چند خبراز ایران و جهان
بیخانمانی با طعم سرما
مجید یکی از کارتنخوابها از وضعیت اقامتش در یکی از گرمخانهها اینطور میگوید: «ساعت پنج و نیم صبح ما را بیدار میکنند و حدود ۶ صبح که هوا سرد و تاریک است، باید بیرون بزنیم. پشت در از سرما یخ میکنیم.»
به گزارش خبرنگار ایلنا، تهران مطابق آمارها حدود ۲۰ هزار کارتنخواب دارد که جا و مکانی برای زندگی ندارند. مشکلات این افراد تا زمانی که هوا سرد نیست، کمتر است، اما زمانی که هوا سرد میشود، مشکلات اصلی آنان تازه شروع میشود و شاهد سرمازدگی آنان در خیابانها و پارکها هستیم. ایجاد گرمخانه و سرپناه در راستای پناه دادن به این افراد تا حد زیادی میتواند کمککننده باشد، برای جویاشدن از وضعیت کارتنخوابها اعم از مرد و زن ضمن بازدید از گرمخانه دوم زنان واقع در منطقه ۱۲ و گرمخانه مردان واقع در محدوده خاوران با آنها صحبت کردیم تا شرایط آنان را جویا شویم.
همسرم معتاد است؛ میخواهم از او جدا شوم
مینا زنی حدودا ۲۵ ساله است که دو روز است به گرمخانه تازه افتتاحشده زنان در منطقه ۱۲ تهران آمده است. مثل سایر زنان یونیفرمی صورتی رنگ به تن دارد و درباره وضعیت گرمخانه میگوید: امکانات و غذای این گرمخانه خوب است و اخلاق کارکنان نیز رضایتبخش است.
او به گذشته خود اشاره میکند و میافزاید: من از زنجان به خانه دو برادر خود آمده بودم تا از شوهرم طلاق بگیرم، اما آنها به من گفتند که همسرانشان از حضور من ناراضیاند. تا ساعت ۲ نصفشب در خیابان بودم و با برادرم تماس گرفتم، اما او گفت همسرش گفته اگر خواهرت بیاید، من به منزل پدرم میروم. من در خیابان بودم که یک راننده اتوبوس به من پیشنهاد داد، داخل اتوبوس او شوم تا سرما آزارم ندهد، اما من قبول نکردم. بعد یک نفر از یک ماشین بیرون آمد و از من خواست سوار ماشینش شوم، اما من گفتم که سوار نمیشوم. او گفت نترس این ماشین پلیس است. بعد که اونیفرم راننده را دیدم متوجه شدم، واقعا پلیس است و با آنها به گرمخانه آمدم، در حالی که اصلا نمیدانستم، چنین جایی وجود دارد.
مینا ادامه میدهد: همسر من معتاد است و برای همین میخواهم از او جدا شوم. برادرانم هم از من حمایت نمیکنند. بنابراین وجود چنین مکانی برای من خیلی مفید است. یک خوبی دیگر این گرمخانه این است که روزها هم میتوانیم در آن بمانیم. هر روز باید استحمام کنیم و حولههایمان هر روز تعویض میشود. نظافت سرویسها هم خوب و مناسب است.
با وجود سرمای هوا باید ۹ صبح از گرمخانه بیرون میزدیم
منیژه یکی دیگر از پناهجویان گرمخانه دوم زنان پایتخت است. او حدودا ۵۵ سال دارد و از دیروز به اینجا آمده است. از امکانات و غذای گرمخانه راضی است و میگوید: من تا به حال به دو مددسرا رفتهام که یکی اینجا و دیگری مددسرای چیتگر بوده است. از هر دو مددسرا راضی بودهام در این گرمخانه روزها هم میتوانیم بمانیم، در حالی که امسال این امکان دیگر در مددسرای چیتگر وجود نداشت.
او درباره مددسرای چیتگر میگوید: من حدود یک سال و نیم به مددسرای چیتگر میرفتم. روزها حول و حوش ساعت ۹ صبح باید از مددسرای چیتگر بیرون میزدیم، آن هم درحالی که هوا سرد است. تا ساعت ۳ و ۴ بعدازظهر بیرون بودیم و حدود ساعت ۴ در گرمخانه باز میشد و وارد میشدیم. ناهار نمیدادند، اما اگر میگفتیم گرسنه هستیم به ما غذا میدادند. پیش از اینکه به مددسرای چیتگر بروم خانه و زندگی داشتم، اما حدودا دو سال است که دربهدرم.
خانه و زندگی داشتم اما دو سال است که دربهدرم
اکرم زنی ۴۵ ساله است و در تخت پشتی منیژه میخوابد. او خدمتگزار مددسرای چیتگر بوده و به همین دلیل روزها هم میتوانسته در این مددسرا بماند. اکرم میگوید: به مددسرای دوم زنان نقل مکان کرده تا کارآفرینی کند و به خانمها ساخت بدلیجات را آموزش دهد.
او ادامه میدهد: من حقوقی نمیگرفتم، اما کارهای مددسرای چیتگر را انجام میدادم تا بتوانم روزها هم بمانم. واقعا اخلاق کارکنان آنجا خوب بود. در مددسرای دوم زنان هم اوضاع رضایتبخش است.
شب تا صبح را در پارک سر میکردم
صدیقه زنی آرام و تقریبا ۴۵ ساله است که به نظر میرسد، معتاد است. او میگوید دو روز است که به مددسرای دوم زنان در منطقه ۱۲ آمده است. او میگوید، پیش از این در گرمخانه انبار گندم ( این گرمخانه متعلق به بهزیستی است) بوده است که نزدیک همین مددسرای دوم شهرداری است.
صدیقه میگوید: تقریبا ۶ ماه در گرمخانه انبار گندم بودم و فقط شبها میتوانستیم در آن بمانیم. ۸ صبح به بعد بیرون میزدیم و حدود ۵ و نیم غروب برمیگشتیم.ظهرها در DIC نهار میخوردیم. هر منطقه یک DIC برای خانمها و یک DIC برای آقایان دارد. بقیه روز را در پارک مینشستیم. تابستانها خوب بود، اما در سرمای هوا از اینکه بیرون بودیم اذیت میشدیم. قبل از اینکه به گرمخانه انبار گندم بروم، مستاجر بودم، اما صاحبخانه اعلام کرد خودش میخواهد در خانه بنشیند و قفل در حیاط را عوض کرد. بعد از آن یکی دو هفته بیرون بودم. شب تا صبح رادر پارک سر میکردم و در نهایت ونهای گشت من را به گرمخانه انبار گندم منتقل کردند.
زهرا حدود ۲۰ روز است از شمال به تهران آمده و پیش از اینجا در خوابگاه چیتگر بوده است. او میگوید: همه چیز در مددسرای چیتگر خوب است، اما بدیاش این است که به جز پنجشنبه و جمعه در سایر روزها باید صبحها از آن خارج شویم.
او در پاسخ به این سوال که آیا دوری مددسرای چیتگر اذیتتان نمیکرد، بیان میکند: هر چه بود، بهتر از خیابان بود.
