اخبار
روزنامه اقتصادی آلمان: SPV سر کاری است!
روزنامه آلمانی «هاندلزبلات» روز چهارشنبه نوشت که راهبرد اتحادیه اروپا برای بیاثر کردن تحریمهای آمریکا علیه ایران به سختی شکست خورده است. به نوشته این روزنامه، بروکسل میخواهد شرکتهای اروپایی را از پیامدهای منفی تحریمهای آمریکا حفاظت کند، ولی این روش کارایی ندارد و چندان هم جدی گرفته نمیشود.
در این گزارش آمده است که شرکتهای اروپایی اقدامات اتحادیه اروپا در رد تحریمهای آمریکا را نادیده گرفتهاند و در راستای منافع آمریکا حرکت میکنند. و این یعنی، همه چیز برای هیچ. اتحادیه اروپا هیچ شرکتی را از پیامدهای تحریمی معاف نکرده است و به همین دلیل بیشتر آنها روابط بازرگانی با ایران را متوقف کردهاند و یا به سرمایهگذاری در این کشور پایان دادهاند. فقط سه شرکت پیشنهاد حمایت اتحادیه اروپا را دریافت کردهاند و هیچکدام هم آلمانی نیستند.
شرکت فرانسوی «توتال» از پروژه چند میلیاردی خود در منطقه پارس جنوبی واقع در جنوب ایران چشمپوشی کرده است. «زیمنس»، «BASF»، «دایملر» و دیگر شرکتهای آلمانی هم همکاری خود با ایران را متوقف کردهاند.
ماه می گذشته پس از اینکه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که از توافق هستهای با ایران (برجام) خارج میشود، اتحادیه اروپا به صورت یکجانبه ساختاری را تصویب کرد تا به شرکتهای اروپایی کمک کند تا با وجود تحریمهای آمریکا، با ایران همکاری داشته باشند.
در ادامه این گزارش آمده است که با این وجود اتحادیه اروپا حتی کانال مالی ویژه پرداخت (SPV) را ایجاد نکرده است؛ کانالی که امکان بازرگانی و داد و ستد نفت ایران در برابر کالاهای اروپایی را فراهم میکند. قرار بود SPV تا پایان سال ۲۰۱۸ نهایی شود، اما تهدید تحریمهای آمریکا این موضوع که چه کشور میزبان این ساز و کار باشد و چگونه باید از آن حمایت شود را در هالهای از ابهام قرار داده است.
اینکه وضعیت اتحادیه اروپا در این زمینه چقدر بد است را «کلاوس ارنست» نماینده پارلمان آلمان که ریاست کمیته اقتصادی حزب چپ را بر عهده دارد، روشن کرد. وی گفت که قوانین مسدودساز کارایی ندارد و جدی گرفته نمیشود. او از دولت خواسته تا در این زمینه روشنگری کند.
به نوشته هاندلزبلات، به نظر میرسد که این تدابیر کاملا شکست خوردهاند و برلین هم از این موضوع اطلاع دارد. «اولریش نوسباوم» معاون وزیر اقتصاد آلمان هم در این مورد گفت که یک شرکت انرژی بریتانیایی و دو شرکت حملونقل فرانسوی تنها شرکتهای اروپایی هستند که از تحریمهای آمریکا در امان هستند.
هفت شرکت آلمانی فعال در زمینه مواد خام، مسایل بازرگانی، حملونقل، خدمات و امور مالی به اطلاع دولت رساندهاند که به دلیل تحریمهای آمریکا در روابط بازرگانی با ایران مشکل دارند. نام این شرکتها جزء اطلاعات طبقهبندی شده است و تنها نمایندگان پارلمان در جلسان ویژه پارلمان به آن دسترسی دارند.
در چنین وضعیتی معلوم نیست که اروپا در آینده چه خواهد کرد. نوامبر گذشته اتریش هم اعلام کرد که قصد ندارد که میزبان سازوکار مالی باشد. با این حال، آلمان و فرانسه در حال تلاش برای راهکار دیگری هستند تا در هفته جاری به نتیجه برسند.
سوئیس کوشیده تا بازرگانی با ایران را به وسیله کانال مالی ویژه پرداخت ملی خود امکانپذیر کند، اما طبق آنچه که اتاق بازرگانی ایران-سوئیس اعلام کرده است، چنین کانالی، بیشتر به امور دارویی میپردازد و این در شرایطی است که بروکسل میخواهد تا از SPV برای تمامی روابط بازرگانی استفاده کند و کاربرد آن را فقط به دارو و مواد غذایی که برای اهداف بشردوستانه شامل معافیت میشوند، محدود نکند.
SPV که ابتکاری است که از سوی اتحادیه اروپا مطرح شده، قرار است نیاز ایران و اروپا به انتقال پول خرید و فروشهای متقابل را مرتفع کند؛ به این معنی که شرکتهای اروپایی طلبکار از ایران، پول خود را در همان اروپا و از طریق SPV، از شرکتهای بدهکار به ایران دریافت میکنند. همین وضعیت در تهران هم برقرار خواهد شد و ایران پول صادرات خود به اروپا را با پول واردات از اروپا، تسویه میکند. و در نهایت به صورت دورهای، مانده حساب در شعبه اروپایی و ایرانی SPV به روشی که هنوز مشخص نشده، تسویه میشود.
قرار بود ساز و کار پرداخت مالی اروپا و ایران روز دوشنبه گذشته رونمایی شود، اما این اقدام بار دیگر به تعویق افتاده و ابهامات تازهای نیز در مورد این ساز و کار، از جمله در زمینه کالاهای تحت پوشش آن، مطرح شده است.
گزارش نیویورک تایمز از توسعه مزارع استخراج»بیت کوین» در ایران
در ماه های گذشته دهها سرمایهگذار استخراج بیت کوین از سراسر جهان – روسیه، اروپا و آسیا- در حال بررسی انتقال مزارع بیت کوین خود به ایران و دیگر کشورهای ارزان همچون گرجستان هستند.
روزنامه «نیویورک تایمز» آمریکا گزارشی از توسعه مزارع استخراج «بیت کوین» در ایران به عنوان یکی از راههای مقابله با تحریمهای مالی و بانکی آمریکا ، منتشر کرده است.
به گزارش عصرایران و بر اساس این گزارش، ایران در صدد است با توسعه مزارع استخراج «بیت کوین» در این کشور، از این ارز دیجیتالی به عنوان راه فراری از تحریمهای بانکی آمریکا استفاده کند.
