چند خبر
حقوق کنونی کارگران و کارمندان، کفاف زندگی آنها را نمیدهد/ میانگین قدرت خرید مردم ۴۸ درصد کاهش یافته است
در روزهای گذشته، دولت میزان افزایش حقوق و دستمزد کارکنان خود را تعیین کرد و طبق آنچه در بودجه اعلام شد، در سال 98 برای کلیه کارمندان، بازنشستگان و مستمریبگیران افزایش 20 درصدی را در نظر گرفت.
به گزارش «تابناک»؛ البته میزان افزایش اعلام شده از سوی دولت، هنوز قطعی نشده و پیش از آنکه این میزان قطعی شود، باید هنگام بررسی لایحه بودجه 98 در مجلس توسط نمایندگان در کمیسیون تلفیق و سپس صحن علنی مجلس به تصویب برسد؛ بنابراین، هنوز نمی توان با قطعیت میزان افزایش 20 درصدی را در نظر گرفت.
اما نکته این که در هفته های قبل، برخی زمزمه ها، حکایت از افزایش چند درصدی حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان دولت برای سال جاری داشت و بسیاری از نمایندگان مجلس و برخی اعضای صنف کارگری وعده داده بودند، با توجه به افزایش تورم، تغییراتی در میزان پرداختی ها رخ خواهد داد.
با اینکه حداقل سه ماه از زمان دادن این وعده می گذرد، نه تنها هیچ تغییری در میزان حقوق و دستمزد کارگران رخ نداده است بلکه مقاومت هایی نیز از سوی برخی صنف های کارفرمایی برای افزایش های حداقلی در سال آینده دیده می شود.
در همین زمینه، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفت وگو با تابناک اظهار داشت: صحبت هایی در خصوص افزایش میزان حقوق برای سال جاری شده بود؛ اما به نظر نمی رسد که امسال دیگر اتفاقی در میزان دستمزدها داشته باشیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون 22 میلیون کارگر در کشور داریم که درآمدشان کفاف زندگی شان را نمی دهد، گفت: اگر قرار باشد حقوق و دستمزد حقوق بگیران و کارمندان دولت افزایش پیدا کند، ولی در حقوق کارگران تغییری رخ ندهد، شک نداشته باشید، ما اجازه چنین چیزی را نخواهیم داد؛ باید افزایش ها دوسویه باشد.
این نماینده مجلس ادامه داد: در چند ماه اخیر، شاهد بیتدبیری هایی از سوی مسئولان دولتی بودیم؛ این بیتدبیری ها از دلار ۴۲۰۰ گرفته تا رانت عظیم ارزی و توزیع نامناسب و عدم شفافیت در توزیع آن، بده بستان با پتروشیمیها، مسائل پشت پرده و پافشاری بر این سیاستهای اشتباه و ابلاغیهها و مقرراتی که مکرراً تغییر میکرد را شامل می شد و به هرجومرج ها دامن می زد و خلاصه این آشفته بازار اقتصادی، ارزش پول ملی را ۱۵۰ درصد کاهش داد.
جعفرزاده ایمن آبادی افزود: همچنین کاهش ۱۵۰ درصدی ارزش پول ملی به کاهش قدرت خرید مردم منجر شد. این در حالی است که میانگین حقوق و دستمزد در ایران، ۲ میلیون تومان بوده و در همین مدت، قیمت کالا هم بین ۳۰ تا ۱۲۵ درصد افزایش یافته، که البته تبعات این اتفاق در ماههای آینده خود را نشان خواهد داد، به طوری که بازار کار، کالا و پول ما قفل خواهد شد.
بنابراین، دولت در چنین وضعیتی مجبور است یا با افزایش حقوق کارمندان و کارگران موافقت و یا نظام یارانهای را برای برخی کالاها ایجاد کند؛ هرچند تصمیم دولت بر واردات ۲۵ کالا با ارز یارانهای است، در شرایط قفل شدن، ممکن است دولت این ۲۵ کالا را در مقاطعی افزایش دهد تا بازار کالا و کار را موقتی از قفل شدن خارج کند.
