چند خبر از ايران و جهان
خبرگان: پیوستن ایران به پالرمو وCFT خطای استراتژیک است
مجلس خبرگان در بیانیه پایانی خود اعلام کرد که پیوستن ایران به کنوانسیون های بین المللی مانند پالرمو و CFTاگر برای گرفتن بهانه از دشمن باشد، یک خطای استراتژیک است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری تسنیم، مجلس خبرگان رهبری در پایان ششمین اجلاسیه پنجمین دوره خبرگان رهبری، بیانیهای را منتشر کرد.
در متن این بیانیه آمده است:
ششمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری در تاریخ 21و22 اسفند 97 برگزار شد. خبرگان ملت در پایان این اجلاسیه، ضمن تبریک حلول ماه پربرکت رجب و قدردانی از حضور میلیونی مردم وفادار در راهپیمایی 22 بهمن و گرامی داشت 40 سالگی انقلاب اسلامی بر مطالب زیر تأکید مینمایند:
1. انقلاب اسلامی، پس از چهل سال بالندگی و سرافرازی وارد «دوّمین مرحله خودسازی، جامعهپردازی و تمدّنسازی شده است» و الگوی موفق مردمسالاری دینی، عدالت خواهی و «ایستادگی روزافزون در برابر زورگویان و مستکبران جهان» را ارائه داده است. از این رو، بر تلاش همگان به ویژه نخبگانِ جوان و مؤمنِ انقلابی برای تحقق هر چه بیشتر گفتمان تمدنیِ انقلاب اسلامی و سایر موارد مذکور در بیانیه مهم و راهبردی رهبری در گام دوم انقلاب تاکید میشود و لازم است این بیانیه به عنوان یک سند بالادستی نظام اسلامی مورد توجه عملی قرار گیرد و برنامههای لازم برای عملیاتی ساختن آن تدبیر شود.
2. کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران علیرغم توطئه های گسترده دشمنان، بسیار درخشان، با برکت، امید بخش و موفق می باشد. اینک در گام دوم انقلاب نیز باید با اتکاء به خداوند و نگاه خوش بینانه نسبت به آینده با عزم جهادی برگرفته از ایمان اسلامی و اعتقاد به اصل «ما می توانیم» با میدان داری جوانان مؤمن و باانگیزه، عنصر اراده ملّی را جانمایه پیشرفت همه جانبه و حقیقی قرار دهیم.
3. لازم است تمام مسئولان امر و آحاد مردم به نقش بسیار موثر معنویت و اخلاق و سبک زندگی اسلامی در پیشرفت همه جانبه جامعه توجه کنند و برای مقابله با تلاش دشمن جهت ترویج فساد و تنزّل فرهنگ دینی و آسیبهای اجتماعی اهتمام جدّی مبذول نمایند.
4. مجلس خبرگان رهبری، با قدردانی از تلاشهای آیتالله آملی لاریجانی در دوران تصدی ریاست قوه قضائیه به ویژه مبارزه با مفسدان و اخلالگران دانه درشت اقتصادی در ماههای اخیر؛ ضمن تبریک به آیتالله رئیسی مسؤول جدید این قوه؛ از ایشان میخواهد با تکیه بر تجارب چهل سال گذشته و اهتمام ویژه به توصیههای هشت گانه مقام معظم رهبری در حکم انتصاب ایشان، تلاش کنند دستگاه عدالت با نظم و تدبیری حکمتآمیز، و صلابت و قاطعیت بیشتر دوران جدیدی را که زیبنده گام دوم انقلاب است، آغاز کند تا زمینه تحقق عدالت فراگیر و پیشگیری از آسیب های اجتماعی و فساد در اشکال گوناگون آن بیش از پیش فراهم گردد.
برایان هوک مدیر ایجاد گرسنگی در ایران: درآمد ایران ۱۰ میلیارد دلار کاهش یافته است!
نماینده ویژه امریکا در امور ایران مدعی شده است که تحریمهای آمریکا علیه ایران باعث کاهش شدید صادرات نفت این کشور شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه در نشستی مربوط به نفت در تگزاس ضمن ادعای اثرگذار بودن تحریمها علیه ایران، ادعا کرد که این تحریمها باعث کاهش شدید صادرات نفت ایران شده است.
هوک در نشست مذکور همچنین در ادامه ادعاهای خود گفت: از سال ۲۰۱۷، درآمد ایران ۱۰ میلیارد دلار کاهش یافت و ۱.۵ میلیون بشکه نفت روزانه ایران از بازار جهانی حذف شده است.
