اخبار ايران و جهان
نایب رییس مجلس ایران(ستون پنجم آمریکا و متحدان): اگر با FATF موافقت نشود، نمی توان تحریم ها را دور زد
مسعود پزشکیان، نایب رییس مجلس ایران گفت: آنهایی که می گویند FATF را نمی پذیریم، مشکلی نیست، اگر می توانند آنهایی را که با این شرایط تحریم ها را دور زده و با آن مقابله کنند، معرفی کنند.
به گزارش اسپوتینک به نقل از وانا نیوز، مسعود پزشکیان، نایب رییس مجلس ایران با بیان اینکه عده ای می گویند که FATF را نمی پذیریم، افزود: مشکلی نیست، FATF را نپذیرند اما باید بپذیرند که اگر با اجرای FATF موافقت نشود دیگر نمی توان تحریم ها را دور زد و اگر می توانند با این شرایط تحریم ها را دور زده و با آن مقابله کنند، معرفی کنند که چه کسانی میتوانند تحریم ها را با شرایط فعلی دور بزنند، تا گروه فعلی برای دور زدن تحریم اختیار را به این گروه دهد.
وی افزود: اکنون که در یک جنگ تمام عیار قرار داریم اگر قرار بوده FATF را نپذیریم نباید آن را وارد جامعه کرد که گروهی حامی و طرفدار و گروهی دیگر مخالف شوند و با یکدیگر دعوا کرده و اختلاف ایجاد شود و گروهی به گروه دیگر بگوید شما مملکت را فروختید، چراکه هیچ کسی نمیخواهد مملکت را بفروشد، لذا اگر سیاستی وجود داشته و باید انجام شود، باید در بالا تصمیم گرفته و اجرا کنند و همه نیز از این تصمیم اطاعت میکنند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه هنگامیکه دیدگاه و نظر حاکمیت بر پذیرفتن موضوعی نیست لزومی نداشته وارد گفتوگو شویم، ادامه داد: یا نباید وارد موضوعی شد و یا اگر وارد شدیم باید ایستادگی کرده و اختلاف ایجاد نکنیم، بنابراین اگر حاکمیت قائل به پذیرش FATF نبود چرا آن را برای بررسی وارد مجلس کرد؟، لذا باید صراحتا عنوان می شد که زیر بار هیچیک از این کنوانسیون ها نمی رویم و تمام.
وی در مورد فروش نفت گفت: آقای زنگنه میگوید به هر کسی که بگویید نفت می دهم تا آن را بفروشد، اما پاسخگوی بردن و خوردن آن نیستم، چراکه در گذشته به برخی نفت دادند، آنها هم نفت را بردند و پول آن را خوردند و اکنون بهدنبال بازگرداندن پولهای نجومی آن هستیم.
تلاش آمریکا برای همراه کردن آسیا با تحریمها علیه ایران و ونزوئلا
نقل از رویترز، «سیگال مندلکر» معاون وزارت خزانهداری آمریکا و رئیس دفتر تروریسم و اطلاعات مالی این وزارتخانه که به آسیا سفر کرده است، در سنگاپور با مقامات این کشور درباره تحریمها علیه ایران و ونزوئلا گفتگو کرد.
معاون وزیر خزانهداری آمریکا در سنگاپور اعلام کرد که کشورش علاقهمند به افزایش آگاهی و همکاری مالزی، سنگاپور و دیگر کشورهای آسیایی درباره چگونگی انتقال نفت ایران و جلوگیری از دور زدن تحریمهای آمریکاست.
مندلکر در سنگاپور همچنین تأکید کرد، واشنگتن در تلاش است تا «نهایت فشار» را بر دولت «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا اعمال کند.
معاون وزیر خزانهداری آمریکا قرار است در روزهای آینده علاوه بر دیدار با سایر مقامات سنگاپور، با سفر به مالزی و هند با مقامات این کشورها نیز دیدار و گفتگو کند.
پس از خروج یکجانبه دولت ترامپ از توافق برجام، آمریکا در تلاش است تا با اعمال دور جدیدی از تحریمها فشارها علیه ایران را افزایش دهد.
وزارت خارجه آمریکا: فشارها علیه ایران افزایش خواهد یافت
حساب توئیتری وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیهای کوتاه مدعی شد که به تازگی خزانهداری آمریکا شرکتهای ایرانی جدیدی را به فهرست مشمول تحریم افزوده است و این فهرست جدید باعث افزایش فشار بر ایران خواهد شد.
به ادعای وزارت خارجه آمریکا فهرست جدید تحریمها مرتبط با تأمین مالی تروریسم است و باعث شده تا فشارها علیه ایران بیشتر شود.
وزارت خارجه آمریکا همچنین مدعی شده که در آینده نیز فشارها علیه ایران افزایش خواهد یافت.
اشاره وزارت خارجه آمریکا به فهرست جدید تحریمها مرتبط با فهرستی است که شامل ۳۱ فرد و شرکت است و کمتر از یک هفته پیش از سوی خزانه داری آمریکا به عنوان نهادها و افراد جدید تحت تحریم معرفی شدند.
مبارزه مایکروسافت با هکرهای منتسب به ایران
دادگاهی در آمریکا به مایکروسافت اجازه داد تا در حدود 100 دامنه که گفته می شود متعلق به هکرهای ایرانی است را تحت کنترل خود قرار دهد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از Techcrunch، شرکت مایکروسافت به صورت مخفیانه به مبارزه علیه هکرهایی پرداخته که با نام های مختلفی مانند «بچه گربههای دلربا، فسفر، APT35 و آژاکس» معروفاند و گفته می شود که از سوی ایران تامین مالی می شوند.
براساس این گزارش، شرکت مایکروسافت موفق شد کنترل 99 مورد از دامنههایی که این گروه برای حملات خود به سازمان ها و نهادها در آمریکا و سراسر دنیا استفاده میکرده را به دست بگیرد.
وجود دارد که پیش از این، همگی در اختیار هکرهای وابسته به ایران بوده است.
هکرها با استفاده از دامنههایی مانند outlook-verify.net و yahoo-verify.net یا حتی telegram.net صفحهها و وبسایتهایی شبیه به مایکروسافت، یاهو، گوگل و تلگرام ایجاد کرده و تلاش می کردند با بدست آوردن نام و رمز عبور قربانیان خود، اطلاعات آنها را بدست بیاورند.
شرکتها معمولاً از دستور دادگاه به منظور مقابله با دامنههایی که قانون کپیرایت را نقض و از علامت تجاری آنها سو استفاده میکنند بهره میگیرند؛ اما مایکروسافت از این مجوز برای مبارزه با گروههای هکری نیز استفاده میکند.
همچنین این اولین بار نیست که شرکت موردبحث از دستور دادگاه برای مقابله با گروههای هکری یا جاسوسی سایبری منسوب به دولتها و مسدودسازی دامنههایشان، استفاده میکند.
شرکت مایکروسافت پیش از دستور دادگاه برای بستن سایت هایی که متعلق به گروه APT استفاده کرده است. به عنوان مثال در سال 2017 این شرکت کنترل 70 دامنه APT28 را در اختیار گرفت.
استفاده از دستور دادگاه به منظور به دست گرفتن کنترل دامنههای مخرب موضوع جدیدی نیست؛ اما این اقدام تا مدتی قبل تنها توسط سازمانهای دولتی آمریکا انجام میگرفت. برای نمونه میتوان به مقابلهی FBI با باتنت «VPNFilter» اشاره کرد.
اسرائیل: ایرانیها میدانند که اسرائیل عامل حمله دیشب بوده است!