همچنین باید این نکته را لحاظ کرد، نرخی که در لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور برای دلار تعیین شده، ۳۵۰۰ تومان بود، ولی امروز نرخ دلار به بیش از 10000 تومان رسیده که این خود نشان از افزایش منابع ریالی دولت دارد، در صورتی که قدرت خرید مردم ۴۸ درصد کاهش یافته است.
جعفرزاده افزود: خانه ملت تمامی این سناریوها را برای همین روزها طراحی کرده است؛ بنابراین دیگر نیازی نیست دولت بودجه متمم تحویل مجلس دهد، بلکه مجاز است مازاد درآمد خود را در پنج ردیف ـ که از سوی مجلس پیشبینی شده ـ هزینه کند.
این عضو کمیسیون برنامهوبودجه در ادامه گفت: برای افزایش درآمد دولت، ردیفهای هزینه پیشبینی شده است. خانه ملت پنج ردیف هزینه برای افزایش درآمد پیشبینی کرده که شامل آب و فاضلاب و مباحث رودخانهها و… بود که دولت موظف است مازاد درآمد خود را در آنجا هزینه کند.
البته برخی دیگر از نمایندگان مجلس نیز به جز جعفرزاده بر این باورند، باید افزایش حقوق رخ دهد و حتی برخی مسئولان دولتی نیز در گفته های اخیر خود به این موضوع اشاره داشته اند؛ اما اکنون باید دید میزان افزایش در نظر گرفته شده برای سال 98 بر مبنای تغییرات احتمالی سال جاری بوده یا دولت اساسا برنامه ای برای افزایش در سال 97 ندارد؟!
پمپئو: به ایران هشدار میدهیم از پرتاب موشک پرهیز کند!
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد چنانچه ایران از پیگیری برنامه موشکی خود دست نکشد، با پیامدهای اقتصادی و سیاسی سنگینی مواجه خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا امروز پنجشنبه در تازه ترین ادعای خود تهدید کرد چنانچه ایران طی ماه های آینده به برنامه موشکی خود ادامه دهد با پیامدهای اقتصادی و سیاسی سنگینی مواجه خواهد شد.
وی در این باره مدعی شد: آمریکا کنار نمیایستد تا نظاره گر این باشد که سیاستهای مخرب ایران امنیت و ثبات بین المللی را به نابودی میکشد.
پمپئو ادعا کرد: به ایران هشدار میدهیم از اقدام تحریک آمیز پرتاب موشک پرهیز و همه فعالیتهای مربوط به موشکهای بالستیک را متوقف کند تا مانع از تشدید تحریمها و انزوای دیپلماتیک خود شود.
گفتنی است پمپئو در ماه میلادی دسامبر مدعی شد که در سال ۲۰۱۹، شورای امنیت را به اعمال محدودیتهای موشکی علیه ایران ترغیب خواهد کرد.
وی ادعای جدید خود را در واکنش به احتمال پرتاب سه ماهواره فضایی جدید ایران مطرح کرده و با این ادعا که فناوری ساخت ماهوارهبر مشابه فناوری ساخت موشکهای قارهپیما است، میگوید پرتاب ماهواره به فضا در تقابل با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است.
ترامپ: دوست دارم با ایران مذاکره کنم، ایران در حال خروج نیروهایش از سوریه است.
رئیس جمهوری آمریکا از تمایل برای مذاکره با تهران سخن گفت و مدعی شد اگرچه ایران از آزادی عمل برخوردار است، اما در حال خروج نیروهایش از سوریه است.
به گزارش روزنامه اسرائیلی جروزالم پست، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در اظهاراتی که بعد از پایان نخستین نشست کابینه خود در سال میلادی ۲۰۱۹ داشت؛ از آزادی عمل ایران برای ادامه حضور در سوریه خبر داد اما مدعی شد که همزمان با خروج نظامیان آمریکایی از این کشور، ایران نیز دیگر به دنبال تقویت حضور خود در آنجا نیست.
وی در این باره مدعی شد: ایران دیگر همان کشور سابق نیست. ایران در حال خروج نیروهایش از سوریه است. صادقانه بگویم؛ آنها هر کاری که بخواهند میتوانند آنجا انجام دهند. اما دارند نیروهایشان را بیرون میبرند. آنها در حال خروج از یمن نیز هستند.
ترامپ در ادامه ادعای خود افزود: اکنون تنها چیزی که ایران میخواهد این است که دوام بیاورد!
