به نوشته روزنامه «واشنگتن پست» قرار بود روز سهشنبه پامپئو، با «آنگلا مرکل» صدراعظم و «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان، در برلین دیدار کند. اما در آخرین لحظات وزارت امور خارجه آمریکا این دیدار را لغو کرد و دلیل آن را «مسائل فوری و فشرده» عنوان کرد.
«مورگان اورتاگوس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای گفت: «بهدنبال برنامهریزی مجدد برای این مجموعه دیدارهای مهم هستیم». وی افزود: «وزیر بهدنبال این است که بهزودی در برلین حضور یابد».
پامپئو بهجای حضور یافتن در آلمان بهصورت اعلامنشده وارد بغداد شد. او گفت به رهبران عراقی اخطار داده که حفاظت از جان شهروندان آمریکایی، مسئولیت آنها است.
او پس از اتمام سفرش به عراق، برای گفتوگو با «ترزا می» نخستوزیر و «جرمی هانت» وزیر امور خارجه بریتانیا وارد لندن شد.
پامپئو قرار است در سفر خود در خصوص «روابط ویژه» بریتانیا و آمریکا به سخنرانی بپردازد.
ترامپ قرار است طی اولین سفر رسمی خود به انگلیس، ماه ژوئن سال جاری میلادی با ملکه دیدار کند. سفر غیر رسمی ترامپ به انگلیس در سال گذشته میلادی، اعتراضات خیابانی هزاران شهروند بریتانیایی را بهدنبال داشت.
این روزنامه به نقل از گزارش «آسوشیتد پرس» نوشت پامپئو پیش از علنی شدن مقصدش، با ماس درباره برنامه ریزی مجدد سفرش به آلمان، بهصورت تلفنی صحبت کرده است.
با این حال برخی کارشناسان آلمانی معتقدند روابط بین آمریکا و آلمان در حال سقوط آزاد است. «نوربرت راتگن» رئیس کمیته امور خارجه پارلمان آلمان، تغییر در این برنامهها را «مایه تأسف» دانست.
روزنامه تاتس نوشت: «دوستی آمریکا-آلمان زیر ویرانهها خفته است».
یکی از خبرنگاران این روزنامه نوشت: «توجیه اینطور که وزیر امور خارجه پامپئو سفرش به برلین را لغو کرد دشوار است». وی افزود: «برلین باید برای عصر پس از ترامپ راهبردی را تدارک ببیند».
واشنگتن پست سال گذشته مقالهای در باب ضدیت ترامپ با زنان صاحب قدرت، نظیر «ترزا می» نخستوزیر انگلیس و مرکل نوشت.
از زمان روی کار آمدن ترامپ در کاخ سفید، آمریکا و آلمان بر سر مسائلی کلیدی مشکل دارد. ترامپ بارها به سهم هزینههای آلمان در «ناتو» اعتراض کرده و خواهان افزایش آن شده است. همچنین رویکرد دو کشور درقبال ایران و برجام در این اختلاف موثر است.
بهطور کلی صدراعظم آلمان در برابر مسئله مهاجرت، تجارت آزاد و مواجهه با تغییرات اقلیمی رویکردی «لیبرال» دارد که با سیاستهای ترامپ همخوانی ندارد.
ترامپ بارها در محافل عمومی، سیاستهای مرکل و دولت او را در قبال مسئله پناهجویان و برنامهریزی برای احداث خط لوله گاز مشترک با روسیه به باد انتقاد گرفته است. ترامپ در آخرین اقدام خود علیه این کشور، برلین را به اعمال تعرفههای سنگین بر روی خودروهای آلمانی وارد شده به آمریکا تهدید کرد.
حتی برخی معتقدند شرکت مجدد مرکل در انتخابات ۲۰۱۷ آلمان در پاسخ به رسیدن ترامپ به پست ریاستجمهوری بود.
گزارشگر سابق سازمان ملل در امور ونزوئلا، با اشاره به اقدامات آمریکا برای ساقط کردن دولت قانونی در کاراکاس، از احتمال قتل «خوان گوایدو» توسط سازمان سیا برای توجیه حمله به این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «آلفرد زایاس» تاریخ دان و گزارشگر سابق سازمان ملل در امور ونزوئلا به همراه پروفسور «جولیا باکستون» در نشستی به تشریح اقدامات آمریکا در خصوص ونزوئلا و وقوع کوتای نافرجام در این کشور پرداختند.
