 را در اختیار این کشور قرار دهد.
معارضان امروز سلاحهای سنگین خود را از خطوط مقدم ادلب خارج میکنند
نقل از روسیاالیوم، منابع وابسته به معارضان مسلح سوری اعلام کردند که آنها طی روزهای گذشته و به ویژه یکشنبه و دیشب در راستای خارج کردن سلاح های سنگین از خطوط مقدم در ادلب در چارچوب توافق سوچی حرکت کرده اند.
بر اساس این گزارش؛ معارضان مسلح سوری امروز همه سلاح های سنگین خود مانند عرابه های توپ و سکوهای موشک انداز، خمپاره اندازها و موشک های میان برد خود را از خطوط مقدم با ارتش سوریه در ادلب خارج می کنند.
همزمان؛ نیروهای ارتش ترکیه سلاح و خودروهای زرهی به منطقه عاری از سلاح به منظور آمادگی برای انجام گشتی های هماهنگ با نیروهای روسیه به موجب توافق سوچی میان روسیه و ترکیه وارد کرده اند.
از ششم اکتبر معارضان سوری کار خروج سلاح های سنگین خود از خطوط مقدم را آنگونه که ناجی مصطفی سخنگوی موسوم به جبهه الوطنیه یکی از گروههای ارتش آزاد سوریه گفته، آغاز کرده است.
شایان ذکر است که در ۱۷ سپتامبر گذشته رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در نشست خبری از توافق درباره منطقه عاری از سلاح میان مناطق تحت کنترل ارتش سوریه و معارضان در ادلب سخن گفتند.
چین: رئیس پیشین اینترپل به اتهام رشوهخواری تحت بازداشت است
دولت چین امروز سه شنبه اعلام کرد که «منگ هونگوی» رئیس پیشین پلیس بینالملل «اینترپل» به اتهام دریافت رشوه و قانونشکنی در این کشور تحت بازداشت است.
این در حالیست که سازمان مبارزه با فساد مالی چین امروز تایید کرد که وی در چین بازداشت شده و تحقیقات از او به اتهام قانونشکنی به جریان است.
پلیس بینالملل دیروز اعلام کرد که «منگ هونگوی» از سمت خود استعفا داده و قرار است تا انتخابات جدید در ماه نوامبر یکی از مقامات کره جنوبی ریاست اینترپل را بر عهده داشته باشد.
وزارت امنیت ملی چین که «منگ هونگوی» معاون آن بود امروز در بیانیهای بازداشت او را «درست و عاقلانه» توصیف و اعلام کرد که این اقدام «نشاندهنده عزم دولت برای ادامه مبارزه با فساد است».
وی که در مقر اینترپل در لیون فرانسه زندگی میکرد، حدود ۲ هفته پیش به چین سفر کرد و از آن به بعد خبری از او در دست نبود.
پس از آن همسر او از جامعه بینالمللی خواست برای پیدا کردن شوهرش کمک کنند و درباره سلامت شوهرش اظهار نگرانی کرد.
آمریکا از دیوان «لاهه» خواست درخواست ایران را رد کند
به نقل از رویترز، آمریکا خواستار رد دعوی ایران نزد دیوان بینالمللی دادگستری «لاهه» (ICJ) برای بازگرداندن ۱.۷۵ میلیارد دلار شد.
«ریچارد ویزک» (Richard Visek) مشاور وزارت خارجه آمریکا امروز دوشنبه پس از تشکیل جلسه صبح دیوان پیرامون استماع استدلال حقوقی این کشور در اظهاراتی ادعا کرد: اقداماتی که در ریشه این پرونده قرار دارد حول محور حمایت تهران از تروریسم بین المللی قرار گرفته است!
بر این اساس، واشنگتن از دیوان بینالمللی دادگستری خواست دعوی حقوقی ایران نزد این دادگاه درباره بازگرداندن ۱.۷۵ میلیارد دلار از داراییهای بلوکهشده تهران را رد کند.
