باز هم برادر مجاهد جان بولتون، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا بیشتر از همه می داند!! او در اظهاراتی جدید باز هم بدون ارائه کمترین سند و مدرکی انفجار نفتکشها در خلیج فارس را به مینهای دریایی ایران نسبت داده است.
بولتون که به ابوظبی، پایتخت یک ار توطئه گران اصلی علیه ایران یعنی امارات متحده عربی سفر کرده، در دیدار با خبرنگاران ادعا کرد که عامل انفجار در چهار نفتکش «مینهای دریایی به احتمال زیاد متعلق به ایران» بوده است. در ماه مه دو نفتکش متعلق به عربستان، یک نفتکش متعلق به امارات و یک نفتکش متعلق به نروژ در آبهای بندر فجیره، ترمینال نفتی اصلی امارات، در اثر انفجارهایی آسیب دیدند.
بولتون طبق معمول در ادعاهای ضد ایرانی اش در مورد نحوه ورود این مینها به آبهای امارات و اصابت به این نفتکشها توضیحی نداده و همچنین مشخص نکرده است که تشخیص عامل این انفجارها توسط چه منابعی صورت گرفته است. وی ادعا کرد «برای هیچکس در واشنگتن تردیدی وجود ندارد که چه کسی مسئول این انفجارها بوده است.» وی صراحتا از هیچ کشور نام نبرد اما گفت: «مثلا ممکن است کار چه کسی باشد، یک نفر از نپال؟»
پس از انفجارهای روز ماه مه، منابع آمریکایی و امارات گفتند که در مورد علت این انفجارها تحقیق میکنند. بعدا، به نقل از یک شرکت بیمه نروژیبار هم ادعا کرد که قطعات باقیمانده از وسایل انفجاری نشان میدهد ممکن است این وسایل انفجاری ساخت ایران باشد اما هیچ سندی برای ادعاهایش ارائه نداد.
شرکتهای فیسبوک و توئیتر شامگاه سهشنبه بار دیگر اعلام کردند حسابهای کاربری مرتبط با ایران را حذف کردهاند.
فیسبوک اعلام کرده بر اساس اطلاعات به دست آمده از شرکت «فایرآی» ۵۲ حساب کاربری، ۳۶ صفحه و ۷ گروه و سه حساب کاربری اینستاگرام را که وابسته به حکومت ایران بودهاند، حذف کرده است.
به نوشته واشنگتنپست، از جمله موارد حذف شده دو حساب کاربری در توئیتر بودهاند که قصد داشتهاند با انتشار پیامهای جعلی خودشان را به عنوان نامزدهای حزب جمهوریخواه در انتخابات میاندورهای کنگره جا بزنند.
شرکت توئیتر اعلام کرده از ابتدای ماه جاری میلادی («مه») حدود ۲۸۰۰ حساب کاربری که مبداً آنها در ایران بوده را حذف کرده است. توئیتر، علیرغم این نگفته که این حسابها متعلق به حکومت ایران بودهاند.
همزمان شرکت «فایرآی» هم مدعی شده شبکهای از حسابهای کاربری جعلی در فضای مجازی اقدام به تقلید رفتارهای روزنامهنگاران و سیاستمداران کرده و پیامهایی را در حمایت از ایران منتشر کردهاند.
فیسبوک و توئیتر پیش از این هم چندین هزار صفحه و حساب کاربری متعلق به ایرانیان را بدون ارائه مستندات لازم تعطیل کرده است.
اقدام علیه ایران در حالی صورت گرفته که فیسبوک و توئیتر علیرغم تحقیقات گستردهای که نشان میدهند رباتهای وابسته به عربستان سعودی، تروریستهای منافقین و رژیم صهیونیستی در حال انتشار پیامهای ضدایرانی هستند، اقدامی برای حذف آنها انجام نمیدهد.