مزیت این روش برای ایران این است که پیدا کردن رد نقل و انتقالات مالی در این شبکه ارز دیجیتالی به سادگی میسر نیست و وزارت خزانهداری آمریکا به راحتی نمیتواند از نقل و انتقالات بینالمللی – مالی ایران در این بخش جلوگیری کند. هر چند وزارت خزانه داری آمریکا پیشتر به شرکت های خارجی بابت همکاری با ایران در این حوزه، هشدار داده است.
نیویورک تایمز به همراه این گزارش تصاویری را نیز از یک مزرعه استخراج «بیت کوین» در حومه تهران منتشر کرده است، مزرعهای که به نوشته نیویورک تایمز، محصول سرمایهگذاری یک سرمایهگذار 22 ساله اروپایی با یک شریک ایرانی اوست.
گفتنی است مزرعه استخراج «بیت کوین» شیوهای جدید و رو به توسعه در استخراج این ارز دیجیتال است که طی سالهای گذشته قیمت آن چند ده برابر شده است. یکی از مزیتهای ایران در توسعه این شبکه ارز دیجیتالی، وجود برق ارزان در این کشوراست.
به نوشته نیویورک تایمز: در ماه های گذشته دهها سرمایهگذار استخراج بیت کوین از سراسر جهان – روسیه، اروپا و آسیا- در حال بررسی انتقال مزارع بیت کوین خود به ایران و دیگر کشورهای ارزان همچون گرجستان هستند. بر اساس این گزارش، قیمت هر کیلووات ساعت برق در ایران شِش دهم یک سنت – هر دلار آمریکا 100 سنت است- در حالی که قیمت همین میزان برق در ایالات متحده آمریکا 12 سنت و در کشوری مثل آلمان 35 سنت است.
تا چند سال پیش استخراج بیت کوین عمدتا با «CPU» یا همان پردازندهها انجام میگرفت و سیستمهای خانگی معمولی هم میتوانستند به استخراج سودآور بیت کوین بپردازند. اما با گسترش شبکه بیت کوین و «ماینرها» – معادن استخراج- آن، امروزه استخراج به صرفه بیت کوین فقط با تراشههای مخصوصی به نام «ایسیک» (ASIC) صورت میپذیرد.
ARASH KHAMOOSHI FOR THE NEW YORK TIMES
How Bitcoin Could Help Iran Undermine U.S. Sanctions
By THOMAS ERDBRINK January 29, 2019
The cryptocurrency could allow Iranians to make international payments without using the U.S. banking system, an important lever of American power.
نظرسنجی؛ مخالفت هشتاد و یک درصد مردم ونزوئلا با مداخله نظامی و تحریمهای آمریکا
نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد که اکثر مردم ونزوئلا با مداخله نظامی در کشورشان و همچنین تحریمهای مالی و اقتصادی آمریکا به شدت مخالف هستند.
نتایج این نظرسنجی که توسط موسسه افکارسنجی غیردولتی هینترلیسس Hinterlaces ونزوئلا انجام شده و در پایگاه اطلاع رسانی گریزون Grayzone منتشر شده است نشان می دهد که هشتاد و شش درصد مردم ونزوئلا با تحریمهای آمریکا بر ضد ونزوئلا و همچنین مداخله نظامی خارجی در کشورشان به شدت مخالفت می کنند.
طبق نتایج بررسی تازه ای که هینترلیسس انجام داده است هشتاد و شش درصد مردم ونزوئلا تاکید کردند با مداخله نظامی بین المللی در کشورشان به منظور سرنگون کردن نیکلاس مادورو از قدرت به شدت مخالف هستند. دوازده درصد از سوال شوندگان موافقت خود را با این موضوع اعلام کردند و دو درصد نیز نظر خاصی نداشتند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در همین نظرسنجی هشتاد و یک درصد سوال شوندگان مخالفت شدید خود را با تحریمهای اقتصادی و مالی آمریکا بر ضد ونزوئلا که با هدف سرنگون کردن دولت نیکلاس مادورو صورت گرفته است، اعلام کردند؛ هفده درصد با این موضوع موافق بودند و دو درصد نیز از پاسخ دادن خودداری کردند.
مورالس: تهدید ونزوئلا به حمله نظامی، تهدید آمریکای لاتین است
رئیس جمهوری بولیوی تصریح کرد: تهدید به حمله نظامی علیه ونزوئلا تهدید علیه صلح در سراسر آمریکای لاتین محسوب می شود.
«اوو مورالس» رئیس جمهوری بولیوی امروز چهارشنبه در پیامی توییتری اعلام کرد: تهدید به حمله نظامی علیه ونزوئلا تهدید علیه صلح در سراسر آمریکای لاتین محسوب می شود.
رئیس جمهوری بولیوی در این خصوص نوشت: تهدیدات آمریکا تهدید علیه همزیستی مسالمت آمیز در آمریکای لاتین است. آن ها (آمریکائی ها) می خواهند مقابله میان برادران را با استفاده از جنگ و خشونت راه بیندازند.
وی در ادامه تأکید کرد: امپریالیسم در صدد است تا نقشه ای همانند عراق و لیبی در ونزوئلا اجرا کرده و کاراکاس را فقیر و نابود کند.
این درحالیست که برخی از مقامات واشنگتن بدون توجه به منشور ملل متحد در الزام به عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها پیشتر ونزوئلا را به دخالت نظامی تهدید کرده بودند.
آلمان: «مادورو» مشروعیت دموکراتیک ندارد! – اما گوایدو کودتاچی دمکرات است!!
وزیر خارجه آلمان ضمن نقض منشور ملل متحد در الزام به عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها ادعا کرد: «مادورو» مشروعیت دموکراتیک ندارد!
به گزارش خبرگزاری رویترز، هایکو ماس وزیر خارجه المان امروز چهارشنبه در اظهاراتی بدون توجه به منشور ملل متحد در الزام به عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها ادعا کرد: نیکلاس مادورو (رئیس جمهوری منتخب و قانونی ونزوئلا) مشروعیت دموکراتیک ندارد!
وزیر خارجه آلمان در این خصوص با طرح ادعائی مضحک مدعی شد: مادورو رئیس جمهوری منتخب مردم نیست و لذا باید هر چه سریعتر زمینه برگزاری انتخابات آزاد را فراهم کند!
گفتنی است ونزوئلا طی روزهای گذشته با تحولات سیاسی مهمی روبرو بوده است. خوآن گوآیدو رئیس مجلس ملی ونزوئلا چهارشنبه گذشته به دنبال تظاهرات ضد دولتی در کاراکاس خود را «رئیس جمهوری موقت» این کشور اعلام کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز پس از سخنان گوآیدو با انتشار بیانیه ای و بر خلاف منشور ملل متحد در خصوص لزوم عدم مداخله کشورها در امور داخلی یکدیگر اعلام کرد: خوآن گوآیدو رئیس مجلس ملی ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور به رسمیت میشناسم!
