خبرهائی از ایران و جهان
ناکارآمدی مدیریت در کشور و فرسودگی ناوگان حمل و نقل، فاجعه مرگبار دیگری اینبار در محیط دانشگاه رقم زد
متاسفانه به دلیل ناکارآمدی مدیریت در کشور اینبار شاهد جان باختن ۱۰ تن و مجروح شدن ۲۷ تن از بهترین فرزندان میهن که اکثر آنها در پایان مقطع تحصیلی ارشد بودند، هستیم. در این سانحه دلخراش راننده اتوبوس نیز جان باخت. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با خانواده های دغدار و جامعه دانشجویان کشور ابراز همدردی می کند و آرزوی صبر و سلامتی برای بازماندگان این سانحه دردناک و غم انگیز دارد. در رابطه با این سانحه، آنچه مسلم است مسئولان دانشگاه آزاد که به دلیل سودآوری بیشتر، اتوبوس فرسوده را بکار گرفته اند و مسیر تردد اتوبوس را ایمن نکرده اند تقصیر مستقیم دارند. دولت و دیگر سازمان های ذیربط نیز که در رابطه با تعویض وسائل حمل و نقل عمومی و حمایت مالی از چرخه حمل و نقل عمومی مسئولیت دارند، مقصر در پدید آمدن چنین سوانح دلخراش در کشور هستند. آنچه مسلم است مالکین وسایل حمل و نقل عمومی و حمل و نقل بار به دلیل درآمد ناچیز و تحمیل شرایط سخت بر ایشان نه تنها بدون حمایت دولت قادر به تعویض وسیله نقلیه خود نیستند بلکه از تامین لوازم یدکی ضروری همچون لاستیک و حتی تامین معیشت خانواده خود درمانده اند. در حال حاضر اتوبوس هایی که در کلان شهر تهران فعالیت می کنند به دلیل سوء مدیریت چه در بخش عمومی (اتوبوس های فرسوده تحت تملک شرکت واحد) و چه در بخش خصوصی در بدترین وضعیت ممکن قرار دارند و حتی اتوبوس ها با وجود پارگی لاستیک و فرسودگی هشتاد درصدی لاستیک در حال جابجایی مسافر هستند و متاسفانه هر لحظه ممکن است سانحه دلخراشی روی دهد. در بخش حمل و نقل بار نیز به رغم اعتصابات یکسال گذشته کامیونداران، هیچ تمهیداتی برای تامین قطعات یدکی مورد نیازشان به قیمت ارزان و متناسب با درآمدشان صورت نگرفته است و به لحاظ معیشت در وضعیت نامناسبی قرار دارند. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن هشدار برای افزایش وقوع حوادث مشابه در بخش حمل و نقل مسافر و بار به دلیل فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی همچنین عدم تعمیر بموقع وسایل نقلیه به دلیل گرانی چند برابری لوازم یدکی و لاستیک، سیاست های غلط و بی عملی دولت را در این زمینه قویا محکوم می کند. لینک کانال t.me/vahedsyndica
نادیده گرفتن حقوق ومطالبات بجا مانده، رانندگان وکارگران شرکت واحد ازسوی مدیریت را محکوم میکنیم.
♦مدیریت شرکت واحد اتوبوسرانی طی دو سال گذشته به مرور مزایای دریافتی کارگران و رانندگان زحمتکش شرکت واحد را قطع و یا از آن کاسته است. تا حدی که کارفرما حق بیمه۴درصد رانندگان و کارگران واجد شرایط بازنشستگی را با تاخیر حدود ده ماهه پرداخت می کند و بازنشستگی این زحمتکشان با تاخیر صورت می گیرد. و پس از بازنشستگی نیز پاداش پایان کار کارگران بازنشسته (حق سنوات) با تاخیر بیش از شش ماه پرداخت میشود ♦در صورت عدم پاسخگویی وبی توجهی مسئولان وعوامل مدیریتی نسبت به مطالبات به حق کارگران ورانندگان، سندیکای کارگران شرکت واحد روش های اعتراضی رانندگان را حق مسلم کارگران میداند وازاعتراضات احتمالی ، همچون گذشته حمایت میکند. 💢همکاران به سندیکای خود بپیوندید و با پرداخت حق عضویت همکاران خود را در سندیکا یاری و همراهی کنید. اخبار، تصاویر، پیشنهادات و مشکلات در محل کار خود را با کلیک در اینجا برای ما ارسال کنید. لینک کانال t.me/vahedsyndica
سازمان برنامه جهانی غذا مواد غذایی فاسد برای یمنیها خریده است
به نقل از اسپوتنیک، «محمد علی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن در پست توئیتری خود نوشت: سازمان برنامه جهانی غذا مواد غذایی فاسد برای ارسال به یمن خریداری کرده است.