دیوان بینالمللی دادگستری «لاهه» (ICJ) دیروز در وبگاه خود اعلام کرد: جلسات استماع شکایت ایران از آمریکا در پرونده مصادره دارایی های بانک مرکزی ایران از روز دوشنبه هشتم اکتبر (۱۶ مهر ماه) در این نهاد بین المللی برگزار می شود و تا روز جمعه هفته جاری مصادف با ۱۲ اکتبر (۲۰ مهر ماه) ادامه خواهد یافت.
در جلسات صبح و بعدازظهر امروز دوشنبه ۱۶ مهر دیوان بین المللی دادگستری استدلال حقوقی آمریکا مطرح خواهد شد.
پس از آن ایران در روز چهارشنبه ۱۸ مهر ماه در دو نوبت صبح و بعدازظهر امکان طرح ادله خود را خواهد داشت.
در دور دوم جلسات استماع در جلسه روز پنجشنبه بعدازظهر بار دیگر نمایندگان آمریکا به طرح استدلال های حقوقی خود خواهند پرداخت.
نمایندگان حقوقی ایران نیز در جلسه بعدازظهر روز جمعه آخرین ادله خود را مطرح خواهند کرد.
براساس آئین دادرسی دیوان بین المللی دادگستری، جلسات استماع دفاعیات شفاهی دو طرف پس از تبادل لوایح تشکیل می شود.
به گزارش یورونیوز، لایحه شکایت ایران در ۸ فصل، بیش از ۲ هزار صفحه و در ۴ جلد تهیه شده است.
این درحالیست که چهارشنبه ۱۱ مهر ماه دیوان دادگستری بین المللی لاهه پس از بررسی دفاعیات نمایندگان ایران و آمریکا در خصوص شکایت تهران از واشنگتن در موضوع اقدامات خصمانه واشنگتن علیه تهران اعلام کرد که این دادگاه صلاحیت رسیدگی به این شکایت را دارد.
جمهوری اسلامی ایران در خرداد ماه درباره اختلاف مربوط به تخلفات دولت آمریکا نسبت به معاهده مودت، روابط اقتصادی و حقوق کنسولی میان ایران و آمریکا که در روز ۱۵ آگوست ۱۹۵۵ (۲۳ مرداد ۱۳۴۴) از سوی دو طرف امضا و در ۱۶ ژوئن ۱۹۵۷ (۲۶ خرداد ۱۳۳۶) لازم الاجرا شده است، دادخواستی را در دفتر دیوان بین المللی دادگستری ثبت کرد.
در همین رابطه «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران نیز روز دوشنبه ۲۵ تیر ماه سال جاری (۱۶ ژوییه) اعلام کرد که ایران از آمریکا به دلیل «نقض عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی بین ایران و آمریکا در سال ۱۹۵۵» شکایت کرده است و جمهوری اسلامی ایران بر همین مبنا دادخواستی را به دبیرخانه «دیوان لاهه» تسلیم کرده است.
جمهوری اسلامی ایران در این دادخواست آورده بود: ایالات متحده با این موضع که ایران حامی تروریسم است (موضعی که ایران آن را قویاً رد میکند) شماری اقدامات اجرایی و قانونگذاری اتخاد کرده است که اثر عملی آنها تاثیر بر منافع و دارایی های ایران و موسسات ایرانی از جمله بانک مرکزی ایران برخلاف معاهده مودت و از طریق اجرای رسیدگی هایی قضایی علیه ایران است.
در بخش دیگری از این دادخواست بیان شده بود که در اثر احکام دادگاه های آمریکایی، ۵۶ میلیارد دلار حکم علیه ایران به ادعای مشارکت در اقدامات تروریستی خارج از خاک آمریکا صادر شده است.
