منبع: دنیای جوان
نويسنده: آندره شئر
رئیس جمهور سابق اکوادور، رافائل کورهآ تحویل ژولیان آسانژ، یکی از موسسین ویکیلیکز توسط دولت جانشین خود «لنین مورنو» را «جنایتی» نامید که «بشریت آن را هرگز فراموش نخواهد کرد». کورهآ روز ۵شنبه در توئیتر خود نوشت: مورنو نه تنها فاسد است، بلکه «بزرگترین خائن در تاریخ اکوادور و آمریکای لاتین محسوب میشود.»
مورنو در انتخابات سال ۲۰۱۷ قول داده بود «انقلاب مردم» را که کورهآ مبتکر آن بود ادامه خواهد داد ولی او به زودی این قول را شکست. در این میان او درصف اذناب چاکرمنش و گوشبه فرمان امپریالیسم درآمده و بدون قید و شرط دستورات واشنگتن را به اجرا درمیآورد. اکوادور امروز بخشی از جبهه در مقابل ونزوئلا و دیگر کشورهای مترقی آمریکای لاتین است و مجدداً به صحنه جولان دادن کنسرنهای بزرگ و گروههای فاسد و سازمانهای جاسوسی ایالات متحده تبدیل شده است.
خشم این سیاستمدار که به عنوان رئیس جمهور کشورش به آسانژ در مقابل پیگرد ایالات متحده آمریکا پناه داد، قابل درک است. زیرا آنچه که به زمینه حقوقی و سیاسی این مورد مربوط میشود از زمان فرار آسانژ به سفارت اکوادور در سال ۲۰۱۲ هیچ تغییری حاصل نشده است.
کماکان این رونامهنگار و کنشگر اینترنتی مورد تهدید تحویل به آمریکا قرار دارد. واشنگتن میخواهد او را به عنوان چهره مشهور ویکیلیکز برای نمونه مجازات کند ، البته بیشتر به این خاطر زیرا پلاتفرم ویکیلیکز جنایات جنگی ایالات متحده آمریکا در عراق را افشأ کرده بود. قرار نیست که قاتلین و شکنجهگران مورد بازخواست قرار گیرند بلکه باید کسانی که این کشتارها را افشأ کردند مجازات گردند. اکنون چندین هفته است که «چلسی منینگ» ، که به عنوان «برادلی منینگ» ویدئوی قتل مردم غیرنظامی عراق توسط سربازان آمریکائی را در اختیار ویکیلیکز نهاده بود، مجدداً در زندان به سر میبرد زیرا حاضر نشده علیه ویکیلیکز شهادت دهد.
«مورنو» خیانت خویش را این طور توجیه میکندکه دولت انگلیس تضمین کرده آسانژ را به کشوری که احتمالاً در آنجا به اعدام محکوم شود، تحویل ندهد. چه بهانه رقتانگیزی و آنهم نه تنها به این خاطر که با تحویل آسانژ او قانون اساسی کشور خویش را زیرپا نهاده است. (آسانژ بیش از یک سال است که به تبعیت کشور اکوادور درآمده و شهروند آکوادوری محسوب میشود و قانون اساسی این کشور تحویل شهروندان این کشور به کشور دیگری را ممنوع اعلام کرده است.)
بریتانیا در دوران نخست وزیری «تونی بلر» در جنگ و اشغال عراق به طور مستقیم سهیم بوده است. او و ژنرالهایش تاکنون مورد مواخذه قرار نگرفتهاند. از این رو لندن بسیار علاقمند است که از شر این شاهد مزاحم خلاص شود و لذا تنها منتظر این است که واشنگتن تضمین کند که او را محکوم به اعدام نخواهد کرد ولی آیا بهتر است که او بقیه عمر خویش را پشت میلههای زندان امپراتوری به سر برد؟
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