کشورهای ترکیه، مکزیک، روسیه، کوبا، ایران، چین و سوریه از مادورو حمایت کردند. اتحادیه اروپا نیز روز شنبه هفته جاری با تعیین ضرب الاجلی اعلام کرده است که اگر طی ۸ روزی زمانی برای انتخابات جدید در ونزوئلا اعلام نشود، خوان گوآیدو رئیس شورای ملی این کشور را به عنوان رئیس جمهور به رسمیت خواهند شناخت!
گروهک «جیش العدل» مسئولیت انفجارات زاهدان را بر عهده گرفت
گروه تروریستی «جیش العدل» مسئولیت انفجارات روز سه شنبه در زاهدان را برعهده گرفت.
به گزارش اسپوتنیک، این مطلب را خبرگزاری رویترز اطلاع داده است.
دیشب در نتیجه وقوع دو انفجار مهیب در شهر زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران، حداقل 4 نفر مجروح شدند.
سردار محمد قنبری،فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان گفت: 2 شیء صوتی دست ساز در یکی از خیابان های زاهدان منفجر شد.
وی افزود: ساعت 20 و 30 دقیقه امشب به وقت ایران صدای انفجار در بلوار بعثت زاهدان شنیده شد. نتایج بررسیها گویای پرتاب شیء انفجاری دست ساز بوده است و با حضور عوامل انتظامی در محل و بررسیهای به عمل آمده مشخص شد این صدا بر اثر پرتاب یک شیء انفجاری دستساز بوده است.
فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در همین رابطه تیم چک و خنثی به محل اعزام و با بررسی محل یک بسته مشکوک دیگر در همان محدوده کشف کردند.
وی عنوان کرد: عوامل انتظامی بلافاصله نسبت به تخلیه محل اقدام که قبل از خنثی کردن، این شیء منفجر و 3 تن از عوامل انتظامی به صورت سطحی مصدوم شدند که وضعیت عمومیشان رضایتبخش است.
فریبرز راشدی، رئیس مرکز اورژانس و حوادث دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: 4 نفر در حادثه انفجاری در یکی از خیابانهای زاهدان مجروح شدند که برای دریافت خدمات درمانی به بیمارستان خاتم الانبیاء زاهدان منتقل شدهاند.
یادآور می شود در استان سیستان و بلوچستان، واقع در مرز ایران با پاکستان و افغانستان چند گروه تروریستی از جمله جندالله، جیش العدل ، جیش النصر و امصار الفرقان فعالیت می کنند که بیشتر اعضای آنها سنی هستند.از جمله 15 آذر ماه یک عملیات تروریستی انتحاری در نزدیکی مقر نیروی انتظامی چابهار صورت گرفت که در پی این عملیات تروریستی 2 نفر از پرسنل نیروی انتظامی ایران جان خود را از دست داده و 43 نفر مجروح شدند.گروه تروریستی انصار الفرقان مسئولیت این حمله تروریستی را بر عهده گرفت.
جاسوسان مزدور آمریکایی در امارات چه میکنند؟
به کزارش یونیوز،ذتیمی از جاسوسان و هکرهای مزدور آمریکایی در قالب پروژه ای به نام «ریون» در امارات متحده عربی مشغول فعالیت هستند، اما برخی از آنها تاکنون به همکاری خود پایان دادهاند.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۱۰ بهمن با انتشار گزارشی ویژه در این زمینه نوشت این گروه شامل بیش از ۱۲ مأمور مخفی پیشین آمریکا بوده که دولت ابوظبی آنها را برای فعالیت در این کشور استخدام کرده است. این افراد مأموریت داشتهاند تا برای رصد کردن تحرکات کشورهای دیگر منطقه، کنشگران حقوق بشر و منتقدان داخلی به مسئولان کشور پادشاهی امارات کمک کنند.
لوری استرود که تاکنون در این گروه به کار جاسوسی و رصد اطلاعات سایبری مشغول بوده به رویترز گفته است که دو هفته پس از ترک سمت قبلی خود یعنی تحلیلگر اطلاعاتی آژانس امنیت ملی آمریکا در سال ۲۰۱۴ در امارات متحده عربی به عنوان هکر مشغول به کار شده است. او تاکنون به همراه تیم جاسوسی آمریکایی خود در ابوظبی در یک ساختمان مجلل که «ویلا» نامیده میشود اما در واقع تغییر کاربری داده، مشغول انجام فعالیتهای جاسوسی خود بوده است. آنها از چند دهه تجربه حرفهای خود برای شنود تلفنی و دستبرد به اطلاعات رایانهای استفاده میکردهاند.
خانم استرود از طریق یک شرکت خدمات امنیت سایبری در مریلند آمریکا به امارات معرفی شده بود تا خدماتی از قبیل عملیات هک و جاسوسی سایبری را در این کشور انجام دهد. او در مدت سه سال خدمات بسیار ارزشمندی را در این سمت برای دولت امارات انجام میدهد. اما در سال ۲۰۱۶ مقامهای ابوظبی تصمیم گرفتند تا از خدمات «پروژه ریون» در قالب یک شرکت اماراتی به نام «دارکمتر» (DarkMatter) استفاده کنند.
اندکی بعد از آن که این تصمیم دولت امارات عملی شد، لوری استرود به همکاری خود با این کشور پایان داد زیرا از او خواسته شده بود از هموطنان آمریکایی خود جاسوسی کند. استرود به رویترز گفته است که عبور از این «خط قرمز» برای او مقدور نبوده زیرا دوست نداشته برای آژانس اطلاعاتی کشوری کار کند که از هموطنان خود او جاسوسی میکند.
انتشار گزارشی نشان میدهد که امارات متحده عربی در حال جاسوسی از مخالفان داخلی و منطقهای خود است.
به گزارش مهر، انتشار گزارشی اختصاصی در «رویترز» نشان میدهد که امارات متحده عربی از طریق نیروهای اطلاعاتی آمریکا در تلاش برای جاسوسی از ایران، قطر، ترکیه و مخالفان داخلی خود است.
در این گزارش گفته شده امارات در برنامهای با عنوان «کلاغ» گروهی از کارمندان سرویسهای اطلاعاتی آمریکا را برای جاسوسی از دولتهای منطقه و فعالان حقوق بشر و روزنامهنگاران منتقد خود بکار گرفته است.
در این ارتباط «لوری استرود» از کارمندان سابق آژانس امنیت ملی آمریکا(NSA) اعلام کرده که اعضای تیم جاسوسی مورد نظر امارات در ویلایی در ابوظبی مستقر شدهاند تا با هک کردن گوشیهای آیفون از افراد موردنظرشان جاسوسی کنند.