سخنان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در حالی مطرح شده که پیش از این نیز وزیرخارجه آمریکا در همین نشست مدعی شده بود که ایران از صادرات انرژی برای اعمال نفوذ در سراسر خاورمیانه استفاده میکند و آمریکا در تلاش است تا فروش نفت ایران را به صفر برساند.
کوبا: رفتار آمریکا علیه ونزوئلا نشات گرفته از رفتار و اسلوب نازی ها
فرمانده میگل دیاز کانل گفت هیچ کسی تردید ندارد که قطع جریان برق در ونزوئلا، کار آمریکا است.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، رئیس جمهور کوبا گفت: تجاوز آمریکا علیه ونزوئلا از اسلوب و شیوه نازی ها الهام گرفته است.
میگل دیاز کانل افزود هیچ کسی تردید ندارد که قطع جریان برق در ونزوئلا، کار آمریکا است.
قطعی برق نتیجه حمله وحشیانه دولت آمریکاست
خورخه رودریگز: این یک حمله وحشیانه از سوی دولت ترامپ است که از فکر کردن به هر آنچه به ونزوئلا آسیب برساند دست بر نمی دارد
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، «خورخه رودریگز» وزیر ارتباطات ونزوئلا با اشاره به قطعی جریان برق و نقش هکرهای آمریکایی در حملات سایبری به نیروگاه های برق این کشور گفت: «این یک حمله وحشیانه از سوی دولت دونالد ترامپ است که از فکر کردن به هر آنچه به ونزوئلا آسیب برساند دست بر نمی دارد، آنگونه که پیشتر نیز همراه متحدان خود به هر راهی برای غارت اموال ونزوئلا فکر کردند».
سرکردههای تشکیلات تروریستی داعش نزد آمریکاییها هستند
به نقل از المیادین، «حاکم الزاملی» یکی از سیاستمداران عراقی تصریح کرد: اطلاعات به دست آمده حاکی از این است که «ابوبکر البغدادی» سرکرده اصلی گروه تروریستی داعش و شمار دیگری از سرکردگان این گروه در شهرک الباغوز سوریه حضور دارند. تروریستهای داعش به این نکته اعتراف کرده اند که سرکرده این گروه نزد آمریکاییها هستند.
وی افزود: بسیاری از تروریستهای داعش تابعیت خود را تغییر داده و نهادهای اطلاعاتی عراق به این مسئله پی برده اند.
الزاملی تصریح کرد: ما نمیخواهیم عراق به هتل پنج ستارهای برای تروریستهای داعش تبدیل شود. اعضای داعش که تحویل عراق داده شدند اعتراف کرده اند که چندین تن طلا و اموال به سرقت رفته عراق در شهرک الباغوز سوریه است.
وزیر خارجه سوریه: چین در شرایط تحریم ها و جنگ همیشه حامی سوریه بود
معاون وزیر خارجه سوریه از تاکید سوریه بر توجه به کشورهای شرقی در تمامی زمینه ها خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «فیصل المقداد» معاون وزیر خارجه سوریه در جریان دیدار با «چن شیاودونگ» همتای چینی خود تاکید کرد که سطح روابط میان دو کشور باید به سطح روابط استراتژیک افزایش یابد چرا که «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه بر اهمیت توجه به کشورهای شرقی تاکید دارد.
وی در ادامه در خصوص آخرین تحولات سیاسی و میدانی و مسائل مرتبط با بحران سوریه با همتای چینی خود رایزنی و از حمایت این کشور از دمشق در جنگ علیه تروریسم قدردانی کرد.
المقداد از کمکهای بشر دوستانه چین به ملت سوریه در برابر تحریمهای اقتصادی یکجانبه آمریکا و هم پیمانانش تشکر کرد.
معاون وزیر خارجه چین نیز به دستاوردهای دولت سوریه در مبارزه با تروریسم اشاره کرد.
آمریکا: ایتالیا از شراکت در طرح «یک کمربند، یک جاده» پرهیز کند
سخنگوی گروه مشاوران امنیت ملی کاخ سفید مدعی شد پروژه راه ابریشم جدید چین طرحی بیهوده است و بهتر است ایتالیا از مشارکت در آن پرهیز کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «گرت مارکیز» سخنگوی گروه مشاوران امنیت ملی کاخ سفید مدعی است دولت ایتالیا نباید از طرح «یک کمربند، یک جاده» چین که به راه ابریشم جدید موسوم است؛ حمایت کند چرا که به زعم وی، پروژهای بیهوده است.