کاتص در گفتوگو با شبکه رادیویی «رِشِت بِت» با ادعای اینکه جنگندههای اسرائیلی به اهداف ایرانی در فرودگاه حلب حمله کردند، گفت: «ایرانیها میدانند که اسرائیل عامل حمله دیشب بوده است».
شامگاه گذشته بود که رسانههای سوری از مقابله پدافند هوایی ارتش سوریه با اهداف متخاصم در حریم هوایی این کشور برفراز آسمان فرودگاه حلب خبر دادند. خبرگزاری رسمی سوریه «سانا» نیز گزارش داد که صدای چندین انفجار در اطراف این فرودگاه شنیده شده است.
یک منبع نظامی سوریه گفت که پدافند هوایی سوریه با حمله هوایی اسرائیل مقابله کرده و هدف این حمله برخی مناطق در بخش منطقه صنعتی در شیخ نجار در شمال شرق حلب بوده است. درپی این حمله برق تمام شهر حلب قطع شد.
حمله اسرائیل به سوریه زمانی صورت میگیرد که نشست فوقالعاده شورای امنیت سازمان ملل درباره اقدام «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در بهرسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان در حال برگزاری بود.
دادگاه لوکزامبورگ درخواست آمریکا برای ضبط اموال ایران را رد کرد
به نقل از رویترز، بعد از دو سال کشمکش، دادگاهی در لوکزامبورگ درخواست آمریکا برای توقیف و مصادره ۱.۶ میلیارد دلار دارایی جمهوری اسلامی ایران و اختصاص آن به بازماندگان حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر را رد کرد.
دادگاه لوکزامبورگ رأی یک دادگاه آمریکایی برای مصادره داراییهای ایران در لوکزامبورگ را در تناقض با قوانین حقوق بینالملل ارزیابی کرده است.
در پی شکایت جمعی از بازماندگان حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر از ایران برای دریافت غرامت، دادگاهی در نیویورک در سال ۲۰۱۲ مقرر کرد که تهران به خانوادهها و بازماندگان قربانیان حملات به مرکز تجارت جهانی در شهر نیویورک و پنتاگون ۷.۵ میلیارد دلار بپردازد.
این مبلغ شامل دو میلیون دلار به هر خانواده برای رنج و مصیبتی است که قربانیان تحمل کرده و ۶.۸۸ میلیون دلار به خاطر جرایم کیفری است.
قاضی دادگاه آمریکایی همان زمان گفته بود، ایران نتوانسته است ادعاهای مربوط به حمایت آن کشور از هواپیماربایان حملات یازده سپتامبر را رد کند و بنابراین در پرداخت خسارات مربوط به این حملات مسئول است.
خبرگزاری رویترز نیز با انتشار گزارشی نوشته است که بر اساس رأی دادگاه لوکزامبورگ، شاکیان نتوانستهاند شواهد لازم برای پیش بردن پرونده درخواست غرامت از ایران ارائه کنند.
ایران هرگونه ارتباط با القاعده و حملات ۱۱ سپتامبر را رد کرده است و در دادگاه نیویورک نیز اساساً حاضر نشد.
ایران قبل از آغاز تحریمهای بینالمللی در سال ۲۰۱۲ حدود ۱.۶ میلیارد دلار دارایی نزد یک شرکت نقلوانتقال ارز لوکزامبورگی به نام «کلییراستریم» داشت که این رقم به خاطر تحریمها مسدود شد، اما بعد از لغو تحریمها نیز به خاطر رأی دادگاه آمریکایی و مراجعه بازماندگان حملات ۱۱ سپتامبر به دادگاه لوکزامبورگ، این دارایی مسدود ماند.
فروردین سال گذشته، قاضی یک دادگاه لوکزامبورگ تقاضای ایران برای لغو درخواست غرامت یاد شده را رد کرده بود.
هنوز معلوم نیست سرنوشت این پول چه خواهد شد و آیا بازماندگان حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر درخواست تجدیدنظر به دادگاه خواهند داد یا نه. همچنین با توجه به تحریمهای جدید آمریکا، آیا ایران این امکان را خواهد داشت تا این دارایی را خارج کند یا نه.
رویترز مینویسد هنوز دادگاه تصمیم نگرفته است که دارایی ایران نزد شرکت کلییراستریم به جمهوری اسلامی تحویل داده شود.e
انرژی هسته ای حق مسلم بن سلمان، فناوری هستهای برای ایران ممنوع است نه برای عربستان!
بسیاری از صاحب نظران سیاسی ایرانی در داخل و اپوزیسیون ایران در خارج از کشور سالها معتقد بودند علت دشمنی آمریکا با ایران تمایل ایران برای دستیابی به فناوری اتمی می باشد و یا پا را فراتر از این نهاد و معتقد بودند ایران در پی ساخت بمب هسته ای است پس از توافق برجام تعهد ایران تسلیم شدن در مقابل خواستههای آمریکا این تصور ایجاد شد که سیاست آمریکا در منطقه با موفقیت به جلو می رود و به جز اسرائیل و پاکستان که دست دراز شده امپریالیسم در منطقه هستند کشور دیگری اتمی نخواهد داشت.
امروز با تلاش های بسیار شفاف ای که آمریکا انجام می دهد تا عربستان سعودی به بمب اتمی مسلح شود و سکوت و همکاری اروپا و فرصت طلبی سودجویانه روسیه و کشورهای دیگر آسیای شرقی مانند کره جنوبی برای هسته ای کردن کشور متجاوز و افراطی عربستان به سلاح هسته ای و فناوری هسته ای این امر کاملا واضح و روشن است که برنامه دیگری در پس پرده سیاست های یالات متحده آمریکا وجود دارد ساختن اسرائیلی دوم تحت نام عربستان سعودی در منطقه برای پیشبرد سیاست خاورمیانه جدید امپریالیستی.
اتمی شدن دولت افراطی وهابی عربستان سعودی تهدیدی مستقیم برای ایران مستقل از اینکه چه کسی بر ایران حکومت می کند خواهد بود در این نکته نباید شک کرد مسلح شدن عربستان سعودی به مفهوم محاصره اتمی کامل ایران توسط سه کشور خادم امپریالیسم عربستان سعودی، اسرائیل و پاکستان خواهد بود.
وزیر انرژی آمریکا تایید کرد که واشنگتن شش مجوز مخفی برای چند شرکت صادر کرده که بر اساس آن می توانند تکنولوژی هستهای به عربستان سعودی بفروشند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «ریک پری» وزیر انرژی ایالات متحده تأیید کرد که آمریکا شش مجوز مخفی برای چند شرکت صادر کرده است که بر اساس آن میتوانند تکنولوژی هستهای به عربستان سعودی بفروشند.
خبرگزاری رویترز اعلام کرده که یک کپی از اسناد مرتبط با این مجوزها را روز چهارشنبه مشاهده کرده است. بر طبق این اسناد شرکتهای آمریکایی فعلاً اجازه دارند کار مقدماتی در زمینه انتقال تکنولوژی هستهای انجام دهند و انتقال تأسیسات پیش از توافقات میان دو کشور صورت نمیگیرد.
وزارت انرژی آمریکا میگوید شرکتها از دولت ترامپ خواستهاند که مجوز دولت برای کار با عربستان سعودی در ارتباط با فناوری هستهای مخفی نگاه داشته شود.
دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا به دنبال توافق گستردهتر با عربستان سعودی برای فروش فناوری هستهای به این کشور است. هدف اولیه ساخت حداقل دو نیروگاه هستهای برای ریاض است.
چندین کشور دیگر از جمله کره جنوبی و روسیه در حال رقابت با آمریکا برای کسب قراردادهایی در ارتباط با ساخت نیروگاه هستهای در عربستان سعودی هستند و انتظار میرود که نام برندگان این رقابت در اواخر سال جاری از سوی ریاض اعلام شود.