آلفرد زایاس که خود یک حقوقدان است در این رابطه گفت: شکست آمریکا در جایگزین کردن «خوان گوایدو» به جای «نیکلاس مادورو» ممکن است واشنگتن را تحریک به قتل رهبر قانونی ونزوئلا ((مادورو) کند.
زایاس در این رابطه به اسپوتنیک گفت: از منابع موثق اطلاع دارم که آمریکا ماهها است که از هرگونه تلاشی برای قتل مادورو حمایت میکند. آمریکا ممکن است همین رویکرد را ادامه بدهد.
به گفته این مقام سابق سازمان ملل، حتی اگر آمریکا موفق به قتل مادورو شود بازهم کسی که زمامدار امور ونزوئلا میشود گوایدو نخواهد بود بلکه بر اساس بند ۲۳۳ قانون اساسی ونزوئلا، در صورت کشته شدن رئیس جمهور، معاون وی سکان رهبری کشور را به دست میگیرد بنابراین حتی در صورت کشته شدن مادورو شانسی برای گوایدو وجود نخواهد داشت.
زایاس در ادامه به تشریح سناریوی دیگری پرداخت و عنوان داشت: ممکن است یک سناریوی دیگر وجود داشته باشد و آن انجام عملیات دروغین است و بر این اساس سازمان سیا دست به قتل گوایدو میزند و از این اقدام برای توجیه حمله به ونزوئلا استفاده میکند.
به نقل از خبرگزاری آلمان، اداره مرکزی پلیس فرانسه شب گذشته با صدور بیانیهای اعلام کرد: روز چهارشنبه مراسم یادبود پایان جنگ جهانی دوم علاوه بر پایتخت در برخی دیگر از شهرهای فرانسه برگزار میشود. به همین منظور اعلام میکنیم که جلیقه زردها در این روز اجازه برگزاری تجمع یا تظاهرات ندارند.
در ادامه بیانیه پلیس فرانسه آمده است: چنانچه شاهد برگزاری هرنوع گردهمایی معترضان موسوم به «جلیقه زردها» در محدوده کاخ ریاست جمهوری و سایر امکان مهم و معابر عمومی باشیم به شدت با آن برخورد خواهیم کرد.
جنبش اعتراضی جلیقه زردهای فرانسه از ۱۷ ماه نوامبر سال گذشته میلادی و در اعتراض به تصمیم دولت مبنی بر افزایش قیمت سوخت و کاهش مالیات ثروتمندان آغاز شد ولی به مرور مطالبات آنها رو به افزایش گذاشت.
پارلمان فرانسه اخیراً لایحه «ضد خرابکاری» دولت فرانسه که با هدف تشدید برخورد با اقدامات مخرب معترضان تدوین شده بود را تصویب کرد ولی این قانون از سوی شورای قانون اساسی فرانسه رد شد.
وزیر خارجه ونزوئلا در دیدار با همتای روسیه ای خود در مسکو تصریح کرد که کودتا در این کشور کاملاً شکست خورده است.
به گزارش اسپوتنیک، خورخه آریسا وزیر خارجه ونزوئلا امروز یکشنبه در دیدار با سرگئی لاوروف همتای روسیه ای خود در مسکو در سخنانی تصریح کرد: درباره تحولات ونزوئلا و تلاش برای کودتا در این کشور با همتای روسیه ای خود به بحث و تبادل نظر پرداختیم.
وزیر خارجه ونزوئلا در این باره گفت: تلاش برای کودتا در ونزوئلا به صورت کامل با شکست مواجه شد.
وی در ادامه از حمایتهای روسیه از این کشور نیز تشکر و قدردانی کرد.
سرکرده کودتاچیان مورد حمایت آمریکا در ونزوئلا با اذعان به وفاداری ارتش به رئیس جمهوری این کشور اعلام کرد که شکست در کودتا علیه «مادرور» را قبول دارد.
به گزارش راشاتودی، «خوان گوایدو» سرکرده کودتاچیان مورد حمایت آمریکا در ونزوئلا پس از عدم موفقیت در کودتا علیه رئیس جمهوری این کشور در سخنانی اعتراف کرد که «نیکلاس مادورو» رئیسجمهوری منتخب و قانونی ونزوئلا همچنان از وفاداری ارتش این کشور برخوردار است.