سازمان برنامه جهانی غذا پیشتر انصارالله یمن را به مصادره مواد غذایی ارسال شده توسط این سازمان متهم کرده بود.
وی در ادامه نوشت: ما با تعجب بسیار زیاد سخنان مدیر اجرایی سازمان برنامه جهانی غذا در خصوص توقف ارسال کمک های غذایی به یمن را شنیدیم. مسئولیت کامل خرید مواد غذایی فاسد متوجه این سازمان است و طرفهای دولتی در یمن حق دارند از این سازمان بر اساس قوانین مربوطه شکایت کنند.
الحوثی تاکید کرد: مسئولان این سازمان به جای آنکه ادله و مدارک خود را در خصوص اتهاماتی که مطرح می کنند ارائه دهند ساده ترین قوانین مربوط به طرح ادعاها را زیرپا می گذارند.
سربازان ارتش سوریه میتوانند به خانههایشان باز گردند
فرماندهی مرکزی ارتش و نیروهای مسلح سوریه در دستوری، پایان دوره اجباری و احتیاطی دوره خدمت وظیفه بخشی از سربازان ارتش را اعلام کرد.
به نوشته خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) طبق این دستور، دوره اجباری سربازان خدمت وظیفه که از سپتامبر 2010 در ارتش هستند پایان یافته است.
همچنین دیگر نباید سربازانی که قبل از ژوئیه 2012 به خدمت ارتش در آمدهاند برای دوره احتیاطی فرخوانده شوند. سربازانی که مشمول غیبت یا فرار هستند، از این دستور استثناء شدهاند.
این دستور با کاهش درگیریها و تسلط ارتش سوریه بر بسیاری از مناطق، همراه شده است و نشان از پایان تدریجی وضعیت فوقالعاده در سوریه دارد.
روز شنبه گذشته بشار اسد به همراه خانوادهاش در سفری به شهر «طرطوس» با جمعی از مردم دیدار کرد و در این دیدار بخش عمده خواستههای مردمی از وی، پایان دوره اجباری و احتیاطی سربازان ارتش بود. برخی از سربازان سالهاست به دور از خانه در حال گذراندن دوره سربازی اجباری یا احتیاطی هستند.
با آغاز سال جدید میلادی بسیاری از خانوادههای سوری منتظر اعلام پایان دوره سربازی فرزندانشان بودند که این خواسته آنها امروز تحقق یافت.
سیاستمدار کُرد عراقی: آمریکاییها با شعار رفاه و آزادی عراق را ویران کردند
«محمد بازیانی» دبیرکل جنبش اصلاح و توسعه اقلیم کردستان عراق گفت: با اشغال عراق از سوی آمریکا، سران کاخ سفید از ساخت یک کشور رؤیایی برای عراقیها سخن میگفتند اما گذر زمان ثابت کرد که آمریکاییها عراق را ویران کردند، خلق گروههای تروریستی و حمایت از فعالیت آنها در عراق موجب شده است که عراقیها آمریکا را یک کشور اشغالگر تصور کنند نه کشوری که بتواند آزادی و رفاه را برای آنها بهارمغان بیاورد.
بیش از ۸۶۰ حمله هوایی به غزه طی سال ۲۰۱۸
رژیم اسرائیل در سال جاری میلادی (۲۰۱۸) ۸۶۵ حمله هوایی علیه نوار غزه انجام داده است.
خبرگزاری فلسطینی «سما» در گزارش خود به نقل از ارتش رژیم اسرائیل اعلام کرد گروههای مقاومت در پاسخ به این حملات اسرائیل حدود هزار راکت و خمپاره به سمت فلسطین اشغالی شلیک کردهاند که سامانه موسوم به «گنبد آهنین» جلوی یکچهارم آنها را گرفته است.
در ادامه این گزارش آمده است در ۲۰۱۸ و در پی عملیاتهای انتحاری فلسطینیها در کرانه باختری، ۱۶ اسرائیلی کشته و ۱۹۹ نفر دیگر زخمی شدهاند.
ارتش رژیم اسرائیل اعلام کرده در این سال ۳۱۷۳ فلسطینی را در کرانه باختری بازداشت کرده و این در حالی است که کمیته امور اسرا این تعداد را ۴۴۹۵ نفر اعلام کرده است.
رژیم اسرائیل همچنین مدعی کشف ۴۰۹ قطعه سلاح و ضبط آن خبر داد.