بسیاری از نمایندگان ایالات متحده آمریکا نگراناند که فروش فناوری هستهای به ریاض در نهایت منجر به گسترش مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه شود. این نگرانیها در کنگره آمریکا بویژه پس از قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد ریاض در استانبول، افزایش یافته است.
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی سال گذشته گفته بود که ریاض به سمت ساخت سلاح هستهای خواهد رفت.
برد شرمن نماینده دموکرات کنگره آمریکا از مایک پمپئو وزیر خارجه خواسته بود که نام شرکتهایی که اجازه فروش تکنولوژی هستهای به ریاض را دریافت کردهاند، منتشر شود.
مایک پمپئو گفته است که آمریکا از به اشتراک گذاشتن هر گونه تکنولوژی هستهای که خطر گسترش تسلیحات را افزایش دهد، خودداری میکند.
به گزارش رویترز اداره حسابرسی دولت که بازوی تحقیقاتی کنگره است درخواست دو سناتور جمهوریخواه و دموکرات را برای بررسی مذاکرات دولت با عربستان سعودی در ارتباط با انتقال تکنولوژی هستهای را پذیرفته است.
گوایدو از فاش کردن منابع مالی 90 سفر خود خودداری کرد
به نقل از اسپوتنيک ؛ خوان گوایدو، رئیس مخالفان دولت ونزوئلا که خود را رئیس جمهور موقت این کشور خوانده است با رد حکم مقامات ونزوئلایی مبنی بر منع شدن به مدت پانزده سال از تصدی هر نوع سمت دولتی، از ارائه توضیحات در مورد منابع مالی سفرهای متعدد خارجی به مبلغ 81 هزار یورو خودداری کرد.
نشریه ناسیونال اعلام کرد گوایدو از ارائه اطلاعات مالی در خصوص سفرهای خارجی خود امتناع کرد.
دیوان محاسبات ونزوئلا به دلیل عدم شفافیت گوایدو در اعلام هزینه های خود، وی را به مدت پانزده سال از تصدی هر نوع سمت دولتی منع کرد.
الویس آموروسو از مسئولان دیوان محاسبات در این مورد گفت: براساس قانون مبارزه با فساد حداکثر مجازات تعیین شده برای گوایدو اعمال می شود. گوایدو برای نود سفر خارجی خود در مجموع مبلغ 300 میلیون بولیوار (حدود 81 هزار یورو) هزینه کرده است که منبع این هزینه ها مشخص نیست.
رهبر، سگ امپریالیسم، اپوزیسیون خادم امپریالیسم، تاریخ سرنگونی ۶ آپریل!
خوان گوایدو، رهبر کودتاچی اپوزیسیون امپریالیستی ونزوئلا روز ۶ آپریل را به عنوان روز آغاز اقدامات تاکتیکی در چارچوب عملیات «آزادی» برای سرنگونی نیکلاس مادورو، رئیس جمهور مردمی و منتخب این کشور تعیین کرد.
به گزارش اسپوتنیک، گوایدو در صفحه توئیتر خود نوشت:» در این روز ما باید آماده و سازمان یافته بوده و دارای کمیته های کمک رسانی و آزادی باشیم».
رهبر مخالفان مادورو در پیام توئیتری دیگر خود ، ونزوئلایی ها را به رفتن به خیابان ها در روز ۳۰ مارس فرا خواند تا «تقاضای پایان غصب حکومت و اعتراض به نبودن تضمینات اجتماعی» را مطرح کنند. گوایدو اعلام کرد:» رژیم می خواهد ما به فاجعه عادت کنیم اما افرادی هستند که می خواهند از حقوق خود دفاع کنند».
لازم به تذکر است که کودتای از سوی امپریالیسم آمریکا طراحی و اجرا شده توسط سگ دست آموز اش خوان گوایدو تا به حال در بیشتر برنامههای خود با شکستی جدی در ونزوئلا روبرو شده است.
تمام تلاش های امپریالیستی امریکا و اپوزیسیون خادم امپریالیس ونزوئلا برای خرابکاری و ایجاد آشوب در ونزوئلا با شکست قطعی و جدی روبرو شده است. علیرغم حمایت همسایگان ونزوئلا از کودتاچیان و حمایت مستقیم آمریکا از خوان گوایدوی کودتاچی، حتی یک بار نیز موفق به برگزاری یک تظاهرات چند هزار نفری علیه دولت قانونی و منتخب ونزوئلا نشده است و اعتراضات در حد پراکنده و غیر سازماندهی شده در کاراکاس و چند شهر دیگر اجرا شده. در مقابل دولت توانسته است با سازماندهی زحمتکشان کارگران و مردم ونزوئلا با برگزاری تظاهرات میلیونی جواب واضح و شفافی به توطئههای امپریالیستی نوکران امپریالیست در کشور بدهد.
وزیر نژاد پرست ایتالیای پناهجویان را به دزدان دریایی تشبیه کرد
پناهجویان لیبیایی یک کشتی باری را که آنها را در دریایی مدیترانه نجات داده بود، به تصرف خود در آوردند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از روزنامه گاردین، تانکر Elhiblu-1 108 نفر پناهجو را که تلاش می کردند وارد اروپا شوند، نجات داده بود. پناهجویان پس از آگاهی از اینکه کشتی می خواهد آنها را به لیبی برگرداند، هدایت آنرا بر عهده گرفته و به سوی مالت حرکت کردند. وضع خدمه کشتی گزارش نشده و هنوز نتوانسته اند با انها ارتباط برقرار کنند.
مقامات مالت خبر تصرف کشتی را تأئید کرده و افزودند به آن اجازه پهلو گرفتن در ساحل را نخواهند داد. ماتئو سالوینی، نخست وزیر نژادپرست و راست افراطی ایتالیا پناهجویانی که از خود دفاع کرده بودند را مورد انتقاد قرار داده و گفت بنادر کشور وی مهاجران را نخواهند پذیرفت. وی خاطرنشان ساخت:» اینها پناهجویان دچار خطر نیستند بلکه دزدان دریایی هستند».
تهدید روسیه توسط بولتون
«جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه طی بیانیهای به استقرار نظامیان روس در ونزوئلا و همچنین فعال شدن سامانه دفاع موشکی اس 300 در کاراکاس واکنش نشان داد.
وی در این بیانیه گفت: ما شدیدا به بازیگران خارج از نیمکره غربی درباره استقرار تجهیزات نظامی در ونزوئلا یا در هر جای دیگری از این نیمکره با هدف استقرار یا توسعه عملیات نظامی هشدار میدهیم.
بولتون گفت که آمریکا چنین اقدام نظامی را تحریک آمیز و تهدیدی مستقیم برای صلح بینالمللی و امنیت در منطقه میداند.
روز گذشته منابع خبری گزارش دادند که ونزوئلا سامانه دفاع موشکی اس 300 روسی را برای دفاع از پایتخت در اطراف کاراکاس مستقر کرده است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه نیز در دیدار با «فابیانا روزالز» همسر «خوان گوایدو» رهبر مخالفان ونزوئلا و در جمع خبرنگاران با تهدید مسکو گفت که تمامی گزینهها برای خارج کردن روسیه از ونزوئلا مطرح است.
شنبه گذشته دو هواپیمای نیروی هوایی روسیه که حامل یک مقام وزارت دفاع و ۱۰۰ نظامی این کشور بودهاند وارد ونزوئلا شدند.
بزرگترین قدرت اتمی جهان: اقدامات کره شمالی برخلاف روند خلع سلاح است!
