اخبار
سخنان نماینده کوبا در شورای امنیت درباره کودتای ونزوئلا
نماینده کوبا در نشست کنونی شورای امنیت سازمان تصریح کرد: کودتا در ونزوئلا توسط آمریکا را محکوم میکنیم.
نماینده کوبا در شورای امنیت سازمان ملل در نشست کنونی این نهاد که بنا به درخواست آمریکا و به منظور بررسی اوضاع جاری در ونزوئلا در حال برگزاری است در سخنانی تصریح کرد: بر اساس منشور ملل متحد، هیچ کشوری نباید در امور داخلی کشور دیگر دخالت کند. آمریکا به دنبال سوء استفاده از شورای امنیت برای اقدام علیه دولت قانونی مادورو است.
نماینده کوبا در شورای امنیت سازمان ملل در این باره گفت: آمریکا با خوی سلطه گرایانه خود اعلام می کند که همه گزینه ها علیه ونزوئلا را بر میز دارد. واشنگتن از به خطر افتادن ثبات در کشورهای آمریکای لاتین حرف می زند! امنیت و صلح و ثبات در آمریکای لاتین در وجود ثبات در دولت قانونی ونزوئلا است. در ۲۰ ماه می سال ۲۰۱۸، مخالفان ونزوئلا داوطلبانه در انتخابات شرکت نکردند و لذا اینطور نیست که از این فرایند قانونی کنارگذاشته شده باشند.
دیپلمات برجسته کانادائی تأکید کرد: ما از دولت قانونی و مشروعِ «مادورو» حمایت می کنیم. کودتا در ونزوئلا توسط آمریکا را رد کرده و آن را به شدید ترین شکل ممکن محکوم می کنیم. تمامیت ارضی ونزولا باید به رسمیت شناخته شده و مورد احترام قرار گیرد. از حق مشروع مردم ونزوئلا در تعیین سرنوشت خود حمایت می کنیم.
اقدامات تهدید آمیز کنونی برای براندازی دولت قانونی کاراکاس و تلاش برای ترور مادور در ۴ آگوست سال گذشته را هم محکوم می کنیم. امریکا به به دنبال تغییر نظام در ونزوئلا است. خواست مردم ونزوئلا همیشه برای ما برتری داشته و باید به صورت فصل الخطاب مورد توجه باشد.
جورج سوروس» رئیسجمهور چین را خطرناکترین مخالف جامعه «آزاد» نامید
«جورج سوروس» میلیاردر آمریکایی در حاشیه نشست اقتصادی «داوس» مدعی اتهاماتی علیه «شی جین پینگ» رئیسجمهور چین شد که واکنش وزارت امور خارجه این کشور را در پی داشت.
به نوشته «رویترز» وزارت امور خارجه چین روز جمعه گفت انتقاد «جورج سوروس» میلیاردر آمریکایی به شی جین پینگ رئیسجمهور چین را «بیمعنی» دانست. سوروس روز پنجشنبه گفته بود شی جین پینگ «خطرناکترین مخالف» جامعه آزاد است.
به ادعای وی علت این امر این است که چین ثروتمندترین، قدرتمندترین و پیشرفتهترین دولت اقتدارگرای جهان از نظر تکنولوژی است.
«هوآ چونیینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به خبرنگارانی که در خصوص اظهارات سوروس سوال کردند گفت: «امیدواریم آمریکاییهای ذیربط بتوانند رفتار او را درست کنند تا کوتهبین نباشد و در مورد پیشرفت چین نظراتی واقعی، منطقی و صحیح داشته باشد».
چین اعلام کرده تا سال ۲۰۲۰ یک «سیستم اعتباری اجتماعی» پاداش و جزا برای افراد و شرکتها ایجاد خواهد کرد که با استفاده از تکنولوژی میتواند رفتارهای فردی، ارزیابیهای مالی و تخلفات شرکتها را ثبت کند.
به گفته برخی متخصصان، این سیستم میتواند در مبارزه با مشکلاتی مانند کلاهبرداری یا امنیت غذایی کمک کند. برخی نیز آن را با رمان «۱۹۸۴» اثر جرج اورول مقایسه کردهاند.
گروهی از قانونگذاران آمریکایی اخیرا لایحهای را طرح کردهاند که فروش چیپها یا سایر سازهها را به «هوآوی»، «ZTE» یا سایر شرکتهای ارتباطات چینی که تحریمها یا قوانین کنترل صادرات آمریکا را نقض میکنند ممنوع می کند.
چین این قانونگذاری را بیماری «هیستری» خوانده و اتهامات آمریکا در مورد سواستفاده تجاری را تکذیب کرده است.
گزارشگر ویژه سابق سازمان ملل: جنگ اقتصادی آمریکا علیه ونزوئلا مصداق «جنایت علیه بشریت» است
گزارشگر ویژه سابق سازمان ملل در امور ونزوئلا با بیان اینکه جنگ اقتصادی آمریکا علیه کاراکاس میتواند مصداق جنایت علیه بشریت باشد تاکید کرد که تحریمها فقط مردم عادی و فقیر را هدف میگیرد.
«آلفرد دِزایاس» گزارشگر ویژه سابق سازمان ملل در مصاحبهای با روزنامه «ایندیپندنت» گفته است، تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا غیرقانونی است و میتواند طبق قوانین بینالمللی مصداق «جنایت علیه بشریت» باشد.
زایاس که در ماه مارس گذشته مامورتیش در ماه مارس 2018 به پایان رسیده تاکید کرد، آمریکا علیه ونزوئلا «جنگ اقتصادی» راه انداخته که به اقتصاد این کشور ضربه زده و موجب مرگ مردم ونزوئلا میشود.
این اظهارات در پی افزایش تنش در ونزوئلا پس از حمایت آمریکا و بریتانیا از «خوان گوایدو» رهبر مخالفان ونزوئلا مطرح میشود که خود را «رئیسجمهور موقت» ونزوئلا نامیده است. اروپاییها انتخاباتی «آزاد و منصفانه» را پیشنهاد کردهاند و روسیه و ترکیه حامیان کلیدی «نیکلاس مادورو» باقی ماندهاند.
زایاس، معاون پیشین شورای حقوق بشر سازمان ملل (HRC) و متخصص حقوق بینالملل گزارش خود در مورد ونزوئلا را در ماه سپتامبر به سازمان ملل تحویل داد اما به گفته او سازمان ملل گزارش او را نادیده گرفته و گفتمانی عمومی را که مستحقش بود به جریان نینداخته است.
او در ادامه روزنامه ایندیپندنت گفت: «تحریمها کُشنده هستند» و بیشتر متوجه مردم و اقشار فقیر جامعه است که موجب مرگ بهعلت کمبود غذا و دارو میشود. این امر نقض حقوق بشر و با هدف تحمیل تغییرات اقتصادی در یک کشور دموکراتیک دیگر صورت گرفته است.
ایندیپندنت در ادامه گزارش داد، زایاس در ماموریت حقیقتیابی خود در اواخر ۲۰۱۷، دریافته بود که غیر از فساد و سوء مدیریت، جنگ اقتصادی که آمریکا، بریتانیا و کانادا علیه اقتصاد ونزوئلا راه انداخته اند از فاکتورهای اصلی بروز بحران اقتصادی در این کشور هستند.
وی در گزارش خود به دادگاه جنایی بینالمللی پیشنهاد کرده تحریمهای اقتصادی علیه ونزوئلا را طبق بند ۷ بیانیه رم به عنوان مورد احتمالی جنایت علیه بشریت مورد بررسی قرار دهند. این تحریمها به این دلیل غیرقانونی هستند که توسط شورای امنیت سازرمان ملل مورد تایید قرار نگرفتهاند.
زایاس در گزارش خود همچنین نوشته است: «تحریمها و محاصرهی اقتصادی امروزی قابلقیاس با محاصره شهرها در قرون وسطی است… تحریمهای قرن ۲۱ تلاشی برای به زانو درآوردن نه فقط یک شهر، بلکه کشورهای مستقل است».
حرکت تانکها و واحدهای توپخانه ارتش ونزوئلا به سوی مرز با کلمبیا
ساکنان شرق ونزوئلا با انتشار تصاویری در شبکههای اجتماعی از حرکت تانکها، واحدهای توپخانه و دیگر ادوات نظامی این کشور به سمت مرز با کلمبیا خبر دادند.