وی همچنین مدعی شد خروج آمریکا از برجام موجب تغییر محاسبات تهران و مانع از نفوذ ایران در منطقه شده است.
رئیس جمهوری آمریکا ادعای خود را این گونه ادامه داد: ایران به دنبال تسلط بر همه چیز و نابودی اسرائیل بود اما اکنون کشوری بسیار متفاوتتر از قبل است. دوست دارم با ایران مذاکره کنم.
گفتنی است ترامپ ماه میلادی گذشته به طور ناگهانی از خروج نظامیان این کشور از سوریه خبر داد. این درحالی است که وی از ارائه جدول زمانی برای اجرای این تصمیم طفره رفت و در تازه ترین اظهار نظر خود مدعی شد این اتفاق به مرور زمان روی میدهد.
تحرکات گسترده آمریکاییها در الانبار عراق
نعیم الکعود، رئیس کمیته امنیتی شورای استان الانبار درباره اخبار مربوط تحرکات نظامی گسترده آمریکا در استان الانبار در غرب عراق واکنش نشان داد.
وی تأکید کرد: نیروهای آمریکایی در مناطقی از استان الانبار مستقر شدهاند. ما شمار نیروهای آمریکایی در پایگاه عین الاسد را نمیدانیم. دولت، مسئول بود یا نبود این نیروهاست. جنگندههای ائتلاف بین المللی تحت رهبری آمریکا پی در پی در حال انجام عملیات نظامی در استان الانبار هستند.
گفتنی است که شبکه خبری المیادین، دوشنبه شب به نقل از منابع آگاه، از ورود نخستین گروه از نظامیان آمریکایی از خاک سوریه به عراق خبر داد.
بر اساس این گزارش، منابع آگاه به المیادین گفتند، این کاروان از نیروهای آمریکایی ـ که شامل ۱۲۰ خودروی زرهی و کامیون است ـ به یک پایگاه عراقی در نزدیکی اقلیم کردستان رسیدند.
این منابع تأکید کردند، نیروهای آمریکایی که از سوریه خارج شدند، از این پایگاه به عنوان مقر موقت استفاده کرده و هرگز در عراق نخواهند ماند و گزارشهای منتشر شده در خصوص انتقال نیروهای آمریکایی از خاک سوریه به غرب استان الانبار عراق صحت ندارد.
این در حالی است که «یحیی رسول»، سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک ارتش عراق گفت: نیروهای آمریکایی بعد از خروج از سوریه، ابتدا عازم اربیل مرکز کردستان شده و سپس به کشور خود یا مکانهای دیگر میروند.
این مقام نظامی عراقی افزود: نظامیان آمریکا با حضور در کردستان، قانون عراق را نقض نمیکنند، زیرا آنها هنگام خروج از سوریه، از اربیل به عنوان «نقطه گذار» استفاده میکنند.
سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک ارتش عراق توضیح داد: عراق به این نیروها نیازی ندارد.
وی افزود: نیروهای دیگری که از سوریه خارج شده و در یک پایگاه نظامی در استان «الانبار» مستقر میشوند نیز در این منطقه نخواهند ماند.
برزیل: سیاست خارجی ما مبارزه با چپگرائی و سوسیالیسم است
وزیر خارجه برزیل ضمن اعلام سیاست تهاجمی علیه دولتهای سوسیالیست آمریکای لاتین، از تصمیم این کشور برای خارج شدن از توافقات جهانی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «ارنستو آروجو» وزیر خارجه جدید برزیل از تصمیم این کشور برای رها کردن سیاست جهانی شدن (globalism) و تعهدات بین المللی خبر داد و در عین حال مدعی شد: از آنها که با استبداد ونزوئلا میجنگند (!) حمایت خواهیم کرد.
وی همچنین افزود که برزیل دیگر در سازمان ملل در راستای برآورده کردن منافع سازمانهای مردمنهاد تلاشی نخواهد کرد.
آروجو در این باره گفت: وقت آن آمده که بر روی میهن پرستی !!! تمرکز کرده و دغدغه کمتری در قبال نظم جهانی داشته باشیم.
