خبرها:
مگر وزیر نگفت از دانشآموزان پول نگیرند؟!
کارخانه تعطیل شد؛ هیچ مقام مسئولی نپرسید از این به بعد چطور میخواهید روزگار بگذرانید! آیا من به قدر تحصیل رایگان فرزندم «حق» ندارم؟! قرار بود کارخانه را احیا کنند؛ گفتند زنجیره فولاد میزنیم؛ چه شد؟ هیچ یک از این حرفها به نتیجه نرسید حالا باید از کجای سفره خالیام برای تحصیل فرزندم بزنم؟!
به گزارش خبرنگار ایلنا، صدایش میلرزد؛ از کوهستانهای سردِ کردستان تماس میگیرد؛ از آنجا که بیکاری و ناداری، با سرمای استخوانسوز ِامسال، عجین شده است. ابتدای صحبت، خودش را معرفی میکند؛ از همان قدیمیهاست؛ از کارگران «فولاد زاگرس» در قروه کردستان؛ از همانهایی که آوار تلخ بیکاری، بعد از تعطیلی نابهنگام کارخانه، بر سرشان آوار شد و خودشان آواره شدند.
همان ابتدای صحبت، قبل از اینکه یاد کارخانهی منحل شده و آوارگی چهارصد کارگر متخصصِ آن، زنده شود، از مصائب تلخ زندگی در روستای آونگان انتقاد میکند؛ از روستایی که سرزمین اوست اما به قول خودش، آدم بیپول همه جا غریبه است:
«ما ساکنِ «آونگانِ قروه» هستیم؛ اگر گذارتان به این نواحی افتاده باشد، خوب میدانید که اینجا، چقدر محروم است؛ ما امکانات چندانی نداریم. چند روزیست مدرسه فرزندم در همین روستا از دانشآموزان خواسته هرکدام، ۱۵۰ هزار تومان پول بیاورند مدرسه؛ منِ کارگر بیکار از کجا بیاورم ۱۵۰ هزار تومان به مدرسه کمک کنم؛ مگر وزیر آموزش و پرورش نگفته آموزش دولتی، مجانیست و مدارس حق ندارند از والدین پول بگیرند؟!»
محمد، صدایش گرفته است؛ او مدام تکرار میکند که مگر وزیر آموزش و پرورش نگفته پول از دانشاموز نگیرید؟! ما به کجا پناه ببریم؟!
این پدرِ دردکشیده که روزگاری نه چندان دور، کارگر متخصصی بود که حداقل، حداقل دستمزد را سرِ ماه میگرفت، نمیداند چرا باید ۱۵۰ هزار تومان به مدرسه بپردازد؛ میگوید: همسرم را خواستهاند مدرسه و گفتهاند باید این مبلغ اجباری را به مدرسه کمک کنید! گفتهاند بابت ورق امتحان و تعمیرات! جالب اینجاست که اگر این پول را ندهم دست فرزندم که ببرد مدرسه، جلوی باقی بچهها خجالتزدهاش میکنند؛ میگویند پس کو پول!
از کجای سفره خالیام برای تحصیل فرزندم بزنم؟!
محمد مثل دیگر فرودستانی که در نواحی محروم کشور، طعم تلخ فقر را بارها و بارها چشیدهاند، بر این باور است که وعدهها، باد هواست!؛ «هیچکس برای فقیر، بیچارهها کاری نکرده و نمیکند»؛ او بر این باور خود به شدت استوار است:
«کار را از ما گرفتند؛ کارخانهمان را نابود کردند؛ هیچ مقام مسئولی نپرسید از این به بعد چطور میخواهید روزگار بگذرانید! آیا من به قدر تحصیل رایگان فرزندم «حق» ندارم؟! آیا فرزند یک کارگر وقتی پدرش بیکار شد، چه باید بکند؟! قرار بود کارخانه را احیا کنند؛ گفتند زنجیره فولاد میزنیم؛ چه شد؟ هیچ یک از این حرفها به نتیجه نرسید حالا باید از کجای سفره خالیام برای تحصیل فرزندم بزنم؟!»
او که این روزها زندگیاش را از راه مسافرکشی میگذراند و در این سرمای زمستان با خودروی اجارهای، مسافر جابجا میکند؛ میگوید: ما روستاییانِ محروم، فراموششدهایم!
محمد از کارگران قدیمی فولاد زاگرس است؛ تنها کارخانهی سرپای قروه که تعطیلی آن بیش از چهارصد خانوار محروم را محرومتر کرد.
شرکت فولاد زاگرس به موجب مجمع فوق العادهای که در اسفند ماه ۹۲ توسط سهامداران عمده این شرکت شامل صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد و سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، منحل اعلام شد. بعد از این انحلال، چهار صد کارگرِ فنی و متخصص این کارخانه قدیمی، همگی بیکار شدند؛ امید خیلی از خانوادهها در قروه به همین کارخانه بود؛ امید خیلیها با این انحلال ناامید شد.
پس از تعطیلی این کارخانه، بارها وعدههای مختلف دادند؛ از ایجاد زنجیره فولاد در قروه و بیجار و بهکارگیری کارگران متخصص فولاد زاگرس در آن گفتند؛ اما در عمل، ۵ سالِ آزگار است که کارگران فولاد قروه بیکارند و به مشاغل غیررسمی پناه آوردهاند؛ یا مسافرکشی و دستفروشی میکنند یا کارگر ساختمانی و فصلی هستند و یا اینکه از فرط ناچاری به «کولبردن» پناه آوردهاند.
حال، محمد یکی از همین کارگران در آونگانِ قروه، میپرسد که چرا باید بابت تحصیل فرزندش در یک مدرسه روستایی محروم، پول بپردازد؛ مگر نگفتهاند که مدارس حق ندارند از دانشآموزان، پول طلب کنند؟!
چرا هزینههای مدارس را نمیپردازند؟!
با مدرسه مورد نظر در آونگانِ قروه تماس میگیرم؛ مدیریت مدرسه میگوید: با آموزش و پرورش تماس بگیرید و بپرسید چرا هزینههای مدارس را نمیپردازند؟! ما کل هزینههای مدرسه را از تعمیر سیستمها و تعمیرات ساختمانی گرفته تا خرید ورق و ابزار آموزشی، ناچاریم از والدین بگیریم چون آموزش و پرورش سرانه مدارس را نمیپردازد.
مدیریت مدرسه آونگان میافزاید: ما مجبوریم همه هزینهها را توسط والدین فراهم کنیم؛ انجمن اولیا و مربیان مسئول این کار است و پولها را جمعآوری و هزینه میکند! ما مجبوریم از پدرها و مادرها پول بگیریم؛ او در پاسخ به این سوال که «حتی از این کارگران بیکار و روستایی»؟ میگوید: حتی از اینها؛ نگران نباشید ۱۵۰ هزار تومان را دارند که بپردازند!
35
آموزش، کالایی شده است؛ در این شکی نیست؛ بیش از ۱۵ درصد مدارس کشور، متعلق به بخش خصوصی هستند اما در بخش دولتی نیز، هزینهها را «مردم» تامین میکنند نه دولت؛ دولت به لطایفالحیل از زیر بار تعهدات اصل ۳۰ قانون اساسی – ارائه آموزش رایگان به آحاد مردم تا پایان مقطع متوسطه- شانه خالی کرده است؛ در این شرایط، فرودستترینِ فرودستان مثل محمدِ ساکنِ قروهی محروم در کردستان، برای برخورداری فرزندش از حقِ بدیهیِ تحصیل چه باید بکند؟ وقتی آموزش و پرورش، سرانه مدارس را نمیپردازد، آن مدیر مدرسه در آونگان چه «میتواند» بکند؟!
اسکندر لطفی (فعال صنفی معلمان در استان کردستان) در این رابطه میگوید: سالهاست هزینههای سرانه مدارس را زیرکانه حذف کردهاند.
حذف چراغ خاموشِ سرانهی مدارس
وی توضیح میدهد: سومین سال است که هیچ پولی بابتِ «سرانه دانشآموزی» به مدارس پرداخت نمیشود؛ این مبلغ در بودجههای سالانه در نظر گرفته میشود ولی به مدارس پرداخت نمیشود؛ براساس قانون، از همین محل باید هزینههای جزئی تعمیرات یا خرید ورق امتحانی تامین شود. اما وقتی نمیپردازند، والدین ناچار به کمک اجباری میشوند.
تعریف قانونیِ «کمک به مدرسه» چیست؛ لطفی میگوید: قرار نبوده کمک به مدرسه به این شکل و شمایل وجود داشته باشد؛ کمک به مدرسه فقط مربوط به خیرینیست که با طیب خاطر به مدارس کمک میکنند اما با زیرکی، انجمن اولیا و مربیان را مسئول دریافت کمک از والدین کردهاند و این ترفند، دور زدن قانون است. حتی خبرهایی داریم در مورد اینکه مدارسی که دریافتی بیشتری از محلِ کمکهای والدین دارند، به آموزش و پرورش برای انجام برنامهها، کمک مالی میکنند.
سرفصلهای آموزشی بودجه محقق نمیشود و مدارس ناچار میشوند از والدین پول بگیرند؛ فرقی نمیکند این والدین متعلق به کدام طبقه اقتصادی هستند؛ مرفهنشین پایتختی یا فرودستان ساکنِ آونگانِ قروه؛ همه باید به مدارس کمک کنند تا امورات آموزش بگذرد؛ اما آیا در شرایطی که فقر، بیکاری و محرومیت دامن بخشی از جامعه را فراگرفته، میشود از خانوادههای فرودست، توقع کمک به مدارس را داشت؟ بهتر است نگاهی به آخرین آمارهای مستدل در زمینه فقر و بیکاری بیندازیم:
آخرین گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، حاوی اعداد و ارقام تکاندهندهای است؛ براساس این گزارش، ۴۰ درصد از افراد زیر خط فقر مطلق، بیکار هستند و نزدیک ۹۵درصد از خانوارهای با سرپرست زن در این گروه هستند؛ در این گزارش، وضعیت شاغلان نیز چندان مساعد نیست: از ۷۹۰ هزار نفری که سال گذشته شاغل شدهاند، فقط ۸درصد آنها بیمه هستند و کارگران ۱۹۸ بنگاه صنعتی کمتر از ۵۰۰هزارتومان در ماه دستمزد دریافت میکنند و به لحاظ میزان درآمد، تفاوت قابل توجهی با بیکاران ندارند.
مدیران سراغ خیرین بروند
در شرایطی که این اعداد و ارقام به تصویر میکشند، چطور میشود از محمدِ بیکارشده توقع داشت ۱۵۰ هزار تومان به یک مدرسه محرومِ روستایی کمک کند؛ در این اوضاع، آن مدیر مدرسه چه باید بکند؟ آیا برای تامین هزینههای تعمیرات، باید به محمد و امثال او فشار بیشتر بیاورد؟
اسکندر لطفی در این زمینه میگوید: هیچ مدیری نباید خانوادهها را برای گرفتن کمک، تحت فشار که هیچ، تحت محذورات اخلاقی قرار دهد؛ اصلیترین و بدیهیترین وظیفه یک مدیر این است که مبلغ مورد نیاز را از آموزش و پرورش و مدیر بالاسری خود مطالبه کند نه از خانوادههای فقیر روستایی؛ حال اگر قصد سرعتبخشی به کار و فرار از دست بوروکراسیهای بی سرانجام اداری را دارد، میتواند خیرین نیکوکار را پیدا کند که هزینهها را بپردازند؛ البته این کار، جزو وظایف مدیر نیست و مدیر، موظف به پیدا کردن خیرین نیست ولی اگر بخواهد دلسوزی به خرج دهد، تنها کاری که میتواند بکند، همین است.
خصوصیسازی مدارس در نقاط برخوردار و پولیکردن تحصیل در مدارس دولتی در مناطق کمتربرخوردار، فرزندانِ طبقات فرودست را از آموزش کیفی محروم کرده است؛ لطفی میگوید: آموزش، این روزها مصداق «هرچه قدر پول بدهی، آش میخوری» شده است؛ وقتی خانوادههای کارگر یا کشاورز در روستاها پولی ندارند که بابت تعمیرات اولیه مثل تعمیرات سرویسهای بهداشتی به مدرسه بپردازند، لاجرم نمیتوانند هزینههای بالاتر مثل مبالغ مورد نیاز برای هوشمندسازی مدارس را متقبل شوند؛ آموزش و پرورش هم که سرانه مدارس را نمیپردازد؛ بنابراین فرزندان فقرا از آموزش کیفی و مدرن و لازمههای آن بیبهره میمانند. برای فرزندان این خانوادهها، کمک اجباری به مدارس، یک شکنجه است؛ شکنجهای که بار روانی آن یک نوجوانِ در سن رشد را خرد میکند.
