خبرها:
نامه سرگشاده مادورو به مردم آمریکا که از طرف رسانه های غربی بایکوت شده است
این نامه را مادورو رئیس جمهورِ قانونی ونزوئلا خطاب به مردمِ آمریکا نوشته است . جالب آنکه شبکه ژورنالیست و رسانه های غرب عموماً ، این خطابیهِ را در محاق سانسور گذاشته اند . وظیفه خود میدانم نامه آگاه گرایانه و صلح خواهانهِ مادورو رئیس جمهورِ قانونی ونزوئلا دوباره نشر دهم حتا اگر تیری در تاریکی باشد …
متن ارسالی از فیسبوک
دهم فوریۀ ، 2019
اگر من چیزی بدانم، در مورد مردمی است مانند خود شما. من مردی برخاسته از تودۀ مردم هستم. در محله ای فقیر در کاراکاس بدنیا آمده و بزرگ شده ام. و خود را درگیر مبارزات اتحادیه ای و مردمی در ونزوئلایی کردم که در نابرابری و محرومیت دست و پا می زد.
من ثروتمندی زورمند نیستم، من کارگری با درایت و احساس هستم، امروزه من افتخار رهبری ونزوئلای نوینی را دارم ، که با الگوی توسعه ای همه گیر همراه با عدالت اجتماعی ریشه دوانده است. الگویی که از سال 1998، توسط فرمانده هوگو چاوز با الهام از میراث بولیواری، شکل گرفت.
ما در موقعیت تاریخی بسیار دشواری قرار گرفته ایم. این روز ها تعیین کنندۀ آیندۀ جنگ یا صلح برای کشورهای ماست. نمایندگان شما ملت در واشنگتن می خواهند همان نفرتی را که در ویتنام کاشتند را به سرحدات خود بیاورند. آنها در پی حمله و دخالت در ونزوئلا هستند. آنهم به نام دموکراسی و آزادی ، همان طور که آن زمان هم می گفتند. اما این ممکن نیست. داستان غصب به زور قدرت در ونزوئلا درست به مانند وجود سلاح های کشتار جمعی در عراق دروغی بیش نیست. این بهانه ای سرتا پا دروغ است، اما می تواند که منجر به نتایج سهمناکی در منطقۀ ما گردد.
ونزوئلا کشوری است که به یمن قانون اساسی مصوبۀ 1999، دموکراسی مشارکتی و مردم مدار را بطور وسیع و بی سابقه ای توسعه داده است. این کشور جزو کشور هایی است که بیشترین تعداد انتخابات را در بیست سالۀ گذشته برگزار کرده است. شما ممکن است که ایدئولوژی و ظاهر ما را دوست نداشته باشید، اما ما وجود داریم و میلیون ها هم هستیم.
من با این کلمات خطاب به مردم ایالات متحدۀ آمریکا، به آنها در مورد خواست خطرناک و مهلک عناصری از کاخ سفیید در حمله به ونزوئلا، هشدار می دهم که این حمله نتایجی غیر قابل پیش بینی برای کشور من و کل منطقۀ آمریکا خواهد داشت. رئیس جمهور ترامپ همچنین در راه پیشبرد ابتکار صادقانه ای که برای گفتگو از طرف مکزیک و اروگوئه و با پشتیبانی CARICOM(1)، ارائه شده سنگ اندازی می کند. این ابتکار تلاش دارد که به نفع ونزوئلا راه حلی صلح آمیز و از طریق مذاکره ، ارائه نماید. ما پذیرفته ایم که به خاطر ونزوئلا باید پشت میز مذاکره نشسته و گفتگو کنیم. زیرا سرباز زدن از مذاکره به معنای انتخاب گزینۀ زور است. سخن جان اف کندی را بیاد بیاوریم که گفت:» هیچوقت به دلیل ترس مذاکره نمی کنیم ، اما از مذاکره هم هیچگاه نمی ترسیم».
آیا آنها که از مذاکره سر باز می زنند، از حقیقت هراس دارند؟
عدم تحمل الگوی بولیواری ونزوئلا و اشتیاق دست یابی به منابع نفتی، معدنی و دیگر ثروت های سرشار کشور، موجب تشکیل یک ائتلاف بین المللی به سرکردگی دولت آمریکا شده ، تا دست به حملۀ نظامی جنون آمیزی بر علیه ونزوئلا بزنند. آنهم به بهانۀ جعلی بحران انسانی. بحرانی که وجود خارجی ندارد.
