اخبار كارگرى
نظر به اینکه با توپ وتفنگ
تهدید میکنید ما را
تصمیم ما بر اینست
کز زندگانی بد
بیشتر از مرگ بترسیم.
«برتولت برشت»
عکس: بنای یادبود کموناردهای تیرباران شده درگورستان پرلاشز پاریس
18 march 1879
@kimite_p
سنديكاى كارگران هفت تپه
اختصاصی
📌وکیل کارگران هفتتپه در گفتوگو با امتداد: شکایت «بخشی» از کیهان و فارس، پس از دو ماه حتی تعیین شعبه هم نشده!
📌پرونده اعتصابات سراسری کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، پس از ماهها، همچنان در کش و قوس روند رسیدگی قرار گرفته و برخی از کارگران معترض این شرکت در بازداشت به سر میبرند.
📌در همین رابطه، فرزانه زیلابی، وکیل کارگران شرکت هفتتپه، ضمن اشاره به وضعیت پرونده این کارگران در گفتوگو با امتداد، اظهار داشت:
📌با وجود صلاحیت ذاتی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شوش در رسیدگی به سایر اتهامهای انتسابی، بنا به پیشنهاد دادستان کل کشور و موافقت دیوان عالی کشور، پرونده موکلینم از جمله؛ اسماعیل بخشی، علی نجاتی و سایر متهمان به دادسرای عمومی و انقلاب تهران احاله شد.
📌بر اساس ماده ۴۲۰ قانون آیین دادرسی کیفری، علاوه بر موارد قانونی، احاله مقرر در مواد ۴۱۸ و ۴۱۹، به منظور حفظ نظم و امنیت عمومی کشور، بنا به پیشنهاد رئیس قوه قضائیه یا دادستان کل کشور، رسیدگی به پرونده به حوزه قضایی دیگری احاله می شود.
📌در پرونده موکلینم، نمایندگان کارگری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه از جمله اسماعیل بخشی و رئیس اسبق و عضو فعلی سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه، علی نجاتی که به علت اعتصاب و تجمعهای کارگری دستگیر و متهم شدند، دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شوش به لحاظ ذاتی و محلی صالح به رسیدگی بوده است.
📌با این حال، متأسفانه تخصیص مقرر در ماده ۴۲۰ قانون آیین دادرسی کیفری، موکلم را از دادرسی در یک دادگاه صالح قانونی بر اساس استانداردهای جهانی یک دادرسی عادلانه کیفری، محروم و نقص قوانین کیفری که موجبات تضییع حقوق اشخاص را فراهم کرده، اینگونه آشکار میشود.
📌اسماعیل بخشی پس از دستگیری در بار دوم، بر خلاف اظهارات کذب «کیهان» و «خبرگزاری فارس» که مدعی شده بودند که وی در حال فرار دستگیر شده است، نیمه شب یکم بهمن ماه با حضور مأمورین در اتاق خوابش دستگیر شد. وی در این مدت، به جز تفهیم اتهامهای جدید در روز اول، بدون هیچگونه بازجویی، تحت بازداشت قرار دارد.
📌شکایتی که علیه کیهان و خبرگزاری فارس، تحت عنوان نشر اکاذیب صورت گرفته بود، پس از گذشت حدود دو ماه، تاکنون حتی تعیین شعبه هم نشده است.
yon.ir/OALv8
#امتداد
@emtedadnet
🔴دادگاه تجدیدنظرشعبه ۳۶انقلاب طی حکمی، ۵سال محکومیت زندان داودرضوی عضوهیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد را تا ۵سال به حالت تعلیق درآورد.
طبق اطلاع آقای صالح نیکبخت یکی از وکلای کارگران سندیکای شرکت واحد حکم ۵سال زندان داودرضوی ازاعضای سندیکا که به علت فعالیت های سندیکایی دردادگاه شعبه ۲۶به ۵سال زندان محکوم شده بود درحکمی ازسوی دادگاه تجدیدنظر شعبه ۳۶ انقلاب تا ۵سال به حالت تعلیق درآمد.