بدون تردید، نمیتوان به راحتی از کنار مشکلات اینچنینی گذشت؛ وقتی «محمد» با هزار مصیبت از روستای «آونگانِ قروه» تماس میگیرد و میخواهد مشکلش رسانهای شود، لابد با خودش فکر میکند وزیر آموزش و پرورش نمیداند در روستاهای محروم و مرزی چه میگذرد؛ او لاینقطع تکرار میکند مگر وزیر نگفته مدارس حق ندارند از دانشآموزان پول بگیرند؟!
گزارش: نسرین هزاره مقدم
بازداشت علی(امیر) امیرقلی، سومین عضو تحریریه نشریه گام
امیرقلی فعال کارگری و عضو تحریریه نشریه گام، بازداشت شده است. امیر قلی دچار بیماری قند بوده و نیاز مراقبت و داروهای ویژه دارد.
علی(امیر) امیرقلی چهارمین نویسنده نشریه گام است که طی هفتههای اخیر بازداشت میشود. پیش از او امیرحسین محمدیفرد، ساناز الهیاری(همسر امیرحسین محمدیفرد) و عسل محمدی بازداشت شده بودند که عسل محمدی پس از ۳۳ روز بازداشت با وثیقه ۴۲۳ هزار تومانی آزاد شد، اما سایر اعضای تحریریه این نشریه همچنان در بازداشت هستند.
تارنما های حقوق بشری از قول منبعی اعلام کرده اند امیرقلی اظهار کرده است:: «قبل از این بازداشت دو بار به منزل او مراجعه کرده بودند، ولی به دلیل نبودن او در خانه موفق به بازداشت او نشدند.» او افزود: «دو روزی بود که خبری از او نبود، با مراجعه به منزل او در بابلسر متوجه شدیم که در خانهاش نیست. پس از آنکه خبر بازداشت او در شبکههای اجتماعی منتشر شد، او از طریق واتساپ با پدرش تماس میگیرد و اطلاع میدهد که در لاهیجان و در منزل دوستش است و حالش خوب است.»
به گفت این منبع مطلع اعضای خانواده و دوستان نزدیک امیرقلی به دلیل آنکه پاسخهای او در واتزاپ «غیرطبیعی» بود، شک میکنند که خود او پاسخ تماسها را نمیدهد. این منبع گفت: «پاسخهای او به پیغامهایی که دوستانش در واتزاپ برای او میفرستادند غیرطبیعی بود، به طوری که به نظر میرسد خودش پاسخ نمیدهد. پس از آنکه او تمام تماسهای تلفنی در واتزاپ، تلگرام و حتی تماس تلفنی مستقیم را هم پاسخ نمیداد، ما بیشتر نگران شدیم.» به گفته او پس از تماسهای مکرر خانواده و دوستان و اسرار برای صحبت تلفنی با امیرقلی تلفن او خاموش شد به طوری که دیگر امکان تماس گرفتن با او میسر نبود.
این منبع به کمپین گفت خانواده امیرقلی برای اطمینان از آنکه او در منزل دوستی است که گفته است، به آنجا مراجعه کرد ولی او در آن آنجا هم نبود.
علی(امیر) امیرقلی پس از تحمل دو سال و نیم حبس برای اتهامهایی همچون «توهین به مقدسات»، «توهین به رهبری»، «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی»، «اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات» و «تبلیغ علیه نظام» در اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ از زندان رجاییشهر آزاد شد.
چگونه کنوانسیون پالرمو مانع فروش نفت و خرید غذا و دارو می شود؟
به گزارش مطبوعات و رسانههای داخلی ایران، این روزها قرار است کنوانسیون «سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان یافته فرا ملی»، معروف به کنوانسیون پالرمو، در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار گیرد. این کنوانسیون که دی ماه سال گذشته در مجلس به تصویب رسید، در صورت تصویب، میتواند مشکلات و خسارتهای فراوانی برای کشور به وجود آورد که یادداشت پیشرو قصد بررسی و تبیین آنها را دارد.
* کنوانسیون پالرمو و مسدودسازی راههای دور زدن تحریم
در کنوانسیون پالرمو، تعهداتی به کشورهای عضو، تحمیل شده است که عمده آن در جرمانگاری پولشوئی، خلاصه میشود. در رابطه با پولشوئی نیز، ذکر شده است که پولشوئی به معنای شست و شو و پاکسازی عواید هر نوع جرم و اقدام خلاف قانونی است. از آنجا که دور زدن تحریمها، خود اقدامی خلاف قانون در حقوق بینالملل محسوب میشود، میتوان نتیجهگیری نمود که در صورت تصویب این کنوانسیون، شرکتها و نهادهای ایرانی که میخواهند تحریمهای کشور آمریکا را دور زده و کالا و ارز وارد اقتصاد کشور نمایند، با مشکل مواجه میشوند چرا که متهم به پولشوئی میشوند.
این نکته قابل ذکر است که بانک مرکزی به دلیل مسائل پولشوئی مورد تحریم واقع شده است. در واقع این بانک به دلیل اینکه به نهادهای تحریمی، خدمات میداده است، با این اتهام روبه رو گشته است که از طریق فرآیندهای پولشوئی، نهادهای فوق را در دور زدن تحریم کمک میکرده است و به همین دلیل، با برچسب پولشوئی، به لیست تحریمهای آمریکا رفته است.
اما، تهدید فوق میتواند گستره بزرگی از اقدامات فعالانه ضد تحریمی کشور را مورد هدف قرار دهد.
به عنوان مثال، عرضه نفت در بورس که یکی از راهکارهای جدی و کارآمد برای تحریم فروش نفت ایران است، با مشکل مواجه خواهد شد؛ چرا که در این فرآیند، مشخصات و هویت مشتری پنهان خواهد ماند و این پنهانسازی برای واریز و انتقال وجوه نفت، با توجه به مفاد کنوانسیون فعالیت مشکوک به پولشوئی قلمداد میشود چرا که در این کنوانسیون ذکر شده است که کشورها باید مبدا و مقصد و مشتریان یک معامله را به طرز شفافی مشخص کنند، حال اینکه در مکانیزم فروش نفت در بورس، قرار نیست این اتفاق بیافتد.
* تهدیدات کنوانسیون پالرمو برای دارو و غذا
همچنین الحاق به این کنوانسیون میتواند خرید اقلام حیاتی دارو و غذای کشور از خارج را با محدودیت مواجه کند. توضیح بیشتر اینکه در زمینه واردات دارو، به واسطه محدودیتهای تحریمی، کشور با مشکلات متعددی روبه رو است. طبیعی است که برای رفع این مساله راهکارهایی به غیر از راهکارهای متعارف تجاری در زمانی که کشور تحریم نباشد، مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال از شرکتهای پوششی برای سفارشات دارو و غذا ، استفاده شود که این امر به منزله پنهان سازی هویت مشتری اصلی است. اما این کنوانسیون این امر را در قسمت 2 پاراگراف الف بند 1 ماده 6، قبول نکرده و میگوید:« کشورها باید تدابیر قانونی اتخاذ نمایند تا مخفی نمودن یا کتمان ماهیت،مبداء ، محل، ترتیبات، جابجایی، یا مالکیت یا حقوق واقعی متعلق به اموال با آگاهی از آن که اموال مزبور، عواید حاص از جرم هستند؛ تخلف محسوب شود».
* کنوانسیون پالرمو و تشویش در بازار ارز
اما با توجه به اوضاع بازار ارز، یکی از ملزومات اساسی برای تنظیم این بازار، ورود ارز نقدی و یا اسکناسی به کشور به منظور کاهش قیمتها در این بازار است. اما این کنوانسیون مانع این امر خواهد شد چرا که از کشورها میخواهد بهمنظور مقابله موثر با پولشوئی، برای جا به جایی وجوه نقد و ارزهای اسکناسی در مرزهای کشور خویش، تدابیری از جمله گزارشدهی و بررسی موردی انجام دهند. این تدابیر در مجموع باید به کاهش ورود ارزهای اسکناسی منتهی شود چرا که از دید این کنوانسیون ورود بالای ارز اسکناسی، بستر و زیرساخت خوبی برای انواع فعالیتهای پولشویانه است. مشاهده میشود که این خواسته کنوانسیون در تضاد با تدابیر موثر به منظور مقابله با التهابات بازار ارز است.
روایتی از تنش لفظی میان نمایندگان اروپا و ایران در وزارت خارجه
منابع مطلع روز جمعه ضمن ارائه جزئیات جدید از جلسهای پرتنش میان مقامهای اروپایی و ایرانی در تهران، از متمایل شدن کشورهای اروپایی به سمت مواضع «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا و قصد آنها برای اعمال تحریمهای جدید علیه تهران خبر میدهند.
دیپلماتهای اروپایی به خبرگزاری رویترز گفتهاند در جلسهای که 8 ژانویه (18 دی) در تهران میان نمایندگان چند کشور اروپایی با طرف ایرانی برگزار شده مقامهای ایرانی در رفتاری خلاف رویههای دیپلماتیک ناگهان از جا برخاستهاند، از جلسه بیرون رفته و در را پشت سرشان بستهاند.
رویترز نوشته دیپلماتهای فرانسه، انگلیس، آلمان، دانمارک، هلند و بلژیک در آن جلسه که در ساختمان وزارت خارجه ایران برگزار شد با این ادعا که اروپا دیگر تاب آزمایشهای موشکی ایران را ندارد نمایندگان طرف تهران را عصبانی کردهاند. کشورهای اروپایی، علاوه بر این در آن جلسه ادعا کردهاند ایران برنامههایی برای ترور برخی نفرات در خاک کشورهای اروپایی دارد و این برای کشورهای اروپایی قابل تحمل نیست.
یکی از دیپلماتها گفت: «اتفاقات زیادی رخ دادند و آنها خوششان نیامد، ولی احساس ما این بود که بایستی نگرانیهای جدیمان را انتقال دهیم. این نشان میدهد که رابطهمان دارد وخیمتر میشود.»
یک روز بعد از این جلسه، اتحادیه اروپا اولین دور از تحریمهای خود را بعد از توافق هستهای برجام علیه ایران وضع کرد. این تحریمها تا حد زیادی نمادین بودند، اما جلسه تنشآمیز برگزار شده در تهران در این چرخش غیرمنتظره بروکسل نسبت به تهران اثرگذار بود.
خبرگزاری رویترز نوشته کشورهای کوچکتر و معتدلتر اتحادیه اروپا با فرانسه و بریتانیا همراه شده و از اتخاذ مواضع سختگیرانهتر علیه تهران، از جمله بررسی اعمال تحریمهای اقتصادی جدید علیه این کشور حمایت میکنند. این تحریمها میتوانند منع سفر و توقیف داراییهای مقام ایرانی دخیل در توسعه برنامه موشکی ایران را شامل شوند.
این رسانه نوشته اروپا با این رویکرد به سمت مواضع دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا متمایلتر شده. این در حالی است که کشورهای اروپایی بعد از خروج آمریکا از برجام ادعا کردهاند با رویکرد آمریکا مخالف هستند و قصد دارند توافق هستهای را حفظ کنند.
رویترز نوشته این اقدام اروپا میتواند روحیات غربستیزی در ایران را تقویت کرده و موجب تشدید فعالیتهای ایران در منطقه خاورمیانه شود.
ایلنا، تسنیم،مهر
انتقام به روش گشتاپو: اسرائیل خانه زندانی فلسطینی را منفجر کرد
نظامیان رژیم نژاد پرست اسرائیل روز جمعه منزل یک زندانی سابق فلسطینی را در جنوب کرانه باختری منفجر کردند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، شاهدان عینی اعلام کردند که نظامیان رژیم اسرائیل با یورش به شهرک یطا در استان الخلیل منزل زندانی سابق فلسطینی به نام خلیل جبارین را منفجر کردند.
شاهدان عنوان کردند که منزل این زندانی سابق فلسطینی یک ساختمان دو طبقه بود که خانواده وی در آن سکونت داشتند.
پس از اینکه نظامیان رژیم اسرائیل اقدام به منفجر کردن منزل این زندانی سابق فلسطینی کردند، ده ها نفر از جوانان ساکن محله وی با نظامیان این رژیم درگیر شدند که نظامیان اسرائیلی با گلوله جنگی و پلاستیکی و گاز اشک آور آنان را متفرق کردند.
شبکه ۱۰ تلویزیون اسرائیل پیشتر اعلام کرده بود که خلیل جبارین در ورودی یک مرکز تجاری در شهرک های اسرائیلی نشین در بیت لحم اقدام به انجام عملیات حمله با چاقو به یک شهرک نشین کرد که به کشته شدن این شهرک نشین انجامید.
رژیم اسرائیل با مصادره اراضی فلسطینی ها و احداث شهرکهای اسرائیلی نشین، درصدد تغییر ساختار جغرافیایی مناطق فلسطینی و چهرهای اسرائیلی دادن به این مناطق است تا سلطه جوییهایش را در مناطق فلسطینی تثبیت کند
اسکای نیوز: توافق کُردهای تحت حمایت آمریکا با داعش در شرق سوریه
اسکای نیوز امروز شنبه اعلام کرد که 35 اتوبوس متعلق به شبهنظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (تحت الحمایه آمریکا) وارد مناطق تحت اشغال گروه تروریستی داعش در شرق سوریه شدند.
