در ۹ ماه نخست سال گذشته روزانه ۲ هزار و ۷۵۵ کارگر در ایران شغل خود را از دست دادند.
موج اخراج کارگران از آغاز سال جاری شدت بیشتری گرفته است.
احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران میگوید که قدرت خرید کارگران به نصف کاهش یافت و طی ۹ ماه ۷۴۴ هزار کارگر شغل خود را از دست دادند.
به گزارش زمانه، او شنبه ۲۵ خرداد در گفتوگو با سایت خانه ملت، وابسته به مجلس شورای اسلامی، سیاستهای ارزی دولت را موجب بیکاری کارگران و رکود در بخش تولید دانست.
توکلی میانگین نرخ تورم در سال ۱۳۹۷ را ۴۷,۵ درصد اعلام کرد و گفت که قدرت خرید کارگران با دستمزد یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان در پایان سال به حدود ۶۵۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد.
او سیاست شورای عالی کار در حوزه دستمزد را موجب خالی شدن سفره مزدبگیران دانست. به گفته توکلی، افزایش حداقل دستمزد در سال جاری، تنها ۲۰ درصد از کاهش قدرت خرید در سال گذشته را جبران میکند.
شورای عالی کار حداقل دستمزد امسال را حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین کرد که کمتر از نصف سبد معیشت برآورد شده کمیته مزد این شورا است.
توکلی سیاستهای غلط دولت در حوزه ارزی را باعث رکود در واحدهای تولیدی دانست. به گفته او «کارخانههایی که با ارز ۳۸۵۰ تومانی مواد اولیه خود را خریداری میکردند، اکنون باید با ارز ۱۲ هزار تومانی وارد کنند یعنی ۳ برابر بیشتر سرمایه در گردش میخواهند و به دلیل اینکه این سرمایه در گردش تامین نمیشود، گرفتار میشوند».
افزایش نرخ برابری دلار و به تبع آن هزینههای تولید در سال گذشته باعث افزایش شمار واحدهای تولیدی راکد و اخراج کارگران شد.
توکلی آمار کارگرانی که طی ۹ ماه نخست سال گذشته بیکار شدند را ۷۴۴ هزار تن اعلام کرد.
با وجود افزایش شمار کارگران اخراجی، مرکز آمار ایران همچنان نرخ بیکاری رسمی را کمی بیشتر از ۱۲ درصد اعلام میکند.
فعالان کارگری و کارشناسان مستقل اما این نرخ را غیرواقعی میدانند و معتقدند که نرخ بیکاری در برخی مناطق به حدود ۵۰ درصد رسیده است.
دولت جمهوری اسلامی در قانون بودجه امسال ایجاد بیش از یک میلیون فرصت شغلی جدید را پیشبینی کرده است. اما دستیابی به این رقم با توجه به رشد اقتصادی منفی و کاهش درآمدهای نفتی ناممکن است و از آغاز سال جدید شمار زیادی از کارگران در پروژههای نفت و گاز و یا واحدهای تولیدی اخراج شدهاند.
رشد اقتصادی کشور در سال ۹۷ با احتساب نفت منفی ۴.۹ درصدی و بدون نفت منفی ۲.۴ درصد بود.
مرکز آمار ایران روز یکشنبه اعلام کرد: محصول ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال ١٣٩٠ در سال ١٣٩٧ به رقم هفت میلیون و ۱۳۰ هزار و ۲۲۵ میلیارد ریال با احتساب نفت پنج هزار و ۷۳۴ هزار و ۷۰۲ میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسید.
محصول ناخالص داخلی در سال ۹۶ با احتساب نفت هفت هزار و ۴۹۶ هزار و ۶۴ میلیارد ریال و بدون احتساب نفت پنج میلیون و ۸۷۴ هزار و ۷۱۹ میلیارد ریال بوده که نشان دهنده رشد منفی ۴.۹ درصدی محصول ناخالص داخلی با احتساب نفت و رشد مفنی ۲.۴ درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در سال ١٣٩٧ است.
بر اساس آمار، پارسال رشته فعالیتهای گروه کشاورزی رشد منفی ۱.۵ درصد، گروه صنعت رشد منفی ۹.۶ درصد و گروه خدمات رشد مثبت ۲ دهم درصد داشته است.