منابع خبری پیش از این همچنین گزارش دادهاند روزنامه نگاران و فعالان فلسطینی مدتهاست که از شبکههای اجتماعی چون فیسبوک به دلیل اتخاذ معیارهای دوگانه در اجرای سیاستهای خود در زمینه مباحث اسرائیل و فلسطین گلهمند هستند. این شرکت، تاکنون حساب کاربری دهها فلسطینی را مسدود کرده است.
سال گذشته نیز نشریه آمریکایی «اینترسپت» در گزارشی نوشت که فیسبوک برای حذف صفحات و مطالب برخی از فعالان فلسطینی به دستور دولت آمریکا و مقامهای رژیم صهیونیستی عمل میکند.
ماه مارس سال گذشته (اسفند) نیز دهها اصحاب رسانه فلسطینی در اعتراض به مسدود شدن حساب کاربران فسلطینی در فیسبوک در مقابل دفتر سازمان ملل در غزه تجمع کرده و با انتقاد از این اقدام، آنرا نقض آشکار حق آزادی بیان و عقیده برشمردند.
«سلاما معروف» سخنگوی جنبش مقاومت حماس نیز در آن برهه اظهار داشت: «فیسبوک سال گذشته به بهانههای ساختگی حدود ۲۰۰ حساب فلسطینیان را مسدود کرده است و از سال ۲۰۱۸ به این طرف نیز حساب ۱۰۰ کاربر دیگر را بست. »
وی افزود که حدود ۲۰ درصد از حسابهای فیسبوک متعلق به اسرائیل بدون اینکه با تهدید بسته شدن مواجه شوند به طور آشکاری برانگیخته شدن خشم علیه فلسطینیها را موجب میشوند.
«مرکز رسانههای اجتماعی عرب» نیز در ماه آوریل سال گذشته (فروردین ۱۳۹۷) در گزارشی اعلام کرد که یگان سایبری رژیم اسرائیل به طور رسمی اعلام کرده که فیسبوک در سال ۲۰۱۷ با ۸۵ درصد از تقاضاهای تل آویو جهت حذف محتویات ، حسابها و صفحههای کاربران فلسطینی موافقت کرد.
فیسبوک در ماههای گذشته در چندین وهله برخی اتهامات اثباتنشده صفحات متعلق به کاربران ایرانی که تنها به حمایت از توافق هستهای ایران و علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی پرداختهاند را حذف کرده است.
وزیر خارجه فرانسه از تلاش کشورش برای نجات جان اعضای فرانسوی عضو گروه تروریستی داعش که در عراق محکوم به مرگ شده اند خبر داد.
به گزارش دیلی استار، ««ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه امروز سه شنبه در اظهاراتی اعلام کرد که پاریس در حال انجام اقدامات دیپلماتیک برای جلوگیری از اعدام چهار شهروند فرانسوی عضو داعش در عراق است.
دادگاهی در عراق روز شنبه سه فرانسوی عضو گروه تروریستی داعش را به مرگ محکوم کرد. دیروز دوشنبه نیز یک شهروند دیگر فرانسوی عضو داعش توسط دادگاه بغداد به مرگز محکوم شد.
این چهار نفر اولین شهروندان فرانسوی عضو داعش هستند که در عراق محکوم به مرگ می شوند.
در زمان اوج گرفتن گروه تروریستی داعش بسیاری از شهروندان افراطی کشورهای غربی با سفر به خاورمیانه به این گروه تروریستی ملحق می شدند و حتی فرانسه امر انتقال این چهره های افراطی به خاورمیانه را نیز تسهیل کرده بود.
در حالی که پکن و واشنگتن عوارض کالاهای خود را افزایش می دهند، تجارت چینی و برخی از مصرف کنندگان به درگیری تجاری دو قطب اقتصادی راه یافته اند.
به گزارش اسپوتنیک، شرکت ها از کارکنان خود می خواهند که اتومبیل های آمریکایی و آیفون نخریده و برای خوردن غذا به مک دونادلد نرفته و برندهای آمریکایی را فراموش کنند. در شبکه های اجتماعی نیز خواستار تحریم کالاهای آمریکایی هستند.