این اظهارات درحالی مطرح شد که وی دیروز چهارشنبه دیداری با مایک پمپئو وزیر خارجه رژیم امپریالیستی آمریکا داشت تا درباره آنچه به زعم آنها حمایت از مردم کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه در احیاء «حقوق بشر و دموکراسی» است، گفتگو کند.
روز سهشنبه مراسم تحلیف «ژایر بولسونارو» (Jair Bolsonaro) رئیس جمهوری جدید برزیل برگزار شد که از وی به «ترامپ برزیل» یا «ترامپ استوایی» یاد میشود. وی به حزب راست افراطی تعلق دارد و وعده گسترش رابطه با واشنگتن را داده است.
یک میلیون و ۲۰۰ هزار موقعیت شغلی توسط چین در پاکستان ایجاد میشود
به نقل از ای آر وای نیوز، سفارت چین در اسلام آباد ضمن رد ادعاهای موجود علیه کریدور اقتصادی مشترک چین و پاکستان طی بیانیهای اعلام کرد: طی 5 سال اخیر 11 بخش از کریدور اقتصادی مشترک دو کشور موسوم به سی پیک تکمیل شده است.
در این بیانیه آمده است: 20 بخش از سی پیک مربوط به لوله کشیهایی است که اینک در حال اجرا است و به زودی تکمیل خواهد شد.
میزان سرمایه گذاری در بخش های اجرایی سی پیک بالغ بر 18میلیارد و 900 میلیون دلار خواهد بود.
این کریدور اقتصادی تا سال 2030 تکمیل خواهد شد و مجموعا برای یک میلیون و 200 هزار پاکستانی موقعیت شغلی ایجاد خواهد کرد.
سفارت چین تاکید کرده است: سی پیک شامل اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت می شود که به ترتیب تا سال 2020، 2025 و 2030 تکمیل خواهند شد.
با کامل شدن سی پیک 6 هزار و 900 مگا وات برق تولید شده وبه چرخه انرژی پاکستان اضافه خواهد شد، اضافه شدن این مقدار برق می تواند مشکل کمبود برق در پاکستان را کاملا حل کند.
همچنین میزان سود بازپرداخت وام های ارائه شده به دولت اسلام آباد نیز 2 درصد اعلام شده است، به این معنا که 6 میلیارد دلار وامی که از سوی چین به پاکستان پرداخت شده با سود مذکور باید بازگردانده شود.
حشد شعبی عراق یورش داعش در شمال شرق الانبار را دفع کرد
منابع وابسته به حشد شعبی عراق اعلام کردند که نیروهای مردمی عراق، یورش داعش به منطقه ای در شمال شرق الانبار را دفع کردند.
به گزارش النهرین، منابع وابسته به حشد شعبی عراق اعلام کردند که نیروهای مردمی عراق یورش داعش به منطقه ای در شمال شرق الانبار را دفع کردند.
این منابع بیان کردند: نیروهای تیپ ۳۱ حشد شعبی یورش داعشی های فراری از کوههای مکحول به سوی منطقه الجزیره حدفاصل استان صلاح الدین و الانبار را دفع کردند.
منابع وابسته به حشد شعبی عراق اعلام کردند: نیروهای حشد شعبی تلفات سنگینی به داعش وارد کردند.
عقبنشینی عناصر وابسته به ترکیه از اطراف شهر «منبج» سوریه
منابع خبری معارض در سوریه از عقبنشینی عناصر وابسته به ترکیه که در اطراف «منبج» واقع در استان حلب سوریه مستقر بودند، خبر دادند.
گروه موسوم به «دیدبان حقوق بشر سوریه» -نزدیک به معارضان- به نقل از منابعی که آنان را موثق میخواند اعلام کرد که «عملیات خروج تجهیزاتی که اخیرا وارد اطراف منطقه منبج شده بود، از طریق انتقال نیروهای جنگجو به پادگانهای واقع در اطراف ریف منبج صورت گرفت».
دیدبان میگوید که این پادگانها در واقع مدارسی بوده که به مقرهای نظامی وابسته به گروه تروریستی موسوم به «ارتش ملی» -وابسته به ترکیه- بدل شده و نیروهای خارج شده از اطراف منبج به سمت منطقه «لواء اسکندرون» عقب نشستند.