مردم ونزوئلااز زخم های اجتماعی ناشی از تحریم های مالی و تجاری جنایت کارانه، بطرز درد ناکی در رنج بسر میبرند. با تصاحب و سرقت منابع مالی و دارایی های ما در کشور های همرای با این حملۀ دیوانه وار، معضلات مردم حاد تر شده است.
اما هنوز هم، به یُمن داشتن نظام جدید تامین اجتماعی، و با توجه خاص به آسیب پذیر ترین بخش های جامعه، مفتخریم که کشوری با ضریب توسعۀ انسانی بالا و نابرابری کم در میان کشورهای آمریکای شمالی و جنوبی هستیم .
مردم آمریکا باید آگاه باشند که اِعمال این تجاوز پیچیده و چند سویه، در نقض آشکار منشور سازمان ملل و در مصونیت کامل در حال انجام است. منشوری که در میان اصول و مقاصد متعدد برای برقراری صلح و روابط دوستانه میان کشورها، استفاده از تهدید و قهر را به صراحت غیر مجاز اعلام کرده است.
ما مایلیم به شراکت تجاری خود با مردم ایالات متحده ادامه دهیم، همان طور که تابحال در تاریخ کشورمان شاهد بوده ایم. اما سیاست مداران شما در واشنگتن، به جای محترم شمردن حق مردم ونزوئلا به تعیین سرنوشت خود و احترام به حاکمیت آنها، می خواهند فرزندان شما را در جنگی احمقانه قربانی کنند.
مردم ونزوئلا هم مانند شما مردمی وطن پرست هستند و از وطنشان تا آخرین قطرۀ خون خود دفاع خواهند کرد.
امروز همۀ ونزوئلا در زیر یک شعار متحده شده: ما خواستار پایان بخشیدن به تجاوزی هستیم که در صدد خفه کردن اقتصاد و سرکوب اجتماعی مردم ماست. همین طور ما خواستار خاتمۀ تهدیدات دخالت نظامی بر علیه ونزوئلا هستیم.
دیو جنگ افروزپمپئو: صلح خاورمیانه در گرو مقابله با ایران است
جنگ افغانستان، سوریه، عراق، یمن و لیبی را البته ایران راه انداخته نه آمریکا و متحدانش و نوکرانش، مرغ پخته ار این چرندیات خنده اش می گیرد!
وزیر خارجه آمریکا در آغاز دومین روز از نشست ورشو، مدعی شد که بدون مقابله با ایران، نمیتوان انتظار حصول صلح و ثبات در خاورمیانه را داشت.
به گزارش روزنامه اسرائیلی هاآرتص، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا امروز پنجشنبه در جریان دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل که وی را در آغاز دومین روز از کنفرانس ضدایرانی ورشو همراهی میکرد؛ مدعی شد: بدون مقابله با ایران، حصول صلح و ثبات در خاورمیانه غیرممکن است.
گفتنی است اگرچه آمریکا موضوع این نشست را به عنوان ظاهرفریب آینده و رفاه خاورمیانه تغییر داده است؛ اما به گزارش سی ان ان، انتظار میرود ایران همچنان موضوع اصلی این نشست باشد.
پمپئو در مصاحبهای که روز گذشته با «پیبیاس» داشت نیز مدعی شد که این نشست به دلیل حضور همزمان نخست وزیر رژیم صهیونیستی و سران کشورهای عربی، تاریخی تلقی میشود.
مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا نیز در ادعایی مشابه، حضور نتانیاهو و سران عرب در ضیافت شام مشترک را نشانه آغاز عصری جدید در خاورمیانه توصیف کرد.
نیویورکتایمز: آمریکا طرح مخفیانهای برای خرابکاری در برنامه موشکی ایران دارد
مقامهای فعلی و سابق آمریکایی به نیویورکتایمز گفتهاند این برنامه بخشی از عملیات رو به گسترش آمریکا برای منزوی کردن اقتصاد ایران و اخلال در بخش نظامی این کشور است.
مقامهای مورد استناد نیویورکتایمز که ادعا شده در ۱۲ سال گذشته در پیشبرد این برنامه محرمانه نقش داشتهاند میگویند اندازهگیری دقیق میزان موفقیت آن امکانپذیر نیست.
مطابق این گزارش، این برنامه در دوران «جورج دبلیو بوش»، رئیسجمهور اسبق آمریکا با هدف وارد کردن قعطات خراب به زنجیره تأمین بخش هوا-فضای ایران ایجاد شد. برنامه مذکور در سالهای آغازین ریاستجمهوری «باراک اوباما»، رئیسجمهور سابق آمریکا فعال بود، اما سال ۲۰۱۷ که «مایک پامپئو» ریاست سیا را به عهده گرفت کند شده بود. در آن زمان، پامپئو، منابع جدیدی به آن تزریق کرد.
