اخبار ايران و جهان
اخبار ايران و جهان
از متن:
دسترسی به موقعیت و مسئولیت های برابر و همه جانبه در زمینه های حقوقی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، مزد برابر با مردان در مقابل کار یکسان، آزادی عقیده، بیان، تشکل، تجمع و … مضمون بخشی از مطالبات انبوه زنان را تشکیل می دهند.
بنابراین زنان در تمام جهان و ایران ضمن حفظ دستاوردهایشان، شعار کار برای تهیه نان و آزادی برای برخورداری از زندگی شایسته و انسانی را فریاد زده و در جهت محو عوامل تولید و بازتولید ستم و نابرابری از پای نمی نشینند.
گرامی باد ۸مارس (۱۷اسفند) روز جهانی زن!
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
اسفند ۹۷
#نان_کار_آزادی_حق_مسلم_ماست_
آدرس ایمیل سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه🔻
syndica.hafttape@gmail.com
🔻 صفحه #تلگرام #سندیکای کارگران.نیشکر هفت تپه ⬇️
@syndica_7tape
E
سناتورهای آمریکا: طرح پیشگیری از مسیر جنگ با ایران فورا تصویب شود
تام یودال» سناتور دموکرات از ایالت نیومکزیکو و «ریچارد جی. دوربین» سناتور دموکرات از ایالت ایلینوی آمریکا در یادداشتی مشترک که روز پنجم مارس در روزنامه واشنگتن پست منتشر شد، خواستار اقدام فوری و قاطعانه کنگره برای مقابله با اقدام نظامی احتمالی دولت ترامپ علیه ایران شدند.
آنها در این یادداشت مینویسند: «شانزده سال پس از تجاوز آمریکا به عراق، ما بار دیگر با تکیه بر استدلالهای معیوب و گمراه کننده [دولت ترامپ] به سمت یک مناقشه غیرضروری در خاورمیانه کشیده می شویم. سیاست دولت ترامپ در قبال ایران که بر روی خاکستر استراتژی شکست خورده [آمریکا] در عراق پایه ریزی شده است، ما را به سمت اقدام نظامی با امید تغییر رژیم در تهران سوق میدهد. ما نباید اشتباهات گذشته را تکرار کنیم و کنگره باید در اسرع وقت در مسیر اطمینان یافتن از [عدم تکرار این اشتباه] دست به اقدام زند.
دولت ترامپ نیز مانند دولت جورج دبلیو. بوش و بهانههایش برای راه اندازی جنگ علیه عراق، روایتهای دروغینی را از عدم پایبندی ایران به تعهدات خود ذیل برجام ارائه کرده است، و [مدعی شده است که] این کشور تا حدودی مسئول ظهور دولت اسلامی در سوریه [داعش] است…. در جریان نشست اخیر خاورمیانه در ورشو، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل قصد و نیت خود را آشکارا بیان کردند و پمپئو گفت که دستیابی به ثبات در خاورمیانه بدون مقابله با ایران امکانپذیر نیست.
دولت ترامپ همچنین در تلاش برای جعل یک رابطه محکم میان القاعده و ایران است- آنهم بر پایه نظریههای مبهم و فقدان شواهد محکم. برخی گمانه زنیها حاکی از آن است که مقامات دولت [ترامپ] با توسل به روایت القاعده و ادعای داشتن اختیار قانونی جهت اقدام نظامی تحت لوای مجوز استفاده از نیروی نظامی سال ۲۰۰۱- که برای راه اندازی جنگ افغانستان به کار رفت- حمله به خاک ایران را مدنظر دارند.
قبل از آغاز یک جنگ غیرمسئولانه و پرهزینه دیگر، ما باید از قوه ادراک خود بهره ببریم. ما باید به درسهای تاریخ توجه کنیم و کنگره باید از اختیار قانونی خود برای مقابله با گامهای بی پروایانه رئیس جمهور در مسیر جنگ با ایران استفاده کند. این کنگره است که به تنهایی از اقتدار لازم برای اعلام جنگ برخوردار است، نه شخص رئیس جمهور. کنگره باید برای رئیس جمهور آمریکا روشن سازد که بدون کسب مجوز از آن، به مناقشه دیگری در منطقه خاورمیانه وارد نشود. پایان دادن به تهدید فزاینده یک فاجعه امنیت ملی، بازگرداندن کشور به مسیر دیپلماسی و بازسازی اعتماد بین المللی به سیاست خارجی آمریکا بر عهده کنگره است.
سیاستها و اعلامیههای رسمی ترامپ تنها به تنشها در منطقه دامن زده است. از زمان خروج رئیس جمهور ترامپ از توافق هستهای ایران، وی درگیر گفتمانی قلدرمآبانه با هدف تشدید خصومتها شده است. امروز، آمریکا در این نقض عهد یکه و تنهاست، و دوستان و دشمنان را به یک اندازه با تهدیدات و تحریمها مرعوب میسازد.
این لطمه دیرپا به موقعیت آمریکا در عرصه جهانی، ما را منزوی و با شانس اندکی برای در دست گرفتن رهبری [جهان] رها ساخته است.
در هیچ کجا به اندازه نشست ورشو این واقعیت جدید نمود نیافت. این گردهمایی در کنار دستاورد اندک خود، ناامیدی فزاینده جامعه بین الملل از سیاستهای یکجانبه دولت ترامپ را به خوبی به نمایش گذارد. یکی از نشانههای افول نفوذ ترامپ در خارج از مرزهای آمریکا آن است که به رغم شرکت پمپئو و مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا در این نشست، اعضای کلیدی [و امضا کننده] توافق هستهای ایران- از جمله فرانسه، آلمان، اتحادیه اروپا، روسیه و چین- یا در این نشست شرکت نکردند یا دیپلماتهای رده پایین خود را به این نشست اعزام کردند.
در سال ۲۰۰۲ رئیس جمهور جورج دبلیو بوش تأیید کنگره را برای جنگ عراق به دست آورد، اما ترامپ و کادر مشاوران جنگ طلب او در حال حاضر ما را لحظه به لحظه به یک جنگ غیرقانونی و فاقد مجوز کنگره یا حمایت شورای امنیت سازمان ملل سوق میدهند.
از این رو ما قصد داریم که به زودی پیش نویس لایحهای دوحزبی را مجدداً به کنگره ارائه کنیم که به موجب آن، تصویب هرگونه بودجه برای تأمین هزینههای حمله غیر قانونی به ایران ممنوع میشود. «قانون پیشگیری از جنگ غیرقانونی با ایران» ضمن مجازات تهران، اقتدار و اختیار کنگره برای اعلام جنگ را مورد تأیید قرار داده و رئیس جمهور را از کشاندن کشور به داخل یک مناقشه غیرضروری دیگر باز میدارد.
تا زمانی که ما از کنگره تقاضا نکنیم که قاطعانه و به فوریت مانع از حرکت رئیس جمهور به سمت جنگ شود، محکوم به تکرار اشتباهات گذشته خود هستیم. و یک بار دیگر همگی ما بهای آن را خواهیم پرداخت».
لازم به ذکر است که این دو سناتور دموکرات کنگره آمریکا در ماه سپتامبر ۲۰۱۸، برای اولین بار طرح پیشگیری از جنگ غیرقانونی با ایران را به مجلس سنا ارائه کردند، اما به واسطه نزدیک بودن به پایان دوره سنا و درگیری دولت و کنگره آمریکا بر سر لایحه بودجه پیشنهادی ترامپ به ساخت دیوار مرزی مکزیک، این طرح در نوبت بررسی قرار نگرفت و برای دوره بعد کنگره از دستور کار خارج شد.
