یک منبع در وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت که آمریکا هنوز تصمیم نگرفته که معافیت عراق از تحریمهای ایران برای واردات گاز را تمدید کند.
این منبع که با راشاتودی مصاحبه میکرد، افزود: عراق تا 16 جولای آینده (26 خرداد) برای خرید گاز از ایران معافیت از تحریم دارد و واشنگتن هنوز برای تمدید آن تصمیمی نگرفته است.
وی افزود: عراق درخواست داده تا این معافیت تمدید شود و تلاش کرده به واشنگتن بفهماند که به گاز ایران نیاز دارد اما تا کنون تصمیمی برای تمدید آن اتخاذ نشده است.
همچنین چند روز پیش «جوی هود»، کاردار سفارت آمریکا در بغداد گزارش داد که واشنگتن عراق را از برخی تحریمهای ضد ایرانی معاف کرده و بغداد میتواند از ایران انرژی خریداری کند.
عراق وابستگی زیادی به خرید انرژی از ایران و واردات کالاهای مختلف از این کشور دارد. مقامات عراقی بارها گفتهاند که با تحریمهای آمریکا علیه ایران همراهی نخواهند کرد. نخستوزیر عراق دسامبر گذشته تصریح کرده بود: «ما بارها و بارها موضع خود را در رابطه با تحریمهای آمریکا علیه ایران تکرار کردیم، عراق بخشی از آنها نخواهد بود.»
دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام، کارشکنیها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهور آمریکا این کارشکنیهاشدت گرفت .
ترامپ سرانجام سهشنبه ۸ می سال گذشته (۱۸ اردیبهشتماه 1397) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد. وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد تحریمها علیه ایران را پس از دورههای زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا احیا خواهد کرد.
دولت ترامپ که وعده داده بود به سرعت صادرات نفت ایران را به صفر خواهد رساند در ماههای بعد از این تهدید عقبنشینی کرد و آبانماه سال گذشته 8 کشور از جمله چین را از تحریمها معاف کرد.
سرانجام کاخ سفید پس از پایان معافیت 8 کشور از تحریم، این معافیتها را تمدید نکرد و تهدید کرد کشورهایی که به واردات نفت از ایران ادامه دهند تحت تحریمهای آمریکا قرار میگیرند.
تلویزیون دولتی سوریه گزارش داد که نظامیان اسرائیلی به یک روستا در قنیطره شلیک کردند.
به گزارش اسپوتنیک، تلویزیون دولتی سوریه اعلام کرد: ارتش اسرائیل به روستای تل الشار حمله موشکی انجام داد. در این حادثه نیروهای نظامی و تجهیزات نظامی آسیب دیدند.
در این گزارش به تعداد زخمی ها و همچنین نوع تجهیزات نظامی آسیب دیده در این حمله اشاره نشده است.
نیروهای نظامی اسرائیل بارها و بارها سوریه را مورد هدف قرار داده اند. آخرین بار این حملات در هفته گذشته رخ داد. مقامات اسرائیل هدف از این حملات را نیاز به متوقف کردن تلاش های ایران برای به دست آوردن جایگاه نظامی درسوریه اعلام می کنند.
وزارت دفاع روسیه از خنثی شدن حمله گسترده عناصر جبهه النصره به مواضع ارتش سوریه در شمال استان «حماه» خبر داد.
به گزارش روسیا الیوم، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای ارتش سوریه موفق شدند حمله گسترده عناصر جبهه النصره علیه مواضع این نیروها را در شمال استان حماه خنثی کنند.
در جریان این درگیری دست کم ۱۰۰ عنصر تروریست کشته شدند.
عناصر تروریست با حمله به منطقه «کفر نبوده» واقع در شمال استان حماه قصد داشتند مواضع نیروهای ارتش سوریه را هدف قرار دهند.
در این حمله دست کم ۴۵۰ عنصر تروریست مشارکت داشت.
به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره؛ تحقیقات منابع وابسته به این شبکه، از پرواز هواپیماهای باری، نظامی و جاسوسی خارجی در حریم هوایی لیبی برای پشتیبانی از نیروهای خلیفه حفتر هنگام حمله به طرابلس حکایت دارد.
در این تحقیقات آمده است: نیروهای حفتر از دو هواپیمای باری نظامی «ایلیوشن 76» وابسته به شرکت هواپیمایی اماراتی – قزاقستانی «ریم ترافل» کمک گرفته اند. این دو هواپیمای باری پروازهای شبه منظمی بین مصر, اسرائیل, اردن و لیبی داشته اند. همچنین دو هواپیمای جاسوسی وابسته به سازمان اطلاعات فرانسه همزمان با حمله نیروهای حفتر به طرابلس, پروازهایی بر فراز این شهر انجام داده اند.