نیویورکتایمز مدعی شده این عملیاتهای خرابکارانه از طریق کشورها و شرکتهایی انجام میشوند که در تأمین تجهیزات برای عملیاتهای هوایی-فضایی ایران نقش دارند.
در دوران ریاستجمهوری جورج بوش پسر دو برنامه خرابکارانه علیه ایران آغاز شده بود: یکی بر برنامه هستهای و دیگری بر برنامه موشکی ایران تمرکز داشت.
نابودی ایران و نه فقط نظام اسلامی، اصلیترین محور نشست ورشو در مباحثات پنجشنبه خواهد بود
عدم شرکت اروپای کهن(آلمان فرانسه و..) نه بدلیل اینکه این کشورها با ایران همبستگی دارند و یا از برجام حمایت میکنند بلکه نگرانی از طرح قدیمی نئو کانها مبتنی کنار نهادن آمریکای کهن و جایگزینی آن با کشورهای دست راستی افراطی اروپای شرقی مانند لهستان، مجارستان، اکرائین و… می باشد سران نظام اسلامی ایران آدرس عوضی میدهند.
آمریکا و لهستان روز پنجشنبه در ورشو میزبانی نشستی درباره مسائل غرب آسیا را بر عهده خواهند داشت که قبلاً اعلام شده بررسی طیف گستردهای از مسائل امنیتی منطقه را در دستور کار دارد.
با وجود این، شبکه خبری «سیانان» گزارش داد انتظار میرود مسئله ایران که علاوه بر ایجاد تنش در روابط آمریکا و متحدان اروپایی به بروز انشقاق در داخل دولت آمریکا هم منجر شده، اصلیترین محور این نشست باشد.
نخستین جنجال در این نشست را چهارشنبه «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم اسرائیل آفرید. حساب کاربری نتانیاهو در توئیتر به نقل از او نوشت اهمیت نشست ورشو در آن است که اسرائیل و کشورهای عربی فرصت دارند درباره «پیشبرد منافع مشترک در زمینه جنگ با ایران» بحث کنند.
دفتر نخستوزیری رژیم اسرائیل ساعاتی بعد این توئیت را حذف و عبارت «جنگ با ایران» را با عبارت «مبارزه با ایران» جایگزین کرد؛ سیانان نوشته علیرغم این، جای تردید اندکی وجود دارد که ایران محوریترین مسئله نشست وزراتی روز پنجشنبه خواهد بود.
«مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا ماه گذشته گفته بود تمرکز نشست ورشو روی مسئله ایران خواهد بود. واشنگتن، تنها اندکی بعد که با استقبال اندک کشورهای اروپایی برای حضور در این نشست مواجه شد، از این موضع عقبنشینی کرد و گفت که دستور کار نشست را به مسائل گستردهتری تغییر داده است.
سخنرانی معاون ترامپ
مقامهای دولت آمریکا به «سیانان» گفتهاند «مایک پنس»، معاون رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی روز پنجشنبه خود از ایران انتقاد خواهد کرد و «این پیام را به حاضران در جلسه خواهد رساند که اگر در کنار ما باشید، در کنارتان خواهیم بود.»
یک مقام وزارت خارجه آمریکا در یک جلسه توجیهی با خبرنگاران در واشنگتن گفت که در نشست ورشو، «ایران قطعاً یکی از مسائل کلیدی است» و رایزنیها بر نفوذ این کشور در خاورمیانه متمرکز خواهد بود.
داشتن دستور کار درباره یک کشور اما کمکی به از بین رفتن ابهام در نتایج مورد از این نشست نمیکند. «آذیتا راجی»، سفیر سابق آمریکا در سوئد به سیانان گفت: «هنوز معلوم نیست آمریکا میخواهد از نشست ورشو چه چیزی به دست بیاورد. آیا قرار است با ایجاد یک ائتلاف اروپایی-آمریکایی برای مبارزه با نفوذ ایران، مخالفتهای اروپا با ایران پررنگ شود؟ یا اینکه قرار است به صلح در خاورمیانه پرداخته شود؟»
وی اضافه کرد: «در هر دو حالت، داشتن دستورکارهایی این چنین بلندپروازانه به دلیل عدم حضور کشورهای اروپایی که نشانه همراهی ضعیف متحدانمان با ما است شکست خواهند خورد.»
برخی از کشورهای اروپایی از اعزام مقامهای ارشد خود به ورشو خودداری کردهاند.