همچنین گفته شده است که اعضای گروه امنیتی و جاسوسی مورد نظر امارات از برخی نرم افزارها و تجهیزات ماهوارهای برای نفوذ به گوشیهای آیفون افراد مهم استفاده میکنند و برای این کار فقط به شماره تلفن و یا ایمیل این گوشیها نیاز دارند.
از جمله فعالیتهای این گروه جاسوسی، نفوذ به گوشی آیفون «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر و همچنین گوشیهای برادر و نزدیکان او طی چند سال گذشته اعلام شده است.
همچنین «مهمت شیمشک» معاون سابق نخستوزیر ترکیه و «یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان از دیگر افرادی بودهاند که در گزارش رویترز گفته شده هدف هک جاسوسی امارات قرار گرفتهاند.
استرود و برخی دیگر از اعضای تیم جاسوسی امارات به رویترز گفتهاند که اهداف این جاسوسیها گروههایی نظامی و سیاسی در یمن و مخالفان منطقهای امارات از جمله ایران، قطر و ترکیه بودهاند.
با این حال در این گزارش گفته شده عملیات جاسوسی امارات با آگاهی آمریکا انجام شده است.
تا کنون مقامات اماراتی و یا آمریکایی به خبر طرح جاسوسی امارات از طریق کارمندان آژانس امنیت ملی آمریکا واکنشی نشان ندادهاند.
نیروهای آمریکایی-فرانسوی-انگلیسی و ترکی از سوریه بروند
نماینده سوریه در سازمان ملل بر لزوم خروج نیروهای آمریکایی، فرانسوی، انگلیسی و ترکیه ای از این کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری سانا، بشار جعفری نماینده سوریه در سازمان ملل تاکید کرد که سوریه از بدو جنگ تروریستی تحمیلی برای انجام وظیفه خود وتامین تمام مسلتزمات ونیازهای انسانی مردم سوریه آسیب دیده این جنگ دریغ نکرده است.
وی در جریان جلسه سازمان ملل گفت: دولت سوریه آمادگی خود برای تحکیم همکاری با سازمان ملل و کشورهای عضو که نیت صادق وتلاش جدی برای بهبودی وضع انسانی وتامین شرایط مناسب برای بازگشت آوراگان را دارند اعلام می کند.
جعفری افزود: قطعنامه ها و جلسات وگزارشات شورای امنیت عاجز از ارائه کمک برای کاهش رنج مردم سوریه خواهد ماند مگر اینکه اسباب اصلی این درد ورنج را درمان شود و آن حضور تروریسم در سوریه است.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل افزود: سازمان ملل به خصوص اعضای این سازمان باید به اصول فعالیت های انسانی به ویژه بی طرفی و سیاسی نکردن مسایل و همکاری و هماهنگی با دولت سوریه به عنوان طرف مسئول از تامین احتیاجات مردم سوریه است پایبند باشند.
جعفری بیان کرد: سوریه مساله استناد گزارشات سازمان بین الملل در مورد وضع انسانی به اطلاعات غلط و مشکوک که از منابع باز یا از رسانه ها غربی و عربی و متخاصم سوریه برگرفته شده را شگفت انگیز می داند.
وی افزود: باید حضور غیر قانونی نیروهای اجنبی شامل؛ آمریکا، انگلیس، فرانسه وترکیه در خاک سوریه به پایان برسد زیرا این نیروها از تروریسم حمایت و از انجام فعالیت های بشردوستانه جلوگیری می کنند. جنایات جنگی ائتلاف بین المللی نامشروع که به کشته شدن هزاران غیرنظامی سوری منجر شده است باید متوقف شود.
ارتش سوریه مهیای نبرد بزرگ در ادلب می شود
اعزام نیرو و ارسال تجهیزات بیشتر به جبهه های ادلب در حالی ادامه دارد که ارتش سوریه احتمالا طی هفته های آینده نبردی سهمگین را در این جبهه علیه تروریستها آغاز کند.
به گزارش النشره، ارتش سوریه اقدام به ارسال تجهیزات بیشتر در نزدیکی ادلب کرده است.
بر اساس این گزارش؛ تجهیزات بیشتری به حومه ادلب ارسال شده است و نیروهای تحت فرماندهی ژنرال معروف یعنی سهیل الحسن در حومه ادلب مستقر هستند. این تجهیزات شامل تانک و ادوات نظامی است و ارتش سوریه خود را مهیای نبرد احتمالی ادلب یا گشودن محور جدید در منطقه می کند.
نیروهای زیادی در پادگان جورین در حومه شمال غربی حماه در نزدیکی استان ادلب و نیز در الجبل در روستای الجب الاحمر در حومه لاذقیه و ادلب مستقر شده اند.
قرار است که عملیات نظامی گسترده ای در هفته های آتی اگر توافقی درباره حل منطقه ادلب رخ ندهد، شروع شود.
این در حالی است که منابع سوری احتمال دادند که این نیروها در صورت دست یابی به هرگونه توافقی که به حضور تروریستها در ادلب پایان دهد، رهسپار شرق سوریه خواهند شد.
ادعای آژانس امنیت دیجیتال اتحادیه اروپا علیه فعالیت های سایبری ایران
یک آژانس امنیتی اتحادیه اروپا مدعی افزایش حملات سایبری از سوی ایران همزمان با سرد شدن روابط تهران با کشورهای غربی شده است.
به گزارش رویترز، «آژانس امنیت دیجیتال اتحادیه اروپا» در گزارشی مدعی شده است که همزمان با سرد شدن رابطه میان ایران و قدرتهای غربی، فعالیتها و حملات سایبری ایران نیز افزایش خواهد یافت.
در این گزارش هکرهای ایرانی عامل حملات سایبری و آنلاین معرفی شدهاند و گفته است که با افزایش تحریمها، میزان حملات سایبری ایران نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
گزارش مذکور همچنین علاوه بر ایران، دو کشور روسیه و چین را خطرهای عمده برای انجام حملات سایبری معرفی نموده است.
پیش از انتشار این گزارش و در ماههای گذشته نیز برخی شرکتهای آمریکایی مدعی انجام حملات سایبری توسط هکرهای ایرانی شده بودند، هرچند ایران همواره این اتهامات را رد میکند. این اتهامات بصورت مشابه از سوی برخی نهادهای صهیونیستی نیز همواره تکرار میشود.
در اکتبر ۲۰۱۵ نیز ادوارد اسنودن، افشاگر اسناد امنیت ملی آمریکا، با استناد به سندی از آژانس امنیت ملی این کشور اعلام کرد که حملات سایبری از سوی ایران با توجه به الگوبرداری و واکنش به حملات مشابهی است که پیش از این توسط هکرهای آمریکایی علیه ایران انجام شده است.