به نوشته وبگاه «کاست او وارز» در فیلمهای منتشر شده در این زمینه، یگانهای توپخانه ونزوئلا در مسیر حرکت به مرز با کلمبیا مشاهده میشوند.
در حالی که «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا نگران مداخله قوای بیگانه است، به نظر میرسد که او قصد تقویت مرزهای کشورش با کلمبیا را دارد.
به نوشته این وبگاه، یک مقام ونزوئلایی از احتمال استقرار نظامیان آمریکایی خارج شده از سوریه و افغانستان و حضور در مرزهای ونزوئلا برای دخالت نظامی در کشورش خبر داد، اما وزارت دفاع کلمبیا اعلام کرده که دولت این کشور قصد ندارد پایگاههای نظامی را برای یک تهاجم محتمل به ونزوئلا در اختیار آمریکا قرار دهد.
«خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت قانونی ونزوئلا در روزهای گذشته با چراغ سبز غرب تحرکاتی را در این کشور و علیه دولت منتخب شروع کرد. آمریکا و متحدانش نیز در اقدامی هماهنگ وی را به رسمیت شناخته و برگزاری انتخابات در ونزوئلا را خواستار شدند. این اقدام آمریکا با متحدانش با مخالفتهایی از سوی کشورهایی چون روسیه، ایران، ترکیه ، چین و برخی دیگر مواجه شد.
در حالی که مادورو همچنان در قدرت حضور دارد، فرماندههان ارشد ونزوئلا نیز هفته گذشته وفاداری خود به دولت او را اعلام کردهاند.
کدخدا دستور داد- پامپئو: همه کشورها باید گوایدو را به عنوان رئیسجمهور ونزوئلا برسمیت بشناسند
«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در نشستی خبری درباره تحولات اخیر ونزوئلا «ایلیوت آبرامز» دیپلمات آمریکایی را به عنوان فرستاده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا منصوب کرد.
پامپئو در این نشست گفت که آبرامز در نشست روز شنبه شورای امنیت سازمان ملل درباره ونزوئلا همراه او خواهد بود.
وی در ادامه کنفرانس خبری خود «خوان گوایدو» را رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا دانست و گفت: همه کشورها باید او را به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا برسمیت بشناسند.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه مداخله آشکار خود در امور داخلی ونزوئلا از همه کشورها خواست به مردم ونزوئلا کمک کرده تا حکومت مادورو را سرنگون و رئیس جمهوری جدید انتخاب کنند.
وی همچنین درباره وضعیت دیپلمات های آمریکایی در کاراکاس که تنها یک روز دیگر فرصت برای خروج از این کشور دارند گفت: دیپلمات های آمریکایی از سوی گوایدو به ونزوئلا دعوت شده اند و دارای مصونیت هستند.
«نیکلاس مادورو» روز چهارشنبه اعلام کرد کاراکاس روابط دیپلماتیک با واشنگتن را قطع و همه دیپلماتهای آمریکایی را از خاک کشورش اخراج کرد.
وی به دیپلماتهای آمریکایی 72 ساعت فرصت داده بود تا از ونزوئلا خارج شوند.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با انتشار بیانیهای ریاست جمهوری خودخوانده «خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت ونزوئلا را برسمیت شناخته اعلام کرد که ایالات متحده از تمام توان اقتصادی و سیاسی خود برای برقراری دموکراسی در ونزوئلا حمایت خواهد کرد.
رویترز روز جمعه گزارش داد که تعدادی از دیپلمات های آمریکایی ونزوئلا را ترک کرده اند.
رسوایی بزرگ برای رهبر شورشیان ونزوئلا با انتشار یک فیلم
انتشار فیلمی از عروسم کودتاچی ونزوئلایی برای وی رسوایی به بار آورده است.
به گزارش دیلی میل، در حالی که «خوان گوایدو»، رئیس جمهور خودخوانده ونزوئلا پیش از این به طرفدارانش اعلام کرده بود که هیچ دیدار با رئیس مجمع قانون اساسی ونزوئلا نداشته است، حال فیلم این دیدار منتشر شده است.
طی چند روز گذشته وزیر اطلاعات و ارتباطات ونزوئلا اعلام کرده بود که خوان گوایدو، رهبر مخالفان این کشور با هدف پیگیری اهداف خود با رییس مجمع قانون اساسی دیدار داشته است، اما گوایدو به سرعت چنین خبری را تکذیب کرد.
حال اما بر خلاف ادعاهای گوایدو، وزیر اطلاعات و ارتباطات ونزوئلا ویدیویی را منتشرکرده که مربوط به حضور گوایدو در محل ملاقات با رییس مجمع قانون اساسی است. این فیلم به سرعت در فضای مجازی منتشر و باعث شده تا صداقت عمل و شعارهای گوایدو زیر سوال قرار گیرد.
گفته شده این ویدئو توسط دوربینهای امنیتی و مداربسته در محل ملاقات ثبت شده است.
پیش از این یک مقام ارشد در دولت مادورو اعلام کرده بود که رهبر مخالفان این کشور سه شنبه گذشته با «دیوسدادو کابلو» رئیس مجمع قانون اساسی ونزوئلا و «فردی برنال» از اعضای حزب سوسیالیست متحد این کشور در هتل لیدو کاراکاس دیدار کرده است و به آنها گفته است که نمی تواند مقابل فشارهای آمریکا مقاومت کند.
مقام ارشد دولت مادورو اعلام کرده بود: محور اصلی گفتگوهای گوایدو با مقامات دولتی برگزاری مجدد انتخابات ریاست جمهوری بوده اما مقامات دولتی اعلام کرده اند که در صورت برگزاری مجدد انتخابات، فقط انتخابات پارلمانی در این کشور برگزار می شود.
خوان گوایدو، رئیس پارلمان ونزوئلا، هفته پیش خود را به عنوان رئیسجمهوری موقت کشورش معرفی کرد. پارلمان ونزوئلا که در دست مخالفان دولت است، ریاستجمهوری مادورو را «غصبی» و «غیرقانونی» اعلام کرده است.
آمریکا و شماری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی و نیز بسیاری از کشورهای قاره آمریکا از گوایدو حمایت کردهاند. ترکیه، ایران، روسیه، چین، بولیوی و کوبا از دولت مادورو حمایت کردهاند.
حمایت رهبران بلاروس و صربستان از رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا
رئیس جمهوری بلاروس در مذاکره تلفنی با «نیکلاس مادورو»، بر ادامه حمایت کشورش از دولت قانونی وی در ونزوئلا تاکید کرد و رئیس جمهوری صربستان نیز گفت که قصد به رسمیت شناختن «خوان گوایدو» بعنوان رئیس جمهوری ونزوئلا را ندارد.
به نقل از خبرگزاری «تاس»، «الکساندر لوکاشنکو» رئیس جمهوری بلاروس در جریان مذاکرات تلفنی با «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا اعلام کرد که کشورش قویا از هر نوع دخالت خارجی در امور داخلی کشورهای مستقل جهان، از جمله اقدامات اخیر برای بی ثبات کردن اوضاع در ونزوئلا، حمایت نخواهد کرد و مقامات کاراکاس همیشه میتوانند روی حمایت مینسک حساب کنند.
بر اساس اطلاعات بخش مطبوعاتی دفتر ریاست جمهوری بلاروس، در جریان این گفتوگوی تلفنی، لوکاشنکو به «نیکلاس مادورو» اطمینان داد که مینسک از دخالت خارجی در امور داخلی ونزوئلا حمایت نخواهد کرد. وی تاکید کرد که بلاروس بطور کامل و پیگیرانه خواستار حل و فصل مسالمت آمیز بحران سیاسی کنونی در ونزوئلا، صرفا در چارچوب قانون اساسی و اراده و خواست مردم این کشور است.
رئیس جمهوری بلاروس به همتای ونزوئلایی خود اطمینان داد که کاراکاس همواره میتواند روی حمایت این کشور حساب کند.
«الکساندر ووچیچ» رئیس جمهوری صربستان نیز در پاسخ به سئوال خبرنگاران، اعلام کرده است که بلگراد قصد ندارد «خوان گوایدو» که مدعی شده رئیس جمهوری موقت ونزوئلا است، را به رسمیت بشناسد و همچنان از دولت قانونی ونزوئلا حمایت میکند.