گفتنی است روز جمعه، «جوزپه کنته» نخستوزیر ایتالیا گفت که احتمالاً اواخر ماه میلادی جاری (مارس)، در دیدار با شی جینپینگ رئیس جمهوری چین، توافقی را در راستای مشارکت در طرح پکن امضا خواهد کرد.
این در حالی است که واشنگتن پیش تر هم درباره پیوستن متحدان خود به طرح یک کمربند، یک جاده هشدار داده بود.
درهمینراستا، مارکیز مدعی شد: ایتالیا قدرت اقتصادی بزرگ و مقصد سرمایهگذاری عالی است و دولت رم نیازی برای مشروعیت بخشیدن به پروژه بیهوده چین ندارد.
این در حالی است که شی قرار است در بازه زمانی ۲۲ تا ۲۴ مارس (۲ تا ۴ فروردین) به رم برود و انتظار دارد در این سفر، توافقی بزرگ حاصل شود.
طرح «یک کمربند، یک جاده» به واسطه راههای مبتنی بر جاده ابریشم قدیم، چین را از طریق دریایی و زمینی به آسیای مرکزی و جنوب شرقی، خاورمیانه، اروپا و آفریقا متصل میکند.
اردوغان در مورد اس۴۰۰ مثل خر در گل مانده و از ترس سوت مزند.
پس از مخالفت آمریکا با خرید ضد هوایی اس ۴۰۰ روسی و بلوکه کردن فروش جنگنده های آمریکائی اف ۳۵ و احتمال خارج کردن کارخانه تولید قطعات جنگنده های آمریکائی از ترکیه رجب سلطان مثل خر در گل مانده است.
از یک سوی بخاطر حفظ ظاهر و ژست های خاص رجبی نمی تواند زیر قرار داد خود با روسیه بزند از سوی دیگر ترس از آمریکا و جیره خواری اش از امپریالیسم اجازه لگد اندازی به وی را نمی دهد.
به نقل از پایگاه اینترنتی تلویزیون تی آر تی ترکیه، رئیس جمهور ترکیه می گوید: مسئله سامانه های دفاعی اس 400 را بر اساس منطق، عقل سلیم و آنچه منافع مشترک اقتضا می کند، حل خواهیم کرد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه روز شنبه در همایش بنیاد جوانان ترکیه در دیاربکر با بیان این مطلب گفت: دلیل خریداری این سامانه های دفاعی از روسیه کاملا آشکار است. وی گفت: سامانه های اس 400 ارتباطی با امنیت آمریکا و ناتو ندارد.
رئیس جمهور ترکیه گفت: دلیل اینکه ترکیه در خصوص سامانه های اس 400 با مسئله مواجه شده اینست که ترکیه در بسیاری مناطق به ویژه سوریه بر اساس اراده خود حرکت می کند.
اردوغان گفت: ترکیه به خاطر استقلال و آینده خود از راهی که در پیش گرفته است به هیچ وجه به عقب باز نخواهد گشت.
وی گفت: ما این را فراموش نخواهیم کرد که پیشتر سامانه هایی در کشور ما مستقر شده بود اما فقط به این علت که ما سامانه اس 400 خریداری کردیم، هم زمان با حملات و بمب گذاری های تروریست ها به کشور ما، این سامانه ها را جمع آوری و از ترکیه خارج کردند.
اردوغان گفت: ترکیه نمونه استفاده صحیح از قدرت و اسرائیل کاملا برعکس است.
رئیس جمهور ترکیه گفت: ما خواستار نظمی در جهان هستیم که قدرتمند حق هر کاری را نداشته باشد و کسی که طرف حق است قدرتمند باشد.
وی گفت: ما به این علت همواره می گوییم، جهان از 5 کشور بزرگ تر است.
تظاهرات ميليوني ضد امپریالیستی مردم ونزوئلا
تظاهرات ضد امپریالیستی در کاراکاس برگزار شد و شرکت کنندگان از مخالفان انتقاد کرده و خوان گوایدو را فرستاده آمریکا خواندند.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از کاراکاس ؛ ميليونها نفر از مردم ونزوئلا با حضور در خيابان هاي کاراکاس از مادورو حمايت کردند.
خورخه آریزا، وزیر امور خارجه ونزوئلا در تظاهرات ضد امپریالیستی روز شنبه در کاراکاس از مخالفان انتقاد کرد و خوان گوایدو کودتاچی و رئيس جمهور آمریکاخوانده را فرستاده دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خواند.