یک ژنرال ارشد بزرگترین ارتش اتمی جهان میگوید که فعالیتها و تحرکات اتمی و موشکی کره شمالی با قولهایی که این کشور در راستای خلع سلاح به واشنگتن داده است ناسازگار است.
براساس این گزارش، نشست دوجانبه میان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در ویتنام که بدون نتیجه پایان یافت اختلافات عمیق میان دو طرف در راستای خلع سلاح شبه جزیره کره در برابر رفع کامل تحریمها را آشکار کرد.
«رابرت آبرامز» فرمانده نیروهای آمریکایی مستقر در کره جنوبی در یک نشست استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان گفت: فعالیتهای آنها که ما نظارت کردیم برخلاف روند خلع سلاح است. با این حال آبرامز جزئیات بیشتری درباره این فعالیتها ارائه نکرد.
مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا نیز روز چهارشنبه در جلسه استماع جداگانهای اعلام کرد که پیونگ یانگ هنوز قدم بزرگی در راستای تکمیل روند خلع سلاح برنداشته است.
با این حال وی ابراز امیدواری کرد که واشنگتن بتواند با مقامات کره شمالی باز هم مذاکره کند.
رویترز میگوید: از زمان شکست مذاکرات میتنام، هیچ نشانهای مبنی بر تماس مستقیم واشنگتن و پیونگ یانگ وجود ندارد هرچند که دونالد ترامپ همچنان بر روابط خوب شخصی خود با رهبر کره شمالی تاکید میکند.
«رندال شریور» دستیار ارشد پنتاگون در امور آسیا نیز در حاشیه همین جلسه گفت: درهای ما برای دیپلماسی همچنان باز است اما تا به امروز ما هیچ حرکتی در زمینه خلع سلاح مشاهده نکردهایم.
رهبران آمریکا و کره شمالی در نشست ژوئن سال 2018 در سنگاپور در زمینه خلع سلاح اتمی شبه جزیره توافق کرده بودند با این وجود به دلیل کلی بودن این توافق و مشخص نبودن دقیق تعهدات دو طرف از جمله اینکه آمریکا در ازای خلع سلاح چه امتیازاتی به کره شمالی خواهد داد باعث شکست این روند تا به امروز شده است.
حتی انگلیس هم اعتراف کرد: اتهام استفاده سعودی ها از کودکان در جنگ یمن جدی است
معاون وزیر امور خارجه انگلیس در امور آسیا، اذعان کرد اتهامات به ائتلاف سعودی درباره استفاده از کودکان در جنگ یمن جدی است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، مارک فیلد در سخنان خود در مجلس عوام انگلیس، در پاسخ به سوالی درباره متهم شدن ائتلاف سعودی به استفاده از کودکان در جنگ یمن و مشارکت سربازان انگلیسی در آموزش این کودکان گفت: این اتهامات جدی است و باید درباره آن تحقیق شود. من می خواهم جزئیات این اتهامات مشخص شود. البته نمی خواهم نمایندگان مجلس را به اشتباه بیاندازم.
فیلد افزود: هر نوع اتهاماتی درباره استفاده از نوجوانان کم سن و سال در جنگ، مسئله بسیار هولناکی است. درک می کنم که روزنامه نگار، منابع اختصاصی درباره این مسئله در اختیار دارد، اما امیدوارم جزئیات بکارگیری افرادی را که کمتر از سن قانونی دارند، در عمل برای ما آشکار کند تا بتوانیم تحقیقات فوری در این باره صورت دهیم.
درخواست رئیس مجلس ملی مؤسسان ونزوئلا برای مصادره اموال عاملان خشونت
رئیس مجلس ملی مؤسسان ونزوئلا طرح پیشنهاد مصادره اموال افرادی که خشونت ورزی را در این کشور ترویج می کنند مطرح کرد.
دیوسدادو کابه یو که معاون اول حزب سوسیالیست متحد نیز است، اطمینان خاطر داد که نیکلاس مادورو به هیچ وجه از مسئولیت خود به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا استعفا نخواهد کرد.
اشاره کابه یو به اخبار و شایعاتی است که در خبرگزاری ها و مطبوعات نزدیک به مخالفان دولت ونزوئلا درباره احتمال استعفای مادورو و اعطای پناهندگی سیاسی به وی از سوی اسپانیا مطرح شده است.
سفارت ونزوئلا در مسکو: نظامیان روسیه در هیچ عملیاتی شرکت نمیکنند
روزنامه «راسیسکایا گازیتا» امروز نوشت: «خوزه فارائل پرس» مستشار نظامی ونزوئلا در مسکو اعلام کرد که نیروهای نظامی روسیه تنها برای توسعه همکاریهای نظامی بین دو کشور به ونزوئلا اعزام شدهاند.
این مقام نظامی ونزوئلایی توضیح داد: «حضور نیروهای ویژه نظامی روسیه در این کشور مربوط به همکاریهای نظامی-فنی دوجانبه است و آنها در هیچ عملیات نظامی در داخل ونزوئلا مشارکت نخواهند داشت.»
وی تأکید کرد، روسیه شریک راهبردی ونزوئلاست و مقامات کاراکاس برای انعقاد قراردادهای نظامی جدید با مسکو آمادگی دارند، ضمن آنکه این امکان نه تنها برای روسیه، بلکه برای سایر کشورها نیز فراهم است.
مستشار نظامی ونزوئلا همچنین اعلام کرد که «ولادیمیر پادرینو» وزیر دفاع این کشور قصد دارد بزودی به روسیه سفر تا در کنفرانس بین المللی امنیتی که قرار است در اواخر ماه آوریل (اوایل اردیبهشت) در مسکو برگزار شود، شرکت کند.
آمریکا به حق روسیه در همکاری با سایر کشورها احترام بگذارد
از سوی دیگر، «دمیتری پسکوف» سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه نیز تاکید کرد که مقامات آمریکایی باید به حق قانونی روسیه در داشتن همکاری با کشورهای دیگر احترام بگذارند.
پسکوف در جمع خبرنگاران گفت: «روابط دو جانبه ما با سایر کشور نباید مورد نگرانی کشور ثالثی قرار بگیرد. روسیه به هیچ وجه قصد مداخله در امور داخلی ونزوئلا را ندارد و روی این مسئله حساب می کند که کشورهای دیگر هم از برخورد ما الگوبرداری کرده و اجازه دهند تا مردم ونزوئلا خود سرنوشتشان را تعیین کنند.»
سخنگوی کرملین تاکید کرد: «در رابطه با ایالات متحده باید بگویم که آنها در مناطق مختلف جهان حضور دارند و کسی هم نمیتواند به آنها بگوید که کجا هستند، چه کار می کنند و برای چه در آنجا حضور دارند. به همین دلیل ما نیز مسلماً امیدواریم که مقامات واشنگتن به حق قانونی روسیه در داشتن روابط با کشورهای دیگری که منافع و علاقه مندی مشترکی دارند، احترام بگذارند.»
هشدار به ترامپ: ونزوئلا پنجاه و یکمین ایالت آمریکا نیست
«فرانتس کلینتسویچ» عضو ارشد کمیته دفاع و امنیت شورای فدراسیون (سنای) روسیه در واکنش به سخنان «دونالد ترامپ» درباره «امکان استفاده از هر گزیهای برای وادار کردن روسیه به خروج از ونزوئلا»، یادآور شد، بعید می داند که مقامات نظامی آمریکایی به خاطر سخنان دونالد ترامپ دست اقدام احمقانهای در برخورد با روسیه بزنند.