نه اروپا و نه دولت ایران نمی دانند «اینستکس» چگونه
میتواند کار کند و مشکل گشا باشد
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران که برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور ایران و گروه 1+4 در وین به سر میبرد، پیش از این نشست در گفتوگویی عنوان کرد: اعضای برجام (1+4) به دنبال ایدهها و ابتکارات و مکانیسمهایی در این مدت بودند که بتوانند خروج آمریکا از این توافق را جبران کنند و راهحل هایی را برای ادامه همکاری اقتصادی با ایران ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه ابتکاراتی انجام شده که یکی از مهمترین آنها اینستکس و مکانیسم مالی اروپاست، یادآور شد: البته در ابتدای راه خودش است و هنوز نمیدانیم چگونه میتواند مشکل گشا باشد و چگونه کار کند، نیاز است بحثهای کارشناسی مفصلی داشته باشیم.
معاون سیاسی وزیر خارجه ایران با بیان اینکه اینستکس خیلی دیر عرضه شده، تصریح کرد: خواست ما از اروپا این است که خیلی جدیتر در این عرصه وارد شوند.
اگر روحانی از سفر بشار اسد به تهران خبر داشت، ممکنبود هواپیمای اسد توسط اسراییل و آمریکا نابود شود
انتخاب
کریمی قدوسی در ادعایی عجیب در توییتر خود نوشت: نهادهای امنیتی نبایستی سفر بشار اسد رابه اطلاع رئیس جمهورو وزیرامورخارجه میرساندند.
۱. در شرایطی که جاسوس سیا (جیسون رضاییان) آنقدر به آقای روحانی نزدیک میشود که طعم آدامس او را هم باخبر است.
۲. در شرایطی که جاسوس MI۶ با مسئول ارتباطات ریاست جمهوری و پسر خواهر آقای روحانی تماس تلفنی برقرار میکند.
۳. در شرایطی که جاسوس انگلیس و آمریکا، دری اصفهانی که محکومیت قطعی دارد؛ نبض مذاکرات هستهای در حوزه تحریم پولی و بانکی را با حمایت شخص آقای ظریف به دست میگیرد…
۴. در شرایطی که نزارزاکا جاسوس محکوم شده آمریکایی با معاون زنان ریاست جمهوری، خانم ملاوردی و برای اجرای پروژه استحاله فرهنگی خانواده ایرانی ارتباط برقرار میکند…
۵. در شرایطی که جاسوسانی زبده در پوشش فعال محیط زیست همچون سیدامامی و ده نفر دیگر با حمایت اداری معاونین رییس جمهور خانم ابتکار و آقای آشنا، سخت مشغول سرقت و جاسوسی اطلاعات و اسرار کشور هستند…
۶. در شرایطی که کاوه مدنی دوتابعیتی جاسوس در حوزه آبی کشور باحمایت دیگر معاون محترم ریاست جمهوری، عیسی کلانتری سمت گرفته و بعد از برملا شدن چهره واقعیاش او را از کشور فراری میدهند.
نهادهای امنیتی نبایستی سفر بشار اسد را به اطلاع رئیس جمهور و وزیر امور خارجه میرساندند. اگر این دقت به عمل نمیآمد چه بسا هواپیما حامل بشار اسد در سفر به تهران و برگشت به دمشق مورد حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی واقع میشد. و قطعا اطلاعات مداری و حفظ و حراست از اسرار هیچ ناراحتی و استعفایی را برنمیتابد.
این را می گویند دلسوز مردم و وطنپرست: رهبر شورشیان ونزوئلا خواستار تحریم بیشتر کشورش شد
به نقل از رویترز، «خوان گوایدو»، رهبر شورشیان و مخالفان ضد دولتی ونزوئلا خواستار تحریمهای اقتصادی بیشتر علیه کشورش از سوی اتحادیه اروپا شد.
گوایدو همچنین اخراج سفیر آلمان از ونزوئلا را تهدیدی علیه آلمان عنوان کرد و خواستار واکنش اتحادیه اروپا به این اقدام دولت ونزوئلا شد.
رهبر شورشیان ونزوئلا در این گفتگو از اتحادیه اروپا خواسته است تا پیش از هر اقدامی تحریمهای اقتصادی علیه دولت مادورو را افزایش دهد.
روز گذشته دولت ونزوئلا اعلام کرد که به سفیر آلمان ۴۸ ساعت مهلت داده است تا خاک ونزوئلا را ترک کند. دانیل مارتین کریئنر، سفیر آلمان به دلیل «مداخله در امور داخلی ونزوئلا» اخراج شده است.
تله سور: سفر «خوان گوآیدو» به کشورهای آمریکای لاتین در سایه اعتراضات مردمی
«خوان گوآیدو» رهبر مخالفان دولت ونزوئلا، پس از خروج غیر قانونی از این کشور و سفر به کشورهای آمریکای لاتین از جمله کلمبیا، برزیل، پاراگوئه، آرژانتین و اکوادور با تظاهرات مردم علیه خود روبرو گشت.
تارنمای خبری ونزوئلایی «تله سور» در گزارش خود نوشت: خوآن گوآیدو در هنگام ورود به این کشورها با تظاهرات گسترده ای علیه خود مواجه شد و تظاهرکنندگان به طرح های وی مبنی بر نابودی دولت قانونی «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا در زیر سایه حمایت دولت آمریکا اعتراض کردند.
سفر گوآیدو به کلمبیا
اولین مقصد سفر این رهبر مخالف ونزوئلایی روز جمعه 22 فوریه به کلمبیا بود و در مراسمی که برای حمایت و ارائه کمکهای آمریکایی به مخالفان «نیکلاس مادورو» برگزار شده بود، شرکت کرد.
این در حالی است که پیش از آن، مادورو اعلام کرده بود مرزهای ونزوئلا با برزیل بسته شده و در حال بررسی بستن مرزها با کلمبیا نیز هستند. این دو کشور از حامیان اصلی مخالفان دولت قانونی ونزوئلا در منطقه هستند.
طی اقامت گوآیدو در این کشور، تظاهراتی در 25 فوریه از سوی معترضان در خیابان های بوگوتا (پایتخت کلمبیا) برگزار شد.
معترضان «ایوان دوکه» رئیس جمهور کلمبیا را «غاصب» خواندند و عملکرد گروه لیما (متشکل از برخی از کشورهای آمریکای لاتین) که بر مداخله در سیاست ونزوئلا اصرار می ورزند، رد کردند.
از سوی دیگر، گوآیدو که به رغم ممنوعالخروجی، به خارج از کشور سفر کرده بود، دیروز (سه شنبه) به کاراکاس (پایتخت ونزوئلا) بازگشت و همزمان از مردم خواست تظاهرات سراسری در این کشور برگزار کنند.
سفرگوآیدو به برزیل
گوآیدو در 28 فوریه، با شعار «میهن عزیزم» وارد برزیل شد، شعاری که تحت ادای احترام به رهبر انقلاب بولیواری ونزوئلا، «هوگو چاوز» صورت گرفت، اما در واقع، این شعار گوآیدو از سوی مقامات دولت راست گرای «ژایر بولسونارو» رئیس جمهور برزیل و جنبش های اجتماعی رد شد.
این در حالی است که در 27 فوریه، قبل از ورود گوآیدو به برزیل، جنبش های اجتماعی اعتراض خود را دربرابر کنسولگری آمریکا به دلیل انجام اقدامات کودتاگرایانه این کشور علیه ونزوئلا و علیه رئیس جمهور نیکولاس مادورو، ابراز کردند.
سفر گوآیدو به پاراگوئه
معترضان پاراگوئه در تاریخ 1 مارس در برابر وزارت امور خارجه این کشور علیه سفر گوآیدو به این کشور و تهدیدات آمریکا مبنی بر مداخله نظامی علیه ونزوئلا تظاهرات کردند و خواستار ممانعت از سفر گوآیدو به پاراگوئه شدند.
