اخبار ايران وجهان
مردم خوزستان خودشان دست به کار شده اند. نمی توان در برابر قهر طبیعت، در برابر خانه هایی که بر آب رفته است و گل و لای تا کمرکش آن بالا آمده است، نمی توان در برابر بی خانمانی و بی سرپناهی، به انتظار نشست.
🔹آقایان می آیند و می روند، عکس های نمایشی شان را می گیرند، وعده ها می دهند و به هنگام بازگشت به تهران، پشت میزهای مدیریتی شان، آنجا که جمعی با کت و شلوار دست به سینه نشسته اند، همان هایی را هم که به کمک مردم شتافته بودند بعنوان نيروهاى مستقل از فعاليت منع مى كنند.
🔸تصویرها اوج همت و تنهایی مردم است. ببینید که چگونه با تمام وجود، خود در برابر بلا سد شده اند..
🚩🤝 پیروزی تهيدستان قطعی است…. پیروزی روئیت خواهد شد، حتی اگر در کاسه چشمهای من و تو گیاه روییده باشد!
https://t.me/kkfsf
جوک بی مزه تازه/ ظریف:به جنگ اروپا میرود!
وزیر امورخارجه ایران با تاکید بر این که اروپا باید به تعهدات خود عمل کند، از دیپلماسی ایران برای تقویت و گسترش همکاریها با شرکای قدیمی خود مانند روسیه، چین، ترکیه و عراق خبر داد.(البته ایشان توضیح نمی دهد که چرا تا بحال چنین نکرده؟ وبرای چی زیر پرچم غرب همچنان سینه می زند!)
به گزارش اسپوتنیک به نقل از تسنیم ، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در پاسخ به سوالی درباره رفتار دولتهای اروپایی نسبت به جمهوری اسلامی و برنامهی دستگاه دیپلماسی ایران در قبال آنها گفت: اروپاییها از ابتدا به برجام بهعنوان یک دستاورد نگاه میکردند اما شاید آنها آمادگی نداشته باشند و قطعاً توان کافی نداشتند برای اینکه در مقابل تحریمهای آمریکا ایستادگی کنند؛ تلاشهایی کردند اما همانطوری که رهبر معظم انقلاب فرمودند، این تلاشها کافی نبود و حتی در بعضی موارد میشود گفت که این تلاشها نشاندهنده عدم آمادگی اروپاییها برای هزینه کردن در یک حوزهای که خودشان ادعا میکنند اهمیت استراتژیک برای آنها دارد، بود. لذا این واقعیت را رهبر انقلاب از ابتدای خروج آمریکا از برجام مطرح کردند.
ما هم با توجه به اینکه ضرورت داشت اروپاییها را ناگزیر کنیم بر اینکه به تعهداتشان عمل کنند، در بُعد دیپلماتیک، کار با اروپا را ادامه دادیم، کماکان هم ادامه میدهیم؛ اما هیچگاه امید به اروپا نبستیم. برای همین هم هست که در سالهای گذشته حتی در ابتدای برجام، بیشترین رفتوآمدهای ما —رفتوآمدهای آقای رئیسجمهور، رفتوآمدهای بنده- با کشورهای همسایه بوده، با کشورهایی بوده که شرکای قدیمی ما هستند مثل روسیه، مثل چین، مثل ترکیه، مثل عراق و توجه ما برای آیندهی روابط خارجی به این سمت بوده است. از ابتدای کار دولت یازدهم و بهویژه پس از خروج آمریکا از برجام، توجه ما روی کشورهایی که نزدیک ما هستند، در کنار ما بودهاند —حالا من نمیخواهم از کلمهی «دوست» استفاده کنم- کشورهایی که در شرایط دشواری با ما همکاری کردهاند، متمرکز بوده است.
اروپاییها را هم ما همچنان برای اجرای تعهداتشان تحت فشار قرار میدهیم. یعنی اروپا باید بداند که نمیتواند فقط با چند اظهارنظر و یا چند طرح اجرانشده از زیر بار مسئولیتهایش شانه خالی کند. لذا وظیفهی ما بهعنوان دستگاه دیپلماسی این است که کار اروپاییها را پیگیری کنیم، به آنها تذکر بدهیم، فشار بیاوریم که شما موظفید تعهداتتان را انجام بدهید؛ اما هیچگاه به آنها چشم امید نباید داشته باشیم.
یادآور می شود بتازگی آیت الله خامنه ای ، رهبر جمهوری اسلامی اظهار داشت اروپا عملا از توافق هسته ای با ایران خارج شده است و کانال مالی اروپا برای تجارت با ایران یک شوخی تلخ است.
آیت الله خامنه ای افزود: اروپایی ها به می گویند که نباید از برجام خارج شویم و خود آنها عملا از برجام خارج شدهاند و کانال مالی هم که میگویند به شوخی شبیهتر است، این شوخی تلخی است.
هشتم ماه مه سال گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد.
موج دوم تحریم های آمریکا که صادرات نفت را نیز شامل می شود از پنجم نوامبر اجرایی شد. برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران هشدار داد، کسانی که بخواهند مکانیزم محدودیت های علیه ایران را دور بزنند ، بلافاصله تحریم خواهند شد. واشنگتن قصد دارد اقداماتی را علیه کشورهایی که با ایران همکاری می کنند صورت دهد و کشورهایی را که به خرید نفت از ایران ادامه میدهند مجازات کند. گفتنی است ششم اوت 2018 اولین موج تحریم های آمریکا علیه ایران که پس از توافقنامه هسته ای برجام در سال 2015 متوقف شده بود، دوباره به اجرا گذاشته شد. تحریم های آمریکا شامل محدودیت مرتبط با تجارت ایران در زمینه طلا و فلزات گرانبها و تحریم های هواپیمایی و خودرویی هستند.