وی گفت: «من به سخنان تند ترامپ اعتقادی ندارم. به عقیده من در میان مقامات نظامی آمریکایی هنوز عقل سلیم حاکم بوده و آنها به خوبی از عواقب هرگونه اقدام غیرسنجیده آگاه بوده و از دست زدن به اقدام احمقانهای علیه روسیه اجتناب می کنند.»
حمله تروریستی به مرکز پلیس در شمال شرقی چین
به نقل از خبرگزاری فرانسه ؛ مقامات محلی اعلام کردند در حمله ای با مواد منفجره دست ساز در روز پنجشنبه به یک مرکز پلیس در شمال شرقی چین, تروریست مهاجم کشته شد و سه نفر زخمی شدند.
در شمال شرقی چین تروریست های مسلمان از ایغورها که مورد حمایت آمریکا، ترکیه، آلمان و عربستان می باشند گاه گاهی دست به حملات تروریستی علیه شهروندان چینی و یا دولت چین می زنند.
تروریستهای اویغور که در جنگ سوریه فعالیت گسترده ای در سازمان های تروریستی اسلامی داشتند از حمایت ی نظامی، مالی و سیاسی امپریالیسم آمریکا و به ویژه ترکیه برخوردارند امپریالیسم آلمان نیز به لحاظ سیاسی از اویغورها حمایت می کند جمهوری اسلامی ایران نیز به حمایت اخلاقی (تحت عنوان حمایت از اسلام در مقابل سرکوب گریه کمونیستی) این تروریستها می پردازد، علیرغم اینک تروریستهای افراطی اویغور در کشتار بسیاری از شهروندان چینی و سوریه و حتی نیروهای ارسالی ایران در سوریه دست داشته است همچنان در بسیاری از کشورهای اسلامی به عنوان خلقی که مورد «سرکوب» حکومت کمونیستی چین واقع می شود مورد حمایت قرار میگیرند.
دخالتهای عربستان و امارات در جنبش اعتراضی الجزایر
از اولین راهپیمایی گستردهای که الجزایریها در روز جمعه 22 فوریه(سوم بهمن 97) علیه عبدالعزیز بوتفلیقه به سبب اعلام نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری با وجود بیماری و ویلچرنشینی برگزار کردند، شرکت کنندگان شعارهایی علیه دخالت خارجی در جنبش مردمی سر دادهاند، این شعارها و فریادها رواج گستردهای داشته و بیشتر شهرها و میادینی را که الجزایریها در آن تظاهرات میکنند، فرا گرفته است.
طی این مدتی که از تظاهرات ضد دولتی در الجزایر میگذرد، تابلوها و پارچهنوشتههای بزرگی جلب توجه کرد که به طور خاص رژیمهای امارات و عربستان و تلاشهای آنها برای دخالت در امور الجزایر را هدف قرار داده است. در یکی از این پلاکاردها این چنین نوشته شده است : خدایا، شر عربستان سعودی و امارات را از الجزایر دور نما»، این تابلو در میدان اودان یکی از مشهورترین میادین تظاهرات الجزایر نصب شده است، از تظاهرکنندگان خواسته شده است شعارهایی بر ضد عربستان و امارات سر دهند.
رمزی یک جوان الجزایری در حالی که پارچه نوشتهای را علیه یکی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در دست گرفته بود، به خبرنگار ساسه پست گفت از دخالت کشورهای عربی خلیج(فارس) در جنبش مردمی الجزایر از جمله امارات و حمایت آنها از بوتفلیقه می ترسد.
رمزی افزود امارات هر کجا دخالت کرده، خرابی و ویرانی به جا گذاشته، به لیبی و مصر و سوریه نگاه کنید، که چگونه به سبب دخالت های امارات و سوریه ویران شدند.
یک زن 72 ساله به نام یامنه که به همراه فرزندانش از شهر ملیانه برای شرکت در تظاهرات پایتخت رفته بود، هم تصریح کرد الجزایریها با دخالت امارات، عربستان و قطر در جنبش مردمی مخالف هستند.
پیرمردی هم در میدان پست مرکزی پلاکاردی را در دست گرفته بود که بر روی آن شعار «سرنگون باد امارات، سرنگون باد بوتفلیقه» نوشته شده بود.
هر چند کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در قبال آنچه در الجزایر رخ می دهد، رسما موضعگیری نکردهاند، اما انگشت اتهام به سمت امارات نشانه رفته که بیشتر از همه کشورهای عربی در امور کشورهای دیگر دخالت میکند.
محمد العربی زیتو از دپیلماتهای معارض از وجود تحرکات سعودی و اماراتی برای مهار و شکست جنبش مردمی الجزایر پرده برداشت. زیتوت تاکید کرد عربستان و امارات در مقابل خواسته های ملت الجزایر می ایستند و به دنبال از بین بردن جنبش آنها و رواج هرج و مرج در این کشور هستند، همان بلایی را که سر لیبی، مصر و سوریه آوردند، حکام سعودی و امارات جنبش های مردمی را در کشورهای عربی از بین بردند.
شیخ عبدالله جاب الله از معارضان الجزایری هم رژیمهای عربی حاشیه خلیج فارس را به دست داشتن در تلاشها برای مخدوش کردن جنبش مردمی متهم کرد و گفت امارات و عربستان برای مخدوش کردن هر آنچه بتوانند، دست به تحرک میزنند.
همچنین پایگاه عربی پست به نقل از منابع آگاه خود از طرحی پرده برداشت که شیخ محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی شخصا با همکاری فرانسه و عربستان با هدف ایجاد جایگزین برای بوتفلیقه به پیش می برد. به گفته این منابع، بن زاید، حمد المزروعی را به عنوان فرستاده شخصی خود مامور پرونده جنبش مردمی الجزایر کرده است تا از طریق افزایش ارتباطات با ارتش الجزایر، آن را برای نوسازی نظام الجزایر متقاعد کند.
شماری از فعالان الجزایری در شبکه های ارتباط اجتماعی اتهاماتی را به امارات متحده عربی مبنی بر دست داشتن در بستن رسانههای طرفدار جنبش مردمی الجزایر و همچنین غرق کردن صفحات رسانهها در الجزایر در شایعات و تبلیغات مغرضانه علیه جنبش مردمی به منظور تفرقه افکنی و دودستگی در صفوف آن متهم کرده بودند.
روزنامه موند آفریک فرانسه درباره روابط مالی پیچیده میان صاحبان نفوذ در الجزایر و رژیم امارات گزارش تحقیقی منتشر کرده بود، این گزارش در راستای سلسله مقالاتی با عنوان «دیپلماسی خشنی که امارات در پیش گرفته است» منتشر شده است. این تحقیق فرانسوی فاش کرده است که الجزایر این روزها به عنوان ایستگاه جدید امارات در چارچوب سریال فرماندهی تحرکات برای سرکوب جنبشهای مردمی و از بین بردن تلاشهایی که خواهان دموکراسی و آزادی برای ملتهای عربی است، خودنمایی می کند. این گزارش اضافه می کند به لطف روابط نزدیک اماراتیها با خاندان بوتفلیقه و همچنین با احمد قاید صالح رئیس ستاد مشترک ارتش الجزایر، امارات متحده عربی نقش ناآرامکنندهای به شکل خاص اما تعیین کننده در بحران کنونی الجزایر ایفا می کند و تنها هدف امارات از این دخالت بر اساس این گزارش فرانسوی، جلوگیری از جنبش مردمی و نفوذ و دخالت در آن به نفع نظام بوتفلیقه است، همان کاری را که با انقلاب مصر به نفع عبدالفتاح السیسی انجام داد(و در نهایت با پول امارات و عربستان با کودتا علیه حکومت محمد مرسی به ریاست جمهوری مصر رسید)
بر اساس این گزارش فرانسوی، دخالت امارات در مسائل الجزایر از طریق فرماندهی اتاق عملیات مشترک برای تحمیل نفوذش بر نظام الجزایر با هماهنگی کشورهای دیگر نمایان است که هدف آن یک چیز است : از بین بردن و مهار مطالبات ملت الجزایر در آزادی بدون دخالت های خارجی .