«ماریو عبدو بنیتز» رئیس جمهوری پاراگوئه از حزب راست گرا، مشروعیت دولت نیکلاس مادورو را به رسمیت نمی شناسد.
خوان گوایدو در پیامی در توئیتر نوشت: «دیدار با رئیس جمهور پاراگوئه، بخشی از سفر او برای کنار زدن قدرت و دوران انتقال برای دولت و برگزاری انتخابات آزاد است.»
سفر گوایدو به اکوادور:
خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا در ادامه سفر خود به منطقه آمریکای جنوبی روز شنبه وارد اکوادور شد و با «لنین مونرو» رئیس جمهوری این کشور در شهر ساحلی «سالیناس» دیدار کرد.
مونرو در این دیدار حمایت خود را از گوآیدو ابراز کرد.
گوآیدو خبر داده بود که قصد دارد پس از این سفر، با هواپیمایی که توسط نیروهای مسلح کلمبیایی تهیه شده است، به ونزوئلا بازگردد و به روند کار کودتاگرایانه خود برای سرنگونی نیکولاس مادورو ادامه دهد.
در همین حال، گوآیدو براساس درخواست خود برای ممنوعیت دارایی های دولت ونزوئلا در خارج از کشور، از تحمیل افزایش تحریم های اقتصادی توسط آمریکا علیه ونزوئلا خبر داد.
مترجم: نگین فلکشاهی
جان بولتون: آمریکا تشدید تحریمها علیه کره شمالی را بررسی میکند
مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا میگوید در صورتی که پیونگ یانگ برنامه هستهای خود را متوقف نسازد، دولت واشنگتن گزینه تشدید تحریمها علیه کره شمالی را بررسی خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه گفت در صورتی که پیونگ یانگ برنامه هستهای خود را متوقف نسازد، دولت واشنگتن گزینه افزایش تحریمها علیه کره شمالی را بررسی خواهد کرد.
وی در مصاحبه با شبکه فاکس بیزنس گفت: «اگر آنها [دولت کره شمالی] به انجام این کار تمایل ندارند، پس من فکر میکنم که رئیس جمهور ترامپ خیلی شفاف و صریح بود. … آنها از تحریمهای اقتصادی سنگین و طاقت فرسا که علیه آنها وضع شده است، رهایی نخواهند یافت و ما در واقع گزینه تشدید این تحریمها را بررسی خواهیم کرد».
این در حالی است که خبرگزاری یونهاپ در کره جنوبی نیز روز سه شنبه در گزارشی از مشاهده نشانههایی دال بر از سرگیری فعالیت در سایت پرتاب موشک هستهای «تانگ چانگ- ری» – به رغم تعهدسپاری مقامات پیونگ یانگ به تخریب این سایت و سایتهای مشابه آن- خبر داد.
سازمانملل: تحریمهای آمریکا و اروپا بحران ونزوئلا را تشدید کرده است
میشل باشله رئیس کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد که تحریمهای بین المللی (آمریکا و متحدانش) ، بحران سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در ونزوئلا را تشدید کرده است.
رئیس کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل در برابر شورای حقوق بشر این سازمان گفت: شرایط ونزوئلا به روشنی نشان میدهد که نقض حقوق مدنی و سیاسی از جمله عدم احترام به آزادیهای اساسی و استقلال نهادهای کلیدی چگونه میتواند منجر به وخامت اوضاع در موضوعات اقتصادی و اجتماعی شود.
این در حالیست که شورای حقوق بشر سازمان ملل قرار است وضعیت کنونی ونزوئلا را ۲۰ ماه مارس (۲۹ اسفند) با حضور میشل باشله بررسی کند.
زنده باد ونزوئلا: ونزوئلا سفیر آلمان را اخراج کرد!
وزارت امور خارجه ونزوئلا، سفیر آلمان در این کشور را به دلیل دخالت در امور داخلی ونزوئلا، عنصر نامطلوب خواند.
وزارت امور خارجه ونزوئلا گفت: ونزوئلا، «دنیل مارتین کرینر» سفیر آلمان در ونزوئلا را به دلیل دخالت مداوم در امور داخلی ونزوئلا، که نقض آشکار قوانین روابط دیپلماتیک است، را عنصر نامطلوب میداند.
وزارت امور خارجه ونزوئلا افزود: سفیر آلمان نقش سیاستمدار مرتبط با مخالفان در ونزوئلا را بازی میکند که این اقدامی، غیر قابل قبول است.
وزارت امور خارجه ونزوئلا ۴۸ ساعت به سفیر آلمان فرصت داده است تا این کشور را ترک کند.
حملات هوایی جنگنده های اسرائیلی به نوار غزه
جنگنده های متجاوز رژیم اسرائیل دیشب برخی مواضع را در نوار غزه هدف قرار دادند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، در این حملات پایگاه بدر وابسته به گردان های عزالدین قسام شاخه نظامی حماس با دو موشک هدف قرار گرفت. این پایگاه در مناطق مرکزی نوار غزه قرار دارد. موشک سوم نیز به منطقه ای در شرق خانیونس شلیک شد.
وزارت بهداشت در غزه ضمن تکذیب هرگونه آسیب دیدگی در این حملات، اعلام کرد تحولات میدانی را از نزدیک زیر نظر دارد.
ارتش رژیم اسرائیل اعلام کرد این حملات در واکنش به ارسال بالن های آتش زا به شهرک های اطراف نوار غزه انجام شد.
مادورو خواستار تظاهرات ضد امپریالیستی در ونزوئلا شد
رئیس جمهور قانونی ونزوئلا خواستار برگزاری تظاهرات «ضد امپریالیستی» مردم ونزوئلا در روز نهم ماه مارس شد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «نیکلاس مادورو» روز سه شنبه در سخنرانی خود به مناسبت سالروز درگذشت «هوگو چاوز» رئیس جمهور پیشین ونزوئلا، از مردم این کشور خواست تا در روز نهم مارس (۱۸ اسفند) تظاهرات ضد امپریالیستی برگزار نمایند.
وی در سخنرانی خود گفت: «نهم مارس چهارمین سالروز صدور فرمان ننگین اوباما است که در آن، ونزوئلا را یک تهدید خواند. آن روز (نهم مارس) به عنوان روز ضد امپریالیسم تعیین خواهد شد و ما در آن روز (روز شنبه) برای تظاهرات به خیابانها می رویم».
گفتنی است که فرمان مورد اشاره مادورو، یک فرمان اجرایی است که «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۵ به امضا رساند و به موجب آن، ونزوئلا را «تهدیدی فوق العاده علیه امنیت ملی آمریکا» خواند و علیه شخصیتهای سیاسی و نظامی ونزوئلا تحریمهای گستردهای وضع نمود.
مادورو در ادامه سخنان خود با اشاره به گروه مخالفان سیاسی ونزوئلا که حول رهبری «خوآن گوآیدو» کودتاچی گرد آمدند، گفت: «ما اقلیت را شکست خواهیم داد، هیچکس و هیچ چیز نمیتواند صلح و آرامش جمهوری [ونزوئلا] را مختل سازد».
شایان ذکر است که روز ۲۳ ژانویه سال جاری، گوآیدو کودتاچی آمریکائی با غیردموکراتیک خواندن ریاست جمهوری نیکلاس مادورو، خود را به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور معرفی کرد و در پی آن، شماری از کشورهای غربی از جمله آمریکا با تأیید این ریاست جمهوری خودخوانده، حمایت قاطع خود را از مخالفان دولت ضد امپریالیستی ونزوئلا اعلام کردند.
روسیه: آمریکا از کشورهایی که با ایران همکاری میکنند باجگیری میکند
«میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه در آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز سهشنبه در نشست شورای حکام، اقدام دولت آمریکا برای ارعاب کشورهایی که با ایران همکاری میکنند را محکوم کرد.