شبکه خبری «اسکای نیوز» به نقل از منابع محلی و شاهدان عینی گزارش داد که این اتوبوسها پس از توافق بین داعش و شبهنظامیان کُرد وارد شهرکهای «السوسة، المراشدة، الباغوز و السفافنة» واقع در شرق دیرالزور شدند.
اسکای نیوز میگوید که هدف از ورود این اتوبوسها، انتقال عناصر داعش و خانوادههایشان از این منطقه به سمت صحرای سوریه در دیرالزور است.
عناصر داعش در یک محدوده کوچک که از شهرک «هجین» تا السوسه، الباغوز و چند روستای دیگر در رود فرات امتداد دارد، متمرکز بودند.
بنا بر این گزارش، در این منطقه بیش از 10 هزار نفر از غیرنظامیان محاصره شده حضور داشتند که در میان آنان شمار زیادی از آوارگان عراقی حضور دارند.
در همین ارتباط، «طلال سلو» سخنگوی پیشین و جدا شده از نیروهای دموکراتیک سوریه اواخر آذر ماه 1396 پس از تسلط این گروه بر شهر رقه گفته بود که هزاران نفر از عناصر داعش با یک توافق پنهانی که با موافقت واشنگتن انجام شد، شهر رقه را ترک کردند.
سلو اعلام کرد که شمار عناصر داعشی که به آنان اجازه داده شد، رقه را ترک کنند، بسیار بیشتر از آن چیزی بود که گفته شد و «آنچه درباره نبرد پایانی گفته شد، تخیل محض بود و هدف از آن دور نگاه داشتن خبرنگاران بود تا عملیات انتقال [عناصر داعش] به پایان برسد».
البته منابع خبری در همان زمان انتقال داعش اعلام کرده بودند که صف کاروان داعش 7 کیلومتر بود و شامل 50 کامیون، 13 اتوبوس و 100 خودروی وابسته به این گروه بود که در حال ترک رقه بودند.
عناصر داعش پس از خروج از رقه، به مناطق تحت اشغال خود در اطراف دیرالزور رفتند تا در آن منطقه با ارتش سوریه بجنگند.
تعداد واقعی کودکان بازداشتی در مرز آمریکا به مراتب بیشتر از آمار رسمی است
گزارش یک نهاد ناظر در آمریکا نشان میدهد آمار واقعی جداسازی و بازداشت کودکان مهاجرین غیرقانونی در مرزهای جنوبی آمریکا به مراتب از آنچه به صورت رسمی اعلام شده، بالاتر است.
به نوشته پایگاه «هیل»، در بخشی از گزارش دفتر بازرس کل وزارت خدمات بهداشتی و انسانی آمریکا آمده است: «کودکانی که [در مرز، از خانوادههایشان] جدا شدهاند، از آنچه عموما عنوان شده، بیشتر بوده و دوره [این جدایی] هم طولانیتر بوده است.»
بر اساس این گزارش، از سال ۲۰۱۷ تا زمانی که یک قاضی فدرال به پایان سیاست جدایی کودکان مهاجر از والدینشان رأی داد، چند هزار کودک در مرزهای آمریکا از خانوادههایشان جدا و به مراکز نگهداری منتقل شدهاند.
بخش اعظم این بازداشتها پیش از صدور رسمی فرمان موسوم به «سیاست تحمل صفر» و جلب توجه رسانهها به وضعیت کودکان، صورت گرفته است. بر اساس آن سیاست، کودکان خانوادههای مهاجر از والدین خود جدا شده و به مراکزی منتقل میشدند که گاها صدها کیلومتر از محل بازداشت والدین فاصله داشت. به نوشته هیل، این گزارش نشان میدهد که دولت آمریکا چطور از سیاست جداسازی کودکان از والدین به عنوان یک اهرم بازدارنده برای دلسرد کردن مهاجرین از حرکت به سمت مرزهای آمریکا استفاده کرده است.
آمارهای رسمی دولت آمریکا نشان میدهد که دستکم ۲۷۳۷ کودک بر اساس این سیاست از خانوادههای خود جدا شدهاند. با وجود آنکه تابستان امسال یک قاضی فدرال دولت را موظف کرد این کودکان را به خانوادههایشان بازگرداند، اما هنوز چند صد کودک در مراکز شبیه به بازداشتگاه و به دور از خانوادههایشان، نگهداری میشوند. دولت آمریکا میگوید یک بانک داده مرکزی که نشان دهد هر کودک متعلق به چه خانوادهای است، در اختیار ندارد و این امر روند بازگشت کودکان به خانوادهها را مختل کرده است.
تاکنون دستکم دو کودک در مراکز نگهداری مهاجرین غیرقانونی در نزدیکی مرز آمریکا و مکزیک جان خود را از دست دادهاند. «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا که با وعده دیوارکشی در مرز مکزیک روی کار آمده، دموکراتها را مسئول مرگ این کودکان دانسته و گفته اگر دموکراتها به مهاجرین در باغ سبز نشان نمیدادند، کسی به سمت مرز آمریکا حرکت نمیکرد.
اختلاف ترامپ با دموکراتها برای تخصیص بودجه جهت ساخت دیوار مرزی موجب شده تا دولت آمریکا از ۲۷ روز پیش به دلیل نداشتن بودجه، وارد وضعیت تعطیل شود. این طولانیترین تعطیلی دولت فدرال آمریکا در تاریخ است و فعلا هم چشماندازی برای حل این اختلاف و پایان دادن به تعطیلی وجود ندارد.
سند «بازنگری دفاع موشکی» آمریکا درباره ایران چه میگوید؟
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا روز پنجشنبه از سند «بازنگری دفاع موشکی ۲۰۱۹» رونمایی کرد. این سند ضمن ارائه ارزیابیهای پنتاگون از وضعیت دفاع موشکی آمریکا، نقشهراهی برای توسعه این بخش متناسب با گسترش «تهدیدها» پیشنهاد میدهد.
در بخش خلاصه، اهداف این سند اینطور تشریح شدهاند: «سند بازنگری دفاع موشکی ۲۰۱۹، دستورالعملهای مربوط به تلاشهای پنتاگون جهت تقویت دفاع از سرزمینمان و وضعیت نیروهای مشترک ایالات متحده را مشخص میکند. این سند مشخصکننده سیاستها، راهبردها و قابلیتهایی است که مسیر برنامهها و طرحهای پنتاگون در زمینه دفاع موشکی را طی دهه آینده برای محافظت از مردم آمریکا، دفاع از حاکمیت ملیمان و پایبندی به تعهدات و وظایف بینالمللیمان در قبال شرکا و متحدان، تعیین میکند. ما بایستی تحولات ایجادشده در توانمندهای موشکی دشمنانمان را پیشبینی کرده و دفاع موشکی آمریکا را متناسب با نیازهای عصر حاضر توسعه دهیم.»
راهبرد دفاع موشکی آمریکا تا سالها منحصراً بر مقابله با «تهدیدهای» ایران و کره شمالی تمرکز داشته است. دولت آمریکا در سند جدید، ضمن حفظ این تمرکز، هدف جدیدی به آن اضافه کرده است: «دفاع از نیروهای آمریکایی و متحدان آن در برابر تهدیدهای موشکی». اضافه شدن این هدف به معنای آن است که آمریکا اکنون به دنبال ایجاد سپر محافظ موشکی برای نیروهای آمریکایی و متحدانش در اروپا و آسیا، در برابر موشکهای کروز و موشکهای هدایتپذیر اَبَرصوت است.
در بخشِ نخست سند که به «تهدیدهای موشکی جاری و تهدیدهای نوظهور علیه سرزمین آمریکا» اختصاص یافته از چهار کشور به عنوان عوامل بالقوه تهدید موشکی نام برده شده است: «ایران، روسیه، کره شمالی و چین.»
در این بخش، پنتاگون ارزیابی خود از ایران را به این نحو صورتبندی کرده است: «ایران نفوذ آمریکا در خاورمیانه را اصلیترین مانع در برابر هدفش برای تبدیل شدن به قدرت مسلط در منطقه میبیند. یکی از ابزارهای اصلی ایران برای ساطع کردن قدرت و توسل به اقدامات قهری، زرادخانه موشکیاش است که وجه مشخصه آن، افزایش شمار و همچنین افزایش دقت، بُرد و کشندگی موشکهایش است. ایران صاحب بزرگترین نیروی موشکی در خاورمیانه است و به توسعه فناوریهای قابل کاربست در موشکهای قارهپیما با قابلیت تهدید ایالات متحده ادامه میدهد. تمایل ایران برای داشتن موازنه راهبردی در برابر ایالات متحده میتواند این کشور را به سمت تصاحب موشکهای قارهپیما سوق دهد و پیشرفتهایش در برنامه فضایی میتواند مسیر دستیابی به موشکهای قارهپیما را کوتاه کند.»
بخش دیگری از این سند به ارزیابیها از «تهدیدهای موشکی علیه نیروهای برونمرزی آمریکا و متحدان و شریکان آن» پرداخته است.
در این بخش درباره ایران، این ارزیابی ارائه شده است: «ایران کماکان به توسعه موشکهای پیشرفتهتر با دقت، بُرد و کشندگی ارتقاءیافته ادامه میدهد. این کشور صاحب مجموعهای از سامانههای موشک بالستیک کوتاهبرد و میانبرد با دقت فزاینده است که از قابلیت تهدید نیروهای برونمرزی آمریکا و متحدان و شریکان این کشور برخوردار است. سامانههای میانبرد ایران میتوانند اهدافی را از اروپای شرقی گرفته تا جنوب آسیا هدف قرار دهند، ضمن آنکه ایران سامانههای موشکیاش را به گروههای دیگری انتقال داده است. آن گروهها از موشکهای مذکور علیه متحدان و شریکان خاورمیانهای آمریکا استفاده کردهاند. ایران استفاده از موشکهای بالستیک کوتاهبرد خود به عنوان ضدکشتی را مورد آزمایش قرار داده که این میتواند تهدیدی علیه شناورهای نیروی دریایی آمریکا و متحدان این کشور در خلیج ع.ر.ب.ی (خلیج فارس) و تنگه هرمز باشد. این کشور همچنین از یک موشک کروز با برد ادعایی ۲۰۰۰ کیلومتر برای حمله به اهداف زمینی رونمایی کرده است.»
وزارت دفاع آمریکا همچنین از آنچه «اشاعه موشکی توسط ایران» خوانده شده هم ابراز نگرانی کرده و مدعی شده تهران با انتقال فناوری موشکهای تهاجمی خود تهدیدهای بیشتری متوجه نیروهای آمریکایی و متحدان و شریکان این کشور میکند. در این سند ادعا شده انتقال این موشکها نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
«برد موشکهای تهاجمی ایران (تندر ۶۹، فاتح ۱۱۰، شهاب ۱، شهاب ۲، ذوالفقار، قیام، شهاب ۳، عماد ۱، سجیل)؛ تهیهشده توسط مرکز ملی اطلاعات هوا و فضای آمریکا.»
در سند «بازنگری دفاع موشکی، ۲۰۱۹» تصریح شده ایالات متحده آمریکا برای جلوتر بودن از تهدیدهایِ موشکیِ رو به گسترشِ «کشورهای متخاصم»، اقدام به تدوین رویکردهای جدید و فناوریهای نوین خواهد کرد. وزارت دفاع آمریکا، به همین منظور سرمایهگذاریها در بخش دفاع موشکی را افزایش داده و فناوریهای جدید را به کار خواهد گرفت. پنتاگون مدعی شده قصد دارد توانمندیهای آمریکا در این زمینه را به نحوی تقویت کند که نیروهای این کشور بتوانند عملیات حمله به موشکهای تهاجمی و تخریب آنها را قبل از شلیک آغاز کنند.
پنتاگون به عنوان یکی از اقدامات خود در این راستا در نظر دارد سرمایهگذاری برای توسعه و نوسازی سامانههای فعلی دفاع موشکی را در دهه آینده افزایش دهد. از جمله این سامانهها، «سامانه دفاعی میانه راه زمین پایه» (GDM) است که برای مقابله با تهدیدهای جاری و بالقوه موشکهای بالستیک قارهپیمای کره شمالی و ایران در نظر گرفته شده است.
سامانههای GDM در مرحله میانه راه با استفاده از «رهگیرهای زمینپایه» (GBI) با موشکهای بالستیک برخورد کرده و آنها را منهدم میکنند. در حال حاضر ۴۰ فروند GBI در پایگاه «فورت گریلی»، واقع در جنوب شرق شهر «فربنکس» ایالت آلاسکا و ۴ فروند دیگر در پایگاه نیروی هوایی «وندربرگ» در شهر «لامپوک» ایالت کالیفرنیا مستقر هستند.