محاسبات فصلی در مرکز آمار ایران در قالب ١٨ بخش اصلی متشکل از ٤٢ رشته فعالیت بر مبنای طبقه بندیهای علمی انجام میشود که بر این اساس گروه کشاورزی شامل زیربخشهای زراعت و باغداری، دامداری، جنگلداری و ماهیگیری است.
گروه صنعت نیز شامل زیر بخشهای استخراج نفت خام و گاز طبیعی، استخراج سایر معادن، صنعت، تأمین آب، برق و گاز طبیعی و ساختمان است.
گروه خدمات نیز از زیر بخشهای عمده و خرده فروشی، فعالیتهای خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا، حمل و نقل، انبارداری، پست، اطلاعات و ارتباطات، فعالیتهای مالی و بیمه، مستغلات، کرایه و خدمات کسب وکار و دامپزشکی، اداره امورعمومی و خدمات شهری، آموزش، فعالیتهای مربوط به سلامت انسان و مددکاری اجتماعی و سایرخدمات عمومی، اجتماعی، شخصی و خانگی تشکیل شده است.
ظهر امروز یکشنبه ۲۶ خرداد، خانواده ساناز الله یاری، زندانی محبوس در زندان اوین، پس از خروج از سالن ملاقات زندان دچار سانحه شدند. به روایت شاهدان، در این سانحه خودرو زندان با پدر ساناز الله یاری تصادف کرد. پس از این اتفاق خودرو محل را ترک کرده و راننده به همراه خانواده الله یاری به بیمارستان شهدای تجریش رفته است. شاهدان این سانحه اعلام کردند میزان جراحات وارد شده به پدر ساناز الهیاری زیاد بوده و دست، پا و سر او دچار آسیبهای جدی شده است. مأموران امنیتی ۱۹ دی ماه ۹۷ ساناز اللهیاری و همسرش امیرحسین محمدیفر را بازداشت کردند. کمپین حقوق بشر در ایران روز دوشنبه ۲۰ خرداد گزارش کرده بود که ساناز اللهیاری به شدت بیمار است و با وجود درخواستهای خانوادهاش برای انتقال به بیمارستان به منظور معاینات تخصصیتر، تاکنون با این درخواستها مخالفت شده است.
دو کارگر شهرداری روز سهشنبه ۲۱ خرداد در دو حادثه جداگانه در اردبیل و آبادان جان باختند
دو کارگر شهرداری روز سهشنبه ۲۱ خرداد در دو حادثه جداگانه در اردبیل و آبادان جان باختند
دو کارگر شهرداری روز سهشنبه ۲۱ خرداد در دو حادثه جداگانه در اردبیل و آبادان جان باختند.
حادثه اردبیل روز سهشنبه ۲۱ خرداد اتفاق افتاد.
کارگر ۳۵ ساله شهرداری حین کار در اطراف چاه فاضلاب، به درون چاه سقوط کرد و جان باخت. به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا، پیکر نیمهجان این کارگر از چاه بیرون کشیده شد اما عملیات احیای قلبی بر روی او موثر نبود.
حادثه دوم در منطقه سه شهرداری آبادان و هنگامی روی داد که کارگری به نام باقر شناور در منطقه ذوالفقاری شهر آبادان مشغول به کار بود و توسط یک خودرو سواری زیر گرفته شد. این کارگر به بیمارستان منتقل شد اما در اثر شدت جراحات جان خود را از دست داد.
حوادث کاری منجر به فوت و جرح در ایران مکرراً رخ میدهد. در نشست سالانه سازمان جهانی کار قرار است به پاسخ حکومت ایران درباره شرایط بد ایمنی محل کار رسیدگی شود. بنا بر آمار رسمی، در یک دهه اخیر ۱۶ هزار کارگر در ایران جانشان را بر اثر این دست سوانح از دست دادهاند.
توکیو از مدارک آمریکا علیه ایران در حمله به نفتکشها قانع نشده است
یک منبع دولتی ژاپن اواخر روز یک شنبه به روزنامه ژاپن تایمز گفت که دولت توکیو از آمریکا درخواست کرده است شواهد محکمتری در زمینه دست داشتن ایران در حمله به دو نفتکش در دریای عمان ارائه کند.