به نقل از خبرگزاری های چینی: » به جای آیفون برندهای میهنی گوشی های تلفن همراه مانند هواوی استفاده شود. اتومبیل های کارخانه جات مشترک چینی —آمریکایی اجازه داده نمی شود تنها آن اتومبیل هایی که 100 درصد تولید میهنی باشند. فست فود مک دونالد و یا کی اف سی ، کالاهای Procter & Gamble, Amway وسایر مارک های آمریکایی قدغن است. نباید به آمریکا به عنوان توریست مسافرت کرد.»
اتاق تجارت شانگهای نیز قول داد به خاطر خرید گوشی های همراه هوآوی پاداش دهد و جرائم سنگینی را برای کسانی که از اپل استفاده می کنند، وضع نماید.
در حالیکه ترکیه با بحران ورود پناهجویان مواجه است، اداره مهاجرت این کشور از دستگیری 1031 مهاجر بدون مجوز عبور به این کشور در یک روز (28 مه ،هفتم اردیبهشت) خبر داد.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی»، 693 مهاجر در استان «ِادرین» در شمال غربی ترکیه واقع در مرز یونان و بلغارستان از سوی نیروهای ژاندارمری این کشور دستگیر شدند.
به گفته اداره مهاجرت ترکیه، نیروهای ژاندارمری همچنین در عملیاتی جداگانه 35 مهاجر عراقی را در استان «کرکلارلی» واقع در شمال غرب این کشور دستگیر کردند.
به نوشته این منبع خبری، نیروهای ژاندارمری این کشور در عملیات جداگانه دیگر چند مهاجر را در استان «آیدین» و «بالیکسی» و استان «وان» مجاور ایران دستگیر کردند.
ترکیه مسیر اصلی پناهجویان برای رسیدن به اروپا به ویژه از سال 2011 و آغاز جنگ داخلی سوریه بوده است. این کشور و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ معاهده ای را برای جلوگیری موج مهاجرت امضاء کردند. این تعهد نامه بر خلاف قوانین بین المللی سازمان ملل و حقوق بشر ژنو است.
وزیر کشور ترکیه نیز روز سه شنبه از دستگیری پناهجویان افغانستانی که وارد این کشور شده بودند، خبر داد.
این در حالی است که «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه چندی قبل طی سخنانی گفته بود ، آنکارا دیگر به تنهایی توان مقابله با موج جدید مهاجرتها را ندارد.
وی با بیان اینکه ساخت دیوارهای بلندتر راهحل مقابله با بحران مهاجران نخواهد بود، اظهار داشت ، مهاجرت مسئله «انسانی» و «سیاسی» است که پیامدهای امنیتی دارد.
منابع وابسته به خلیفه حفتر از حضور افسران ترکیه ای در جبهه های جنگ در طرابلس لیبی خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، خلیفه العبیدی مدیر دفتر رسانهای خلیفه حفتر از حضور نیروها و افسران اطلاعاتی ترکیه در جبهه های جنگ در طرابلس لیبی خبر داد.
وی افزود: اتاق عملیات آزادسازی طرابلس وابسته به ارتش لیبی، سربازان، افسران اطلاعاتی و افسران نظامی ترکیه در جبهه های جنگ در طرابلس حضور دارند. این نظامیان ترکیهای در کنار شبه نظامیان میجنگند و آنها را فرماندهی میکنند.
العبیدی تاکید کرد: افسران ترکیهای شبه نظامیان را برای استفاده از سلاحهایی که آنکارا به آنها داده است، آموزش میدهند.
وی از ادامه عملیات در طرابلس خبر داد و به پیشرویهای به دست آمده در همه محورها جنوبی و شرقی پایتخت لیبی اشاره کرد.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، واشنگتن روز سه شنبه اعلام کرد: هرگونه مذاکرهای در نروژ بین نمایندگان دولت ونزوئلا و مخالفان باید تنها متمرکز بر برکناری نیکولاس مادورو از قدرت سیاسی باشد.