به نوشته ایتارتاس، نماینده دائم روسیه گفت دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) نه تنها به تعهداتش برای رفع تحریمها علیه تهران عمل نکرده بلکه شروع به باجگیری اقتصادی از کشورهایی کرده که در حال همکاری با ایران هستند.
اولیانوف گفت: «واشنگتن نه تنها نتوانسته به تعهداتش برای رفع تحریمها عمل کند از سایر کشورهایی که در حال همکاری قانونی با ایران هستند، باجگیری اقتصادی میکند.»
اولیانوف تصریح کرد در نتیجه اقدام آمریکا، تمامیت توافق هستهای تضعیف شده و توازن میان بندهای هستهای و اقتصادی آن بر هم خورده است. وی گفت: «لطمات سنگینی به مفاد اقتصادی توافق وارد شده، در حالی که مفاد هستهای به صورت موثر اجرا میشوند.»
«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.
دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنیها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهور آمریکا این کارشکنیها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هستهای خارج خواهد کرد.
ترامپ سرانجام سهشنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشتماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران پس از دورههای زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.
او شامگاه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریمها علیه ایران را صادر کرد. دومین بسته تحریمها که بخشهای کشتیرانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار میدهند هم از روز ۱۴ آبانماه از سر گرفته شدهاند.
دولت ترامپ، در این بسته تحریمها از تلاشهای اولیه برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران عقبنشینی کرده و برای ۸ کشور معافیت از تحریمهای نفتی صادر کرد.
تصمیم ترامپ برای اعمال مجدد تحریمها علیه ایران با مخالفتهای زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم اسرائیل و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی به مخالفت با آن برخاستهاند.
بولتون اینقدر دلمان برای مردم ونزوئلا میسوزد که در تدارک تحریمهای جدید علیه ونزوئلا هستیم!
به نقل از رویترز، جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید از قصد آمریکا برای اعمال تحریمهای جدید علیه دولت کاراکاس خبر داد تا بهاینترتیب، فشارها بر نیکلاس مادورو رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا افزایش یابد.
بولتون در این باره مدعی شد: به دنبال تحریمهای جدید هستیم؛ اقداماتی جدید تا توانایی مالی مادورو را محدود کنیم و به اینترتیب، مانع از ادامه بقای وی در قدرت شویم.
این درحالی است که «الیوت آبرامز» نماینده آمریکا در امور ونزوئلا نیز از احتمال وضع تحریمهای ثانویه بر شرکتها و اتباع غیرآمریکایی خبر داد که با دولت مادورو در ارتباط هستند.
گفتنی است بیش از یک ماه پیش، خوان گوایدو رئیس کنگره ملی ونزوئلا، با برخورداری از حمایت آمریکا، مشروعیت مادورو را زیر سوال برد و عنوان ریاستجمهوری را از وی غصب کرد.
سوریه در مقابله با اشغالگری اسرائیل در جولان تردید نخواهد کرد
«فیصل المقداد» در دیدار با ژنرال «کریستین لوند» رئیس کمیته حافظ صلح سازمان ملل و هیأت همراه گفت: سوریه به مبارزه با گروههای تروریستی ادامه میدهد و برای دمشق، اولویت برقراری ثبات و امنیت در سراسر کشور و دستیابی به صلحی عادلانه و فراگیر در منطقه است.
وی بر لزوم توقف نقض قطعنامههای سازمان ملل از سوی رژیم اسرائیل و حمایت این رژیم از گروههای تروریستی تاکید کرد و گفت این موضوع ثبات منطقه را بر هم میزند و امنیت و صلح بین المللی را تهدید میکند.
معاون وزیر خارجه سوریه گفت: به همین خاطر، سوریه در رویارویی با تلاشهای اسرائیل و مزدورانش برای ادامه اشغال جولان سوریه، تردید نخواهد کرد.
تندتر شدن لحن مقامات روسی برضد واشنگتن
مقامات روسیه تهدید کرده اند در صورت ادامه اقدامات مداخله جویانه کاخ سفید در امور داخلی ونزوئلا ، اقدامات تقابلی سخت تری در دستور کار قرار می دهند.
در پی تشدید اقدامات مداخله جویانه آمریکا در امور داخلی ونزوئلا ، مقامات روسی نیز تهدید کرده اند در صورت ادامه اقدامات مداخله جویانه کاخ سفید در امور داخلی ونزوئلا ، اقدامات تقابلی سخت تری در دستور کار قرار می دهند.
اقدام آمریکا به تحریم جنبش النجباء عراق
وزارت خزانه داري آمريکا، گروه النجباء عراق را در فهرست ویژه گروههای تروریستی قرار داده است.
دفتر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم بیانیه ای در این خصوص منتشر کرد که در آن آمده است وزارت امور خارجه گروه حرکت النجباء و اکرم عباس الکعبی دبيرکل آن را به موجب فرمان اجرایی شماره 13224 در فهرست ویژه خود قرار داده است. علاوه بر همه دیگر عواقب، تمامی دارایی ها و منافع آنها در اموال موجود در چارچوب حوزه قضائی آمریکا مسدود می شود و اتباع آمریکا به طور کلی از هرگونه تراکنش با آنها منع می شوند.
جنبش «النجباء» یکی از زیر مجموعههای سازمان بسیج مردمی عراق «حشد الشعبی» است که در سال 2014 با دستور «آیتالله سیستانی»، مرجع شیعیان عراق تشکیل شد. این جنبش در مبارزه با گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه نقش محوری ایفا کرده است.
راشاتودی: اذعان پرویز مشرف به حملات تروریستی علیه هند
پایگاه اینترنتی راشا تودی در گزارشی نوشت: پرویز مشرف رئیس جمهور پیشین پاکستان اذعان کرد سازمان های اطلاعاتی این کشور در زمان ریاست جمهوری وی از تروریست های «جیش محمد» برای حمله به هند استفاده کرده اند.
این اظهارات مشرف در وضعیتی صورت می گیرد که این گروه شبه نظامی در مرکز تنش های هند و پاکستان بر سر منطقه کشمیر قرار گرفته است. مشرف در پاسخ به یک روزنامه نگار پاکستانی که از وی پرسید چرا هیچگاه در زمان ریاست جمهوری خود در فاصله سال های 2001 تا 2008 علیه جیش محمد دست به هیچ اقدامی نزد گفت: نهادهای اطلاعاتی ما در جنگی تمام عیار میان هند و پاکستان درگیر بودند. آنها در پاکستان بمب گذاری می کردند و ما هم همین کار را در هند می کردیم. آن موقع وضع فرق می کرد و من هم اصراری نداشتم.
جیش محمد یک سال پیش از به قدرت رسیدن مشرف تاسیس شد. جنگجویان این گروه به رهبری مسعود اظهر حملاتی در کشمیر انجام دادند و تلاش کردند این منطقه را از هند جدا کنند و تحت اداره پاکستان قرار دهند. اقدامات این گروه ظرف سه هفته اخیر و به دنبال آنکه مسئولیت حملات چهاردهم فوریه را در هند بر عهده گرفت، در کانون توجهات قرار گرفت. این حملات که چهاردهم فوریه در پولواما اتفاق افتاد، به کشته شدن چهل نیروی شبه نظامی هندی منجر شد. این حادثه به موج تازه ای از تنش ها میان هند و پاکستان و درگیری های پراکنده مرزی میان دو کشور منجر شد.
به رغم اتهامات تکراری دهلی نو مبنی بر نفوذ اسلام آباد در جیش محمد، دولت پاکستان هر گونه ارتباط را با این شبکه جهادی رد می کند. آصف غفور سخنگوی ارتش پاکستان روز چهارشنبه مدعی شد: جیش محمد در پاکستان وجود خارجی ندارد. این اظهارات درست یک روز پس از آن صورت گرفت که پاکستان تحت فشار هند، چهل و چهار عضو این «سازمان ممنوعه» را بازداشت کرد.