با احضارآقای صالح نیکبخت وکیل این فعال سندیکایی دردادگاه تجدیدنظر شعبه ۳۶، رای صادره را حضوری به نامبرده ابلاغ کرده اند.
آذرماه ۹۷ازسوی همین شعبه ۳۶تجدیدنظر حکم۵سال و۴ماه زندان آقای ابراهیم مددی نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد تایید شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد بارها دراطلاعیه هایی احکام زندان را برای دوعضوهیئت مدیره سندیکا رامحکوم کرده وخواستار لغو محکومیت زندان برای تمامی کارگران وفعالین صنفی شده است.
t.me/vahedsyndica
@pvsyndica
تماس باسندیکا
@vahedsyndica
از کمون بیاموزیم !
رحمت خوشکدامن
درسپیده دم ۱۸ مارس ۱۸۷۱ کارگرانِ پاریس با شهامتی بینظیر و قهرمانانه در وضعیتی استثنائی با فریادهای زنده باد کمون حکومت بورژوازی را سرنگون میکنند. کمیته مرکزی گارد ملی که در آن لحظه ۲۱۵ گردان متشکل را تحت فرمان خود داشت، تمام قدرت را در دست میگیرد و فرمان تسخیر تمام مراکز مهم دولتی را صادر میکند. بورژوازی و نمایندهاش «این فسقلی بدنهادِ تییر» به ورسای متواری میشوند و از آنجا برای بازپسگردانیدن حکومتِ ازدسترفتهشان تلاش میکنند.
کمیته مرکزی گارد ملی در اولین جلسه خود در تالار شهرداری که چند ساعتی از تصرف آن نگذشته بود، سرنگونی دولت بورژوازی را اعلام، و در اولین قطعنامهی خود فرمان لغو حکومت نظامی و آزادی تمام زندانیان سیاسی را صادر میکند. کمون، در فاصله بسیار کوتاهی که در قدرت بود، میتواند با قاطعیتی باورنکردنی اقدامات وسیعی را بر علیه نظام ضد انسانی بورژوازی و ماشین سرکوب بوروکراتیکش انجام دهد. کمون از همان روزهای اول پایههای قدرت دولتی بورژوازی را نشانه میگیرد.
کمیته مرکزی گارد ملی پس از چند روز، فرمان انتخابات آزاد را صادر میکند و از تمام مردم میخواهد که در آن شرکت کنند. در ۲۸ مارس انتخابات کمون برگزار میگردد. کمیته مرکزی که تا آن روز وظایف حکومتی را انجام میداد، پس از صدور فرمان انحلال ارتش و پلیس استعفا میدهد. در ۳۰ مارس کمون، نظام وظیفه را منحل اعلام میکند و بهجای آن گارد ملی را بوجود میآورد که همه افراد قادر به شرکت در آن هستند و اجازه حملِ سلاح دارند. انتخابیبودنِ تمام مقامات رسمی را تصویب میکند و برای اینکه تبعیضی بین تمام مقامات و اعضای کمون قائل نشوند حقوقها را تا ۶۰۰۰ فرانک در نظر میگیرد. کمون میتواند جدائی کلیسا از دولت را سازمان دهد، و کمکهای مالی دولت به کلیسا را نیز حذف کند و تحصیلات رایگان برای تمام شهروندان بوجود آورد. کمون اجاره خانههای پرداختنشده را باطل میکند و کار شبانهی نانوایان را ممنوع اعلام مینماید. در ۶ آوریل در میان شادمانی عمومی مردم، دستگاه گیوتین را در انظار به آتش میکشد. و شش روز بعد یعنی در روز ۱۲ آوریل با تصمیم شجاعانهاش ستون واندوم را که مظهر میهنپرستیِ افراطی و نماد ناسیونالیسمِ افراطی بود و پس از جنگهای ۱۸۰۹ با ذوبکردن توپهای بهغنیمت گرفتهشده، ساخته شدهبود، نیز به آتش میکشد.
