سرکرده مزدوران آمریکا در ونزوئلا مدعی عدم حضور اپوزیسیون در دور جدید مذاکرات نروژ شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، خوان گوایدو سرکرده مزدو ان امپریالیسم آمریکا در ونزوئلا مدعی شد که «اپوزیسیون» تحت امر وی فعلاً قصدی برای مشارکت در دور جدید مذاکرات نروژ که با حضور نمایندگان دولت قانونی کاراکاس انجام میشود؛ ندارند.
گفتنی است دور قبلی مذاکرات که در ماه میلادی می برگزار شد، به دلیل اصرار گوایدو به برکناری نیکلاس مادورو رئیسجمهوری ونزوئلا با ناکامی پایان یافت.
گوایدو از تاریخ ۳ بهمن ۹۷ با برخورداری از حمایت آمریکا، مشروعیت مادورو را زیر سوال برد و عنوان ریاست جمهوری را از وی غصب کرد.
آمریکا تاکنون در قانع کردن ارتش ونزوئلا برای خیانت به کشور ناکام مانده و نروژ که سابقه میانجیگری برای حل بحران کلمبیا و مصالحه با فارک را دارد، میزبان مذاکرات نمایندگان کاراکاس و اپوزیسیون غربگرای ونزوئلا شد.
مرکز روسی مصالحه بین طرفهای متخاصم در سوریه تأکید کرد که تروریستها در شمال استان حماه، حملات شدیدی به موضع ارتش سوریه داشتند.
«ویکتور کوپچین» رئیس این مرکز در یک نشست خبری گفت که در شش ژوئیه (16 خرداد) حدود 500 عنصر از ائتلاف تروریستی «هیئة تحریر الشام» (هتش) –که جبهه النصره رکن اصلی تشکیل دهنده آن است- و گروههای همپیمان آن، به مواضع ارتش سوریه حمله کردند.
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از کوپچین گزارش داد که این حملات در شهرک «الجبین» و ارتفاعات «الملح» در ریف استان حماه صورت گرفت.
تروریستها برای عملیات خود از شش تانک، چهار خودروی زرهی و 20 خودروی مجهز به دوشکا و چندین جنگافزار دیگر استفاده کردند.
به گفته کوپچین، ارتش سوریه در جریان دفع این حملات، موفق شد 140 تروریست را از پای درآورد.
خبرنگار اسپوتنیک که در حماه حضور دارد، اعلام کرد که ارتش سوریه صبح جمعه 17 خرداد اما پاتک خود را به مواضع جبهه النصره آغاز کرد.
نیروهای سوری برای اینکه در برابر حملات النصره، متحمل تلفات اندکی شوند، پنجشنبه مجبور شدند از برخی مناطق در الملح، الجبین و شهرک «کفرهود» عقبنشینی کنند، ولی صبح جمعه حملات خود را برای بازپسگیری این روستاها آغاز کردند.
یک منبع نظامی نیز اعلام کرد که ارتش سوریه پیشروی به سمت کفرهود و ارتفاعات الملح را آغاز کرد و موفق شد کفرهود را آزاد کند.
درگیریها در این منطقه بسیار شدید گزارش شد و در جریان آن شمار زیادی از عناصر النصره و تروریستهای «جیش العزه» کشته شدند که آمار دقیقی از این تلفات در دست نیست.
به گفته این منبع، عملیات ارتش برای پاکسازی مزارع واقع در حد فاصل ارتفاعات ملح و الجبین ادامه دارد و نیروهای سوری توانستند تمامی مناطقی را آزاد کنند که از آن عقبنشینی کرده بودند.
منبع مذکور با اشاره به اینکه ارتش سوریه تجهیزات بسیاری به این منطقه ارسال کرده است، اعلام کرد که جنگندههای سوری و روس، مسیرهای امدادرسانی تروریستها را در محورهای «الزکاة، الأربعین، اللطامنة و کفرزیتا» بمباران میکنند تا ارتش سوریه برای آغاز پاتک خود آماده شود.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) هم گزارش داد که در جریان دفع حملات تروریستها به الجبین و ملح، شمار زیادی از آنان کشته شدند.
