بار دیگر ترامپ فرمان دیگری درخصوص تحریمهای بیشتر بر ایران امضا کرد و صنایع فلزی ما را نیز در لیست تحریمهای جدید قرار داد. با تشدید تحریمها، فشار بیش از هر زمان دیگر بر مردم و به ویژه قشرهای کم درآمد زیاد شده و صبر مردم در حال لبریز شدن است.
به گزارش «تابناک»؛ برخی از سیاستمداران بر این باورند که هدف آمریکا از اعمال تحریمهای جدید علیه ایران، دیگر حاکمیت نیست و قصد دارد با فشار آوردن بر بدنه جامعه، اوضاع اجتماعی کشور را مختل کند. در واقع قصد تحریمکنندگان این است که با هدف قرار دادن معیشت ایرانیان، مردم را به خیابانها بیاورند.
برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعتقاد دارند، در این اوضاع، بهترین راهکار برای کنترل وضعیت کنونی، استفاده از بدل این روش هاست و بر این باورند که دولت باید زمینهای فراهم کند تا رفاه مردم افزایش یابد، چون در این صورت میتوان جامعه ناراضی را راحتتر کنترل کرد.
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی در گفتگو با تابناک اظهار داشت: واقعیت این است که هم اکنون صورت مسأله به شکل دیگری شده است. اکنون ترامپ فشار را از دوش دولت برداشته و آن را بر دوش مردم آورده است و قصد دارد آنقدر این فشارها را زیاد کند تا مردم را به خیابان بریزد.
این نماینده گفت: زمانی که این مسأله در کشور ایجاد شده، ما باید برعکس آن عمل کنیم و رفاه جامعه را در نظر بگیریم. روزی که من گفتم، باید دولت رفاه ایجاد کند، همه به ما خندیدند، در صورتی که پادزهر تکنیک دشمن این بود و باید بدل آن را میزدیم و کاری میکردیم که رفاه مردم خدشه دار نشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: مسئولان باید بنشینند و فکر کنند که چگونه میتوانند رفاه ایجاد کنند؛ اما گویا در پشت پرده خیلی هم مسئولان ما ناراضی نیستند و در واقع یکجورهایی راضی هم هستند. یکی از همین افراد چند وقت پیش به من گفت، یکی از راهکارهای مبارزه با قاچاق این است که آنقدر اجناس گران باشد که کسی آن را قاچاق نکند.
وی ادامه داد: ما حرفی نداریم که کالاها در ایران با کشورهای همسایه یک قیمت شود؛ اما با کدام درآمد؟ واقعا مردم ما درآمدشان به اندازه کشورهای همسایه است؟ چه کسی در ایران به اندازه حقوق یک کارمند ساده در عربستان یا امارات یا ترکیه و یا حتی آذربایجان درآمد دارد؟ من این هفته ۹ ساعت ملاقات مردمی داشتم. باور کنید، دیگر ملاقاتها مانند گذشه نیست. چندین نفر در اتاق ما گریه میکنند. جوان ما میآید، میگوید فقط یک شغل به من بدهید تا کار کنم. هر کاری باشد میکنم. این یعنی ما مشکلات اساسی داریم و زمانی که کاری نیست درآمدی هم نیست و درآمد نباشد، معلوم است که نمیتوان قیمت جنس را در جامعه واقعی کرد.
این نماینده مجلس در ادامه یادآور شد: البته یک بخش از کار هم از دست دولت در رفته است و اصلا نمیتواند کار را کنترل کند. واقعیت این است که چند نفر از وزرای دولت وا رفته هستند و دیگر نمیتوانند، وزارت صنعت، اقتصاد و حتی بهداشت اوضاع را رها کرده اند. ما از سازمان مالیاتی بسیار گله داریم. اصلا همه چیز را رها کرده اند. الان باید یک نفر پیدا شود و به داد اینها برسد. ما وزرای قدرتمند لازم داشتیم که نشد و همینها باعث شد تا بازار هم رها شود. نتیجه این رها بودن سیستم باعث فشار بر مردم و جولان دلالان در بازارها شده است. مردم خسته هستند و تا اندازه ای میتوانند تحمل کنند. اگر زودتر به داد آنها نرسیم، شاید فردا دیر شده باشد!