همه این اقدامات در حالی از طرف کمون صورت میگیرد که از بین ۸۶ نماینده منتخب کمون، تنها ۲۸ نفر را کارگران تشکیل میدادند و بقیه از کارمندان (۸ نفر)، نمایندگان وابسته به خردهبورژازی (۲۹ نفر) و نمایندگان سیاسی بورژوازی (۲۱ نفر) ترکیب شدهاند.
عمر کمون ۷۲ روز بیشتر نبود، اما دراین مدت کوتاه با اقداماتی که انجام داد پیگیرترین دموکراسیای را به نمایش گذاشت که در تاریخ جنبش کارگری بیسابقه بوده است. کمون درعمل نشان داد که طبقه کارگر برای آنکه از یک طرف پایههای دولت بورژوازی را ازبین ببرد و از طرفی دیگر بجای ماشین بوروکراتیکِ بورژوازی، ماشین بوروکراتیک دیگری را جایگزین آن نکند، راهی جز دموکراتیککردن تمام نهادهای سیاسی و اقتصادی و… ندارد.
کمون قدرتی بهراستی دموکراتیک بود، قدرتی که تکیهگاه و مبنایش آراء عمومی بود. کمون نماینده ملت بود. ازاین جنبه دیگر دولت به معنای خاصِ کلمه نبود. شری بود که از جامعه بورژوازی به ارث رسیده بود که بهسادگی طبقه کارگر از «مضار آن» در کوتاهترین زمان نمیتوانست رها گردد. «تا آنکه زمانی فرا برسد که آن نسلی که در شرایط جدید و آزاد، بزرگ شدهاست، قادر به آن گردد که خود را از قید خوان یغمائی بنام دولت رها سازد.» (۱)
@kimite_p
🔴بیانیه شورای کارگری بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی ایران («بستا» ) پیرامون تعیین حداقل دستمزد ۹۸
سالهاست که دستمزد کارگران منجمد شده است و حتی در سال پیش به گفته مقامات رسمی ، دستمزدها نزدیک به هفتاد درصد نسبت به تورم عقب بوده است
امسال با بالا رفتن دلار و سقوط چند برابری ارزش ريال و متعاقب آن گرانی کمرشکن کلیه مايحتاج عمومی تورم موجود از مرز 200 درصد عبور کرده است
بنابراین کارگران تعیین دستمزدهای چند بار زیر خط فقر را نمی پذیرند و خواهان دستمزدی در خور شان و منزلت یک خانواده کارگری هستند که بتوانند شرافتمندانه و انسانی زندگی کنند.
در یک ماه اخیر جلسات تعیین دستمزد شورای عالی کار را با همان سبک و سیاق همیشگی یعنی ردیف کردن مشتی آمار و ارقام بر سر خط فقر، خط بقا، و فقر مطلق و غیره برای عوامفریبی و شانتاڑ افکار عمومی به پیش بردند و با در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی کشور و علیرغم اعلان عمومی و رسمی از منابع حکومتی و علیرغم همه فشارها و مطالبه روشن کارگران برای تعیین حداقل مزد و مشخص نمودن هزینه سبد معیشت خانوار برای هرکس، رقمی به عنوان حداقل دستمزد اعلام می کنند که با توجه به تورم روزافزون هیچگونه دردی از ما کارگران دوا نخواهد کرد
و وضعیت معیشتی ما را روز به روز وخیم تر خواهد کرد
بنابراین ما بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی که سال های متمادی در تولید ثروت در این سرزمین تلاش کرده ايم، هم اکنون نیاز داریم و حق ماست که از حداقل های زندگی مطابق استانداردهای جهانی برخوردار باشیم و از حداقل های
یک زندگی انسانی و آبرومندانه بهره مند باشیم
لذا همانطور که منابع رسمی اعلام کرده اند هزینه ماهیانه سبد معیشت یک خانواده کارگری چهار نفره ، اکنون به 5 میلیون رسیده است اما با کمال شگفتی
بحث افزایش حقوق باز هم، 10_20 -30 درصد میباشد زیرا دولت خود بعنوان کارفرمای اصلی در استثمار کارگران و به کرسی نشاندن دستمزد های زیر خط فقر ذینفع است، از این رو قصه
دستمزد و افزایش آن 40 سال است به زیان معیشت و منزلت کارگران تکرار می شود
ما بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی (بستا) خواهان رفاه ، درمان رایگان، مسکن و یک زندگی انسانی هستیم و بطور جدی به این روند ناعادلانه تعیین حداقل دستمزد ها هشدار میدهیم و خواهان تعیین دستمزد طبق سبد هزینه معیشت خانوار کارگری هستیم
شورای کارگری بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی ایران («بستا» )
27 اسفند 97
این نشد، آن یکی واقعیت ندارد، او هم وظیفه اش را انجام نداد!