لاوروف: باید مانع ایجاد سوریه ای دوم در ونزوئلا شد!
«سرگی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه با رد اتهامات برخی کشورها درباره اعزام نظامیان روس به ونزوئلا گفت که مسکو نمیخواهد شاهد سوریهای دوم در ونزوئلا باشد و حضور نظامیان روس در این کشور آمریکای لاتین هم مشروع و قانونی است.
وی افزود: «توافقی با «هوگو چاوز» (رئیس جمهور فقید ونزوئلا) وجود داشته و توسط پارلمان نیز به تصویب رسیده و مسکو بر اساس آن توافق به انتقال تجهیزات نظامی به ونزوئلا اقدام کرده است. این تجهیزات نیازمند تعمیر و نگهداری بوده و زمان انجام این تعمیرات فرا رسیده است. این تمام ماجرا است.»
وزارت امور خارجه روسیه چند روز پیش نیز طی بیانیهای از دولت آمریکا خواست تا اقدامات خود علیه اقتصاد ونزوئلا را متوقف کرده و این کشور را به سوی جنگ داخلی سوق ندهد.
اواخر ماه ژانویه (اوایل بهمن ماه ۱۳۹۷) و اندکی پس از برگزاری مراسم تحلیف «نیکلاس مادورو» به عنوان رئیس جمهور برآمده از رأی مردم ونزوئلا، «خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت، خود را رئیس جمهور این کشور نامید.
آمریکا، کانادا و تعدادی از کشورهای همپیمان با واشنگتن گوایدو را که به شکل غیرقانونی خود را رئیسجمهور نامید، به رسمیت شناختند، اما روسیه، چین، مکزیک، کوبا، نیکاراگوئه، بولیوی، ترکیه، ایران، صربستان، سوریه و چندین کشور دیگر در سراسر جهان حمایت خود را از دولت منتخب و قانونی ونزوئلا اعلام کردند و خواستار آن شدند که قدرتهای بیرونی نباید در امور داخلی کشورهای آمریکای لاتین مداخله کنند.
زاخارووا: واشنگتن به دنبال بهانه برای افزایش تنش روابط با تهران است
کشته شدن 600 نظامی امریکا در عراق توسط ایرانیان، بهانه آمریکا برای تنش با ایران است.
به گزارش اسپوتنیک، خانم ماریا زاخارووا سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه در نشست خبری روز 5 شنبه اعلام نمود که ایالات متحده ایران را متهم به مرگ حدود 600 نظامی آمریکایی در عراق کرده است، اما این کشور به دنبال بهانه ای برای تنش در روابط تهران با امریکا است.
آمريکا، ایران را به کشتن 608 سرباز آمریکایی در عراق متهم نمود
وی گفت: «ما از بیانیه ای که برایان هوک نماینده ویژه وزارت امور خارجه ایالات متحده در امور ایران اعلام نمود، تعجب کردیم. اینکه ایران مسئول مرگ ششصد سرباز آمریکایی در عراق است. ما هیچگاه سخنی از درگیری میان نیروهای ایرانی و امریکایی در عراق نشنیده ایم. ما می دانیم که واشنگتن به دنبال احساسات ضد ایرانی است. اما باید علتی برای این بیانیه وجود داشته باشد. لازم است که مسئولیت سخنان خود را بپذیریم. به نظر می رسد که ایالات متحده در صدد است تا بهانه ای برای توجیه افزایش تننش در روابط با ایران داشته باشد»
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: «ما در برابر این اقدامات هشدار می دهیم، این اقدامات باعث عواقب فاجعه بار در کل خاورمیانه می شود، منطقه ای که بدون اینها نیز دچار بحران است».
زاخارووا همچنین با اشاره به حضور ایالات متحده در عراق گفت، چرا آنها در سال 2003 به این کشور حمله کردند و در واقع این کشور را نابود کردند که در نتیجه اشغال این کشور توسط آمریکایی، صدها هزار نفر از مردم عراق کشته شده اند، [حتی] امار دقیق وجود ندارد، هیچ کس تعداد افراد غیرنظامی کشته شده در ان زمان را حساب نکرد».
گفتنی است، برایان هوک نماینده ویژه ایالات متحده در امور مربوط به ایران گفت: ایالات متحده، ایران را متهم به مرگ 608 تن از نظامیان خود در جنگ عراق می نماید.
هوک در این خصوص گفت: «امروز می توانم براساس داده های اطلاعاتی محرمانه اعلام کنم که ایران مسئول مرگ 608 سرباز آمریکایی در عراق است». به گفته وی، این میزان 17 درصد از تلفات جنگی ایالات متحده امریکا در سالهای 2003-2011 را شامل می شود.
هوک همچنین گفت که ایران «در تلاش است تا عراق را تحت کنترل خود قرار دهد». به ویژه، روابط نزدیک بین عراق و ایران امکان پذیر است، زیرا در هر دو کشور دارای جمعیت مسلمان شیعه نشین هستند.
جواب چین به تهدید آمریکا: آمریکای لاتین حیاط خلوت کشور خاصی نیست
به نقل از خبرگزاری شینهوا از پکن، چین در واکنش به درخواست مداخله جويانه واشنگتن که از پکن و مسکو خواسته بود نظامیان خود را از ونزوئلا خارج کنند روز پنجشنبه به آمريکا هشدار دارد آمریکای لاتین حیاط خلوت کشور خاصی نیست.
گنگ شوانگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین تاکيد کرد کشورهای آمریکای لاتین کشورهای مستقل و دارای حاکمیت هستند و در نتیجه حق دارند که سیاست های خارجی و مسیر خودشان را تعیین و در همکاری های دوجانبه با کشورهای مورد نظرشان شرکت کنند.