والاستریتژورنال: رهبر مخالفان ونزوئلا از آمریکا خط گرفته و یک عروسک است
یک رسانه آمریکایی گزارش داده قبل از آنکه «خوان گوایدو»، رهبر مخالفان ونزوئلا خودش را رئیسجمهور موقت اعلام کند «مایک پنس»، معاون رئیسجمهور آمریکا با وی تماس گرفته و او را به این کار تشویق کرده است گوایدو از خود اراده ای ندارد.
روزنامه والاستریتژورنال به نقل از یک مقام ارشد دولت ترامپ نوشته «مایک پنس» به «گوایدو» گفته در صورتی که بتواند با استناد به بندی در قانون اساسی ونزوئلا قدرت را از «نیکلاس مادورو»، رئیسجمهور این کشور بگیرد، آمریکا از دولت او حمایت خواهد کرد.
بعد از انجام این تماس تلفنی، طرح مخفیانهای که در هفتههای قبلتر بر اساس گفتوگوهای میان مقامهای آمریکایی با متحدان، قانونگذاران و چهرههای شاخص مخالفان از جمله گوایدو تدوین شده بود کلید خورد.
سرانجام، گوایدو چهارشنبهشب اعلام کرد که دولت مادورو غیرقانونی است و رئیسجمهور موقت کشورش است. ترامپ، «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا و «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید بهفاصله کوتاهی بیانیهای در حمایت از او منتشر کردند.
بیانیه اتحادیه اروپا علیه دولت مادورو
فدریکا موگرینی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای که امروز شنبه صادر شد اعلام کرد انتخابات ریاست جمهوری ماه می که نیکلاس مادورو در آن برای دومین بار انتخاب شد آزاد، منصفانه و معتبر نبوده است. (بعد از چندین ماه به دستور ارباب کشف شد که قانونی نبوده)
طبق این بیانیه، اتحادیه اروپا حمایت کامل خود از مجمع ملی ونزوئلا که در دست مخالفان به رهبری خوان گوایدو است را اعلام و مدعی شده این نهادی قانونی و دموکراتیک در ونزوئلاست.
موگرینی در این بیانیه همچنین خواستار برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آزاد، شفاف و معتبر بر اساس استانداردهای بین المللی و قانون اساسی ونزوئلا شده است.(اینقدر همه پرسی و انتخابات می گذاریم تا گوایدو از داخل صندوق ها بیرون بیاید)
ممانعت روسیه، چین و آفریقای جنوبی از تلاشهای آمریکا علیه ونزوئلا در سازمان ملل
به نقل از رویترز، در حالی که آمریکا سعی داشت با تصویب بیانیه ای در شورای امنیت سازمان ملل، حمایت کامل اعضای این شورا از مجمع ملی ونزوئلا را به عنوان تنها نهاد دموکراتیک و منتخب این کشور اعلام کند، روسیه، چین، آفریقای جنوبی و گینه استوایی با این اقدام مخالفت کردند.
این اقدام در آستانه برگزاری نشست 15 کشور عضو شورای امنیت برای بررسی شرایط ونزوئلا انجام شده است.
آمریکا و برخی از کشورهای متحد واشنگتن حمایت خود را از خوان گوایدو رهبر مخالفان و رئیس مجمع ملی ونزوئلا اعلام کرده و وی را به عنوان رئیس جمهور موقت به رسمیت شناخته اند.
روسیه با تلاش های آمریکا مخالفت کرده و بر این باور است که واشنگتن قصد کودتا علیه دولت قانونی ونزوئلا را دارد.
پمپئو خواستار اقدامات فوری درباره ونزوئلا شد
به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در نشست فوق العاده شورای امنیت گفت: اوضاع انسانی در ونزوئلا مستلزم اقدامات فوری است.
پمپئو افزود: نظام نیکلاس مادورو شرایطی را در ونزوئلا ایجاد کرده است که مردم این کشور به دنبال یافتن چیزی برای خوردن هستند. دولت های متعدد در ونزوئلا، هدفی جز تخریب نداشته اند.
وی خاطر نشان کرد: بسیاری از کشورها، مشروعیت رئیس جمهور موقت ونزوئلا را به رسمیت شناختند.
مادورو:ترامپ مسافر موقتی است که سفرش رو به پایان است
رئیس جمهور منتخب و مردمی ونزوئلا در واکنش به اقدام واشنگتن برای سازماندهی کودتا در این کشور، ترامپ را مسافری توصیف کرد که بار دیگر به ریاست جمهوری این کشور برگزیده نخواهد شد
نیکلاس مادورو، رئیس جمهور منتخب و مردمی ونزوئلا در واکنش به اقدام واشنگتن برای سازماندهی کودتا در این کشور، دونالد ترامپ را مسافر آمریکا توصیف کرد که بار دیگر به ریاست جمهوری این کشور برگزیده نخواهد شد.
مادورو همچنین اعلام کرد: ونزوئلا روابط خود را با دولت ترامپ و نه آمریکا قطع کرده است.
رئیس جمهور ونزوئلا دونالد ترامپ را «مسافر» موقت آمریکا توصیف و اعلام کرد دوست دارد روزی برای گذراندن تعطیلات به آمریکا سفر کند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، مادورو در کنفرانسی خبری گفت: «آمریکا به مراتب فراتر از دونالد ترامپ است.
رئیس جمهور ونزوئلا همچنین خاطر نشان کرد: این کشور آمریکای لاتین روابط دیپلماتیک و روابط اقتصادی خود را با آمریکا قطع کرده است.
وی گفت: «اگر آنها از ما سیب زمینی بخرند سیب زمینی می فروشیم، اگر پیاز بخرند پیاز می فروشیم، اگر نفت بخرند نفت می فروشیم و در صورتی که سیب زمینی، مرغ، پیاز و نفت ما را نخرند ما آن را در جای دیگر می فروشیم. این کار ساده ای است».
خوان گوایدو، از رهبران مخالفان ونزوئلا که 22 ژانویه با تصمیم دیوان عالی از ریاست مجمع ملی این کشور برکنار شد، روز چهارشنبه خود را رئیس جمهور موقت این کشور خواند و در تظاهراتی در کاراکاس سوگند یاد کرد. دونالد ترامپ او را به عنوان «رئیس جمهور موقت» ونزوئلا به رسمیت شناخت.
نیکلاس مادورو در واکنش به این دخالت، آمریکا را به اقدام به کودتا در ونزوئلا متهم و روابط دیپلماتیک با این کشور را قطع کرد و به دیپلمات های آمریکا 72 ساعت فرصت داد خاک ونزوئلا را ترک کنند. مادورو، گوایدو را رئیس جمهور غیر قانونی توصیف کرد.
رهبر کودتای ونزوئلا مذاکره با رئیسجمهوری منتخب را رد کرد
عروسک مزدور کودتای آمریکائی در ونزوئلا پیشنهاد مذاکره با رئیسجمهوری منتخب این کشور را رد کرد.
«خوان گوایدو» رئیس کنگره ملی ونزوئلا که با پیروی از دستورات امپریالیسم امریکا رهبری کودتاچیان خیابانی علیه «نیکلاس مادورو» را برعهده گرفته است، امروز شنبه پیشنهاد مذاکره با رئیس جمهوری قانونی و منتخب این کشور را رد کرد.
این درحالی است که پس از اینکه «خوان گوایدو» رهبر مخالفان تحت امر آمریکا در این کشور چهارشنبه گذشته خود را رئیسجمهوری موقت معرفی و سپس سوگند یاد کرد، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری و «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در بیانیه هایی مداخله جویانه از این تصمیم استقبال کرد و گوایدو را به عنوان رئیسجمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت شناختند!
به دنبال مجموعه اقدامات تحریک آمیز واشنگتن، تعدادی از هواداران «خوان گوایدو» در برخی خیابان های کاراکاس پایتخت این کشور به خیابان ها ریخته و پس از سردادن شعارهایی ضد «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری قانونی و منتخب ونزوئلا دست به آشوب و هرج و مرج در خیابان ها و معابر برخی از شهرها زدند.
«نیکلاس مادورو» هم در سخنرانی در جمع هواداران خود با اعلام قطع روابط دیپلماتیک با آمریکا گفت که به دیپلماتهای آمریکایی ۷۲ ساعت فرصت داده تا خاک این کشور را تَرک کنند. وی در ادامه تصریح کرد که آمریکا در ونزوئلا کودتا به راه انداخته است.