به گزارش سانا، ارتش سوریه توانست حملات تروریستها در شمال حماه را دفع کرده و مواضع خود را تثبیت و مجددا در آن مستقر شود.
حملات راکتی تروریستها به حماه و محرده
بنا بر این گزارش، تروریستها برای اینکه این شکست را جبران کنند، از شامگاه جمعه، شهر حماه را هدف حملات راکتی خود قرار دادند.
یک منبع در پلیس حماه اعلام کرد که چندین خمپاره به محلههای «کازو، السمک و الشریعه» اصابت کرده و که در پی آن یک نفر زخمی شده است.
تروریستها همچنین منازل غیر نظامیان را در شهر «محرده» هدف حملات خمپارهای خود قرار دادند که هیچ آسیبی به ساکنان این شهر وارد نشد.
در واکنش به نقض توافق «سوچی» توسط تروریستها ارتش سوریه از 16 اردیبهشت ماه گذشته عملیات خود را در شمال استان حماه آغاز کرد و دامنه آن به لاذقیه و جنوب ادلب رسید.
بر اساس این توافق، قرار بود ترکیه به عنوان طرف ضامن، کاری کند که تروریستها از منطقه «عاری از سلاح» در شمال سوریه خارج شوند، ولی موفق به انجام این کار نشد.
وزارت دفاع آمریکا در ارتباط با انصراف ترکیه از خرید موشکهای روسی اس ۴۰۰، ضرب الاجل تعیین کرد.
به گزارش اسپوتنیک، وزارت دفاع آمریکا با تعیین ضرب الاجل برای ترکیه اعلام کرده است که به آنکارا تا ۳۱ ژوئیه زمان میدهد تا از خرید موشکهای مدل اس ۴۰۰ روسیه صرف نظر کند.
آمریکا با خرید اس ۴۰۰ توسط ترکیه مخالف است و پیش از این نیز مخالفت خود را اعلام کرده بود، اما این برای نخستین بار است که واشنگتن برای لغو این معامله تسلیحاتی برای ترکیه ضرب الاجل تعیین میکند.
قرارداد فروش سیستم سامانه موشکی S-400 روسیه به ترکیه در سال ۲۰۱۷، امضا شد که بلافاصله باعث ایجاد تنش دیپلماتیک میان استامبول و واشنگتن گردید، امریکا از ترکیه خواسته است تا از خرید سامانههای روسی صرف نظر کند و از سیستم دفاع هوایی پاتریوت امریکایی استفاده کند، اما ترکیه با این پیشنهادات آمریکا مخالفت کرده است.
ترکیه تاکنون در برابر فشارهای آمریکا مقاومت کرده و هفته گذشته نیز رجب طیب اردوغان؛ رئیس جمهور ترکیه عنوان کرد: با روسیه توافق کردیم و مصمم هستیم. هیچ قصدی مبنی بر پشت کردن به این قرارداد نداریم.
نقل از خبرگزاری آناتولی، شمار مهاجران و پناهجویان که به هنگام عبور از مرز ترکیه به سوی اروپا بازداشت شده اند، افزایش یافته است.
شمار مهاجران که پلیس ترکیه, در پنج ماه نخست سال 2019, در مرز های شمال غربی این کشور بازداشت کرده است, به بیش از دو برابر مدت مشابه در سال 2018 رسید.
بر اساس این گزارش, از ابتدای ماه ژانویه تا اواخر ماه مه 2019, ماموران مرزی ترکیه تعداد سی و هفت هزار و 229 نفر را که قصد داشتند از مرزهای شمال غربی ترکیه به کشورهای عضو اتحادیه اروپا بروند, بازداشت کردند.