مادورو: دولت ترامپ باند تبهکاران افراطی اند
«نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا در مصاحبه با شبکه بی بی سی، دولت دونالد ترامپ در آمریکا را باند تبهکاران تندرو خواند و از واشنگتن به دلیل بحران سازی در کاراکاس انتقاد کرد.
مادورو تاکید کرد که هرگز اجازه ارسال کمکهای بشردوستانه به ونزوئلا را نخواهد داد چرا که این اقدام پوششی برای توجیه مداخلات آمریکا در کشورهای دیگر است.
یازده و نیم میلیون آواره حاصل جنگ امپریالیستی آمریکا و اروپا علیه دولت سوریه
نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه از وجود ۱۱ و نیم میلیون آواره حاصل هشت سال جنگ در سوریه خبر داد.
گایر پدرسون در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه آلمان در برلین گفت: مردم سوریه هشت سال است که در درد و رنج به سر می برند و حدود 6 میلیون آواره داخل سوریه و حدود 5 میلیون و 600 نفر هم در خارج از این کشور وجود دارد.
وی افزود: نیاز به ایجاد فضای اطمینان بخش بین گروههای مختلف مردم داریم و کلید حل بحران در این است که با تشکیل کمیته تدوین قانون اساسی آغاز کنیم. پدرسون افزود: داعش در سوریه به شدت تضعیف شده اما هنوز پیروزی کامل بر آن حاصل نشده است.
وی درباره اقدام رژیم صهیونیستی در بمباران مناطق سوریه گفت: در این باره در سازمان ملل متحد گفتگو کرده ایم. وزیر امور خارجه آلمان نیز با اشاره به به اینکه بحران سوریه چند هفته آینده وارد هشتمین سال خود می شود گفت: در این بحران 400 هزار نفر کشته و میلونها نفر آواره شده اند و ما خواستار برقراری هر چه سریعتر ثبات در این کشور هستیم. هایکو ماس افزود: آلمان از تلاش برای تشکیل قانون اساسی با ترکیب اعضای معتدل در سوریه حمایت می کند. وی تاکید کرد: نیاز به یک آتش بس پایدار در سوریه وجود دارد که تفاهم درباره شهر ادلب بخش مهمی از آن محسوب می شود. گایر پدرسون به تازگی به عنوان نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه معرفی شده است.
پنس: خوشحالم که نمایندگان اسرائیل، عربستان و امارات را با هم میبینم | بخش عمده ای از دزدها و قاتلان دور هم جمعند
«مایک پنس» مسیحی صهیونیست افراطی معاون رئیسجمهور آمریکا چهارشنبه شب از روند نزدیک شدن کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به رژیم اسرائیل ابراز خرسندی کرد و گفت «عصر تازهای» در حال آغاز است.
پنس که در ضیافت شام حاضران در نشست ضدایرانی «ورشو» لهستان صحبت میکرد، گفت: «معتقدم که امشب که [بنیامین] نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل و سرانی از بحرین، عربستان سعودی و امارات عربی متحده همگی دور یک میز جمع شدهاند، ما در حال آغاز عصر تازهای هستیم.»
وی سپس این گردهمایی را «نمادی از همکاری و نشانهای امیدوارکننده از آیندهای روشنتر که در انتظار کشورهای خاورمیانه است» توصیف کرد و گفت: «باید بپذیریم که ما با در کنار هم بودن، قدرتمندتر از وقتی هستیم که از هم جدا باشیم.»
شب گذشته در جریان عکس دستهجمعی حاضران در نشست ورشو، نتانیاهو و وزرای خارجه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از جمله «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی، در یک قاب قرار گرفتند.
از سال ۱۹۹۱ و کنفرانس مادرید که پایهگذار توافق سازش «اسلو» بود، این اولین بار است که نمایندگان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مشترکا با نخستوزیر رژیم اسرائیل در یک نشست شرکت میکنند.
نتانیاهو روز گذشته در دیدار با «یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان هم گفت بسیاری از کشورهای عربی در حال بهبود روابط خود با رژیم اسرائیل هستند. وی در تلاش برای تسریع این روند، اوایل امسال در سفری کمسابقه به مسقط پایتخت عمان سفر کرد.
اجلاس ورشو در ابتدا به عنوان نشستی برای ایجاد ائتلاف علیه ایران در رسانهها مطرح شد، اما به دلیل انتقاد متحدان غربی آمریکا از اتخاذ چنین دستور کاری، گستره موضوعات این نشست دستکم در ظاهر گستردهتر شد و از دیروز هم بهبود روابط اعراب با رژیم اسرائیل زمینه غالب نشست بوده است. گفته میشود که احتمال دارد نتانیاهو در حاشیه این نشست برای اولین بار با وزرای خارجه چند کشور عربی از جمله بحرین و مغرب دیدار کند.