اوکراین گوشت دم توپ آمریکا برای پیشبرد سیاستهای امپریالیستی این کشور علیه روسیه
واشنگتن از سال 2014 بیش از 1.3 میلیارد دلار برای ارتش اوکراین خرج کرده است.
به گزارش اسپوتنیک، اریک پاخون، سخنگوی پنتاگون ضمن اعلام این مطلب گفت وجوه فوق الذکر صرف تقویت ارتش اوکراین و بهبود تعامل آن با ناتو شده است.
وی افزود واشنگتن از تمایل کی اف برای ورود به ناتو استقبال می کند اما معضل ارضی از جمله «مسئله کریمه» مانع این می شود.
در ماه فوریه قانون اصلاحات در قانون اساسی اوکراین اعتبار یافت که طبق آن کی اف خط مشی ورود به ناتو و اتحادیه اروپا را دنبال می کند. قبل از ان پارلمان اوکراین در ماه دسامبر 2014 از اصل بی طرفی این کشور و عدم پیوستن به بلوک ها دست برداشته بود. در ماه زوئن 2016 تغییراتی در قوانین اوکراین وارد شد که طبق آنها ورود به ناتو هدف سیاسی خارجی کی اف اعلام شد.
این درحالی است که آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل سابق ناتو اعلام کرده بود که اوکراین برای ورود به ناتو باید تعدادی از شرایط را اجرا کند و این کار وقت زیادی را طلب می کند. کارشناسان خاطرنشان می سازند که اوکراین طی 20 سال آینده نخواهد توانست درخواست عضویت در ناتو را مطرح سازد.
شروع به کار تاکسیهای با سوخت متانول در چين
در حالی که تقریباً تمامی رسانه های غربی درمورد این حقیقت که جمهوری خلق چین پیشتاز در حفظ محیط زیست و گسترش راهکارهایی برای جلوگیری از آلودگی در جهان است پنهان می سازند جمهوری خلق چین امروز اعلام کرد که به زودی ۱۰ هزار تاکسی با سوخت الکل متانول را به کار خواهند انداخت.
جمهوری خلق چین در استفاده از انرژی خورشیدی برای تأمین انرژی شهرهای خود با فاصله نجومی با بقیه کشورهای جهان قرار دارد سکوت کامل غرب نشان از نگرانی و ناراحتی گسترده کشورهای امپریالیستی از پیشرفت های تکنولوژیک جمهوری خلق چین در زمینه حفظ محیط زیست است. در عین حال پیشرفت ساخت اتومبیل های برقی در چین چندین برابر کل اروپا به ویژه آلمان بوده و بازارهای آسیای شرقی در تصرف اتومبیل های برقی چینی می باشد.
حدود یکصد تاکسی M100 که با سوخت متانول کار میکنند در شهر گوئیانگ واقع در استان گوئیجو شروع به کار کردند. قرار است تا پایان سال، حدود ۱۰ هزار دستگاه از این نوع تاکسی در استان گوئیجو وارد چرخه فعالیت شوند که از این میان ۷ هزار دستگاه به شهر گوئیانگ اختصاص خواهند داشت. گوئیانگ به عنوان شهر نمونه برای این تاکسیها انتخاب شده و بیشترین تعداد تاکسی و ایستگاههای سوختگیری نسبت به کل چین در این شهر ساخته شده است. تاکنون ۲۳ ایستگاه سوختگیری برای این تاکسیها در این شهر ساخته شده که ۱۵ مورد از آنها هماکنون فعال شدهاند. لازم به ذکر است که گازهای گلخانهای تولید شده از مصرف این سوخت ۸۰ درصد کمتر از سوختهای معمول است و به جهت هزینه پایینتر و مصرف کمتر بسیار مورد استقبال رانندهها قرار گرفته است.
گفتنی است مصرف این سوخت موجب صرفهجویی ۲۰ تا ۳۰ درصدی هزینه نسبت به خودروهای با سوخت معمولی میشود.
کودتاچی دزد مالیاتی از آب درآمد
سازمان بازرسی ونزوئلا حکمی صادر کرد که خوان گوایدو، رهبر کودتاچیان این کشور به مدت ۱۵ سال به علت تخلف مالیاتی خود، از حضور در مقام های دولتی محروم کرد. رئیس سازمان بازرسی عمومی ونزوئلا اقای لویس آموروزو خبر از تعیین این مجازات برای گوایدو داد.
در ماه فوریه، اداره کنترل عمومی ونزوئلا به بازبینی مالکیت و اقدامات گوایدو پرداخت، وی خود را رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرده است. دریافت و یا عدم دریافت پول از سازمان های بین المللی و ملی از دیگر مسائل مورد بررسی توسط این اداره می باشد.
اعتراضات گسترده علیه رئیس جمهور فعلی ونزوئلا، نیکلاس مادورو، در تاریخ 21 ژانویه آغاز شد. روز 23 ژانویه خوان گوایدا، رئیس پارلمان ونزوئلا خود را رئیس جمهور موقت این کشور اعلام کرد. کشورهای گروه لیما به غیر از مکزیک، آمریکا، آلبانی، گرجستان، سوئیس و سازمان کشورهای آمریکایی و تعدادی از کشورهای اروپایی از ریاست جمهوری موقت گوایدو حمایت کردند.
دیگر کشورهای جهان از جمله روسیه، بولیوی، ایران، کوبا و نیکاراگوئه ، السالوادور، ترکیه، بلاروس و چین ضمن حمایت از مادورو، از طرفین درگیر در بحران خواستند از راه مسالمت آمیز به حل و فصل مسائل بپردازند و مخالفت خود با دخالت خارجی در امور داخلی کشورها را اعلام کردند. دبیر کل سازمان ملل به گفتگو و دیالوگ برای حل و فصل بحران فراخواند.
فرانسه فروش تسلیحات به عربستان و امارات را متوقف کند
رئیس دفتر شرایط فوق العاده سازمان بین المللی پزشکان بدون مرز، از دولت فرانسه خواست ادامه فروش تسلیحات به عربستان سعودی و امارات را متوقف کند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، جولیان دوسارت، اصرار دولت فرانسه بر فروش تسلیحات به عربستان و امارات را محکوم کرد و از پاریس خواست، فروش تسلیحات به این دو کشور را متوقف کند.
دوسارت افزود: دولت فرانسه باید بداند فروش سلاح به عربستان و امارات، با تعهدات بین المللی پاریس تناقض دارد. با وجود اوضاع فاجعه بار یمن، فرانسه همچنان با فروش سلاح به ائتلاف و به طور مشخص عربستان و امارات، به دامن زدن به جنگ در یمن ادامه می دهد. معاهده فروش تسلیحات، فروش سلاح به کشوری را که از آن علیه غیرنظامیان استفاده می کند، ممنوع کرده است. از فرانسه می خواهیم فروش سلاح به عربستان و امارات را متوقف کند و به جای آن به دنبال اعمال فشار دیپلماتیک برای یافتن راهکار سیاسی به نفع یمنی ها باشد.