در پی این شکایت، دیوان بین المللی دادگستری در تاریخ ۲ مرداد طی نامه ای رسمی خطاب به مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا به دولت واشنگتن هشدار داد از هر گونه اقدام جدید در این زمینه اجتناب کند، و توجه دولتمردان کاخ سفید را به این ضرورت جلب کرد که باید در زمینه مورد دعوا (بازگشت تحریم ها) طوری عمل کند که آرای آینده دیوان که بعد از جلسه ۲۷ اگوست (پنجم شهریور) صادر خواهد کرد، بلا اثر نشود.
این دادگاه در جلسه چهارشنبه ۱۱ مهر ماه خود دستور داد که آمریکا تحریم هایی که حمل و نقل هوایی غیر نظامی را برای ایران محدود می کند و همچنین تحریم هایی که دسترسی ایران به کالاهای بشر دوستانه از جمله محصولات کشاورزی، دارویی و … را محدود می کند لغو شوند.
در جلسه روز مذکور، رئیس این دادگاه اعلام کرد: تصمیم ایالات متحده برای خروج از توافق هستهای و احیای بخشی از محدودیتها از جمله لغو مجوز واردات از ایران و مبادلات مالی با این کشور، میتواند برخی از حقوق ایران در پیمان مودت را محدود کند. دیوان معتقد است که صلاحیت رسیدگی به این پرونده را داراست. اظهارات شفاهی آمریکا مبنی بر اینکه واشنگتن تلاش میکند تحریمها آثار منفی انسانی بر ایران نداشته باشد را «ناکافی» می دانیم. به عقیده دیوان همچنان چنین ریسکی وجود دارد. دیوان معتقد است که بر اساس تعهدات مصرح در پیمان مودت، ایالات متحده باید به نحو مقتضی محدودیتهای اعمال شده در زمینه اقلام دارویی، بشردوستانه، هوانوردی و کشاورزی بر اساس تصمیم ۸ می ۲۰۱۸ علیه ایران را رفع کند.
بر اساس چند بند پیمان مودت ایران و آمریکا، طرفین از اعمال محدودیت تجاری و مالی بر یکدیگر منع شدهاند.
حماقت هیتلر تکرار میشود؟ آمریکا، ناتو و اوکراین را برای جنگ با روسیه آماده میکند
روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» امروز در تحلیلی نوشته است: وزارت دفاع اوکراین اعلام کرده است که از امروز 8 اکتبر الی 19 اکتبر (27ــ16مهرماه) تمرینات نظامی چندملیتی تحت عنوان «آسمان پاکــ2018» برگزار خواهد شد.
در این مانورها علاوه بر نیروهای نظامی و ناوگان هوایی اوکراین، نیروهای فرامنطقهای از آمریکا، بلژیک، دانمارک، استونی، هلند، لهستان، رومانی و انگلیس هم مشارکت دارند. سفارت آمریکا در کییف اعلام کرده که جنگندههای افــ15 و هواپیماهای حملونقل سیــ130 نیروی هوایی آمریکا نیز برای شرکت در این مانورها به اوکراین فرستاده شدهاند.
وزارت دفاع اوکراین هدف از این مانورها را که طی دو هفته آینده در مناطقی از خاک اوکراین برگزار خواهد شد، بهبود مشارکت بین اوکراین و کشورهای عضو ناتو و همچنین تقویت امنیت منطقه نامیده است، این در حالیست که کاملاً محتمل است این تمرینات نظامی با مشارکت آمریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو به تمرینات نظامی دیگر نیروهای نظامی اوکراینی نیز مربوط است که در نزدیکی مرزهای روسیه در دریای آزوف از 9 الی 12 اکتبر (17 الی 20 مهر ماه) انجام میشود. بر اساس اطلاعات رسانههای اوکراینی، در این مانورها شلیک توپخانه برای حفاظت از سواحل اوکراین از دشمن فرضی انجام میشود. مقامات کییف پنهان نمیکنند که دشمن فرضی در این مانور روسیه است.
