یک مقام ارشد رژیم اسرائیل مدعی شده تصمیم دولت آمریکا برای اعزام یک ناوگروه رزمی به منطقه استقرار فرماندهی مرکزی آمریکا بر اساس اطلاعاتی ارسالی از سوی این رژیم به دولت آمریکا انجام شده است.
پایگاه آکسیوس به نقل از یک مقام رژیم اسرائیل نوشت قبل از آنکه «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید ایران را تهدید کند، اسرائیل اطلاعاتی درباره طرح ادعایی ایران برای حمله به منافع آمریکا در منطقه خلیج فارس به واشنگتن ارسال کرده است.
بولتون در بیانیهای ستیزهجویانه بامداد دوشنبه از اعزام یک ناوگروه رزمی به غرب آسیا خبر داد اما اعلام کرد که کشورش تمایلی برای جنگ با ایران ندارد. این بیانیه چندی پس از آن صادر شده که آمریکا در تلاش خود برای کنار زدن دولت قانونی در ونزوئلا که برخی از آن به نام کودتای نافرجام یاد کردهاند، ناکام مانده است. برخی کارشناسان این بیاینه بولتون را تلاش او برای حفظ وجهه دانستهاند.
مقامهای اسرائیلی گفتهاند یکی از دلایل صدور این بیانیه از سوی بولتون اطلاعاتی بوده که دستگاههای اطلاعاتی این رژیم به خصوص موساد تحویل واشنگتن دادهاند. رژیم اسرائیل، در اطلاعات ادعایی گفته که ایران قصد حمله به نیروهای آمریکایی در منطقه دارد.
مطابق گزارش آکسیوس، ادعاها درباره طرح ادعایی ایران برای حمله به منافع آمریکا در گفتوگوهای دو هفته پیش در کاخ سفید میان یک هیئت اسرائیلی و یک هیئت آمریکایی مطرح شده است.
کارشناسان، از سوی دیگر معتقدند اقدام آمریکا در اعزام ناوگروه به منطقه جزو رویههای معمول و متداول ارتش آمریکا است و هدف بیانیه جان بولتون بیشتر انتشار یک پیام برای ارعاب ایرانیها است.
«ایلان گلدنبرگ» مدیر بخش امنیت خاورمیانه در اندیشکده «مرکز امنیت آمریکایی جدید» در توییتی در این باره نوشت: «اعزام یک ناوگروه به سنتکام، اقدام غیرمعمولی نیست و احتمالا اقدامی عادی بوده که از مدتها قبل برنامه آن چیده شده است. ادبیات آتشافروزانه بولتون، غیرمعمولی و تحریکآمیز است البته حدس من آن است که این موضوع یک فرصتی برای تلاش به منظور ارعاب ایرانیها است نه چیز بیشتر».
نقل از رسانههای فلسطینی، از ابتدای تجاوزات رژیم اسرائیل به نوار غزه تاکنون ۲۵ فلسطینی کشته شده اند و دهها تن نیز زخمی شدهاند.
جنگندههای رژیم اسرائیل طی شب گذشته و امروز یکشنبه دهها بار مناطق مختلف نوار غزه را آماج حملات خود قرار دادند.
این در حالی است که ایلی کوهین عضو کابینه رژیم اسرائیل گفت: ما برای جنگ علیه نیروهای فلسطینی آماده میشویم.
از سوی دیگر رژیم اسرائیل از توقف واردات سوخت به نوار غزه تا اطلاع ثانوی خبر داد. این تصمیم غیر انسانی در حالی اتخاذ شده است که بیمارستانهای غزه با کمبود سوخت و دارو مواجه است.
و خبر دیگر اینکه رسانههای اسرائیلی اعلام کردند که حدود ۳۵ درصد از ساکنان شهرکهای اسرائیلی نشین مجاور غزه منازلشان را ترک کردهاند.
وضعیت پناهجویان در اروپا؛ «جهنمی که در قالب واژگان نمیگنجد»
یک نشریه آلمانی با انتشار تصاویر یک عکاس درباره وضعیت پناهجویانی که راهی جنوب و اروپای شرقی شدهاند، وضعیت وخیم و مشکلات این افراد را تشریح کرد.
وضعیت پناهجویان در اروپا؛ «جهنمی که در قالب واژگان نمیگنجد»
نشریه آلمانی «اشپیگل» با انتشار مجموعه تصاویر عکاسی به نام «سینزیا د آمربروسی» مشکلات و آسیبهایی که متوجه پناهجویان در کشورهای اروپای شرقی را تشریح کرد.
در این گزارش با عنوان «خشونت علیه پناهجویان؛ هیچ واژهای نمیتواند این جهنم را توصیف کند» آمده است که این افراد در جستوجوی امنیت بودند، اما در اردوگاههایی با شرایط نامناسب نگهداری شدند و پلیس هم با آنها بدرفتاری کرده است. آنها با رویای زندگی بهتر و امن، با سختی خود را به اروپا رساندهاند، اما برای بسیاری از پناهجویان مصیبتها تمام نشده است.
این نشریه آلمانی نوشت که شمار گزارشهایی که از وضعیت نامناسب اردوگاههای پناهجویان و خشونت پلیس علیه این افراد حکایت دارد، رو به افزایش است. به ویژه گزارشها از اردوگاههای جنوب اروپا و حوزه بالکان حاوی اطلاعات اینچنینی است. در ماه مارس سازمان عفو بینالملل از اقدامات غیرقانونی و توام با خشونت در زمینه راندن افراد در مرز کرواسی خبر داده بود.
سینزیا د آمربروسی به مدت چهار سال در صربستان، یونان، ایتالیا و بلغارستان به سر برده و مسایل پناهجویان در این کشورها را به تصویر کشیده است. وی در این مدت متوجه شد که شرایط سیاسی در هر کشوری تاثیر مستقیمی بر وضعیت پناهجویان دارد. او در این مورد میگوید: «هر منطقه مرزی با دیگری فرق دارد و دارای قوانین منحصر به فردی است.»
در این تصویر پناهجویی از اتباع افغانستان دیده میشود که در نزدیکی یک فرودگاه قدیمی در آتن نشسته است. وی میگوید: «برای ما دشوار است. ما هیچ کاری نمیتوانیم بکنیم غیر از اینکه با درماندگی صبر کنیم.» این فرودگاه در سال ۲۰۰۱ بسته شد و در سال ۲۰۱۵ در بحبوحه بحران پناهجویان مدت کوتاهی برای انتقال پناهجویان دوباره به کار گرفته شد.
یکی از اتاقهای محل اقامت پناهجویان در آتن که در اصل محل رسمی اقامت پناهجویان بوده، اما پس از تعطیلی این محل، پناهجویان با جمعآوری چند یورو آنجا را با پول اندکی اجاره کردند. در پس زمینه عکس مردی از اتباع سودان دیده میشود که هشت سال است که در یونان به سر میبرد. وی میگوید که آنها در چنین شرایطی زندگی میکنند و در این مدت برخی بچهدار هم شدهاند اما این کودکان مدرک هویت ندارند.