دستنوشته جنجالی بولتون در مورد ونزوئلا: «اعزام
۵۰۰۰ نیرو به کلمبیا» یک جنگ روانی است
نشست خبری دوشنبه شب «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید که برای اعلام تحریمهای تازه اقتصادی علیه کاراکاس برگزار شد، حاشیهای به همراه داشت که گمانهزنیها در مورد احتمال توسل واشنگتن به نیروی نظامی برای تغییر دولت در ونزوئلا را تقویت کرده است.
بولتون در این نشست از تحریم شرکت نفت و گاز ونزوئلا خبر داد و ضمنا بار دیگر گفت همانطور که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا اعلام کرده، همه گزینهها در ارتباط با ونزوئلا روی میز است.
ساعتی بعد از این نشست، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» عکسی از بولتون در این نشست منتشر کرد که نشان میدهد بولتون روی یکی از برگههایی که به همراه داشته، نوشته است «[اعزام] ۵۰۰۰ نیرو به کلمبیا».
انتشار این عکس موجب شد تا شایعهای مبنی بر احتمال اعزام قریبالوقوع نظامیان آمریکایی به کلمبیا که با ونزوئلا هممرز است، در شبکههای اجتماعی منتشر شود. یک سخنگوی کاخ سفید در گفتوگو با آسوشیتدپرس، در این مورد گفته است: «همانطور که رئیسجمهور تأکید کرد، تمام گزینهها روی میز است.»
در روزهای گذشته نیز شایعاتی از این دست منتشر شده، اما دولت کلمبیا با وجود اعلام حمایت از «خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت قانونی ونزوئلا، احتمال استقرار نیروهای آمریکایی در این کشور برای اقدام نظامی علیه ونزوئلا را رد کرده است. به نوشته آسوشیتدپرس، سفارت کلمبیا هنوز در مورد دستنوشته بولتون اظهار نظر نکرده است.
بر اساس توافقی که میان کشورهای قاره آمریکا وجود دارد، هیچیک از کشورها نباید در یک کشور دیگر این قاره نیروی نظامی مستقر کنند. آمریکا در صورت اعزام نیرو به کلمبیا، این توافق را نقض میکند.
روز شنبه تصاویری در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد همزمان با بالا گرفتن تنش میان واشنگتن و کاراکاس، کاروانی از خودروهای زرهی و توپهای ارتش ونزوئلا به مرز کلمبیا اعزام شده است. قرار است این هفته «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا از یک رزمایش ارتش این کشور دیدن کند.
دولت آمریکا و متحدانش از هفته گذشته در اقدامی که به گفته کارشناسان نقض فاحش قوانین بینالمللی است، «خوان گوایدو» را که بیتوجه به نتایج انتخابات سال گذشته خود را «رئیسجمهور موقت» ونزوئلا خوانده، به رسمیت شناخته و از «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور قانونی ونزوئلا خواستهاند از قدرت کنارهگیری کند.
کشورهایی چون روسیه، چین، کوبا، ترکیه، نیکاراگوئه، آفریقای جنوبی و اروگوئه این رفتار ایالات متحده را محکوم و بر لزوم احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی ونزوئلا تأکید کردهاند.
آمریکا شرکت نفت و گاز ونزوئلا را تحریم کرد
«جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا در کنفرانس خبری در کاخ سفید گفت که شرکت نفت و گاز ونزوئلا در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفته و منابع و درآمدهای این شرکت در آمریکا نیز مسدود خواهد شد.
بر اساس گفته بولتون، با این تحریمها 7 میلیارد دلار از داراییهای شرکت نفت و گاز ونزوئلا مسدود خواهد شد و طی سال جاری نیز به 11 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی خود دست نخواهد یافت.
وی در ادامه سخنانش بار دیگر دولت قانونی ونزوئلا را تهدید کرده و گفت که هرگونه مقابله با مخالفان دولت و برخورد با دیپلماتهای آمریکایی با پاسخ آمریکا روبرو خواهد شد.
گوایدو به دنبال کنترل داراییهای ونزوئلا در خارج
خوان گوایدو» رهبر مخالفان ونزوئلا طی بیانیهای اعلام کرد که کنترل داراییهای ونزوئلا در خارج از این کشور را به دست خواهد گرفت.
وی همچنین مردم این کشور را به اعتصاب عمومی در روز چهارشنبه با هدف درخواست از ارتش برای حمایت از مردم فرا خواند.
رهبر مخالفان ونزوئلا خواستار برگزاری تظاهرات در روز شنبه آینده در سراسر این کشور شد.
دمشق هیچ تمایلی برای برقراری ارتباط با فرانسه ندارد
به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، وزارت امور خارجه سوریه با صدور بیانیه ای در واکنش به اظهارات اخیر رئیس جمهور فرانسه در مورد تحولات سوریه اعلام کرد: دمشق به برقراری هرگونه ارتباط با کشوری که در حملات تروریستی علیه سوریه نقش داشته است، هیچ گونه تمایلی ندارد.
این بیانیه می افزاید اظهارات امانوئل مکرون درباره روند سیاسی در سوریه فقط تلاش برای شستن دست هایی است که به خون مردم سوریه آغشته است.
این اظهارات منعکس کننده احساس تلخی شکستی است که فرانسه به دلیل شکست توطئه ها علیه سوریه متحمل شده است.
مادورو از بازگشت همه دیپلمات های ونزوئلایی از آمریکا خبر داد
نقل از شبکه تلویزیونی المیادین؛ نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا از بازگشت همه دیپلمات های این کشور از آمریکا خبر داد.
رئیس جمهور ونزوئلا گفت هدف تحریم های آمریکا، گرفتن فرصت تولید نفت از ونزوئلا است. شرکت ملی نفت ونزوئلا به زودی اقدامات قانونی خود را برای حمایت از تولید نفت این کشور آغاز خواهد کرد.
رئیس جمهور قانوني ونزوئلا قول داد اقداماتی حقوقی در برابر تحریم های آمریکا علیه شرکت ملی نفت ونزوئلا اتخاذ کند.
جنگ علیه یمن جان بیش از صد هزار کودک یمنی را گرفت
به نقل از تلويزيون الميادين؛ منابع وابسته به وزارت حقوق بشر در دولت نجات ملی یمن خبر دادند تداوم جنگ ائتلاف زیر نظر عربستان علیه کشور در کنار ادامه حملات به مناطق مختلف و مشکلات ناشی از محاصره ، جان بیش از صد هزار کودک یمنی را گرفته است.