بررسی اوضاع ونزوئلا در جلسه شورای امنیت ملی روسیه
سخنگوی ریاست جمهوری روسیه از بررسی اوضاع ونزوئلا در جلسه شورای امنیت ملی روسیه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ریانووستی، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه اظهار داشت که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، با اعضای شورای امنیت ملی روسیه، اوضاع ونزوئلا، و همچنین تعدادی دیگر از موضوعات بین المللی و مسائل داخلی را مورد بحث قرار داد.
پسکوف گفت: رئیس جمهور، شرکت کنندگان در جلسه را به طور کامل در جریان مذاکرات اخیر خود با «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن و «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه، قرار داد.
وی افزود: اعضای شورای امنیت ملی روسیه همچنین در مورد برخی مسائل مرتبط با سوریه، به ویژه درباره چشم انداز حل و فصل سیاسی، بحث و تبادل نظر کردند.
پسکوف با اشاره به اوضاع ونزوئلا بار دیگر بر موضع روسیه در مورد عدم پذیرش هرگونه دخالت خارجی در اوضاع سیاسی داخلی در این کشور تایید کرد.
بلومبرگ: تصمیمات ابلهانه بولتون و پمپئو به شکست قطعی آمریکا در ونزوئلا خواهد انجامید
پایگاه اینترنتی بلومبرگ در مطلبی تحلیلی حمایت آمریکا ازبحران کنونی علیه نیکلاس مادورو را کار احمقانه و سیاستی شکست خورده دانست و نوشت اکنون با توجه به رقابت قدرتهای جهانی مانند چین و روسیه ، سیاست آمریکا در ونزوئلا شکست خورده است.
وقتی که آمریکا در سال 2002 با عجله از کودتای نظامی علیه هوگو چاوز، رئیس جمهور وقت ونزوئلا حمایت کرد، کار احمقانه ای انجام داد. رهبر خودخوانده یک انقلاب «بولیواری» – و یک چهره بیشتر از همیشه ضد آمریکایی- ظرف سه روز به قدرت برگشت.
اگر نیکلاس مادورو وارث چاوز بتواند در قدرت بماند، تصمیم واشنگتن برای رسمیت شناختن «خوان گوایدو» رهبر مخالفان به عنوان رئیس جمهور قانونی کشور ونزوئلا می تواند شاهد تکرار (آن اشتباه سال 2002) باشد. اما این اتفاق در شرایط ژئوپلیتیکی بسیار متفاوت رخ داده است جایی که شکست آن خطرات و پیامدهای جهانی را به دنبال دارد.
اقتصاد ونزوئلا در حال سقوط است و موجب شده است سه میلیون نفر به کشورهای همسایه ای که از اقدام آمریکا در به رسمیت نشناختن انتخاب مجدد مادورو در سال 2018 حمایت کرده اند، متواری شوند. بسیاری از آنها پیروزی وی را تقلب می دانند.
بسیاری از دولت های آمریکای لاتین کودتا علیه چاوز را محکوم کردند و آن را اقدامی ضد دموکراتیک خواندند. اکنون این ارتش است که اقتدار و قدرت مادورو را دربرابر مخالفان داخلی و منطقه ای قوی تر حفظ می کند.
با این حال، این بن بست فعلی همچنین با رقابت قدرتهای بزرگ – بین چین، روسیه و آمریکا – که از 16 سال پیش در ونزوئلا وجود نداشته، همراه است. این مسئله باعث می شود مادورو در ایستادن مقابل واشنگتن از حمایتهای بین المللی برخوردار شود چیزی که چاوز از آن برخوردار نبود. اگر این بازیکنان خارجی قدرتمند به دنبال محافظت از وام های شان، سرمایه گذاری ها و منافع سیاسی خود باشند، این مسئله همچنین خطراتی را برای ثبات درازمدت کشور ایجاد می کند.
در مورد آنچه که در ونزوئلا انجام می شود، تقسیم ایدئولوژیک گسترده تر در مورد اینکه آیا دموکراسی یا حاکمیت را اولویت قرار دهد، نیز به تقسیمات سنتی اضافه شده است. این مسئله باعث شده است ترکیه نیز به اردوگاه حامیان اقتدار مادورو بپیوندد و مصمم است از سوابق و پیشینه های جدید برای قیامهای طرفدار دموکراسی که روزی ممکن است مواضع آنها را تهدید کند، جلوگیری کند.
جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا نیز روز پنجشنبه وقتی که با خبرنگاران درباره اینکه چرا آمریکا به یکباره تصمیم به مداخله در کشوری گرفت که پیشتر از آن به عنوان کشوری یاد می شد که تهدید محدودی برای منافع آمریکایی داشت، آن نگرانی (تبدیل به رقابت ژئوپولیتیک) را تکرار کرد. وی گفت: واقعیت این است که ونزوئلا در نیمکره ما است.
بولتون ونزوئلا و کوبا را تهدید کرد
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا در تازه ترین توییت خود دولت قانونی ونزوئلا را تهدید کرد.
بولتون در توییتی نوشت: حمایت کوبا و کنترل این کشور بر نیروهای امنیتی و شبه نظامی مادورو کاملا مشهور است.
وی در ادامه تهدید کرد: هرگونه خشونت و مداخله و ارعاب پرسنل دیپلماتیک، خوان گویادو، رهبر دموکراتیک ونزوئلا و یا مجمع ملی خود بیانگر حمله شدید به دولت قانونی بوده و با واکنشی شدید همراه خواهد بود.
روسیه و ترکیه ضمن محکوم کردن این اقدام اعلام کرده اند که همچنان مادورو را به عنوان رئیس جمهور قانونی و مشروع ونزوئلا به رسمیت می شناسند.
ارتش ونزوئلا اعلام کرده که همچنان از رئیس جمهوری قانونی این کشور حمایت خواهد کرد. نیکلاس مادورو روابط دیپلماتیک کاراکاس با واشنگتن را قطع کرده و خواستار خارج شدن دیپلماتهای آمریکایی از ونزوئلا ظرف 72 ساعت شده است.
سفر مخفیانه گوایدو به آمریکا، برزیل و کلمبیا برای برنامه ریزی توطئه سرنگونی
«آسوشیتدپرس» در گزارشی اختصاصی از مذاکرات محرمانه چند هفتهای آمریکا با برخی کشورهای آمریکای لاتین درباره ونزوئلا خبر داد، مذاکراتی که در نهایت در اعلام حمایت آنها از «خوآن گوآیدو» رئیسجمهور خودخوانده ونزوئلا بروز یافته است.
طبق گزارش این رسانه آمریکایی، خوآن گوآیدو که چهارشنبه هفته گذشته خود را «رئیسجمهور ونزوئلا» و «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور قانونی این کشور را «غیرقانونی» خوانده بود، «آرام و بی سر و صدا» اواسط ماه دسامبر 2018 به پایتخت آمریکا، کلمبیا و برزیل سفر کرده بود.
طبق گزارش آسوشیتدپرس، گوآیدو برای صحبت درباره استراتژی مخالفان مادورو در ونزوئلا برای به راه انداختن «اعتراضات جمعی» به این کشورها سفر کرده بود.
بنا بر این گزارش، رئیسجمهور خودخوانده ونزوئلا برای انجام این سفر، مخفیانه از مرز کلمبیا ونزوئلا را ترک کرده بود.
آسوشیتدپرس گزارش داد که گوآیدو برای متحد کردن گروههای اپوزیسیون ونزوئلا حول محور خودش از «پیامهای رمزگذاری شده» استفاده میکرد.
یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، هم به این رسانه خبر داده که واشنگتن برای تبادل پیام و برقراری ارتباط با «لئوپولدو لوپز» مشاور ارشد سیاسی گوایدو و از مخالفان رئیسجمهور ونزوئلا، از «برخی واسطهها» استفاده کرده بود. آقای لوپز بعد از تلاش ناکام برای به راه انداختن «اعتراضات سراسری در ونزوئلا» در سال 2014 در حصر خانگی به سر میبرد.
بنا بر گزارش آسوشیتدپرس، گوآیدو در بوگوتا پایتخت کلمبیا به مقامهای این کشور گفته که او در تجمع 23 ژانویه 2019 مخالفان مادورو، خود را «رئیسجمهور موقت ونزوئلا» اعلام خواهد کرد.
به گفته یک دیپلمات عضو «گروه لیما»(شامل 12 کشور مخالف مادورو در آمریکای لاتین است)، گفته است که گوایدو در بوگوتا پایتخت کلمبیا اعلام کرده بود که روز 23 ژانویه همزمان با سالگرد کودتا علیه حکومت که به دیکتاتوری نظامی در این کشور پایان داد خود را رئیس جمهور اعلام خواهد کرد.