امروز (دوشنبه ۳۱ دسامبر) آخرین روز سال جاری میلادی است و به بهانه پایان این سال، هفته جاری آمارهایی مربوط به نوار غزه و فلسطین منتشر شد؛ از جمله اینکه دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد «اوچا» اعلام کرد در سال جاری ۲۹۵ فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان رژیم اسرائیلی به قتل رسیدهاند و ۲۹ هزار نفر دیگر زخمی شدهاند.
گاردین: پیروزی قاطع ارتش سوریه و بشار اسد در سالی که گذشت
روزنامه «گاردین» روز یکشنبه در گزارشی در مورد تحولات اخیر در سوریه، «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه را پیروز این تحولات خوانده و نوشته است که خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و عادیسازی روابط کشورهای عربی با سوریه چالشهای باقیمانده پیش روی دمشق را از میان برداشته است.
«حسن حسن» که از مخالفان دولت سوریه است، در ابتدای یادداشت خود در گاردین، با اشاره به تصمیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای خارج کردن نظامیان این کشور از سوریه و اقدام کشورهای عربی برای عادیسازی روابط با سوریه، نوشته است: «امسال با نوای پیروزی رژیم بشار اسد در حال پایان است.»
وی میافزاید: «جمعبندی تحولات نظامی و دیپلماتیک شش ماه اخیر جایی برای تردید باقی نمیگذارد: اسد قاطعانه در این منازعه پیروز شده است. حامیان سابق شورشیها نه تنها از به چالش کشیدن رژیم دست برداشتهاند، بلکه حالا چه علنا و چه در خفا، با آغوش باز از این رژیم استقبال میکنند.»
حسن با بیان اینکه رئیسجمهور سوریه توانسته بر معارضین مسلح پیروز شده و چالشهای داخلی را از میان بردارد، با بیان اینکه تاکنون مناطق شرقی سوریه مورد مناقشه بود، در مورد تبعات تصمیم ترامپ، نوشته است: «تصمیم ناگهانی ترامپ به این مشکل پایان داد: اسد و ایران دیگر با تهدید حضور بیپایان آمریکا در شرق سوریه مواجه نیستند. اینکه در مناطقی که ایالات متحده آنها را ترک کرده چه رخ میدهد، تا حد زیادی به مذاکرات میان روسیه و نیروهایی که مسکو را نه به عنوان یک دشمن، بلکه یک متحد بالقوه میدانند، یعنی ترکیه و «وای. پی. جی»، بستگی دارد.»
نویسنده گاردین سپس با بیان اینکه اکنون روند مذاکرات «ژنو» که تحت نظر سازمان ملل متحد برگزار میشد، عملا بیمعنی شده، نوشته است که با تصمیم آمریکا برای خروج از سوریه، «آنچه که زمانی حضور نظامی آمریکا برای عقب راندن نفوذ ایران به نظر میرسید، یک شبه فروریخت.»
وی سپس با تکرار ادعای برخی مقامهای اماراتی در مورد هدف بازگشایی سفارت در دمشق، نوشته است که از دید این کشورها که زمانی مخالف دولت سوریه بودند، برقراری رابطه با سوریه و تلاش برای دور کردن دمشق از تهران، راهی بالقوه برای مقابله با «هژمونی فزاینده ایران در این منطقه» است.
حسن تحولات منطقه را نیز به نفع نظام سوریه دانسته و نوشته است که کشورهای عربی تحت رهبری عربستان سعودی اکنون هم در سوریه و هم در کشورهایی چون مصر و لیبی به این جمعبندی رسیدهاند که بهتر است وضعیت منطقه به اوضاع پیش از تحولات ۲۰۱۱ بازگردد.
او در بخش دیگری از یادداشت، مدیریت تنش میان کردهای سوریه و ترکیه را تنها چالش پیش روی روسیه دانسته و نوشته است که اگر مسکو نتواند با طرفین به توافقی برسد، امکان بروز درگیریهای تازه وجود دارد.
با این حال، نویسنده گاردین نوشته است: «فارغ از اینکه رخداد بعدی چه باشد، تحولات اخیر چند مسئله کلیدی را برای اسد و امنیت رژیم او، حل کرد. خروج ترامپ هرگونه تهدید ناشی از حضور نامحدود آمریکا داخل مرزهای سوریه را از میان برداشت. این [تصمیم] همچنین عملا هرگونه چالش سیاسی بالقوه ناشی از روند ژنو برای اسد را، که زمانی جزء اهداف حضور آمریکا بود، از بین برد. احیای روابط با همسایگان عرب هم دستاوردهای نظامی شش ماهه اخیر را تثبیت خواهد کرد.»