زهرا میگوید: روزها به کار نظافت مشغولم و کسانی که برای آنان کار میکنم، در شمال ویلا دارند و او هم بعضا با آنها جابهجا میشود. او میگوید قرار است کارفرمایش برایش جایی را درست کند، اما فعلا شبها را در گرمخانهها میماند.
برخورد کارکنان گرمخانه اصلا خوب نبود
او یادآور میشود: پارسال حدود دو هفته تهران آمدم و در گرمخانه انبار گندم سکونت داشتم، اما خوب نبود. چون باید در حیاط منتظر میماندیم و یخ میزدیم تا زمانش برسد و بتوانیم داخل شویم. فقط یک چای و یک قند میدهند و اگر هم دیر برویم غذا نیست. نظافت سرویسهای بهداشتی و برخورد کارکنان هم اصلا خوب نبود. من بهطور کلی از انبار گندم راضی نیستم و با اینکه مددسرای چیتگر دورتر بود، ترجیح میدادم به آنجا بروم. در انبار گندم هرکسی روی تخت آدم میخوابید. یک شب آنقدر خارش بدن گرفتم که فقط ۱۰ هزار تومان پرداختم و خارج شدم. اگر پول ندهی نمیتوانی شب خارج شوی. انبار گندم خیلی شلوغ است و دزدی هم آنجا خیلی زیاد بود. تازه زمانهایی میرسید که نوبتمان میرسید و باید کار میکردیم. صبحها هم باید از گرمخانه خارج میشدیم. آنجا آشپز داشت و اگر دلش میخواست غذای خوب درست میکرد و اگر دلش نمیخواست غذایش خوب نبود.
زهرا میگوید؛ برای ناهار به DIC میرفته است. او ادامه میدهد: DIC جایی است که کارتنخوابها حدود ساعت ۸ آنجا میروند و صبحانه میخورند. بعدازظهرها هم حدود ساعت ۲ نهار میدهند. آنجا اگر بیمار باشی دارو میدهند و اگر لباس نیاز داشته باشی به تو لباس میدهند.
از بچگی کار کردهام
سپیده هم دوست زهراست که نزدیک آمده و شروع به صحبت میکند، او ۲۷ سال دارد و صحبتهای خود را اینگونه آغاز میکند: قبلا به مددسرای آفتاب نیلوفری میرفتم که سمت چیتگر است، غذایش مانده بود. صبحها هم باید خارج میشدیم، مگر ما مهندس و دکتر هستیم که کله صبح باید از خواب برخیزیم و صبحانه بخوریم و بیرون بزنیم؟
وی میافزاید: خانه فامیل و بزرگترها که میروی یک روز عزیز هستی و بعد از مدتی بیرونت میاندازند. البته من هرجا که میروم در کارها کمک میکنم و خرج خود را هم تا حدی میدهم. با این حال پارسال من را بیرون انداختند و من به خوابگاه رفتم. من از بچگی کار کردهام. دستفروشی کردهام، پرستاری سالمند رفتهام، اما هیچگاه تنفروشی نکردهام. خیلی از شبها جا نداشتهام و آدمهای ناباب به من پیشنهاد میدادند به خانهشان بروم. با اینکه ۱۷ سال سن داشتم تن به کارهای بد نمیدادم. در اتوبوسها میخوابیدم و مدام از تجریش تا راهآهن و از راهآهن به تجریش ایستگاهها را با اتوبوس طی میکردم تا امنیت داشته باشم. آن زمان من سمت مناطق پایین شهر نمیرفتم، مگر درحالی که سوار اتوبوس بودم. به همین دلیل ونهای گشت را نمیدیدم و از وجود این گرمخانهها خبر نداشتم.
سپیده در ادامه بیان میکند: در مددسرای چیتگر زیاد به ترک معتادان کمک نمیکنند. زهرا سخن او را قطع میکند و میگوید: من یک بار به یکی از بچههای آنجا گفتم بیا باهم برویم و مواد مصرف کنیم، اما یک خانم که آنجا بود نگذاشت او بیاید. همین کار او باعث شد کمکم آن دختر مواد را ترک کند.
سپیده هم میگوید: اگر خودت بخواهی در مددسرای چیتگر میتوانی ترک کنی. من موارد اینچنینی دیدهام. حتی دیدم بچههایی را که قصد ترک دارند به کمپ محبعلی میفرستند. ولی بعد از چند ماه دوباره میگویند روزها باید خارج شوی. به همین دلیل بعضی از افراد بازهم به سمت مواد گرایش پیدا میکنند.
او میگوید: من خودم شاهد بودم معتادانی را که شبها اذیت میکردند و میخواستند خارج شوند تا مواد بکشند، کتک میزدند. البته به ندرت چنین مواردی را مشاهده کردم.
یکی دیگر از پناهجویان گرمخانه جلو میآید و میگوید: هردو چشم من آب مروارید آورده است. شبها چشمم هیچ جا را نمیبیند. در انبار گندم در انجام کارهای آشپزی کمک میکردم. چند روز پیش وقت عمل داشتم، اما ازآنجاکه پولی نداشتم نتوانستم عمل کنم.
اوضاع و احوال کارتنخوابها در گرمخانههای مردانه
گرمخانه خاوران مختص آقایان است و گفته میشود در فصول سرد تا هزار نفر کارتنخواب در آن پناه داده میشوند و جمعیت زیادی دارد. چندی پیش نشست خبری مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی در این گرمخانه برگزار شد و در همان شب با تعدادی از کارتنخوابها وارد صحبت شدیم. پناهجویان این گرمخانه از برخی شرایط ناراضی بودند، اما هربار که عدهای با یک خبرنگار وارد صحبت میشدند، یکی از مسئولان گرمخانه در جمع حضور یافته و پس از حضور او افراد یا سکوت میکردند یا سخنانشان به صورت محسوس تغییر مییافت. حتی برخی از کارتنخوابها در حال گلایه از گرمخانه بودند که پناهجویی دیگر وارد صحبت میشد و با تحکمیکه در دفاع از گرمخانه در لحن خود داشت سبب سکوت پناهجوی قبلی میشد و به نظر میرسید افراد از اینکه کسی محتوای شکایات آنها را به دیگران منتقل کند، واهمه دارند.
اصغر یکی از پناهجویان این گرمخانه است. او میگوید: ما ساعت ۵ غروب میتوانیم وارد گرمخانه شویم و حتما باید دوش بگیریم. حدود ساعت ۸ شب برای شام آماده میشویم و بعد نوبت هواخوری است و حدود ۹ شب خاموشی میدهند. قبل از ساعت ۹ تلویزیون داریم که میتوانیم از آن استفاده کنیم. صبح از ساعت ۵ به بعد برپا میدهند و پس از صرف صبحانه باید در حدود ۶ صبح خارج شویم و واقعا چه کسی راضی است که صبح به آن زودی از خواب بلند شود، البته اعتراض کردیم اما به جایی نمیرسد.
در یک دیگ غذا یک قاشق روغن پیدا نمیکنید!
اصغر در پاسخ به این سوال که کیفیت غذاها چگونه است، میگوید: من بعد از زنم از غذای هیچکس خوشم نیامده است. کیفیت غذاهای پایین است. غذاها خشکند و در یک دیگ غذا یک قاشق روغن پیدا نمیکنید. شاید در یک پرس قیمه، حدود ۱۲ دانه لپه پیدا کنید.