بر اساس اين گزارش، تقویت حمایت های بازدارنده و آموزش زودهنگام کودکان یمنی علیه خشونتِ ناشی از جنگ، نام همایشی مشورتی است که سازمان های محلی و بین المللی با هماهنگی دولت در صنعا برگزار کرده اند.
یکی از دست اندرکاران این همایش هدف از برگزاری آن را آموزش به کودکان دانستند تا بدانند در مواقع خطر چگونه از خود دفاع کنند. تاکنون بیش از صد هزار کودک یمنی در جنگی که ائتلاف سعودی علیه این کشور به راه انداختو همچنین در اثر تداوم محاصره، شیوع بیماری ها، ممنوعیت سفر و کمبود دارو، به شهادت رسیده اند.
علی صالح تیسیر معاون وزیر حقوق بشر در دولت نجات ملی در صنعا گفت: محاصره کامل کشور و ناتوانی ما در انتقال کودکان به مراکز درمانی خارج از کشور موجب شد تا بیش از صد هزار کودک جان دهند.
نقض حقوق کودکان از جانب ائتلاف سعودی، بسیار نامحدود است به همین منظور به نظر می رسد برگزاری همایش آموزشی، آخرین خط دفاعی است که با ادامه جنگ و در سایه سکوت جهان، کودکان یمنی بدان پناه برده اند.
چین توطئه سیاسی آمریکا را در پرونده هوآوی محکوم کرد
پس از آنکه واشنگتن 13 اتهام را علیه شرکت هوآوی و مدیر مالی آن که هم اکنون در کانادا زندانی است مطرح کرد ، چین آمریکا را به بازی سیاسی در پرونده هوآوی متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، چین به بازی سیاسی آمریکا در ارتباط با پرونده هوآوی اعتراض کرد. پس از آنکه واشنگتن سیزده اتهام را علیه شرکت هوآوی و مدیر مالی این شرکت که هم اکنون در کانادا زندانی است مطرح کرد ، چین روز سه شنبه آمریکا را به بازی سیاسی در پرونده هوآوی متهم کرد.
گنگ شوآنگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین با انتشار بیانیه ای اعلام کرد آمریکا از قدرت دولتی برای بی اعتبار کردن برخی شرکت های چینی و حمله کردن به آنها با هدف متوقف کردن فعالیت های قانونی و مشروع آنها استفاده می کند. در پشت همه آنها انگیزه قوی سیاسی و بازی سیاسی وجود دارد.
وزارت دادگستری آمریکا روز دوشنبه سیزده ردیف اتهام مرتبط با نقض تحریم های ایران علیه منگ وانژو مدیر مالی هوآوی و خود شرکت مطرح کرد. منگ وانژو در ماه دسامبر 2018 به درخواست مقامات آمریکایی در کانادا دستگیر شد. همزمان اتهاماتی نیز علیه دو شرکت تابعه هوآی مطرح شد.
در ادامه بیانیه سخنگوی وزارت خارجه چین آمده است چین به شدت در مورد این اتهامات نگران است و از وزارت دادگستری آمریکا می خواهد تقاضای استرداد منگ وانژو را سریعا متوقف کند. ما از آمریکا می خواهیم به سرکوب غیر قابل قبول شرکت های چینی از جمله هوآوی پایان دهد و با شرکت های چینی به شیوه ای درست و منصفانه برخورد کند.
وزارت خارجه چین همچنین از کانادا خواست منگ وانژو را آزاد کند.
کانادا درخواست رسمی استرداد مدیر مالی هوآوی را از آمریکا دریافت کرد
وزارت دادگستری کانادا دوشنبه شب تائید کرد درخواست رسمی استرداد منگ وانژو مدیر مالی هوآوی را از آمریکا دریافت کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آمریکا روز دوشنبه اتهاماتی را علیه شرکت مخابراتی هوآوی، دو شرکت تابعه و مدیر مالی آن در زمینه تخلف بانکی و الکترونیکی به منظور دور زدن تحریم های ایران مطرح کرد.
وزارت امور خارجه چین از واشنگتن خواست اعمال فشار نامتناسب علیه شرکت های چینی از جمله هواوی را متوقف کند و به بازداشت منگ وانژو پایان دهد. منگ وانژو چهل و شش ساله اول ماه دسامبر در کانادا دستگیر شد. وی دختر بنيانگذار شرکت هوآوی است. دستگاه های اطلاعاتی آمریکا این شرکت را با دولت چین مرتبط می دانند.
منگ وانژو دوازدهم دسامبر با قرار وثیقه آزاد شد اما باید در کانادا بماند. وی قرار است روز سه شنبه برای بحث درباره شرایط آزادی مشروط خود در دادگاه حاضر شود.
آمریکا تحریم های جدیدی را علیه ونزوئلا وضع کرد
دولت آمریکا تحریم های جدیدی را علیه ونزوئلا اعمال کرد که شرکت های نفت و گاز این کشور را هدف قرار می دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، آمریکا تحریم های جدیدی علیه ونزوئلا وضع کرد که این تحریم ها صنایع نفت و گاز دولتی ونزوئلا (PDVSA) را مورد هدف قرار می دهد و بیش از ۷ میلیارد از دارایی های این شرکت ها را مسدود می کند.
تحریم ها شامل دولت، تمام ادارات و آژانس های سیاسی، از جمله بانک مرکزی ونزوئلا و همچنین هر فردی که به نفع نیکلاس مادورو عمل کند می شود.
استفان مونچین، وزیر خزانه داری ایالات متحده، خاطر نشان کرد که هر گونه خرید نفت ونزوئلا می تواند منجر به مسدود شدن حساب های خریداران شود.
وی همچنان یادآوری کرد که با مسدود کردن دارایی های (PDVSA)، آمریکا این شرکت ها را برای مردم ونزوئلا «حفظ» میکند و اقدامات لازم برای حفاظت از بازار و مصرف کنندگان انجام خواهد داد.
آمریکا علیه «هوآوی» اعلام جرم کرد
وزارت دادگستری آمریکا رسماً شرکت هوآوی و یکی از مدیران مالی آن را به سرقت اسرار تجاری و نقض تحریمهای ایران متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بیبیسی، وزارت دادگستری آمریکا در اقدامی که به تشدید تنشها با چین منجر خواهد شد؛ علیه شرکت «هوآوی» و «منگ وانژو» مدیر مالی آن اعلام جرم کرده و آنها را به سرپیچی از قوانین مالکیت معنوی و دروغگویی از بابت رعایت تحریمهای ضدایرانی متهم کرد.
اتهام علیه دومین شرکت تولیدکننده گوشیهای هوشمند جهان شامل مواردی چون کلاهبرداری بانکی، ممانعت از اجرای قانون و سرقت فناوری نیز میشود.