پسر بچهای در بندر «پیرئاس» در یونان. آمربروسی میگوید که در این شهر همه جا مردم صف کشیدهاند. برای غذا خوردن، استفاده از سرویس بهداشتی و …
این مرد یک تبعه پاکستانی است که در صربستان به سر میبرد. وی گفته که پلیس بلغارستان وی را مورد ضرب و شتم قرار داده است به طوری که او نمیتواند عادی راه برود. او گفت: «نیروهای پلیس با ما مانند حیوان رفتار کردند و ما را مورد سوء رفتار قرار دادند.»
مردی با نشان دادن تصویری از صورت خونین و آسیب دیده دوستش در تلفنهمراه خود میگوید: «آنها وقتی که شما خواب هستید، میآیند.» این واقعه در مرز مجارستان رخ داده است.
عکاس این مجموعه با بسیاری از افراد فقط با استفاده از نرم افزارهای ترجمه توانست ارتباط برقرار کند.
«باوفا» اصالتا افغانستانی است و به بلگراد آمده است. وی در مسیر از مادر و خواهرش در ترکیه جدا شده است. وی در حین تشریح شرح حالش وقتی به این نقطه میرسد، اشک میریزد.
بسیاری از اتباع آفریقایی تلاش میکنند تا از راه سواحل لیبی خود را به ایتالیا و یا کشور مالت برسانند. اتحادیه اروپا با گارد دریایی لیبی همکاری میکند تا پناهجویان را بازداشت کرده و به کشور خود بازگردانند. در مراکز اقامت پناهجویان در لیبی پناهجویان مورد سوء رفتار و یا شکنجه قرار گرفتهاند.
یکی از این افراد میگوید: «من هشت ماه در لیبی بودم. این کشور قانون ندارد. من از افراد سفیدپوست میخواستم که من را به ایتالیا ببرند، اما آنها ۵۰۰ یورو درخواست میکنند و من را به محلی انتقال دادند که ۱۵۰۰ نفر آنجا بودند. من پنج ماه در این خانه بودم. هر دو هفته یکبار یک نفر در این محل میمرد و من هر روز از خودم میپرسیدم که من کی سوار قایق میشوم و هر روز به من گفته میشد: فردا. من دیگر پول نداشتم و نمیتوانستم جایی بروم. سرانجام وقتی که سوار قایق شدیم، قایق غرق شد و همه مردند و من را هم نیروهای ایتالیایی نجات دادند.»
یک تبعه نیجریهای هم میگوید: «چنین تجربهای را نمیتوان نوشت و اگرشما واقعا می خواهند بدانید که حقیقت چه بوده است، باید خودتان آن را تجربه کنید. هیچ واژهای وجود ندارد که بتواند این جهنم را توصیف کند.»
«کریم» در نزدیکی یکی از اردوگاههای پناهجویان در صوفیه پایتخت بلغارستان با آمربروسی دیدار کرده است و میگوید: «من پنج روز در جنگل بودم. بسیاری از پناهجویان در قفس و یا زیر آسمان نگه داشته میشدند.» وی افزود: «برخی آنجا مردند. ما غذا و آب نداشتیم و آنجا سرد بود. قاچاقچیان تنها شانس شما برای نجات بودند و اگر نمیتوانستید به آنها پول بدهید باید آنجا میماندید.»
یوسف تبعه افغانستانی دیگری است که عکس شانه خود را نشان میدهد و میگوید که پلیس بلغارستان وقتی که او سعی داشت از مرز عبور کند، استخوانش را شکسته است.
این تصویر «میثم» و فرزندش در یکی از اردوگاه های پناهجویان در صربستان است. خانواده میثم چند ماه است که در این محل به سر میبرند. وی از ضربو شتم پلیس سخن می گوید و افزود: «آنها همه دارایی ما را گرفتند. پول ما، تلفن همراه ما، همه چیز را.»
«بابا صفر» تبعه افغانستانی ۷۶ ساله است. وی در کشورش پدر و مادر، همسر و دخترش را از دست داده است. وی برای اینکه به ساحل ترکیه برسد، 17 ساعت در قایق بوده و روزها را بدون آبوغذا سپری کرده تا به اردوگاهی در یونان رسیده است.
یک مقام آمریکائی اعلام کرد: واشنگتن در روابط با کشورهای ضداسرائیلی تجدید نظر میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «اِلان کار» (Elan Carr) نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در مبارزه با «یهودی ستیزی» در سخنانی اعلام کرد: آمریکا آماده بررسی روابط خود با هر کشوری است و قطعا یهودی ستیزی کشوری که ما با آن رابطه داریم، مایه نگرانی عمیق است.
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در مبارزه با «یهودی ستیزی» در سفر به سرزمین های اشغالی در این باره گفت: من در دیدارهای دوجانبه ای که در سراسر جهان دارم، این موضوع را مطرح خواهم کرد.
وی افزود: این مسئله ای است که ما پشت درهای بسته، درباره آن بحث های شفاف و صریحی خواهیم داشت. آمریکا در روابط با کشورهای ضداسرائیلی تجدید نظر می کند.
معاون وزیر خارجه اسبق آمریکا: معاون وزیر خارجه اسبق آمریکا و نماینده این کشور در مذاکرات هسته ای به بیانیه «جان بولتون» در اعزام ناو و بمب افکن به خلیج فارس واکنش نشان داد.
«وندی شرمن» معاون وزیر خارجه اسبق آمریکا و نماینده این کشور در مذاکرات هستهای منجر به برجام، در پیام خود در توئیتر مینویسد: حقیقت دارد، جان بولتون ما را به جنگ با ایران و ونزوئلا سوق میدهد؟ هیچگاه جنگی را ندیدهام که وی خواستار آغاز آن نباشد. دونالد ترامپ کجاست؟
این پیام در واکنش به بیانیه جان بولتون منتشر شده است.
جان بولتون روز ۱۵ اردیبهشت اعلام کرد ایالات متحده ناو هواپیمابر و بمبافکن به خاورمیانه اعزام میکند تا پیامی روشن و عاری از سوءتفاهم به ایران داده باشد.
بولتون مدعی شده: آمریکا ناوگروه تهاجمی آبراهام لینکلن و بمبافکنها را به حوزه عملکرد سنتکام (فرماندهی مرکزی آمریکا) اعزام میکند تا پیامی واضح برای ایران باشد مبنی بر اینکه هرگونه حمله به منافع آمریکا یا متحدانمان با نیرویی بیامان پاسخ داده خواهد شد.
البته این نخستین بار نیست که آبراهام لینکلن به منطقه میآید حال آنکه همزمان با تشدید تنشهای واشنگتن- تهران، این اقدام ابزار فشار برای اعمال جنگ روانی علیه ایران محسوب میشود.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید احتمال درگیری نظامی با ایران را رد کرد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از تسنیم، جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز یکشنبه در اظهاراتی گفت: دولت ترامپ در حال استقرار یک گروه از ناوهای جنگی و بمبافکنها در منطقه خاورمیانه است که این اقدامات در واکنش به «نشانهها و هشدارهای» ایران خواهد بود و واشنگتن قصد دارد با این اقدام نشان دهد که با نیروی بیرحمانهای در برابر هرگونه حملهای واکنش نشان خواهد داد.