مرتضی وارد بحث میشود و میگوید: به نظر من غذاها خوب است. اگر بیرون از اینجا بودیم چه میخوردیم؟ بیرون یک لقمه نان پیدا نمیکنیم. من که راضی هستم.به نظر میرسد مرتضی واقعا معتقد است شرایط خوب است و طرفداری کسی را نمیکند. او میگوید از اینکه صبحها از گرمخانه خارج شود راضی است، چراکه باید برای جمعآوری ضایعات برود.
اینجا یکی از مسئولان گرمخانه با پوشش کت و شلوار که از لحظاتی قبل در جمع چندنفره پناهجویان حضور یافته و بعضی از حرفها را شنیده است، میگوید: روند این است که افراد حدود ۶ صبح بیدار شوند و تا صبحانه صرف کنند و کارهای شخصی خود را انجام دهند، ساعت ۸ میشود.البته بعضی از پناهجویان هم با او همصدا میشوند و میگویند اصغر ساعت بیدارباش را اشتباه گفته است و برنامه گرمخانه اینقدر زود شروع نمیشود.
مسئول گرمخانه ادامه میدهد: اینجا حدود ۴۰۰ تختخواب دارد، اما در شبهای سرد تعداد افراد به ۸۰۰ تا هزار نفر میرسد که البته به افراد تشک و پتو میدهند و روی کف پهن میکنند تا افراد از ظرفیت کف سالن هم استفاده کنند ـ کلیه این افراد باید لباس عوض کنند و از سرویس بهداشتی استفاده کنند. از آنجا که لباس هریک از افراد متعلق به خود اوست، باید لباسها و شمارههایشان را تحویل دهند و لباس خود را دریافت کنند. به هر حال ۱۰ نفر نیستند که این کارها سریع انجام شود. بنابراین خروج افراد تا ۸ صبح طول میکشد.
اینجا از جمع قبلی جدا میشویم تا بتوانیم بهدور از چشم مسئولان گرمخانه با افراد پناهجو صحبت کنیم. از شخصی که مجید نام دارد درخصوص سرویسهای بهداشتی میپرسیم. او میگوید: اینجا ۵ـ۴ دستشویی دارد که همه آنها کثیف هستند.البته او در پاسخ به تعجب ما از اینکه برای هزار نفر تنها ۵ـ۴ سرویس در نظر گرفته شده، میگوید: البته ۸ـ۷ سرویس دارد، اما بیشتر آنها کثیف هستند. اینجا نظافتچی دارد اما دستشوییها اصلا نظافت نمیشود.
او ادامه میدهد: حدود ساعت ۵/۵ صبح ما را بیدار میکنند و حدود ۶ صبح که هوا سرد و تاریک است، باید بیرون بزنیم. پشت در از سرما یخ میکنیم. برخورد کارکنان با ما خوب نیست و حتی گاهی اینجا کتککاری میشود. باید بعد از شام به ما چای دهند اما خیلی وقتها نمیدهند؛ چراکه تعداد افراد زیاد است و چای به همه نمیرسد.
گاهی اینجا کتککاری میشود
در همین هنگام یکی از پناهجوها که معلوم نیست صحبتها را از کی گوش میکرده، نزدیک میشود و شروع به صحبت میکند. او میگوید: افراد اینجا را کتک نمیزنند. فقط افرادی را کتک میزنند که مثلا داخل سالن مواد مخدر میکشد. ما اینجا هیچ بیاحترامیندیدهایم. بهترین امکانات رفاهی و روحی به ما اختصاص یافته و ما واقعا راضی هستیم.اینجا خدمات مشاوره به ما میدهند. همچنین سرویسهای بهداشتی هم کاملا تمیز هستند.حین صحبتهای شخص جدید، مجید سکوت کرده و دیگر حرفی نمیزند.
برخی از افراد که قبلا وارد صحبت میشدند و مسئولان گرمخانه را در میان خود مییافتند، دیگر پاسخ سوالات ما را نمیدهند. هوشنگ را تنها پیدا میکنیم و فرصت را مناسب میبینیم تا از او درخصوص شرایط گرمخانه سوال بپرسیم. او میگوید دستشوییها کثیف نیستند، اما اکثر مواقع مایع دستشویی ندارند.
در همین زمان افرادی نزدیک میشوند و مشخص است هوشنگ نمیخواهد ادامه دهد.یک پناهجو که عینکی جالب به چشم دارد، نزدیک میشود و میگوید: شما جایی را نمیشناسید که ما را ترک دهد؟ من میخواهم به صورت داوطلب ترک کنم.
یک مسئول گرمخانه که در نزدیکی است، میگوید: هریک از کارتنخوابان که معتاد باشند و برای ترک داوطلب باشند، به کمپ منتقل میشوند. این آقا که این سوال را میپرسد، تازه به این گرمخانه آمده و از شرایط اطلاع ندارد.
الزام برای خروج صبحگاهی، مهمترین مشکل پناهجویان در گرمخانهها
فارغ از مشکلات کوچک و بزرگی که کارتنخوابها در رابطه با گرمخانهها مطرح میکنند، یکی از بزرگترین مشکلات که هم زنان به آن اشاره میکنند و هم مردان، اجبار برای خروج صبحگاهی از گرمخانههاست. از آنجا که درصد زیادی از کارتنخوابها معتاد یا بیکار هستند، مجبورند روز را در پارکها و خیابانها سر کنند که این برای آنان به خصوص در سرمای هوا سخت است. حتی در صحبت با یکی دوتا از پناهجویان اشاره به این شد که معتادانی که به کمک کمپ یا گرمخانه مصرف مواد را ترک میکنند، از آنجا که صبحها باز هم مجبور به خروج از سرپناه خود هستند و جایی ندارند تا بروند، به پارکها و خیابانها پناه میبرند که این به مشکلات آنان میافزاید و سبب مصرف دوباره مواد و بازگشت به اعتیاد میشود. بنابراین به نظر میرسد علاوه بر افزایش ظرفیت گرمخانهها و ارتقای کیفی خدمات به کارتنخوابان میبایست نسبت به ایجاد شرایط برای استفاده روزانه از این اماکن نیز اقدام شود.
ایلنا
گزارش: صنم عابدی
انتظار طولانی مردم برای خرید مایحتاج روزانه
در روزهاى اخیر و در راستاى تنظیم بازار، فروشگاه هاى بزرگ شهر گوشت گوساله منجمد وارداتى توزیع مىکنند اما دخالت دلالان مانع توزیع عادلانه کالاهای اساسی در بین شهروندان شیرازی شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کافى است سرى به خیابانهاى شیراز بزنید و از مقابل فروشگاههاى بزرگ عبور کنید، صفهاى طولانى مملو از جمعیتى را مشاهده خواهید کرد که براى خرید گوشت انتظار مىکشند ، برخى هم در آخر دست خالى به خانههاى خود باز مىگردند. البته در این جمعیت افرادی هم پیدا میشوند که پس از یکبار گرفتن گوشت دوباره وارد صف میشوند.
انحصاری بودن این صفها در دست عدهای خاص از دیگر نکاتی است که به خوبی مشهود است بهطوری که افراد به صورت دسته جمعی و خانوادگی در این صفها حضور دارند.