سند بازنگری دفاع موشکی آمریکا میگوید پنتاگون قصد احداث یک GBI جدید در پایگاه فورت گریلی و افزایش شمار GBIهای خود از ۴۴ فروند به ۶۴ فروند تا سال دارد ۲۰۲۳ دارد. پنتاگون گفته انجام این اقدامات از سرزمین آمریکا در برابر توسعه تهدیدهای موشکی، از جمله موشکهای قارهپیمای احتمالی ایران، جلوگیری خواهد کرد.
وزارت دفاع آمریکا، علاوه بر این اقداماتی را برای ساخت یک رادار زمینپایه در منطقه آسیا-اقیانوسیه به منظور تقویت سامانه پدافندی آمریکا در برابر تهدید موشکی بالقوه کره شمالی را آغاز کرده است. همچنین، کنگره وزارت دفاع آمریکا را موظف کرده تا سال ۲۰۲۰ اقدام به استقرار یک «رادار تفکیکی برد بلند» یا سایر حسگرهای مناسب به منظور دفاع در برابر موشکهای ایران کرده است. آژانس دفاع موشکی آمریکا در حال انجام ارزیابیهای لازم برای تعیین مکان این رادار و بهینهسازیهای آن به منظور انجام مأموریت مورد نظر است.
«انجمن کنترل تسلیحات» سند دفاع موشکی آمریکا را «تهدید آمیز» خواند
«انجمن کنترل تسلیحات» در یک گزارش جدید اعلام کرد که نسخه بازنگری شده سند دفاع موشکی آمریکا از سیاستهای بی ثبات کننده در جهان حمایت می کند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «انجمن کنترل تسلیحات» (ACA) در یک گزارش جدید اعلام کرد که نسخه بازنگری شده سند دفاع موشکی آمریکا در سال ۲۰۱۹ از سیاستهای بی ثبات کننده ای حمایت می کند که آمریکا باید آنها را رد کرده و در عوض، بر مذاکره با روسیه و چین پیرامون ثبات راهبردی متمرکز شود.
این انجمن در گزارش خود که روز پنج شنبه منتشر شد، می نویسد: «آمریکا باید با چین و روسیه گفتگوهایی گسترده پیرامون ثبات راهبردی، از جمله تأثیر دفاع موشکی و نقض گامهای بی ثبات کننده ای همچون پیگیری هواپیماهای رهگیر فضا پایه را تعقیب کند».
این انجمن در ادامه می افزاید که سند جدید دفاع موشکی «توسعه چشمگیر و پرهزینه ای را برای دفاعهای موشکی آمریکا پیشنهاد می دهد که احتمالاً ضمن تشدید نگرانی های روسیه و چین نسبت به وجود تهدید علیه بازدارندگی هسته ای استراتژیک خود، ثبات راهبردی را تضعیف کرده و چشم انداز کاهش تدریجی تسلیحات هسته ای را پیچیده تر می سازد».
گفتنی است که رئیس جمهور آمریکا روز پنج شنبه در مراسم رونمایی از سند دفاع موشکی آمریکا، هدف این سند را شناسایی و انهدام هرگونه موشک پرتاب شده به سمت آمریکا از هر کجا و در هر زمان اعلام کرد؛ هدفی که به گفته اعضای انجمن کنترل تسلیحات؛ پرهزینه، غیرقابل حصول و بی ثبات کننده است.
۵۳ هزار سوری میتوانند در انتخابات ترکیه شرکت کنند- لشگر حامی اردوغان سازماندهی میشود
سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه گفت: 53 هزار و 99 نفر از پناهندگان سوری به ترکیه که وضعیت اقامت و تابعیت آنها تکمیل شده است میتوانند در انتخابات امسال شهرداریهای ترکیه شرکت کنند.
وی افزود: برای نظارت بر این انتخابات 547 هزار ضابط وزارت کشور فعالیت خواهند داشت.
تحریم های محمود عباس و اسرائیل منجر به توقف ارائه خدمات درمانی در 6 بیمارستان غزه شد
به نقل از المیادین، وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که ارائه خدمات درمانی در 6 بیمارستان غزه به دلیل کمبود شدید سوخت متوقف شده است.
بحران کمبود سوخت ژنراتورهای تولید برق در غزه، بیمارستان ها و مراکز درمانی غزه را با خطر تعطیلی روبرو کرده است.
وزارت بهداشت غزه پیش از این اعلام کرده بود که بحران سوخت در غزه فعالیت بیمارستان ها و درمانگاه ها را با دشواری روبرو کرده است.
نوار غزه از 12 سال قبل تحت محاصره رژیم اسرائیل است و این محاصره از حدود دوماه قبل تشدید شده است و شهروندان غزه با اوضاع اقتصادی و انسانی دشواری روبهرو هستند که نیازمند دخالت فوری مجامع بینالمللی برای نجات دومیلیون انسان در این باریکه است.
علاوه بر محاصره ظالمانه رژیم اسرائیل محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز تحریمهای شدیدی علیه این باریکه وضع کرده است.
واکنش ترامپ به پرتاب ماهواره توسط ایران عدم موفقیت آن
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه در سخنانی گفت که به ایران هرگز اجازهداده نخواهد شد تا آزمایش موشکی دیگری برای پرتاب ماهواره به فضا انجام دهد.
وی که در پنتاگون ودرباره استراتژی دفاع موشکی جدید آمریکا صحبت می کرد، افزود که هرگز به ایران و زرادخانه جدیدش اجازه داده نمی شود تا آمریکا را تهدید کند.
ترامپ با اشاره به پرتاب ماهواره که از سوی ایران انجام شد، گفت: سه شنبه گذشته ایران موشک ماهواره بر را امتحان کرد که البته شکست خورد اما اگر شکست نمی خورد می توانست اطلاعات بسیار مهمی را به ایران ارائه دهد که می توانست موشک های بالستیک قاره پیما را دنبال کند و احتمالاً توانایی را می داشت که به خاک آمریکا برسد.
وی ادامه داد: من توافق وحشتناک و ضعیف هسته ای را پایان دادم و بگویم که ایران نسبت به دو سال پیش بسیار متفاوت است و اصلا آن نیست که بوده است و نخواهد بود. من بر این باورم که آنها می خواهند با ما صحبت کنند.
رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد که استراتژی وی مقابله با هرگونه حمله موشکی از هر منبعی است.
«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا نیز چند روز پیش به پرتاب ماهواره «پیام» توسط ایران واکنش نشان داد و آن را «سرپیچی از قطعنامه 2231 شورای امنیت» توصیف کرد.
وی در توئیتر نوشت: «حکومت ایران با سرپیچی از قطعنامه 2231 شورای امنیت و جامعه بینالمللی امروز یک وسیله پرتاب فضایی شلیک کرد. این پرتاب، یکبار دیگر نشان میدهد که ایران به دنبال توانمندیهای موشکی ارتقاء یافتهای است که اروپا و خاورمیانه را تهدید میکند.»
ایران روز سهشنبه 25 دیماه اقدام به پرتاب یک ماهواره بومی کرد که «محمد جواد آذری جهرمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در توئیترش خبر داد قرار دادن آن در مدار زمین ناکام مانده است.
انتهای پیام/.
پلیس فرانسه با اسلحه فلش بال چشم ۱۴ نفر از معترضان را نابینا کرده است
باوجود آوار شدن سیلِ انتقادات بر سرِ پلیسِ فرانسه به خاطر استفاده از اسلحه فلش بال علیه معترضان فرانسوی، به منظور برقراری «نظم عمومی»، وزیر کشور میگوید: «چارهای نیست.»
به گزارش ایلنا به نقل از سی.ان.ان، پلیس فرانسه به خاطر استفاده از اسلحه فلش بال علیه «جلیقه زرد»ها مورد انتقاد سازمانهای حقوق بشری قرار گرفته است.
رسانههای مستقل این کشور گزارش دادهاند که تاکنون ۱۰۰ نفر به خاطر اصابت گلوله فلش بال آسیب دیدهاند. تعداد ۱۴ نفر از آنها بینایی یک چشم خود را از دست دادهاند.
حالا وزیر کشور فرانسه از استفاده از گاز اشک آور و فلش بال علیه معترضان دفاع کرده و میگوید اگر این سلاحها را استفاده نکنیم، مجبور به درگیری تن به تن با معترضان میشویم که در نتیجه تعداد بیشتری زخمی میشوند.
جنبش جلیقه زردهای فرانسه، خواهان استعفایِ «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری به خاطر کشته شدن چند نفر از معترضان، افزایش قدرت خریدِ احادِ جامعه و توجه دولت به رفاه طبقات محروم است.
کارمندان دولت در صف غذای خیریه
ادامه اختلاف میان «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و دموکراتها بر سر بودجه ساخت دیوار در مرز مکزیک موجب شده تا تعطیلی دولت فدرال در این کشور ادامه یابد و در آستانه یک ماهگی قرار گیرد.
در نتیجه این تعطیلی صدها هزار نفر از کارمندان دولت حقوقی دریافت نمیکنند؛ بخشی از آنها مجبورند سر کارهایشان حاضر شوند بیآنکه بدانند چه زمان دستمزد دریافت میکنند. بخش دیگری هم به مرخصی اجباری بدون حقوق فرستاده شدهاند.
به نوشته پایگاه خبری شبکه «سی. ان. ان»، در حالی که تعطیلی دولت فدرال وارد هفته چهارم شده، کارمندان دولت فدرال که به مرخصی بدون حقوق فرستاده شدهاند و حقوقی دریافت نکردهاند، در تأمین مایحتاج با مشکل مواجه شده و برای سیر نگه داشتن خانوادههایشان به ناچار دست به دامن مراکز خیریه و بانکهای توزیع غذای رایگان شدهاند.
مراکز و سازمانهایی که در آمریکا به صورت خیریه غذای رایگان توزیع میکنند، میگویند با تعطیلی دولت فدرال، میزان مراجعات به آنها به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
به عنوان نمونه، مرکز خیریه «خدمات جامعه کاتولیک» که در یوتای شمالی فعالیت میکند، میگوید در دو هفته گذشته ۲۸۰ کارمند دولت فدرال از این مرکز غذای رایگان دریافت کردهاند. این در حالی است که این مرکز در حالت عادی ۵۶۶ مشترک دائم دارد، اما از زمان تعطیلی دولت این رقم ۵۰% افزایش یافته است.«دبورا نیلسن» هماهنگکننده برنامه توزیع غذای این سازمان خیریه، میگوید: «اگر این وضع ادامه یابد، شاید مجبور شویم که غذای داخل سبد را کوچکتر کنیم، اما درهای سازمان ما همیشه باز خواهد بود.»
هفته گذشته در منطقه واشنگتن هم بیش از ۲۴۰۰ نفر برای دریافت غذا به پنج مرکزی که توسط بانک غذای «کپیتال اریا» برای توزیع غذا بین کارمندان و کارگزاران دولت فدرال ایجاد شده بود، مراجعه کردند. این رقم بیش از دو برابر جمعیتی است که تصور میشد به این مراکز بروند.
مسئولان مرکز میگویند ایده راهاندازی مراکز موقت توزیع غذا پس از آن شکل گرفت که این مرکز تماسهای متعددی از کارمندان دولت فدرال دریافت کردند که خواهان کمک و دریافت غذا بودند.
به گفته این مرکز، در هفتههای اخیر افرادی برای دریافت کمک با این سازمان تماس گرفتهاند که تاکنون جزو مراجعان این مرکز نبودهاند.
به گفته «ردا موتیا» مدیر اجرایی کپیتال اریا هفته گذشته یکی از مراجعان به او گفته که خودش قبلا غذای رایگان بین افراد توزیع میکرده و هرگز فکر نمیکرده که زمانی خودش به کمک بانک غذا محتاج شود. موتیا میگوید: «فکر میکنم افراد از اینکه در چنین شرایطی قرار گرفتهاند، کمی شوکه و غافلگیر شدهاند.»
آلمان زیر پرچم آمریکا، وقتی عقب ماندی و زورت هم نرسید تهمت جاسوسی بزن
آلمان نیز مانند آمریکا کنار نهادن شرکت چینی فوق مدرن هواوی را از شبکه مخابراتی اش بررسی میکند، علت اصلی چنین تصمیمی اما پیشرفت فوق العاده چینی ها در زمینه ارتباطات بویژه پروتکل ۵جی می باشد که آینده سیستم ارتباطی را تعیین می کند عقب ماندن غرب از پیشرفتهای چین زمینه را برای مانع تراشی و تهمت زدن به هواوی فراهم کرده سقوط فروش گوشی های اپل و عدم توانائی رقابت گوشی های کره ای با قیمت برند های چینی علت دیگری برای بیرون راندن هواوی از صحنه رقابت آمریکا و اروپا است.