براساس گزارش ژاپن تایمز، این درخواست پس از آن مطرح شد که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا بدون ارائه مدرکی ایران را عامل این حملات معرفی کرده است. وزارت دفاع آمریکا پس از اعاهای وزارت خارجه این کشور ویدئویی منتشر کرد که مدعی بود یک قایق نظامی ایران به یکی از این نفتکشها نزدیک شده و یک مین چسبنده عمل نشده را از بدنه این کشتی جدا کرده است.
واشنگتن این ویدئو که کیفیت آن بسیار پایین است را به عنوان مدرک خود علیه ایران ارائه کرده است.
این منبع ارشد دولت ژاپن در واکنش به اینموضوع گفت: «اما مقامات دولت توکیو قانع نشدهاند. توضیحات آمریکا کمکی به حدس و گمانهای ما نکرده است.»
این مقام ژاپنی که نخواسته نامش فاش شود در ادامه افزود:دولت ما از طریق کانالهای مختلف به دنبال شواهد محکم است از جمله «تارو کونو» وزیر خارجه در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود در روز جمعه این درخواست را مطرح کرده است.
روزنامه ژاپن تایمز با اشاره به اتهامات وزارت خارجه آمریکا علیه ایران به نقل از یک «منبع نزدیک به آبه شینزو نخست وزیر ژاپن» گزارش داد که «اینها ثابت نمیکند که ایران در پشت حملات بوده است.»
این منبع نزدیک به آبه همچنین گفته؛ «حتی اگر آمریکا آن را تایید کند ما نمیتوانیم به راحتی بگوییم که به آن باور داریم.»
«یک منبع وزارت خارجه ژاپن» نیز در این زمینه گفته: «اگر داشتن تخصصهای پیچیده دلیلی بر این باشد که نتیجه گیری کنیم حمله کار ایران بوده است پس میتوانیم بگوییم که آمریکا و اسرائیل نیز میتوانند آن را انجام دهند.»
«کئیچی ایشی» وزیر حمل و نقل ژاپن نیز روز جمعه، یک روز پس از حادثه، در یک نشست خبری گفت: «ما هنوز نفهمیدهایم چه کسی این حمله را انجام داده و چرا انجام داده است».
حمله به این دو نفتکش درحالی انجام شد که آبه شینزو نخست وزیر ژاپن در یک دیدار مهم از ایران و با هدف کاهش تنشهای موجود در غرب آسیا بود.
تانکر ژاپنی در حال حمل 25 هزار تن متانول از عربستان سعودی به مقصد سنگاپور بود که در دریای عمان، در معرض انفجار قرار گرفته است.
همچنین رئیس شرکت کشتیرانی ژاپنی که نفکتش آن در دریای عمان دچار سانحه شده است، گفته دو «شیء پرنده» در روز پنجشنبه به نفتکش ژاپنی در دریای عمان صدمه زده، اما خسارتی به محموله متانول وارد نشده است.
اظهارات «یوتاکا کاتادا» رئیس شرکت «کُکوکا سانگیو» نیز با ادعای آمریکاییها در زمینه استفاده از مینهای چسبنده در حمله به این نفتکشها در تناقض است و ادعای آمریکاییها را زیر سوال برده است.
منابع خبری صبح پنجشنبه (۲۳ خرداد) از وقوع دو انفجار مهیب در دریای عمان خبر داده بودند. شبکه خبری «العالم» به نقل از «منابع محلی عمان» اعلام کرده بود که این دو انفجار به صورت پیاپی رخ داده و دو نفتکش بزرگ حامل نفت خام هدف حمله قرار گرفتهاند.
واکنش رسانههای امارات و عربستان به دیدار شیخ تمیم و روحانی
رسانههای اماراتی و سعودی به دیدار امیر قطر و رئیسجمهور ایران واکنش خشمگین نشان دادند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از تسنیم، روزنامه البیان امارات در مطلبی توهینآمیز با عنوان «قطر و ایران، روابط ویژه و توطئههای مشترک علیه ثبات»، به دیدار حسن روحانی رئیس جمهور ایران و شیخ تمیم بن حمد آلثانی امیر قطر در حاشیه اجلاس بینالمللی در بیشکک قرقیزستان با عنوان کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا واکنش نشان داد و خشم خود را از آن ابراز کرد.