از متن:
دسترسی به موقعیت و مسئولیت های برابر و همه جانبه در زمینه های حقوقی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، مزد برابر با مردان در مقابل کار یکسان، آزادی عقیده، بیان، تشکل، تجمع و … مضمون بخشی از مطالبات انبوه زنان را تشکیل می دهند.
بنابراین زنان در تمام جهان و ایران ضمن حفظ دستاوردهایشان، شعار کار برای تهیه نان و آزادی برای برخورداری از زندگی شایسته و انسانی را فریاد زده و در جهت محو عوامل تولید و بازتولید ستم و نابرابری از پای نمی نشینند.
گرامی باد ۸مارس (۱۷اسفند) روز جهانی زن!
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
اسفند ۹۷
#نان_کار_آزادی_حق_مسلم_ماست_
آدرس ایمیل سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه🔻
syndica.hafttape@gmail.com
🔻 صفحه #تلگرام #سندیکای کارگران.نیشکر هفت تپه ⬇️
@syndica_7tape
E
سناتورهای آمریکا: طرح پیشگیری از مسیر جنگ با ایران فورا تصویب شود
تام یودال» سناتور دموکرات از ایالت نیومکزیکو و «ریچارد جی. دوربین» سناتور دموکرات از ایالت ایلینوی آمریکا در یادداشتی مشترک که روز پنجم مارس در روزنامه واشنگتن پست منتشر شد، خواستار اقدام فوری و قاطعانه کنگره برای مقابله با اقدام نظامی احتمالی دولت ترامپ علیه ایران شدند.
آنها در این یادداشت مینویسند: «شانزده سال پس از تجاوز آمریکا به عراق، ما بار دیگر با تکیه بر استدلالهای معیوب و گمراه کننده [دولت ترامپ] به سمت یک مناقشه غیرضروری در خاورمیانه کشیده می شویم. سیاست دولت ترامپ در قبال ایران که بر روی خاکستر استراتژی شکست خورده [آمریکا] در عراق پایه ریزی شده است، ما را به سمت اقدام نظامی با امید تغییر رژیم در تهران سوق میدهد. ما نباید اشتباهات گذشته را تکرار کنیم و کنگره باید در اسرع وقت در مسیر اطمینان یافتن از [عدم تکرار این اشتباه] دست به اقدام زند.
دولت ترامپ نیز مانند دولت جورج دبلیو. بوش و بهانههایش برای راه اندازی جنگ علیه عراق، روایتهای دروغینی را از عدم پایبندی ایران به تعهدات خود ذیل برجام ارائه کرده است، و [مدعی شده است که] این کشور تا حدودی مسئول ظهور دولت اسلامی در سوریه [داعش] است…. در جریان نشست اخیر خاورمیانه در ورشو، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل قصد و نیت خود را آشکارا بیان کردند و پمپئو گفت که دستیابی به ثبات در خاورمیانه بدون مقابله با ایران امکانپذیر نیست.
دولت ترامپ همچنین در تلاش برای جعل یک رابطه محکم میان القاعده و ایران است- آنهم بر پایه نظریههای مبهم و فقدان شواهد محکم. برخی گمانه زنیها حاکی از آن است که مقامات دولت [ترامپ] با توسل به روایت القاعده و ادعای داشتن اختیار قانونی جهت اقدام نظامی تحت لوای مجوز استفاده از نیروی نظامی سال ۲۰۰۱- که برای راه اندازی جنگ افغانستان به کار رفت- حمله به خاک ایران را مدنظر دارند.
قبل از آغاز یک جنگ غیرمسئولانه و پرهزینه دیگر، ما باید از قوه ادراک خود بهره ببریم. ما باید به درسهای تاریخ توجه کنیم و کنگره باید از اختیار قانونی خود برای مقابله با گامهای بی پروایانه رئیس جمهور در مسیر جنگ با ایران استفاده کند. این کنگره است که به تنهایی از اقتدار لازم برای اعلام جنگ برخوردار است، نه شخص رئیس جمهور. کنگره باید برای رئیس جمهور آمریکا روشن سازد که بدون کسب مجوز از آن، به مناقشه دیگری در منطقه خاورمیانه وارد نشود. پایان دادن به تهدید فزاینده یک فاجعه امنیت ملی، بازگرداندن کشور به مسیر دیپلماسی و بازسازی اعتماد بین المللی به سیاست خارجی آمریکا بر عهده کنگره است.
سیاستها و اعلامیههای رسمی ترامپ تنها به تنشها در منطقه دامن زده است. از زمان خروج رئیس جمهور ترامپ از توافق هستهای ایران، وی درگیر گفتمانی قلدرمآبانه با هدف تشدید خصومتها شده است. امروز، آمریکا در این نقض عهد یکه و تنهاست، و دوستان و دشمنان را به یک اندازه با تهدیدات و تحریمها مرعوب میسازد.
این لطمه دیرپا به موقعیت آمریکا در عرصه جهانی، ما را منزوی و با شانس اندکی برای در دست گرفتن رهبری [جهان] رها ساخته است.
در هیچ کجا به اندازه نشست ورشو این واقعیت جدید نمود نیافت. این گردهمایی در کنار دستاورد اندک خود، ناامیدی فزاینده جامعه بین الملل از سیاستهای یکجانبه دولت ترامپ را به خوبی به نمایش گذارد. یکی از نشانههای افول نفوذ ترامپ در خارج از مرزهای آمریکا آن است که به رغم شرکت پمپئو و مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا در این نشست، اعضای کلیدی [و امضا کننده] توافق هستهای ایران- از جمله فرانسه، آلمان، اتحادیه اروپا، روسیه و چین- یا در این نشست شرکت نکردند یا دیپلماتهای رده پایین خود را به این نشست اعزام کردند.
در سال ۲۰۰۲ رئیس جمهور جورج دبلیو بوش تأیید کنگره را برای جنگ عراق به دست آورد، اما ترامپ و کادر مشاوران جنگ طلب او در حال حاضر ما را لحظه به لحظه به یک جنگ غیرقانونی و فاقد مجوز کنگره یا حمایت شورای امنیت سازمان ملل سوق میدهند.
از این رو ما قصد داریم که به زودی پیش نویس لایحهای دوحزبی را مجدداً به کنگره ارائه کنیم که به موجب آن، تصویب هرگونه بودجه برای تأمین هزینههای حمله غیر قانونی به ایران ممنوع میشود. «قانون پیشگیری از جنگ غیرقانونی با ایران» ضمن مجازات تهران، اقتدار و اختیار کنگره برای اعلام جنگ را مورد تأیید قرار داده و رئیس جمهور را از کشاندن کشور به داخل یک مناقشه غیرضروری دیگر باز میدارد.
تا زمانی که ما از کنگره تقاضا نکنیم که قاطعانه و به فوریت مانع از حرکت رئیس جمهور به سمت جنگ شود، محکوم به تکرار اشتباهات گذشته خود هستیم. و یک بار دیگر همگی ما بهای آن را خواهیم پرداخت».
لازم به ذکر است که این دو سناتور دموکرات کنگره آمریکا در ماه سپتامبر ۲۰۱۸، برای اولین بار طرح پیشگیری از جنگ غیرقانونی با ایران را به مجلس سنا ارائه کردند، اما به واسطه نزدیک بودن به پایان دوره سنا و درگیری دولت و کنگره آمریکا بر سر لایحه بودجه پیشنهادی ترامپ به ساخت دیوار مرزی مکزیک، این طرح در نوبت بررسی قرار نگرفت و برای دوره بعد کنگره از دستور کار خارج شد.