در پایان این یادداشت آمده است: «از زمانی که رژیم در اواخر سال ۲۰۱۶ حلب را تحت کنترل گرفت، کمتر کسی توان اسد برای احیا را زیر سوال برده، اما تا همین چند وقت پیش بسیاری تردید داشتند که او بتواند بار دیگر به عنوان یک بازیگر منطقهای که روابطی عادی با دیگر کشورها دارد، ظهور کند. اکنون، سالی که گذشت نشان داده که او شانس زیادی برای انجام این کار دارد. در منطقه و فراتر از آن، خیلیها هستند که آمادهاند به او کمک کنند.»
پایگاههای فرانسوی مستقر در سوریه با خلاء امنیتی مواجه هستند
«آناتولی» ترکیه در گزارشی خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را چالش فرانسه برای تداوم حمایت از یگانهای کردی مدافع خلق اعلام کرد.
به گفته آناتولی، به این ترتیب، نیروهای آمریکایی از بیش از نیمی از پایگاههای فرانسوی مستقر در خاورمیانه خارج خواهند شد. این خبرگزاری میافزاید: دستکم ۹ مورد از آنها در شمال سوریه واقع شده است.
این در حالی است که فرانسه تا مارس ۲۰۱۷، تنها ۵ پایگاه در شمال سوریه داشت و تغییر رقم نشانه افزایش حضور فرانسویها در یک بازه زمانی ۶ ماهه است.
نیروهای آمریکایی از دستکم ۴ پایگاه فرانسوی مستقر در سوریه خارج میشوند و پر کردن خلاء دفاعی ناشی از این اقدام، مانع از حمایت کافی از یگانهای کردی مدافع خلق میشود.
گفتنی است ترکیه پیشتر به فرانسه درباره تداوم حمایت از نیروهای کرد سوری هشدار داده بود.
بسیاری از متحدین واشنگتن از جمله فرانسه از تصمیم ناگهانی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر خروج از سوریه تعجب و آن را ضربه ای علیه کردها تلقی کردند.
ترکیه یگانهای کردی مدافع خلق را شریک پ ک ک و تروریستی تلقی میکند و تا پیش از اعلام تصمیم ترامپ، از قصد خود برای سرکوب آنها در حمله به شرق رود فرات سخن میگفت حال آنکه فعلاً اجرای این عملیات را برای آنچه که به زعم خود مبارزه با بقایای داعش میخواند؛ به تعویق انداخته است.
نیویورکتایمز: عربستان سعودی کودکان دارفور را در جنگ یمن بهخدمت گرفته است
منابع خبری به یک روزنامه آمریکایی گفتهاند ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی کودکان دارفور را بهازای پرداخت پول در جنگ یمن بهخدمت گرفته است.
نیویورکتایمز با اشاره به مورد نوجوانی بهنام «هیگر شومو احمد» نوشته جنگ داخلی در دارفور تمام امیدهای او را به باد داده بود؛ مهاجمان، گله گاو خانواده را ربودند و سالها جنگ باعث بیخانمان شدن والدین او شد.
حدود سال 2016 بود که عربستان سعودی طناب نجاتی برای این خانواده فرستاد: اگر هیگر 1200 مایل آنطرفتر در جنگ یمن کنار نیروهای عربستان میجنگید به او 10 هزار دلار پرداخت میشد. هیگر که در آن زمان 14 سال سن داشت نمیتوانست یمن را روی نقشه پیدا کند، مادرش هراسان شد؛ چطور میتوانست اجازه دهد پسرش که از یک جنگ داخلی جان سالم بهدر برده بود وارد جنگ دیگری شود؟ اما نظر خانواده سرانجام به نظر مادر غالب شد.
هیگر هفته گذشته چند سال بعد از آنکه 16سالگیاش به اتمام رسید در مصاحبهای با نیویورکتایمز در خارطوم گفت: «خانوادهها میدانند تنها راهی که میتوانند زندگیشان را عوض کنند این است که اجازه دهند پسرانشان به جنگ بپیوندند و برایشان پول بیاورند».
منابع مختلف و قانونگذاران سودان به نیویورکتایمز گفتهاند در هر مقطع زمانی در 4 سال گذشته حدود 14000 شبهنظامی سودانی در یمن کنار نظامیان محلی همپیمان سعودی جنگیدهاند. دستکم صدها نفر از این تعداد قربانی این جنگ شدهاند.
تقریباً تمامی پیکارجویان سودانی اهل منطقه جنگزده و فقیر دارفور هستند؛ جایی که جنگ 12ساله بر سر زمینهای قابل کشت و سایر منابع کمیاب به کشته شدن حدود 300 هزار نفر منجر شده است.
رئیس جمهور آمریکا در سال 2018 میلادی بیش از هزار بار دروغ گفته است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از «واشنگتن پست»، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در سال 2018 بطور متوسط 15 بار در روز در ملاء عام دروغ گفته است.