این روزنامه در خصوص این دیدار نوشت: قطر به تحرک زیر چتر ایران در سایه تنشهای روزافزون و شدید در منطقه در پی حملات مکرر به نفتکشها و تأسیسات نفتی از سوی ایران و ابزارهایش ادامه میدهد.
البیان دیدار دکتر روحانی و امیر قطر را به عنوان توطئههای مشترک علیه ثبات منطقه خواند و اظهارات روحانی مبنی بر تمایل ایران برای تقویت بیش از پیش روابط با قطر را به باد انتقاد گرفت..
این روزنامه افزود، قطر خواهان ادامه بحران با کشورهای عربی بهمنظور ادامه سیاستهای توطئهآمیز خود با ایران است.
پیش از این در خبرها آمده بود که شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر در دیدار با حسن روحانی رئیس جمهور ایران در دوشنبه اظهار داشت که قطر بر این اعتقاد است که حل تمام اختلافات در منطقه تنها از طریق گفت وگو، همکاری جمعی و پیگیری راه های سیاسی امکان پذیر است.
امیر قطر همچنین اظهار داشت:«دوحه برای توسعه روابط خود با تهران در همه حوزه های مورد علاقه، آماده است».
یک گروه مسلح افراطی اسلامی جدید عامل حمله به دو نفتکش بوده است
پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی آفاق در گزارشی به قلم مقاله نويس خود شادیه عزیز بن یوسف، نوشت: در پي اظهارات طلب ابوعرار عضو سابق کنست (پارلمان رژیم اسرائیل) در مورد دست داشتن اسرائیل در حمله به نفتکشها در بندر فجیره، اطلاعات جدیدی درز کرده است مبني بر اينکه اسرائیل چگونه با کمک کشورهایی دیگر در خلیج (فارس) توطئه ای جنون آمیز را برای ضربه زدن به امنیت منطقه و خلیج (فارس) طرح ريزي کرده است.
مقاله نويس شبکه تلويزيون آفاق به نقل از یک منبع آگاه افزود در یکی از کشورهای برادر که خواست نامش فاش نشود، اخیرا نشست هایی مشورتی بین مسئولانی از رژيم اسرائیل و امارات برگزار و در خصوص تشکیل یک گروه مسلح جدید توافق شده است که این گروه، افکار افراطی به ظاهر اسلام گرایانه را داراست و ماموریت های خرابکارانه در اقیانوس آرام، دریای عمان و بخشهایی از جنوب آسیا به آن محول می شود. هسته های این گروه جدید را، اعضای سابق سازمان القاعده در یمن موسوم به «پایگاه جهاد در جزیره العرب» و اعضای داعش که توانستند از جهنم عراق و سوریه فرار کنند ، تشکیل می دهند. این گروه جدید می تواند حملاتی را در دریای عمان و اقیانوس هند انجام دهد اما فرماندهی این گروه در صحرای حضرموت یمن مستقر است و زیر نظر مستقیم موساد و سرویسهای اطلاعاتی کشورهای دیگری در منطقه فعالیت می کند.
شادیه عزیز بن یوسف خاطر نشان کرد بر اساس اطلاعاتی که به دست ما رسیده است، این گروه هشت ماه پیش تشکیل شد و اعضای آن در پایگاههای نظامی اسرائیل در اریتره و پایگاههای دیگر عربی و اسرائیلی در سراسر جهان آموزش دیدند.
این گروه مسلح، توانایی انجام حملات در خشکی و دریا را دارد و اعضای آموزش دیده آن به 175 نفر رسیده است که 80 نفر آنها برای القاعده در حضرموت و البیضاء یمن جنگیده بودند.
به گفته این منبع، طحنون بن زاید مشاور امنيت ملي امارات شخصا در نشست هایی که با موساد برگزار شده بود حضور داشت. نام سران این گروه در مقاله های بعدی و پس از تکمیل اطلاعات و تحقیقات فاش خواهد شد.