مورگان اورتاگوس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران گفت: ما مذاکرات نروژ را زیر نظر داریم. همان طور که بارها اعلام کردهایم، ایالات متحده بر این باور است که تنها چیزی که با دولت مادورو قابل مذاکره است، شرایط برای برکناری وی از قدرت است.
رئیس جمهور چین امروز چهارشنبه در اظهاراتی عنوان داشت که پکن بدنبال تسلط بر اقیانوس آرام نیست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «شی جینپینگ» رئیس جمهور چین در دیدار با نخستوزیر کشور «واناتو» اعلام کرد که پکن در پی کمک به کشورهای حوزه اقیانوس آرام بوده و قصدی برای تسلط بر این منطقه و آب راههای آن ندارد.
جینپینگ در ادامه گفت: چین همواره دوستی خوب و قابل اطمینان برای سایر کشورها بوده است.
وی در ادامه عنوان داشت که چین قصد توسعه همکاریهای خود با واناتو در بخش کشاورزی را داشته و شرکتهای چینی اقدام به سرمایه گذاری در واناتو خواهند کرد.
این در حالی است که آمریکا و استرالیا به شدت نگران حضور چین در اقیانوس آرام هستند و در همین رابطه قرار است ظرف روزهای آینده «اسکات موریسون» نخستوزیر استرالیا به جزایر سلیمان سفر کند.
یکی از مقامات آمریکایی نیز در روزهای گذشته اعلام کرده بود که چین بدنبال کاهش سطح روابط کشورهای حاشیه اقیانوس آرام با تایوان است.
آمریکا بعد از ناکام ماندن در براندازی دولت سوریه، بودجهای ۷۵ میلیون دلاری برای پیشبرد جنگ نرم در این کشور و مبارزه با نفوذ ایران در این کشور اختصاص داده است.
دولت آمریکا در بیانیهای که چند روز پیش روی وبسایت Grants.Gov قرار گرفته، هدف از اختصاص این بودجه را تقویت «حاکمیت موثق و جامعه مدنی»، دستکم در نواحی تحت کنترل نیروهای مورد حمایت آمریکا عنوان کرده است.
دولت آمریکا هدف از این اقدام را تلاش برای «مقابله با افراطگرایی و تحریف اطلاعات توسط نیروهای ایران» عنوان کرده است. واشنگتن یکی از دیگر اهداف اختصاص این بودجه را پایان دادن به حضور نیروهای ایران در سوریه دانسته است.
ادعای دولت آمریکا علیه ایران در حالی صورت میگیرد که واشنگتن در محقق کردن اهدافش برای براندازی نظام «بشار اسد»، رئیسجمهور سوریه ناکام ماند.
دولت آمریکا بعد از آغاز ناآرامیها در سوریه بارها گفته بود که روزهای بشار اسد به شماره افتاده و او بایستی از قدرت کنار برود.
سوریه از سال ۲۰۱۱ صحنه ناآرامی و خشونتهای مرگبار بوده است. بسیاری از مردم و مأموران امنیتی در درگیریهای این کشور از آن زمان کشته شدهاند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، قدرتهای غربی و متحدان آنان در منطقه به ویژه قطر، عربستان سعودی و ترکیه از شبهنظامیان تروریستی مخالف دولت در سوریه حمایت میکنند.
«بشار الجعفری» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل سهشنبه شب در نشست شورای امنیت گفت که خواستار «پایبندی به قوانین بینالمللی هستیم که مانع دخالت در امور داخلی کشورها میشود».
وی با بیان اینکه دولت قطر دهها بار به گروه جبهه النصره کمک مالی کرده، افزود: «طبق قطعنامه شورای امنیتی، هرگونه کمک مالی به تروریستها و گفتوگوها با آنها ممنوع است».
جعفری افزود: «گروه تروریستی جبهه النصره بر تمام مناطق استان ادلب تسلط دارد وتهاجم وحملات خود علیه مناطق مجاور وعلیه مواضع ارتش عربی سوریه ادامه می دهد ودولت باید به وظیفه خود عمل واز شهروندان خود حمایت کند».