منگ ماه میلادی گذشته (دسامبر ۲۰۱۸) از سوی دولت کانادا بازداشت شد و قرار است به درخواست آمریکا به این کشور استرداد داده شود.
گفتنی است آمریکا از سال میلادی گذشته همپیمانان اروپایی خود را به قطع همکاری با هوآوی تشویق کرده و از آنها میخواهد که در مواردی مانند ارتقاء شبکه اینترنت همراه به این شرکت چینی اعتماد نکنند.
اتهامات علیه هوآوی در حالی مطرح میشود که «مک کالوم» سفیر کانادا در پکن پیش از این گفته بود منگ برای عدم استرداد به آمریکا اسناد متقنی دارد و پرونده ای که اتاوا علیه وی تشکیل داده ناقص است.
این افشاگری واکنش شدید کانادا را در پی داشت و به برکناری مک کالوم منجر شد.
مادورو: موفقیت بزرگی در نشست شورای امنیت سازمان ملل کسب کردیم
نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا گفت دولت این کشور در نشست شورای امنیت سازمان ملل موفقیت بزرگی کسب کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی ای پی تی ان, نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا گفت دولت این کشور در نشست شورای امنیت سازمان ملل موفقیت بزرگی کسب کرد.
نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا در یک سخنرانی در جمع هوادارنش گفت نه! نه! ما نمی خواهیم مستعمره آمریکای شمالی باشیم. اما بله! بله! می خواهیم قدرت برتر منطقه آمریکای لاتین باشیم. امروز بیست و ششم ژانویه است و ما موافقت کرده ایم که مذاکرات در طول سی روز شروع بشوند و اداره ای ایجاد بشود که نمایندگان مشترک دولت آمریکا و ونزوئلا در آن حضور داشته باشند. امروز همچنین وزیر امور خارجه ما در جلسه شورای امنیت سازمان ملل سخنرانی و از ونزوئلا دفاع کرد. از شما می خواهم وزیر امور خارجه و همه تیم همراه وی را تشویق کنید. ما موفقیت بزرگی را در سازمان ملل کسب کردیم. این موفقیت برای ونزوئلا و حقیقت است همچنین موفقیتی بزرگ برای سازمان ملل با حمایت اکثر کشورهای جهان بود.
نیکلاس مادورو در ادامه با لحنی طنزآمیز گفت: می دانید زمانی که این مسائل در نشست شورای امنیت مطرح شد مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا از جلسه خارج شد و رفت. وی جلسه را ترک کرد. جلسه را ترک کرد.
همچنين گروهی از شهروندان ونزوئلايي و مکزيکي برای اعلام حمایت از دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا در مکزیکوسیتی پایتخت مکزیک تظاهرات کردند و با سیاست های دشمنان حکومت مادورو در قبال ونزوئلا مخالفت کردند.
آمریکا متحدانش را به جنگ با شرکت هوآوی چین سوق میدهد
آمریکا برای جلوگیری از مشارکت شرکتهای چینی در بزرگترین طرح بازسازی خطوط کنترل اینترنت از زمان ظهور آن، یک کارزار جهانی نامرئی علیه شرکت هوآوی به راه انداخته است.
آمریکا متحدانش را به جنگ با شرکت هوآوی چین سوق میدهدبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، آمریکا در یک مسابقه تسلیحاتی جدید با چین متحدان خود را به سوی جنگ با شرکت هوآوی سوق میدهد.
نیویورک تایمز در گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: جرمی هانت، وزیر امور خارجه انگلیس، چهارشنبه هفته گذشته به واشنگتن رفت تا در نشستهایی شرکت کند که یک سوال اساسی بر آنها سایه انداخته بود: آیا انگلیس باید روابطش را با پکن به مخاطره بیندازد و با درخواست دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای منع شرکت هوآوی، تولید کننده بزرگ تجهیزات مخابرات در چین، از ساخت شبکههای رایانه و تلفن نسل بعدی در انگلیس موافقت کند؟
انگلیس تنها متحد آمریکا نیست که تحت فشار قرار گرفته است. در لهستان، مقامات این کشور نیز از طرف آمریکا برای منع شرکت هوآوی از ساخت شبکه فایو جی، یا نسل پنجم، در این کشور تحت فشارند. مقامات دولت ترامپ گفته اند استقرار سربازان آمریکایی در آینده — از جمله چشم انداز تاسیس یک پایگاه دائم تحت عنوان «فورت ترامپ» — ممکن است به این تصمیم لهستان بستگی داشته باشد.
همچنین هیئتی از مقامات آمریکایی بهار گذشته پیامی را به آلمان بردند، یعنی کشوری که بیشتر خطوط فیبر نوری عظیم اروپا در آنجا به هم میرسند و هوآوی میخواهد سوئیچهای این سامانه را بسازد. پیام آنها این بود: هرگونه مزیت اقتصادی استفاده از تجهیزات مخابراتی ارزانتر چینی به سبب به خطر افتادن امنیت ائتلاف ناتو از بین میرود.
آمریکا در یک سال گذشته یک کارزار جهانی نامرئی، و گاهی تهدیدآمیز، را برای جلوگیری از مشارکت هوآوی و دیگر شرکتهای چینی در بزرگترین طرح بازسازی خطوط کنترل اینترنت از زمان ظهور آن در ۳۵ سال قبل به راه انداخته است.
دولت آمریکا معتقد است جهان درگیر یک مسابقه تسلیحاتی جدید شده است — مسابقهای که بیش از تسلیحات متعارف با فناوری سر و کار دارد، اما به همان اندازه برای امنیت ملی آمریکا خطرناک است. در عصری که قدرتمندترین تسلیحات، غیر از سلاحهای هسته ای، به صورت سایبری کنترل میشوند، هر کشوری که بر شبکه فایو جی (نسل پنجم) سلطه داشته باشد در بیشتر سالهای این قرن یک برتری اقتصادی، اطلاعاتی و نظامی بر دیگر کشورها خواهد داشت.
گذار به شبکه نسل پنجم — که پیشتر به صورت آزمایشی در شهرهایی از دالاس تا آتلانتا راه افتاده است — احتمالا بیش از آنکه یک فرایند تکاملی باشد رویدادی انقلابی خواهد بود. چیزی که مشتریان نخست متوجه خواهند شد این است که این شبکه سریعتر است — دادهها تقریبا به صورت آنی، حتی در شبکههای تلفن همراه، دانلود میشود.