در حالی که تنشها بین تهران و واشنگتن بهشدت بالا گرفته است، یک مقام رسمی آمریکایی گفت: استقرار این تجهیزات نظامی بهعنوان یک نیروی بازدارنده برای مقابله با هرگونه آمادگی احتمالی نیروهای ایرانی در حمله به نیروهای آمریکایی در منطقه، صورت میگیرد.
البته وی افزود: آمریکا انتظار هیچ گونه حمله قریب الوقوعی از سوی نیروهای ایرانی را ندارد.
بولتون نیز در ادامه اظهاراتش گفت: این تصمیم که البته میتواند موجب تشدید مشکلات بین دو کشور شود، بهمعنای ارسال یک پیام روشن و شفاف از عزم آمریکا در برابر تهران است.
ایران بهتازگی هشدار داده است که اگر صادرات نفت این کشور متوقف شود، تنگه هرمز را مسدود خواهد کرد.
بولتون افزود: ایالات متحده بهدنبال جنگ با ایران نیست ولی کاملاً برای پاسخ دادن به هرگونه حملهای از سوی نیروهای ایرانی یا نیروهای نیابتی آنها آماده هستیم.
مجلس ونزوئلا مصونیت پارلمانی نمایندگانی را که از کودتاي نظامی این کشور حمایت کردند، لغو خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کاراکاس، مجلس موسسان ونزوئلا خود را برای لغو مصونیت نمایندگان پارلمان این کشور به عنوان تنها نهادی که تحت کنترل مخالفان است و از کودتاي نظامیان در روز سه شنبه حمایت کرده بودند، آماده میکند.
دیوسدادو کابلو، رئیس مجلس موسسان و مرد شماره دو ونزوئلا گفت: دادستانی تحقیقات خود را آغاز کرده است و همه درخواستهای مربوط به لغو مصونیت پارلمانی نمایندگان همان طور که باید به مجلس موسسان رسیده است. واضح است که ما با کمال میل به لغو مصونیت پارلمانی همه کسانی که در این اقدام دست داشتند، رای خواهیم داد.
دولت ونزوئلا سال ۲۰۱۷ مجلس موسسان را تشکیل شد. این نهاد اختیارات گستردهای دارد و در واقع جایگزین پارلمان شده است. کابلو در نشستی با حضور حامیان حزب حاکم در کاراکاس گفت: عدالت اجرا خواهد شد و هیچ تردیدی در این زمینه وجود ندارد.
ریاست پارلمان ونزوئلا بر عهده خوان گوایدو، رهبر مخالفان است که عامل اصلی دعوت به کودتا بود. پارلمان ونزوئلا از زمان انتخابات دسامبر سال ۲۰۱۵ تحت کنترل مخالفان است. اما چند هفته پس از انتخابات، دادگاه عالی این کشور که از دیدگاه مخالفان تحت کنترل حکومت است، نمایندگان مخالف را شورشی نامید.
روزنامه لبنانی البناء در یادداشتی با عنوان «عربستان تحت نظارت ترامپ به دشمنان اروپایی اعراب پول میدهد»، ابعاد پنهانی پشتیبانی مادی و معنوی عربستان سعودی از سازمان مجاهدین خلق ایران و احزاب راست افراطی در اروپا را برشمرد.
محمد صادق الحسینی، نویسنده این یادداشت در مقدمه آن با اشاره به راه یافتن نخستین بار یک حزب نزاد پرست و راست افراطی به پارلمان اسپانیا آورده است: در اتفاقی غیرمنتظره برای بسیاری از رسانهها و ناظران سیاسی در اروپا، حزب راست افراطی، ضد عرب و ضد مسلمان و ضد مهاجر که درصدد عضویت در پارلمان اروپاست، پیروز شد و نام آن حزب «وُکس» (صدای ملت) است؛ این حزب توانست ۲۴ کرسی در پارلمان جدید اسپانیا به دست آورد یعنی ۲۶.۱ آرای رای دهندگان را در انتخابات ۲۰۱۹ از آن خود کرد.
حزب مذکور در تاریخ هفدهم دسامبر ۲۰۱۳ توسط «آلیو ویدال کوآدراس» یکی از اعضای حزب محافظه کار «مردم» اسپانیا در آن زمان تاسیس شد، وی عضو پارلمان اروپا و قائم مقام وقت پارلمان بود.
البناء نوشت: «آلیو ویدال کوآدراس» نماینده حزب راستگرای وُکس اسپانیا در انتخابات سال ۲۰۱۴ اروپا که البته در این انتخابات موفق به راهیابی به پارلمان اروپا نیز نشد، میگوید که از سازمان مجاهدین خلق ایران کمکهای مالی دریافت کرده است.
این حزب راستگرای اسپانیا ۱۴۶ مرتبه کمکهای مالی به ارزش ۸۰۰ هزار یورو طی سه ماه مانده به انتخابات سال ۲۰۱۴ پارلمان اروپا از سازمان مجاهدین خلق ایران دریافت کرده است، این کمکها از طریق ۱۵ کشور مختلف از جمله آلمان، سوئیس، ایتالیا، آمریکا و کانادا در اختیار این حزب قرار گرفته است.
این سیاستمدار اسپانیایی در سالهای مختلف در نشستهای سالانه سازمان مجاهدین خلق ایران که عمدتا در پاریس برگزار میشود حضور فعال داشته و در این نشستها به عنوان یکی از سخنرانان کلیدی به ایراد سخنرانی نیز پرداخته است. تصاویر مختلفی از وی در کنار اعضای اصلی این سازمان ثبت شده و به جا مانده است که همگی از ارتباط نزدیک وی با این سازمان حکایت دارد.
این روزنامه لبنانی افزود: «دانیل بنیامین»، از اعضای دولت قبلی آمریکا (هماهنگ کننده امور مبارزه با تروریسم وزارت خارجه آمریکا) در بیست و سوم نوامبر ۲۰۱۶ با انتشار مقالهای در مجله پولیتیکو تاکید کرد که سازمان مجاهدین خلق ایران از نفوذ زیادی بین سیاستمداران و نمایندگان آمریکا برخوردارند، افرادی نظیر «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور فعلی آمریکا، رودی جولیانی شهردار سابق نیویورک، لوئیس فریه رئیس دفتر اف.بی.آی آمریکا و فهرست بلندبالایی غیر از اینها که بیست هزار دلار پاداش برای هر مشارکت آنها در فعالیتهای مختلف سازمان مجاهدین خلق پرداخت میشد؛ او با اظهارات خود به وضوح به این مساله اشاره میکند که سازمان مجاهدین خلق ایران قدرت مالی برای تامین مالی فعالیتهای خود را در اختیار ندارد.
البناء افزود: موضوعی که مجله آمریکایی فارین پالیسی هم در سایت اینترنتی خود در تاریخ بیست و هفتم آوریل ۲۰۱۹ بر آن صحه گذاشت؛ وقتی که به نقل از «مسعود خدابنده»، یک عضوارشد سابق سازمان مجاهدین خلق ایران و مسئول امنیتی سابق این گروه نوشت که او اوایل دهه ۱۹۹۰ در سفر به ریاض از افسران اطلاعاتی وقت عربستان سعودی هنگامی که ترکی الفیصل، رئیس سرویس اطلاعات عربستان بود، سه تُن محموله شمش طلا در کامیونهای مخصوص تحویل گرفت و در بازارهای سیاه امان پایتخت اردن فروخته و درآمد آن را به حسابهای مرتبط با سازمان مجاهدین خلق ایران در کشورهای بیگانه برای تامین مالی آنها انتقال داد.