دویچه وله ارگان دولتی آلمان گزارش میدهد، برخی کشورهای غربی به ظن جاسوسی، همکاری با شرکت هواوی چین را متوقف کردهاند. دولت آلمان هم در حال بررسی حذف این شرکت از پروژه توسعه نسل پنجم شبکه تلفن همراه است. چندی پیش رئیس بخش مالی هواوی در کانادا بازداشت شد.
به نوشته روزنامه آلمانی «هندلزبلات»، دولت آلمان در آستانه رویگردانی از شرکت مخابراتی هواوی چین است. روزنامه مزبور با استناد به منابع دولتی گزارش کرده که در دولت آلمان بحثهای فشردهای درباره توسعه نسل پنجم شبکههای سیار بدون مشارکت هواوی در جریان است.
هواوی بزرگترین توسعهدهنده شبکههای مخابراتی و سومین تولیدکننده بزرگ تلفن همراه در جهان است.
دولت آلمان در پی تشدید آییننامههای امنیتی شبکه مخابراتی است. این موضوع به بحثها درباره صلاحیت پیمانکاران دامن زده است. اگر برآیند بحثها این باشد که فعالیت هواوی منطبق با مقررات امنیتی نیست، این شرکت در عمل از توسعه زیرساختهای نسل جدید شبکه مخابراتی آلمان کنار گذاشته میشود. تغییر قوانین مخابراتی هم راه حل دیگری است.
5G جدیدترین نسل شبکههای سیار است که سرعت و ظرفیت بسیار بالای انتقال داده از جمله در حال حرکت و همچنین کاهش تأخیر تبادل اطلاعات از ویژگیهای مهم آن محسوب میشود. این شبکه یکی از مهمترین پیشنیازهای توسعه خدماتی چون حملونقل هوشمند و اینترنت اشیا است.
پشت پرده چین ستیزی در قرقیزستان آمریکاست
غیرت عثمان علی اف، کارشناس مسائل سیاسی قرقیزستان با اشاره به موج جدید چینهراسی در این کشور اظهار داشت: مقامات چین درک می کنند که امواج اعتراضات به صورت مصنوعی تحریک شده است.
وی گفت: سیاست خارجی چین به اندازه کافی محافظهکارانه است. مقامات چین در خصوص تحولاتی که در کشورهای شریکشان می گذرد، به خوبی مطلع هستند. با این حال، من وجود دست آمریکا در امواج اعتراضات را به ویژه با توجه به جنگ های تجاری بین ایالات متحده آمریکا و جمهوری خلق چین بعید نمی دانم.
به گفته وی، در بین سازمان دهندگان تظاهرات افرادی را مشاهده کردم که قبل از این از کمک های وزارت امور خارجه آمریکا برخوردار بوده اند.
این کارشناس قرقیز یادآور شد: اعتراضات کنونی از دو عامل نشأت گرفته یکی روند اعتراضات روزافزون بخشی از جامعه و دیگری تحرکات ضد چینی است.
عثمان علیاف تاکید کرد: این تحرکات و ترسها در اغلب موارد بسیار بی پایه هستند. سودآورترین تاکتیک در شرایط حاضر برای آمریکا بازی با احساسات افراد است و تظاهرات کنونی در بیشکک نتیجه همین گونه دستکاری می باشد. چرا که چهره چین بر اثر انتشار مطالب و مقالاتی در رابطه با اوضاع سین کیانگ و نقض حقوق بشر خدشه دار شده و زمینه مناسبی را برای تظاهرات آماده می سازد.
وی افزود: در حال حاضر بعید است که چین حاضر به انتشار بیانیه های شدید علیه قرقیزستان شود اما این موضوع هم که ما فقط از یک منبع وام می گیریم، خطرناک است. البته از وام گرفتن نمی شود کاملا منصرف شد، اما باید از منابع مختلف و به تناسب وام گرفته شود.
به گفته وی، در هر صورت ما با بد کردن رابطه خود با کشور همسایه به خودمان بد کرده ایم چنانچه در حال حاضر مرز بین کشورها مسدود شود، چین این وضع را حتی حس نخواهد کرد.
این کارشناس قرقیز یادآور شد: در این شرایط مقامات قرقیز باید از دو راه یکی را انتخاب نمایند. یا جلوی چنین اقداماتی را به شدت بگیرند و مثل گذشته برای چنین اعمال و به خاطر انتقاد از مقامات افراد را بازداشت و زندانی کنند و اینکه یا رئیس جمهور، دولت و پارلمان کاری کنند که و تصمیماتی را اتخاذ نمایند که روحیه و پتانسیل اعتراضی مردم کاهش یابد.
طی روزهای گذشته تجمعات اعتراضی نسبت به حضور شهروندان چین در قرقیزستان این کشور برگزار شد.
معترضان خواستار نظارت بر تمام شرکتهای چینی، توقف صدور ویزا برای شهروندان این کشور و بررسی وامها بودند.
سال گذشته نیز مطالبی غیر قابل اثباتی درباره حضور غیرقانونی بیش از 100 هزار شهروند چین در قرقیزستان منتشر شد.
نا امیدی اسرائیل از کنفرانس لهستان
هاآرتص روز جمعه در مقاله ای به بررسی ابعاد مختلف کنفرانسی ضدایرانی پرداخت که ایالات متحده قصد دارد ماه آینده در ورشو برگزار کند.
«زوی بارعل» نویسنده این مقاله پیش بینی کرد که هدف آمریکا برای ایجاد «ناتوی عربی» در این کنفرانس، به شکست خواهد انجامید.
وی با اشاره به عدم ثبات در تصمیم های ترامپ و ذکر این نکته که کشورهای عربی «سیاست های زیگزاگی» دولت آمریکا را فراموش نکرده اند، نوشت: «معلوم نیست این کنفرانس به دنبال چه چیزی است.»
بر اساس این تحلیل، حتی تصور این موضوع که آمریکا در این اجلاس بتواند کشورهای عربی مخالف ایران را به انجام اقدامات عملی علیه تهران مجاب کند، سخت است.
بارعل نوشت حتی در صورت وقوع جنگ با ایران هم، هر کدام از کشورهای عربی اولویت های مختص به خود را داشته و با آمریکا همسو نیستند.
در این یادداشت آمده است که رژیم اسرائیل از برگزاری اجلاس ضدایرانی ورشو خشنود خواهد شد، چرا که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل این شانس را خواهد داشت تا در حال دست دادن با رهبران عربی چند تا عکس بگیرد و بیاینه ضدایرانی در پایان این اجلاس نیز نوعی «پاداش» برای وی به حساب خواهد آمد.
وی در ادامه نوشت نمودار جریان سیاست های آمریکا علیه ایران در خاورمیانه اینگونه حکم می کند که واشنگتن باید نخست میان کشورهای عربی صلح و آشتی برقرار کند، سپس عراق را مجاب کند تا روابطش با ایران را کاهش دهد، پس از آن لبنان را مجبور کند تا در مشارکت حزب الله در دولت تجدید نظر کند، راهی برای پایان دادن جنگ در یمن بیابد، و در نهایت ترکیه را مجبور کند تا اتحاد خود با ایران را پایان دهد، «در حالی که ثابت شده است که هر کدام از این موارد غیر ممکن است.»
این مقاله نوشت از قرار معلوم آمریکا برای دستیابی به تمام اهداف فوق مجبور خواهد بود تا تمامی رهبران کشورهای عربی را عوض کند.
بارعل در نهایت به اطلاعات سطحی دونالد ترامپ درباره دنیای سیاست اشاره کرده و نوشت: «در دسامبر سال 2018، شش ماه پس از آنکه ترامپ رکس تیلرسون وزیر خارجه سابق آمریکا را اخراج کرد، تیلرسون گفت که رئیس جمهور خواندن را دوست ندارد، گزارش های اجمالی را مطالعه نمی کند، و دوست ندارد که وارد جزئیات بسیاری از مسائل شود.»
پیش از این، وال استریت ژورنال گزارش داده بود که تلاشهای دولت آمریکا برای همراه کردن کشورهای اروپایی با کارزار فشار علیه ایران به بنبست خورده و منابع آگاه میگویند کشورهای عضو اتحادیه اروپا از شرکت در نشستی که واشنگتن قرار است علیه ایران در ورشو برگزار کند، خودداری خواهند کرد.
مقام آمریکایی: «هاشمی» برگ ما علیه ایران است
به نقل از یک مقام این کشور گفته که دستگیری بازداشت «مرضیه هاشمی»، خبرنگار شبکه خبری «پرستی وی» وابسته به صدا و سیمای ایران به عنوان برگ چانهزنی علیه ایران صورت گرفته است.
«حسین هاشمی»، فرزند گوینده «پرستیوی» در گفتوگو با این شبکه خبری و آسوشیتدپرس گفته مادرش به عنوان «شاهد اساسی» بازداشت شده و هنوز رسماً اتهامی علیه او مطرح نشده است.
قانون آمریکا «شاهد اساسی» را به عنوان فردی تعریف میکند که فرض میشود از اطلاعاتی مرتبط درباره اتهامات مطرحشده در یک شکایت قانونی یا یک پرونده قضایی برخواردار است.
نهادهای امنیتی آمریکا بعد از حوادث 11 سپتامبر 2001 از این ماده قانونی برای بازداشت مظنونان به بهانه ادای شهادت در برابر هیئت منصفه دادگاه برای مدت نامعلوم و بدون متهم کردن آنها استفاده کردهاند.
در حالت عادی، دولت برای احضار افراد جهت شهادت برای افراد احضاریه ارسال میکند و در صورتی که او تبعیت نکند میتواند حکم به بازداشت او بدهد.
بازداشت به عنوان شاهد اساسی به چند دلیل مورد انتقاد کارشناسان قرار دارد: اولاً منتقدان معتقدند استفاده دولت آمریکا از این بند برای بازداشت مظنونان، نقض متمم چهارم قانون اساسی آمریکا است. این متمم، بازداشت و تجسس از افراد و همچنین دستگیری آنها بدون دلیل موجه را ممنوع میکند.
انتقاد دوم استفاده از این بند برای بازداشت مظنونان جهت ادای شهادت در برابر هیئت منصفه دادگاه و نه در جریان محاکمههای کیفری است. این روند، دست نهادهای امنیتی آمریکا را برای بازداشت شمار زیادی از مظنونان برای دادرسیهایی که در مرحله تحقیقات هستند باز نگاه میدارد.
هاشمی که متولد و تبعه آمریکا است و دینش را به اسلام تغییر داده، طبق گزارش شبکه خبری انبیسینیوز برای ضبط مستندی درباره جنبش سیاهپوستان آمریکایی و ملاقات با برادرش که سرطان داشته به این کشور سفر کرده بود.
پسرش، رضا که هنگام بازداشت همراه او بوده گفته که مأموران بدون ارائه دلایل لازم به او دستبند زده و او را به بازداشتگاه منتقل کردهاند. مرضیه هاشمی گفته هنوز متهم نشده. افبیآی به درخواست رسانهها برای اظهارنظر درباره این بازداشت هیچ پاسخی نداده است.
«ریکاردو باسکواس»، استاد حقوق دانشگاه میامی در گفتوگو با پرستیوی و آسوشیتدپرس قانونی بودن روند بازداشت مرضیه هاشمی را زیر سوال برده است. او گفت: «این نوع توقیف غیرمعقول، غیرعقلانی یا دلبخواه است، زیرا بر مبنای گمانهزنی یا برداشتهای شخصی انجام میشود نه بر اساس حقایق.»
وی تصریح میکند: «طبق تعریف، هیچگاه دلیل متقن وجود ندارد که باور داشته باشیم یک شاهد، مرتکب جرمی شده است. متمم چهارم بر همین اساس، دستگیری شاهدان را غیرقانونی اعلام میکند. وقتی که مسئولان فدرال، یک شاهد اساسی را علیرغم متمم چهارم دستگیر میکنند، قواعد را آنطور که میخواهند میچینند. فقط دولت است که میداند یک شاهد اساسی، مظنون است، خودش هدف است، فردی مهم است یا فقط کسی است که این احتمالات را نمیتوان درباره او رد کرد.»
این استاد حقوق گفته واژه «اساسی» در عنوان «شاهد اساسی» غیرقابل تعریف است و این دست دولت را برای بازداشت هر کسی باز میکند، به ویژه وقتی «دادرسی» مورد نظر مربوط به پروندهای است که تنها دولت، از حدود و ثغور آن آگاهی دارد.
«آلیسون ویر»، مدیر سایت «If Americans knew» به نقل از یک مقام دولت آمریکا نوشته آمریکا مرضیه هاشمی را به عنوان برگ چانهزنی علیه ایران دستگیر کرده است. این مقام آمریکایی که خواسته نامش فاش نشود، گفته در حالی که ممکن است اتهامات مطرحشده علیه خانم هاشمی «تبانی برای لطمه زدن به آمریکا» یا مواد مشابه مطرح شود، دلیل اصلی دستگیری او اعمال فشار بر دولت ایران برای آزاد کردن اتباع آمریکایی بازداشتشده در ایران است.