مطابق با برنامه ویژه نشریه نامبرده، ترامپ 7600 بار طی سال 2018 دروغ گفته است که 3 برابر سال گذشته است (1989 دروغ).
ترامپ سال را با بیان 250-200 اعلامیه غیر واقعی در یک ماه آغاز کرد.
در ماه سپتامبر ترامپ 600 بار، در ماه اکتبر-1200 و در ماه نوامبر-900 بار دروغ گفت. در ماه دسامبر او به شاخص ماه مه بازگشت و فقط 200 دروغ سرهم کرد.
تقریبا یک چهارم اعلامیه های غیر واقعی او در زمان کارزار ماقبل انتخاباتی صادر شده اند. همان تعداد در زمان صحبت با خبرنگاران و حدود 17 درصد در توییتر منتشر شدند.
دروغ های رئیس جمهور آمریکا هم در رابطه با رویدادهای عادی و هم جدی بیان شده اند. مطابق با نظرسنجی روزنامه نامبرده در ماه دسامبر تقریبا سه نفر از هر 10 نفر آمریکایی حرفهای ترامپ را مورد شک و تردید قرار دادند.
جیمی کیمل مجری شو تلویزیونی آمریکایی گفت که می داند رئیس جمهور چه وقت دروغ می گوید و چه وقت حرفش راست است. به گفته وی، ترامپ دروغ هایش راهمیشه با سه کلمه «این حقیقت است» به پایان می برد.
رهبر کره شمالی: آمریکا صبر ما را غلط تفسیر نکند
پیام سال نو میلادی رهبر کره شمالی حاوی هشداری برای ترامپ بود که در صورت به تاخیر انداختن وعدههایش، چارهای جز تغییر مسیر برای پیونگ یانگ نمیگذارد.
به گزارش خبرگزاری دولتی انگلیس بیبیسی، کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در پیام آغاز سال نو میلادی، بر پایبندی خود به خلع سلاح هستهای شبه جزیره کره تاکید کرد و در عین حال، هشدار داد در صورتی که آمریکا همچنان بر اعمال تحریمهای خود پافشاری کند؛ وی نیز مجبور به تغییر مسیر خواهد شد.
وی در این باره گفت: چنانچه آمریکا تفسیر غلطی از صبر ملت ما داشته باشد، به وعدههایی که در برابر چشم همه مردم جهان داده، عمل نکرده و به اعمال فشار و تحریم ادامه دهد، شاید چارهای جز انتخاب راهی جدید برای تضمین امنیت حق حاکمیت و منافع خود نداشته باشیم.
کیم جونگ اون همچنین گفت که کشورش پیشتر تعهد داده که از ساخت، استفاده و یا اشاعه سلاح هستهای پرهیز کند.
وی همچنین از آمادگی برای دیدار مجدد با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سخن گفت.
به گفته برخی کارشناسان، اظهارات رهبر کره شمالی حاوی این پیام بود که انتظار دارد در سال ۲۰۱۹ میلادی، شاهد اقدامات متقابل و محسوس از سوی آمریکا باشد.
به گزارش مهر، پیونگ یانگ پیشتر هم گفته بود توقع واشنگتن مبنی بر اینکه کره شمالی را به طور یکجانبه خلع سلاح کند؛ توهم است.
به گفته کره شمالی، رفع تحریمها، خروج تسلیحات هستهای آمریکا از شبه جزیره کره و همچنین لغو رزمایش مشترک واشنگتن- سئول، از جمله اقداماتی است که آمریکا میتواند برای نشان دادن حسن نیت خود در مذاکره، انجام دهد.
ترامپ قانون مقابله با نفوذ راهبردی چین را امضا کرد
رئیس جمهوری آمریکا در آستانه سال نو میلادی، قانونی را امضا کرد که نفوذ چین در عرصه جهانی به ویژه منطقه ایندوپاسیفیک را به چالش میکشد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کاخ سفید از امضای مصوبهای از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا خبر داد که با اتکا به راهبردی چندجانبه، برای پیشبرد منافع واشنگتن در منطقه ایندو-پاسیفیک، ارائه شده است.
کاخ سفید در این باره گفت: ترامپ قانون «اطمینان از آسیا» را که پایهگذار راهبردی چندجانبه برای افزایش امنیت آمریکا، منافع تجاری و ارزشها در منطقه ایندوپاسیفیک است؛ امضا کرد.
این مصوبه ماه میلادی گذشته در کنگره آمریکا تصویب شد و مبلغ ۱.۵ میلیارد دلار را به مواردی چون مبارزه با نفوذ راهبردی چین در سراسر جهان از جمله تلاش ادعایی پکن برای به چالش کشیدن نظم بینالملل، اختصاص داد.