درباره ونزوئلا نیز ما خاطر نشان می کنیم که مشکلات این کشور باید توسط مردم ونزوئلا حل شود و ثبات در این کشور به نفع ونزوئلایی ها و کل منطقه است.
این دیپلمات چینی افزود چین مایل است برای حل بحران ونزوئلا با جامعه بین المللی همکاری کند. امور کشورهای آمریکای لاتین امور اختصاصی یک کشور مشخص نیست و آمریکاي لاتین حیاط خلوت کشوری خاصی نیست.
سوریه: در مورد جولان همه گزینه ها روی میز است، حتی نظامی!
«خورخه آرره آسا» وزیر خارجه ونزوئلا که به دمشق سفر کرده، روز پنجشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی با «ولید المعلم» وزیر خارجه این کشور شرکت کرد.
بر اساس گزارش گروه اطلاعرسانی «الاعلامالحربی»، ولید المعلم در این دیدار گفت، تصمیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا درباره جولان تنها یک اثر دارد و آن هم منزوی شدن آمریکاست.
وی افزود: «حق ما در جولان اشغالشده، حقی ثابت است که با گذشت زمان از بین نمیرود ؛ هر وجب از تمام اراضی اشغالشده سوریه آزاد خواهد شد.»
خبرنگاری از ولید المعلم پرسید آیا گزینه نظامی نیز در میان گزینهها برای آزادی جولان سوریه وجود دارد؟ وی پاسخ داد: «همانطور که پیشتر گفتیم تمامی احتمالات در این باره وجود دارد، موضوع «واضح» است، گزینه نظامی نیز خارج از گزینهها نیست».
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا ۵ فرودین ۱۳۹۸ در اقدامی مغایر با قطعنامههای سازمان ملل با امضای اعلامیهای حاکمیت رژیم اسرائیل بر بلندیهای جولان اشغالی سوریه را به رسمیت شناخت.
وزیر خارجه سوریه در بخش دیگری از صحبتهایش در واکنش به بیانیه پایانی اجلاس اخیر اتحادیه عرب، گفت: «آیا این عاقلانه است که موضع صادر شده از سران اتحادیه عرب درباره جولان سوریه کمتر از موضع بریتانیا در این باره باشد؟»
المعلم به سیاستهای آنکارا در قبال بحران سوریه و نتایج انتخابات اخیر شهرداریهای ترکیه نیز پرداخت و گفت: «اشتباهات رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه و حمایت او از تروریسم در سوریه در نتایج انتخابات اخیر این کشور واضح بود.»
وی ادامه داد، وضعیت در ادلب بر اساس توافق «سوچی» میان «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه و اردوغان است، و کسی که اجرایی شدن این توافق را به تعویق میاندازد، ترکیه است.
المعلم تأکید کرد: «با تروریسم مبارزه خواهیم کرد، زیرا [تروریسم] همکاریاش را با اسرائیل و آمریکا اثبات کرده است.»
ولید المعلم تأکید کرد: «جنگ ما علیه تروریسم متوقف نخواهد شد و توطئه علیه ما از طریق تجاوز نظامی و محاصره اقتصادی ادامه داد، هدف از اینها طولانی شدن بحران در سوریه در راستای منافع اسرائیل است. اسرائیل نباید ادامه دهد، ما قدرت تصمیمگیری و اراده داریم؛ جنگ ما از سال ۲۰۱۱ تاکنون برای حفظ حاکمیت سوریه، استقلال آن و آزادسازی هر وجب از خاک آن بوده است.»
وزیر خارجه ونزوئلا هم گفت: «با وزیر خارجه سوریه موافقم که توطئه آمریکا کشورهای ما را هدف قرار داده، دو ملت ونزوئلا و سوریه در برابر امپریالسم و توطئه آمریکا خواهند ایستاد و [از این نبرد] پیروز بیرون خواهند آمد.»
خورخه آررهآسا ادامه داد، دولت آمریکا از «مداخله نظامی در ونزوئلا» سخن میگوید و مدعی است همه گزینهها روی میز است اما سوالی که پیش میآید این است که چرا «مذاکره» در بین این گزینهها نیست.
وی تصریح کرد: «به حضور در سوریه در این مرحله تاریخی مهم احساس افتخار میکنیم و پیروزی نهایی بر تروریسم را با سوریه جشن خواهیم گرفت. تجربه سوریه در جنگ علیه تروریسم، برای ونزوئلا در مقابله با توطئه آمریکا مفید خواهد بود.»
آرره آسا ادامه داد، کشورهایی در شورای امنیت هستند که در راستای «توقف توطئههای آمریکا علیه ونزوئلا» کار میکنند و ونزوئلا «توطئههای» حزب راستگرای افراطی «خوان گوایدو» برای متشنج کردن کشور را که با حمایت واشنگتن بود، شکست داد.
وی گفت: «تمام کشورهای جهان باید از تجریه سوریه که بر گروههای تروریستی از سرتاسر جهان پیروز شده، درس بگیرند. ما همچنان بر دیپلماسی مبنی بر صلح و گفتوگو تکیه داریم. صبر ونزوئلا در قبال سیاستهای آمریکا در حال تمام شدن است.»
آررهآسا تأکید کرد، بسیاری از کشورهای مخالف ونزوئلا نیز استفاده از «گزینه نظامی» علیه این کشور را مردود دانستهاند و چه بسا تحت فشارهای آمریکا قرار گیرند و با این کشور همراه شوند.
وی یادآور شد، توافق دفاعی سابق میان کاراکاس و مسکو پس از آن بسته شد که واشنگتن همکاری نظامیاش با ونزوئلا را قطع کرد.
خورخه آررهآسا همچنین اعلام کرد، با «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه دیدار کرده است.