این منابع تأکید کردند که اوضاع در مسیرهای تلاقی نیروهای تحت حمایت ترکیه با عناصر موسوم به «شورای نظامی منج و جیش الثوار» -نزدیک به نیروهای دموکراتیک سوریه- به وضعیت پیش از اعلام آمادهباش توسط ترکیه بازگشته است.
این اخبار در حالی از سوی دیدبان منتشر شد، که خبرگزاری «آناتولی» گزارش داد که تجهیزات نظامی تازهای وارد مناطق «شانلی اورفه و کلس» واقع در جنوب ترکیه شده است.
این تجهیزات شامل نفر بر و کامیونهای حامل سلاح، مهمات و سوخت بوده است.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه بارها تهدید کرده است که بزودی عملیاتی را در منطقه شرق فرات و منبج علیه شبهنظامیان کُرد آغاز خواهد کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز اخیرا اعلام کرد که قصد دارد نیروهای نظامی خود را از سوریه خارج کند و همین مسئله باعث شد که کُردها به مذاکره با دمشق روی آورند تا مانع از عملیات ترکیه شود.
ارتش سوریه نیز چند روز پیش بنا به درخواست یگانهای کُرد وارد شهر منبج شد تا بهانه از دست ترکیه برای آغاز عملیات در این منطقه گرفته شود.
در همین ارتباط، وزارت دفاع سوریه چهارشنبه (روز گذشته) اعلام کرد که یگانهایی از مبارزان کُرد که شامل 400 مبارز است از منبج خارج شدهاند.
وزارت دفاع سوریه طی بیانیهای نوشت: «در راستای اجرای توافق حاصل شده درباره بازگشت زندگی طبیعی به مناطق شمال جمهوری عربی سوریه از ابتدای ژانویه 2019، یگانهایی از شبه نظامیان کُرد با بیش از 30 خودرو از منطقه منبج به سوی ساحل شرقی رود فرات عقب نشینی کردند».
وزارت دفاع سوریه افزود که یگانهای شبه نظامیان کُرد از طریق منطقه «کارا کوزاک» که در فاصله 25 کیلومتری شمال شرق منبج است به سوی شرق فرات حرکت کردند.
شهر منبج در شمال استان حلب و در نزدیکی مرز ترکیه واقع شده است. ساکنین این شهر را کردها و عربها تشکیل میدهند. این شهر در مرداد سال 95 به دست یگانهای مدافع خلق (YPG) از اشغال داعش خارج شد.
کشف یازده کامیون تجهیزات نظامی قاچاق به شمال عراق
وزارت کشور عراق اعلام کرد که روز پنجشنبه یازده کامیون حامل مواد اولیه و تجهیزات نظامی مربوط به تانک که به صورت غیر قانونی در حال انتقال به شمال این کشور بود را کشف و ضبط کرد.
به گزارش خبرگزاری السومریه نیوز، وزارت کشور عراق در بیانیه ای اعلام کرد که دفتر بازرسی این وزارتخانه در استان الانبار ۱۱ کامیون حامل مواد اولیه و تجهیزات نظامی مربوط به تانک که به صورت غیر قانونی در حال انتقال به شمال این کشور بود را کشف و متوقف کرد.
در این بیانیه آمده است: عملیات توقیف، بر اساس اطلاعات دفتر ویژه بازرسی مبنی بر قاچاق تجهیزات نظامی صورت گرفت.
دفتر بازرس کل عراق کامیونهای ضبط شده را توقیف کرده و افراد بازداشت شده در این قضیه را تحویل نیروهای پلیس این کشور قرار داده است.
بر اساس این بیانیه، دفتر بازرسی عمومی با توجه به مشهود بودن جرم و اعلام آن از سوی بازپرس دادگاه الرمادی، اقدام به توقیف کامیون ها کرد.
انگلیس: متاسفانه «بشار اسد» در قدرت میماند
وزیر خارجه انگلیس به استمرار حضور بشار اسد در راس قدرت سوریه اذعان کرد اما مدعی شد که این مسئله جای تاسف دارد و دائمی نخواهد بود.
جرمی هانت وزیر خارجه روانی انگلیس در مصاحبه با اسکای نیوز گفت: بشار اسد رئیس جمهوری سوریه به لطف حمایت روسیه در قدرت باقی خواهد ماند!