خورخه آریزا اعلام کرد: آنها منتهای کوشش خود را و حتی بیشتر از آن را انجام میدهند. آنها از وزارت امور خارجه کشورهای دور افتاده از ونزوئلا بازدید میکنند و پس از آن سفیران آمریکا این دولتها را تهدید میکنند تا مقامات قانونی ونزوئلا را دیگر به رسمیت نشناسند.
به گفته وزیر امور خارجه ونزوئلا، خوان گوایدو، رهبر مخالفان «سفیر دونالد ترامپ در ونزوئلا است».
خورخه آریزا در خاتمه افزود: اقدامات واشنگتن در برابر دولت نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، هیچ نتیجهای نداشته است.
اعلام آمادگی چین برای کمک به ونزوئلا برای پایان دادن به قطعی برق
به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ چین روز چهارشنبه آمادگی خود را برای کمک به ونزوئلا برای پایان دادن به قطعی گسترده برق در این کشور اعلام کرد.
لو کانگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی در پکن گفت:« چین نگران این موضوع (قطعی برق در ونزوئلا) است. و امیدوار است ونزوئلا بتواند، به محض امکان، علت این حادثه را پیدا کند و وضع تامین برق و نظم اجتماعی را به حالت عادی بازگرداند. چین آماده ارائه کمک و حمایت فنی برای برگرداندن سامانه برق ونزوئلا به حالت عادی است
اسپانیا: سازمان «سیا» در حمله به سفارت کرهشمالی دست داشت
تیم تحقیق و تفحص پلیس سیاسی اسپانیا بر این باور است که سازمان «سیا» در حمله به سفارت کرهشمالی دست داشته است.
به گزارش روزنامه تلگراف، تیم تحقیق و تفحص اسپانیا بر این باور است که ۲ مهاجمی که ماه گذشته به سفارت کرهشمالی در «مادرید» حمله کرده و به گروگان گیری مبادرت ورزیده بودند، با سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا «سیا» ارتباط داشتند.
بر اساس اعلام این رسانه، هیچ کدام از ۱۰ نفری که پس از حمله به سفارت کرهشمالی دست و پای کارکنان را بسته و آنها را کُتک زدند، تا کنون دستگیر نشدهاند.
اما منابع آگاه به روزنامه اسپانیایی «ال پایست» (El Paísthat) گفتهاند که میتوانند هویت چند نفر از مهاجمان را از طریق ویدئوی ضبط شده مشخص کنند.
آنها در این باره اعلام کرده اند که دستگاههای اطلاعاتی اسپانیا ۲ نفر از مهاجمان را در ارتباط با سازمان سیا آمریکا شناسایی کرده اند.
این درحالیست که ۱۹ اسفند ماه سال جاری، نشریه اسپانیولی «El Confidencial» در گزارشی فاش کرد که احتمالاً نهادهای اطلاعاتی آمریکا پُشت پرده حمله ماه گذشته به سفارت کره شمالی در مادرید قرار دارند.
در گزارش نشریه اسپانیولی مذکور در این خصوص آمده بود: پلیس ملی اسپانیا و واحد اطلاعات خارجی مرکز اطلاعات مرکزی این کشور (CNI) در حال بررسی همه احتمالاتی هستند که ممکن است در این حادثه روی داده باشد. با این وجود منابع آگاه به این نشریه گفته اند که این امکان نیز وجود دارد که نهادهای اطلاعاتی آمریکا همراه با همکاران خارجی دیگرشان در این حمله دست داشته باشند.
این در حالیست که منابع آگاه در وزارت خارجه اسپانیا چهارشنبه ۸ اسفند ماه نیز اعلام کردند که سفارت کره شمالی در مادرید مورد حمله مهاجمین ناشناس قرار گرفته است.
بر اساس اعلام این رسانه، مهاجمین ناشناس پس از ورود به سفارت کره شمالی چشم و دهان کارکنان آن را بسته و پس از ۴ ساعت به همراه رایانههای این مکان متواری شدند.
موسس «بلکواتر» تأیید میکنم بخاطر مقابل با ایران با عربستان، امارات و پسر ترامپ دیدار کردیم
موسس شرکت خصوصی نظامی تربیت و کرایه مزدوران جنگی «بلکواتر» برای اولین بار دیدار با «دونالد ترامپ جونیور»، پسر ارشد ترامپ و فرستاده عربستان سعودی و امارات در «برج ترامپ» قبل از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا را تأیید کرد.