گوایدو، رئیس مجمع ملی ونزوئلا و رهبر مخالفان مادورو چهارشنبه این هفته در اقدامی که از سوی دولت این کشور تلاش برای انجام کودتا خوانده شد، خود را رئیس جمهوری موقت ونزوئلا معرفی کرد و سوگند یاد کرد.
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهوی آمریکا نیز به دنبال این اقدام گوایدو، او را رئیس جمهوری قانونی به رسمیت شناخت و در مقابل نکلاس مادورو را رئیس جمهور غیرقانونی خواند.
همزمان با حمایت برخی کشورها از جمله آمریکا، کانادا، آلمان، برزیل و اروگوئه از تلاش رئیس مجمع ملی ونزوئلا برای کودتا در این کشور، ترکیه، ایران، روسیه و مکزیک این اقدام را محکوم و از مادورو اعلام حمایت کردند.
دیروز «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه و همتای ترکیهای او «رجب طیب اردوغان» طی تماس تلفنی با همتای ونزوئلایی خود از وی در برابر کودتای گوایدو حمایت کردند.
شباهت سخنان پامپئو با مواضع چپ های ایرانی در مورد ونزوئلا
مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا اولین سخنران از بین اعضای شورای امنیت بود. وی در ابتدای بیانیه خود، به گرسنگی مردم ونزوئلا و مهاجرت زنان این کشور از سر استیصال اشاره کرد.
وی دولت مادورو را دولتی مافیایی خواند و گفت که 3 میلیون ونزوئلایی مجبور به ترک کشورشان شدهاند.
وزیر خارجه آمریکا گفت در حالی که کشورهایی چون روسیه، چین، سوریه و ایران از دولت مادورو حمایت کردهاند، وی کشورهای حامی مادورو را متهم کرد که چون خود دموکراسی ندارند از مادورو حمایت میکنند!
او خواستار برگزاری انتخاباتی آزاد شد چون بیشتر مردم در ونزوئلا از دولت ناراضی اند!
سوریه به توافق «اضنه» پایبند است/ شروط دمشق
وزارت خارجه سوریه از پایبندی دمشق به توافق اضنه و اجرایی کردن آن در صورتی که آنکارا نظامیانش را از سوریه خارج کند و از حمایت مالی و تسلیحاتی و آموزشی تروریستها دست بردارد، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری سانا، وزارت خارجه سوریه اعلام کرد که به توافق اضنه و توافقنامه های مربوط به مبارزه با تروریسم از سوی دو کشور ترکیه و سوریه پایبند است اما ترکیه از سال ۲۰۱۱ تاکنون این توافقنامه را از طریق حمایت از تروریسم و حمایت مالی از تروریستها و آموزش آنها و فراهم آوردن ورود آسان آنها به سوریه یا اشغال اراضی سوریه از طریق گروههای تروریستی وابسته به آن یا از طریق نیروهای مسلح ترکیه به شکل مستقیم، نقض کرده و می کند.
وزارت خارجه سوریه بیان کرد: سوریه تاکید دارد که فعال سازی این توافق باید از طریق بازگشت اوضاع به مرزهای دو کشور مشابه آنچه در قبل بود، صورت گیرد و اینکه نظام ترکیه به توافق پایبند باشد و حمایت مالی و تسلیحاتی و آموزشی از تروریستها را متوقف کند و نظامیانش را از مناطقی که در سوریه اشغال کرده، بیرون ببرد تا این توافق از سوی دو کشور اجرایی شود؛ توافقی که امنیت و سلامت مرزها هر دو کشور را تضمین می کند.
مشکل مرزی میان سوریه وترکیه ونقش روسیه وایران – احمد مزارعی
مشکل مرزی میان سوریه وترکیه ونقش روسیه وایران
نوشته : احمد مزارعی، 25 ژانویه 2019
درروزهای اخیر اردوغان به روسیه مسافرت نمود تا در مورد مسائل ومشکلات فیما بین از جمله موضوع سوریه را حل وفصل کنند، بنا به نوشته تلوزیون المیادین لبنانی درتاریخ 25 ژانویه 2019، اردوغان پس ا ز بازگشتش از روسیه اظهارداشته است که اگر تا چند ماه اینده این منطقه امن ایجاد نشود ترکیه خود به تنهائی دست بکار ایجاد این منطقه امنیتی در مرز خواهعد شد ، منطقه امنیتی مورد نظر ترکیه ، انچنانکه مسئولان عالیرتبه ترکیه وشخص اردوغان بارها اعلام داشته بودند، منطقه ای به عمق پنجاه کیلومتر درعمق خاک سوریه وطول سراسر مرز ترکیه وسوریه که تقریبا نهصد کیلومتر است میباشد.، متاسفانه دولت ترکیه وشخص اردوغان طی سالهای گذشته بسیار ضدو نقیض وعده ووعید داده وعمل کرده است که مشکل بتوان به حرفهایش اعتماد کرد. اما با اظهاراتی که وزیر خارجه روسیه درمصاحبه اش با مطبوعات بیان کرده ودر روزنامه های معتبر لبنانی به چاپ رسیده است میتوان امیدوار بود که روسها موفق شده اند «دست اردوغان را درحنا بگذارند»
روزنامه البناء متعلق به نیروهای ملی وناصریست لبنان درتاریخ 25 ژانویه 2019 خود چنین اورده است:
«موضعگیریهای علنی روسیه حقیقت مذاکرات میان پوتین واردوغان را اشکار میسازد .درروزهای گذشته تحلیلها ونتیجه گیریهائی منتشر شد که نشان میدادند که گویا روسیه نظر دولت ترکیه را مبنی بر ایجاد منطقه امنی مورد نظر ترکیه درمرز سوریه را پذیرفته است ، اما مصاحبه واظهاراتی که از طرف وزیر خارجه رو.سیه سیرگی لاوروف،منتشر شد همه را شگفت زده نمود، «لاوروف اشکارا طرح منطقه امنیتبی مورد نظر ترکیه را رد نموده واظهارداشت که طرح مذکور بمثابه حروج از توافق «استانه» میباشد ، لاوروف تاکید ورزید که مسکو موافق اجرای اتفاقیه اضنه (1)میباشد که درسال 1998، میان دوکشور سوریه وترکیه به امضا رسیده است ، بموجب این اتفاقیه ارتش سوریه متقبل میشود تا امنیت مرزهای خود با ترکیه را بعهده بگیردزیرا این اتفاقیه دو هدف را تحقق میبخشد ،یکم اینکه امنیت مرزی ترکیه را تامیین میکند ودوم اینکه وحدت وسیادت سرزمین ودولت سوریه نیز محفوظ میدارد.
با این حساب روشن میگردد که روسیه کاملا به حفظ وحدت وامنیت کشور سوریه پایبند است واین موضعگیری همه خواب وخیالهای دولت توسعه طلب ترکیه را نقش براب میکند.درتوافق استانه سه کشور ترکیه، ایران وروسیه رسما وحدت وامنیت سرزمین سوریه را پذیرفته اند .
(1) قرارداد اضنه چیست؟ درسالهای 1980، حافظ اسد رهبر سوریه و رئیس حزب کمونیست سوریه قدری جمیل کمک کردند تا عبدالله اوجلان شخصیت سابقا مارکسیست کرد ترکیه ، با تشکیل «حزب کمونیست کارگران ودهقانان ترکیه» وبا کمک یک سرمایه دار کرد سوریه ای، تعداد زیادی چریک کرد تربیت کرده وبرای استقلال خود درکردستان ترکیه مبارزه کنند، این وضعیت موجب اختلافات ودرگیریهای شدیدی میان سوریه وترکیه و مرزهای دو کشورگردید دراین برهه چند کشور عربی وایران میان دودولت سوریه وترکیه میانجیگری کرده ودر منطقه اضنه درترکیه قرارداد ی که به اضنه معروف شد درچهار بند به امضا رسید که خلاصه ان چنین است:
1 – همکاری دوکشورترکیه وسوریه برای مبارزه با تروریسم وقطع هرگونه کمک از طرف دولت سوریه به کردها وتعطیل کردن اردوگاههای انها درسوریه ولبنان.
2 – درصورت وارد شدن خسارت به دولت ترکیه درنتیجه درگیری ازطرف دولت سوریه ، ترکیه حق گرفتن خسارتهای خودرا دارد.