وی افزود: «آمریکا وتروریستهایش گروگانگیری هزاران غیرنظامی در اردوگاه رکبان واقع در منطقه اشغالی تنف ادامه میدهند».
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل تاکید کرد که «علت اصلی درد و رنج مردم سوریه، گروههای تروریستی، ائتلاف آمریکایی و عناصر وابسته به آن هستند».
وی اظهار داشت که «جبهه النصره بر بیشتر بخشهای استان ادلب سیطره پیدا کرد و به تجاوزات خود علیه مناطق مجاور ادامه میدهد».
بشار الجعفری تصریح کرد:«سوریه مجددا تاکید میکند که وجود هرگونه نیروهای نظامی خارجی در اراضی این کشور بدون موافقت با دمشق ممنوع و اشغالگری است».
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل از شورای امنیت خواست تا مانع تحرکات ترکیه برای تغییر هویت و بافت جمعیتی مناطق تحت اشغال آن شود.
جعفری گفت که «نشست سازمان جاسوسی ترکیه با نمایندگان جبهه النصره و دیگر گروه های تروریستی وابسته به آن، نشانه حمایت رژیم ترکیه از این گروهها است».
در بحبوحه تشدید درگیریها میان ارتش سوریه و تروریستها در استان ادلب، «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه بامداد امروز (چهارشنبه) گفت که این کشور هرگز نیروهایش را از ادلب خارج نخواهدکرد.
به نوشته رویترز، او تأکید کرد که ترکیه هرگز پستهای دیدهبانی خود در هر نقطهای که باشد را تخلیه نمیکند.
به گزارش پایگاه خبری الاخباریه، بشار الجعفری در ادامه افزود: «گزارشهای غربی حکایت از آن دارد که گروه کلاهسفیدها(الخوذ البیضا) ساخته و پرداخته دستگاه اطلاعاتی انگلیس است».
مسکو و دمشق به دفعات درباره اقدامات تحریک کننده کلاه سفیدها مبنی بر جعل حملات شیمیایی برای متهم جلوه دادن نیروهای سوری، هشدار دادهاند.
وزارت خارجه روسیه پیشتر گفته بود که کلاه سفیدها با انتقال تجهیزات ویژه به برخی بیمارستانهای ادلب، در تدارک صحنهآرایی برای متهم کردن دمشق به حمله شیمیایی هستند.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه چندی پیش گفته بود که کلاهسفیدها تجهیزاتی را به برخی بیمارستانهای ادلب منتقل کردهاند تا تصاویری از یک حمله شیمیایی جعلی را فیلمبرداری کرده و در نهایت به دمشق تهمت بزنند.
به نقل از فرانس پرس؛ رسانه خبری مستقل دیسکلوز Disclose اعلام کرد در شرایطی که مداخله نظامی خونین ریاض و متحدانش در یمن اعتراضات و انتقادات زیادی را از عربستان و تامین کنندگان سلاح این کشور در عرصه بین المللی برانگیخته است، منابع خبری آگاه روز سه شنبه اعلام کردند محموله های جدید تسلیحاتی فرانسه برای عربستان سعودی به زودی به این کشور ارسال میشود. دو هفته پس از ماجرای عجیب یک کشتی باری سعودی که از بار زدن تسلیحات فرانسوی در بندر آور لوهاور منصرف شد، قرار است روز سه شنبه در بندر مارسی – فوس Marseille – Fos محموله ای از مهمات ساخت فرانسه به مقصد عربستان سعودی بارگیری شود.
دیسکلوز نوشت: به نظر می رسد دولت فرانسه حاضر نیست از فروش سلاح به عربستان سعودی چشم پوشی کند چرا که قرار است یک کشتی باری عربستان سعودی به نام بحری تبوک مهمات لازم برای توپ های قیصر را در بندر مارسی-فوس بارگیری کند و آنها را به جده عربستان منتقل نماید.