«الکساندر تورچینوف» دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین چند روز قبل اعلام کرد که تقویت حفاظت ساحلی و هوایی در این منطقه بهخاطر اقدامات متجاوزانه از سوی روسیه در نظر گرفته شده است.
«پیتر پروشنکو» رئیس جمهوری اوکراین نیز در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل روسیه را متهم کرد که بعد از شبهجزیره کریمه، قصد دارد منطقه دریای آزوف را هم بهاشغال خود درآورد.
به همین بهانه اوکراین درصدد ایجاد یک پایگاه نظامی دریایی در سواحل دریای آزوف بوده و قصد دارد توان نیروهای نظامی دریایی خود در منطقه را تقویت کند. این اقدامات نظامی آشکارا مورد حمایت آمریکا و دیگر کشورهای ناتو نیز قرار گرفته است، برای مثال در اواخر سپتامبر مجلس نمایندگان کنگره آمریکا طرح بودجه پنتاگون را مورد تأیید قرار داد که در آن حدود 250 میلیون دلار کمک نظامی برای اوکراین اختصاص یافته است. بر اساس این پیشنویس قانون، این بودجه برای انجام مانورهای نظامی مجهز کردن ارتش اوکراین به تجهیزات نظامی، خرید تسلیحات نظامی پرنده و لوازم لجستیکی و پشتیبانی در نظر گرفته شده است. قابل توجه است که در سال 2019 بودجه پنتاگون برای کمک به دولت اوکراین 50 میلیون دلار بیشتر از بودجه سال 2018 در برنامه حمایت از دولت اوکراین است.
تشدید تیرگی روابط روسیه و غرب؛ از اظهارات ضدروسی تا تهدید به حمله
افزایش کمکهای نظامی به اوکراین در شرایطی صورت میگیرد که مقامات و رسانههای گروهی غربی اظهارات ضدروسی خود را تشدید کردهاند، برای مثال «کاندولیزا رایس» وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در مصاحبه با یک نشریه اوکراینی اعلام کرد که برای بازدارندگی مسکو لازم است غرب بهخصوص آمریکا، کمک بیشتری به ارتش اوکراین انجام دهند.
روز گذشته نشریه «ساندی تایمز» لندن نیز امکان حمله سایبری انگلیس به روسیه و قطع برق تأسیسات مهم این کشور را مطرح کرده است.
سرهنگ «شامیل گارییف» کارشناس نظامی روس به این روزنامه گفته است، بهانه چنین حملهای میتواند مناقشه در شرق اوکراین قرار بگیرد، چرا که کییف و غرب معتقدند دقیقاً روسیه عامل این مناقشه است.
وی با یادآوری اینکه کشورهای عضو ناتو از اوکراین نیز دعوت کردند تا در مانورهای نظامی راهبردی «Trident Juncture 2018» در شمال نروژ شرکت کند، افزود: «بر اساس سناریوی درنظر گرفتهشده برای این تمرینات نظامی، نیروهای ائتلاف چندملیتی ناتو عملیات نظامی گستردهای برای آزادسازی مناطق شمالی خاک نروژ از اشغال توسط کشور فرضی تحت عنوان «مورینوس» انجام میدهند. کاملاً مشخص است که این کشور فرضی «روسیه» و سرزمین اشغالشده نیز «دونباس واقعی» است».
«ولادیسلاو شوریگین» تحلیلگر نظامی دیگر روس نیز معتقد است که حضور جنگندههای آمریکایی در اوکراین چیزی بیشتر از یک نمایش سیاسی نیست و کییف بدین ترتیب قصد دارد نشان دهد که متحدان جدی پشت سر او ایستادهاند.
وی گفت: «این مانورها کاملاً عادی از قبل برنامهریزی شده بود، ولی دولت اوکراین سعی دارد یک نمایش سیاسی راه بیندازد و به همین دلیل نیروی هوایی آمریکا را نیز به آن دعوت کرده تا نشان دهد آمریکا بهطور جدی از کییف حمایت میکند».