پرینس در مصاحبه با شبکه خبری الجزیره، در پاسخ به سوالی در این باره گفت حاضران در آن جلسه برای رایزنی درباره سیاستها در قبال ایران هم گرد هم آمده بودند. او گفت: «برای صحبت کردن درباره سیاستها در قبال ایران آنجا جمع شده بودیم.»
رسانههای آمریکا پیش از این گزارش داده بودند پرینس ترتیب برگزاری این دیدار را در آگوست سال ۲۰۱۶ میان پسر ارشد ترامپ با «جورج نادر»، تاجر لبنانی-آمریکایی داد.
نادر که سالهاست در امارات زندگی میکند و در تمام این سالها به عنوان مشاور «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی فعالیت کرده در نشست برج ترامپ و در نشست محرمانه دیگری که در جزیره سیشیل با حضور یک تاجر روس و یکی از مشاوران ترامپ برگزار شده بود، خود را به عنوان فرستاده امارات و عربستان معرفی کرده و اعتماد طرف آمریکایی را جلب کرده بود.
اریک پرینس که برادر وزیر آموزش و پرورش فعلی آمریکا است در یک جلسه استماع که یک سال قبل در کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا برگزار شد از ارائه اطلاعات درباره نشست برج ترامپ خودداری کرد.
اعتراف جدید اریک پرینس واکنشهای گستردهای به ویژه در میان نمایندههای کنگره داشته است. شماری از قانونگذاران آمریکایی پرینس را به دروغگویی به کنگره و کتمان حقیقت متهم کردهاند.
هیچیک از حاضران در جلسه برج ترامپ تا کنون درباره این نشست سخنی بر سر زبان نیاورده است. اعتراف پرینس درباره اینکه ایران محوریت این جلسه بوده هم موضوعی تازه به شمار میرود.
حملات جنگندههای روسی به انبار سلاح تروریستها در ادلب
نقل از اسپوتنیک، جنگندههای روسی یک انبار سلاح و مهمات تروریستها در ادلب سوریه را از طریق هماهنگی با ترکیه هدف قرار دادند.
وزارت دفاع روسیه با اعلام این خبر افزود که در این حمله یک انبار سلاح و مهمات تروریستهای جبهة النصره هدف قرار گرفت.
این وزارتخانه افزود که تروریستها قصد داشتند پایگاه هوایی «حمیمیم» را در هدف حملات پهپادی خود قرار دهند.
جنگندههای روسی روز شنبه 9 ماه مارس (18 اسفند) نیز با پرواز از پایگاه هوایی «حمیمیم»، حملات دقیقی را به مواضع گروههای تروریستی در مناطق شمال غرب استان ادلب انجام دادند. به گفته این منابع نظامی، دلیل اصلی این حملات نقض رژیم آتشبس در منطقه کاهش تنش ادلب بوده توسط گروههای مستقر در این منطقه بوده است. طرف ترکیهای قبل از انجام این عملیات نسبت به اجرای آن مطلع شده بود.
بعد از گذشت 6 ماه از نشست سران سوچی، نظامیان روسیه و ترکیهای بالاخره گشتزنیهای مشترک خود در منطقه کاهش تنش ادلب را آغاز کردهاند. عملیات مشترک گشت زنی تازه در تاریخ 8 ماه مارس (17 اسفند) آغاز شد. این عملیات مشترک نظامی از لحاظ حفظ رژیم آتشبس و تأمین ثبات در مناطق شمال غرب سوریه دارای اهمیت زیادی است. این در حالی است که روند انتقال گروههای مسلح مخالف و تروریستها نیز از این منطقه ادامه دارد.
مسکو به تهدید پمپئو علیه شرکت نفت دولتی روسیه واکنش نشان داد
به نقل از خبرگزاری تاس، وزارت خارجه روسیه امروز چهارشنبه در بیانیهای تهدیدات مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا درباره همکاری میان شرکت «روس نفت» با ونزوئلا را بی معنا توصیف کرد.
در بیانیه صادره از سوی وزارت خارجه روسیه در این خصوص آمده است: تهدیدات وزیر خارجه آمریکا علیه شرکت روس نفت به دلیل همکاری با ونزوئلا بی معنا است. این شرکت از سال ۲۰۱۴ با تحریم روبرو بوده، اما با موفقیت به کار خود ادامه میدهد.