جفنگیات عراقچی در مورد افغانستانی های مقیم ایران
وقتی وضع بخراتی شد، باید تقصیر را انداخت گردن ضعیف ترین ها و بی دفاع ترین ها، اینکه میلیاردر ها دلار مالیات بالا کشیده میشود، یا میلیاردها دلار اختلاس میشود و یا میلیاردها دلار دزدی و حیف و میل میشود و دولت با گند کاری های نئولیبرالی ماشین نابودی بیت المال را کلید زده مهم نیست، افغانی ها مقصرند!!!
آقای عراقچی، تحریم ها را آمریکا و اروپا بر ایران روا می دارند، همان قبله ای که شما و رئیس جمهور تان و ظریفه یه تنه همی را حریفه هر روز برایش نماز میخواندید. ترامپ افغانی نیست! آمریکائی است، افغانستانی ها مثل شما رانت خوار تیستند، زحمت می کشند و کار می کنند، نه اشراف زاده اند و نه آقازاده و قاچاقچی، آنها که سرمایه مملکت را روزانه از طریق ترکیه و امارات از ایران به آمریکا، کانادا و اروپا خارج میکنند و دلار را روزانه گران می کنند ایرانی اند و با شما رفت و آمد دارند، افغانی نیستند، آدرس عوضی ندهید!
عباس عراقچی شب گذشته در گفت و گوی ویژه خبری شبکه دوم سیما درباره برجام سخنانی را مطرح کرد که موجی از واکنش را در پی داشته است. عراقچی از احتمال اخراج پناهجویان افغانستانی در ایران خبر داد. عباس عراقچی معاون وزارت خارجه گفت: هم اکنون بیش از سه میلیون افغانستانی در ایران هستند که دو میلیون فرصت شغلی را اشغال کرده اند و سالانه سه تا پنج میلیارد یورو از ایران خارج میکنند. عراقچی افزود: هم اکنون ۴۶۸ هزار دانش آموز افغان که رایگان در مدارس ایران تحصیل میکنند؛ در حالی که هر کدامشان سالانه ۶۰۰ یورو هزینه دارند. هم اکنون ۲۳ هزار دانشجوی افغان در دانشگاههای ایران مشغول به تحصیل هستند؛ در حالی که سالانه ۱۵ هزار یورو برای هر کدام از آنان هزینه میشود. او گفت: آوارگان در مجموع هشت میلیارد دلار برای کشورمان هزینه دارند و افزود: «اگر تحریمها اثر کند و فروش نفتمان به صفر برسد، جمهوری اسلامی ایران مجبور است سیاست ویژهای را برای اقتصاد خود در نظر بگیرد و ممکن است نتوانیم به این شکل ادامه دهیم و از برادران و خواهران افغانستانی مان بخواهیم ایران را ترک کنند.» این مقام وزارت خارجه گفت که از لحاظ انسانی نمیخواهیم چنین اتفاقی بیفتد، اما اگر مجبور شویم چنین خواهیم کرد و تبعاتش بر عهده آمریکاست؛ همان کشوری که افغانستان را به بحران کشید.
سازمان ملل: صدها مجروح در غزه در معرض نقص عضو قرار دارند
نقل از فلسطین الیوم، حملات وحشیانه نظامیان اسرائیلی به سلسله تظاهراتهای بازگشت در نوار غزه موجب شده است تا صدها مجروح فلسطینی در این باریکه در معرض نقص عضو قرار گیرند.
بر اساس این گزارش، در همین ارتباط، «جیمی مک گولدریک» هماهنگ کننده امور انسانی سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین ضمن تاکید بر ضرورت درمان فوری مجروحان تظاهرات بزرگ بازگشت در غزه، تاکید کرد که صدها مجروح در صورت عدم درمان، با خطر قطع عضو و معلولیت مواجه هستند.
به گفته جیمی مکگولدریک حدود ۱۷۰۰ نفر از مجروحان تظاهرات بازگشت در غزه دچار جراحتهای خطرناکی شده و اگر درمان نشوند، ممکن است مجبور به قطع عضو شوند.