توزیع روزانه حدود 3 و نیم الى 4 تن گوشت منجمد
آن طور که مقصودى ناظر سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در توزیع گوشت مىگوید: دلالان گوشت در شیراز کارگرانى را به خدمت خود در آوردهاند که این افراد به صورت شبکهاى در فروشگاه های توزیع گوشت حضور دارند.
ناظر سازمان صنعت،معدن و تجارت فارس در توزیع گوشت با بیان اینکه در حال حاضر گوشت به اندازه کافى وارد استان می شود، مى گوید: در دو روز گذشته دو کانتینر گوشت از بندرعباس وارد شیراز شد اما ورود دلالها به این بخش مشکلاتى را ایجاد کرده است.
رضا مقصودى با بیان اینکه سازمانهاى نظارتى اعلام کردهاند که به هیچ طریق نمىتوانیم این افراد را مهار کنیم، ادامه مىدهد: اگرچه بازرسانى که در این بخش فعالیت مى کنند تدابیر ویژهاى را براى مهار این موضوع در نظر گرفتهاند، اما بازهم نتوانسته از ورود دلالان به این بخش جلوگیری کنند.
وى با بیان اینکه سهمیه گوشت کبابىها و بیرون برها در هفته یک بسته 5 کیلوگرمی است، مىگوید: به گفته صاحبان بیرون برها و کبابىها دلالان هر کیلو گوشت را با قیمت 29 هزار تومان از فروشگاهها خریدارى مىکنند و با قیمتى بالغ بر 44 الى 45 هزار تومان در اختیار کبابى ها و بیرون برها قرار مى دهند.
مقصودى با بیان اینکه در آمد کارگران دلالان و افرادى که درصف ها مى ایستند، روزانه 120 هزار تومان است، ادامه مى دهد: این افراد با خرید هر بسته گوشت 10 هزار تومان کسب مى کنند.
ناظر سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در توزیع گوشت تصریح مى کند: با بررسى از وضع تراکنش دستگاه هاى پوز فروشگاه ها متوجه شدیم که یک نفر از صبح تا ظهر 37 بار اقدام به خرید گوشت کرده بود این در حالیست یکى از دلالها که خانم است 17 کارگر را به اختیار خود گرفته است.
وى ادامه مى دهد: با توجه به اینکه قیمت هر کیلو گوشت منجمد گوسفندى وارداتى 37 الى 40 هزار تومان است، بنابراین مغازه دارها و بیرون برها ترجیح می دهند از گوشت منجمد برزیلی استفاده کنند.
11
لزوم ورود سیستم های نظارتی
عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزى مجلس هم در ادامه به میزان واردات گوشت به کشور اشاره مىکند و مىگوید: سالانه حدود 100 الى 150 هزار تن گوشت گوساله از کشورهایى مانند برزیل، نیوزلند، استرالیا و…. وارد کشور مى شود.
على اکبرى در گفتو گو با ایلنا با بیان اینکه شرکت پشتیبانى امور دام، گوشت هاى وارداتى را از طریق فروشگاه هاى زنجیره اى، شبکه هاى تعاونى و … توزیع مى کند و در اختیار مصرف کنندگان قرار مى دهد، مى گوید: اختلاف قیمت که تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز در کشور به وجود آمد باعث شد عدهاى از افراد از این فرصت سوء استفاده کنند و بعد از خرید گوشت آنها را به مغازههایى مانند فست فودها و … بفروشند که این یک امر غیر قانونى است.
نماینده شیراز در مجلس بیان مى کند: برای جلوگیرى از سودجویی دلالان در بخش گوشت،باید سیستمهای نظارتى فعالیت خود را دقیقتر انجام دهند.
مردم به سختی خرید می کنند
على یکى از خریداران گوشت منجمد و وارداتى به خبرنگار ما مىگوید: چندین دفعه است، در طول یک ماه اخیر براى خرید گوشت منجمد دولتى مراجعه کردم، اما هنوز موفق به دریافت حتى یک بسته گوشت نشدم، بعد از پیگیرى هاى متعدد، کارمند فروشگاه شماره موبایلم را دریافت کرده و قرار شده به محض آمدن گوشت خبرم کند.
وى مى افزاید: حق دارم که بتوانم کالاهاى اساسى و مورد نیاز خانواده ام را با قیمت هاى منصفانه خریدارى کنم، انتظارم این است، که حداقل مایحتاج خانواده ها افزایش قیمت نداشته باشد و مجبور نشویم براى خرید ارزانتر گوشت و یا کالاى دیگر صف هاى طولانى بایستیم .
وى بیان مى کند: وقتى به فروشگاه مراجعه کردم با صف طولانى مواجه شدم و چون براى ماندن در این صف برنامه ریزى نکرده بودم به خانه برگشتم اما بعدازظهر همان روز که مجدد مراجعه کردم گوشت تمام شده بود.
اختلاف در آمریکا بر سر برنامه فضایی ایران
روزنامه نیویورک تایمز به مواضع اخیر وزیر خارجه آمریکا علیه برنامه فضایی ایران اشاره میکند و مینویسد: «او اوایل ماه جاری (میلادی) به ایران درباره پرتاب ماهواره به فضا هشدار داد و ارسال ماهواره را مستمسک ایران برای آزمایش فناوری موشکی برای حمل کلاهک اتمی توصیف کرده است».
نیویورک تایمز مینویسد: «(این اظهارنظر پامپئو درباره برنامه فضایی ایران)، تعجببرانگیز بود چرا که ایران از سال ۲۰۰۵ از این برنامه کوچک فضایی خود اغلب برای ارسال ماهوارهها استفاده کرده است».
بنا بر این گزارش، وزارت دفاع و سازمانهای اطلاعاتی آمریکا، با اظهارنظرهای پامپئو درباره برنامه فضایی ایران موافق نیستند.
یک مقام ارشد آمریکایی به نیویورک تایمز خبر داد، «پنتاگون و سازمانهای اطلاعاتی آمریکا با تفسیر آقای پامپئو درباره تهدید ناشی از پرتاب ماهوارهها توسط ایران اتفاق نظر ندارند».
پیش از این نیز، شبکه «سیانان» گزارش داده بود: «به رغم استدلال پامپئو مبنی بر اینکه فناوری مورد استفاده در پرتاب ماهوارهبر توسط ایران همان فناوری مورد استفاده در موشکهای بالستیک است، هیچ نشانهای مبنی بر اینکه پرتاب این ماهواره برای استفاده نظامی است وجود ندارد».
اختلاف در آمریکا بر سر برنامه فضایی ایران/طرح بنسلمان برای آزاد کردن فروش مشروبات الکلی/ درخواست سیاستمدار عراقی برای برقراری رابطه با اسرائیل/وام یک میلیارد دلاری فرانسه برای بازسازی عراق
اولین بار، سیزدهم دی ماه بود که وزیر خارجه آمریکا با موضعگیری علیه برنامه فضایی ایران گفت که ایران باید کار بر روی ماهوارهبر را متوقف کند.