این مقام گفته مجری پرستیوی به زندانی در واشنگتن دیسی منتقل شده و احتمالا توسط دادگاه فدرال «الکساندریا» محاکمه خواهد شد.
درگیری شدید ارتش سوریه با جبهه النصره در غرب حلب
عناصر ائتلاف تروریستی «هیئة تحریر الشام» -که جبهه النصره رکن اصلی آن است- شامگاه پنجشنبه 27 دی ماه به مواضع ارتش سوریه حمله کردند.
یک منبع نظامی سوری اعلام کرد که تروریستها در محلههای «الراشدین، المالیة و جمعیة الزهراء» واقع در غرب شهر حلب به مواضع ارتش سوریه حمله کردند.
این منبع به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که نیروهای شناسایی و پشتیبانی ارتش سوریه تحرکات تروریستها را رصد کردند که در پی آن منجر به درگیری شدید بین طرفین شد.
به گفته این منبع، توپخانه ارتش سوریه به شدت مسیرهای تحرکات تروریستها را هدف قرار داد و حملات آنان را دفع کرد.
جبهه النصره هفته گذشته توانست پس از درگیری با همتایان تروریستی خود در ائتلاف «الجبهه الوطنیه للتحریر» -وابسته به ترکیه- مواضع آنان در استانهای ادلب، حلب و حماه را اشغال کند.
در همین ارتباط، یک منبع نظامی سوری هفته جاری اعلام کرد که ارتش سوریه تصمیم دارد تروریستهایی را که به مواضعش در استان ادلب حمله میکنند، از بین ببرد.
این در حالی است که پس از اشغال مواضع مذکور توسط النصره، دامنه حملات عناصر النصره در منطقه «عاری از سلاح» به مواضع ارتش سوریه افزایش یافته است.
پس از دیدار روسای جمهوری روسیه و ترکیه در سوچی روسیه در بیست و ششم شهریور ماه گذشته، اعلام شد که یک منطقه حائل و عاری از سلاح به عمق ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر در بین خطوط تماس ارتش سوریه و افراد مسلح در شمال غرب سوریه ایجاد خواهد شد و گروههای مسلح و ارتش سوریه از این مناطق عقب نشینی کرده و تنها نیروهای روسی و تُرک در آن مستقر خواهند شد.
بر اساس این توافق قرار بود در مرحله نخست یک منطقه عاری از سلاح در اطراف شهر ادلب ایجاد شود. در مرحله دوم نیز باید سلاح سنگین جمعآوری میشد و در مرحله بعد نهادهای دولتی سوریه پیش از پایان سال جاری میلادی فعالیت خود را آغاز کنند.
ترکیه که در اجرای این توافق متعهد شده بود که تروریستها را از این منطقه خارج کند، هنوز نتوانسته است به تعهد خود عمل کند؛ زیرا تروریستها باید تا 23 مهر ماه از این منطقه خارج میشدند.
به هر حال، ارتش سوریه در واکنش به اقدامات تروریستها، کاروانهای تجهیزات نظامی خود را به سمت مناطق همجوار منطقه عاری از سلاح در شمال حماه حرکت داد.
یک منبع نظامی بلندپایه سوری هفته جاری گفت که مقصد این تجهزات محورهای «محرده و الزلاقیات» است؛ منطقهای که از یکی از مهمترین جبهههای عملیاتی منطقه است و نیروهای سوری با اردوگاه اصلی گروه تروریستی «جیش العزه» واقع در شهرک «اللطامنه» فاصله زیادی ندارند.
این منبع تأکید کرد که «میزان آمادگی نیروهای حاضر در جبهههای ریفهای حماه و ادلب طی روزهای گذشته افزایش یافته است… ما همچنان به ارسال تجهیزات نظامی به این جبههها ادامه میدهیم تا جلوی هر گونه اقدام غافلگیر کننده در این جبههها را بگیریم؛ به ویژه اینکه جبهه النصره به صورت کامل بر مناطق ادلب و ریف حماه مسلط شده است».
شاه بخشید، شیخعلی خان نمی بخشد، ماکرون در سوریه می مانیم!
رئیس جمهوری فرانسه گفت که این کشور از تلاش برای شکست داعش در سوریه دست نخواهد کشید.
به گزارش پایگاه خبری هیل، «امانوئل ماکرون» روز پنج شنبه اعلام کرد که به رغم تصمیم دولت آمریکا برای خروج نیروهای نظامی خود از خاک سوریه، فرانسه از تلاشهایش برای شکست داعش در سوریه دست نخواهد کشید.
ماکرون در یک سخنرانی در جنوب فرانسه اظهار داشت: «عقب نشینی از سوریه که از سوی دوستان آمریکایی ما اعلام شد، نمی تواند ما را وادار سازد از هدف استراتژیک خود که ریشه کنی داعش است، دست برداریم».
رئیس جمهور فرانسه در ادامه افزود که «جنگ هنوز تمام نشده است» و اینکه «هرگونه اقدام شتابزده برای عقب نشینی، اشتباه خواهد بود».
ماکرون پیشتر تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا برای خارج کردن ۲ هزار نیروی نظامی آمریکا از خاک سوریه را مورد انتقاد قرار داده بود. وی ماه گذشته در این باره اظهار داشت: «من نسبت به تصمیم [دولت آمریکا] در قبال سوریه بسیار متأسف هستم. متحد بودن به معنای جنگیدن شانه به شانه است. این مهمترین مسئله برای رئیس یک دولت و فرمانده یک ارتش است. یک متحد باید قابل اعتماد باشد».
شایان ذکر است که تصمیم ترامپ به خروج نیروهای نظامی آمریکا از خاک سوریه به استعفای «جیمز ماتیس» وزیر دفاع وقت آمریکا و بروز تنشهای سیاسی میان دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در کنگره انجامید. در این میان، حتی سناتور «لیندسی گراهام» از متحدان ترامپ در پیشبرد بسیاری از موضوعات، وی را ترغیب کرد که در مورد این تصمیم تجدیدنظر کند.
در مقابل، ترامپ روز چهارشنبه خطاب به گروهی از سناتورهای جمهوریخواه آمریکا اعلام کرد که قصد دارد خروج نیروها از سوریه و افغانستان را طبق برنامه اجرا کند.
اتحادیه ای بی مصرف برای بازگشت سوریه شرط گذاشت
به نقل از اسپوتنیک، احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب روز پنجشنبه بعد از دیدار با میشل عون رئیسجمهور لبنان گفت که از میشل عون به دلیل میزبانی نشست اقتصادی سران عرب تشکر کرده است.
وی افزود: با میشل عون درباره نشست اقتصادی بیروت گفتوگو و تاکید کردم که اتحادیه عرب برای برگزاری این نشست در آمادگی کامل به سر می برد.
ابوالغیط اظهار داشت: در زمینه شرکت لیبی در نشست بیروت دخالت نمی کنیم.
دبیرکل اتحادیه عرب گفت: اگر کشورهای عربی بر سر دعوت سوریه به اتحادیه عرب توافق کنند ما این آمادگی را داریم.
اتحادیه عرب عضویت سوریه را از زمان ناآرامیها در سال 2011 در این کشور بهتعلیق درآورد و بسیاری از کشورهای عربی روابط خود با سوریه را قطع کردند اما امروز این کشورها برای از سرگیری روابط خود با سوریه اعلام آمادگی کردهاند.
پشتپرده حضور کشورهای عربی در سطح پایین در نشست بیروت- اخبار بین الملل
کنفرانس اقتصادی اتحادیه عرب طی روزهای 19 و 20 ژانویه( 29 و 30 دی) در بیروت برگزار میشود، این در حالی است که بسیاری از کشورها در سطح نمایندگی پایینی در این کنفرانس مشارکت میکنند.
در این راستا، روزنامه لبنانی «الاخبار» خاطرنشان کرد، آمریکا همچنان به تشدید فشارها علیه لبنان و به تصویر کشیدن چهرهای «ضعیف» از آن، که نمیتواند حضور نمایندگانی در سطح بالا در نشست اقتصادی را تامین کند، ادامه میدهد. «برادران» عرب تصمیم گرفتهاند ابزار سیاست منطقهای آمریکا باشند. نشست اقتصادی اتحادیه عرب تشکیل میشود تا بستر مناسبی برای تکمیل پروژه تشدید فشار علیه لبنان را در چارچوب بالا بردن سطح رویارویی از جانب واشنگتن علیه ایران و حزبالله، فراهم کند.
نمایندگی کشورهای عربی، بهویژه «ذینفوذها» در میان آنها، در کنفرانس اقتصادی بیروت در پایینترین سطحی است که معمولا چنین نشستهایی شاهد آن میشوند یعنی از معاون نخستوزیر گرفته تا وزیران خارجه یا دستیاران وزیران خارجه. اما عربستان سعودی، که اهتمام بسیاری به آینده این کشور و بهراه انداختن چرخه اقتصادی آن دارد سطح نمایندگی خود را به پایینترین سطح یعنی در معاون وزیر دارایی رسانده است. طبق این گزارش، کاخ ریاستجمهوری( در لبنان) و کمیته توسعه اتحادیه عرب طی 24 ساعت آینده تماسهای لازم را صورت میدهد تا برخی از کشورها را به تجدیدنظر در موضعشان و بالا بردن سطح نمایندگیشان مجاب کنند.
منابع مسئول در سازماندهی کنفرانس اتقصادی بیروت تلاش میکنند پایین بودن سطح نمایندگی کشورهای عربی را به بحران داخلی ناشی از اختلافات درباره سطح نمایندگی لیبی و آتش زدن پرچم این کشور در مرکز بیروت، نسبت دهند. ولی منابع دیپلماتیک خاطرنشان میکنند که مسئله لیبی «بهانه عربها» است تا پیامی منفی را به لبنان ارسال کنند. در واقع، «فشارهای آمریکایی- سعودی به کشورهای عربی با سفر وزیر خارجه آمریکا( مایک پامپئو) به منطقه تقویت شد.» منابع مذکور در تایید این مقوله، تاخیر عربستان سعودی در مشخص کردن موعدی برای لبنان جهت دعوت از آن برای حضور در نشست مذکور، را مثال میزنند. حدود 10 روز پیش، در پی مقدمات برگزاری این نشست هیئتی لبنانی به ریاست «جمال الجراح»( وزیر ارتباطات)، نه وزیر خارجه این کشور، به عربستان رفت و دعوتنامه رسمی را تسلیم سران آن کرد. پیام رهبری ریاض به لبنان این است که «نشست مذکور، صرفا نشستی اقتصادی است و ماهیت سیاسی ندارد و در نتیجه، فاقد اهمیت است.»
یک مقام سابق روس: سپر موشکی جدید آمریکا در مقابل سلاحهای روسی ناتوان است
به نقل از خبرگزاری «اینترفکس»،سرهنگ «آیتچ بیژیف» معاون سابق فرمانده نیروهای هوافضای روسیه و کارشناس مسائل نظامی معتقد است که راهکار جدید سپر دفاع ضدموشکی آمریکا در مقابل سلاحهای مافوق صوت روسیه هیچ توانی ندارد.
وی در گفتوگو با این خبرگزاری یادآور شد، راهکار جدید آمریکا در این زمینه هیچ تهدیدی برای روسیه در بر نخواهد داشت و این مسئله تنها یک بلوف سیاسی است.
این مقام سابق نظامی یادآور شد که سیستم کنونی سپر موشکی آمریکا که سامانههای آن در بخشهای جنوبی و شمالی این کشور مستقر است، توان مقابله با سامانههای تسلیحاتی که «ولادیمیر پوتین» فرمانده کل نیروهای مسلح روسیه پیش از این، از آن صحبت کرده توان مقابله را ندارد.
این کارشناس افزود: «سپر دفاع ضد موشکی آمریکا علیه موشکهایی که روسیه هم اکنون نیز در اختیار دارد موثر نیست، چه رسد به تسلیحات جدیدی که در کشور در حال ساخت است.»
بیژیف اظهارات دونالد ترامپ درباره راهکار جدید سپر موشکی این کشور را یک «بلوف سیاسی» نامید و گفت: «ترامپ مجبور بود که به سخنان ولادیمیر پوتین درباره تسلیحات نظامی جدید روسیه پاسخی بدهد. به همین دلیل پیشتر از ایجاد نیروهای نظامی فضایی در آمریکا صحبت کرد و اکنون نیز از راهکار جدید دفاع ضد موشکی این کشور خبر داده است. واقعیت اصلی آن است که روسیه هیچ نگرانی بابت طرحهای نظامی آمریکا ندارد.»
آنکارا: نباید به دولت سوریه اجازه داد که وارد منبج شود
وزارت امور خارجه ترکیه امروز (جمعه) با تاکید مجدد بر لزوم مبارزه با تروریستهای حاضر در شمال سوریه، گفت خروج نظامیان آمریکایی از سوریه نباید به نفع شبهنظامیان کُرد در این مناطق تمام شود.