گوایدوی» کودتاچی تحت پیگرد قضایی قرار گرفت
مقامات قضائی ونزوئلایی از شروع روند پیگرد قضایی خوان گوایدو سردسته کودتاچیان علیه دولت قانونی و مردمی این کشور پس از اینکه مجمع موسسان مصونیت پارلمانی وی را لغو کرد، خبر دادند.
به گزارش شبکه الجزیره مقامات ونزوئلایی از آغاز روند پیگرد قضائی خوان گوایدو سردسته مخالفان دولت قانونی این کشور که اخیراً خود را رئیس جمهور موقت خوانده است، خبر دادند.
این پس از آن رخ میدهد که مجمع مؤسسان ونزوئلا مصونیت پارلمانی گوایدو را لغو کرد.
خولیو سربا رئیس کمیته حقوقی مجمع مؤسسان ونزوئلا گفت: موضوع هم اکنون در دست دادگاه عالی و دادستانی کل است. گوایدو باید تاوان همه کارهایش را پس بدهد. وی بهای خیانت بزرگش را پرداخت خواهد کرد.
شایان ذکر است که روز گذشته مجمع ملی مؤسسان ونزوئلا با سلب مصونیت پارلمانی خوان گوایدو سردسته مخالفان دولت قانونی ونزوئلا موافقت کرده بود.
بر اساس این گزارش؛ لغو مصونیت قضائی گوایدو که بصورت مستقیم از تلویزیون ونزوئلا پخش میشد، به تصویب مجمع مؤسسان قانون اساسی این کشور رسیده است.
در سند لغو مصونیت رئیس مجلس ملی ونزوئلا آمده است: مجمع مؤسسان قانون اساسی، اجازه میدهد تحقیقات قضائی درباره خوان گوایدو ادامه یابد.ح
وزیر خارجه ونزوئلا چهارشنبه (دیروز) در لبنان بود و با «میشل عون» رئیسجمهور این کشور دیدار کرد.
جروزالم پست: خرید اس ۴۰۰ توسط ترکیه بهانه است، برتری هوائی اسرائیل باید حفظ میشد!
روزنامه «جروزالم پست» چاپ اسرائیل در یادداشتی ضمن استقبال از توقف فروش جنگندههای پیشرفته اف-۳۵ به ترکیه، نوشت که با این کار برتری نیروی هوایی رژیم اسرائیل در منطقه حفظ میشود.
در ابتدای این یادداشت با اشاره به تهدیدات مکرر و هشدارهای واشنگتن به آنکارا درباره خرید سامانههای پدافند موشکی اس-۴۰۰ ساخت روسیه، آمده است: «خرید همزمان این سامانهها و جنگندهها، امنیت اف-۳۵ را از طریق فهمیدن روش شناسایی و رهگیری آنها، بهخطر میانداخت».
جروزالم پست با بیان اینکه رژیم اسرائیل با رزمایشهای هوایی متعدد، دست به آزمون سامانههای پدافند موشکی روسی زده است، نوشت: «مقامات اسرائیلی پیشتر از خرید جنگندههای (اف-۳۵) توسط ترکیه ابراز نگرانی کرده بودند و یک مقام ارشد نظامی در ماه آگوست به (روزنامه) هاآرتص گفته بود که اسرائیل میخواهد تنها دولت در منطقه باید که این جنگندهها را در اختیار دارد. زیرا نگران است توانمندیهای این جنگنده به کشورهای متخاصم درز پیدا کرده و برتری نظامی خود را از دست بدهد».
این روزنامه با اشاره به روابط مخدوش ترکیه و رژیم اسرائیل و همچنین پرتنش شدن اخیر آنها درپی مسائل قدس اشغالی، راهپیماییهای بازگشت در غزه و جولان اشغالی سوریه، به نقل از تحلیلگر اندیشکده «موشه دایان» در تلآویو نوشت: «احتمال دارد که مسکو در زمان بروز یک اختلاف جدی در منطقه یا گسترش بالقوه اتحاد با تهران، اطلاعات سامانههای تسلیحاتی آمریکا را به تهران ارائه کند».
اسرائیل تنها دولت در منطقه غرب آسیا است که اسکادرانی متشکل از ۱۴ فروند جنگنده اف-۳۵ آمریکایی در اختیار دارد و قرار است تا سال ۲۰۲۴ میلادی، تعداد ۳۶ فروند دیگر از این نوع جنگندهها را تحویل بگیرد. همچنین ارتش این رژیم، تنها نیروی نظامی در جهان است که از جنگندههای اف-۳۵ در عملیات واقعی جنگی و برای تجاوز به سوریه استفاده کرده است.
دسامبر سال گذشته (۲۰۱۷) ترکیه اعلام کرد قرارداد خرید دو فروند سامانه S-۴۰۰ از روسیه را به ارزش دو میلیارد دلار نهایی کرده است. بر اساس مفاد قرارداد، ۴۵ درصد هزینه را ترکیه به صورت نقد میپردازد (که بخشی از آن را پیش پرداخت کرده است) و ۵۵ درصد آن را روسیه به صورت وام به ترکیه تقبل میکند.
حدود دو ماه قبل، یک هیأت از کنگره آمریکا با سفر به آنکارا، به ترکیه پیشنهاد داد که اگر سامانههای S-۴۰۰ را از روسیه خریداری نکند، آنگاه میتواند جنگندههای F-۳۵ که پول آنها را نیز پرداخت کرده، تحویل بگیرد. وزارت خارجه آمریکا همچنین پیش از آن تهدید کرده بود که واشنگتن هر کشوری را که از روسیه، سامانه پدافند موشکی S-۴۰۰ خریداری کند، تحریم خواهد کرد.
ترکیه طی قراردادی به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار، ۱۰۰ فروند جنگنده F-۳۵ از شرکت آمریکایی «لاکهید مارتین» خریداری کرده است. این کشور هماکنون مبلغ ۹۰۰ میلیون دلار را به آمریکا پیش پرداخت کرده است و در تاریخ ۱ تیر ۹۷، دو فروند از این جنگندهها را طی مراسمی نمادین در پایگاه هوایی «فورت وورث» در تگزاس تحویل گرفت.