سرکرده شورشیان مورد حمایت آمریکا در ونزوئلا در این باره تصریح کرد: فکر میکنم متغیرهای (تلاش ناکام کودتا) در این نقطه از زمان واضح و روشن شده است. شاید به این دلیل بوده است که ما همچنان به سربازان بیشتری نیاز داریم و شاید به مقامات بیشتری از نظام حاکم نیاز داریم که تمایل به حمایت از آن (کودتا) داشته باشند.
این درحالیست که سه شنبه هفته گذشته «خوان گوایدو» سرکرده شورشیان مورد حمایت آمریکا در ونزوئلا با حمایت آمریکا طرفداران خود را به خیابانها فراخواند. در همین راستا گروه اندکی از سربازان ارتش نیز در تلاشی نافرجام کودتائی را در این کشور علیه رئیس جمهوری به راه انداختند.
معاون وزیر امور خارجه روسیه به پیشنهاد دونالد ترامپ درباره دستیابی به توافق هسته ای سه جانبه با روسیه و چین واکنش نشان داد.
به گزارش اسپوتنیک، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه به خبرنگاران گفت: «اولویت اول تمدید پیماننامه معاهده کاهش سلاح های استراتژیک و حل و فصل مسائل مربوط به این معاهده است.»
پیشتر، ترامپ گفته بود که چین مایل است بخشی از توافق هسته ای احتمالی میان آمریکا و روسیه باشد. علاوه بر این، ترامپ گفت که به دنبال دستیابی به یک توافق جامع هسته ای با روسیه و چین است و در جریان مذاکرات تجاری در مورد این مسئله با شرکای چینی بحث کرده است.
ریابکوف گفت: «فکر می کنم که به عنوان اولویت اول ما و همکاران آمریکایی باید تمرکز بر تمدید پیمان موجود «استارت نو» باشد. برای انجام این کار، باید چندین مشکل مربوط به رفتار مصنوعی واشنگتن که شامل بخش بزرگی از حامل های راهبردی آن است را حل کنیم.»
به گفته وی، این مشکلات را می توان حل کرد، کافیست که بدانیم چگونه این کار را می توان انجام داد.
به نقل از خبرگزاري فرانسه، طبق اعلام مقامات دیپلماتیک، شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه جلسه ای تشکیل خواهد داد تا در زمینه تشدید درگیری ها در منطقه ادلب سوریه که در آنجا بیمارستان ها و مدارس زیادی مورد حمله قرار گرفته اند، گفتگو شود.
این منابع دیپلماتیک اعلام کردند، بلژیک، آلمان و کویت درخواست داده اند این جلسه در ساعت 10 صبح و پشت درهای بسته تشکیل شود.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، وزير دفاع فرانسه اذعان کرد روز چهارشنبه یک محموله سلاح را روی یک کشتی عربستان سعودی بارگیری کرده است.
وزیر دفاع فرانسه در گفتگو با شبکه تلویزیونی ب اف ام و رادیو ار ام س از پاسخ دادن به سوالی درباره کشتی عربستانی که احتمالا برای انتقال محموله سلاح به این کشور عازم فرانسه است، خودداری کرد. وی بدون اشاره به جزئیات تنها گفت: «سلاح بر اساس قرارداد های تجاری موجود و اجرای آنها بارگیری می شود».
به نوشته پایگاه اینترنتی دیسکلوز Disclose، این کشتی سعودی قرار است هشت توپ سزار تحویل بگیرد و ریاض ممکن است از این سلاح در جنگ علیه یمن استفاده کند.
پارلی هیچ توضیحی در مورد نوع سلاح تحویلی و مقصد آن ارائه نکرد. بر اساس اعلام یک پایگاه اینترنتی دولتی: «این سلاح ها نمی تواند توپ سزار باشد زیرا تحویل چنین سلاحی در جریان نیست.» سزار یک کامیون مجهز به سامانه آتشبار است.
بر اساس اطلاعاتی که پایگاه اینترنتی دیسکلوز از یاداشت اداره اطلاعات نظامی فرانسه در اواسط آوریل فاش کرد: نیروهای وابسته به دولت (مستعفی و متواری) یمن تحت حمایت عربستان سعودی از 48 توپ سزار ساخت فرانسه در پیشروی های زمینی استفاده کردند.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه اعلام کرد اقدامات ایران در رابطه با برجام مشروع است و مسکو و تهران پیروی خود از از این سند را مورد تاکید قرار دادند.
