
تورم به 34,2 درصد رسید
مرکز آمار از افزایش 6/3 درصدی نرخ تورم در اردیبهشت ماه و ثبت آن در 2/34 درصد خبر داد.
به گزارش ایسنا، روند تغییرات شاخص قیمت کالا و خدمات در اردیبهشت ماه ١٣٩٨ نشان میدهد که عدد شاخص کل (١٠٠=١٣٩۵) به 5/173 رسید که نسبت به ماه قبل 5/1 درصد افزایش دارد.
در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل 1/52 درصد است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین 1/52 درصد بیشتر از اردیبهشت ١٣٩٧ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردهاند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (۵۱.۱ درصد) ٠.٧ واحد درصد افزایش یافته است.
نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به اردیبهشت ماه ١٣٩٨ به ٣۴.٢ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (٣٠.۶ درصد) ٣.۶ واحد درصد افزایش نشان میدهد.
شاخص قیمت در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ۰.۷ درصد کاهش و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» ٢.٧ درصد افزایش نشان میدهد. درصد تغییرات شاخص قیمت در ماه جاری نسبت به اردیبهشت ماه ١٣٩٧ برای این دو گروه به ترتیب ٨٢.۶ و ٣٩.٩ درصد است.
در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه «قند و شکر و شیرینی» (قند، شکر و نبات) و گروه «نان و غلات» (ماکارونی، انواع برنج ایرانی و رشته آش) است.
در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» گروه «حمل و نقل» (انواع خودرو)، گروه «تفریح و فرهنگ» (مانیتور، تجهیزات رایانه و دوچرخه بچگانه) و گروه «مبلمان و لوازم خانگی» (تلویزیون خارجی و سایر لوازم خانگی) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
همچنین گروه «سبزیجات» (پیاز، کاهو، خیار، فلفل دلمهای، کدو سبز و بادمجان)، گروه «گوشت» (گوشت مرغ، ماهی، گوشت گوسفند و گاو) نسبت به ماه قبل کاهش قیمت داشته است.
دامنه تغییرات نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به اردیبهشت ماه ١٣٩٨ برای دهکهای مختلف هزینهای از ۳۳.۷ درصد برای دهک اول تا ٣۶.۶ درصد برای دهک دهم است.
شاخص قیمت کل برای خانوارهای شهری کشور در اردیبهشت ماه ١٣٩٨ به عدد ۱۷۲ رسید که نسبت به ماه قبل ١.۶ درصد افزایش نشان میدهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۰.۷ درصد است که نسبت به ماه قبل (۰۵۰ درصد) ٠.٧ واحد درصد افزایش داشته است.
شاخص قیمت کل برای خانوارهای روستایی کشور در اردیبهشت ماه ١٣٩٨ به عدد ۱۸۱.۹ رسید که نسبت به ماه قبل ١.٠ درصد افزایش نشان میدهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۹.۶ درصد است که نسبت به ماه قبل (۵۹.۴ درصد) ٠.٢ واحد درصد افزایش داشته است.
هشدار ۷۶ ژنرال و دیپلمات سابق آمریکا درباره تقابل با ایران
جمعی از مقامات نظامی و سیاسی سابق آمریکا در نامهای سرگشاده خطاب به رئیسجمهوری این کشور، درباره خطر تشدید تنشها با ایران هشدار دادند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، اظهارات اخیر دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا مبنی بر اعزام یک هزار و ۵۰۰ نظامی به خاورمیانه، با واکنش جمعی از نظامیان و دیپلماتهای سابق آمریکایی مواجه شد.
در همین راستا، ۷۶ ژنرال، دریادار و سفیر سابق در نامهای سرگشاده به ترامپ، به وی درباره تشدید تنش و تقابل با ایران هشدار دادند.
در بخشی از این نامه میخوانیم: جنگ با ایران، خواه به صورت انتخابی یا محاسبات اشتباه، پیامدهای غمانگیزی را در خاورمیانه که از قبل نیز بیثبات بوده است، به همراه خواهد داشت و همچنین آمریکا را به لحاظ مالی، انسانی و ژئوپولتیک، به درگیری مسلحانه و پرهزینه دیگری میکشاند.
نگارندگان نامه همچنین هشدار میدهند که علیرغم کارآمد بودن فشارهای اقتصادی، تهدیدهای نظامی هرگز به تغییر رفتار ایران منجر نخواهد شد.