این موضوع را «حسن حیرانی»، یک عضو سابق دیگر مجاهدین خلق هم که در سال ۲۰۱۸ از این فرقه جدا شد، تایید کرد. «فارین پالیسی» در گفتوگو با حیرانی از او درباره منابع حمایت مالی سازمان مجاهدین خلق ایران از حزب راست افراطی در اسپانیا و دیگر احزاب و نهادهای راست اروپایی که زیر نظر «استیو بنن»، افسر سابق نیروی دریایی آمریکا هستند («استیو بنون» مشاور پیشین «دونالد ترامپ» و استراتژیست سابق کاخ سفید)، پرسید و حیرانی جواب داد: «بی هیچ تردیدی عربستان تامین کننده این پولها است، فرقه مجاهدین فقط مجری نقشههاست و حامی مالی واقعی همه این احزاب و گروهها، عربستان است».
البناء آورده است: همان گونه که دانیل بنیامین رئیس مبارزه با تروریسم وزارت خارجه آمریکا دردولت اوباما در پاسخ به همین سوال گفت: برخی میگویند که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس پشت کمکهایی هستند که به مجاهدین خلق داده میشود.
مجله فارین پالسی هم بیست و هفتم آوریل ۲۰۱۹ به قلم «بابلو باردو»، یک نویسنده این مجله نوشت: استیو بنن چندین بار با مقامات حزب راست افراطی اسپانیائی صدای ملت در واشنگتن و همچنین در پایتختهای اروپایی ملاقات داشته است، او همچنین به این حزب برای پیروزی در انتخابات هفته پیش اسپانیا کمک کرده است .
نویسنده در پایان این یادداشت آورد: ویژگی مشخصه همه آنچه گفته شد این است که عربستان سعودی آماده است پول خود را در هر عرصهای که واشنگتن میخواهد و برای کثیفترین سازمانهای تروریستی خرج کند. مهم این است که ترامپ را راضی کرده و به ایران پشت کند، اما طوفانی پس از این در راه خواهد بود و در نهایت هر چقدر هم طول بکشد، اما چاهکن، ته چاه خواهد بود.
واشنگتن در حال برنامهریزی برای اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه و کوبا، بهخاطر حمایت این دو کشور از دولت «نیکلاس مادورو»، رئیسجمهور قانونی ونزوئلا است.
نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ونزوئلا به واشنگتن فریبیکن گفت در حالی که مادورو همچنان از کنارهگیری از قدرت خودداری میکند، آمریکا هنوز گزینه نظامی را برای ونزوئلا مدنظر دارد.
«الیوت آبرامز» تصریح کرده که دولت مادورو در حال نزدیک شدن به دشمنان سنتی واشنگتن از جمله روسیه، کوبا و حتی ایران است.
علاوه بر گزینه نظامی، به گفته آبرامز واشنگتن در حال کار بر روی برخی تحریمهای جدید است که کوبا و روسیه را به خاطر حمایت از دولت مردمی مادورو هدف قرار میدهند.
در حالی که دولت دونالد ترامپ تحریمهای گستردهای را امسال علیه هر دو کشور مزبور اعمال کرده است، آبرامز گفته است که تحریمهای بیشتری در راه است و واشنگتن طی چند هفته آینده گامهای بیشتری برخواهد داشت.
واشنگتن از «خوان گوایدو»، رئیسجمهور خودخوانده ونزوئلا حمایت میکند. تلاشهای گوایدو برای همراه کردن نظامیان ونزوئلا با خود طی چند روز گذشته با شکست مواجه شد.
نقل از شبکه تلویزیونی ای پی تی ان، بنيامين نتانياهو نخست وزیر رژیم اسرائیل گفت این رژیم سیاست ترور فرماندهان گروه های مقاومت فلسطین را از سر گرفته است.
نماینده تجاری آمریکا گفت: افزایش تعرفههای چین روز جمعه اعمال میشود.
به گزارش آسوشیتدپرس از واشنگتن، رابرت لایتیزر گفت: افزایش تعرفه کالاهای چینی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، آخر هفته تهدید کرد به زودی اعمال میشود، ساعت ۱۲ بامداد روز جمعه به وقت منطقه زمانی شرقی اجرا خواهد شد.
لایتیزر افزود: مذاکرات تجاری با چینیها روز پنجشنبه در واشنگتن از سر گرفته خواهد شد.
نماینده تجاری آمریکا در یک کنفرانس خبری، پکن را به زیرپا گذاشتن تعهداتش پس از ۱۰ دور مذاکره بر سر تلاشهای خصمانه چین به منظور آنکه جای آمریکا را در عرصه فن آوری بگیرد، متهم کرد.
هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان در گفتگو با پایگاه خبری «ار ان د» آلمان در خصوص مناسبات آتی میان برلین-واشنگتن اظهار داشت: آمریکا و آلمان از شرکای قدیمی بوده که باید به همکاریهای خود ادامه دهند.
وی در ادامه افزود: همکاری دو کشور در زمینههای مختلف نه تنها باید تداوم داشته باشد بلکه باید گسترش نیز پیدا کند.
وزیر خارجه آلمان همچنین با بیان اینکه برلین به همکاری تنگاتنگ با واشنگتن نیاز دارد، خاطر نشان کرد: ما علاقمندیم تا در خصوص مسائل مهم بین المللی همکاریهای لازم را با آمریکا داشته باشیم.
این در حالی است که آمریکا و آلمان به تازگی بر سرمسائلی دارای اختلاف نظر بوده اند. مسائلی مانند توافق هستهای ایران و توافق آب و هوایی پاریس از جمله موارد اختلاف میان دو کشور است.
در آستانه سفر «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا به آلمان، «ریچارد گرنل» سفیر واشنگتن در برلین بار دیگر از آلمان خواست تا هزینههای نظامی و دفاعی خود را افزایش دهد.
وی در این مورد به نشریه آلمانی «فوکوس» گفت: « اینطور نیست که من ندانم چرا آلمان تمایل دارد که بودجه را به جای سرمایهگذاری در مسایل دفاعی کشور در امور اجتماعی داخلی سرمایهگذاری کند.چرا اینطور است؟ (چون) ما اینکار را میکنیم؛ ما آمریکاییهای مهربان».
پامپئو فردا (سه شنبه) در برلین با «آنگلا مرکل» و «هایکو ماس» صدراعظم و وزیر خارجه آلمان دیدار خواهد داشت.
سفیر آمریکا همچنین تاکید کرد که هیچکس نمیتواند از اینکه آمریکا تصمیم میگیرد در مسایل داخلی هزینه کند، ناراحت شود و گفت که رایدهندگان آمریکایی هم نیازهایی دارند و میخواهند از تحولات مطمئن شوند و آلمان هم باید بداند که وضع کنونی تا ابد ادامه نخواهد داشت.