محکومیت سخنان رئیس «اف ای تی اف» علیه حزب الله
عمار عرسان مشاور هیئت نمایندگی سوریه در سازمان ملل در سخنان خود در نشست شورای امنیت سازمان ملل، مارشال بیلینگزلی رئیس آمریکایی اف ای تی اف «گروه ویژه اقدام مالی» را متهم کرد با تروریستی دانستن حزب الله، مبارزه با تأمین مالی تروریسم را به یک مسئله سیاسی تبدیل کرد.
وي افزود: این اقدام بیلینگزلی، بر خلاف فهرست شورای امنیت از گروه های تروریستی است.
عرسان در نشست روز گذشته شورای امنیت که قطعنامه ای علیه تامین مالی تروریسم تصویب کرد، گفت: سوریه تأکید می کند قطعنامه ای که امروز در شورای امنیت تصویب شد، محدود به مقابله با تأمین مالی افراد، گروه ها، سازمان ها و نهادهایی است که شورای امنیت، نام آنها را در فهرست ویژه گروه های تروریستی قرار داده است. با استناد به این اصل قانونی، سوریه با قاطعیت سخنان مارشال بیلینگزلی رئیس گروه ویژه اقدام مالی اف ای تی اف را که بر اساس بعضی ارزیابی های سیاسی صورت گرفت، رد می کند.
وی همچنین از نبود سازوکار مشخص برای بازخواست دولت هایی که در تأمین مالی تروریسم دست دارند، انتقاد کرد
آلمان امیدی به پیروزی گوایدوندارد و سفیر ارسالی اش را به رسمیت نشناخت
آلمان اعلام کرد، سفیر «خوان گوایدو» رهبر مخالفان ونزوئلا و رئیسجمهور خودخوانده این کشور را به رسمیت نمیشناسد.
طبق گزارش خبرگزاری آلمان، گوایدو، دیپلماتهایی را برای اعزام به ۱۰ کشور اروپایی، به عنوان سفیر خود منصوب کرده است. اما دولت آلمان با آنکه شخص گوایدو را به رسمیت شناخته است، «اوتو گباوئر» را سفیر وی در آلمان نمیداند.
اواخر ماه ژانویه (اوایل بهمن ماه 1397) و اندکی پس از برگزاری مراسم تحلیف نیکلاس مادورو به عنوان رئیس جمهور برآمده از رأی مردم ونزوئلا، «خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت، خود را رئیس جمهور این کشور نامید.
آمریکا، کانادا و تعدادی از کشورهای همپیمان با واشنگتن گوایدو را که به شکل غیرقانونی خود را رئیسجمهور نامید، به رسمیت شناختند، اما روسیه، چین، مکزیک، کوبا، نیکاراگوئه، بولیوی، ترکیه، ایران، صربستان، سوریه و چندین کشور دیگر در سراسر جهان حمایت خود را از دولت منتخب و قانونی ونزوئلا اعلام کردند و خواستار آن شدند که قدرتهای بیرونی نباید در امور داخلی کشورهای آمریکای لاتین مداخله کنند.
گباوئر، سفیر گوایدو اکنون در ویدئویی که روز شانزدهم مارس، در کلن آلمان منتشر شده، از دولت «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا انتقاد کرد و به جزئیات مذاکره خود با «مارتین شوگراف» نماینده آمریکای لاتین و حوزه کارائیب در وزارت خارجه آلمان اشاره کرده است. در یک متن که در این ویدئو به چشم میخورد از گباوئر با عنوان سفیر ونزوئلا در آلمان یاد شده است.
با این حال دولت آلمان اعلام کرده است که گباوئر را به عنوان سفیر به رسمیت نمیشناسد. دولت آلمان سیزدهم ماه مارس به منظور هدایت مذاکرات رسمی وی را نماینده خوان گوایدو دانسته است و برنامه دیگری در دستور کار قرار ندارد.
«هلگه لیند» نماینده پارلمان آلمان از حزب سوسیالدموکرات هم در این مورد گفت: «من معتقدم که این تصمیمی جامع، عملی و متناسب با شرایط است».
لاوروف: آمریکا تمامی توافقنامه های بین المللی را نقض کرده است
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز (جمعه) تأکید کرد، واشنگتن قطعنامههای بینالمللی درباره بلندیهای جولان، توافق هستهای ایران و ونزوئلا را نقض کرده است.
بنا بر گزارش خبرگزاری «اینترفکس»، لاوروف در کنفرانس خبری مشترک با «مولود چاووشاوغلو» همتای ترکیهای خود گفت، تصمیم آمریکا در به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان که بخشی از خاک سوریه است، اقدامی سهلانگارانه بود.
وزیر خارجه روسیه پس از دیدار با همتای ترکیهای خود تصریح کرد که سامانههای «اس-400» همانطور که قبلا مورد توافق قرار گرفته بود، در اختیار ترکیه قرار خواهد گرفت.
وزیر خارجه ترکیه نیز در این کنفرانس خبری مشترک تأکید کرد که مسکو و آنکارا در حال حاضر مشغول گفتوگو و مذاکره درباره تاریخ تحویل سامانههای «اس-400» هستند.
وی با اشاره به مداخلات و فشارهای آمریکا در خصوص اجرای توافق صورت گرفته میان روسیه و ترکیه مبنی بر تحویل سامانههای «اس-400» به آنکارا گفت: این اقدامات نقض سیاستهای بینالمللی است.
تلفات سنگین دار و دسته عربستان سعودی و امارات در یمن
سرهنگ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای یمنی در گزارشی از ۹۰ کشته و بیش از ۱۰۰ زخمی از نیروهای ائتلاف سعودی و اماراتی در ساعات گذشته خبر داد.
به نوشته پایگاه خبری النجم الثاقب، او گفت که این تلفات از ائتلاف سعودی در جریان هشت بار تلاش آنها برای نفوذ به سمت منطقه «باقم» در مرز با عربستان سعودی واقع شده است.
طبق گفته وی، نیروهای ائتلاف سعودی و اماراتی تلاش داشتند از سمت استان «عسیر» در عربستان سعودی وارد خاک یمن شوند که با مقابله نیروهای یمنی مواجه شدند.
سخنگوی نیروهای یمنی همچنین گفت که بیشتر کشتههای ائتلاف سعودی در دو محور «آزال» و «علب» بوده است و هم اکنون بیمارستانهای استان عسیر مملوء از زخمیها و اجساد آنهاست که با بیش از ۱۵ آمبولانس به این مراکز منتقل شدهاند.
یحیی سریع همچنین گفت که در عملیات نیروهای یمنی، از واحدهای توپخانه و تک تیراندازها استفاده شده است.
در همین حال شبکه المسیره نیز خبر از کمین موفقیتآمیز نیروهای یمنی در مسیر عناصر ائتلاف سعودی و اماراتی در استان حجه واقع در شمال غرب یمن خبر داد و نوشت که در این کمین سه خودروی ائتلاف متجاوز به یمن منهدم و تمامی سرنشینان آن کشته شدند.
کشتی های جنگی ناتو وارد دریای سیاه شدند
کشتی های جنگی هلند، کانادا اسپانیا و ترکیه وارد آبهای دریای سیاه شده اند.
به گزارش اسپوتنیک، کشتی های اسکادریل دائمی نظامی-دریایی ناتو روز 28 ماه مارس وارد حوضه آبی دریای سیاه شدند.
در حال حاضر ناوشکن نیروی دریایی هلند «اورتسن»، ناوچه کانادایی «تورنتو»، ناوچه نیروی دریایی اسپانیا«سانتا ماریا»، ناوچه ترکیه و کشتی پشتیبان نیروی دریایی فرانسه «وار» در جهت شمال شناوری می کنند.
در زمان دیدار در شهر بندری اودسا، کاپیتان های کشتی های خارجی با نمایندگان نیروهای مسلح اوکراین دیدار خواهند داشت و بازدیدکنندگان می توانند در ساعات معینی از این کشتی ها دیدن کنند.