این نامه در حالی ارائه میشود که روز گذشته، دولت ترامپ با اعلام حالت اضطرار ملی علیه ایران، راه را برای نادیده گرفتن نگرانی کنگره مبنی بر فروش تسلیحاتی به ارزش ۸ میلیارد دلار به عربستان سعودی و امارات باز کرد.
از سوی دیگر، ترامپ مدعی است به دنبال جنگ با ایران نیست و پاتریک شاناهان کفیل وزارت دفاع آمریکا هم با تکرار ادعای مشابه،همه اقدامات انجام شده را در راستای مهار ایران توجیه میکند.
آسانژ در زندان اما نظامیان آمریکایی متهم به «جنایت جنگی» آزاد!
دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا شامگاه جمعه اعلام کرد که در حال بررسی عفو دو یا سه نفر از نظامیان ارتش این کشور است که به اجرای جنایت جنگی در منطقه غرب آسیا متهم شدهاند.
در حالی که فعالان حقوقی و دادستانهای نظامی در آمریکا با ارائه مدارک، این چند نظامی را به جنایت جنگی در عراق و دیگر کشورها متهم کردهاند اما ترامپ مدعی است با آنها «ناعادلانه» برخورد شده و قصد دارد تصمیم «جنجالبرانگیز» عفو آنها را بررسی کند.
این در حالی است که دولت ترامپ دیروز درخواست استرداد جولیان آسانژ بنیانگذار سایت ویکی لیکس افشاگر جنایات جنگی امپریالیستهای آمریکا و اروپا در عراق و افغانستان را تسلیم مقامات قضایی انگلیس کرده است، در این تقاضانامه جولیان آسانژ متهم به جرم واهی و ساختگی جاسوسی نیز گشته است این اتهام در آمریکا می تواند تا ۱۷۵ سال زندان در پی داشته باشد!
به نوشته خبرگزاری «رویترز» وی البته با بیان اینکه هنوز تصمیم قطعی در این مورد گرفته نشده اما توضیح داد که تا زمان برگزاری جلسات دادگاه این نظامیها صبر میکند تا سپس درباره عفو آنها تصمیم بگیرد.
رئیسجمهور آمریکا در توجیه جنایتهای این نظامیان در عراق و غرب آسیا مدعی شد: «برخی از این سربازان، کسانی هستند که به سختی جنگیدند. میدانید، ما به آنها آموزش میدهیم که چگونه جنگجویان بزرگی باشند اما زمانی که با کسی میجنگند، با آنها بسیار ناعادلانه رفتار میکنیم».
روزنامه «نیویورک تایمز» چندی پیش گزارش داده بود که ترامپ خواستار انجام مقدمات اداری برای اعلام عفو احتمالی این چند نظامی در مراسم روز یادبود کشتهشدگان ارتش آمریکا شده است.
یکی از این پروندهها مربوط به «ادوارد گالاگر» رئیس عملیاتهای یگان ویژه نیروی دریایی آمریکا است که به انجام جنایت جنگی در عراق متهم است. دادگاه بررسی اتهامات وی قرار بود هفته جاری برگزار شود که به تاخیر افتاد.
سناریوی جدید وزارت دفاع رژیم آمریکا: حمله به تانکرهای نفتکش در امارات کار سپاه بوده و نه کار نیروهای شبه نظامی!
وزارت دفاع آمریکا با سرهم بندی کردن سناریوی جدیدی و بدون کمترین سند و مدرکی نتیجه گرفت که سپاه پاسداران در حمله به تانکرهای نفتکش در امارات متحده عربی دست داشته است. لازم به یادآوری است که قبلاً وزارت امور خارجه آمریکا سخنگوی واشنگتن و تا بعضی از نمایندگان کنگره آمریکا مدعی شدهاند که شبه نظامیان غیر ایرانی هوادار نظام ایران باعث و بانی آسیب زدن به کشتی های نفتکش امارات عربستان و نروژ در بندر الفجیره بودند البته طبق روال همیشگی هیچیک از این مدعیان نتوانستند تا به حال کمترین سند و مدرکی برای ادعاهای ارائه دهنده و ایران نیز بارها این اتهامات را رد کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع آمریکا مدعی شد حمله اوایل ماه می به چند تانکر نفتکش در سواحل امارات متحده عربی از سوی سپاه پاسداران برنامه ریزی شده است.