این درحالیست که وزیر خارجه آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که شرکت روس نفت با ادامه خرید از شرکت نفت دولتی ونزوئلا تحریمهای آمریکا را به چالش کشیده است.
هرگونه تجاوز امپریالیسم آمریکا با واکنش قاطع وطن پرستان مواجه میشود
رئیس جمهور ونزوئلا شنبه شب به وقت تهران در توییتی نوشت، هرگونه تهاجم امپریالیسم آمریکا با پاسخ قاطع وطن پرستان شجاع و مصمم به دفاع از میهن مواجه میشود.
به نوشته خبرگزاری «تاس» «نیکلاس مادورو » رئیس جمهور ونزوئلا با توجه به تازه ترین تحولات این کشور در توییتی نوشت:«امپراطوری آمریکا یک بار دیگر آگاهی و عزم مردم ونزوئلا را دست کم گرفته است. به شما اطمینان میدهم که هرگونه تلاشی از تجاوز امپریالیستی با واکنش قاطع وطن پرستان اعم از مردان و زنان که مایلند شجاعانه از کشور دفاع کنند، مواجه میشود. »
بر اساس این گزارش، «ولادیمیر پادرینو لوپز» وزیر دفاع ونزوئلا به شدت از حمله صورت گرفته به یک نیروگاه برق این کشور انتقاد کرد.«خورخه رودریگز» وزیر ارتباطات و اطلاعات این کشور نیز این حادثه را «حمله سایبری» منتسب به آمریکا خطاب کرد.
پنجشنبه گذشته به دلیل خرابکاری در یک نیروگاه برق در ونزوئلا، بین 21 تا 23 ایالت این کشور با قطعی برق مواجه شدند.(جزئیات بیشتر)
دولت آمریکا مدتی است که با بهانههای واهی سعی در دخالت در امور داخلی ونزوئلا را دارد و در این زمینه به حمایت از «خوان گوایدو» رئیس جمهور خودخوانده این کشور پرداخته و قصد دارد دولت انتقالی در ونزوئلا را شکل دهد.
پس از روی کار آمدندنئولیبرالها: اکوادور از ترک اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی خبر داد
اکوادور در ادامه پشت کردن بن منافع زحمتکشان، روز چهارشنبه اعلام کرد اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی را ترک می کند. این سازمان به ابتکار عمل هوگو چاوز رئیس جمهور پیشین ونزوئلا تشکیل شد و مقر آن در کیتو پایتخت اکوادور است.
لنین مورنو رئیس جمهور اکوادور در پیامی که از رادیو و تلویزیون این کشور پخش شد گفت من امروز خروج قطعی اکوادور از اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی را اعلام می کنم. مورنو رئیس جمهور نئو لیبرال اکوادور در سال دوهزار و هفده جانشین رافائل کورئا رئیس جمهور پیشین اکوادور شد.
مورنو افزود قصد دارد ساختمان اختصاص داده شده به این اتحادیه را که ارزش آن 43 میلیون دلار برآورد شده است پس بگیرد و آن را به یک دانشگاه واگذار کند. این بنای بیست هزار متر مربعی در سال دوهزار و چهارده با حضور شماری از سران کشورها افتتاح شد اما به گفته مورنو نوعی اسراف و هدر دادن سرمایه است.
اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی نشستی منطقه ای برای رایزنی های سیاسی است که در سال دوهزار و هشت به ابتکار عمل هوگو چاوز و لولا داسیلوا رئیس جمهور وقت برزیل تشکیل شد. هدف این نهاد کاهش تنش های منطقه ای در آمریکا جنوبی و ایجاد تعادل در برابر سازمان کشورهای آمریکایی است که آمریکا نیز از اعضای آن است و مقر آن در واشنگتن واقع شده است. یکی از بزرگترین طرح های اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی ایجاد منطقه تجارت آزاد و پول واحد در منطقه است.
آرژانتین، بولیوی، برزیل، شیلی، کلمبیا، اکوادور، گویان، پاراگوئه، پرو ، سورینام، اروگوئه و ونزوئلا دوازده کشور عضو این اتحادیه بودند اما آرژانتین، برزیل، کلمبیا، شیلی ، پرو و اروگوئه عضویت خود را به حال تعلیق درآوردند و این نهاد از ژانویه سال دوهزار و هفده دبیر کل ندارد.
نیوزویک از مأموریت مخفی آمریکاییها برای «آزادی رابرت لوینسون» خبر داد
مجله «نیوزویک» مدعی شده آمریکا سال ۲۰۱۸ طرحی برای «آزاد کردن» یک مأمور بازنشسته افبیآی که ادعا میشود در ایران ناپدید شده داشته است.