فهرست 10 کشور که بیشترین میزان هزینههای نظامی را در سال 2018 داشتهاند به ترتیب: آمریکا، چین، عربستان سعودی، هند، فرانسه، روسیه، انگلیس، آلمان و ژاپن
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا پارسال در نامهای به مرکل، از آنچه خودداری آلمان از تخصیص بودجه کافی به امور نظامی خوانده انتقاد و برلین را به سوءاستفاده از بودجه هنگفتی که آمریکا به ناتو اختصاص داده، متهم کرده بود. وی به سران کشورهای عضو ناتو گفته واشنگتن نمیتواند از جیب مالیاتدهندگان آمریکایی برای امنیت «اروپایی هزینه کند که خود برای تأمین امنیت خود، خرج نمیکند.»
اظهارات رئیسجمهور خودخوانده ونزوئلا درباره احتمال توسل به دخالت نظامی کشورهای خارجی به منظور سرنگون کردن دولت قانونی «نیکلاس مادورو» با واکنش وزیر خارجه ونزوئلا مواجه شده و او گفته که کشورش برای نابود کردن هر دشمنی آمادگی دارد.
«خوان گوایدو» رئیسجمهور خوخوانده ونزوئلا که روز گذشته به شکست خود برای کودتا علیه دولت نیکلاس مادورو اذعان کرده بود، در یک مصاحبه با شبکه «بیبیسی» در پاسخ به این سوال که آیا از مداخله نظامی آمریکا استقبال میکند گفت: «من تمامی گزینهها را در صورت لزوم ارزیابی میکنم».
«خورخه آریزا» وزیر خارجه ونزوئلا در واکنش به اظهارات رئیسجمهور خودخوانده این کشور درباره دخالت نظامی خارجی در ونزوئلا گفت که کشورش آماده نابود کردن دشمن است.
به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، این مقام ونزوئلایی که برای دیدار با مقامهای روس به مسکو سفر کرده است، امروز دوشنبه تصریح کرد: «ما برای هرگونه سناریویی آماده هستیم، اگر (آمریکا) مسیر نظامی را ترجیح میدهد، ما آماده مقاومت کردن هستیم».
آریزا در کنفرانس خبری در سفارت ونزوئلا در مسکو گفت: «ما ارتش، پلیس و مردممان را داریم و فارغ از اینکه دشمن چقدر قوی باشد، آماده نابود کردن هر دشمنی هستیم».
وزیر خارجه ونزوئلا در بخش دیگری از این نشست خبری تاکید کرد که احتمال افزایش کارشناسان نظامی روسیه در ونزوئلا وجود دارد.
وزیر خارجه ونزوئلا همچنین خبر داد که احتمال سفر ماه آینده مادورو رئیسجمهور این کشور به شهر «سن پترزبورگ» روسیه برای شرکت در یک مجمع اقتصادی وجود دارد.
آریزا روز گذشته با وزیر خارجه روسیه در مسکو دیدار کرد؛ دیداری که در آستانه نشست دوجانبه وزرای خارجه روسیه و آمریکا و رایزنی آنها درباره ونزوئلا در فنلاند صورت گرفته است
«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا که اخیراً به طور مداوم از گزینه نظامی واشنگتن در ونزوئلا سخن گفته، در مصاحبه تازه خود مدعی شد که ایران، روسیه، کوبا و هر کشوری که در حق مردم ونزوئلا برای احیای دموکراسی مداخله کند، باید این کشور آمریکای لاتین را ترک کنند.
علیرغم آنکه «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و «دونالد ترامپ» در اظهارنظرات مختلف از آمادگی واشنگتن برای اقدام نظامی در ونزوئلا سخن گفتهاند، پامپئو در مصاحبه خود با شبکه «ای بی سی نیوز» کشورهایی همچون کوبا، ایران و روسیه را به مداخله در امور ونزوئلا متهم کرد.
وی اینگونه گفت: «بدون کوبا، امکان در قدرت ماندن مادورو وجود نداشت…روسها باید خارج شوند. ما از همه کشورها چنین چیزی را میخواهیم. ایران نیز امروز آنجا است. آنها نیز باید آنجا (ونزوئلا) را ترک کنند. تمامی کشورهایی که در حق مردم ونزوئلا برای احیای دموکراسیهایشان مداخله میکنند، باید این کشور را ترک کنند».
پس از شکست هفته گذشته کودتای تحت رهبری آمریکا در ونزوئلا، وزیر امور خارجه آمریکا روز گذشته (یکشنبه) در مصاحبه خود مدعی شد که «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور منتخب ونزوئلا « در این لحظه حکمرانی میکند» اما نمیتواند بخشی از آینده کشورش باشد.
وی ضمن تأکید بر حمایت واشنگتن از «خوان گوایدو» رئیسجمهور خودخوانده ونزوئلا گفت: «ما از برگزیده مجمع ملی حمایت کردهایم. خوان گوایدو رئیسجمهور موقت این کشور است و همانطور که میدانید، چنین چیزهایی برخی اوقات مسیر ناهمواری را پیش رو دارد».
اظهارات وزیر خارجه آمریکا در حالی مطرح شده است که گوایدو در مصاحبه اخیر خود با «واشنگتنپست» علت شکست کودتای هوادارنش را، وفاداری ارتش ونزوئلا به مادورو اعلام کرده بود.
پامپئو که پیش از گزینه احتمالی مداخله نظامی آمریکا در ونزوئلا سخن گفته بود، اینبار به امید بیاعتبار دانستن مادورو گفت: «مادورو برای این لحظه حکمرانی میکند اما قادر به حکمرانی نیست. فقر بیشمار، قحطی بیشمار و کودکان بیماری وجود دارند که به دارو دسترسی ندارند. اگر تغییرات امروز یا فردا یا یک هفته دیگر رخ بدهد، او کسی نیست که بتواند بخشی از آینده ونزوئلا باشد».
وی در ادامه افزود: «مادورو نمیتواند و نباید از امنیت فعلی جایگاه خود احساس خوشایندی داشته باشد زیرا مردم ونزوئلا در نهایت خواستار کنارهگیری وی میشوند».
در حالی که ونزوئلا مدتی است بابت دخالتهای آشکار آمریکا و برخی متحدانش با ناآرامیهایی مواجه شده، وزیر خارجه آمریکا اخیراً با انتشار ویدئویی، ژست حمایت از مردم ونزوئلا را به خود گرفت و گفت: «اکنون زمان انتقال قدرت است و واشنگتن به عنوان شریک این کشور آمریکای لاتین در هر لحظه از این مسیر در خدمت خواهد بود. پیام من به مردم ونزوئلا واضح است. آمریکا در تلاش برای آزادی و دموکراسی همراه با شما استوار ایستاده است. شجاعت و صدای شما ونزوئلا را در مسیر آزادی و رفاه قرار خواهد داد و ما در هر لحظه از آن با شما همکاری خواهیم کرد.»