3 – درصورت بروز درگیری با چریکها ،دولت ترکیه حق دارد تا پنج کیلومتر وارد خاک سوریه شده وتروریستهارا تعقیب کند.
4 – بعد از امضای این اتفاقیه دوطرف حق هیچگونه ادعای ارضی درخاک یکدیگر ندارند.
بدرستی دولت روسیه این قرارداد را که ظاهرا مرضی الطرفین است معیار قرارداده وترکیه پذیرفته است که مورد موافقت دولت سوریه نیز میباشد، اما اینکه اردوغان تا چه حد پایبند بماند معلوم نیست.
پلیس فرانسه معترض جلیقهزرد را نابینا کرد
معترضان جلیقه زرد برای یازدهمین هفته پیاپی به خیابانهای فرانسه آمدند تا تداوم اعتراض خود به دولت امانوئل ماکرون رئیس جمهور را نشان دهند.
در این میان پلیس فرانسه با خشونت تمام علیه معترضان در خیابان ها ظاهر شد. در دو ویدئو که در فضای مجازی منتشر شده یک معترض جلیقه زرد در حالیکه از ناحیه چشم و بر اثر خشونت پلیس آسیب دیده روی زمین افتاده و مردم در حال کمک به وی هستند و به نظر میرسد چشم راست خود را از دست داده است.
در ویدئویی دیگر نیروهای امنیتی فرانسه یک معترض جلیقه زرد زن را با خشونت تمام روی زمین میکشند و میبرند.
نیروهای پلیس و ژاندارمری فرانسه از صبح امروز تدابیر ویژه برای مقابله با هرگونه خشونت احتمالی را اتخاذ کرده بودند اما تصاویر منتشر شده نشان میدهد نیروهای پلیس بیشترین عامل ایجاد خشونت و ضرب و جرح مردم معترض بوده اند.
آغاز یازدهمین هفته از تظاهرات فرانسه/ برگزاری شب زرد
یازدهمین مرحله از اعتراضات مردم فرانسه به سیاستهای دولت ماکرون، قرار است بیش از دفعات گذشته طول بکشد و این بار، جلیقه زردها تا پاسی از شب در خیابانهای پاریس خواهند بود.
به نوشته لو پاریزین، جنبش جلیقه زردهای فرانسه امروز شنبه وارد یازدهمین هفته خود شد و خیابانهای شهرهای مختلف در انتظار حضور پرشور مردمی است که در تلاش برای تغییر سیاستهای دولت امانوئل ماکرون، پا به صحنه اعتراض میگذارند.
در ۲ هفته گذشته، هر شنبه شاهد حضور ۸۵ هزار معترض در خیابانهای شهرهای مختلف فرانسه بودهایم.
تظاهرات در پاریس از ۵ مبداء آغاز خواهد شد حال آنکه در دیگر شهرها، به ویژه تولوز و بوردو نیز حضور انبوه جمعیت پیش بینی می شود.
این درحالی است که برای نخستین بار از آغاز جنبش جلیقه زردها در تاریخ ۱۷ نوامبر ۲۰۱۸ (۲۶ آبان)، قرار است تظاهرات تا دیروقت در میدان جمهوری پاریس ادامه یابد و به عبارتی شاهد وقوع یک «شب زرد» باشیم.
گفتنی است این اعتراضات در انتقاد از افزایش بهای بنزین آغاز شد و کم کم به دیگر مسائل نیز کشیده شد تا آنجا که اکنون، معترضین خواستار استعفای ماکرون هستند.
ژنرال سوری: موشکهای استراتژیک سوریه میتواند اسرائیل را هدف قرار دهد
به نقل از روزنامه رأی الیوم، سرتیپ رضا شریقی کارشناس مسائل نظامی اعلام کرد که توان موشکی سوریه بهویژه موشکهای استراتژیک این کشور بدون زیان و در مواضع امن و محرمانه باقی مانده است.
سرتیپ شریقی اظهار داشت که فرماندهان نظامی سوریه پیش از این تلاش کردهاند ناوگان موشکهای استراتژیک خود را در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی در امنیت کامل نگهداری کنند و مانع دستاندازی مزدوران رژیم اسرائیل یعنی گروههای تروریستی داعش و جبهه النصره و سایر گروههای تروریستی به این موشکها شوند.
پایگاه خبری اسپوتنیک در این رابطه نوشت که توان موشکی سوریه با قدرت بالا و انبارهای بزرگی که دارد، یکی از مهمترین خاستگاههای بازدارندگی این کشور در صورت بروز جنگ گسترده در منطقه خاورمیانه خواهد بود.
شریقی در واکنش به سؤالی در خصوص نظریه بازدارندگی و تقابل احتمالی خاورمیانه تأکید کرد که ارتش عربی سوریه تلاش کرده قدرت اساسی بازدارندگی خود را طی سالهای گذشته حفظ کند. از جمله شاخصهای این قدرت، موشکهای سوریه است که با تعداد کامل و تأثیرگذاری بالا بهویژه در بخش مربوط به موشکهای استراتژیک باقی مانده و با وجود تلاشهای گسترده دشمن اسرائیلی برای کشف آنها یا تلاش مزدوران اسرائیل برای تخریب این انبارها هیچ آسیبی ندیده است.
این کارشناس مسائل نظامی سوریه به پایگاه خبری اسپوتنیک گفت در واقع میتوان گفت دشمن از دستیابی به انبارهای موشکهای استراتژیک سوریه بهسختی شکست خورده است. اسرائیل بهخوبی میداند که جنگ امروز جنگ موشکها و جنگ غافلگیریها است و این نوع جنگ است که میتواند در صورت بروز چهره منطقه را بهکلی تغییر دهد.
این کارشناس مسائل نظامی سوریه میافزاید که درگیری احتمالی بهخلاف پیشبینیهای رژیم صهیونیستی خواهد بود. اسرائیلیها طی سالهای گذشته تلاش کردند سامانههای دفاع هوایی سوریه و قدرت دفاعی این کشور را تعطیل کنند و هواپیماهای جنگی این رژیم بهراحتی بتواند در آسمان سوریه بهپرواز درآیند. اسرائیلیها همچنین بهدنبال ایجاد گنبد آهنین متشکل از سامانههای پرتاب موشکهای پاتریوت بودند تا بتوانند جلوی حملات موشکهای سوریه به اراضی اشغالی را بگیرند.
وی میافزاید که بر اساس اطلاعات نظامی و میدانی موجود، این اطلاعات درست نیست و گنبد آهنین رژیم اسرائیل نخواهد توانست جلوی پرتاب موشکهای سوریه را بگیرد و موشکهای استراتژیک سوریه قادر به هدف قرار دادن مناطق مختلف در اراضی اشغالی خواهد بود. این موضوع علاوه بر توسعه تسلیحات مرتبط با سامانههای دفاع هوایی است که کیفیت آن افزایش پیدا کرده و همین موضوع باعث نگرانی رژیم صهیونیستی شده است.
این ژنرال سوری که سابقه طولانی در درگیری با نیروهای اسرائیلی داشته و در جنگ اکتبر و مقابله با نظامیان رژیم اسرائیل در جنگ لبنان در سال 1982 نیز حضور داشته، تأکید میکند که مرحله آینده مرحله نابسامانی در منطقه خواهد بود و دیگر سوریه بهتنهایی درگیر نیست، چرا که تقابل پروژههای مختلف در منطقه از پروژه نامشخص آمریکا گرفته تا پروژه وقیحانه ترکیه و طمعورزیهای این کشور در اراضی دیگران تا تلاش برای تغییر نام گروههای تروریستی تکفیری به گروههای معتدل و وارد کردن آنها در گفتگوهای سیاسی برای حل بحران در سوریه همچنان ادامه دارد.
علاوه بر اینها پروژه رژیمهای عربی که متمایل به غرب است و پروژه رژیم صهیونیستی نیز مطرح است که تلاش دارد سوریه را در منگنه قرار دهد.
وی در خصوص اهداف پشتپرده رژیم صهیونیستی از تجاوزات مکرر اخیر صورتگرفته ضد سوریه میگوید: پروژه محور واشنگتن برای از بین بردن جریانهای پیشرو در کشورهای عربی بهویژه کشورهایی طراحی شده بود که احتمال داشت در آینده اسرائیل را تهدید کنند. اهداف این پروژه خرابکارانه قرار بود تمام جریانهای ملی و قومی در عرصههای سیاسی و اقتصادی و نظامی را در بر گیرد.