مطابق این ادعا یک افسر سابق اطلاعات نیروی هوایی آمریکا به نام «باب کنت» روز ۱۰ دسامبر ۲۰۱۸ قصد داشته برای اجرای مأموریت مخفیانه «آزاد کردن باب لوینسون از ایران» با هواپیما از نیویورک عازم خاورمیانه شود.
مقامهای آمریکایی مدعی هستند لوینسون بیش از یک دهه قبل در هتلی در جزیره کیش ربوده شد و از آن زمان به بعد خبری از او در دست نیست. ایران این ادعا را رد کرده است.
دولت آمریکا در ابتدای ناپدید شدن لوینسون ادعا کرد هیچ اطلاعاتی از دلیل سفر لوینسون به ایران ندارد، اما سال ۲۰۱۳ آسوشیتدپرس و سایر رسانهها گزارش دادند که لوینسون از جانب سیا برای انجام مأموریتی درباره ایران عازم کیش شده است.
نیوزویک نوشته پیش از باب کنت نفرات دیگری هم برای انجام مأموریت آزاد کردن لوینسون داوطلب شدهاند اما موفقیتی به دست نیاوردهاند.
«بری میر»، نویسنده کتابی به نام «مرد گمشده: جاسوس آمریکایی ناپدیدشده در ایران» به نیوزویک گفت: «سالها است مجموعهای از آدمهای خوشنیت، مجنون و حتی فاسد قصد کردهاند به خانواده لوینسون کمک کنند و یا اینکه از پرونده باب، نفعی برای خودشان دست و پا کنند.»
مأموریت کنت همانند همه تلاشهای قبلی برای آزاد کردن لوینسون به سرانجام نرسید. علت شکست این پروژه کمبود منابع مالی نبود، زیرا تأمینکنندگان مالی آن که یک گروه مرتبط با سیا بودند، پیشنهاد پرداخت ۱۰۰ هزار دلار به همتیمیهای ایرانی کنت در ازای ارائه شواهدی از زنده بودن لوینسون داده بودند. ۱۵۰ هزار دلار هم برای عملیات آزادسازی او پیشنهاد شد. اما هنگامی که کنت سه ماه پیش آماده عزیمت به فرودگاه برای اجرای این مأموریت شد، دولت فدرال آمریکا وارد شد و برای آنها مانع تراشید.
نیوزویک نوشته دولت فدرال آمریکا از صدور مجوز برای معاف شدن این پرداختها از قوانین تحریمها علیه ایران خودداری کرده است.
کنت به نیوزویک گفت: «در یک تماس تلفنی به من اطلاع داده شد با پرداخت این وجه موافقت نشده زیرا وزارت خارجه آمریکا و افبیآی، اسپانسرهای من را تهدید به تعقیب قضایی کردهاند.»
پای کنت از آوریل سال گذشته به پرونده باب لوینسون باز شد. او که از سال ۲۰۰۷ و بعد از اتمام خدمتش در نیروی هوایی آمریکا به ارائه خدمات اطلاعاتی به شرکتهایی در خاورمیانه اشتغال داشته مأموریت برای یافتن لوینسون را پس از آنکه با درخواستی غیررسمی از سوی افبیآی مواجه شد، پذیرفت.
طبق نوشته نیوزویک، کنت تحرکات مأموران ایران را زیرنظر داشته و به این امید که با دولت قراردادی در این زمینه ببندد وارد گفتوگو با مأموران ضدتروریسم افبیآی شد. اما آنها به منبعهای کنت اعتماد نداشتند و برای اینکه به نوعی او را بیازمایند با لحنی کنایهآمیز از او خواستند لوینسون را پیدا کند. دو ماه بعد، کنت به آنها مراجعه کرد و گفت میتواند به شواهدی از زنده بودن لوینسون دست پیدا کند.
آفتاب
مخالفت چین با استقرار نظامیان انگلیسی در افغانستان
«وانگ یی» وزیر خارجه چین اظهار داشت که هیچ «خلاء» در افغانستان وجود ندارد که نیاز به پر شدن داشته باشد و این کشور متعلق به مردم افغانستان است.
به گزارش «شینهوا»، وزیر خارجه چین از جامعه جهانی نیز خواست تا بطور قاطع از روند صلح به رهبری و مالکیت افغانها حمایت کرده و نقش سازندهای را در این رابطه ایفا کنند.