وی در مصاحبه با ای بی سی نیوز بار دیگر به گزینه نظامی آمریکا علیه دولت منتخب ونزوئلا اشاره کرد و گفت که دولت ترامپ «طیف کاملی از گزینهها» را برای پاسخ به اوضاع ونزوئلا در دست بررسی دارد که شامل گزینه نظامی هم میشود.
پامپئو توضیح داد:«رئیسجمهور (ترامپ)، مجموعه کاملی از گزینهها را در اختیار دارد: گزینههای دیپلماتیک، گزینههای سیاسی، گزینههایی با همپیمانانمان و در نهایت مجموعهای از گزینهها که شامل استفاده از ارتش آمریکا نیز میشود. وقتی شرایط پیش بیاید، ما آن را برای وی (مادورو) آماده کردهایم».
وزیر خارجه آمریکا توضیحی نداد که پیش آمدن چه نوع شرایطی به اقدام نظامی آمریکا منتهی خواهد شد.
پامپئو در پایان در خصوص اقدام نظامی دولت ترامپ در ونزوئلا بدون اجازه کنگره گفت: «رئیسجمهور، طیف کاملی از اختیارات بند 2 (قانون اساسی) را در دست دارد. اطمینان کامل دارم که هر اقدامی که در ونزوئلا انجام دهیم، قانونی خواهد بود».
به نقل از اسپوتنیک، خورخه آریازا وزیر خارجه ونزوئلا امروز دوشنبه در اظهاراتی تاکید کرد: کاراکاس دیپلماسی را برای حل و فصل بحران سیاسی ترجیح می دهد ولی برای هرگونه سناریویی آماده است و اگر آمریکا گزینه اقدام نظامی را علیه دولت نیکلاس مادورو انتخاب کند، قطعا واکنش نشان خواهیم داد.
اظهارات وزیر خارجه ونزوئلا در شرایطی است که خوان گوایدو رهبر مخالفان و رئیس جمهور خودخوانده ونزوئلا رسما اذعان کرده است که احتمال مداخله بین المللی برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور را مد نظر قرار داده است.
وزیر خارجه ونزوئلا تصریح کرد: ما آماده هر سناریویی هستیم. اگر آمریکا مسیر نظامی را ترجیح دهد، ما برای مقاومت و مقابله آماده خواهیم بود، ما ارتش، پلیس و مردم را داریم و آماده نابود کردن هر ارتشی هستیم، مهم نیست چقدر قدرتمند باشد. کاراکاس بارها از آمریکا خواسته است تا همه مسائل را از طریق گفتگو حل و فصل کنیم.
این در حالی است که خوا گوایدو اخیرا در مصاحبه با بی بی سی در پاسخ به این سئوال که آیا از مداخله نظامی آمریکا استقبال می کنید، گفته است: در صورت لزوم همه گزینه ها را مورد ارزیابی قرار می دهیم.
وی مدعی شده است که «این مساله کاملا روشن است که نیروهای مسلح ونزوئلا دیگر از مادورو حمایت نمی کنند. »
این تحولات در حالی است که مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا نیز در مصاحبه با شبکه ای بی سی ادعا کرد: هر اقدام آمریکا در ونزوئلا قانونی خواهد بود.
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک؛ دولت ترامپ همچنان به حمایت از خوان گوایدو، رهبر مخالفان ونزوئلا که خود را رئیس جمهور موقت این کشور نامیده است، ادامه می دهد. واشنگتن حتی گزینه مداخله نظامی آمریکا در ونزوئلا را رد نمی کند.
نیک مک ویلیام، خبرنگار انگلیسی در آمریکایی لاتین در گفتگو با اسپوتنیک اظهارات مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا را در مورد اینکه اگر نیکلاس مادورو از راه های دیگر سرنگون نشود، مداخله نظامی آمریکا در ونزوئلا امکان پذیر خواهد بود، یادآوری کرد و گفت در هر صورت این خط مشی است که آمریکا به دنبال گسترش آن است. من فکر می کنم در این مرحله این بیشتر یک بلوف است و هدف آن به ویژه حفظ فشار بر دولت مادورو، افزایش بی ثباتی و ایجاد وحشت در میان مردم ونزوئلاست تا علیه مادورو موضع گیری کنند.
این خبرنگار انگلیسی در مورد موضع سران سایر کشورهای آمریکای لاتین گفت به نظر می رسد ژایر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل و ایوان دوکه، رئیس جمهور کلمبیا در حال رقابت برای جلب توجه آمریکا هستند و برای خدمتگذاری بیشتر به آمریکا تلاش می کنند.
وی در مورد اصرار آمریکا برای معرفی خوان گوایدو به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا گفت این هیچ ارتباطی به حقوق بشر و دموکراسی ندارد. این تنها تمایل به سرنگونی دولتی است که با سلطه آمریکا در منطقه مخالف و نشان داده است که راه های دیگری هم وجود دارد. این تمایل آمریکا برای کنترل کشوری است که ذخایر نفتی قابل توجهی را در اختیار دارد. از همین رو رسانه های آمریکایی و دیگر رسانه ها نقش مهمی در ترویج این خط مشی ایفا و به ویژه تلاش می کنند مادورو را به عنوان فردی مستبد معرفی کنند.
نیک مک ویلیام گفت اگر مادورو مستبد بود خوان گوایدو از مدت ها پیش باید به انزوا کشیده می شد اما حالا وی آزادانه در خیابان ها تردد می کند و با هدف به قدرت رسیدن تظاهرات ضد دولتی راه اندازی می کند. همه اینها برای انتقال ثروت های طبیعی گسترده ونزوئلا به آمریکاست. مردی که آماده است از اقدام نظامی علیه کشور و مردم خود حمایت کند رئیس جمهور و رهبر نیست. این فقط یک شوخی ساده است.
اعتراضات در ونزوئلا از چند ماه پیش و در پی بحران اقتصادی گسترده ناشی از تنش های سیاسی آغاز شده است. بیست و سوم ماه ژانویه خوان گوایدو در برابر طرفدارانش خود را رئیس جمهور موقت ونزوئلا نامید. با وجود آنکه اعتراضات در ونزوئلا گسترده تر شد اما حکومت همچنان قدرت را در اختیار دارد.
سخنگوی وزارت خارجه چین دوشنبه عصر به وقت تهران از اجرای دقیق تعهدات ایران در «برجام» و تلاش برای تداوم حفظ آن با کمک طرفهای مربوط خبر داد.
به نوشته «گلوبال تایمز» «گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست مطبوعاتی هفتگی درباره سرنوشت برجام و چشم انداز سیاست اعمال فشار حداکثری توسط آمریکا و پس از تصمیم دولت این کشور در متوقف کردن صدور معافیت از تحریمهای نفتی ایران پاسخ داد.
این دیپلمات چینی با تاکید بر اجرای جامع و موثر برجام از سوی ایران گفت :«برجام، یک توافق چندجانبه و تصویب شده توسط شورای امنیت سازمان ملل است که به حفظ ساز و کار بین المللی عدم اشاعه سلاح هستهای و همچنین صلح و ثبات در خاورمیانه منجر شده است.»