به گزارش اسپوتنیک، لاوروف در پایان مذاکرات خود با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران گفت:» مادر جریان گام های اعلام شده دیروز رهبری جمهوری اسلامی ایران قرار گرفتیم که بر اساس اصول برجام به همان شکلی برداشته شده اند که به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسیده است».
وزیر خارجه روسیه خاطرنشان ساخت دو طرف پیروی خود از برجام و قطعنامه مربوطه را مود تاکید قرار داده و قرارگذاشتند با همه طرفهای امضا کننده این توافق غیر از امریکا به همکاری بپردازند تا آنها تعهدات خود را بطور خدشه ناپذیر اجرا کنند.
در ژوئیه سال 2015 میلادی، پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد (متشکل از بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و ایالات متحده آمریکا) به علاوه آلمان به توافقی تاریخی با ایران برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته ای دست یافتند. در ازای توقف برنامه هسته ای ایران هم قرار شد بسیاری از تحریمهای وضع شده علیه این کشور برداشته شود.
دیرتر برجام در قطعنامه ویژه شورای امنیت سازمان ملل مورد تائید قرار گرفت.
روابط امریکا و ایران پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ تیره تر شده است. رئیس جمهور امریکا ایران را به برهم زدن ثبات در منطقه و حمایت از تروریسم جهانی متهم می کنند. رهبران ایران در پاسخ ضمن رد این اتهامات قول داده اند در برابر فشار واشنگتن تسلیم نشده و به دنبال کردن خط مشی سیاسی مستقل خود ادامه دهند.
هشتم ماه مه سال گذشته ، ترامپ اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد.
ارتش سوريه به عمليات پاکسازي منطقه ادلب از لوث تروريست هاي وهابی در محور شمال استان حماه ادامه مي دهد.
ارتش سوريه همچنان به عمليات خود براي پاکسازي منطقه ادلب از لوث تروريست ها در محور شمال استان حماه ادامه مي دهد.
همچنين ارتش سوريه دامنه عمليات خود را در محور کباني در محور شمال شرق استان لاذقيه و محور راشدين در غرب استان حلب ادامه داد.
پس از هشدار اتحادیه اروپا و آمریکا درباره حفاری ترکیه در نزدیکی قبرس، نیکوزیا دستور دستگیری خدمه کشتی حفاری ترکیه را صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، مقامات قبرس در واکنش به حفاری ترکیه در نزدیکی این کشور اعلام کردند: فعالیت حفاری ترکیه برای کشف گاز در ۶۰ کیلومتری غرب جزیره، بدون مجوز جمهوری قبرس انجام گرفته است.
«واسیلیس پالماس» یکی از مقامات بلندپایه قبرس نیز در مصاحبه با یک رادیوی محلی از صدور حکم بازداشت خدمه کشتی حفاری ترکیه خبر داد.
جمهوری قبرس بهرهبرداری از منابع طبیعی و زیرزمینی جزیره را حق غیرقابل انکار خود میداند.
وزارت امور خارجه قبرس هم اعلام کرده است که موضوع حفاریهای غیر قانونی ترکیه را در نشست سران اتحادیه اروپا در روز پنجشنبه ۹ می در بخارست مطرح خواهد کرد.
حساسیت در مورد حفاری ترکیه در نزدیکی قبرس بعد از هشدارهای اتحادیه اروپا و آمریکا در این مورد افزایش یافت.
آمریکا از فعالیتهای حفاری ترکیه در قبرس انتقاد و درباره فعالیتهای حفاری ترکیه در مناطقی که قبرس ادعای مالکیت آن را دارد، ابراز نگرانی کرده بود.
وزارت امور خارجه ترکیه در واکنش به آمریکا اعلام کرد: «اظهارات وزارت امور خارجه آمریکا درباره فعالیت حفاری ترکیه در فلات قاره، به دور از واقعیت است».
جمهوری قبرس عضو اتحادیه اروپا است. ارتش ترکیه در بخش شمالی این جزیره مستقر است. در سالهای گذشته پیدا شدن گاز در سواحل این جزیره باعث شده است که مناقشه میان بخش جنوبی (عموماً یونانینشین) و بخش شمالی (عموماً ترکنشین) مجدداً تشدید شود.
دوستداشتن:
دوست داشتن در حال بارگذاری...
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