بر اساس اطلاعاتی که خبرگزاری آناتولی به دست آورده است, شمار مهاجرانی که قصد دارند از خاک ترکیه به اروپا مهاجرت کنند, همواره رو به افزایش است.
در پنج ماه نخست سال 2018, تعداد پانزده هزار و 530 مهاجر غیر قانونی به دست نیروهای پلیس, ژاندارمری یا نیروهای ارتش در استان ادرنه، واقع در شمال غربی ترکیه بازداشت شده بودند.
«راویش کومار» سخنگوی وزارت امور خارجه هند روز پنجشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد دولت متبوعش به رغم فشارهای آمریکا قصد ندارد قرارداد خود با روسیه برای خرید سامانه دفاع موشکی اس-400 را لغو کند.
این مقام هندی افزود: «من واقعاً نمیتوانم در مورد اینکه ما چگونه این مسئله را حل و فصل خواهیم کرد، به شما اطلاعاتی بدهم. ما از قبل این قرارداد را به امضا رساندهایم و همانطور که میدانید، گامهایی نیز در راستای اجرای آن برداشته شده است. ما با دولت و کنگره آمریکا در این زمینه در تماس بودهایم و تماسهایمان ادامه خواهد یافت.»
حدود هفت ماه قبل مقامات دهلی نو و مسکو در خصوص یک قرارداد 6 میلیارد دلاری برای تجهیز هند به سامانههای دفاع موشکی اس-400 به توافق رسیدند.
اخیراً یک مقام وزارت دفاع آمریکا به مقامات هندی هشدار داده که اگر در تصمیم خود برای خرید سامانه دفاع موشکی اس-400 از روسیه تجدیدنظر نکنند، همکاریهای دفاعی آمریکا و هند دچار مشکل خواهد شد.
به نقل از تلویزیون المیادین، معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک، وجود هر گونه توافق با واشنگتن و تل آویو را در مورد سوریه و حاکمیت و استقلال این کشور تکذیب و هر گونه توافق در این چارچوب را رویکرد «تجارت» توصیف کرد که روسیه در تعامل با متحدانش آن را در پیش نمیگیرد.
سرگئی ورشینن، افزود تلاشها برای برقراری ثبات و حل و فصل در سوریه جریان دارد، همانگونه که برای تحقق این اهداف در سراسر منطقه تلاش میکنیم».
نخستوزیر رژیم اسرائیل مدعی شده است که زمینهایی که در جنگ «شش روزه» به دست آمد، برای همیشه متعلق به تل آویو باقی میماند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جروزالم پست، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل در مراسم سالگرد جنگ اعراب و اسرائیل مدعی شد که اورشلیم (بیت المقدس)، کرانه باختری و بلندیهای جولان همیشه متعلق به تل آویو باقی خواهد ماند و قرار نیست واگذار شود.
نتانیاهو در سخنان خود اراضی اشغالی را «زمینهای آزاد شده» عنوان کرد و گفت در برخی موضوعات نمیتوان سازش کرد.
نخست وزیر افراطی رژیم اسرائیل همچنین تصمیم ترامپ در مورد به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت این رژیم و همچنین تائید حاکمیت تل آویو بر بلندیهای جولان را ستود.
نتانیاهو در حالی مدعی حاکمیت بر شهرکهای اشغالی در کرانه باختری شده که سازمان ملل و کشورهای اروپایی بر اساس قطعنامه ۱۹۶۷ این شهرکها را غیرقانونی و به منزله مناطق اشغالی معرفی کردهاند.
از سوی دیگر ادعاهای نتانیاهو در مورد کرانه باختری تنها چند هفته پیش از برگزاری یک اجلاس اقتصادی در بحرین مطرح شده است. اجلاسی که مخالفتهای بسیاری با آن صورت گرفته و آمریکا برگزاری آن را با هدف تمرکز بر بخشهای اقتصادی طرح خود برای فلسطین موسوم به معامله قرن عنوان کرده است.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