پامپئو با طرح این ادعا که ماهوارهبرها از فناوری مشابه موشکهای بالستیک قارهپیما استفاده میکنند، مدعی شد که پرتاب ماهوارهبر به فضا در «تقابل» با قطعنامه ۲۲۳۱ است که از ایران «میخواهد» فعالیتهای مرتبط با موشکهای بالستیک را متوقف کنند.
اظهارات آمریکاییها درباره قطعنامه ۲۲۳۱ در حالی صورت گرفته، این قطعنامه صرفا از ایران «درخواست» کرده، موشکهای بالستیکی را که برای حمل کلاهک اتمی «طراحی» شدهاند، آزمایش نکند و ایران بارها اعلام کرده که برنامه موشکی ایران صرفا برنامهای دفاعی است و هیچ ارتباطی به برنامه اتمی ندارد.
بیش از ۲۰ میلیارد دلار سرمایه از ایران خارج شد
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرآنلاین گفت: بررسیها نشان میدهد روند خروج سرمایه از ایران تحت تأثیر سیاستهای اتخاذ شده از سوی بانک مرکزی و مصوبات شورای هماهنگی اقتصادی به رقم ناچیزی رسیده و حتی میتوان به جرأت از توقف این روند صحبت کرد. متأسفانه تحت تأثیر بحران ارزی، میلیاردها دلار سرمایه از کشور خارج شد که این وضعیت خود در تشدید بحرانها به شدت تاثیرگذار بود و فضای جامعه را ملتهب کرد. برآوردهای ما نشان میدهد در مقطعی ۲۰ میلیارد دلار سرمایه ارزی از ایران خارج شده است و حتی برخی آمار رقمی بیش از این را نیز نشان میدهند.
قطعِ کمکهای «برنامه جهانی غذا» به مردم فلسطین
کمکهای «برنامه جهانی غذا» به حدود ۲۷ هزار تن از فلسطینیان ساکن در نوار غزه و کرانه باختری به دلیل کسری بودجه قطع می شود.
به گزارش الجزیره، حدود ۲۷ هزار تن از فلسطینیان ساکن در کرانه باختری و نوار غزه از دریافت کمکهای غذایی «برنامه جهانی غذا» محروم می شوند.
دلیل قطع این کمکهای ویژه سازمان ملل، کسری بودجه برای اجرای این برنامه است.
از سوی دیگر، ۱۶۵ هزار فلسطینی از جمله ۱۱۰ هزار تن در غزه حدود ۸۰ درصد از میزان کمکهای معمول را دریافت خواهند کرد.
علت قطع این کمکها، کاهش تدریجی کمکهای مالی اعطایی به این برنامه ظرف چهارسال گذشته و از جمله قطع کمکهای آمریکاست.
گفتنی است که در سال ۲۰۱۸، برنامه جهانی غذا به ۲۵۰ هزار نفر در غزه و ۱۱۰ هزار نفر در کرانه باختری کمک غذایی ارائه کرد.
عملیات نجات داعش
از زندان طالبان توسط نظامیان آمریکایی
«عبدالله افضلی» معاون شورای ولایتی بادغیس گفت: گروه طالبان 6 ماه پیش 30 جنگجوی خارجی داعش را که شهروندان کشورهای ازبکستان، قزاقستان، روسیه و چین هستند را در شهرستان «گرزوان» ولایت فاریاب اسیر کردند.
وی خاطرنشان کرد که طالبان جنگجویان گروه تروریستی داعش را که در فاریاب بازداشت کرده بودند به منطقه «پنج بز» شهرستان «جوند» در ولایت بادغیس منتقل کردند.
افضلی اظهار داشت: نیروهای آمریکایی دو روز پیش مواضع طالبان در شهرستان جوند را بمباران کردند و پس از آن با حمله به زندان طالبان، 40 جنگجوی داعشی را آزاد کرده و با بالگردهای نظامی با خود بردند.
«جمشید شهابی» سخنگوی والی بادغیس نیز عملیات نیروهای آمریکایی برای سرکوب طالبان و آزادی داعش در این ولایت را تائید کرده است.
وی تصریح کرد که نیروهای آمریکایی در عملیات نظامی در ولایت بادغیس 18 نفر از گروه طالبان را کشته و 40 جنگجوی داعشی را با خود بردهاند.
آخرین تلاشهای آمریکا برای حمایت از داعش
«قاری یوسف احمدی» سخنگوی طالبان اعلام کرد که نیروهای آمریکایی به زندان این گروه در شهرستان «جوند» در ولایت بادغیس حمله کرده و فتنه گران داعشی را آزاد کردند.
وی افزود: نیروهای آمریکایی محافظان زندان را کشته و 40 جنگجوی داعشی را با خود بردند.
احمدی تصریح کرد که این عملیات به صورت آشکارا برای آزادی زندانیان داعشی توسط نیروهای آمریکایی صورت گرفته است.
سخنگوی طالبان اظهار داشت: در گذشته نیز هر زمانی که افراد طالبان علیه داعش اقدام کردند توسط نیروهای آمریکایی هدف بمباران قرار گرفتند.
وی خاطرنشان کرد که پیش از این نیز نیروهای آمریکایی و افغان توسط بالگردهای نظامی در فاریاب 200 جنگجوی داعشی را از محاصره این گروه نجات داده بودند.
بیشتر بخوانید
جنگندههای آمریکایی و خدمت به گروه تروریستی داعش در شرق افغانستان
قاری یوسف احمدی تصریح کرد که عملیات نیروهای آمریکایی برای نجات زندانیان داعشی، آخرین تلاش نیروهای آمریکایی برای یاری رساندن و زنده نگهداشتن فتنه داعش در افغانستان است.
این در حالی است که روند حمایت از داعش توسط نیروهای آمریکایی در سال های اخیر به صورت قابل توجهی افزایش یافته است طوری که بارها اعتراض مقامات افغان و کشورهای منطقه را به همراه داشته است.
عراق: اطلاعاتی به سوریه دادیم که منجر به هلاکت هزاران تروریست شد
یحیی رسول سخنگوی اطلاع رسانی امنیتی عراق در گفتوگو با خبرنکار اسپوتنیک در عراق گفت: ما در عراق علیه گروه تروریستی داعش به پیروزی کامل رسیدیم و همه خاک کشور را از لوث داعش آزاد کردیم، اما برخی از تروریستهای داعشی و برخی از هستههای داعش همچنان در مناطق صحرایی و رشته کوهها حضور دارند و عملیات ما برای نابودی آنها ادامه دارد.
وی افزود: ما از طریق عملیاتهای منحصر به فرد و پیش دستانه موفق شدیم که بسیاری از تروریستهای داعشی باقی مانده را به هلاکت رسانده و مخفیگاههای انها را منهدم کنیم.
رسول در پاسخ به این سؤال که آیا منابع تامین مالی داعش از خارج به طور کامل خشکانده شده است یا خیر گفت: اولین کاری که ما انجام دادیم خشکاندن منابع تروریسم بود و تمام راههایی که داعش از طریق آن منابع مالی خود را تامین می کرد مسدود کردیم و نیروهای امنیتی ما هم اکنون در مرزها مستقر هستند و مانع از عبور و مرور داعشیها از خاک سوریه به عراق و بالعکس میشوند.