وی در این باره مدعی شد: میدانید که موضع درازمدت انگلیس این است که صلح پایدار در سوریه با وجود اسد برقرار نخواهد شد. اما با کمال تاسف بر این باور هستیم که وی قرار است برای مدتی در قدرت بماند و این به دلیل حمایتی است که از جانب روسیه دریافت می کند.
هانت ادامه داد: روسیه ممکن است تصور کند که به یک حوزه نفوذ دست یافته است. اما آنچه ما به آنها میگوییم این است که: بله؛ اما این نفوذ، مسئولیت نیز با خود به همراه میآورد.
وی در ادامه اظهارات خود مدعی شد: به آنها میگوییم اگر قصد مشارکت در سوریه را دارید، پس باید از وجود صلح واقعی در این کشور اطمینان حاصل کنید و این به معنای اطمینان یافتن از این است که اسد از سلاح شیمیایی (!) استفاده نمی کند.
برای اولین بار در تاریخ کاوشگر چینی بر روی نیمه پنهان ماه فرود آمد
کاوشگر فضایی ساخت چین برای اولین بار در تاریخ فضانوردی بشر، بر روی سطح پنهان ماه فرود آمد.
اداره ملی فضانوردی چین صبح پنجشنبه (به وقت تهران) از فرود موفق کاوشگر اعزامی این کشور در نیمه پنهان ماه خبر داد.
شبکه «سی. ان. ان» با اعلام این خبر، اولین فرود یک کاوشگر ساخت بشر در نیمه تاریک ماه را رویدادی بزرگ برای ملت چین و نقطهعطفی در تلاشهای پکن برای قرار گرفتن در میان قدرتهای فضایی پیشرو توصیف کرده است.
رسانههای دولتی چین اعلام کردند این کاوشگر اولین عکسهای گرفته شده از فاصله نزدیک از نیمه پنهان ماه را به زمین مخابره کرده است.
نیمه پنهان ماه، نیمکرهای از این سیاره است که بهخاطر زاویه گردش ماه، هیچگاه در مقابل زمین قرار نمیگیرد. در اصطلاح به این قسمت از کره ماه نیمه تاریک ماه هم میگویند، در حالی که به اندازه زمین در معرض نور خورشید قرار می گیرد.
موفقیت این مأموریت پیشرفت تازهای در کاوشهای فضایی بشر است. موقعیت ناحیهای که این کاوشگر در آن فرود آمده است، پشت به زمین است و به همین دلیل امکان برقراری ارتباط مستقیم با ایستگاه کنترل در زمین وجود ندارد. برای غلبه بر این مشکل، چین پیشتر ماهوارهای را بهصورت اختصاصی به مدار ماه فرستاد که قادر است اطلاعات را از کاوشگر دریافت کرده و به زمین مخابره کند.
امید میرود این کاوشگر وظایف مختلفی را انجام دهد، نظیر تجربه تولید اولین امواج رادیویی فرکانس کوتاه برای مطالعات اخترشناسی، مشاهده اینکه آیا در محیط ماه که جاذبه کمی دارد گیاه رشد میکند یا خیر و همچنین جستوجو برای یافتن آب و سایر منابع در قطبهای ماه.
یکی دیگر از کاربردهای این کاوشگر مطالعه برهمکنش میان بادهای خورشیدی و سطح ماه است.
برنامه فضایی چین از سال ۱۹۶۱ با پرتاب موشک به فضا آغاز شد. این کشور در سال ۱۹۷۰ نیز اولین ماهواره خود را به فضا فرستاد و در سال ۲۰۰۳ توانست بعد از شوروی و آمریکا سومین کشوری باشد که انسان به فضا میفرستد.
در سالهای اخیر رقابت در عرصه فضایی میان قدرتهای جهانی تشدید شده است. آمریکا در تلاش برای مقابله با حضور روسیه و چین در فضا، در حال تشکیل شاخه تازهای با عنوان «نیروی فضایی» در ارتش خود است. پنتاگون مدعی است که پکن و مسکو به دنبال «تسلیحاتی کردن» فضا هستند و به همین جهت باید با آنها به مقابله برخاست.
ترامپ از ارائه تقویم زمانی برای خروج از سوریه خودداری کرد
دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی چهارشنبه شب در جمع اعضای کابینه از ارائه تقویم زمانی درباره خروج نظامیان آمریکایی از سوریه خودداری کرد.