پنتاگون این اقدام را در راستای کارزار تهران برای مقابله با رویکرد جدید واشنگتن ارزیابی کرده و ادعا کرد: ما حملات کشتی های نفتی در بندر فجیره را به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نسبت می دهیم.
دریادار «مایکل گیلدی» مدیر ستاد مشترک ارتش آمریکا در ادامه این ادعای بی اساس گفت در این حمله مین های شناور مورد استفاده سپاه پاسداران به کار گرفته شده است.
وی در عین حال از توضیح اینکه این مین ها چگونه به این بندر واقع در سواحل امارات متحده عربی منتقل شده است، خودداری کرد.
به تازگی نیز پنتاگون از اعزام ۹۰۰ نیروی دیگر ارتش آمریکا از جمله نظامیان و اعضای یگان فنی و مهندسی به خاورمیانه خبر داده است
پامپئو: تهدید بساز، بر طبل جنگ بکوب و اسلحه بفروش!
«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه ایالات متحده بامداد شنبه با صدور بیانیهای ضمن تایید فروش اضطراری تسلیحات به کشورهای عربستان سعودی، امارات عربی متحده و اردن اعلام کرد که هدف از این کار بازداشتن ایران از ستیزهجویی است.
پامپئو در این بیانیه با اشاره به ارزش ۸.۱ میلیارد دلاری این فروش عجولانه سلاح به کشورهای عربی مذکور، گفت:«تا عامل بازدارندهای در برابر ستیزهجویی ایران باشد و ظرفیتهای دفاع از خود برای شرکای ما ایجاد کند. این فروشها از متحدان ما حمایت کرده، ثبات را در منطقه تقویت نموده و به این ملتها کمک میکند که ضمن دفاع از خودشان در برابر جمهوری اسلامی ایران، آن را عقب برانند».
وی با بیان اینکه تاخیر در ارسال این محمولههای تسلیحات میتوانست باعث از دور خارج شدن سیستمهای دفاعی کشورهای مذکور و ناتوانی آنها در زمان افزایش تنشها در منطقه شود، گفت: «این نگرانیهای امنیت ملی درپی چندین ماه تاخیر کنگره در تصویب این قراردادها وخامت یافته بود».
وزیر خارجه آمریکا سپس توضیح داد که تسلیحات ارسالی برای ریاض، ابوظبی و امان شامل قطعات یدکی جنگندهها، ابزارهای شناسایی و اطلاعاتی، مهمات و دیگر تجهیزات نظامی است.
پامپئو با تاکید بر اینکه چنین اقدامی فقط همین یک بار انجام گرفته و تکرار نخواهد شد، افزود: «این کار بهسرعت شرکای ما را قادر میسازد تا ضمن دفاع از خود، از تغییرات در موضع آمریکا در منطقه برای بازداشتن ایران حمایت کنند
افزایش شمار کارگران قربانی حمله عربستان در «تعز» یمن به ۱۲ نفر
شمار قربانیان حمله تجاوزکارانه اخیر رژیم عربستان سعودی در استان «تعز» یمن به ۱۲ نفر رسیده است.
روز گذشته جنگنده های رژیم عربستان سعودی یک پالایشگاه فرآورده های نفتی در تعز را بمباران کردند. طی این بمباران ۱۲ نفر از کارگران این پالایشگاه کشته شدند
ادعای حمله شیمیایی در لاذقیه برای تحت الشعاع قرار دادن اوضاع ادلب
به نقل از شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه؛ یک منبع وابسته به وزارت خارجه سوریه اعلام کرد: برخی از وب سایت ها و پایگاه های خبری وابسته به تروریست ها، مانند گذشته اقدام به انتشار اخبار کذب درباره استفاده ارتش سوریه از سلاح های شیمیایی در شهرک کبانی در استان لاذقیه کردند.
این منبع وابسته به وزارت خارجه سوریه تاکید کرد: بدون شک هدف از ترویج این اخبار خلاف واقع و جنجال رسانه ای، چیزی جز تلاش برای تحت الشعاع قرار دادن جنایت های تروریست ها در ادلب و فشار به دولت، ارتش و مردم سوریه نیست.