دولت انقلابی کوبا: امپریالیسم آمریکا نیروهای ویژهاش را به مرزهای ونزوئلا نزدیک کرده است
دولت انقلابی کوبا اعلام کرد امپریالیسم آمریکا که بهصورت مخفیانه نیروهای ویژهاش را به ونزوئلا نزدیکتر کرده تا به بهانه بحران انسانی، نقشه خود را برای دخالت در این کشور آمریکای جنوبی عملی کند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، روز پنجشنبه در بیانیه دولت کوبا رویدادهای اخیر در ونزوئلا اقدامی برای کودتا توصیف شده که تاکنون شکست خورده است.
دولت ترامپ در تلاش است با فشار آوردن به «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا او را از کار برکنار کند و «خوان گوایدو» رئیس مجلس ملی ونزوئلا را جایگزین او کند.
در بیانیه دولت انقلابی کوبا آمده اشاره شده است که این رویدادها باعث شد آمریکا تحریمهایی را علیه ونزوئلا اعمال کند که تاثیر منفی آن هزار بار بیشتر از کمکهایی است که مدعی ارسال آنها شده است. همچنین در این بیانیه آمده است: «بین ۶ تا ۱۰ فوریه هواپیمای باربری ارتش به فرودگاه «رافائل میراندای» پورتوریکو، پایگاه هوایی «سن ایسیدرو» در جمهوری دومینیکن و سایر جزایر استراتژیک دریای کارائیب پرواز کرده است که احتمالا بدون آگاهی دولتهای این کشورها انجام شده است».
همچنین این بیانیه میگوید این پروازها از تاسیسات نظامی آمریکا صورت گرفته که نیروهای ویژه و سربازان ویژه نیروی دریایی در آنها فعالیت میکنند و برای فعالیتهای مخفیانه استفاده میشود.
از زمان وقوع انقلاب بولیواری در ونزوئلا در سال ۱۹۹۸ به رهبری «هوگو چاوز»، کوبا همواره حامی کلیدی این کشور است. روسیه، چین، ایران، ترکیه و چند کشور دیگر نیز تلاش برای مداخله در ونزوئلا را محکوم کردهاند.
گوایدو روز سهشنبه گفت کمکهای «بشردوستانه» در تاریخ ۲۳ فوریه از مرز ونزوئلا عبور میکند که ممکن است موجب ایجاد درگیری و مقابله نظامی شود.
کوبا اعلام کرد روشن است که آمریکا قصد دارد «با اهرم زور، یک گذرگاه بشردوستانه تحت حفاظت بینالمللی بسازد و با ادعای داشتن وظیفه نسبت به محافظت از غیرنظامیان، تمام اقدامات لازم را بهکار بگیرد».
اولین نتیجه نشست ورشو علیه ایران، دست انگلیس در
کار است!
وزرای خارجه انگلیس، آمریکا، عربستان سعودی و امارات شب
گذشته پس از نشستی در شهر «ورشو»، ایران را به ایجاد بیثباتی در یمن متهم کردند!
وزرای خارجه انگلیس، آمریکا، عربستان سعودی و امارات عربی متحده در بیانیهای که پس از نشست چهارجانبه شب گذشته آنها در شهر «ورشو» لهستان منتشر شد، از لزوم برقراری «صلح» در یمن صحبت کردهاند و در عین حال بار دیگر به اتهامزنی به ایران پرداختهاند.
در بخشی از این بیانیه، با اشاره به توافق طرفین درگیر در یمن برای کاهش تنش در شهر ساحلی «الحدیده»، آمده است: وزرا از طرفهای یمنی خواستند که توافقاتی را که در دسامبر سال ۲۰۱۸ به دست آمد، فورا و کاملا اجرا کنند.
این بیانیه سپس با استقبال از چندین توافق به دستآمده میان طرفهای درگیر و با حمایت از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل، به اتهامزنی به ایران پرداخته و مدعی شده است: وزرا همچنین در مورد اثر ثباتزدای کمکهای غیرقانونی ایران به حوثیها از طریق تأمین کمکهای مالی، موشکهای بالستیک و تسلیحات پیشرفته، بحث کردند!
در ادامه این بیانیه ادعا شده است: در تلاش برای کاهش واردات غیرقانونی سوخت توسط حوثیها، وزرا در مورد گامهایی برای محدود کردن فعالیتهای تسهیلکننده ورود جریان نفت از ایران و در عین حال کسب اطمینان از وجود جریان نفت از طریق دریای سرخ، بحث کردند.