سخنگوی مرکز اطلاع رسانی امنیتی عراق در پاسخ به این سؤال که آیا مرزهای عراق با سوریه و اردن و عربستان کاملا امن است گفت: نیروهای امنیتی و ارتش و داوطلب مردمی در تمام مرزها مستقر هستند و امنیت مرزها برقرار است و نیروی هوایی ارتش دائما منطقه را زیر نظر دارد و پهپادهای ما هرگونه تحرک تروریستهای داعشی را ضبط می کنند.
وی افزود: ما عملیاتهای پیشدستانهای در خاک سوریه انجام میدهیم و چندین حمله به مواضع داعش در این کشور انجام داده ایم که طی آن دهها تن از تروریستها و سرکردگانشان کشته و انبارهای سلاح و یا کارگاههای آماده سازی خودروهای بمبگذاری شده آنها منهدم شده است. توپخانه ما در پشت مرزها نیز هرگونه تحرک داعش را هدف قرار می دهد.
رسول در پاسخ به این سؤال که حملات عراق به تروریستها در سوریه چگونه با طرف سوری هماهنگ می شود و تا کنون چه خسارتهایی به داعش در پی این حملات وارد شده است، افزود: از زمان تاسیس مرکز اطلاعاتی امنیتی ائتلاف چهارگانه عراق، سوریه، روسیه و ایران ما با سوریه در ارتباط مستمر هستیم و اطلاعات دقیقی در اختیار سوریه قرار داده ایم که این کشور توانسته هزاران داعشی را به هلاکت رسانده و انبارهای سلاح و مهمات آنها را منهدم کند. ما چندین بار به مناطق هجین، السوسه، و الباغوز حمله کردیم و به حملات هوایی خود به تروریستها ادامه خواهیم داد و علاوه بر آن توپخانه عراق هرگونه تجمع داعش را هدف قرار خواهد داد.
رسول در ادامه در پاسخ به این سؤآل که آیا تعداد نیروهای آمریکایی و مستشاران این کشور در خاک عراق کاهش یافته است: گفت: ما به هیچگونه نیروی زمینی بیگانه نیاز نداریم. آنچه ما به آن نیاز داریم هماهنگی و همکاری امنیتی و آموزش است.
ارتش آلمان:یک شهروند افغانستان به جرم جاسوسی برای ایران دستگیر شد
یک افغانستانی بنام «عبدالحمید س.» توسط سازمان ضد جاسوسی آلمان به اتهام جاسوسی برای سازمان اطلاعات آلمان دستگیر شد.
بر اساس گزارش مجله خبری اشپیگل «عبدالحمید س.» به لحاظ موقعیتی که در ارتش آلمان از آن برخوردار بوده است اطلاعات بسیار مهمی را برای ایران ارسال میکرده است، از جمله برنامه های نظامی مخفی و سری آلمان یا موقعیت و مکان حملات آتی ارتش آلمان در افغانستان و دیگر مناطق حساس.
بنا بر ادعای سازمان اطلاعات آلمان «عبدالحمید س.» سالهای طولانی است که با ایران همکاری می کند.
این فرد در منطقه غرب آلمان یا «راین لند» دستگیر شده است.
درخواستهای مکرر ترامپ برای غرق کردن «قایقهای تندرو» ایران در خلیج فارس!
حدود یک ماه پیش و چند روز پس از اعلام خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، جیمز متیس، وزیر دفاع وقت دولت ترامپ استعفا کرد؛ استعفایی که ابتدا در پاسخ به تصمیم ترامپ برای خروج از سوریه ارزیابی شد.
به گزارش «تابناک»؛ اما گزارش ها حاکی از آن است که یکی از عوامل اصلی اختلاف متیس و ترامپ به موضوع ایران مربوط می شود؛ جایی که ترامپ و پمپئو خواهان بیشترین فشار بر ایران حتی در زمینه نظامی بوده اند و متیس نیز در برابر هرگونه ماجراجویی علیه ایران مقاومت می کرد.
در همین زمینه، پایگاه آمریکایی «آکسیوس» در گزارشی از مباحثی در کاخ سفید پیرامون قایق های تندروی ایرانی و اختلافات میان ترامپ و متیس پرده برداشته است.
در ادامه این مطلب آمده است: ترامپ به جهت وسواس فکری در نخستین سال ریاست جمهوری خود، بارها از تیم امنیت ملی خود خواسته است تا طرحهایی را برای مقابله با قایقهای تندروی ایران در خلیج فارس پیدا کنند. این موضوع را دو منبع آگاه که مستقیم این خواسته ترامپ را شنیده اند و سه نفر دیگر از مقامات سابق بلندپایه دولت آمریکا تأیید کرده اند.
به نظر میرسد، پذیرش این موضوع برای رئیس جمهور آمریکا سخت است که ارتش این کشور تا کنون این قایقهای تهاجمی کوچک را غرق نکرده و آن را نوعی تحقیر و نشانهای از ضعف میبیند.
در همین زمینه، یکی از مقاماتی که این درخواست را مستقیم از ترامپ شنیده، نگرانیهای او را چنین نقل میکند: «پس این قایق ها، آنها سوارشان میشوند، واقعا سریعند، خیلی نزدیک میشوند… و ممکن است مواد انفجاری هم داشته باشد و ما حتی این را نمیدانیم. آیا باور میکنید و ما هیچ کاری نمیکنیم؟».
منابع آگاه میگویند، مشکلی که وجود داشت این بود که مزاحمت قایقهای تندروی ایرانی برای شناورهای نیروی دریایی آمریکا نسبت به سالهای پیش از آن کمتر شده بود و چنین پاسخ بی تناسبی از سوی ترامپ میتوانست به سرعت به جنگ با ایران گسترش یابد.
با این حال، سه مقام آمریکایی گفته اند که جیمز متیس، وزیر دفاع، هرگز چنین طرحهایی را برای غرق کردن قایقهای ایرانی آماده نکرد. مسأله ای که اختلاف میان ترامپ و متیس را عمیق تر کرد. مک مستر، مشاور پیشین امنیت ملی هم مجبور بوده است تا برای آرام کردن ترامپ تلاش کند.
به گفته یک منبع آگاه، ترامپ بارها و پس از دریافت گزارشهای روزانه و دست کم یک بار در نشستی جداگانه در «دفتر بیضی»، مک مستر را درباره این موضوع توبیخ کرده بود.
یکی از منابع که شاهد گفت وگو بوده میگوید: مک مستر پاسخ داد: «آقای رئیس جمهور، این مسأله در گذشته هم رخ داد، اما وزارت دفاع به ما گفته که اخیرا اتفاقی نیفتاده است. بنابراین آنها نگران این موضوع نیستند».
با وجود این، ترامپ پافشاری کرده است که اگر دوباره اتفاق افتاد، چکار خواهیم کرد؟» و مک مستر هم در پاسخ گفته است: «ما از آنها (وزارت دفاع) خواهیم خواست به دنبال گزینهها باشد».
با ادامه کار البته از علاقه و حساسیت ترامپ به مسأله قایقها کاسته شد. بخشی از این موضوع احتمالا به این دلیل بوده که بنا بر گزارش نیروی دریایی آمریکا، مزاحمت قایقهای تندروی ایرانی برای شناورهای آمریکایی در نخستین تابستانی که ترامپ وارد کاخ سفید شد، متوقف گشت. این تغییر رفتار بعدا به یکی از موضوعات مورد افتخار ترامپ تبدیل شد.