هشدار آمريکا به ترکيه درمورد اقدام نظامي در سوريه
به نقل از خبرگزاری فرانسه ، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا به ترکیه هشدار داد هر گونه اقدام نظامی در سوریه «ویرانگر» خواهد بود.
چین: خواهان راه حلی سیاسی برای ونزوئلا هستیم
به نقل از تلویزیونی ای پی تی ان؛ سخنگوی وزارت خارجه چین گفت خواهان راه حلی سیاسی برای ونزوئلا هستیم.
گنگ شوانگ Geng Shuang گفت: این کاملا ساختگی است. دولت چینی موضع واضحی در مورد مسئله ونزوئلا دارد. ما قاطعانه از قوانین بین المللی و معیارهای اساسی روابط بین المللی حمایت می کنیم و مخالف دخالت در امور داخلی کشور ونزوئلا هستیم و از حزب حاکم و جناح مخالف دعوت می کنیم که از طریق گفتگوی صلح آمیز به دنبال یک راه حلی سیاسی باشند. چین همچنان به ارتقای روابط و همکاری با ونزوئلا در جنبه های مختلف بر اساس برابری، سود متقابل، همکاری مشترک و توسعه مشترک ادامه خواهد داد.
وی درباره الجزایر گفت: رئیس جمهور بوتفلیقه مقام ارشد الجزایر بود و سهم عمده ای در توسعه روابط بین چین و الجزایر داشته است. ما متقاعد شده ایم که مردم الجزایر قادر به پیشبرد روند انتقال سیاسی و حفظ امنیت و ثبات در منطقه هستند.
اعلام آماده باش در ارتش ونزوئلا
مادورو، به علت احتمال جدی سوقصد به جانش، وضعیت آماده باش در ارتش ونزوئلا را اعلام نمود.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از کانال تلوزیونی «ونزوئلا د تلویزیون»، نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، در تاریخ 3 آوریل وضعیت هشدار در واحدهای نظامی را اعلام کرد. این وضعیت در ارتباط با برنامه های مخالفان به جهت سوقصد به مادورو اعلام شده است.
وی گفت: «من از برنامه های جنایتکارانه آنها خبر داشتم، کسانی که امروز مخالفان را رهبری می کنند، در خصوص قتل من نقشه می کشیدند… در این ارتباط «زنگ خطر در واحدهای نظامی کشور» و همچنین حداکثر «فعالیت های اطلاعاتی و ضد اطلاعات» در ونزوئلا اعلام می شود».
گفتنی است، اعتراضات گسترده علیه رئیس جمهور فعلی ونزوئلا، نیکلاس مادورو، در تاریخ 21 ژانویه آغاز شد. روز 23 ژانویه خوان گوایدا، رئیس پارلمان ونزوئلا خود را رئیس جمهور موقت این کشور اعلام کرد. کشورهای گروه لیما به غیر از مکزیک، آمریکا، آلبانی، گرجستان، سوئیس و سازمان کشورهای آمریکایی و تعدادی از کشورهای اروپایی از ریاست جمهوری موقت گوایدو حمایت کردند.
کشورهای روسیه، بولیوی، ایران، کوبا و نیکاراگوئه ، السالوادور، ترکیه، بلاروس و چین ضمن حمایت از مادورو، از طرفین درگیر در بحران خواستند از راه مسالمت آمیز به حل و فصل مسائل بپردازند و مخالفت خود با دخالت خارجی در امور داخلی کشورها را اعلام کردند. دبیر کل سازمان ملل به گفتگو و دیالوگ برای حل و فصل بحران فراخواند.
اینهم خروج آمریکا از سوریه: آمریکا پایگاه نظامی جدیدی در غرب عراق احداث کرد
«نظامیان آمریکایی یک پایگاه نظامی در منطقه الرکبان در دورترین نقطه شمال شرق اردن نزدیک به نوار مرزی عراق و سوریه در غرب الانبار احداث کردند. این پایگاه شامل شمار زیادی نیروی آمریکایی مجهز به سلاح سبک و سنگین و با پشتیبانی هواپیماهای جنگی هستند.»
این منبع گفت: «نظامیان آمریکایی از این پایگاه برای شناسایی مناطق مرزی سه کشور استفاده میکنند و تحرکات این نیروها و استقرار آنها در این منطقه به اطلاع دولتهای سه کشور مذکور است. نیروهای گارد مرزی و دیگر سرویسهای امنیتی به شکلی گسترده در نزدیکی گذرگاه های مرزی سه کشور مستقر هستند تا مانع نفوذ عناصر داعش به داخل خاک عراق شوند.»
ارتش آمریکا که در سال ۲۰۱۱ بعد از ۸ سال اشغال خاک عراق این کشور را ترک کرده بود، سال ۲۰۱۴ این بار به بهانه مبارزه با داعش بار دیگر به این کشور بازگشت. در حال حاضر آمریکا در عراق چند پایگاه نظامی دارد و آنطور که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا اعلام کرده، فعلا قصد خروج از این کشور را نیز ندارد. ترامپ چندی قبل در اظهاراتی که واکنش منفی مقامهای مختلف عراقی را در پی داشت، از عراق به عنوان محلی برای «رصد ایران» یاد کرد.
آنچه در ونزوئلا میگذرد مشابه آنچه در در سوریه رخ داد
به نقل از سانا، خورخه آریاسا وزیر خارجه ونزوئلا که در سوریه به سر میبرد با بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدار و گفتگو کرد.