این قانون همچنین رئیس جمهوری آمریکا را به توسعه راهبردی دیپلماتیک ملزم میکند که شامل همکاری با متحدین برای انجام عملیاتهای مشترک کشتیرانی در دریای چین جنوبی و شرقی باشد.
این درحالی است که ترامپ علیرغم امضای این قانون، حدود ۲۰ ماده را مشمول استثنائاتی کرده تا دست وی را برای اعمال تصمیمگیریهای آتی در منطقه ایندوپاسیفیک به ویژه در رابطه با کره شمالی، باز بگذارد.
تلاش آمریکا و محور عربی برای ایجاد «امارت» در شرق سوریه
«فالح الفیاض» رئیس سازمان الحشد الشعبی و شورای امنیت ملی عراق شنبه (8 دی) با «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه دیدار و گفتوگو کرد.
دفتر ریاست جمهوری سوریه اعلام کرد که الفیاض حامل پیامی از «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق بوده است. این پیام حول محور تقویت روابط دوجانبه و اهمیت تداوم هماهنگی بین دو کشور سوریه و عراق در همه زمینهها به ویژه در مسئله مقابله با تروریسم و همکاری موجود بین دو طرف به ویژه در مرزهای مشترک بوده است.
پایگاه خبری «رأی الیوم» امروز دوشنبه 10 دی با انتشار گزارشی به ابعاد این سفر پرداخت و آن را به تلاش گروه تروریستی داعش برای گسترش در مناطق مرزی عراق و سوریه پیوند زد.
رأی الیوم اعلام کرد که داعش در مناطق مذکور به ویژه در طول منطقه شرقی رود فرات در حال گسترش نفوذ است و به نظر میرسد که اعلام تصمیم خروج نظامیان آمریکا در سوریه نیز در این زمینه به داعش کمک خواهد کرد.
به گزارش این پایگاه، رشد احتمالی داعش در مناطق مرزی باعث نگرانی مسئولان عراق و سوریه شده و سفر سرزده مشاور امنیتی نخست وزیر عراق، بیانگر این نگرانی و سرآغازی برای هماهنگی بین طرفین به منظور مقابله با این چالش است.
بنا بر این گزارش، انتخاب الفیاض که ریاست الحشد الشعبی را بر عهده دارد، برای این مأموریت صرف یک اتفاق و تصادف نبوده است؛ زیرا نیروهای الحشد الشعبی در مقابله با داعش و بیرون راندن این گروه از موصل و اکثر شهرها و روستاهای عراق نقش بیبدیلی ایفا کردند.
بشار اسد نیز که توانسته است در تمامی زمینهها به ویژه مسائل امنیتی روابط مستحکمی با عراق برقرار کند، به مسئولان و نیروهای امنیتی و نظامی این کشور اختیار تام داد که مواضع داعش را بدون اخذ اجازه از دمشق بمباران کنند و در این زمینه صرف اطلاع دادن کافی است.
رأی الیوم با اشاره به اینکه توافق امنیتی سوریه و عراق یادآور توافق مشابهی است که در دوران «صدام حسین» رئیس جمهور عراق، بین بغداد و آنکارا منعقد شد، اعلام کرد که بر اساس توافق مذکور ترکیه آزادی مطلق داشت که در شمال خاک عراق آزادانه نفوذ و نیروهای وابسته به «حزب کارگران کردستان عراق» (پ.ک.ک) را تعقیب کند و همین توافق باعث کاهش عملیاتهای نظامی این حزب شد.
در این گزارش آماده است، هماهنگی امنیتی سوریه و عراق در زمانی صورت گرفته است که تهدید ترکیه مبنی بر بمباران شبه نظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» در شرق فرات افزایش یافته است.
بنا بر این گزارش، آمریکا با حمایت عربی و کشورهای حاشیه خلیج فارس در تلاش است که یک امارت قبیلهای عربی در شرق دیرالزور ایجاد کند؛ منطقهای که بیشتر ذخایر نفتی و گازی سوریه در آن قرار داد و در واقع هماهنگی بین دمشق و بغداد یک تصمیم مشترک از سوی دو کشور است تا گروههای طایفهای و فرقهای جدید در این منطقه راهبردی در مرزهای دو کشور شکل نگیرد.
هنوز زود است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کند که خطر داعش از بین رفته است و ظاهرا این اظهارات برای توجیه خروج نیروهای آمریکایی بوده و بسیار شبیه اظهارات جرج بوش پسر است که پس از حمله به عراق در سال 2003 گفت که مأموریت آمریکا در این کشور به پایان رسیده است.