این چهار کشور در بیانیه خود بدون کوچکترین اشارهای به حملات مداوم ائتلاف تحت سرکردگی عربستان سعودی به زیرساختهای شهری یمن، پاسخهای موشکی و پهپادی مقاومت یمن را «به شدت محکوم کرده» و توقف این حملات را خواستار شدهاند.
کنفرانس خبری مشترک پوتین، روحانی و اردوغان
آسوشیتدپرس، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه همراه با حسن روحانی، رئیس جمهور ایران و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در کنفرانس خبری مشترک بعد از مذاکراتشان در شهر سوچی اعلام کردند، بر سر لزوم مقابله با تلاشهای شبه نظامیان مرتبط با القاعده در استان ادلب برای گسترش دامنه نفوذشان توافق کرده اند.
اردوغان خاطر نشان کرد، ترکیه تلاشی بسیار سخت داشته تا آرامش در ادلب حفظ شود و انتظار دارد که دولت سوریه به توافق آتش بسی که پیش از این در ارتباط با این استان حاصل شده پایبند بماند.
همچنین رهبران روسیه، ترکیه و ایران درباره مساله برنامه ریزی آمریکا برای خارج کردن نظامیانش از سوریه نیز به بحث پرداختند.
ولادیمیر پوتین و حسن روحانی در این کنفرانس خبری مشترک گفتند که دولت سوریه باید مناطقی که در حال حاضر نظامیان آمریکایی در آنها مستقر هستند را در کنترل خود بگیرد.
پوتین تاکید کرد، اگر خروج نیروهای آمریکایی که در ماه دسامبر از سوی دولت ترامپ اعلام شد واقعا اتفاق بیافتد، تنها راه حل درست این است که بعد از این اتفاق کنترل این مناطق به دولت سوریه واگذار شود.
اردوغان نیز اظهار کرد، خروج نظامیان آمریکایی از سوریه نباید منجر به ایجاد خلا قدرت شود و بار دیگر بر نیت ترکیه به منظور ایجاد یک منطقه امن در شمال شرق سوریه به منظور ایمن کردن مرز ترکیه در مقابل شبه نظامیان کردی که از نظر آنکارا تروریست محسوب می شوند تاکید کرد.
اردوغان همچنین گفت که ترکیه انتظار دریافت کمک از شرکایش در روند آستانه یعنی روسیه و ایران به منظور جلوگیری از ظهور یک کریدور تروریستی در مرز سوریه با ترکیه دارد.
او اظهار کرد: ترکیه به هیچ وجه اجازه نخواهد داد کریدور تروریستی در مرزهای جنوبی اش تشکیل شود و در این خصوص ما انتظار دریافت کمک از سمت شرکای فرآیند آستانه را داریم.
در عین حال ولادیمیر پوتین مذاکرات اجلاس سوچی را سازنده و جامع خواند.
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: ما مذاکراتی بسیار جامع را درباره سوریه به پایان رساندیم. این مذاکرات به نحوی سازنده و تعاملی برگزار شد و من متذکر می شوم که نشستهای سه جانبه ما حالت منظمی پیدا کرده است. امروز ما چهارمین نشستمان را برگزار کردیم و این همکاری نزدیک به ما اجازه میدهد به صورت موثر اقداماتمان به هدف عادی سازی وضعیت در جمهوری عربی سوریه به صورت بلند مدت را حاصل کنیم.
وی افزود: ما به صورت مشترک با شرکایمان حوزه های کلیدی همکاری بیشتر را برای حل بحران سوریه شناسایی کردیم. توافقات حاصله در این خصوص در بیانیه مشترک نهایی بازتاب یافت.
رئیس جمهور روسیه خاطر نشان کرد، روسیه، ایران و ترکیه به اجرایی شدن سریع کار کمیته قانون اساسی سوریه که برای رسیدگی به جوانب اساسی نظامی دولتی آینده در این جمهوری طراحی شده کمک خواهند کرد و سه کشور فعالانه روی این مساله کار کرده و پیشرفت حاصل کرده اند.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا: از گزینه مداخله نظامی در ونزوئلا حمایت نخواهیم کرد
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا چهارشنبه گفت که با وجود سخنان چند روز اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده، کنگره این کشور از گزینه دخالت نظامی در ونزوئلا حمایت نخواهد کرد.
به نوشته وبگاه شبکه خبری «تی.آر. تی» «الیوت آنگل» رئیس دموکرات کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در ابتدای جلسه استماع این کمیته گفت: «به شدت نگران نمایش قدرت رئیس جمهور مبنی بر وجود گزینه نظامی برای دخالت در ونزوئلا هستم. من به حضار در این جلسه و هر کس دیگر به وضوح میگویم که مداخله نظامی آمریکا در ونزوئلا گزینه (ما) نیست.»