بشار اسد در جریان این دیدار از آخرین تحولات ونزوئلا مطلع شد و ابراز اطمینان کرد که ونزوئلا موفق به عبور از بحران کنونی خواهد شد و ثبات خود را باز خواهد یافت.
رئیس جمهور سوریه به سیاست برخی کشورهای غربی که در رأس آنها آمریکا قرار دارد علیه ونزوئلا و دخالت آشکار آن در امور داخلی این کشور و تحریمها علیه آن اشاره کرد و آنرا سیاستی از سوی غربیها و آمریکا ضد کشورهایی که با سیاستهای آنها موافق نیستند، دانست.
وی افزود: آنچه در ونزوئلا میگذرد مشابه آنچه در در سوریه رخ داد، است و هدفش هیمنه بر کشورها و مصادره تصمیم مستقل این کشورهاست. این با قانون بین المللی در تضاد است و با منشور سازمان ملل مبتنی بر احترام به حاکمیت کشورها و حق ملتها در تعیین سرنوشت منافات دارد.
از سوی دیگر آریاسا از بشار اسد به خاطر مواضعش در حمایت از ونزوئلا تقدیر کرد و گفت: ادوات و گامهایی که کشورهای متخاصم علیه ونزوئلا به کار میگیرند همانند ابزارهای به کار گرفته شده علیه سوریه است. آنچه در ونزوئلا رخ میدهد در راستای سلسله تلاشهای متوالی آمریکا برای سیطره بر تصمیم مستقل این کشور و سیطره بر ملت ونزوئلاست.
وی افزود: کشورهای که در راستای برهم زدن اوضاع ونزوئلا حرکت میکنند از توان ملت ونزوئلا غافل ماندند.
در این دیدار روابط محکم میان سوریه و ونزوئلا و اهمیت ادامه آن مورد تاکید قرار گرفت
حلوای گوایدو پخته شد/ ونزوئلا احتمال ورود نیروهای روسی بیشتر به این کشور را رد نکرد
معاون وزیر امور خارجه ونزوئلا گفت احتمال دارد نیروهای روسی بیشتری وارد این کشور شوند. همزمان «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا با اعلام اینکه مخالفان قصد کشتن او را دارند به ارتش ونزوئلا اعلام آمادهباش داده است.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، معاون «ایوان گیل» وزیر امور خارجه «ونزوئلا»، روز پنجشنبه با عدم رد احتمال ورود تعداد بیشتری از نظامیان روسیه به این کشور، بیان داشت نیروهای روسی تا هر زمان که نیاز باشد میتوانند در این کشور باقیبمانند.
او گفت: «گروهی از متخصصان نظامی در راستای توافقات و قراردادهای همکاری نظامی-فنی (وارد ونزوئلا شدهاند)».
نماینده ویژه ونزوئلا در آمریکا هفته گذشته اعلام کرد «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا لیستی از گزینهها نظیر تحریمها را در اختیار دارد که میتوانند پاسخ واشنگتن به حضور نظامیان روس در ونزوئلا باشند.
همچنین خبرگزاری «تیایاساس» نوشت، با فاش شدن نقشه مخالفان برای کشتن مادورو، دولت این کشور به دستور وی به حالت آماده باش درآمدهاند.
به نوشته از این خبرگزاری، مادورو در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی محلی گفت: «از نقشههای جنایتکارانه آنها باخبرم – آنهایی که مخالفان را رهبری میکنند – نقشه آنها برای کشتن من». مادورو گفت به دستور او، «فعالیتهای جاسوسی و ضدجاسوسی» افزایش یافتهاند.
مادورو از گروههای شبهنظامی نیز خواست به نیروهای مسلح حامی دولت که با نام «کالکتیوو» شناخته میشوند بپیوندند. او گفت گروههای شبهنظامی که به کالکتیوو پیوستهاند باید از برقراری صلح در شهرهای مختلف ونزوئلا اطمینان حاصل کنند.
وی این اقدام را «قانونی، مشروع و ضروری» دانست. مادورو گفت «جانیهایی که از نیروهای مخالف پول گرفتهاند» نباید اجازه دست زدن به خشونت را پیدا کنند. به گفته او «خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت ونزوئلا «جنایتکارترین فرد» در طی ۲۰ سال اخیر در این کشور است.
مادور بار دیگر آمریکا را به خرابکاری در سیستم برقرسانی ونزوئلا متهم کرد.
از ماه مارس سال جاری میلادی، در شبکههای انتقال آب و برق ونزوئلا اختلال ایجاد شد که نارضایتی و اعتراض مردم را درپی داشت.
۲۳ ژانویه امسال گوایدو در اقدامی که مادورو آن را غیرقانونی توصیف کرده، خود را رئیسجمهور ونزوئلا خواند.کشورهایی نظیر آمریکا و برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا و رژیمصهیونیستی او را به رسمیت شناختند. مادورو، بهعنوان رئیس جمهور قانونی این کشور این اقدام را کودتایی طراحی شده توسط واشنگتن خوانده است. در مقابل این کشورها، روسیه، ایران، ترکیه، سوریه و چند کشور دیگر از مادورو اعلام حمایت کردهاند.
گاردین: از عربستان سعودی تا اتمستان هسته ای! راه های رسیدن به اتم به عدد حماقت های رهبران ایران است!
روزنامه «گاردین» با استناد به تصاویر ماهوارهای تازهمنتشر شده، نوشته است که ساخت اولین رآکتور اتمی عربستان سعودی تا چند ماه آینده به پایان میرسد، آن هم در حالی که ریاض هنوز برای پذیرش مفاد پادمانهای حفاظتی آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام آمادگی نکرده است.
این رآکتور اتمی در شهرک دانش و فناوری «ملک عبدالعزیز» در حومه ریاض واقع شده و به گفته «رابرت کلی» مدیر پیشین بازرسیهای هستهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، یک رآکتور کوچک تحقیقاتی ۳۰ کیلو واتی است که فاصله چندانی تا تکمیل شدن ندارد.