وانگ یی ادامه داد، افغانستان نباید بار دیگر به صحنه رقابت قدرتهای بزرگ تبدیل شده و یا مورد بحران بیپایان و ادامه درگیریها قرار گیرد.
وزیر خارجه چین در حالی تاکید کرده که افغانستان نباید به صحنه درگیری قدرتها تبدیل شده و خلاء در این کشور وجود ندارد که اخیرا نشریه انگلیسی «ایندیپندنت» در گزارشی از جایگزینی نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان با نیروهای انگلیسی خبر داده بود.
مقامات ارشد وزارت دفاع انگلیس که خواستند نام آنها فاش نشود خبر دادند که پس از خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان نیروهای ویژه انگلیسی نقش پر رنگتری را در زمینه مبارزه با تروریسم در افغانستان ایفا خواهند کرد.
در حال حاضر بیش از هزار نظامی انگلیسی در افغانستان مستقر هستند که در مرکز و شرق این کشور فعالیت میکنند.
گفتنی است که در پی کاهش و یا خروج نیروهای آمریکایی ممکن است شمار نیروهای انگلیسی در افغانستان نیز افزایش یابد.
چین، گزارش حقوق بشری آمریکا «متعصبانه و بیاساس» است.
دولت چین به گزارش وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه حقوق بشر سال ۲۰۱۸ آمریکا و اتهامزنیهای این کشور به چین واکنش نشان داد و این گزارش را «متعصبانه و بیاساس» خوانده است.
شامگاه چهارشنبه (دیشب) دولت آمریکا طبق عادت سالیان گذشته گزارشی درباره «وضعیت حقوق بشر در جهان» منتشر کرد و در این گزارش کشورهای مختلف از قبیل، ایران، چین، روسیه را به «نقض حقوق بشر» متهم کرده است.
به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت خارجه چین امروز پنجشنبه در رد این گزارش اعلام کرد که گزارشهای حقوق بشری سال ۲۰۱۸ آمریکا مثل گزارشهای قبلی، پر از «تعصبات ایدئولوژیک» و «اتهامزنیهای بی اساس» است.
«لو کانگ» که در جمع خبرنگاران در پکن صحبت میکرد، اعلام کرد که دولت چین کاملا حامی حقوق بشر است و در این زمینه به پیشرفتهای بسیاری دست یافته است.
سخنگوی وزارت خارجه چین با لحنی کنایهآمیز افزود: «ما به ایالات متحده توصیه میکنیم به کارنامه داخلی خودش در زمینه حقوق بشر نگاه قاطعی بکند و ابتدا به مسائل داخلی خودش بپردازد».
پیش از وزات خارجه چین، «شورای دولتی چین» که در واقع کابینه این کشور است هم به گزارش حقوق بشری آمریکا واکنش نشان داده بود.
این شورا با «معیوب و ناقص» خواندن این گزارش اعلام کرده بود که اتخاذ استانداردهای دوگانه آمریکا در زمینه حقوق بشر، برای همگان روشن است.
آمریکا موشکی مغایر با پیمان INF آزمایش میکند
ظاهراً قرار است آمریکا برای اثبات عدم بازگشت به پیمان INF، در ماه میلادی آگوست یک موشک کروز با بُرد هزار کیلومتر آزمایش کند حال آنکه برای ماه نوامبر نیز آزمایش موشک بالستیک تدارک دیده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک منبع وابسته به پنتاگون از قصد آمریکا برای آزمایش موشک کروز زمینپایهای خبر داد که بُردی یک هزار کیلومتری دارد.
این موشک در ماه آگوست آزمایش خواهد شد و نشانهای است بر عزم آمریکا به عدم بازگشت به پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد (INF) که ماه میلادی گذشته (فوریه) از آن خارج شد.
گفتی است طبق پیمان INF آزمایش موشکهایی با برد ۵۰۰ تا ۵ هزار و ۵۰۰ کیلومتر ممنوع بود.
بهانه آمریکا برای خروج از این پیمان، آزمایش موشکی میانبرد از سوی روسیه بود که ادعا میشد بردی فراتر از حد مجاز در INF دارد. این در حالی است که مسکو چنین اتهامی را رد میکند.
آمریکا در ماه میلادی نوامبر نیز یک موشک بالستیک میانبرد آزمایش خواهد کرد بُرد پرواز آن بین ۳ تا ۴ هزار کیلومتر پیشبینی میشود.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