پییر دارهویل، نماینده کمونیست منطقه بوش-دو-رون در جمع رسانه ها اعلام کرد: » من امروز صبح اطلاع پیدا کردم که کشتی باری بحری تبوک برای بارگیری مهمات به زودی وارد بندر می شود «.
این نماینده فرانسوی از دولت امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه خواسته است تحویل سلاح و مهمات به عربستان سعودی را برای مدتی متوقف کند.
تحویل محموله جدید مهمات فرانسوی به عربستان اگر درست از آب در بیاید، در شرایطی اتفاق می افتد که دولت فرانسه از طرف چند سازمان غیردولتی متهم شده که به طور قانونی اما به شیوهای مبهم سلاح ها و مهماتی به عربستان می فروشد که نیروهای نظامی این کشور ممکن است از آنها برای کشتن غیرنظامیان در یمن استفاده کنند. این «جنگ کثیف» (اصطلاحی که حتی مقامات فرانسه نیز از آن استفاده می کنند) از سال 2015 تاکنون دهها هزار کشته و میلیون ها آواره برجا گذاشته و طبق اذعان سازمان ملل متحد یکی از وخیم ترین بحران های انسانی را در جهان رقم زده است.
دهم مه گذشته یک کشتی باری دیگر عربستان سعودی متعلق به شرکت بحری به نام بحری ینبوع از پهلو گرفتن در بندر لوهاور در غرب فرانسه برای بارگیری محموله سلاح های فرانسوی چشم پوشی کرد. این ماجرا نیز اولین بار توسط رسانه خبری مستقل دیسکلوز افشا شد. این رسانه مستقل همچنین اواسط ماه آوریل یک یادداشت محرمانه اداره اطلاعات نظامی فرانسه DRM را فاش کرد که در آن فهرستی از سلاح های فرانسوی استفاده شده در مناقشه یمن ارائه شده و از این مسئله ابراز نگرانی شده بود که ممکن است استفاده از این سلاح ها توسط عربستان به قیمت جان غیرنظامیان یمنی تمام شود.
سه روزنامه نگاری که در افشای این ماجرا دخیل بودند به تازگی توسط سرویس های اطلاعاتی فرانسه مورد بازجویی قرار گرفته اند. این ماجرا موجی از اعتراض در میان روزنامه نگاران برانگیخته است چرا که معتقدند این رفتار سرویس های اطلاعاتی فرانسه می تواند آزادی مطبوعات را مخدوش کند.
دولت فرانسه در واکنش به این انتقادات تاکید کرده است که مقصد و موارد استفاده این سلاح ها به شدت تحت نظارت و کنترل قرار می گیرد و مقامات اطمینان دارند که از این سلاح ها در اهداف دفاعی استفاده خواهد شد.
ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه روز سه شنبه در برنامه ای در فرانسانتر تاکید کرد: » بله، این (جنگ یمن) یک جنگ کثیف است که باید متوقف شود. لازم است که سعودی ها و اماراتی ها این جنگ را متوقف کنند. باید در خصوص فروش سلاح و مهمات به این کشورها بی نهایت مراقب باشیم و این دقیقا کاری است که ما انجام می دهیم. ما با دقت پیمان تجارت سلاح را رعایت می کنیم «.
یک منبع دولتی فرانسه نیز تاکید کرد قراردادهای تسلیحاتی که فرانسه با عربستان سعودی امضا کرده است، رعایت شده و این قراردادها ناقض هیچ تحریم تسلیحاتی نیست.
نماینده آمریکا در اقدامی خارج از عرف، کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد را به خاطر ریاست ونزوئلا ترک و این نشست را تحریم کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «رابرت وود» نماینده آمریکا که در کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد حضور یافته بود، به نشانه اعتراض این نشست را ترک کرد.
نماینده آمریکا علت خروج غیرمنتظره از نشست سازمان ملل را ریاست ونزوئلا بر کنفرانس خلع سلاح اعلام کرد.