کلی که بیش از سه دهه در تأسیسات تسلیحات اتمی آمریکا هم کار کرده، در این مورد میگوید: «حدس من این است که آنها ظرف یک سال آینده میتوانند آن را کامل کنند و سقف روی قرار گرفته و برق آن هم وصل شود.»
در تصاویر ماهوارهای صفحه ۱۰ متری که حامل سوخت اتمی خواهد بود، مشهود است و مشخص است که فعالیت عمرانی در ساختمانهای بتونی اطراف آن نیز در جریان است.
به گفته کلی، کارکرد اصلی این رآکتور، آموزش تکنسینهای اتمی است، اما ساخت چنین رآکتوری عبور از یک آستانه اتمی است، چراکه عربستان سعودی پیش از وارد کردن سوخت اتمی به رآکتور، باید مجموعهای از قوانین و قواعد مشخص از جمله پذیرش بازرسیهای آژانس را انجام دهد تا این اطمینان حاصل شود که مواد اتمی به سوی اهداف نظامی منحرف نشده باشند.
به نوشته گاردین، کار طراحی این رآکتور را یک شرکت آرژانتینی به نام «اینوَپ اسای» (Invap SE) بر عهده داشته است.
«رافائل ماریانو گروسی» نماینده آرژانتین در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد این پروژه میگوید: «این رآکتور باید حدودا تا پایان سال عملیاتی شود. به چند عامل بستگی دارد. اینوپ مسئول طراحی است و تمام عملیاتها را رهبری میکنند، اما فعالیتهای مهندسی محلی توسط سعودیها انجام میشود.»
تصاویر ماهوارهای این رآکتور که اولین بار توسط پایگاه «بلومبرگ» خبری شد، در حالی منتشر میشود که صدور مخفیانه مجوز انتقال فناوریهای اتمی به عربستان سعودی، به اختلاف میان کنگره و دولت آمریکا منجر شده است. گزارشهای رسانهای نشان میدهد وزارت انرژی آمریکا بدون اطلاعرسانی به نمایندگان کنگره، مجوزهای لازم برای همکاریهای اتمی با ریاض را صادر کرده است.
هم «ریک پری» وزیر انرژی و هم «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا تاکنون از تحویل جزئیات توافقات اتمی به عربستان سعودی به کنگره خودداری کردهاند. روز سهشنبه «کریستین سوینیسکی» رئیس کمیسیون مقررات اتمی آمریکا از پاسخ به این سوال که آیا در جریان توافق با سعودیها قرار داشته یا نه، خودداری کرد.
مخالفت نمایندگان کنگره با انتقال فناوریهای حساس به عربستان سعودی با توجه به قتل «جمال خاشقچی» روزنامهنگار منتقد عربستانی توسط یک تیم دولتی ترور، بیشتر هم شده است. هفته گذشته در جریان نشستی در سنای آمریکا، «برد شرمن» سناتور دموکرات ایالت کالیفرنیا خطاب به پامپئو گفت: «اگر نمیتوانید به رژیمی با اره استخوانبر اعتماد کنید، نباید به آنها اعتماد کنید که سلاح اتمی داشته باشند.»
به گفته شرمن، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و «جرد کوشنر» مشاور و داماد ترامپ قصد دارند با دور زدن کنگره، فناوری اتمی را بدون رعایت پروتکلهای ایمنی و خطوط قرمز آمریکا از جمله ممنوعیت غنیسازی و بازفرآوری، در اختیار سعودیها قرار دهند.
چندی قبل افشا شد که شماری از مشاوران ترامپ در تلاش بودهاند تا مقدمات توافق سریع با عربستان سعودی برای انتقال فناوری اتمی به ریاض را فراهم کنند. «مایکل فلین» اولین مشاور امنیت ملی ترامپ که اکنون به واسطه تخلفاتش تحت تحقیقات قضایی قرار دارد، رهبری این تلاشها را بر عهده داشته است.
اون که بما نریده بود، کلاغ کون دریده بود: تهدید ژنرال لهستانی به حمله اتمی علیه روسیه
ژنرال لهستانی، روسیه را به حمله اتمی تهدید کرد.
به گزارش اسپوتنیک، ژنرال ولادیمیر اسکشیپچاک گفت: غرب در صورت تجاوز از سوی روسیه از سلاح اتمی علیه این کشور استفاده می کند.
به گفته وی پیش از این آمریکا آماده استفاده از سلاح اتمی برای متوقف کردن ارتش سرخ در خاک لهستان بوده است.
وی که با با یک نشریه لهستانی گفتگو می کرد، افزود: تا کنون برنامه های مشابه ای در صورت تجاوز روسیه وجود دارد.
این ژنرال لهستانی ادامه داد: هیچ کشور اروپایی از جمله لهستان به تنهایی نمی تواند در برابر ارتش روسیه ایستادگی کند و به همین دلیل است که ورشو در سال 1999 به اتحادیه اروپا پیوست.
روسیه در زمان مناسب با تهدیدات علیه خود مقابله نظامی خواهد کرد
به نقل از روسیاالیوم، الکساندر گروشکو معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که روسیه در زمان مناسب به هر تهدید علیه خود واکنش نشان خواهد داد.
وی درباره تهدیدات آمریکایی علیه ترکیه درباره خرید اس ۴۰۰ از روسیه هم گفت: آمریکا از به کارگیری همه ابزارهای فشار بر همپیمانانش دریغ نمیکند و بنابر این، فشار آمریکا علیه ترکیه برای ما عجیب نیست.
معاون وزیر خارجه روسیه در ادامه بیان کرد: مسکو به دنبال به کارگیری سلاح هستهای نیست بلکه آمریکا از طریق تغییر استراتژی هستهای خود و توسعه سلاح جدید در این راستا حرکت میکند.