پس از اودسا، کشتی های خارجی همراه کشتی های نیروی دریایی اوکراین در مانور دریایی شبیه مانور PASSEX در دریای سیاه شرکت خواهند کرد. در این مانور دو ناوگان مختلف شرکت دارند و هدف آن تمرین تعامل در شرایط عملیات جنگی و مأموریت های بشردوستانه است.
کردهای سوریه داعشی ها را تحویل سوریه و چین نمی دهد
نیروهای شبه نظامی کرد سوری همدست ارتش امپریالیستی آمریکا داعشی هایی را که در حملات اخیر اسیر کردهاند تحویل دولت سوریه و جمهوری خلق چین نمیدهد و برعکس اصرار دارند که داعشی ها را به کشورهای مبدأ که از آنجا آمادهاند بازگردانند معلوم نیست که کردها با این برنامه چه سیاستی را دنبال میکند علیرغم اینکه این داعشی ها در سوریه به جنایات غیرقابل تصوری دست زده اند پ قاعدتا می بایست در این کشور مورد محاکمه و بازرسی قرار گیرند اما کردها برای خودشیرینی و همدستی با امپریالیسم آمریکا از تحویل این جنایتکاران تروریست به سیستم قضائی سوریه و چین سر باز میزند به ویژه در مورد چین با بهانههای بسیار خنده آور سعی میکنند تا از تحویل ۲ هزار تروریست به این کشور سرباز زنند.
یک مسئول کردهای سوریه با بیان اینکه عناصر خارجی داعش تبعه ۵۵ کشور هستند، از خودداری این کشورها در تحویل اتباع تروریست خود بشدت انتقاد کرد و آن را خجالتآور دانست.
به نوشته پایگاه خبری «داماس بوست» او گفت که فقط تعداد اندکی از کشورها حاضر به تحویل اتباع تروریست خود به همراه خانوادههایشان شدهاند که در اردوگاههای شمال و شرق سوریه به سر میبرند.
این پایگاه خبری در ادامه به نقل از منابع خود نوشت که تعداد ۲۱۰۰ داعشی تبعه کشورهای دیگر در دست نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) در بازداشت به سر میبرند. بهعلاوه خانوادههای این تروریستها نیز حضور دارند و علی رغم تلاش تشکیلات موسوم به «فدراسیون دموکراتیک شمال سوریه» که کردهای سوریه برای اداره مناطق کردنشین ایجاد کردهاند تا کنون تعداد اندکی از کشورها حاضر شدهاند اتباع تروریست خود را تحویل بگیرند.
بنا بر این گزارش، تا کنون فقط دولت الجزایر ۲۹ تبعه خود و سودان چهار تبعه زن خود را تحویل گرفتهاند. روسیه نیز روز گذشته (چهارشنبه) سه کودک روس را در شهر قامشلی (استان حسکه در شمال شرق سوریه) تحویل گرفت.
پیش از این کردهای سوریه به ائتلاف آمریکایی پیشنهاد ایجاد دادگاه ویژه بینالمللی برای محاکمه عناصر داعش را داده بودند اما «جیمز جفری» فرستاده آمریکا و نماینده این کشور در ائتلاف، این پیشنهاد را رد کرده بود.
در همین راستا منابع مسئول در اردوگاه «الهول» سوریه گفتهاند که تعداد عناصر چینی داعش که وابسته به قوم «اویغور» هستند به ۲۰۰۰ تن میرسند اما هیچ سندی دال بر چینی بودن آنها وجود ندارد!!! و آنها خود را از خاک افغانستان به سوریه رساندهاند.
البته مسئولان کرد توضیح نمی دهند که چرا هیچ تماسی برای روشن شدن وضعیت ارور های چینی با دولت چین گرفته نشده است.
اردوگاه الهول در استان حسکه واقع در شمال شرق سوریه بیش از ۷۴ هزار نفر را در خود جای داده است که بیشتر آنها خانوادههای عناصر داعش هستند.
سفارت ونزوئلا در مسکو: نظامیان روسیه در هیچ عملیاتی شرکت نمیکنند
روزنامه «راسیسکایا گازیتا» امروز نوشت: «خوزه فارائل پرس» مستشار نظامی ونزوئلا در مسکو اعلام کرد که نیروهای نظامی روسیه تنها برای توسعه همکاریهای نظامی بین دو کشور به ونزوئلا اعزام شدهاند.
این مقام نظامی ونزوئلایی توضیح داد: «حضور نیروهای ویژه نظامی روسیه در این کشور مربوط به همکاریهای نظامی-فنی دوجانبه است و آنها در هیچ عملیات نظامی در داخل ونزوئلا مشارکت نخواهند داشت.»
وی تأکید کرد، روسیه شریک راهبردی ونزوئلاست و مقامات کاراکاس برای انعقاد قراردادهای نظامی جدید با مسکو آمادگی دارند، ضمن آنکه این امکان نه تنها برای روسیه، بلکه برای سایر کشورها نیز فراهم است.
مستشار نظامی ونزوئلا همچنین اعلام کرد که «ولادیمیر پادرینو» وزیر دفاع این کشور قصد دارد بزودی به روسیه سفر تا در کنفرانس بین المللی امنیتی که قرار است در اواخر ماه آوریل (اوایل اردیبهشت) در مسکو برگزار شود، شرکت کند.
آمریکا به حق روسیه در همکاری با سایر کشورها احترام بگذارد
از سوی دیگر، «دمیتری پسکوف» سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه نیز تاکید کرد که مقامات آمریکایی باید به حق قانونی روسیه در داشتن همکاری با کشورهای دیگر احترام بگذارند.
پسکوف در جمع خبرنگاران گفت: «روابط دو جانبه ما با سایر کشور نباید مورد نگرانی کشور ثالثی قرار بگیرد. روسیه به هیچ وجه قصد مداخله در امور داخلی ونزوئلا را ندارد و روی این مسئله حساب می کند که کشورهای دیگر هم از برخورد ما الگوبرداری کرده و اجازه دهند تا مردم ونزوئلا خود سرنوشتشان را تعیین کنند.»
سخنگوی کرملین تاکید کرد: «در رابطه با ایالات متحده باید بگویم که آنها در مناطق مختلف جهان حضور دارند و کسی هم نمیتواند به آنها بگوید که کجا هستند، چه کار می کنند و برای چه در آنجا حضور دارند. به همین دلیل ما نیز مسلماً امیدواریم که مقامات واشنگتن به حق قانونی روسیه در داشتن روابط با کشورهای دیگری که منافع و علاقه مندی مشترکی دارند، احترام بگذارند.»
هشدار به ترامپ: ونزوئلا پنجاه و یکمین ایالت آمریکا نیست
«فرانتس کلینتسویچ» عضو ارشد کمیته دفاع و امنیت شورای فدراسیون (سنای) روسیه در واکنش به سخنان «دونالد ترامپ» درباره «امکان استفاده از هر گزیهای برای وادار کردن روسیه به خروج از ونزوئلا»، یادآور شد، بعید می داند که مقامات نظامی آمریکایی به خاطر سخنان دونالد ترامپ دست اقدام احمقانهای در برخورد با روسیه بزنند.
وی گفت: «من به سخنان تند ترامپ اعتقادی ندارم. به عقیده من در میان مقامات نظامی آمریکایی هنوز عقل سلیم حاکم بوده و آنها به خوبی از عواقب هرگونه اقدام غیرسنجیده آگاه بوده و از دست زدن به اقدام احمقانهای علیه روسیه اجتناب می کنند.»
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