ترامپ در پاسخ به سوالی درباره چارچوب زمانی خروج نظامیان آمریکا از سوریه گفت که این هدف «در یک بازه زمانی» محقق خواهد شد. او گفت که آمریکا قصد دارد از نیروهای کرد همپیمانش در سوریه محافظت کند.
رئیسجمهور آمریکا روز ۲۸ آذرماه با بیان این ادعا که شکست داعش در سوریه تکمیل شده اعلام کرد قصد دارد ۲۰۰۰ نظامی کشورش را از خاک سوریه خارج کند.
مقامهای آمریکایی اندکی بعد از اعلام خبر خروج نظامیان این کشور از سوریه گفته بودند این فرایند ۳۰ روز به طور خواهد انجامید؛ با وجود این، ایبیسینیوز پنجشنبه هفته قبل گزارش داد ارزیابی مقامهای پنتاگون در حال حاضر این است که سرعت خروج بسیار کندتر خواهد بود و ممکن است دستکم چند ماه طول بکشد.
ترامپ در روزهای گذشته ظاهراً از طرح اولیهاش برای خروج سریع عقبنشینی کرده و به سمت فرایندی آهستهتر متمایل شده است. او دوشنبه در توئیترش نوشت: «همزمان با مبارزه با بازماندههای داعش، به آهستگی نیروهایمان را به خانه برمیگردانیم تا با خانوادههایشان باشند.»
«لیندسی گراهام»، سناتور جمهوریخواه آمریکایی چند روز پیش بعد از دیدار با ترامپ اعلام کرد او برنامه خروج از سوریه را کند کرده است.
دولت آمریکا از سپتامبر ۲۰۱۴، به عنوان بخشی از راهبرد خود برای کمک به معارضان سوری در حال جنگ با دولت مرکزی سوریه نیروهای خود را در این کشور مستقر کرد.
استقرار نظامیان آمریکایی در حالی انجام میشد که «باراک اوباما»، رئیسجمهور سابق آمریکا از حدود یک سال قبلتر «سیا» را مأمور اجرای یک برنامه مخفیانه با هزینه سالانه ۱ میلیارد دلار برای تسلیح و تجهیز شبهنظامیان در حال پیکار با دولت سوریه کرده بود.
تاکید سرپرست وزارت دفاع آمریکا بر تمرکز پنتاگون بر چین
یک مقام در وزارت دفاع آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که «پاتریک شاناهان» سرپرست وزارت دفاع آمریکا که از ابتدای سال جاری میلادی جایگزین «جیمز ماتیس» شده است تاکید کرده که چین درصدر اولویتهای وی قرار دارد.
بر اساس اعلام این منبع، شاناهان در نخستین جلسه خود با مقامات اصلی پنتاگون خواسته تا تلاشها بر اجرای راهبرد دفاع ملی متمرکز شود و تاکید کرد: یادتان باشد چین، چین، چین.
یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود خبر داد که شاناهان نشستی با شورای وزیران در پنتاگون خواهد داشت و احتمالا دیدار جداگانه ای نیز با دونالد ترامپ دارد.
شاناهان که هیچگونه تجربه سیاسی ندارد همچنین «دیوید نورکیست» مدیر امورمالی پنتاگون را به عنوان فرد شماره دو این نهاد منصوب کرد.
مرگ ۳۷۵ مهاجر در مرز آمریکا در سال ۲۰۱۸
سازمان بینالمللی مهاجرت برآورد کرده است که در سال گذشته میلادی حداقل 376 مهاجر در مرز آمریکا و مکزیک جان باختهاند که این تعداد شامل 214 مرد، 20 زن و 4 کودک بودهاند.
هویت 138 قربانی دیگر از طریق اجساد باقی مانده آنها قابل شناسایی نبوده است. تعداد دیگری نیز احتمالا در مرز مکزیک و آمریکا جان خود از دست دادهاند ولی هیچ گونه اثری از بقایای اجساد آنها پیدا نشده است. اکثر مهاجرانی که در مرز مکزیک قربانی شدهاند از کشورهای آمریکایی بودهاند و ظاهرا تنها 2 نفر از این قربانیان از جنوب آسیا هستند.