نه اروپا و نه دولت ایران نمی دانند «اینستکس» چگونه
میتواند کار کند و مشکل گشا باشد
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران که برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور ایران و گروه 1+4 در وین به سر میبرد، پیش از این نشست در گفتوگویی عنوان کرد: اعضای برجام (1+4) به دنبال ایدهها و ابتکارات و مکانیسمهایی در این مدت بودند که بتوانند خروج آمریکا از این توافق را جبران کنند و راهحل هایی را برای ادامه همکاری اقتصادی با ایران ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه ابتکاراتی انجام شده که یکی از مهمترین آنها اینستکس و مکانیسم مالی اروپاست، یادآور شد: البته در ابتدای راه خودش است و هنوز نمیدانیم چگونه میتواند مشکل گشا باشد و چگونه کار کند، نیاز است بحثهای کارشناسی مفصلی داشته باشیم.
معاون سیاسی وزیر خارجه ایران با بیان اینکه اینستکس خیلی دیر عرضه شده، تصریح کرد: خواست ما از اروپا این است که خیلی جدیتر در این عرصه وارد شوند.
اگر روحانی از سفر بشار اسد به تهران خبر داشت، ممکنبود هواپیمای اسد توسط اسراییل و آمریکا نابود شود
انتخاب
کریمی قدوسی در ادعایی عجیب در توییتر خود نوشت: نهادهای امنیتی نبایستی سفر بشار اسد رابه اطلاع رئیس جمهورو وزیرامورخارجه میرساندند.
۱. در شرایطی که جاسوس سیا (جیسون رضاییان) آنقدر به آقای روحانی نزدیک میشود که طعم آدامس او را هم باخبر است.
۲. در شرایطی که جاسوس MI۶ با مسئول ارتباطات ریاست جمهوری و پسر خواهر آقای روحانی تماس تلفنی برقرار میکند.
۳. در شرایطی که جاسوس انگلیس و آمریکا، دری اصفهانی که محکومیت قطعی دارد؛ نبض مذاکرات هستهای در حوزه تحریم پولی و بانکی را با حمایت شخص آقای ظریف به دست میگیرد…
۴. در شرایطی که نزارزاکا جاسوس محکوم شده آمریکایی با معاون زنان ریاست جمهوری، خانم ملاوردی و برای اجرای پروژه استحاله فرهنگی خانواده ایرانی ارتباط برقرار میکند…
۵. در شرایطی که جاسوسانی زبده در پوشش فعال محیط زیست همچون سیدامامی و ده نفر دیگر با حمایت اداری معاونین رییس جمهور خانم ابتکار و آقای آشنا، سخت مشغول سرقت و جاسوسی اطلاعات و اسرار کشور هستند…
۶. در شرایطی که کاوه مدنی دوتابعیتی جاسوس در حوزه آبی کشور باحمایت دیگر معاون محترم ریاست جمهوری، عیسی کلانتری سمت گرفته و بعد از برملا شدن چهره واقعیاش او را از کشور فراری میدهند.
نهادهای امنیتی نبایستی سفر بشار اسد را به اطلاع رئیس جمهور و وزیر امور خارجه میرساندند. اگر این دقت به عمل نمیآمد چه بسا هواپیما حامل بشار اسد در سفر به تهران و برگشت به دمشق مورد حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی واقع میشد. و قطعا اطلاعات مداری و حفظ و حراست از اسرار هیچ ناراحتی و استعفایی را برنمیتابد.
این را می گویند دلسوز مردم و وطنپرست: رهبر شورشیان ونزوئلا خواستار تحریم بیشتر کشورش شد
به نقل از رویترز، «خوان گوایدو»، رهبر شورشیان و مخالفان ضد دولتی ونزوئلا خواستار تحریمهای اقتصادی بیشتر علیه کشورش از سوی اتحادیه اروپا شد.
گوایدو همچنین اخراج سفیر آلمان از ونزوئلا را تهدیدی علیه آلمان عنوان کرد و خواستار واکنش اتحادیه اروپا به این اقدام دولت ونزوئلا شد.
رهبر شورشیان ونزوئلا در این گفتگو از اتحادیه اروپا خواسته است تا پیش از هر اقدامی تحریمهای اقتصادی علیه دولت مادورو را افزایش دهد.
روز گذشته دولت ونزوئلا اعلام کرد که به سفیر آلمان ۴۸ ساعت مهلت داده است تا خاک ونزوئلا را ترک کند. دانیل مارتین کریئنر، سفیر آلمان به دلیل «مداخله در امور داخلی ونزوئلا» اخراج شده است.
تله سور: سفر «خوان گوآیدو» به کشورهای آمریکای لاتین در سایه اعتراضات مردمی
«خوان گوآیدو» رهبر مخالفان دولت ونزوئلا، پس از خروج غیر قانونی از این کشور و سفر به کشورهای آمریکای لاتین از جمله کلمبیا، برزیل، پاراگوئه، آرژانتین و اکوادور با تظاهرات مردم علیه خود روبرو گشت.
تارنمای خبری ونزوئلایی «تله سور» در گزارش خود نوشت: خوآن گوآیدو در هنگام ورود به این کشورها با تظاهرات گسترده ای علیه خود مواجه شد و تظاهرکنندگان به طرح های وی مبنی بر نابودی دولت قانونی «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا در زیر سایه حمایت دولت آمریکا اعتراض کردند.
سفر گوآیدو به کلمبیا
اولین مقصد سفر این رهبر مخالف ونزوئلایی روز جمعه 22 فوریه به کلمبیا بود و در مراسمی که برای حمایت و ارائه کمکهای آمریکایی به مخالفان «نیکلاس مادورو» برگزار شده بود، شرکت کرد.
این در حالی است که پیش از آن، مادورو اعلام کرده بود مرزهای ونزوئلا با برزیل بسته شده و در حال بررسی بستن مرزها با کلمبیا نیز هستند. این دو کشور از حامیان اصلی مخالفان دولت قانونی ونزوئلا در منطقه هستند.
طی اقامت گوآیدو در این کشور، تظاهراتی در 25 فوریه از سوی معترضان در خیابان های بوگوتا (پایتخت کلمبیا) برگزار شد.
معترضان «ایوان دوکه» رئیس جمهور کلمبیا را «غاصب» خواندند و عملکرد گروه لیما (متشکل از برخی از کشورهای آمریکای لاتین) که بر مداخله در سیاست ونزوئلا اصرار می ورزند، رد کردند.
از سوی دیگر، گوآیدو که به رغم ممنوعالخروجی، به خارج از کشور سفر کرده بود، دیروز (سه شنبه) به کاراکاس (پایتخت ونزوئلا) بازگشت و همزمان از مردم خواست تظاهرات سراسری در این کشور برگزار کنند.
سفرگوآیدو به برزیل
گوآیدو در 28 فوریه، با شعار «میهن عزیزم» وارد برزیل شد، شعاری که تحت ادای احترام به رهبر انقلاب بولیواری ونزوئلا، «هوگو چاوز» صورت گرفت، اما در واقع، این شعار گوآیدو از سوی مقامات دولت راست گرای «ژایر بولسونارو» رئیس جمهور برزیل و جنبش های اجتماعی رد شد.
این در حالی است که در 27 فوریه، قبل از ورود گوآیدو به برزیل، جنبش های اجتماعی اعتراض خود را دربرابر کنسولگری آمریکا به دلیل انجام اقدامات کودتاگرایانه این کشور علیه ونزوئلا و علیه رئیس جمهور نیکولاس مادورو، ابراز کردند.
سفر گوآیدو به پاراگوئه
معترضان پاراگوئه در تاریخ 1 مارس در برابر وزارت امور خارجه این کشور علیه سفر گوآیدو به این کشور و تهدیدات آمریکا مبنی بر مداخله نظامی علیه ونزوئلا تظاهرات کردند و خواستار ممانعت از سفر گوآیدو به پاراگوئه شدند.
«ماریو عبدو بنیتز» رئیس جمهوری پاراگوئه از حزب راست گرا، مشروعیت دولت نیکلاس مادورو را به رسمیت نمی شناسد.