«حامی آکسوی» سخنگوی وزارت خارجه ترکیه در کنفرانس مطبوعاتی گفت: « عقبنشینی آمریکاییها نباید در خدمت نقشههای یگانهای مدافع خلق (ی.پ.گ) و حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) باشد و همچنین نباید یک «واقعیت انجامشده» بر منطقه تحمیل شود».
به نوشته خبرگزاری «آناتولی» آکسوی با با بیان اینکه نباید اجازه داد اقدامات تحریکآمیز، توافق ادلب را تضعیف کند، مدعی شد: «دولت سوریه نباید اجازه داشته باشد که (بعد از عقبنشینی آمریکاییها) وارد شهر منبج شود».
وی در توضیح این مسئله گفت که نباید به شبهنظامیان کُرد اجازه داد تا از قضیه خروج نظامیان آمریکایی از شمال سوریه سوءاستفاده کرده و اقداماتشان برای وارد شدن نیروهای دولتی سوریه به منبج را ادامه دهند.
سخنگوی وزارت خارجه ترکیه همچنین گفت که هیأت ترکیهای در سفر به واشنگتن، با سناتور «لیندزی گراهام» درباره بحران سوریه گفتوگو خواهند کرد.
بحث بر سر شمال سوریه و وضعیت کردها در این منطقه پس از آن بالا گرفت که رئیسجمهور آمریکا 28 آذر گذشته، اعلام کرد نیروهای آمریکایی از سوریه خارج خواهند شد. تصمیم ترکیه برای استقرار این نیروهای مسلح در شمال سوریه و تعجیل در آغاز حمله به منبج و شرق فرات نیز بعد از اعلام تصمیم آمریکاییها بود.
عملیاتهای نظامی متعدد ترکیه در شمال سوریه که به بهانه نابود کردن گروههای شبهنظامی کُرد از سال 2016 آغاز شد و همچنین حضور آمریکاییها در این کشور، همگی بدون موافقت و مجوز دولت دمشق انجام گرفته و از نظر قوانین بینالمللی نیز غیرقانونی است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا چندی پیش اعلام کرد که تمام ۲۰۰۰ نیروی نظامی این کشور سوریه را ترک میکنند، چراکه به گفته وی گروه تروریستی «داعش» شکست خورده و کشورهای همجوار سوریه این توان را دارند که باقیماندههای این گروه را از میان بردارند.
آمریکا بالاتراز همه: اعمال فشار آمریکا به پکن برای امتیازگیری بیشتر
منابع آگاه درباره مذاکرات صورت گرفته به منظور پایان جنگ تجاری بین آمریکا و چین گزارش دادند آمریکا در تلاش است تا چین در اصلاحات تجاری متعهد شده برای توافق تجاری با آمریکا اصلاحاتی انجام دهد.
ادامه تهدید تعرفهها بر سر تجارت بین دو اقتصاد بزرگ دنیا به این معنی است که توافق باعث از بین رفتن ریسک انجام تحقیقات در کسب و کارهایی که تحت تاثیر جنگ تجاری قرار گرفتهاند نخواهد شد.
یکی از سه منبع آگاه دراین باره گفت: تهدید تعرفهها از بین نخواهد رفت، حتی اگر توافقی در این میان وجود داشته باشد.
منبع فوق گفت که مذاکره کنندگان چینی با ایده «کنترل منظم» چندان موافق نیستند اما ادعا میشود پیشنهاد آمریکا باعث خارج شدن مذاکرات از مسیر اصلی نشده است.
این منبع گفت: این مشابه تحقیر است. اما شاید دو طرف راهی برای حفظ ظاهر دولت چین پیدا کنند.
۳ هزار فعال ضد جنگ از اروپا خواستند نشست لهستان را بایکوت کند
جمعی کثیر از فعالان ضد جنگ با امضای طوماری، از کشورهای اتحادیه اروپا خواستند در نشست ضدایرانی که به ابتکار آمریکا در ورشو برگزار میشود، شرکت نکنند.
وبگاه غیردولتی و ضد جنگ «کُد پینگ» با مشارکت جمعی از فعالان اجتماعی و سیاسی آمریکا، کارزاری را به راه انداخته و با امضای طوماری، خواستار تحریم نشست ضدایرانی لهستان از سوی دیگر کشورهای اروپایی شدهاند.
گفتنی است این نشست با برنامهریزی واشنگتن در تاریخ ۲۴ و ۲۵ بهمن در ورشو برگزار خواهد شد و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا مدعی است بیش از ۷۰ کشور در آن مشارکت میکنند.
در بخشی از این طومار میخوانیم: به جای برگزاری نشستی در راستای تقابل با ایران، نیازمند آن هستیم که جهان فشار بیشتری برای بازگشت آمریکا به توافق هستهای اعمال کند. این دشمنی آمریکا علیه ایران است که به بیثباتی خاورمیانه دامن زده و تهدید آغاز جنگی تازه در منطقه را افزایش میدهد.
گفتنی است تاکنون بیش از ۳ هزار نفر این طومار آنلاین را امضا کردهاند که خواستار عدم حضور کشورهای اتحادیه اروپا در این کنفرانس است.
در این بیانیه، همچنین از کشورهای اروپایی خواسته شده تا به جای نشست ورشو، تدارک نشستی دیگر با حضور همه کشورهای خاورمیانه ازجمله ایران را ببینند تا به این ترتیب، راهی برای پایان دادن به تروریسم و جنگ ازجمله بحران یمن پیدا کنند.
https://www.codepink.org/europe
محاصره ایران: افشای موقعیت پایگاههای تازهتاسیس آمریکا در عراق
افشای موقعیت پایگاههای تازهتاسیس آمریکا در عراق
شورای استانداری «الانبار» عراق، مقر پایگاهها و پادگانهای نظامی تازهتاسیس نیروهای آمریکایی در این استان را مشخص و اعلام کرد که شمار زیادی از نیروهای الحشد الشعبی و عشائری در نوار مرزی میان عراق و سوریه به منظور جلوگیری از هرگونه نفوذ تروریستها به خاک کشورشان مستقر شدهاند.
به نوشته پایگاه خبری «سومر نیوز»، «عید عماش» از اعضای شورای استانداری الانبار در جمع خبرنگاران گفت: نیروهای آمریکایی در پایگاههای خود واقع در فاصله 30 کیلومتری رود فرات در دو بخش شرقی و جنوبی مستقرند و علاوه بر آن در پایگاه «عین الاسد» نیز شمار زیادی از این نیروها حضور دارند.
پایگاه هوایی عینالاسد عراق، 26 دسامبر 2018، تنها چند روز پیش از سال نو میلادی، میزبان «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا بود. وی در سخنانی تاکید کرد که مطلقا قصد ندارد از عراق عقبنشینی کند.
وی افزود: در شرق و جنوب فرات، چندین پایگاه نظامی و پادگان برای نیروهای آمریکایی احداث شده است. اما شورای استانداری اختیارات لازم برای ممانعت از تحرکات این نیروها در استان را ندارد. زیرا این مسئله به اختیارات دولت فدرال در بغداد باز میگردد.
عماش تصریح کرد: استقرار شمار زیادی از نیروهای الحشد و عشائر در نوار مرزی میان عراق و سوریه، به دلیل وجود برخی مناطق خطرناک و اهمالهای موجود صورت گرفته است تا از هرگونه سوء استفاده نیروهای داعش برای نفوذ به عراق جلوگیری شود.
دوشنبه پیش نیز، یک مقام امنیتی در فرماندهی پلیس الانبار از رسیدن شمار زیادی از نیروهای آمریکایی به شهرستان «الخالدیه» و از آنجا به شهر «الرمادی» خبر داده بود.
در ماه جاری؛ یک منبع آگاه نظامی عراق نیز از رسیدن تجهیزات نظامی پیشرفته آمریکایی به پایگاه هوایی عین الاسد، در غرب استان الانبار خبر داد و گفت: شماری از جنگندههای آمریکایی حامل اسلحه و تجهیزات نظامی وارد پایگاه هوایی عینالاسد واقع در ناحیه «البغدادی» در شهرستان «هیت» در غرب شهر الرمادی شدند. هنوز دلیل پرواز این جنگندهها و جزئیات سلاحهایی که گفته میشود، پیشرفته است، مشخص نیست.
این منبع اطلاعات نظامی عراق گفت: این در حالی است که چند روز پیش نیز، شمار زیادی از خودروهای نظامی آمریکایی وارد پایگاه هوایی عین الاسد شدهاند. نیروهای آمریکای در انتقال تجهیزات نظامی به مناطق استقرارشان در عراق، از شرکتهای امنیتی کمک میگیرند و نظامیان نیز با هواپیما به مقرهای مختلف اعزام میشوند.
المیادین: لبنان در کنفرانس ضد ایرانی لهستان شرکت نخواهد کرد
شبکه خبری المیادین به نقل از منابعی خبر داد که دولت لبنان درخواست آمریکا برای شرکت در کنفرانس ضد ایرانی ورشوی لهستان را رد کرده و قصد ندارد در این کنفرانس شرکت کند
پیش از این مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «فاکس نیوز» گفته بود که ایالات متحده در حال فراهم سازی نشست بین المللی درباره برقراری ثبات در خاورمیانه در تاریخ 13- 14 فوریه (24 و 25 بهمن ماه) در لهستان است. به گفته وی، در این نشست نمایندگان کشورهای آسیایی، آفریقایی و غربی و همچنین منطقه خاورمیانه دعوت میشود تا مسائل مربوط به ثبات و صلح در خاورمیانه، با توجه به اقدامات ایران را بررسی کنند.
گزارش تلویزیون اسرائیل درباره برخی جزئیات طرح «معامله قرن»
به نقل از القدس العربی، شبکه تلویزیونی اسرائیل، روز گذشته اعلام کرد که طرح «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا برای صلح(سازش) در خاورمیانه، تشکیل دولت فلسطین در حدود 90 درصد از منطقه اشغالی کرانه باختری را پیشنهاد خواهد داد که به موجب آن، پایتخت فلسطین قدس شرقی میشود و شامل اماکن مقدس نیست.
طرح ترامپ برای سازش میان فلسطینیان و اسرائیلیها، که به «معامله قرن» موسوم است، طبق اعلام دولت آمریکا طی چند ماه آینده رونمایی خواهد شد، در حالیکه محتوای آن رسما اعلام نشده است.
کانال «13 ریشیت» تلویزیون اسرائیل افزود، آمریکاییها به یکی از منابع اطلاع دادهاند که طرح مذکور تصریح خواهد کرد که شهرکهای یهودینشین در کرانه باختری به «اسرائیل» ضمیمه شوند و از سوی دیگر، ساخت شهرکها در حومه آن متوقف شود.
طبق این گزارش، «بیشتر شهرکهای عربینشین» در قدس شرقی تحت حاکمیت فلسطین قرار خواهند گرفت تا بدین ترتیب این منطقه بهعنوان پایتخت دولت فلسطین در آینده معرفی خواهد شد.
اسرائیل مدعی است که قدس «پایتخت ابدی و یکپارچه» این رژیم است در حالیکه کشورهای جهان این امر را به رسمیت نمیشناسد. در حالیکه فلسطینیان میخواهند قدس شرقی، از جمله مجتمع مسجد الاقصی در شهر قدیم، به عنوان پایتخت دولتشان معرفی شود.
گزارش تلویزیون «ریشیت 13» رژیم اسرائیل به سرنوشت آوارگان فلسطینی، که یکی از موارد مورد اختلاف در درگیریهای حدود 2 دهه است، اشارهای نکرده است. همچنین در این طرح به اوضاع نوار غزه نیز پرداخته نشده است.
مسئولان اسرائیلی و فلسطینی تاکنون به گزارش تلویزیون «ریشیت 13» واکنشی نشان ندادهاند.
در همین راستا، «دانی دانون» سفیر رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد در گفتوگو با خبرنگاران، احتمال داد که
اگر اروپا و آمریکا و اسرائیل جاسوسی کنند به برجام آسیب نمیرسد ولی ایران فعالیتهای جاسوسی اش به برجام لطمه میزند!
رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ با نسبت دادن اتهام جاسوسی به ایران، درباره تاثیر آن بر روند حفظ برجام هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «ولفگانگ ایشینگر» دیپلمات آلمانی و رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ با تکرار ادعای جاسوسی ایران از ارتش این کشور، مدعی شد: تداوم چنین اقداماتی به تلاشهای اتحادیه اروپا برای حفظ برجام لطمه میزند.
با این حال، ایشینگر به اتحادیه اروپا نیز درباره هرگونه همراهی با واشنگتن مبنی بر خروج از برجام، هشدار داد.
وی گفت: اینکه گمان کنیم حتی در صورت وجود توافقی رسمی، ایران و دیگر کشورها فعالیتهای جاسوسی خود را مهار خواهند کرد؛ یک توهم است.