این آمارها در شرایطی منتشر شده است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سیاستهای سختگیرانهای را در قبال مهاجران اتخاذ کرده است. سرکوب مهاجران و پناهجویان خارجی از سوی دولت ترامپ با انتقادات گستردهای در داخل آمریکا و همین طور جامعه بینالمللی روبرو شده است.
نامه جنجالبرانگیز پوتین به رئیسجمهور محبوس ارمنستان
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در یک اقدام جنجالبرانگیز برای روبرت کوچاریان رئیسجمهور سابق و محبوس ارمنستان، نامه تبریک سال نو میلادی فرستاد.
پوتین در این نامه تبریک برای کوچاریان سلامتی، استقامت و تعالی روح آرزو کرده است.
این پیام تبریک جنجالی بلافاصله پس از پایان مذاکرات نیکول پاشینیان و ولادیمیر پوتین در مسکو صادر شده است.
بر اساس اطلاعاتی که رسانه infoteka24 روسیه از مذاکرات روسای جمهوری روسیه و ارمنستان فاش کرده است، پوتین خطاب به پاشینیان اعلام کرد: «کوچاریان دوست من است و هر زودتر ایشان را آزاد کنید»، پاشینیان نیز پاسخ داد: «برای شما متأسفم که دوستی مانند کوچاریان دارید».
گفتنی است، روبرت کوچاریان سیاستمدار مشهور ارمنی از تاریخ 4 فوریه 1998 تا 9 آوریل 2008 ریاست جمهوری ارمنستان را بر عهده داشت. وی پس از انقلاب آوریل ارمنستان و به قدرت رسیدن نیکول پاشینیان به جرم جنایات حوادث مارس 2008 چندین بار بازداشت شد و سرانجام از هفتم دسامبر در زندان به سر میبرد.
بازرسان پرونده روبرت کوچاریان، رئیسجمهور سابق ارمنستان اعلام کردهاند که بازداشت وی به دلیل نقض قانون اساسی این کشور و اعمال نفوذ غیرقانونی در انتخابات سال 2008 به نفع ریاست جمهوری سرژ سرکیسیان است.
لازم به ذکر است که هواداران لئون تر-پتروسیان نخستین رئیسجمهور ارمنستان و کاندیدای رقیب در انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 در آن زمان به نتیجه انتخابات اعتراض و اعلام کردند که تقلب صورت گرفته است. این اعتراضات با اعلام وضعیت فوقالعاده توسط کوچاریان و با دخالت پلیس به خشونت کشیده شد و 8 تظاهرکننده و دو مأمور پلیس کشته شدند.
با وجود اعتراضها سرکیسیان پیروز نهایی خوانده شد و 10 سال تمام قدرت را در کشور به دست گرفت، تا اینکه در آوریل سال جاری (2018) در پی اعتراضات گسترده مجبور به کنارهگیری شد.
روسیه: کشته شدن بیش از ۲۳ هزار تروریست در سوریه در سال ۲۰۱۸
وزارت خارجه روسیه: در سال 2018،بیش از 23 هزار تروریست در سوریه به هلاکت رسیدند و 159 دستگاه تانک، 57 دستگاه زرهپوش، بیش از 900 قبضه توپ و حدود سه هزار دستگاه خودروی مجهز به تیربار سنگین گروههای تروریستی منهدم شد.
از سپتامبر 2015 میلادی، بیش از 87 هزار تروریست در سوریه از جمله 830 سرکرده گروههای تروریستی به هلاکت رسیدند، بیش از 4500 تروریست از کشورهای مستقل مشترک المنافع نیز کشته شدند، حدود هزار پایگاه، 10 هزار انبار سلاح و مهمات و سوخت، 650 دستگاه تانک و بیش از 700 دستگاه زرهپوش تروریستها منهدم شد.
بر اساس گزارش سانا، وزارت خارجه روسیه تاکید کرده است ارتش سوریه با همکاری نیروهای پشتیبان تاکنون بیش از 96 درصد خاک این کشور را (در نبرد با تروریسم)به کنترل خود درآورده است.
روسیه به طور رسمی و علنی از سپتامبر 2015 بنا به درخواست دولت سوریه وارد جنگ با گروههای تروریستی در این کشور شد.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