گروشکو تاکید کرد: واشنگتن تاکنون دلیلی بر نقض معاهده منع موشکهای میان برد و کوتاه برد از سوی روسیه ارائه نکرده است و آمریکا در عین حال نگرانی روسیه درباره میزان پایبندی آمریکا به معاهده را نادیده میگیرد.
ناپدید شدن یکصد نظامی افغان در بادغیس
عضو شورای استانی بادغیس از ناپدید شدن صد نظامی افغان پس ازحمله سنگین طالبان به شهرستان « بالامرغاب » ازتوابع این استان بادغیس خبرداد.
« عبدالله افضلی » یکی ازاعضای شورای استانی بادغیس امروز اعلام کرد : افراد طالبان حملات گسترده خودرا به شهرستان « بالامرغاب » استان بادغیس از شب گذشته آغازکرده اند و اکنون نیز درگیری به شدت دراین شهرستان ادامه دارد. به جز ساختمان فرماندهی پلیس و قرارگاه نیروهای ارتش ، همه پاسگاه های نظامیان افغان به کنترل طالبان درآمده است.
این عضو شورای استانی بادغیس با بیان اینکه شهرستان بالامرغاب در آستانه سقوط به دست طالبان قرار دارد گفت : صد نظامی افغان ناپدید هستند و از سرنوشت آنها گزارشی در دست نیست.
وزارت دفاع افغانستان نیز امروز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد : نیروهای ارتش برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان افغان در شهرستان بالامرغاب از مواضع خود عقب نشینی تاکتیکی کرده اند.بر اساس بیانیه وزارت دفاع افغانستان ، نیروهای کمکی به محل درگیری رسیده اند و تجمع طالبان هدف حملات هوایی نیز قرارگرفته و به آنها تلفات سنگین وارد شده است.
گروه طالبان نیز ادعا کرد پس ازحملات طالبان به شهرستان بالامرغاب ، دوازده سرباز افغان کشته شدند و بیست ویک نفر از آنها به اسارت افراد این گروه درآمدند
جبهه خلق برای آزادی فلسطین: تروریست های سلفی جسد نظامی اسرائیلی را پس از ۳۸ سال پیدا کردند و تحویل این کشور دادند!
رسانه های لبنانی خبر دادند: نظامیان اسرائیلی روز چهارشنبه جسد یکی از سربازان خود را که در سال 1982 (زمان اشغال لبنان) ناپدید شده بود، پیدا کردند.
نظامیان اسرائیلی در سال 1982پس از حمله به سایت پدافند سوریه که در خاک لبنان و منطقه بقاع مستقر بود به این منطقه تجاوز کردند اما با مقاومت نیروهای سوریه 80 تانک و 30 نظامی اسرائیلی را کشتند.
زخاریا (زکریا) باومل یکی از نظامیانی بود که در جریان این تجاوز ناپدیدی شد.
سایت اسرائیلی دبکا هم در این زمینه ادعا کرده است: افسران اطلاعاتی روسیه از سال 2016 دنبال جسد زخاریا و دو سرباز دیگر همراه وی گشته اند.
این پایگاه مدعی است: سوریه در 1982 یکی از تانک های غنیمتی اسراییلی را به روسیه فرستاد تا سیستم های پیشرفته و اسرار آن را بررسی کنند. شبکه 13 اسراییل هم روز چهارشنبه به نقل از منبعی عربی اعلام کرد: این تانک در 1982 به دمشق منتقل شد که از سرنوشت سه خدمه آن اطلاعی در دست نیست.
بعد از توافق اسلو در 1993 یاسر عرفات اعلام کرده بود: اطلاعی از محل اجساد این سه سرباز ندارد.
انور رجا یکی از فرماندهان جبهه خلق برای آزادی فلسطین هم به المیادین گفت: تروریستهای اردوگاه یرموک این جسد را پیدا کرده و از طریق ترکیه به اسراییل تحویل داده اند.
افشاگری مادورو: ونزوئلا به عرصه آزمایش سلاح جدید تبدیل شده است
رئیس جمهور ونزوئلا فاش کرد که کشورش به عرصه آزمایش سلاح جدید که سلاح الکترونیکی است، تبدیل شده است.
به گزارش راشا تودی، نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا گفت: ونزوئلا به عرصه آزمایش سلاح جدید که سلاح الکترونیکی و الکترو مغناطیسی است و آزمایش راهبرد جدید جنگ تبدیل شده است.
وی افزود: راهبرد جدید شامل هدف قرار دادن مؤسسات خدماتی حیاتی با سلاح جدید و نه موشکهاست.
رئیس جمهور ونزوئلا تاکید کرد که جنگی که کشورش در معرض آن قرار دارد با مشارکت مخالفان انجام میشود.
مادورو بیان کرد که مخالفان قصد کشتن وی و دیگر ارکان نظام این کشور را دارند.
وی اعلام کرد: دستورات لازم به دستگاههای امنیتی برای افزایش هوشیاری و بیداری برای مقابله با طرحهای مخالفان داده شده است.
عملیات ضد تروریستی ارتش سوریه در حومه «ادلب»
به نقل از خبرگزاری سانا، نظامیان ارتش سوریه همچنان به عملیاتهای ضد تروریستی خود ادامه میدهند.
بر اساس این گزارش، نظامیان ارتش سوریه در جریان عملیات ضد تروریستی خود مواضع تروریستها در «خان شیخون» واقع در حومه ادلب را هدف قرار دادند.
به دنبال این عملیات شماری از عناصر تروریستی جبهه النصره کشته و تعدادی دیگر به شدت زخمی شدند.
این درحالی است که پیشتر ارتش سوریه دهها تَن از تروریستها در حومه حماه را به هلاکت رسانده بود.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