🔴 در تاریخ 27 فوریه روزنامۀ آرژانتینی لا پولیتیکا آن لاین (1) مداکراتی را پوشش خبری داد، که بیشتر به یک انفجار در اعماق شباهت داشت. خبر خوش ازوجود اختلاف عمیق و سر درگمی همه جانبه در میان کوتاچیان و حامیانش!
کوتاه و موجز: از آنجائی که اجماع بین المللی کودتا و در راس آن آمریکا، از پیشرفت اوضاع راضی نبودند، تمام شرکت کنندگان و حامیان اصلی کودتا برای مشاوره و یافتن راه چاره سریع برای به نتیجه رساندن کودتا، به یک جلسۀ اضطراری گروه کشورهای لیما در بوگوتا فرا خوانده میشوند. در ظاهرقرار است یک اجلاس روتین برگزار گردد، که دست نشاندۀ اجرای کودتا آقای گوایدو هم برای مشورت و هماهنگی با نیروهای حامی کودتا در ونزوئلا به بوگوتا دعوت شده است. در حالی که افکارعمومی جهان با نگرانی و اضطراب انتظار نتایج جلسه را میکشد با بیم و دلهره برای اعلام زمان و مکان شروع این تهاجم خونین از جانب مهاجمین، ثانیه شماری میکند، مایک پنس مشاور رئیس جمهوری آمریکا، سرپرست و مسئول اصلی این کودتا، در نطق خود پرده از سردرگمی و آشفتگی این «اجماع بین المللی» برای پیشبرد «امر انقلاب مردمی» در ونزوئلا برمیدارد.
مطابق گزارش این تارنما از قرار معلوم مایک پنس در ملاء عام و در حضور تمام سران کشورهای دوست آمریکا از خجالت آقای گوایدو، رئیس جمهور منصوب خودشان، در آمد. پنس در مورد گوایدو (و در حضور او و سایر روسای فاسد در آمریکای لاتین) میگوید:
– او به ما قول داد، که بمجرد اعلام حمایت فوری و علنی ما از او، نصف افسران ارتش از خدمت تمرد کرده به او میپوندند؛ اما چنین اتفاقی نیافتاد.
– او مدعی بود، پایگاه اجتماعی و مردمی دولت ناپدید شده است. اما این امر واقعیت ندارد.
– او قول داد هنگام رسیدن کمکهای انسانی در سر مرزها، هوادارانش بزور سعی در بازکردن مرزها برای ورود این کمکها خواهند کرد، تا ما بهانه ای برای دخالتگری داشته باشیم، اما این کار را هم نکردند.
مطابق گزارش این روزنامۀ آرژانتینی، پنس در جمع «دوستان آمریکا» در لیما حسابی حال آقای گوایدو را جا آورد.
گاری کودتا به سر بالائی رسیده است و اسبها به گاز گرفتن همدیگر افتاده اند. کودتاچیان نقشه های خوبی کشیده بودند. اما آنها فقط یک چیز کوچک را حساب نکرده بودند: مقاومت تودۀ کارگران و زحمتکشان ونزوئلا در برابر کودتا.
بدون تردید آنها اکنون نقشه های شوم دیگری را در سر می پرورانند. اما تا همینجا مردم ونزوئلا شکست سنگینی بر آنان وارد کردند.
سعید عطاپور
3 مارس 2019
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