بشار الجعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل چهارشنبه گذشته هشدار داد که اگر شورای امنیت تدابیری برای جلوگیری از تجاوز مکرر اسرائیل به خاک سوریه اتخاذ نکند، سوریه برای دفاع از خود در برابر این حملات به فرودگاه بینالمللی دمشق، با حمله تلافیجویانه به فرودگاه تلآویو پاسخ خواهد داد.
وی در نشست شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه گفت: گزارش نیکلای ملادینوف فرستاده سازمان ملل به منطقه خاورمیانه بهعمد جنایات اسرائیل و اقدامهای کوبنده آن را ضد ساکنان جولان اشغالی سوریه نادیده گرفته است.
الجعفری گفت: زمان آن فرا رسیده که شورای امنیت تدابیر لازم را برای توقف تجاوزهای اسرائیل به خاک سوریه اتخاذ کند.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل همچنین تأکید کرد که بازگرداندن بلندیهای جولان، حق قابل مذاکره نیست و مشمول مرور زمان نیز نخواهد شد و حق سوریه در این زمینه از بین نخواهد رفت. وی حملات و تجاوز اسرائیل علیه سوریه را ناشی از حمایتهای همهجانبه و نامحدود برخی اعضای دائم شورای امنیت از این کشور و کوتاهی شورای امنیت در انجام وظایفش دانست.
آمریکا در حال تشدید تنشها در ونزوئلاست
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان، گفت: آمریکا با مخالفت با ریاست جمهوری نیکلاس مادورو در ونزوئلا به نفع رهبر مخالفان در این کشور در حال تشدید تنش ها در این کشور است.
مشروح این گفتگو به شرح زیر است:
-سوال: مسائلی در این باره مطرح است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا عامل روسیه است. نظر شما در این باره چیست؟
–ریابکوف: این موضوع کاملا خارج از تصور است و با واقعیت نزدیک نیست. من شگفت زده شده ام. من به واسطه چیزهایی که از آمریکا می بینیم یا می شنوم، خجالت زده ام.
-سوال: شما در سوریه هم پیمان ایران هستید. این گونه نیست؟
-ریابکوف: من از این گونه الفاظ برای توصیف روابطمان با ایران استفاده نمی کنم. ما در حال همکاری با یکدیگر هستیم و آنها به شدت کمک کننده بوده اند، زمانی که ما مجمع ملی خلق سوریه را در سوچی تشکیل دادیم.
-سوال: می خواهم به موضوع ونزوئلا بپردازم زیرا این کشور در شرایط به شدت وحشتناکی به سر می برد. آیا فکر می کنید این خطر وجود دارد که آمریکا در ونزوئلا مداخله کند؟نظر شما در این باره چیست؟
-ریابکوف: بله، به واقع احساس می کنم نشانه هایی خطرناک در این باره وجود دارد. ما به همه و نه فقط به آمریکا بلکه به دیگرانی که ممکن است این اقدام را در سر بپرورانند، هم هشدار می دهیم. دست بردن به قدرت نظامی فاجعه بار خواهد بود. این اقدام یک ضربه مهلک به نظام بین المللی محسوب می شود. ما در حال حاضر با سناریویی مواجهیم که می تواند به خونریزی های بیشتر در ونزوئلا منجر شود.
ما از جامعه بین المللی می خواهیم در صورت لزوم دو بار یا بیشتر فکر کند و از دست زدن به چنین اقدامی خودداری کند. این یک اقدام وحشتناک خواهد بود. به طرف ها، مخالفان در ونزوئلا باید یک فرصت برای ادامه گفتگوها داده شود. می دانم که با اوضاع خارق العاده ای مواجهیم اما قرار است چه اتفاقی رخ دهد؟ آیا دیگران باید به آنجا بروند به استفاده از قدرت نظامی فکر کنند؟ فکر می کنم این اقدام تنها سبب تعمیق این بحران خواهد شد.
-سوال: فکر می کنم دونالد ترامپ رئیس پارلمان ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور به رسمیت شناخت. آیا شما این اقدام را مداخله توصیف می کنید؟
-ریابکوف: این اقدام تنها بنزین ریختن روی آتش محسوب می شود که برابر با همین (مداخله) است. ما از طریق بیانیه وزارت امور خارجه روسیه نظر رسمی خود را در این باره اعلام کردیم. این یک بیانیه قدرتمند است. اکنون لحظه ای خطرناک محسوب می شود و همگان باید بیشترین سطح مسئولیت را از خود نشان دهند.
-سوال: شما روابط خوبی با دولت مادورو دارید. در چنین شرایطی روسیه چه کاری می تواند انجام دهد؟
-ریابکوف: ما این حقیقت را پنهان نمی کنیم که از دولت مادورو حمایت می کنیم. ما با دولت مادورو طی سال ها در ارتباط با چندین موضوع عملی همکاری کردیم. ما فکر می کنیم در چنین لحظه چالش برانگیز و خطرناکی شانه به شانه دولت رئیس جمهور نیکلاس مادورو می ایستیم.
رأی الیوم: مقاومت مادورو دربرابر سیاست های آمریکا ادامه راه چاوز است
رأی الیوم با اشاره به اینکه آمریکا به ثروت های ونزوئلا چشم طمع دوخته است؛ نوشت: سیاست های فریبکارانه واشنگتن نمی تواند پیشینه تاریخی ونزوئلا را پاک می کند.
روزنامه الکترونیکی رأی الیوم در شماره امروز خود در اینترنت نوشت آمریکای لاتین که ونزوئلا یکی از مهمترین کشورهای این حوزه است طی جنگ جهانی دوم نخستین تولید کننده نفت جهان و تامین کننده مواد اولیه لازم برای حضور نظامی آمریکا در اروپا بود. کل صنایع نفتی این کشور در آن زمان تحت کنترل شرکت های اروپائی بود.
دموکراسی این کشور سال 1958 در پی قیام مردمی و نافرمانی نظامی متولد شد. چاوز سال 1998 درحالیکه 50 درصد از مردم این کشور نفت خیز غنی زیر خط فقر بودند به قدرت رسید. وی توانست با ملی کردن نفت و توزیع درآمدهای حاصل از آن، سطح معیشت مردم این کشور را بالا ببرد. نیکلاس مادورو فرزند معنوی فیدل کاسترو ، پس از چاوز رهبری ونزوئلا را به دست گرفت و توانست راه وی را ادامه دهد. وی به مانند چاوز به مقاومت در برابر آمریکا و نقشه هایش برای سلطه بر اقتصاد این کشور و همچنین به حمایت از فلسطین شهرت دارد و چندین بار در معرض سوء قصد قرار گرفته است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با حمایت از مخالفان مادورو تلاش کرده است وی را به انزوا بکشاند. طمع ورزی های ترامپ به پایان نرسیده است…آمریکا به ثروت های ونزوئلا چشم طمع دارد اما حضور مادورو در این کشور موجب شده است دست آمریکا به این ثروت ها نرسد. سیاست های ترامپ که در خاورمیانه (غرب آسیا ) شکست خورده است در آمریکای لاتین نیز دنبال می شود تا شاید ترامپ بتواند خود را راضی کند. زیرا پیامدهای شکست های متوالی موجب شده است حتی اعضای دولتش از پنتاگون تا مجلس سنا به مخالفت با سیاست های وی برخیزند. آمریکا با ترامپ به کدام سو می رود؟ مادورو به خوبی آمریکا را می شناسد. مواضع او به ویژه درخصوص فلسطین و جنگ علیه سوریه و عراق از ابتدا مشخص بوده است.
روسیه: آمریکا برای اهداف خود شورای امنیت را وارد بازی های کثیف خود کرده است
به نقل از اسپوتنیک، روسیه اعلام کرد واشنگتن با توجه به اینکه کشورهای آمریکای لاتین را حیات خلوت خود می داند برای رسیدن به اهداف خود شورای امنیت سازمان ملل متحد را وارد بازی های کثیف خود کرده است.
خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی به این موضوع پرداخت که چرا آمریکا در امور ونزوئلا، دخالت می کند. واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد آمریکا روز شنبه با برگزاری نشستی در این شورا تلاش کرد اوضاع را در ونزوئلا، بیشتر بی ثبات کند. زیرا واشنگتن بر این باور است که ونزوئلا، حیات خلوتش و جز مناطقی به حساب می آید که در آن دارای منافع است.