تحليلگر شبکه تلويزيوني آفاق در پايان افزود بار دیگر باید تاکید کنم که تلاشهای زیادی از طرف اسرائیل و برخی کشورهای خلیج (فارس) برای ایجاد فتنه و به آتش کشیدن منطقه و وارد کردن آن به جنگی بیهوده در جریان است و متاسفانه برخی از کشورها بدون تفکر درباره اینکه چه بلایی بر سر منطقه خواهد آمد در این چارچوب بازی می کنند. چند روز پیش، دو نفتکش در دریای عمان مورد هدف قرار گرفت که بر اساس گزارش ها، این گروه شبه نظامی، نفتکش ها را هدف قرار داده اند.
عبور از تولید 300کیلوگرم اورانیوم غنی شده آغار شد/بی عملی بیشتر اروپا ؛ گزینه ها را شدیدتر می کند!
بهروز کمالوندی معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ظهر امروز (دوشنبه) در نشستی خبری در محل تاسیسات آب سنگین اراک (خنداب) در جمع خبرنگاران به تشریح آخرین اقدامات فنی سازمان انرژی اتمی در راستای اجرای بیانیه اخیر شورای عالی امنیت ملی در توقف برخی تعهدات برجامی پرداخت.
وی در ابتدای این نشست خبری گفت: امروز وضعیت صنعت هستهای بعد از بیانیه اخیر ابلاغ شده به سازمان انرژی اتمی و پیشرفتهای حاصله در تاسیسات آب سنگین اراک را تشریح خواهیم کرد.
کمالوندی با اشاره به تصمیمات اخیر شورای عالی امنیت ملی عنوان کرد که از زمان چهار برابر شدن ظرفیت، تولید اورانیوم 3.67 درصد افزایش یافته است. از امروز به مدت ۱۰ روز (شش تیر) از سقف ۳۰۰ کیلو اورانیوم عبور خواهیم کرد.
وی درباره آب سنگین تولیدی در تاسیسات آب سنگین اراک هم گفت: ممکن است در سنوات آینده میزان استفاده از آب سنگین در داخل افزایش یابد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد که منتظر تصمیم مقامات کشور برای گام دوم هستیم، البته فرصت برای اروپاییها وجود دارد. ایران دیگر برای دیدن عمل آنها صبر نخواهد کرد.
وی تاکید کرد، ذخایر ایران با شتاب بیشتری روند افزایشی خواهد داشت، اگر برای آنها [اروپاییها] حفظ برجام مهم است، باید تلاش کنند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه این اقدامات ایران در راستای پاراگراف ۳۶ و ۲۶ برجام است، خاطرنشان کرد: به مجردی که تعهداتشان را اجرا کنند اقدامات به قبل بازخواهد گشت.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: هم طراحی قبلی رآکتور اراک مدنظر است و هم بازطراحی آن. اگر بدعهدی صورت بگیرد ایران لولههای کالندریا را دارد و رآکتور قبلی قابل احیاست.
وی ادامه داد: الان طراحیها تمام شده ودر مرحله تهیه ماشینآلات هستیم، اگر [طرفهای برجام] صادق باشند و وظایفشان را انجام دهند شاید ترجیح این باشد که از رآکتور جدید به دلیل مزایای آن استفاده شود.
کمالوندی اضافه کرد: سناریوهای مختلف در اختیار مسئولان نظام قرار دارد. «اورهال» خوبی روی کارخانه آب سنگین انجام شده و آماده افزایش ظرفیت بیش از این است. اگر تا ۲ ماه و نیم آینده بازار نداشته باشیم ذخایر آب سنگین میتواند از ۱۳۰ تن هم بگذرد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین در خصوص افزایش میزان غنیسازی نیز اظهار داشت که سقف غنیسازی فراتر از ۳.۶۷ درصد میتواند ۳.۶۸ درصد باشد تا هر میزان دیگری، این بسته به تصمیم مسئولان کشور است.
کمالوندی همچنین بیان کرد: در شرایط بسیار خوبی برای حرکت با شتاب در صنعت هستهای هستیم. سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به تحریم شرکت تولیدکننده رادیودارو از سوی آمریکا آن را یک ترور خواند و گفت: خوشبختانه اتفاقی نیفتاد چون ما ظرفیت کافی برای تولید داریم.