بازداشت یک جاسوس آمریکایی در روسیه
راشاتودی از بازداشت یک جاسوس آمریکایی در مسکو در هنگام انجام عملیات جاسوسی خبر داد.
فرد بازداشت شده «پل ولان» نام دارد و در تاریخ ۲۸ دسامبر توسط نیروهای امنیت فدرال روسیه در حال جاسوسی بازداشت شده است.
تحقیقات نیروهای امنیتی روسیه در خصوص این فرد در جریان است و اتهام جاسوسی به وی تفهیم شده است.
نیویورکتایمز: ترامپ برای خروج از سوریه ۴ ماه به پنتاگون فرصت داده است
روزنامه «نیویورکتایمز» بامداد سهشنبه به نقل از مقامهای دولت آمریکا نوشته است که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور این کشور با دادن فرصت حدود چهار ماهه برای خارج شدن نظامیان آمریکایی از سوریه، موافقت کرده است.
این در حالی است که ترامپ در فرمان اولیهاش از فرماندهان ارتش آمریکا خواسته بود ظرف ۳۰ روز تمام نظامیان این کشور را از سوریه خارج کنند. این تصمیم با واکنش منفی نظامیان، متحدان ترامپ در سنا و کارشناسان سیاسی آمریکایی مواجه شد که مدعی شدهاند که خروج سریع از سوریه میتواند منافع آمریکا را در معرض خطر قرار دهد.
ترامپ که پیش از این خروج سریع از سوریه صحبت کرده بود، روز دوشنبه در توییتی که از تجدید نظر او در مورد نحوه خروج از سوریه حکایت دارد، نوشت این خروج «به آرامی» صورت میگیرد.
نیویورکتایمز به نقل از دو مقام آمریکایی نوشته است که ترامپ در جریان سفر هفته گذشتهاش به عراق، به «پائول لاکمرا» فرمانده نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه و عراق گفته نظامیان چند ماه فرصت دارند تا به نحوی «امن و منظم» از سوریه خارج شوند.
«لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه آمریکایی که دیروز برای بحث در مورد سوریه با ترامپ دیدار کرد، پس از این ملاقات گفت «احساس بهتری» دارد و در حال حاضر فرآیند خروج عملا در «وضعیت مکث» قرار دارد.
به نوشته نیویورکتایمز، «جیمز متیس» که دو هفته پیش از وزارت دفاع آمریکا استعفا داد، در واکنش به درخواست ترامپ برای خروج از سوریه ظرف یک ماه، گفته است که این تصمیم «مختل کردن مبارزه با داعش»، «خیانتی به متحدان کرد و عرب» و «واگذار کردن شرق سوریه به دولت سوریه، روسیه و ایران» است.
بنا بر این گزارش، طراحان نظامی آمریکایی میگویند برای طرحریزی خروج منظم از سوریه و تعیین مقصد انتقال تجهیزات از این کشور، به حدود ۱۲۰ روز، یعنی چهار ماه زمان نیاز دارند.
مقامهای نظامی آمریکایی از تعیین چارچوب زمانی مشخص برای خروج از سوریه خودداری میکنند، اولا به دلیل ملاحظات امنیتی و ثانیا از آنجا که شرایط در مورد این تصمیم هنوز تثبیت نشده و ممکن است ترامپ هر لحظه نظرش را تغییر داده و تسریع این روند را خواستار شود.
ژنرال «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا روز جمعه برای بحث در مورد جزئیات دستور ترامپ، در کاخ سفید با «جان بولتون» مشاور امنیت ملی ترامپ دیدار کرد. قرار است بولتون ظرف روزهای آینده برای بحث در این مورد، به ترکیه و فلسطین اشغالی سفر کند.
عملیات نظامی آمریکا در سوریه سال ۲۰۱۴ و به بهانه مبارزه با گروه تروریستی داعش آغاز شد. در ابتدای این عملیات، مقامهای آمریکایی میگفتند به حملات هوایی اکتفا میکنند و هیچ نیروی نظامیای به سوریه اعزام نمیشود. با این حال، آمریکا در حال حاضر در سوریه بیش از ۲۰۰۰ نیروی نظامی دارد. حضور این نظامیان در سوریه بدون مجوز دولت مرکزی یا تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد صورت گرفته است.
سفیر آمریکا: تحریم روسیه تا بازگشت کریمه به اوکراین ادامه خواهد یافت
سفیر آمریکا در اوکراین از عدم لغو تحریمها علیه روسیه، تا خروج نیروهای این کشور از شبه جزیره «کریمه» ، قطع درگیریها در «دنباس» و آزادی ملوانان دستگیر شده اوکراینی خبر داد.