یک فروند هواپیمای باری نظامی مصری از نوع «سی 130» به شماره 1289 چند روز پس از حمله نیروهای حفتر به طرابلس بر فراز این شهر رصد شده است. هواپیماهای نظامی که از نیروهای حفتر پشتیبانی می کردند در زمان حضور در حریم هوایی لیبی, سیستم راداری خود را خاموش می کردند.
به نقل از خبرگزاری رویترز از کابل، صندوق کودکان ملل متحد، یونیسف، روز سه شنبه اعلام کرد حمله به مدارس در افغاستان در سال گذشته تقریبا سه برابر شد و از همین رو امکان تحصیل برای کودکان در بسیاری از مناطق این کشور دشوارتر شده است.
بنا بر اعلام یونیسف، در سال 2018 حدود 192 حمله به مدارس افغانستان صورت گرفت در حالی که تعداد این حملات در سال 2017 حدود 68 مورد بود. از سال 2015 نخستین بار است که حملات به مدارس در این کشور افزایش یافت. بیش از هزار مدرسه در سراسر افغانستان به دلیل تهدیدات امنیتی از سوی عناصر طالبان، داعش و دیگر گروه هایی که تلاش می کنند با این حملات و از طریق ایجاد رعب و وحشت نفوذ خود را گسترش دهند، تعطیل شده است.
یونیسف اعلام کرد استفاده از ساختمان برخی مدارس به عنوان دفاتر اخذ رای در انتخابات پارلمانی سال گذشته می تواند یکی از دلایل افزایش حملات به مدارس باشد. بنابر اعلام یونیسف از هفت میلیون کودک افغان حدود نیمی از آنها به مدرسه نمی روند.
به نقل از اسپوتنیک، در آخرین روز رأیگیری پارلمان اروپا در بروکسل، پایتخت بلژیک و مرکز سیاسی اتحادیه اروپا، معترضان جلیقه زرد اقدام به برگزاری تظاهرات اعتراضی در مقابل مراکز رأی گیری کردند.
اعتراضات جلیقه زردها در بلژیک در شرایطی انجام شده که روز گذشته در ششمین ماه متوالی نیز جلیقه زردها اعتراضات خود را که شنبه هر هفته برگزار میشد، برگزار کردند و به گفته ناظران اعتراضات روز گذشته همزمان با انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا پرشورتر از گذشته انجام شده است.
با این حال با وجود برگزاری اعتراضات جلیقه زردها در مقابل مراکز رأی گیری در بروکسل، اما گزارشی از اختلال در روند رأی گیری منتشر نشده است
هزاران اسرائیلی با حضور در خیابانهای تل آویو اقدامات قضایی برای اعطای مصونیت به «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل را محکوم کردند.
آنها اعلام کردند که نتانیاهو قصد دارد با دستیابی به مصونیت قضایی از محاکمه در خصوص پرونده های فساد مالی شانه خالی کند.
در این تظاهرات تقریبا تمام گروه های مخالف حضور داشته و اعلام شده که تعداد شرکت کنندگان در آن به بیش از ۸۰ هزار نفر می رسید.
نتانیاهو در حال حاضر چندین پرونده فساد مالی در دادگاه های رژیم اسرائیل دارد.
به نقل از تلويزيون بلومبرگ؛ وزیر اسبق امنیت داخلی آمریکا گفت زیرساخت های آمریکا در معرض خطرات زیادی قرار دارند.
مایک چرتوف (Michael Chertoff) در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بلومبرگ در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید: شما به مدیران اجرایی شرکت ها و رهبران تجاری درباره مخاطرات مشاوره می دهید, از نظر شما چه مخاطراتی وجود دارد که مدیران اجرایی از آنها غافل هستند,گفت: به نظر من بزرگترین چالشی که مدیران اجرایی شرکت ها و رهبران تجاری با آن روبرو هستند پیچیدگی مخاطرات موجود است. این موضوع سبب می شود که بسیاری از مدیران اجرایی شرکت ها نتوانند با این مخاطرات پیچیده مقابله کنند و در برابر آنها تسلیم شوند.آنها تصور می کنند که همیشه خوش شانس خواهند بود اما اینگونه نخواهد بود.