رابرت وود، نماینده آمریکا پس از خروج از جلسه مدعی شد که در تلاش برای جلوگیری از ریاست این نوع کشورها بر نهادهای بین المللی است.
براساس ادعای نماینده آمریکا، ریاست جلسه مذکور لازم است بر عهده نماینده «خوان گوایدو» رئیس جمهوری موقت ونزوئلا باشد.
این نخستین بار نیست که آمریکا با رویکردی غیرمتعارف و غیرمعمول نشستها و کنفرانسهای بینالمللی را ترک میکند.
پیش از این در سال گذشته نیز آمریکا همین نشست خلع سلاح را به دلیل ریاست سوریه در جلسه ترک کرده بود.
به گزارش اسپوتنیک، به نقل از منابع رویترز، ایالات متحده ممکن است آموزش خلبانان ترکیه ای جنگنده های F-35 را به دلیل برنامه های آنکارا به علت خرید اس ۴۰۰ روسه متوقف کند.
هنوز مشخص نیست که آیا این خلبانان، در صورتی که آموزش تعلیق شده باشد یا تا زمان تصمیم گیری نهایی، مجبور خواهند شد کشور آمریکا را ترک کنند یا نه. به گفته منابع آگاه در گفتگو با رویترز، تصمیم نهایی هنوز مشخص نشده است.
پیشتر در آنکارا اعلام شد که خرید سامانه پدافند هوایی اس400 از روسیه متوقف نخواهند کرد، و سفارش نخست باید در ماه جولای وارد شود. ایالات متحده آمریکا اعلام می کند که S-400 با استانداردهای ناتو ناسازگار است اما تهدیدی برای تحریم های احتمالی خود می داند که می توانند روند فروش جدیدترین هواپیماهای F-35 را به ترکیه به تاخیر بیندازد و یا لغو کنند.
هراس آمریکا و سایر کشورهای عضو ناتو این است که رهگیری جتهای اف-۳۵ در رادارهای سیستم دفاع موشکی اس-۴۰۰ وارد شده و توانایی این جنگافزار در مقابله با روسیه را کاهش دهد.
ترکیه پس از اینکه در خرید سامانه دفاع موشکی از آمریکا ناکام ماند، در سال ۲۰۱۷ تصمیم گرفته است که از روسیه سامانه اس-۴۰۰ خریداری کند.
یوری اوشاکوف، مشاور رئیسجمهور روسیه گفته است، اجرای قرارداد تحویل سامانههای «اس-400» به ترکیه با وجود فشارهای آمریکا در بهترین وضعیت ممکن ادامه دارد.
گفتنی است، سامانه دفاع موشکی متحرک زمین به هوا اس 400 «تریومف» برای نابودی انواع اهداف هوایی دشمن همچون هواپیماهای پارازیت انداز، هواپیماهای رادار محور و کنترل هوایی، هواپیماهای شناسایی و جاسوسی، هواپیماهای استراتژیکی و جنگنده های شکاری، موشک های بالستیک تاکتیکی و تاکتیکی-عملیاتی، موشک های بالستیک میان برد، اهداف هوایی مافوق صوت و دیگر اهداف هوایی پیشرفته ساخته شده است.
سفیر اسپانیا در روسیه به وزارت خارجه این کشور احضار شد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سفیر اسپانیا در روسیه امروز سه شنبه به وزارت خارجه این کشور احضار شد.
وزارت خارجه روسیه با صدور بیانیه ای در این باره اعلام کرد که این اقدام به دنبال موضع گیری وزیر خارجه موقت اسپانیا علیه مسکو روی داده است.
در این باره اعلام کرد که موضع گیری مادرید علیه مسکو در راستای منافع دو کشور نبوده و نمی تواند به گسترش روابط دوجانبه منتهی شود.
گفتنی است، وزیر خارجه موقت اسپانیا چندی پیش اعلام کرده بود که مسکو را تهدیدی برای کشورهای منطقه می داند!
دوستداشتن:
دوست داشتن در حال بارگذاری...
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