خوان گوایدو در پیامی در توئیتر نوشت: «دیدار با رئیس جمهور پاراگوئه، بخشی از سفر او برای کنار زدن قدرت و دوران انتقال برای دولت و برگزاری انتخابات آزاد است.»
سفر گوایدو به اکوادور:
خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا در ادامه سفر خود به منطقه آمریکای جنوبی روز شنبه وارد اکوادور شد و با «لنین مونرو» رئیس جمهوری این کشور در شهر ساحلی «سالیناس» دیدار کرد.
مونرو در این دیدار حمایت خود را از گوآیدو ابراز کرد.
گوآیدو خبر داده بود که قصد دارد پس از این سفر، با هواپیمایی که توسط نیروهای مسلح کلمبیایی تهیه شده است، به ونزوئلا بازگردد و به روند کار کودتاگرایانه خود برای سرنگونی نیکولاس مادورو ادامه دهد.
در همین حال، گوآیدو براساس درخواست خود برای ممنوعیت دارایی های دولت ونزوئلا در خارج از کشور، از تحمیل افزایش تحریم های اقتصادی توسط آمریکا علیه ونزوئلا خبر داد.
مترجم: نگین فلکشاهی
جان بولتون: آمریکا تشدید تحریمها علیه کره شمالی را بررسی میکند
مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا میگوید در صورتی که پیونگ یانگ برنامه هستهای خود را متوقف نسازد، دولت واشنگتن گزینه تشدید تحریمها علیه کره شمالی را بررسی خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه گفت در صورتی که پیونگ یانگ برنامه هستهای خود را متوقف نسازد، دولت واشنگتن گزینه افزایش تحریمها علیه کره شمالی را بررسی خواهد کرد.
وی در مصاحبه با شبکه فاکس بیزنس گفت: «اگر آنها [دولت کره شمالی] به انجام این کار تمایل ندارند، پس من فکر میکنم که رئیس جمهور ترامپ خیلی شفاف و صریح بود. … آنها از تحریمهای اقتصادی سنگین و طاقت فرسا که علیه آنها وضع شده است، رهایی نخواهند یافت و ما در واقع گزینه تشدید این تحریمها را بررسی خواهیم کرد».
این در حالی است که خبرگزاری یونهاپ در کره جنوبی نیز روز سه شنبه در گزارشی از مشاهده نشانههایی دال بر از سرگیری فعالیت در سایت پرتاب موشک هستهای «تانگ چانگ- ری» – به رغم تعهدسپاری مقامات پیونگ یانگ به تخریب این سایت و سایتهای مشابه آن- خبر داد.
سازمانملل: تحریمهای آمریکا و اروپا بحران ونزوئلا را تشدید کرده است
میشل باشله رئیس کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد که تحریمهای بین المللی (آمریکا و متحدانش) ، بحران سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در ونزوئلا را تشدید کرده است.
رئیس کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل در برابر شورای حقوق بشر این سازمان گفت: شرایط ونزوئلا به روشنی نشان میدهد که نقض حقوق مدنی و سیاسی از جمله عدم احترام به آزادیهای اساسی و استقلال نهادهای کلیدی چگونه میتواند منجر به وخامت اوضاع در موضوعات اقتصادی و اجتماعی شود.
این در حالیست که شورای حقوق بشر سازمان ملل قرار است وضعیت کنونی ونزوئلا را ۲۰ ماه مارس (۲۹ اسفند) با حضور میشل باشله بررسی کند.
زنده باد ونزوئلا: ونزوئلا سفیر آلمان را اخراج کرد!
وزارت امور خارجه ونزوئلا، سفیر آلمان در این کشور را به دلیل دخالت در امور داخلی ونزوئلا، عنصر نامطلوب خواند.
وزارت امور خارجه ونزوئلا گفت: ونزوئلا، «دنیل مارتین کرینر» سفیر آلمان در ونزوئلا را به دلیل دخالت مداوم در امور داخلی ونزوئلا، که نقض آشکار قوانین روابط دیپلماتیک است، را عنصر نامطلوب میداند.
وزارت امور خارجه ونزوئلا افزود: سفیر آلمان نقش سیاستمدار مرتبط با مخالفان در ونزوئلا را بازی میکند که این اقدامی، غیر قابل قبول است.
وزارت امور خارجه ونزوئلا ۴۸ ساعت به سفیر آلمان فرصت داده است تا این کشور را ترک کند.
حملات هوایی جنگنده های اسرائیلی به نوار غزه
جنگنده های متجاوز رژیم اسرائیل دیشب برخی مواضع را در نوار غزه هدف قرار دادند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، در این حملات پایگاه بدر وابسته به گردان های عزالدین قسام شاخه نظامی حماس با دو موشک هدف قرار گرفت. این پایگاه در مناطق مرکزی نوار غزه قرار دارد. موشک سوم نیز به منطقه ای در شرق خانیونس شلیک شد.
وزارت بهداشت در غزه ضمن تکذیب هرگونه آسیب دیدگی در این حملات، اعلام کرد تحولات میدانی را از نزدیک زیر نظر دارد.
ارتش رژیم اسرائیل اعلام کرد این حملات در واکنش به ارسال بالن های آتش زا به شهرک های اطراف نوار غزه انجام شد.
مادورو خواستار تظاهرات ضد امپریالیستی در ونزوئلا شد
رئیس جمهور قانونی ونزوئلا خواستار برگزاری تظاهرات «ضد امپریالیستی» مردم ونزوئلا در روز نهم ماه مارس شد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «نیکلاس مادورو» روز سه شنبه در سخنرانی خود به مناسبت سالروز درگذشت «هوگو چاوز» رئیس جمهور پیشین ونزوئلا، از مردم این کشور خواست تا در روز نهم مارس (۱۸ اسفند) تظاهرات ضد امپریالیستی برگزار نمایند.
وی در سخنرانی خود گفت: «نهم مارس چهارمین سالروز صدور فرمان ننگین اوباما است که در آن، ونزوئلا را یک تهدید خواند. آن روز (نهم مارس) به عنوان روز ضد امپریالیسم تعیین خواهد شد و ما در آن روز (روز شنبه) برای تظاهرات به خیابانها می رویم».
گفتنی است که فرمان مورد اشاره مادورو، یک فرمان اجرایی است که «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۵ به امضا رساند و به موجب آن، ونزوئلا را «تهدیدی فوق العاده علیه امنیت ملی آمریکا» خواند و علیه شخصیتهای سیاسی و نظامی ونزوئلا تحریمهای گستردهای وضع نمود.
مادورو در ادامه سخنان خود با اشاره به گروه مخالفان سیاسی ونزوئلا که حول رهبری «خوآن گوآیدو» کودتاچی گرد آمدند، گفت: «ما اقلیت را شکست خواهیم داد، هیچکس و هیچ چیز نمیتواند صلح و آرامش جمهوری [ونزوئلا] را مختل سازد».
شایان ذکر است که روز ۲۳ ژانویه سال جاری، گوآیدو کودتاچی آمریکائی با غیردموکراتیک خواندن ریاست جمهوری نیکلاس مادورو، خود را به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور معرفی کرد و در پی آن، شماری از کشورهای غربی از جمله آمریکا با تأیید این ریاست جمهوری خودخوانده، حمایت قاطع خود را از مخالفان دولت ضد امپریالیستی ونزوئلا اعلام کردند.
روسیه: آمریکا از کشورهایی که با ایران همکاری میکنند باجگیری میکند
«میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه در آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز سهشنبه در نشست شورای حکام، اقدام دولت آمریکا برای ارعاب کشورهایی که با ایران همکاری میکنند را محکوم کرد.