با این حال وی مدعی شد: اما ایران باید آنقدر هوشمند باشد که بداند چنین اقداماتی به منزله زمین زدن خودش است چراکه به این ترتیب، خوشبینی سیاسی که پیرامون حفظ برجام وجود دارد؛ صدمه خواهد دید.
گفتنی است «اشپیگل» روز دوشنبه در گزارشی مدعی شد که یکی از مترجمان ارتش آلمان که اصالتی افغانستانی دارد به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شده است.
اشپیگل همچنین مدعی شد: جاسوس وزارت اطلاعات ایران در ارتش آلمان کە سالها اطلاعات حساس این نهاد نظامی را بە جمهوری اسلامی میداد، توسط ادارە جنایی آلمان دستگیر شده است.
در همین رابطه دادستانی کل آلمان اعلام کرد: «عبدالحمید» ۵۰ سالە کە اصلیت افغانستانی دارد و به عنوان مترجم و مشاور ارتش آلمان در امور افغانستان همکاری میکردە اکنون بە جاسوسی برای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران متهم شدە است.
این فرد به اطلاعاتی حساس درباره مأموریت آلمان در افغانستان و احتمالاً درباره حوزههای دیگری که برای نهادهای امنیتی آلمان ارزش اطلاعاتی دارد، دسترسی داشته است
اعتصاب عمومی تمام تونس را فرا میگیرد
اتحادیه مشاغل تونس خواستار افزایش دستمزد 670 هزار نفر شاغل در این کشور شده است، که دولت آن را نپذیرفته است و همین مخالفت سبب پافشاری اتحادیه مشاغل بر اعتصاب فراگیر شده است، تا تنش در کشوری که برای رونقبخشی به اقتصاد متزلزلش مبارزه میکند، تشدید شود.
اعتصاب فراگیر امروز شامل مدارس،دفاتر و ادارات دولتی، وزارتخانهها و شرکتهای دولتی شامل خدمات حمل و نقل دریایی، هوایی، زمینی، بیمارستانها و رسانههای رسمی و دیگر نهادها میشود.
بر اساس گزارش خبرگزاری غربی رویترز، شرکت هواپیمایی تونس پیش بینی کرده است که پرواز هواپیماها در روز پنجشنبه به سبب اعتصاب برنامهریزی شده در سطح کشور مختل شود، این شرکت، کارکنان را به تغییر رزرو پروازها تشویق کرده و در عین حال گفته است دستکم 16 پرواز را به روزهای جمعه و شنبه آینده موکول کرده است.
یوسف الشاهد نخست وزیر تونس روز چهارشنبه گفته بود که اعتصاب عمومی، بسیار پرهزینه خواهد بود و دولت نمیتواند دستمزدها را به شکلی که متناسب با امکانات مالی کشور نباشد،افزایش دهد.
اما سامی الطاهری معاون اتحادیه مشاغل تونس گفته است دولت تونس تسلیم صندوق بین المللی پول شده و راه حل دشوارتر که مقابله با شاغلان باشد، انتخاب کرده است.
اعتصاب فراگیر امروز با هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب مردمی در ژانویه 2011 همزمان شده است.
مسکو شواهدی از ارتباط آمریکا با داعش در اختیار دارد
وزارت خارجه روسیه امروز (چهارشنبه) تأکید کرد، واشنگتن سعی دارد روسیه را به همدستی با گروه تروریستی داعش متهم کند، اما مسکو شواهدی از ارتباط آمریکا با این گروه تروریستی در اختیار دارد.
بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، وزارت خارجه روسیه گفته است، آمریکا در حال برنامهریزی و توطئه چینی در خصوص انجام حملهای به شیوه انتشار اطلاعات و اخبار دروغین و پروپاگاندا علیه روسیه در خروجیهای رسانهای غربی و کشور افغانستان است.
بیانیه وزارت خارجه روسیه، هدف آمریکا از این اقدامات را تلاش برای بیاعتبارسازی سیاستهای روسیه در قبال افغانستان عنوان کرده است.
این بیانیه میافزاید، این هجمه اطلاعاتی با این هدف انجام میگیرد که توجه جامعه بینالمللی از شکستهای 17 ساله عملیات آمریکا در افغانستان منحرف شود.
وزارت خارجه روسیه در ادامه تأکید کرد، آمریکا همچنین در نظر دارد تا مسکو را به همدستی با داعش در جابهجایی نیروهای تروریستی خود از سوریه و عراق به افغانستان متهم کند، اما شواهدی غیرمستقیم وجود دارد که از ارتباط آمریکا با این گروه تروریستی حکایت دارد.
بنا به اعلام مسکو، این شواهد از این امر حکایت دارد که نیروهای ویژه آمریکا اخیرا حملاتی را علیه یک زندان طالبان که چند نفر از تروریستهای داعش در آن نگهداری میشدند، انجام دادهاند.
بر اساس بیانیه وزارت خارجه روسیه، این گروه از اعضای داعش در ماه آگوست 2018 (مردادماه گذشته) در افغانستان دستگیر شده بودند.
بشار اسد: جنگ تروریستی علیه ملت سوریه تنها منحصر به این کشور نمیشود
به نقل از المنار، بشار اسد رئیس جمهور سوریه در جریان دیدار با هیأتی از سوی حزب روسیه یکپارچه در دمشق تاکید کرد: جنگ تروریستی که علیه ملت سوریه به راه افتاده تنها به این کشور منحصر نمی شود.
وی در ادامه افزود: روابط میان سوریه و روسیه در تمام زمینه ها مستحکم است و همکاری ها و هماهنگی ها میان دو طرف در تمام سطوح به ویژه در خصوص مبارزه با تروریسم و مسائل سیاسی و اقتصادی باید ادامه یابد.
اسد تاکید کرد: فشارها و سیاستهایی که برخی کشورهای غربی علیه روسیه همزمان با پیروزی علیه تروریسم در سوریه اعمال می کنند بهترین دلیل برای این مسأله است که جنگ تروریستی که علیه ملت سوریه به راه افتاده تنها به این کشور منحصر نمی شود و اهمیت روابط دو کشور در این مرحله مهم از تاریخ منطقه در همینجا مشخص می شود.
هیأت روسی نیز بر ضرورت همکاری میان مسکو و دمشق برای رویارویی با نقشه های برخی کشورهای غربی در راستای بی ثبات کردن کشورهای منطقه تاکید کرد.
امپریالیسم آمریکا اعمال تحریمهای نفتی علیه ونزوئلا را مد نظر قرار میدهد
به نقل از پلاتز، منابع آگاه روز چهارشنبه اعلام کردند که شورای امنیت ملی کاخ سفید به برخی پالایشگاههای آمریکایی گفته است که اعمال تحریمها علیه صادرات نفت خام ونزوئلا مد نظر و بررسی قرار گرفته است. این مساله نشان میدهد که برخی مخالفتها با اعمال تحریم علیه صادرات نفت ونزوئلا در داخل دولت ترامپ کاهش یافته است.
دولت آمریکا تحریمهایی را علیه شرکت نفت دولتی ونزوئلا اعمال کرده و محدودیتهای زیادی را علیه سیستم مالی این کشور وضع نموده است. واشنگتن همچنین تحریمهایی را علیه صنعت طلا و برخی مقام های رسمی ونزوئلا اعمال کرده است.
آمریکا تاکنون از اعمال تحریمهای نفتی مستقیم علیه ونزوئلا خودداری کرده است چرا که نگران تاثیر احتمالی این اقدام بر قیمت نفت و پالایشگاههای آمریکایی است. واشنگتن همچنین نگران آن است که تحریمهای نفتی موجب تشدید بحران انسانی در ونزوئلا شود و احساسات ضد آمریکایی در این کشور را افزایش دهد.
ولی تحولات سیاسی اخیر در ونزوئلا موجب شده است تا جان بولتون مشاور امنیت ملی و مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا تلاشهای خود برای هدف قراردادن بخش نفت این کشور را افزایش دهند.
تحریمهای آمریکا احتمالا صادرات روزانه 500 هزار بشکه نفت ونزوئلا به ایالات متحده را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
مقامهای شورای امنیت ملی کاخ سفید هفته گذشته به برخی پالایشگاههای آمریکا گفتهاند که تحریمهایی علیه صادرات نفت ونزوئلا مد نظر قرار گرفته شده است.
سیتگو، شورون، پی بی اف و والرو بزرگترین پالایشگاههای آمریکا هستند که نفت خام ونزوئلا را مصرف میکنند. این شرکتها حاضر به ارائه توضیح در این خصوص نشدهاند.
در ماه اکتبر آمریکا به طور میانگین روزانه 505870 بشکه نفت خام از ونزوئلا وارد کرده است. این رقم در ماه سپتامبر به 629 هزار بشکه رسیده بود.
یک تحلیلگر سیاسی در این باره گفت: گرچه تحریمهای نفتی علیه ونزوئلا روی میز است ولی مقامهای دولت آمریکا هنوز مایل به اعمال این تحریمها نیستند چرا که نمیخواهند به خاطر بدتر شدن شرایط انسانی در ونزوئلا هدف سرزنش و انتقاد قرار گیرند.
تحقیقات در آمریکا از نقش شرکت مرموز اسرائیلی در پیروزی انتخاباتی ترامپ
«ریک گیتس»، از اعضای ارشد ستاد تبلیغات «دونالد ترامپ» در جریان رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا، به سوالات «رابرت مولر»، بازرس ویژه تحقیقات درباره تبانی ادعایی تیم ترامپ با کشورهای خارجی در خصوص تلاش افرادی از منطقه غرب آسیا برای اثرگذاری بر این انتخابات، پاسخ داد.
روزنامه «دیلیبیست» گزارش داده گیتس به طور اخص به سوالاتی درباره دخالت احتمالی شرکت مرموز اسرائیلی «سایگروپ» به نفع دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ پاسخ داده است. این شرکت اسرائیلی در زمینه دستکاری افکار عمومی با حسابهای کاربری جعلی فعالیت میکند و گمان میرود که در سال ۲۰۱۶ با طرحهایی در همین زمینه در صدد اثرگذاری بر جریان سیاست در آمریکا و پیروزی ترامپ برآمده است.
منابع مطلع میگویند از دستیار سابق ترامپ درباره تعاملاتش با «جوئل زامل»، رئیس شرکت اسرائیلی «سایگروپ» و «جورج نادر»، تاجر لبنانی-آمریکایی نیز سوال پرسیده شده است. رسانههای آمریکایی پیش از این گزارش دادهاند «جورج نادر» در ماههای منتهی به برگزاری انتخابات سال ۲۰۱۶ در آمریکا به عنوان فرستاده امارات و عربستان سعودی با برخی از افراد منتفذ و نزدیک به ترامپ دیدار کرده و با آنها درباره کمک به پیروزی او در انتخابات رایزنی کرده است.
روزنامه نیویورکتایمز سال گذشته گزارش داد گیتس سال ۲۰۱۶ از شرکت سایگروپ خواسته طرحهایی برای کمک به پیروزی ترامپ ارائه کند. از جمله طرحهای پیشنهادی شرکت اسرائیلی استفاده از تاکتیکهایی مانند ساخت حسابهای کاربری جعلی برای اثرگذاشتن بر افکار رأیدهندگان بوده است.
گیتس ظاهراً درباره این طرحهای پیشنهادی با «جورج برنباوم»، از افراد نزدیک به نخستوزیر رژیم اسرائیل صحبت کرده بود. کارکنان سابق شرکت سایگروپ در مصاحبه با دیلیبیست گفتهاند که آنها فقط با برنباوم سر و کار داشتهاند و تماسی میان آنها با گیتس وجود نداشته است.
دو منبع مطلع میگویند مولر از گیتس پرسیده آیا اعضای ستاد تبلیغات ترامپ با سایگروپ تماس حاصل کردهاند یا اینکه سایگروپ از طریق واسطههایی مانند برنباوم به نمایندههای تیم ترامپ نزدیک شدهاند؟
به نوشته دیلیبیست، تیم مولر از طرف دیگر تعاملاتی که زامل فراتر از شرکت سایگروپ با ترامپ را داشته نیز بررسی میکند. این روزنامه قبلاً گزارش داده بود بعد از انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ و پیروزی ترامپ، زامل طراحی را برای براندازی نظام ایران پیشنهاد کرده بود.
مرگ ۴ نظامی آمریکایی در انفجار منبج تایید شد–
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرد که چهار نظامی این کشور در انفجار منبج کشته و سه نفر نیز زخمی شده اند.
پیش از این خبرگزاری فرانسه به نقل از معارضان سوری گزارش داد دستکم هفت نفر بر اثر انفجار انتحاری در شهر منبج سوریه کشته شدهاند.
خبرگزاری روسی اسپوتنیک هم گزارش داده بود که این انفجار در نزدیکی یک بازار در شهر منبج و زمانی رخ داده است که دو نفر از فرماندهان شورای نظامی منبج به همراه هیئتی حضور داشتهاند که هویت آنها مشخص نشده است.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