واکنش روسیه به اعزام نیروهای تازه نفس آمریکا به خاورمیانه
به گزارش اسپوتنیک، ولادیمیر جباروف، معاون اول کمیته بین الملل شورای فدراسیون روسیه گفت این احتمال که مسکو این مسئله به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهد، وجود دارد.
این سناتور روس در واکنش به تصمیم آمریکا مبنی بر اعزام 1500 نیروی تازه نفس به منطقه خاورمیانه گفت: احتمال دارد مسکو این موضوع را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهد.
به گفته جباروف، ترامپ با اعزام نیروهای آمریکایی به خاورمیانه تلاش می کند تا ایران را تحریک کرده و موجبات ترس و جنگ روانی را بوجود آورد.
وی افزود: امیدوارم که ترامپ با اعزام این نیروها قصد ایجاد تحریک نداشته باشد که در این منطقه بسیار خطرناک است. ایران، عراق و افغانستان نیست. یک نیروی قدرتمند و جدی است که با رهبر این کشور متحد هستند.
جباروف ابراز امیدواری که دونالد ترامپ به اندازه کافی درک داشته باشد که وضعیت منطقه را وخیم نکند.
معاون اول کمیته بین الملل شورای روسیه خاطر نشان کرد که این چنین اقدامات رئیس جمهور آمریکا نشان می دهد که این کشور سیاست خارجی پایداری ندارد.
وی در پایان گفت: آمریکا از یک طرف می گوید که نیروهایش را از سوریه خارج می کند و از طرف دیگر اعلام می کند که نیروهای جدیدی به منطقه اعزام می کند. این نشان می دهد که باید انتظار هر اقدامی را از او داشت.
پیش از این رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که 1500 سرباز تازه نفس برای پیشگیری و حفاظت از منافع آمریکا در منطقه به خاورمیانه اعزام می کند.
روسیه: آمریکا برای تروریستهای سوریه پوشش سیاسی ایجاد میکند
وزارت دفاع روسیه امروز جمعه ادعاها درباره وقوع حمله شیمیایی در «ادلب» سوریه را تکذیب کرد.
به نوشته اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه گفته حتی گروه «کلاه سفیدها» هم این دروغ را تأیید نکردهاند.
وزارت دفاع روسیه گفته ظاهراً گروه تروریستی جبههالنصره تنها شاهدان عینی این حمله شیمیایی هستند.
پیش از این وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای بامداد چهارشنبه سوریه را به استفاده از سلاحهای شیمیایی متهم کرد.
دولت آمریکا در این بیانیه ادعا کرده دولت «بشار اسد»، رئیسجمهور سوریه در حملهای که ۱۹ مه ۲۰۱۹ در شمال غرب سوریه انجام شده از گاز کلرین استفاده کرده است.
دولت آمریکا علیرغم این، یک روز بعد از این بیانیه عقبنشینی کرد و گفت هنوز نمیتواند حمله شیمیایی در این منطقه را تأیید کند.
وزارت دفاع روسیه تلاشهای واشنگتن برای خبرسازی در خصوص وقوع حمله شیمیایی در ادلب را نوعی پوشش سیاسی برای اقدامات تروریستها توصیف کرد.
ادعای استفاده سوریه از سلاحهای شیمیایی در حالی مطرح میشود که سوریه در سال ۲۰۱۳ در چارچوب توافقی میان آمریکا سلاحهای شیمیایی خودش را زیر نظارت سازمان منع سلاحهای شیمیایی یا امحا کرده و یا به خارج از سوریه ارسال کرده است. مقامهای سوری بارها اعلام کردهاند که این کشور سلاح شیمیایی در اختیار ندارد.
آمریکا و متحدانش پیش از این دو باره به بهانه استفاده از سلاخ شیمیایی در سوریه به اهدافی در این کشور حمله کردهاند.
اولین بار، فروردین ماه سال ۱۳۹۶ بود که آمریکا به بهانه حمله شیمیایی در «خان شیخون»، به پایگاه هوایی «الشعیرات» ارتش سوریه در در استان حمص حملات موشکی کرد.