در پایان این مطلب آمده است: احتیاط ایرانیها نباید به اشتباه به عنوان تغییر در دکترین [رویارویی]نامتقارن، توانایی یا نیات ایران درک شود. مثل همیشه، ایران بازی طولانی را دنبال میکند. تنها به این دلیل که شمار مزاحمتهای دریایی ایران کاهش پیدا کرده، بدین معنا نیست که آنها ابزارهای دیگری، همچون پهپاها، برای ارسال پیام به آمریکا ندارند».
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا چندی پیش در یک پیام توئیتری با اشاره به گشت زنی نیروهای ایرانی در اطراف ناوهای آمریکایی در خلیج فارس، مدعی شد که این گشت زنی ها در سال ۲۰۱۸ به صفر رسیده است.
ترامپ در این پیام توئیتری ادعا کرد که قایق های تندرو ایرانی در خلیج فارس ۲۲ بار در سال ۲۰۱۵، ۳۶ بار در سال ۲۰۱۶ و ۱۴ بار نیز در سال ۲۰۱۷ در اطراف ناوهای آمریکایی به گشت زنی پرداخته اند. وی در ادامه مدعی شد، این عدد در سال ۲۰۱۸ به صفر رسیده است.
ترامپ پیشتر در گفت و گو با شبکه خبری فاکس نیوز مدعی شده بود، باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا با ایران مدارا می کرد، اما سخت گیری دولت فعلی وی باعث کوتاه آمدن ایران شده است. او در این باره گفت: «ایرانیان در زمان اوباما مرگ بر آمریکا می گفتند اما در زمان من نمی گویند!»
احتمال حمله اسرائیل به لبنان
یک مسئول بلند پایه لبنانی از احتمال تجاوز جدید رژیم اسرائیل به لبنان طی بهار آینده و آمادگی کامل حزب الله برای مقابله با این تجاوز خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، روزنامه لبنانی اللواء به نقل از یک مسئول بلند پایه لبنانی گزارش داد که حزب الله لبنان خود را برای حمله احتمالی رژیم اسرائیل علیه این کشور در بهار آینده آماده می کند.
وی تاکید کرد: با پایان یافتن عملیات سپر شمال ارتش اسرائیل در نزدیکی مرزهای لبنان، تل آویو برای آغاز یک حمله جدید علیه لبنان که احتمالا در بهار آینده صورت می گیرد آماده می شود.
این مسئول بلند پایه نزدیک به حزب الله تاکید کرد: حزب الله لبنان نیز خود را از لحاظ لجستیکی و نظامی برای رویارویی با این حمله احتمالی آماده می کند. حزب الله به دقت و از نزدیک اقدامات اسرائیل را رصد می کند و آماده هرگونه رویارویی با رژیم اسرائیل است. عملیات سپر شمال و ساخت دیوار سیمانی در نزدیکی خط آبی و منطقه العدیسه یک نوع زمینه سازی برای این جنگ است.
کاخ سفید: ترامپ دغدغههای امنیتی ترکیه را برطرف میکند
به نقل از شبکه الجزیره، کاخ سفید اعلام کرد ترامپ در گفتوگو با اردوغان تمایل خود را برای کار و همکاری با اردوغان برای برطرف کردن دغدغههای امنیتی ترکیه در شمال سوریه اعلام کرده است.
ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرده بود اردوغان و ترامپ بر اهمیت ارتباط سالم میان دو طرف تاکید و درباره اهمیت ارتقای سطح روابط اقتصادی میان دو کشور آمریکا و ترکیه توافق کردند.
از سوی دیگر بر اساس گزارش آناتولی، اردغان به ترامپ تاکید کرده است که ترکیه هیچ مشکلی با کردها ندارد و هدف آنکارا مبارزه با گروههای تروریستی است که امنیت ملیاش را تهدید میکنند.
چین تبعه کانادائی را به اعدام محکوم کرد
نخست وزیر کانادا به حکم اعدام یک شهروند این کشور در چین واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، جاستین ترودو نخست وزیر کانادا امروز دوشنبه به حکم اعدام یک شهروند این کشور در چین واکنش نشان داد.
نخست وزیر کانادا در اظهاراتی در این خصوص گفت: ما نگرانی شدید خود را از شنیدن این خبر اعلام می کنیم. این موضوع همچنین باید برای همه دوستان و متحدان بین المللی ما نیز نگران کننده باشد. چین استفاده از حکم اعدام را بدون دلیل در این پرونده صادر کرده است.
این در حالیست که دادگاه چین در این باره اعلام کرد که این شهروند کانادایی حق تجدیدنظر خواهی در مورد حکم اعدام را خواهد داشت.
صدور حکم اعدام برای این شهروند کانادایی روابط چین و کانادا که را که طی ۲ ماه گذشته دچار تنش شده است، با چالش بیشتری روبرو خواهد کرد.
روابط چین و کانادا از ۲ ماه گذشته به این سو بر سر پرونده بازداشت مدیرعامل ارشد شرکت چینی هوآوی در کانادا پرتنش بوده است.
دولت کانادا اگرچه مدیرعامل ارشد هوآوی را پس از چند روز و با قید وثیقه آزاد کرد، اما دستگیری او را با درخواست آمریکا و بدلیل دور زدن قانون تحریم های ایران عنوان کرد.
از آن زمان تا کنون روابط پکن و اتاوا بسیار پرچالش شده و چین نیز در واکنش به این موضوع چند تن از شهروندان کانادایی را با اتهامات مختلف دستگیر کرده است.
سازمان ملل ادعای مغرب علیه جبهه پولیساریو را رد کرد
صحرای غربی منطقه ای است در جنوب کشور مغرب که پس از عقب نشینی اسپانیا از این منطقه پادشاهی مغرب و جبهه پولیساریو بر سر حاکمیت آن با یکدیگر اختلاف دارند. جبهه پولیساریو در سال 1991 تحت نظارت سازمان ملل توافقنامه آتش بس با مغرب را امضاء کرد و پس از آن ، مذاکرات بین دو طرف برای پایان دادن به بحران صحرای غربی شروع شد. مغرب به دنبال اعطای خودمختاری به صحرای غربی است، اما جبهه پولیساریو خواستار برگزاری همه پرسی برای تعیین سرنوشت این منطقه است.
چندی قبل مغرب با ارسال دو نامه به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد جبهه پولیساریو با انجام رزمایش و انتقال تجهیزات و ادوات سنگین نظامی به منطقه حائل در صحرای غربی و شرق دیوار دفاعی در این منطقه قطعنامه 2414 شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است.
به نوشته پایگاه خبری مغربی هسپرس ، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در یک نشست خبری گفت: نمایندگی این سازمان در هر دو منطقه مورد ادعایی مغرب حضور داشته و هیچ گونه اقدامی در خصوص نقض قطعنامه شورای امنیت درباره صحرای غربی و یا توافقنامه هایی جاری میان دو طرف را مشاهده نکرده است.