این نخستین شبکهای است که برای خدمت به حسگرها، روبات ها، خودروهای خودران و دیگر وسایلی ساخته میشود که به طور مستمر مقادیر عظیمی از دادهها را با یکدیگر رد و بدل میکنند، و این به کارخانه ها، سایتهای فعالیتهای عمرانی و حتی به کل شهرها اجازه میدهد با مداخله لحظه-به-لحظه هرچه کمتر انسان کار کنند. این شبکه همچنین امکان استفاده گستردهتر از ابزارهای واقعیت مجازی و هوش مصنوعی را فراهم خواهد ساخت.
نیویورک تایمز نوشت تمرکز کاخ سفید بر هوآوی با جنگ تجاری گستردهتر دولت ترامپ با چین، که شامل وضع کردن تعرفههای سنگین بر روی کالاهای چینی، محدود کردن سرمایه گذاریها و اعلام جرم علیه چند شهروند چینی متهم به حملات سایبری و جاسوسی سایبری میشود، همزمان شده است. ترامپ چین را متهم کرده که «در حال دریدن کشور ما است» و قصد دارد به بهای تضعیف آمریکا خود را قویتر کند.
دیدگاههای ترامپ، در کنار فقدان شواهد و مدارک موثق در خصوص دست داشتن هوآیی در هرگونه فعالیت جاسوسی سایبری، موجب شده است برخی کشورها از خود بپرسند آیا مبارزه آمریکا واقعا درباره امنیت ملی است یا اینکه هدف آن فقط جلوگیری از دستیابی چین به یک برتری رقابتی است. البته مقامات دولتی آمریکا میان این اهداف تفاوت چندانی نمیبینند.
خروج دیپلمات های آمریکایی از ونزوئلا ۳۰ روز تمدید شد
رئیس جمهوری ونزوئلا با تعلیق فرمان اخراج فوری دیپلماتهای آمریکایی، به واشنگتن ۳۰ روز فرصت داد تا شاید راهی برای مذاکره با کاراکاس بیابد.
به گزارش آسوشیتدپرس، چند ساعت پس از برگزاری جلسه شورای امنیت، نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا با تعلیق درخواست خود مبنی بر خروج فوری دیپلماتهای آمریکایی از این کشور، مانع از شدت گرفتن دامنه تنشها شد.
در همین راستا، وزارت خارجه ونزوئلا با صدور بیانیهای اعلام کرد که مادورو با افزایش این مهلت به ۳۰ روز، دریچهای را برای مذاکره با آمریکا باز کرد حال آنکه اگر در پایان این بازه زمانی گشایشی حاصل نشود؛ دیپلماتهای آمریکایی باید ظرف مدت ۷۲ ساعت خاک ونزوئلا را ترک کنند.
ظاهراً این توافق در اواخر شب شنبه میان ۲ کشور حاصل شده و قرار است فعلاً دیپلماتهای طرفین در خاک کشور میزبان بمانند.
قرار است طرفین از بازه زمانی ۳۰ روزه برای دایر کردن دفاتر حافظ منافع خود استفاده کنند.
مادورو چهارشنبه گذشته بعد از آنکه آمریکا «خوان گوایدو» رهبر مخالفین دولت کاراکاس را به عنوان رئیس جمهور به رسمیت شناخت، تمام روابط دیپلماتیک با واشنگتن را قطع کرد.
گفتنی است وزارت خارجه آمریکا هنوز در این باره اظهارنظری نکرده و هچنان به حراست از جان دیپلماتهای خود تاکید میکند.
دیروز شنبه درگیری لفظی شدیدی میان روسیه و آمریکا بر سر اختلاف نظر درباره تحولات اخیر ونزوئلا درگرفت.
به گفته «واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در شورای امنیت، واشنگتن به دنبال کودتای دولتی در ونزوئلا است و چنین اقداماتی تهدیدی برای جهان محسوب میشود.
نبنزیا گفت: در واقع، واشنگتن در مقابل چشمان ما، بدون شک با نقض تمام هنجارهای حقوق بین الملل تلاش می کند تا کودتایی در ونزوئلا انجام دهد. این اقدامات شرم آور است.
این در حالی است که کشورهای اروپایی از جمله فرانسه در جلسه شورای امنیت مدعی شدند که فقط ۸ روز به ونزوئلا فرصت میدهند تا مقدمات برگزاری انتخابات به زعم آنها آزاد را فراهم کند!
روسیه: نمیتوان ادلب را در دست تروریستها رها کرد
نبنزیا: کنترل ادلب به دست تحریر الشام (گروه تروریستی جبهه النصره) است و ما شاهد آن بودیم که بارها و بارها توافق آتش بس در این منطقه نقض شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر؛ واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که برای بررسی اوضاع سوریه تشکیل شده بود گفت: ما از اوضاعی که در منطقه کاهش تنش در ادلب وجود دارد نگران هستیم. کنترل ادلب به دست هیئت تحریر الشام (گروه تروریستی تکفیری جبهه النصره) است و ما شاهد آن بودیم که بارها و بارها توافق آتش بس در این منطقه نقض شده است و این امر منجر به کشته و زخمی شدن تعداد زیادی شده است. هر جا که تروریسم وجود داشته باشد مدیریت اوضاع در طولانی مدت ناممکن است. ادامه یافتن این وضعیت در ادلب مانع از دستیابی به راه حلی دائمی می شود و نمی توان حمایت لازم را از غیرنظامیان به عمل آورد. بدتر شدن اوضاع در این منطقه موید این سخنان است.
کرملین: ارسال ۲۰ تُن طلا از روسیه به ونزوئلا کذب است
سخنگوی ریاست جمهوری روسیه شایعه ارسال ۲۰ تن طلا از روسیه به ونزوئلا را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری تاس، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه اظهار داشت که جنگی بین روسیه و اوکراین نیست، اما مسکو نمی تواند روابط دوجانبه را به طور مثبت ارزیابی کند.
پسکوف گفت: هیچ جنگی بین روسیه و اوکراین وجود ندارد. روسیه و اوکراین دو کشور همسایه و دو برادر هستند. اما در عین حال ما بدون شک نمی توانیم ارزیابی مثبتی از این رابطه با توجه به آنچه که در اوکراین در حال رخ دادن است داشته باشیم.
وی افزود: اکنون اوکراین در حالت جنگ داخلی است و در اوکراین شاهد تحولاتی هستیم که توسط مقامات کی یف تحریک می شود که منجر به ایجاد دو جمهوری در جنوب شرقی کشور شد. این تحرکات باعث پیامدهای اجتماعی و اقتصادی برای این دو جمهوری شد.
پسکوف همچنین در بخشی از صحبت های خود با اشاره به اوضاع ونزوئلا، شایعه ارسال ۲۰ تن طلا از روسیه به ونزوئلا را رد کرد و همچنین گفت که باید رفتار بسیار محتاطانه ای در مقابل اخبار جعلی داشته باشیم.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