مرگ مشکوک خبرنگار افشا کننده فساد مالی نهادهای اروپایی
به نقل از تی آر تی، جسد «ویکتوریا مارینوا» خبرنگار تلویزیون بلغارستان، در شهر «رز» در حاشیه دانوب کشف شد.
مارینوا مدیر اجرایی یکی از تلویزیون های خصوصی کوچک در بلغارستان بود که در تاریخ ۳۰ سپتامبر (۸ مهر) برنامه ای را در مورد کلاهبرداری ادعایی تجار و سیاستمداران بزرگ در حوزه تامین مالی اتحادیه اروپا پخش کرد.
«جورجی جورجیف» (Georgy Georgiev) دادستان محلی در بلغارستان با انتشار جزئیاتی در مورد این جنایت عنوان کرد که مارینوای ۳۰ ساله با ضرباتی به سر و آثار خفگی به قتل رسیده و «تلفن همراه، سوییچ، عینک و بخشی از لباس هایش مفقود شده اند.»
آلمان شمار دیگری از مهاجران را اخراج
به نقل از رادیو آلمان، دولت آلمان شماری از مهاجران از کشورهای الجزایر، تونس و مراکش را به کشورهای مبداء اخراج کرد.
بر اساس اعلام اداره مهاجرت آلمان، پس از بررسی های صورت گرفته این اداره نتوانسته به اطلاعات دقیقی ااگر هویت آنها روشن نشده است چگونه آنها را به کشورهای مبدا پس دادن این حس و حالی است که آلمان باید به آن پاسخ دهدورهای مبداء شده است. (اگر هویت آنها روشن نشده است چگونه آنها را به کشورهای مبدا پس داده اند این حس و حالی است که آلمان باید به آن پاسخ دهد)
اداره مهاجرت آلمان بدون اشاره به تعداد دقیق این افراد اعلام کرد: طی ۸ ماهه اخیر حدود ۴۰۰ پناهجوی از آلمان به کشورهای خود بازگردانده شدند. شمار زیادی از این مهاجران از کشورهای شمال آفریقا وارد خاک آلمان شده اند.
نتانیاهو: اگر اوضاع انسانی غزه خوب نشود حمله نظامی می کنیم!
به نقل از فلسطین الیوم، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل در سخنانی جنگ طلبانه خطاب به وزرای کابینه امنیتی این رژیم اعلام کرد که در صورت عدم ساماندهی اوضاع انسانی غزه، احتمال عملیات نظامی علیه این منطقه وجود دارد و ارتش باید خودش را آماده چنین سناریویی بکند.
وی تاکید کرد که بحران انسانی غزه ناشی از مخالفت محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با آرام سازی اوضاع در نوار غزه و ارائه تسهیلات به این منطقه است.
نتانیاهو در این جلسه گفت: محمود عباس باعث وخیم شدن اوضاع نوار غزه شده است.
بالگردهای ائتلاف آمریکایی تعدادی از داعشی ها را از دیرالزور خارج کردند
سانا گزارش داد: بالگردهای ائتلاف بین المللی تعدادی از تروریستهای داعش را از حومه جنوب شرقی دیرالزور در سوریه خارج کرده اند.
بر اساس این گزارش؛ بالگردهای ائتلاف بین المللی طی عملیات هلی برن، تعدادی از داعشی ها از اتباع مختلف را از نزدیکی شهرک الشعفه جایی که تکفیری ها در حومه جنوب شرقی دیرالزور در آن هستند، به مکان دیگر منتقل کرده اند.
ائتلاف بین المللی چند روز قبل نیز طی هلی برنی در اطراف روستای المراشده در حومه جنوب شرقی دیرالزور تعدادی از داعشی های منتقل را خارج کردند.
ولید المعلم وزیر امور خارجه سوریه قبلا گفته بود که آمریکا در التنف در سوریه مشغول آماده کردن داعشی ها برای حمله به ارتش سوریه است.
پاسخی بگذارید