به نوشته ایتارتاس، نماینده دائم روسیه گفت دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) نه تنها به تعهداتش برای رفع تحریمها علیه تهران عمل نکرده بلکه شروع به باجگیری اقتصادی از کشورهایی کرده که در حال همکاری با ایران هستند.
اولیانوف گفت: «واشنگتن نه تنها نتوانسته به تعهداتش برای رفع تحریمها عمل کند از سایر کشورهایی که در حال همکاری قانونی با ایران هستند، باجگیری اقتصادی میکند.»
اولیانوف تصریح کرد در نتیجه اقدام آمریکا، تمامیت توافق هستهای تضعیف شده و توازن میان بندهای هستهای و اقتصادی آن بر هم خورده است. وی گفت: «لطمات سنگینی به مفاد اقتصادی توافق وارد شده، در حالی که مفاد هستهای به صورت موثر اجرا میشوند.»
«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.
دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنیها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهور آمریکا این کارشکنیها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هستهای خارج خواهد کرد.
ترامپ سرانجام سهشنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشتماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران پس از دورههای زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.
او شامگاه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریمها علیه ایران را صادر کرد. دومین بسته تحریمها که بخشهای کشتیرانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار میدهند هم از روز ۱۴ آبانماه از سر گرفته شدهاند.
دولت ترامپ، در این بسته تحریمها از تلاشهای اولیه برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران عقبنشینی کرده و برای ۸ کشور معافیت از تحریمهای نفتی صادر کرد.
تصمیم ترامپ برای اعمال مجدد تحریمها علیه ایران با مخالفتهای زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم اسرائیل و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی به مخالفت با آن برخاستهاند.
بولتون اینقدر دلمان برای مردم ونزوئلا میسوزد که در تدارک تحریمهای جدید علیه ونزوئلا هستیم!
به نقل از رویترز، جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید از قصد آمریکا برای اعمال تحریمهای جدید علیه دولت کاراکاس خبر داد تا بهاینترتیب، فشارها بر نیکلاس مادورو رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا افزایش یابد.
بولتون در این باره مدعی شد: به دنبال تحریمهای جدید هستیم؛ اقداماتی جدید تا توانایی مالی مادورو را محدود کنیم و به اینترتیب، مانع از ادامه بقای وی در قدرت شویم.
این درحالی است که «الیوت آبرامز» نماینده آمریکا در امور ونزوئلا نیز از احتمال وضع تحریمهای ثانویه بر شرکتها و اتباع غیرآمریکایی خبر داد که با دولت مادورو در ارتباط هستند.
گفتنی است بیش از یک ماه پیش، خوان گوایدو رئیس کنگره ملی ونزوئلا، با برخورداری از حمایت آمریکا، مشروعیت مادورو را زیر سوال برد و عنوان ریاستجمهوری را از وی غصب کرد.
سوریه در مقابله با اشغالگری اسرائیل در جولان تردید نخواهد کرد
«فیصل المقداد» در دیدار با ژنرال «کریستین لوند» رئیس کمیته حافظ صلح سازمان ملل و هیأت همراه گفت: سوریه به مبارزه با گروههای تروریستی ادامه میدهد و برای دمشق، اولویت برقراری ثبات و امنیت در سراسر کشور و دستیابی به صلحی عادلانه و فراگیر در منطقه است.
وی بر لزوم توقف نقض قطعنامههای سازمان ملل از سوی رژیم اسرائیل و حمایت این رژیم از گروههای تروریستی تاکید کرد و گفت این موضوع ثبات منطقه را بر هم میزند و امنیت و صلح بین المللی را تهدید میکند.
معاون وزیر خارجه سوریه گفت: به همین خاطر، سوریه در رویارویی با تلاشهای اسرائیل و مزدورانش برای ادامه اشغال جولان سوریه، تردید نخواهد کرد.
تندتر شدن لحن مقامات روسی برضد واشنگتن
مقامات روسیه تهدید کرده اند در صورت ادامه اقدامات مداخله جویانه کاخ سفید در امور داخلی ونزوئلا ، اقدامات تقابلی سخت تری در دستور کار قرار می دهند.
در پی تشدید اقدامات مداخله جویانه آمریکا در امور داخلی ونزوئلا ، مقامات روسی نیز تهدید کرده اند در صورت ادامه اقدامات مداخله جویانه کاخ سفید در امور داخلی ونزوئلا ، اقدامات تقابلی سخت تری در دستور کار قرار می دهند.
اقدام آمریکا به تحریم جنبش النجباء عراق
وزارت خزانه داري آمريکا، گروه النجباء عراق را در فهرست ویژه گروههای تروریستی قرار داده است.
دفتر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم بیانیه ای در این خصوص منتشر کرد که در آن آمده است وزارت امور خارجه گروه حرکت النجباء و اکرم عباس الکعبی دبيرکل آن را به موجب فرمان اجرایی شماره 13224 در فهرست ویژه خود قرار داده است. علاوه بر همه دیگر عواقب، تمامی دارایی ها و منافع آنها در اموال موجود در چارچوب حوزه قضائی آمریکا مسدود می شود و اتباع آمریکا به طور کلی از هرگونه تراکنش با آنها منع می شوند.
جنبش «النجباء» یکی از زیر مجموعههای سازمان بسیج مردمی عراق «حشد الشعبی» است که در سال 2014 با دستور «آیتالله سیستانی»، مرجع شیعیان عراق تشکیل شد. این جنبش در مبارزه با گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه نقش محوری ایفا کرده است.
راشاتودی: اذعان پرویز مشرف به حملات تروریستی علیه هند
پایگاه اینترنتی راشا تودی در گزارشی نوشت: پرویز مشرف رئیس جمهور پیشین پاکستان اذعان کرد سازمان های اطلاعاتی این کشور در زمان ریاست جمهوری وی از تروریست های «جیش محمد» برای حمله به هند استفاده کرده اند.
این اظهارات مشرف در وضعیتی صورت می گیرد که این گروه شبه نظامی در مرکز تنش های هند و پاکستان بر سر منطقه کشمیر قرار گرفته است. مشرف در پاسخ به یک روزنامه نگار پاکستانی که از وی پرسید چرا هیچگاه در زمان ریاست جمهوری خود در فاصله سال های 2001 تا 2008 علیه جیش محمد دست به هیچ اقدامی نزد گفت: نهادهای اطلاعاتی ما در جنگی تمام عیار میان هند و پاکستان درگیر بودند. آنها در پاکستان بمب گذاری می کردند و ما هم همین کار را در هند می کردیم. آن موقع وضع فرق می کرد و من هم اصراری نداشتم.
جیش محمد یک سال پیش از به قدرت رسیدن مشرف تاسیس شد. جنگجویان این گروه به رهبری مسعود اظهر حملاتی در کشمیر انجام دادند و تلاش کردند این منطقه را از هند جدا کنند و تحت اداره پاکستان قرار دهند. اقدامات این گروه ظرف سه هفته اخیر و به دنبال آنکه مسئولیت حملات چهاردهم فوریه را در هند بر عهده گرفت، در کانون توجهات قرار گرفت. این حملات که چهاردهم فوریه در پولواما اتفاق افتاد، به کشته شدن چهل نیروی شبه نظامی هندی منجر شد. این حادثه به موج تازه ای از تنش ها میان هند و پاکستان و درگیری های پراکنده مرزی میان دو کشور منجر شد.
به رغم اتهامات تکراری دهلی نو مبنی بر نفوذ اسلام آباد در جیش محمد، دولت پاکستان هر گونه ارتباط را با این شبکه جهادی رد می کند. آصف غفور سخنگوی ارتش پاکستان روز چهارشنبه مدعی شد: جیش محمد در پاکستان وجود خارجی ندارد. این اظهارات درست یک روز پس از آن صورت گرفت که پاکستان تحت فشار هند، چهل و چهار عضو این «سازمان ممنوعه» را بازداشت کرد.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