او با بیان اینکه «انشاءالله در همه حوزههای صنعت هستهای پیشرفتهایی را داشته باشیم» تصریح کرد: «همه گوش به فرمان رهبری هستند و این صنعت نخواهد خوابید.»
کمالوندی درباره فراتر رفتن از سقف ۳.۶۷ گفت: دو سناریو وجود دارد. یکی این است که غنیسازی فراتر از ۳.۶۷ درصد را برای نیاز بوشهر تعریف کنیم که میشود ۵ درصد، یا برای رآکتور تهران تعریف کنیم که میشود ۲۰ درصد. سناریوهای مختلف در این خصوص دیده شده است.
وی گفت: آمریکا به چین فشاری آورده بود با این تخیل که اگر ایران رآکتور بازطراحی شده را نداشته باشد نیاز به آب سنگین ندارد. آمریکاییها در معافیتهای آخر گفته بودند آب سنگین را کسی نخرد. خوشبختانه چینیها که یکی دو هفته گذشته با آنها ارتباط داشتیم در روند خوبی با ما کار میکنند. طراحی را خودمان انجام میدهیم الان در مرحله تامین تجهیزات هستیم که اروپاییها میتوانند تامین کنند و این محک خوبی است اگر تاسیسات را بدهند.
کمالوندی افزود: ما خیلی از تجهیزات را میتوانیم خودمان تولید کنیم ولی اگر به ما بدهند با سرعت بیشتری کارمان را انجام میدهیم.
معاون صالحی تاکید کرد: اگر بخواهند در مسائل فنی سیاسیکاری کنند، ایران مسیر خودش را میرود.
وی گفت: ما تعهد داشتیم بیشتر از ۳۰۰ کیلو اورانیوم غنی شده ۳.۶۷ را تولید نکنیم ولی از امروز شمارش معکوس تا ۱۰ روز دیگر (ششم تیر) شروع میشود و از ۳۰۰ کیلو عبور میکنیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه اگر تا الان ایران صبر کرده به این دلیل بوده که حجت تمام شود، خاطرنشان کرد: این یک آزمایش مهم برای اروپاست؛ اگر تعلل بیشتر داشته باشد یا نمیخواهند که در حرفهایشان اینگونه نیست و یا اینکه نمیتوانند. به ضرر آنها است که آمریکا برای آنها تعیین تکلیف کند.
وی ادامه داد: در حوزه فنی گزینههای زیادی داریم و ایران در حال حاضر با شیب حرکت میکند. اگر اقدام جدی نشود شیب رو به بالا میرود و گزینههای شدیدتر در دستور کار است.
معاون سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره اینکه آیا در گامهای بعدی، ایران در همکاریهای داوطلبانه خود با آژانس درباره دسترسیها و بازرسیها تغییری خواهد داد گفت که ایران اجرای پروتکل الحاقی را داوطلبانه انجام میدهد. ایران مادامی در انپیتی حضور دارد، باید پادمان را اجرا کند.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آیا گام نهایی ایران خروج از برجام است؟ گفت: اگر این شرایط از سمت دو طرف ادامه یابد برجامی نمیماند که بخواهیم در آن بمانیم یا نمانیم.
کمالوندی همچنین گفت که ما نگرانی از گزارش آتی آژانس نداریم.
وی افزود: با ماشینهای فعلی زمینه تولید ۱۹۰ هزار سو را داریم. در سال ۱۵ برجام (۱۱ سال دیگر) امکان ظرفیت ۲۷۲ هزار سو را داریم و اگر ماشینهای جدید صحهگذاری شوند خیلی بیشتر از ۲۷۲ هزار سو امکان تولید داریم و اگر برجام کنار گذاشته شود سرعت خیلی کارها بیشتر خواهد شد. الان ماشینهای IR-6 تا ۹۰ درصد به وضعیت نهایی رسیده و ۷۰ تا ۸۰ درصد روی ماشین IR-8 کار شده است.
مدارک آمریکا علیه ایران قابل استناد نیست
عزیر آلغاشیان کارشناس مسائل سیاسی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشا تودی تاکید کرد: مدارک ارائه شده آمریکا درباره ایران غیرقابل استناد هستند.