رئیس جمهور آمریکا چندی قبل از احتمال بکارگیری گزینه نظامی در ونزوئلا خبر داده بود.
وزارت کشور ونزوئلا نیز در همین رابطه اعلام کرد که نیروهای امنیتی مقادیر زیادی تسلیحات آمریکایی را در انبار فرودگاه شهر «والنسیا» در این کشور کشف و مصادره کردند.
وزارت کشور ونزوئلا در بیانیهای خود از مصادره چند قبضه مسلسل، مقادیری مهمات، دستگاههای رادیویی و تلفنهای همراه خبر داد.
آمریکا: حل بحران ونزوئلا با استعفای مادورو میسر است!
فرستاده ویژه آمریکا برای ونزوئلا مدعی شد حل بحران سیاسی در این کشور آمریکای لاتین تنها با استعفای نیکولاس مادورو ممکن می شود.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا برای ونزوئلا در اظهارتی مدعی شد، حل بحران در ونزوئلا تنها بعد از استعفای نیکولاس مادورو، رئیس جمهور این کشور ممکن می شود.
او همچنین وعده داد که به زودی به منطقه سفر خواهد کرد اما زمان دقیق آن را تعیین نکرد.
این اظهارات الیوت آبرامز بعد از آن مطرح می شوند که کارلوس وچیو، سفیری که از سوی خوآن گوآیدو، رهبر مخالفان ونزوئلا و رئیس جمهور خودخوانده آنها، برای حضور در آمریکا تعیین شده، خطاب به قانونگذاران آمریکایی گفت، آنها باید فشارها را بر کاراکاس تشدید کنند.
الیوت آبرامز در صحبتهایش در حاشیه کنفرانس جهانی بحران انسانی در ونزوئلا گفت: سفری (از جانب من) انجام خواهد شد اما در حال حاضر هیچ چیز در این خصوص اعلام نمیشود. قطعا من این سفر را انجام می دهم اما فعلا در مورد آن جزئیاتی اعلام نمیکند.
آبرامز در پاسخ به سوالی در خصوص این که آیا قصد دارد با مقامهای روسیه به منظور بحث بر سر بحران ونزوئلا ارتباط داشته باشد گفت: اگر در این زمینه برنامه ای داشته باشم آن را اعلام خواهیم کرد اما در این خصوص هم فعلا چیزی برای اعلام کردن نیست.
دولت آمریکا چندی پیش بعد از آن که خوآن گوایدو خودش را به عنوان رئیس جمهور موقت خودخوانده ونزوئلا اعلام کرد، در حمایت از اقدام وی میلیارد ها دلار از دارایی های نفتی ونزوئلا را توقیف کرد.
وقتی جان بولتون و بخش عمده «چپگرایان» ایرانی یک نظر مشابه پیدا می کنند!
بولتون: چین یک توسعهطلبِ غارتگر است
مشاور امنیت ملی کاخ سفید در تماس تلفنی با رئیس جمهوری منتخب السالوادور، مدعی شد که کمکهای چین به این کشور آمریکای مرکزی با هدف توسعهطلبی و غارتگری انجام میشود.
به گزارش رویترز، جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در تماس تلفنی با «نایب باکل» (Nayib Bukele) برنده انتخابات ریاست جمهوری السالوادور، خواستار مقابله وی با توسعهطلبی و غارتگری چین شد!
گفتنی است برای نخستین بار فردی غیروابسته به ۲ حزب سنتی السالوادور موفق به کسب عنوان ریاست جمهوری شده و وعده داده که بعد از تصاحب قدرت، شریک و دوست خوبی برای آمریکا باشد.
این درحالی است که دولت چپگرای قبلی به واسطه آنکه در آگوست ۲۰۱۸، با چین وارد رابطه دوستانه شد؛ خشم آمریکا را برانگیخت.
بولتون همچنین در تماس تلفنی اخیر، از السالوادور به دلیل برخورداری از مزایای این دوستی انتقاد کرد.
پکن در حمایت از پروژههای اجتماعی السالوادور، به این کشور آمریکای مرکزی ۱۵۰ میلیون دلار کمک مالی ارائه داده است.
درخواست بولتون درحالی مطرح میشود که هفته گذشته یکی از مشاوران رئیس جمهور جدید السالوادور، از تمایل وی برای حفظ رابطه دوستانه با چین خبر داد.