امریکا خواهان دولتی دست نشانده در ونزوئلاست!
راشا تودی- ترجمه رضانافعی
اینده ما
«خورخه آرِزا» وزیر خارجه ونزوئلا که به روسیه سفر کرده، در یک مصاحبه خبری گفت که ونزوئلا اگراز سوی ایالات متحده مورد حمله نظامی قرار گیرد، مصمم است تا قاطعانه از خود دفاع کند. او تأکید کرد که مبارزه کنونی علیه دولت ونزوئلا برای آن صورت می گیرد که کنترل منابع و درآمد کشور در دست دولتی قرار گیرد که مطلوب ایالات متحده باشد. «در حقیقت، ما درگیر جنگی تاریخی بر سر کنترل ثروت کشورمان، برسرکنترل درآمدهای نفتی و درآمد بالقوه از منابع طبیعی و از منابع انرژی میهنمان هستیم.»
او همچنین به مسائل مربوط به بحران انسانی پرداخت و گفت: ایالات متحده و شرکایش چنین وانمود می سازند که گویا می خواهند با بحران انسانی مبارزه کنند. در حالی که ایالات متحده آگاهانه و طبق برنامه می کوشد تا با سیاست جنایتکارانه خود به بحران انسانی دامن بزند. او در این مورد اتحادیه اروپا و سازمان ملل را نیز برای بی عملی خود سخت مورد انتقاد قرارداد و گفت که این روزها بسیارند کسانی که از بحران انسانی سخن می گویند. واقعیت این است که ایالات متحده می کوشد تا با تشدید تحریم ها این بحران انسانی را تشدید کند.
جامعه بین المللی در حال حاضر چه می کند؟ خوشبختانه دولت پرزیدنت پوتین موضع بسیار نیرومندی اتخاذ کرده و مصرانه ازایالات متحده امریکا می خواهد که سیاست جنایتکارنه خود را در برابر ونزوئلا متوقف سازد.
اتحادیه اروپا و سازمان ملل چه می کنند؟ آنها برای محافظت از ونزوئلا که مورد تهدید دخالت نظامی قرار گرفته است، چه می کنند»؟ تقریبا هیچ کار.
اتحادیه اروپا برای ضربالاجل ۶۰ روزه ایران تره هم خرد نکرد!
به نقل از دویچه وله، اتحادیه اروپا اعلام کرد که ضرب الاجل ۶۰ روزه ایران در خصوص تعلیق برخی از فعالیتهای هستهای خود را نمیپذیرد.
در بیانیه مشترکی که امروز پنجشنبه از سوی اتحادیه اروپا و وزرای خارجه ۳ کشور فرانسه، آلمان و انگلیس صادر شد در این خصوص آمده است: ما با نگرانی شدید، بیانیه ایران درباره تعهداتش ذیل برجام را تحت نظر داریم.
بیانیه مذکور در ادامه بدون اشاره به ادامه اقدامات خصمانه واشنگتن علیه تهران می افزاید: ما به حفظ و اجرای کامل برجام پایبند هستیم، (توافقی) که دستاوردی مهم در ساختار عدم اشاعه هسته ای جهانی و به نفع امنیت همه ما است.
کشورهای اروپایی پیرامون تصمیم دیروز ایران ابراز تأسف کرده و از تهران خواستند تا به اجرای کامل تعهداتش ذیل برجام پایبند بماند.
در این بیانیه آمده است: ما هرگونه ضرب الاجل را رد میکنیم و پایبندی ایران به تعهداتش ذیل برجام را بر اساس عملکرد آن و معاهده منع گسترش تسلیحات هستهای ارزیابی میکنیم. ما نقش مهم آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نظارت و راستیآزمایی از اجرای تعهدات هسته ای ایران را یادآور می شویم. همچنین امیدواریم که ایران به پایبندی به چارچوب مستقر در برجام شامل کمیسیون مشترک برجام ادامه دهد.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: ما از بازگشت تحریم های ایالات متحده به دنبال خروج این کشور از برجام، متأسفیم. مصمم هستیم تا اقدامات برای تداوم تجارت قانونی با ایران شامل عملیاتی کردن ساز و کار ویژه مالی اینستکس را ادامه دهیم
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