سخنگوی وزارت خارجه چین در ادامه افزود: «چین به طور کامل با تحریمهای یک جانبه و به اصطلاح خارج از حیطه ایالات متحده علیه ایران مخالفت میکند و بارها تاکید کرده که همکاریهای معمول در حوزه انرژی بین ایران و سایر کشورها کاملا منطقی و قانونی است و باید محافظت و محترم شمرده شود.»
این دیپلمات چینی در خاتمه اظهار داشت که چین از اجرای کامل تعهدات ایران تحت برجام تقدیر کرده و با طرفهای درگیر برای حفظ و اجرای این توافق همکاری میکند.
ایران روز دوشنبه اعلام کرد که در پی تحریمهای جدید آمریکا و لغو معافیتهای خریداران نفت، تصمیم گرفته در روزهای آینده تصمیمات ویژهای را در واکنش به تحریمهای یکجانبه آمریکا عملیاتی کند.
دولت آمریکا بامداد شنبه 14 اردیبهشت (به وقت تهران) بر خلاف مفاد توافق هستهای، بخش تازهای از فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران را نیز مشمول تحریم قرار داد. بر اساس بیانیهای که در سایت وزارت خارجه آمریکا قرار گرفت، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که این تصمیم با هدف «محرومسازی ایران از هرگونه مسیری به سوی تسلیحات هستهای» اتخاذ شده است.
ارتش سوریه ساعاتی پس از شروع عملیات گسترده در حومه حماه بر مناطق راهبردی مسلط شده و مواضع تروریستها را زیر آتش سنگین قرار داده است.
یک منبع نظامی سوری اعلام کرد: عملیات ارتش سوریه که از ساعاتی قبل شروع شده است با حملات موشکی و توپخانه ای سنگین و پوشش هوایی گسترده همراه بوده است.
این منبع بیان کرد: موشک اندازها و توپخانه ارتش سوریه مواضع تروریستها را در محورهای حومه شمالی و شمال غربی را به شدت زیر آتش قرار داده و به دنبال آن حمله زمینی شروع شده است و تاکنون ارتش سوریه بر تپه راهبردی عثمان و مزارع البانه و شهر البانه (الجنابره) مسلط شده و این پس از درگیریهای شدید با گروه جیش العزه و گروههای تروریستی دیگر وابسته به جبهه النصره رخ داد.
همزمان حملات هوایی، توپخانه ای و موشکی به تروریستها در خطوط درگیری ادامه دارد.
وزیر خارجه آمریکا در نشست شورای قطب شمال در فنلاند به چین و روسیه درباره حضور در قطب شمال هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در سخنانی در نشست شورای قطب شمال در فنلاند به چین و روسیه درباره حضور در قطب شمال هشدار داد.
وزیر خارجه آمریکا در سخنان خود درباره پکن گفت: چین دارای جایگاه ناظر در شورای قطب شمال است؛ اما این جایگاه منوط به رعایت حق حاکمیت کشورهای قطب است. واشنگتن از پکن میخواهد تا شرایط مرتبط با این الزام را رعایت کند.
پمپئو در این خصوص ادامه داد: از چین میخواهیم تا در این منطقه مسئولانه مشارکت کند. اما گفتار و عملکرد چین تردیدهائی را نسبت به نیات و مقاصد این کشور با خود به همراه داشته است. چین ادعای میکند که جزو کشورهای نزدیک به قطب شمال است؛ اما فاصله زیادی با آن دارد. تنها ۲ دسته بندی وجود دارد؛ کشورهای عضو و کشورهای غیر عضو در قطب شمال؛ سومین دسته بندی در این راستا وجود ندارد.
رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در ادامه افزود: آمریکا و کشورهای حوزه قطب از سرمایه گذاری شفاف چین استقبال میکنند؛ اما پکن در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۷ بالغ بر ۹۰ میلیارد دلار در قطب سرمایه گذاری کرد. روسیه نیر اخیراً درباره حضور در قطب شمال اخباری را اعلام کرده بود. چین تلاش میکند زیرساختهای حساسی را در این منطقه با استفاده از پول، شرکتها و کارگران خود ایجاد کند و حتی در برخی از موارد این کشور حضور امنیتی دائمی در قطب پیدا کرده است.
مایک پمپئو در ادامه اعلام کرد که رفتارهای چین و روسیه در قطب شمال تهاجمی است!
وی در ادامه تأکید کرد که واشنگتن برای نفوذ در قطب شمال رقابت خواهد کرد و باید حاکمیت قانون در قطب شمال استوار شود.
وزیر خارجه آمریکا گفت: پنتاگون هفته گذشته درباره تحرکات چین در این منطقه هشدار داده بود. البته رفتارهای پیشین چین نیز به ما میگوید که باید مواضع محتاطانه ای را اتخاذ کنیم.
به نقل از فرانس پرس؛ کارشناسان سازمان ملل متحد درباره مداخله نظامی احتمالی امارات عربی متحده در مناقشه لیبی به دنبال شلیک موشک هایی در ماه آوریل به وسیله پهپادهای ساخت چین که ارتش امارات به آنها مجهز است، تحقیق می کنند.
بر اساس یک گزارش محرمانه کارشناسان سازمان ملل که خبرگزاری فرانسه به آن دسترسی پیدا کرده است، موشک های هوا به زمین استفاده شده در این حمله از نوع « بلو ارو » (Blue Arrow) است. کارشناسان سازمان ملل تصاویر تکه های این تسلیحات را پس از استفاده از آنها در تاریخ های 19 و 20 آوریل در حومه جنوبی طرابلس مورد مطالعه قرار دادند.
سه کشور چین، قزاقستان و امارات عربی متحده به این موشک ها که به پهپاد « وینگ لونگ » ساخت چین متصل می شوند، مجهز هستند.
براساس این گزارش، «گروه کارشناسان روی استفاده احتمالی از انواع پهپاد وینگ لونگ توسط ارتش ملی لیبی تحت فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر یا توسط یک طرف ثالث در حمایت از ارتش ملی لیبی تحقیق می کنند. تقریبا قطعی است که این موشک ها توسط کشور سازنده یا چین به لیبی ارائه نشده است».
امارات عربی متحده، عربستان سعودی و مصر از حامیان ژنرال خلیفه حفتر به شمار می روند. خلیفه حفتر چهارم آوریل حملاتی را برای به دست گرفتن کنترل طرابلس، پایتخت لیبی آغاز کرد. روز پنج شنبه امارات ادعا کرد مبارزه با افراط گرایی و تروریسم در لیبی باید در اولویت باشد.
کارشناسان سازمان ملل در سند خود که چندی پیش به شورای امنیت ارائه شد، خاطرنشان کردند توسل به پهپادهای وینگ لونگ عدم رعایت تحریم تسلیحاتی لیبی با یک سامانه تسلیحاتی احتمالی که تاکنون در این کشور دیده نشده است، تلقی می شود. تحریم تسلیحاتی در سال 2011 به لیبی تحمیل شد.
شورای عالی انتخابات ترکیه با ابطال نتایج انتخابات شهرداری استانبول، به برگزاری مجدد انتخابات رای داد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، شورای عالی انتخابات ترکیه امروز دوشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: نتایج انتخابات استانبول باطل است.