قطر مذاکره با روسیه برای خرید سامانه «اس- ۴۰۰ » را تایید کرد
» «فهد بن محمد العطیه» سفیر قطر در مسکو در مصاحبه با خبرگزاری «رویترز» ضمن تایید تمایل به خرید سامانه موشکی «اس-۴۰۰» گفت: «ما به عربستانیها نمیگوییم که چه چیزی باید بخرند به همین صورت نیز اجازه نمیدهیم آنها در روابط ما با روسیه دخالت کنند.»
سفیر قطر در مسکو افزود که به خاطر تحریمهای اعمال شده بر روسیه در زمینه صادرات تسلیحاتی، تاکنون قراردادی بین دوحه و مسکو در این زمینه امضاء نشده است. این در حالی است که عربستان سعودی اعلام کرده که در صورت استقرار سامانه موشکی اس-400 در قطر، اقدام نظامی انجام خواهد داد.
«پاول لدون» تحلیلگر امور نظامی در گفت وگو با نشریه نیو عرب در این زمینه گفت: «عربستان سعودی با ریاکاری فراوان در تلاش جهت دستیابی به سامانه موشکی بسیار پیشرفته اس-400 است.»
بر اساس این گزارش، عربستان، بحرین، امارات و مصر در ژوئن (خرداد) 2017 با متهم کردن قطر به حمایت از برخی گروهها در سطح منطقه و روابط نزدیک با ایران، رابطه خود با این کشور را قطع کردند.
بعد از این ماجرا نیز عربستان و متحدان این کشور راههای هوایی، دریایی و زمینی به قطر را مسدود کرده و 13 شرط برای رفع آنها گذاشتند که این کشور تاکنون با قبول آنها مخالفت کرده است.
قطر با رد اتهامهای ریاض، همواره گفتوگوهای برابر برای خاتمه این بحران را خواستار شده است.
بندر بن سلطان: اوباما بهدلیل مذاکرات با ایران حاضر نبود اقدامی علیه سوریه انجام دهد
شاهزاده «بندر بنسلطان» رئیس پیشین استخبارات عربستان سعودی، روز گذشته در گفتوگو با پایگاه خبری «ایندیپندنت عربی» اظهار داشت، دولت «باراک اوباما» رئیسجمهوری سابق آمریکا برای اقدام نظامی در سوریه بهدلیل مذاکرات با ایران درباره پرونده هستهای آن، فریبکاری میکرد.
بندر بنسلطان تصریح کرد، همپیمانان واشنگتن شوکه شدند زمانی که بعداً مشخص شد که دستاوردهای ایران در سوریه بهدلیل مذاکرات اوباما با تهران درباره پرونده هستهای بوده است.
این شاهزاده سعودی گفت: «دریافتیم که او در آن زمان با ایران بر سر برنامه هستهای آن مذاکره میکند و نمیخواهد دست به اقدامی بزند که این مذاکرات را بر هم بزند در حالی که طرف ایرانی امیدوار به لغو تحریمها بود».
او در ادامه گفت: «اوباما از عقبنشینی ایرانیها از مذاکرات هستهای نگران بود، موضوع عجیب این بود که فرانسه و انگلیس هواپیماهای نظامی به قبرس اعزام کرده بودند تا در اقدام نظامی مشترک و فراگیر با ایالات متحده، اهداف شیمیایی سوریه و برخی دیگر را بمباران کنند».
رئیس پیشین استخبارات عمومی عربستان سعودی افزود: «آمریکاییها گفتند که آنها در (جمعآوری) دادههای اطلاعاتی، پشتیبانی و هدف قرار دادن تأسیسات شیمیایی مشارکت خواهند کرد».
شاهزاده بندر خاطرنشان کرد که «عبدالله بن عبدالعزیز» پادشاه وقت سعودی از واکنش اوباما و فریبکاری او غافلگیر شد. او در گفتوگوی تلفنیاش با اوباما، گفت: «نمیتوانم باور کنم که روزی را خواهم دید که رئیس ایالات متحده آمریکا به من دروغ میگوید.»، در حالی که اوباما تلاش میکرد از موضع خود دفاع کند.
این مقام سابق سعودی عنوان داشت، خطوط قرمزی، که کاخ سفید بارها برای «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه ترسیم کرده بود صرفاً شانتاژ رسانهای بود.
او همچنین فاش کرد که در آن زمان، اعتماد میان ریاض و واشنگتن، بهدلیل مبهم بودن موضع اوباما درقبال ایران و رئیسجمهوری سوریه در حال کمرنگ شدن بود و همین امر باعث میشد مسئولان سعودی نسبت به تمامی تحرکات دولت آمریکا مردد باشند.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