وي افزود: من در وزارت امنیت داخلی آمریکا و در فعالیت های شخصی خود با این مخاطرات بسیار روبرو شده ام.بسیاری از افراد معتقدند که ما باید مخاطرات را حذف کنیم.ب سیاری معتقدند که ما باید تهدیدات امنیتی راحذف کنیم. شما نمی توانید این کار را انجام دهید. حتی اگر شما امروز در بهترین وضعیت هم باشید, در آینده با مخاطرات پیچیده و جدیدی روبرو می شوید.
وي همچنين در پاسخ به این سوال که سرمایه گذاران همیشه درباره مخاطرات موجود برای سرمایه گذاری نگران هستند.با توجه به تجاربی که در بخش های مختلف دارید.چه بخش هایی نسبت به دیگر بخش هابا خطرهای بیشتری روبرو هستند؟ پاسخ داد: به نظرم بخش مالی با مخاطرات زیادی روبرو است. زیرا در این بخش نقل وانتقالات مالی به صورت آنلاین صورت می گیرد. هرگونه اختلال در اعتماد به این بخش می تواند سبب بی اعتمادی و تبعات بسیار بدی شود.باید در رابطه با امنیت این بخش تمرکز زیادی صورت گیرد.
وزير اسبق امنيت داخلي آمريکا همچنين تاکيد کرد زیرساخت های مهم و از جمله شبکه برق از نظر امنیتی در خطر قرار دارند. هرگونه اختلال در این زیرساخت می تواند سبب از دست رفتن جان افراد و آسیب به اموال افراد شود. امنیت در بخش درمانی هم موضوع مهمی است.این موضوع توجه زیادی را در روز های اخیر به خود جلب کرده است. هرگونه سرقت اطلاعات از این بخش می تواند نتایج بدی به همراه داشته باشد. وي گفت: به نظرم این سه بخش بسیار حساس و در معرض خطرات زیادی قرار دارند.
به نقل از تلویزیون روسیا الیوم، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در نشست مشترک خبری با برونو رودریگز همتای کوبایی اش در مسکو گفت: تلاش های آمریکا برای دخالت در ونزوئلا قابل قبول نیست و ما از مذاکره بین نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا با خوان گوایدو استقبال می کنیم. وی در ادامه افزود: روسیه خط مشی یکجانبه گرایانه واشنگتن در مورد آمریکای جنوبی را رد می کند.
وزیر امور خارجه کوبا هم گفت: دخالت خارجی در ونزوئلا را رد می کنیم و نیکلاس مادورو را رئیس جمهور منتخب مردم ونزوئلا می دانیم.
وزیر امور خارجه روسیه همچنین درباره تصمیم آمریکا برای اعزام نیروی اضافی به منطقه خاورمیانه گفت: هر نوع افزایش نیروی نظامی باعث ایجاد خطرات جدیدی می شود. لاوروف افزود: معاهده عدم تجاوز، نخستین گام برای کاستن از تنش در منطقه خلیج فارس است.
«جان آلترمن» از کارشناسان ارشد «مرکز مطالعات راهبردی و بینالملل» در این یادداشت که در پایگاه «دیفنس وان» منتشر شده، با اشاره به توافقنامه «مشارکت جامع راهبردی» چین و ایران، آن را یکی از جامعترین توافقهای چین در منطقه غرب آسیا توصیف کرده و نوشته است که پکن با این توافق تلاش کرده تا متحدانی در دو سوی منازعه منطقه داشته باشد.
به گفته وی، کسری تجاری میان دو کشور نیز رابطه اقتصادی ایران و چین را به رابطهای پرمنفعت برای پکن بدل کرده و تحریمهای آمریکا علیه ایران میتواند بیش از پیش بر این عدم توازن بیافزاید. آلترمن مدعی شده است که این تحریمها از یک سو به گسترش حضور چین در بازار ایران منجر شده و از سوی دیگر کشورهای عربی را که خواهان مقابله با قدرت گرفتن ایران هستند، به گسترش روابط با پکن وامیدارد.
این کارشناس آمریکایی موقعیت ژئوپلتیکی ایران و قرارگیری آن در مسیر ابتکار کمربند و جاده را از دیگر دلایل اهمیت ایران برای چین عنوان کرده و سپس مدعی شده است که چین از درگیر شدن آمریکا در غرب آسیا استقبال میکند، چراکه این امر از متمرکز شدن چین بر شرق آسیا جلوگیری میکند.
وی در پایان با هشدار درباره تقویت چین به واسطه سیاست آمریکا برای فشار به ایران، نوشته است که این سیاست «نه تنها ارزش ایران را برای چین افزایش میدهد، بلکه در رقابت بلندمدت با ایالات متحده، منافع چین را پیش میبرد.»
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