در بیانیه صادره از سوی شورای عالی انتخابات ترکیه در این خصوص آمده است: نتایج انتخابات در این شهر باطل اعلام می شود و باید دوباره برگزاری شود.
این درحالیست که در جریان انتخابات ۳۱ مارس، «اکرم امام اوغلو» نماینده حزب جمهوریخواه خلق از حزب مخالف جناح حاکم در این کشور به عنوان شهردار استانبول معرفی شد.
به دنبال این رویداد، رئیس حزب عدالت و توسعه ترکیه پیشتر شکایت حزب متبوعش را در خصوص انتخابات استانبول به شورای عالی انتخابات ارائه کرده بود.
شورای عالی انتخابات ترکیه هم اکنون در بیانیه ای اعلام کرد: انتخابات مجدد شهرداری ها در استانبول ۲۳ ژوئن (۲ تیر ماه) برگزار می شود.
به گزارش روسیاالیوم، وی در این بیانیه خود از گروه موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» که تحت حمایت آمریکا قرار دارند، خواست تا از درگیری با نیروهای ترکیه در سوریه پرهیز کنند و راهحل مسالمت آمیز را در پیش بگیرند.
رهبر زندانی حزب کارگران کردستان ترکیه در این بیانیه خود که آن را از زندان جزیره «ایمرالی» در دریای مرمره صادر کرده، افزود: باید به نگرانیهای امنیتی ترکیه در سوریه اهتمام ورزید.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده که از سال 2011 این برای اولین بار است که اوجالان توانسته با وکلایش دیدار و گفتوگو کند.
پکک که از نظر ترکیه، اتحادیه اروپا و آمریکا تروریستی شناخته میشود، بیش از 30 سال است که بعد از شکستن توافق آتشبس با آنکارا، درگیری مسلحانه با دولت مرکزی ترکیه دارد. ترکیه «یگانهای مدافع خلق» شاخه نظامی حزب دموکرات سوریه را نیز گروهی تروریستی برشمرده و حمایت واشنگتن از این گروه در سالهای گذشته یکی از دلایل اختلاف آنکارا و واشنگتن است.
عبدالله اوجالان در سال ۱۹۷۸ حزب کارگران کردستان پ ک ک را تشکیل داد و در تاریخ ۱۵ فوریه ۱۹۹۹ (۲۶ بهمن ۱۳۷۷) در یک عملیات امنیتی با همکاری اسرائیل، آمریکا و ترکیه در نایروبی، پایتخت کنیا دستگیر شد.
او در سال ۱۹۸۴ کردها را به جنگ مسلحانه فراخواند و نبرد سخت و خونینی را با ارتش ترکیه آغاز کرد که به دنبال آن، بیش از ۴۰ هزار نفر کشته شدند.
شبکه المیادین در خبری فوری گزارش داد رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در واکنش به موضع آمریکا گفت حقوق گازی ترکیه در دریای مدیترانه قابل مناقشه نیست.رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد از ناتو انتظار دارد از حقوق این کشور در شرق مدیترانه دفاع کند.
به نقل از آناتولی، وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیهای از ترکیه خواست تا نسبت به تصمیم خود مبنی بر حفاری در آبهای فراساحلی قبرس، تجدیدنظر کند.
در همین راستا، مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: واشنگتن به شدت از قصد ترکیه مبنی بر آغاز عملیات حفاری در منطقه اقتصادی ویژهای که ادعای حاکمیت آن با جمهوری قبرس است؛ ابراز نگرانی میکند.
این بیانیه میافزاید: چنین اقدامی (از سوی ترکیه) به شدت تحریکآمیز است و خطر تشدید تنشهای منطقهای را افزایش میدهد. از مقامات ترکیه میخواهیم این عملیات را متوقف کرده و طرفین مناقشه را نیز به خویشتنداری دعوت میکنیم.
گفتنی است قبرس از زمان کودتای ۱۹۷۴ به ۲ بخش ترکنشین و یونانینشین تقسیم شده است.
ترکیه بارها از بخش یونانینشین به دلیل حفاری در شرق مدیترانه انتقاد کرده و میگوید آنکارا نیز از چنین حقی برخوردار است.
روز گذشته نیز خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه درباره تحولات اخیر در مدیترانه شرقی گفت: برای حفظ حقوق بین المللی خود در منطقه مدیترانه شرقی و دریای اژه و در راستای دفاع از حقوق مردم جمهوری ترک قبرس شمالی تلاش میکنیم؛ اما هیچ سخن زوری را نمیپذیریم.
وزیر دفاع ترکیه در ادامه گفت: منابع انرژی دریای اژه و مدیترانه باید پلی برای برقراری صلح، مذاکره و توسعه مشترک باشد. داشتن آیندهای مملو از صلح مشروط به تعیین حدود اختیارات دریایی با توافق تمام کشورهای ساحلی است.
وی در این باره ادامه داد: از دیدگاه ترکیه، تمام مشکلات در چارچوب حقوق بینالملل، حسن همجواری، حسن نیت و احترام متقابل، مذاکره و راه مسالمتآمیز قابل حل است. ما در چارچوب اصول اقدام کرده و این توقع را از مخاطبان نیز داریم. ترکیه چشم به خاک هیچ کشوری ندوخته است. لازم است از اقداماتی که به امنیت متقابل، صلح و ثبات منطقه آسیب وارد میکند، اجتناب شود.
سخنگوی وزارت خارجه چین در مخالفت با پیشنهاد ترامپ اعلام کرد: پکن در هیچ گفتگوی سهجانبهای درباره خلع سلاح اتمی شرکت نمیکند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، جنگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجه چین امروز دوشنبه در واکنش به سخنان رئیس جمهوری آمریکا درباره تمایل پکن برای پیوستن به مذاکرات هستهای سهجانبه همراه با مسکو و واشنگتن اعلام کرد: پکن هیچگاه بخشی از گفتگوهای جدید هستهای با روسیه و آمریکا نخواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه چین در این خصوص گفت: چین با هر گونه رویدادی در این باره مخالف است و قطعاً در هیچ توافق سه جانبه ای برای خلع سلاح هستهای هم شرکت نخواهد کرد.
این در حالیست که سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه دیروز در واکنش به پیشنهاد دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درباره دستیابی به توافق هستهای سه جانبه با روسیه و چین گفته بود: اولویت اول، تمدید پیمان معاهده کاهش سلاحهای راهبردی و حل و فصل مسائل مربوط به این معاهده است. فکر میکنم که به عنوان اولویت اول، ما و همکاران آمریکایی باید بر تمدید پیمان موجود «استارت نو» متمرکز باشیم. برای انجام این کار، باید چندین مشکل مربوط به رفتار مصنوعی واشنگتن که شامل بخش بزرگی از عوامل راهبردی آن است را حل و فصل کنیم.
گفتنی است، ترامپ چندی پیش گفته بود که چین مایل است بخشی از توافق هستهای احتمالی میان آمریکا و روسیه باشد.
بعلاوه، ترامپ در این باره گفته بود که به دنبال دستیابی به یک توافق جامع هستهای با روسیه و چین است و در جریان مذاکرات تجاری در مورد این مسئله با شرکای چینی بحث کرده است.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