وی با بیان اینکه سازمان ملل نظارت فعالی بر روند توافقنامه آتش بس منعقده بین مغرب و جبهه پولیساریو دارد، تصریح کرد: چنانچه مفاد این توافقنامه نقض می شد، نماینده سازمان ملل در صحرای غربی فورا این سازمان را در جریان آن قرار می داد.
چند هفته قبل جبهه پولیساریو در مناطق تحت کنترل خود اقدام به برگزاری رزمایش کرد، اما مغرب آن را اقدامی تحریک آمیز خواند و مدعی شد نیروهای شرکت کننده در این رزمایش با نفوذ در منطقه حائل واقع در صحرای غربی تمرینات نظامی خود را آنجا برگزار کردند. این در حالی است که نماینده سازمان ملل در صحرای غربی گفته این رزمایش در مناطق قانونی و تحت کنترل جبهه پولیساریو انجام شده است.
آمادگی قطر برای گفتگوی بدون قید و شرط با ۴ کشور تحریم کننده دوحه
وزیر خارجه قطر از آمادگی دوحه برای انجام گفتگوهای بدون قید و شرط با چهار کشور عربی تحریم کننده قطر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، قطر امروز دوشنبه از آمادگی برای گفتگوی بدون قید و شرط برای حل بحران با چهار کشور عربی خبر داد.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی وزیر خارجه قطر در این باره گفت: دوحه آماده انجام گفتگوی سازنده و بدون قید و شرط با کشورهای محاصره کننده قطر برای حل بحران خلیج فارس است. این موضع ما از روز نخست بوده است.
وی تاکید کرد: شورای همکاری خلیج فارس نباید به دلیل رفتارهای برخی کشورهای عضو آن تعطیل شود.
این موضع گیری پس از گفتگوهای روز گذشته یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان با مقامات قطری رخ می دهد.
ترامپِ برزیل خرید اسلحه برای شهروندانش را آزاد کرد
رئیس جمهوری راستگرای برزیل دستوری را به امضاء رساند که بر اساس آن خرید اسلحه برای شهروندان این کشور آزاد می شود.
به گزارش یورونیوز، «ژایر بولسونارو» رئیس جمهوری برزیل روز سهشنبه فرمانی را امضا کرد که بر اساس آن بطور موقت خرید اسلحه برای شهروندان برزیلی امکان پذیر می شود.
این اولین قدم او در راه عملی کردن یکی از وعدههای انتخاباتی خود ؛ یعنی لغو مقررات سختگیرانه کشور که عمدتا غیرنظامیان را از حمل سلاح منع می کرد، محسوب می شود.
ژایر بولسونارو افسر پیشین ارتش و نمایندۀ سابق راست افراطی در کنگرۀ برزیل که به «دونالد ترامپ برزیل» معروف است، دارای دیدگاه های جنجال برانگیزی است.
وی طرفدار استفاده از اسلحه، طرفدار مجازات مرگ است و همواره به تحسین دوران دیکتاتوری نظامی در برزیل که در سالهای ۱۹۶۴ تا ۱۹۸۵ میلادی بر این کشور حاکم بود، می پردازد.
به گزارش یورونیوز، در کشور برزیل که تنها در سال ۲۰۱۷ میلادی رکورد ۶۴ هزار قتل را به ثبت رسانده است، وعدۀ آزادی حمل اسلحه طرفداران بسیاری داشت و یکی از دلایل مهم پیروزی بولسونارو به شمار می آید.
ترامپ رهبر مخالفان مادورو را به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا به رسمیت میشناسد
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به دنبال این است که احزاب مخالف (متحد و مزدور آمریکا) دولت ونزوئلا و رئیس کنگره این کشور را به عنوان رئیس جمهور مشروع ونزوئلا به رسمیت بشناسد.
به نوشته سیانان، ترامپ بر این مبنا قصد دارد خوآن گوآیدو، رئیس کنگره ملی (پارلمان) ونزوئلا (هوادار آمریکا) را که در کنترل مخالفان نیکلاس مادورو است، به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا به رسمیت بشناند. اقدامی که میتواند فشارها در دولت ونزوئلا را بیش از پیش افزایش دهد.
ایالات متحده و شماری از کشورهای همپیمان آن در آمریکای لاتین، از بهرسیمت شناختن دوره جدید ریاست جمهوری مادورو امتناع کرده و علنا علیه رئیس جمهوری این کشور موضع گرفتهاند.
مادورو هفته گذشته پس از انجام مراسم تحلیف خود، دوره دوم ریاست جمهوریاش را آغاز کرد.
روسیه اجازه ورود کشتیهای ناتو به دریای آزوف را نمیدهد
، «گئورگی مرادوف» معاون نخست وزیر دولت کریمه و نماینده دائم این جمهوری در دفتر ریاست جمهوری روسیه در گفتوگو با خبرگزاری «نووستی» اعلام کرد که ورود کشتیهای ناتو، از جمله آمریکایی، به دریای آزوف بدون موافقت روسیه منتفی است.
وی یادآور شد، کشتیهای نظامی کشورهای بیگانه بر اساس توافقنامه دوجانبه بین روسیه و اوکراین مربوط به سال 2003 ، تنها در صورت موافقت هر دو طرف روسی و اوکراینی می توانند وارد آبهای دریای آزوف شوند و مسکو هرگز چنین اجازهای را به کشتیهای آمریکایی نخواهد داد.
این مقام شبه جزیره کریمه با تاکید بر اینکه حضور کشتیهای نظامی خارجی در دریای آزوف غیرقابل قبول است، در عین حال یادآور شد که اقدام تحریک آمیز ماه نوامبر دولت اوکراین در خلیج کرچ، اقدامی با این هدف بود تا کشتیهای نظامی غربی که علاقه مند به بی ثباتی اوضاع در نزدیکی مرزهای روسیه هستند، به منطقه دعوت شوند، ولی کییف در اجرای این نقشه شکست خورد.
چین: اظهارات «ترودو» غیرمسئولانه است
وزارت خارجه چین انتقاد نخست وزیر کانادا در خصوص سیستم قضایی چین را غیرمسئولانه خواند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، چین از جاستین ترودو نخستوزیر کانادا به دلیل اظهارات غیرمسئولانه انتقاد کرد.
گفتنی است ترودو در واکنش به تصمیم چین برای اعدام یک تبعه کانادایی به جرم قاچاق سازمانیافته، این حکم را خودسرانه توصیف کرد.
در همین رابطه، «هوا چونینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین با ابراز نارضایتی عمیق از چنین اظهارنظری، گفت: اظهارات ترودو حاکی از عدم آگاهی وی از ابتدایی ترین مسائل سیستم حقوقی است.
وی همچنین گفت کانادا به جای اعلام هشدار درخصوص سفر به چین، باید به اتباعش بگوید از قاچاق مواد مخدر در چین پرهیز کنند.
چونینگ در نهایت از کانادا خواست به قوانین و حق حاکمیت چین احترام گذاشته و اظهارات غیرمسئولانه را متوقف کند.
گفتنی است به دنبال بازداشت یکی از مدیران ارشد شرکت هوآوی از سوی کانادا و تصمیم برای استرداد وی به آمریکا، رابطه پکن- اتاوا دستخوش تنش شده است
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