به نوشته وبگاه «اینفو-24» «ماری یوانوویچ» سفیر آمریکا در اوکراین دوشنبه شب شروط واشنگتن برای رفع تحریمها علیه روسیه را اعلام کرد و خروج نظامیان روس از آنچه قلمروی اوکراین خواند، خواستار شد.
یوانوویچ در این ارتباط گفت: «تا زمانی که روسیه «حاکمیت» شبه جزیره کریمه را به اوکراین بازنگرداند، تحریمها به قوت خود پابرجا خواهد بود».
این دیپلمات آمریکایی در ادامه مدعی شد که مواضع واشنگتن در قبال روسیه اصولی است.
وی ادامه داد: «از روسیه میخواهیم به توافقنامههای مینسک پایبند باشد. روسیه باید 24 بازداشت شده اوکراینی (24 ملوان سه ناوچه توقیف شده ) و دیگر دستگیرشدگان غیرقانونی را به این کشور بازگرداند. ما به طور رسمی اعمال تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه را یادآوری میکنیم و بنابراین، کرملین شش ماه آزمون سنگین خواهد داشت».
بر اساس این گزارش، وزارت خارجه روسیه روز شنبه درخواست برلین و پاریس برای آزاد کردن ملوانان اوکراینی بازداشت شده در کریمه را «غیر قابل قبول» خواند و آن را رد کرد.
این در حالی است که رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه نیز روز گذشته در سخنانی از تاثیرپذیری اروپا از آمریکا انتقاد کرد.
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه با ذکر اینکه کشورهای اروپایی در سیاست خارجی حتی اگر علیه منافعشان باشد نیز پیرو آمریکا هستند، افزود روسیه مایل به مشاهده مواضع مستقلتری از سوی این کشورها در سیاست خارجی است.
اتحادیه اروپا هفته گذشته در اقدامی همسو با آمریکا به طور رسمی با ادامه تحریمهای اقتصادی علیه روسیه موافقت کرد. شورای اتحادیه اروپا متشکل از 28 کشور اعلام کرد که تصمیم خود را در مورد گسترش تحریمها بر روسیه به اتفاق آرا به تصویب رسانده است. وزارت خزانه داری آمریکا نیز 11 روز قبل با متهم کردن 18 فرد و چهار شرکت روس به تلاش برای دخالت در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال 2016 ، آنها را در فهرست تحریمها قرار داد.
مقامهای آمریکایی مدعیاند که دولت روسیه در انتخابات ریاستجمهوری سال 2016 با انجام حملات سایبری و هجمههای تبلیغاتی قصد داشته به نفع «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا وارد عمل شود. روسیه همواره این اتهامها را رد کرده است.
وزیر دفاع لبنان: تلآویو در نقض حاکمیت لبنان طی سال ۲۰۱۸ رکورد زد
«یعقوب الصراف» وزیر دفاع لبنان به مناسبت آغاز سال نوی میلادی با «استیفانو دل کول» فرمانده «یونیفل» (نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد) در مقر این نیروها در «الناقوره» (واقع در مرز لبنان و فلسطین اشغالی) دیدار کرد.
بر اساس گزارش روزنامه «الحیاة»، الصراف در این دیدار آمادگی ارتش لبنان و هماهنگی میان آنها و نیروهای یونیفل را که منجر به برقراری دوباره ثبات پس از تنش حاصل از ادعای تلآویو مبنی وجود تونل شد، ستود و تأکید کرد لبنان به قطعنامههای بینالمللی بویژه قطعنامه 1701 پایبند است و هیچ قصدی برای تعرض به کسی ندارد.
وی ادامه داد: اسرائیل در سال 2018 در تعرض و نقض مستمر حاکمیت لبنان رکورد زد و جامعه بینالمللی باید با اعمال فشار، جلوی این اقدامات را بگیرد.
رژیم اسرائیل طی سال گذشته بارها با نقض حریم هوایی لبنان، اهدافی در سوریه را هدف قرار داد و لبنان در همین باره شکایتهایی به شورای امنیت ارائه کرده است.
همچنین «سعد الحریری» نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان دوشنبه (دیروز) به دیدار وزیر دفاع و تعدادی از فرماندهان ارتش رفت.
وی تأکید کرد لبنان نیاز فوری به تشکیل دولت دارد و باید با آغاز سال جدید این موضوع اتفاق افتد؛ با کمال تأسف تشکیل دولت به این شکل به تأخیر افتاده اما تمام گروههای سیاسی خواستار راهحل در این باره هستند.
سعد الحریری در سوم خردادماه (1397) با کسب 111 رأی مأمور به تشکیلات کابینه شد، رایزنیها از همان زمان برای تشکیل دولت جدید لبنان آغاز شد و هنوز ادامه دارد.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