دومین حمله یک سال بعد از حمله اول و در ۲۵ فروردین سال گذشته توسط سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس انجام شد و آنها جمعا ۱۰۰ موشک به سوریه شلیک کردند
اعتراف یک افسر اسرائیلی: اسرائیل سمیر قنطار را در سوریه ترور کرد
افسر سابق ارتش رژیم اسرائیل به نام مارکو مورنو به برنامه عوفدا در کانال دوم تلویزیون اسرائیل گفت این اسرائیل بود که سمیر القنطار را ترور و حذف کرد. بر اساس گزارش پایگاه مفزاک لایف اسرائیل، افسر اسرائیلی افزود یکی از سرکردگان گروههای سنی در سوریه، اطلاعاتی را به سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل منتقل کرد که به رسیدن به قنطار و ترور وی کمک کرد.
بر اساس این گزارش، مورنو افزود جنگندههای نیروی هوایی اسرائیل شامگاه نوزدهم دسامبر 2015 میلادی وارد حریم هوایی سوریه شده و منزلی را در جنوب دمشق که سمیر القنطار در آن اقامت داشت، هدف قرار دادند.
این رسانه افزود اسرائیل در آن زمان به این عملیات(ترور القنطار) اعتراف نکرد، با وجود گزارشهایی که بر قرار داشتن اسرائیل در پس این عملیات تاکید میکرد. سایت مفزاک لایف آورده است اطلاعاتی که مورنو فاش کرده، از سوی اداره سانسور نظامی اسرائیل اجازه انتشار پیدا کرده است.
این رسانه افزود مورنو قبلا به عنوان افسر یگان 504 در سازمان اطلاعات نظامی فعالیت کرده و مسئول ارتباط با گروههای معارض(تروریستی سنی) در سوریه بود.
«سمیر قنطار» قدیمیترین اسیر لبنانی دربند رژیم اسرائیل بود که 20 جولای 1962 (29 تیر 1341 هجری شمسی) در روستای دروزینشین «عیبه» از توابع استان «جبل» لبنان به دنیا آمد. وی در سال 1978 میلادی طی یک عملیات در شهر اسرائیلی نشین «نهاریا» به اسارت در آمد و در لبنان «سردار اسرا» لقب گرفت.
سمیر قنطار در سال 2008 میلادی بعد از سپری کردن بیش از 20 سال زندان در جریان تبادل اسرای لبنانی با رژیم اسرائیل آزاد شد. جنگندههای رژیم اسرائیل نیمههای شب 29 آذر سال 94 یک ساختمان در شهر «جرمانا» در حومه جنوبی دمشق را بمباران کردند که در پی آن سمیر قنطار و شماری از شهروندان سوری به قتل رسیدند.
جرمی کوربین خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام در انگلیس شد
به نقل از تلویزیون المیادین ، جرمی کوربین رئیس حزب کارگر انگلیس با اشاره به استعفای ترزا می از سمت نخست وزیری و ریاست حزب محافظه کار این کشور، بر لزوم برگزاری انتخابات زودهنگام تاکید کرد.
حمله راکتی به بزرگترین پایگاه نظامیان آمریکایی در افغانستان
پایگاه نظامیان آمریکایی در بگرام در ولایت پروان شب گذشته هدف حملات راکتی قرار گرفت.
«عبدالواسع رحیمی» رئیس فرماندهی پلیس ولایت پروان حمله شب گذشته به پایگاه نظامیان آمریکایی را تایید کرده است.
وی به رسانهها گفت که پس از این حملات راکتی، نیروهای خارجی روستای «دشت قلندر خیل» شهرستان بگرام را هدف حمله هوایی قراردادند.
رحیمی درباره تلفات حمله هوایی نیروهای خارجی جزئیاتی ارائه نکرد.
از سوی دیگر، ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان با به عهده گرفتن این حملات در توییترش نوشت که تلفات زیادی به نیروهای خارجی وارد شده است.
برخی از کارشناسان، آمریکا و ناتو را به کتمان آمار تلفات نظامیان خارجی در افغانستان متهم میکنند تا ناتوانی این نیروها در مبارزه با مخالفان مسلح آشکار نشود.
حملات راکتی طالبان به پایگاه نیروهای آمریکایی موسوم به «بگرام» در ولایت پروان به یک روال تبدیل شده و نیروهای آمریکایی هنوز راهکاری برای مقابله با این حملات دست نیافته است.
دوستداشتن:
دوست داشتن در حال بارگذاری...
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