این مسئول روسی اعلام کرد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که روز شنبه بنا به درخواست آمریکا برگزار شد کمکی به حل بحران ونزوئلا، نخواهد کرد. وی در بخش دیگر از سخنان خود افزود: هیچ شکی وجود ندارد که هدف آمریکا از برگزاری این نشست ایجاد بی ثباتی بیشتر در ونزوئلا، است. آمریکا برای رسیدن به این هدف خود روش ها و دستورهای خاص خود برای حل مشکلاتی که این جمهوری بولیواری در سالهای اخیر با آن مواجه بوده است ارائه می کند.
به باور نبنزیا نشست روز شنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد یکی از عناصر راهبرد آمریکا با هدف دستیابی به تغییر قدرت در ونزوئلا است. از همین رو ما متاسفیم که آمریکا برای رسیدن به اهداف خود شورای امنیت سازمان ملل متحد را قاطی بازی های کثیف خود کرده است. سفیر دائم روسیه در سازمان ملل متحد در بخش دیگر از سخنان خود افزود در این ابتکار جدید آمریکا برای دخالت در امور داخلی آمریکا هیچ چیزی جدیدی روی نداده است.
نبنزیا تصریح کرد آمریکایی ها تغییر نکرده اند و ظاهرا قصد هم ندارند که رویکرد و رفتار خود در قبال کشورهای آمریکای لاتین را تغییر دهند. چون آنها بر این باورند که کشورهای این منطقه در حوزه انحصاری منافع آنها قرار دارند. آمریکایی ها کشورهای آمریکای لاتین را جز حیات خلوت خود می دانند و از همین رو حق خود می دانند که بدون در نظر گرفتن منافع ملت های این منطقه در امور داخلی شان دخالت کنند.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد اکنون در جهان تنها کشورهای چین ، ایران، روسیه و سوریه از نیکلاس مادورو حمایت می کنند. نماینده روسیه در شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز در پاسخ گفت: اوضاع در ونزوئلا، شبیه تظاهرات معترضان به سیاستهای اقتصادی دولت فرانسه است که روند آن از 17 نوامبر سال دو هزار و هجده، در اعتراض به افزایش قیمت سوخت که به ویژه افزایش قیمت گازوئیل، در پاریس و چندین شهر بزرگ این کشور آغاز شد. وی افزود: روسیه از شخص رئیس جمهوری ونزوئلا، حمایت نمی کند بلکه از حقوق بین المللی حمایت می کند.
خوان گوایدو مخالف ونزوئلایی که در تاریخ 22 ژانویه توسط دادگاه عالی این کشور از سمت ریاست مجمع ملی این کشور برداشته شد فردای آن روز خود را رئیس جمهور خود خوانده ونزوئلا اعلام کرد. وی مراسم تحلیف ریاست جمهوری خود را در تظاهرات حامیان خود درکاراکاس برگزار کرد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز اعلام کرده است گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت می شناسد.
در پی این اقدام دونالد ترامپ، نیکولاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا آمریکا را به سازماندهی کودتا در کشورش متهم کرد و در تاریخ بیست و سه ژانویه همه روابط دیپلماتیک کشورش را با آمریکا قطع کرد. وی به دیپلمات های آمریکایی نیز 72 ساعت مهلت داد تا خاک ونزوئلا، را ترک کنند. مادورو اعلام کرد گوایدو را رئیس جمهور غیر قانونی اعلام کرد.
واکنش کرملین به اعزام ۴۰۰ نیروی روس به ونزوئلا
کرملین به اخبار مربوط به اعزام ۴۰۰ نیروی ویژه روسیه به ونزوئلا برای حمایت از رئیس جمهور این کشور واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کرملین به اخبار مربوط به اعزام ۴۰۰ نیروی روس به ونزوئلا برای حمایت از نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا واکنش نشان داد.
کرملین اخبار مربوط به اعزام ۴۰۰ نفر از نیروهای ویژه به ونزوئلا برای حمایت مادورو را تکذیب کرد.
دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه درباره سئوالی درباره اعزام ۴۰۰ نیروی روس به ونزوئلا برای حمایت از نیکلاس مادورو گفت: خیر.
وی افزود: آنچه در ونزوئلا رخ می دهد خطرناک است اما خطرناکتر از آن دخالت مستقیم آمریکاست. بر کسی پوشیده نیست که واشنگتن خوان گوایدو را به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا به رسمیت شناخته است واین ارتباط آمریکا با کارهای مخالفان ونزوئلا را مورد تاکید قرار می دهد.
رئیس جمهور ونزوئلا: اولتیماتوم به ما مسخره است
رئیس جمهور ونزوئلا در واکنش به درخواست کشورهای اروپایی برای برگزاری انتخابات زود هنگام در این کشور، اعلام کرد که هیچ کسی نمیتواند به ونزوئلا اولتیماتوم بدهد.
به گزارش ریانووستی، «نیکولاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا اظهار داشت که کشورهای اروپایی باید از درخواست خود درخصوص اولتیماتوم برگزاری انتخابات زودهنگام در ونزوئلا صرف نظر کنند.
مادورو گفت: اروپا دوباره در مورد ونزوئلا اشتباه کرده است. با وجود ۲۰۰ سال استقلال ما، آن ها تاریخ ما را نادیده می گیرند. ما به حاکمیت خود افتخار می کنیم. آنها باید اولتیماتوم خود را رها کنند. هیچکس نمی تواند به ما اولتیماتوم بدهد.
وی افزود: ما برای گفتگو با مخالفان آماده هستیم. اما گوایدو متهم به نقض قانون اساسی است.
مادورو با اشاره به حمایت ترکیه از ونزوئلا ضمن قدردانی از رئیس جمهور ترکیه گفت: اردوغان یک مرد شجاع است که به ارزش های دموکراتیک احترام می گذارد.
گفتنی است روز گذشته تعدادی از کشورهای اروپایی، در پی کودتا در ونزوئلا، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور شدند.
تظاهرات در آمریکا در حمایت از «مادورو» و مخالفت با سیاستهای ترامپ
منابع خبری از برگزاری تظاهرات در شهرهای آمریکا در حمایت از رئیس جمهور قانونی ونزوئلا و در مخالفت با سیاست های مداخله جویانه ترامپ خبر دادند.
به گزارش روسیاالیوم از برگزاری تظاهرات در آمریکا در حمایت از نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا خبر داد.
تظاهرات کنندگان با دخالت واشنگتن در امور داخلی ونزوئلا مخالفت کردند.
این تظاهرات در نیویورک، واشنگتن، سن خوزه، میامی، دالاس، پترزبورگ و مینیاپولیس آمریکا برگزار شد.
تظاهرات کنندگان مراتب نگرانی خود را از دخالت نظامی احتمالی آمریکا و تلاش های براندازی حکومت قانون در ونزوئلا اعلام کردند.
از جمله شعارهایی که تظاهرات کنندگان سر می دانند، عبارت بود؛ »دست از سر ونزوئلا بردارید» ، «مادورو دوست ماست و همه مردم با تو هستند».
تظاهرات کنندگان از مخالفت خود با سیاست های دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خبر دادند.
یکی از تظاهرات کنندگان گفت: روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دخالت می کند و آمریکا در امور کشورهای دیگر دخالت می کند.
نتانیاهو عروسک کودتاچی ونزوئلا را به رسمیت شناخت
رژیم متجاوز و نژادپرست اسرائیل همسو با امپریالیسم امریکا اعلام کرده که خوان گوایدو، عروسک کودتاچی ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور به رسمیت میشناسد.
به گزارش اسپوتنیک، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در واکنش به تحولات ونزوئلا اعلام کرده که رهبر کودتاچیان این کشور، خوان گوایدو را به عنوان رئیس جمهور موقت به رسمیت میشناسد.
خوان گوایدو، رئیس پارلمان ونزوئلا، هفته پیش خود را به عنوان رئیسجمهوری موقت کشورش معرفی کرد. پارلمان ونزوئلا که در دست هواداران امپریالیسم است، ریاستجمهوری مادورو را «غصبی» و «غیرقانونی» اعلام کرده است.
آمریکا و شماری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی و نیز بسیاری از کشورهای قاره آمریکا از گوایدو حمایت کردهاند. ترکیه، ایران، روسیه، چین، بولیوی و کوبا از دولت مادورو حمایت کردهاند.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