وی در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره مدرکی که آمریکا ارائه کرده است و تصاویری سیاه و سفید از افرادی را در داخل یک شناور نشان میدهد چیست و چرا وزارت خارجه آمریکا که جنگ طلبان زیادی در درون آن است این مدرک را ارائه کرده اند؟ گفت: این سوال مهمی است. من به صراحت میگویم که لازم است به این موضوع رسیدگی شود. بله من گفتم که ایران میتواند انگیزه این کار را داشته باشد، اما نگفتم که واقعا این کار را انجام داده است. ما باید منصفانه عمل کنیم. ورود به مجموعه افراد مخالف ایران کار آسانی است. در حال حاضر فضای موجود سیاسی در درون دولت آمریکا به گونهای است که بدون وجود شواهد کافی ایران را مسئول این حمله میدانند. مدرکی، چون این تصاویر ویدئویی تنها گمانه زنی است و نمیتواند مدرک قابل تکیهای باشد. در حال حاضر شاهد مخالفتها در دولت آمریکا با میراث دوران اوباما در رابطه با ایران هستیم.
سنتکام تائید کرد؛ ایران همزمان با حمله به نفتکشها به سمت پهپاد آمریکا موشک شلیک کرد
سنتکام تائید کرد؛ ایران همزمان با حمله به نفتکشها به سمت پهپاد آمریکا موشک شلیک کرد
سنتکام تائید کرد؛ ایران همزمان با حمله به نفتکشها به سمت پهپاد آمریکا موشک شلیک کرد
ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا موسوم به «سنتکام» تائید کرد که جمهوری اسلامی ایران همزمان با حمله به نفتکشها در دریای عمان، تلاش داشت که یک پهپاد ایالات متحده را سرنگون کند تا مانع ثبت نقش سپاه در این حملات شود.
روز یکشنبه سنتکام در بیانیه خود به دو حمله اشاره کرد که یک مورد توسط حوثی های مورد حمایت ایران صورت گرفت که پهپاد آمریکایی هدف قرار گرفت اما مورد دوم همزمان با حمله به نفتکش ها در دریای عمان بود که تلاش جمهوری اسلامی ناکام ماند.
به نوشته سنتکام، ایران از یک موشک اس ای – ۷ برای سرنگونی پهپاد MQ-۹ آمریکا استفاده کرد تا مانع مشاهد حمله سپاه پاسداران به نفتکش «کوکوکا کوریجس» شود اما موشک ایران از حدود یک کیلومتری پهپاد آمریکا رد شد.
به نظر می رسد این پهپاد آمریکایی موفق به انجام ماموریت خود شد چون روز جمعه مقام های آمریکا تصاویری از حمله سپاه به این نفتکش را به عنوان مدرکی از نقش جمهوری اسلامی در حمله به نفتکش ها در دریای عمان تسلیم سازمان ملل کردند.
باقری: اگر برای جلوگیری از صادرات نفت خلیج فارس اراده کنیم، آن را با قدرت، کامل و آشکارا انجام می دهیم
سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در مراسمی گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز با دشمنانی بد عهد و بد اخلاق و فریبکار همچون آمریکا روبروست که از یک سو فشارها را بر جمهوری اسلامی افزایش میدهند و سوی دیگر دم از مذاکره میزند؛ یعنی راهبرد فشار فزاینده و توسعه یابنده و شعار مذاکره، تفاهم و توافق سر دادن که این راهبرد خطرناک از سوی دشمن است که ما با آن مواجه هستیم.
وی افزود: رژیم بعث عراق به رهبری صدام نیز در دوران جنگ تحمیلی بر ایران، شهرهای ما را بمباران جنگی و شیمیایی و موشک باران می کرد و همزمان شعار صلح نیز سر میداد.
سرلشکر باقری تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران امروز با یک صدام جدید به نام ترامپ با روش های پیچیده تر و خطرناک تر و عوام فریبان تر روبروست که به اذعان مسئولان آمریکایی در جنگ اقتصادی و جنگ روانی در طول تاریخ چنین فشاری به هیچ کشوری وارد نکرده اند و این فشار با هدف قرار دادن ایران بین دو گزینه جنگ و مذاکره است که نتیجه آن می تواند تسلیم ایران باشد، لذا به این دلیل جمهوری اسلامی گزینه مقاومت و دفاع انقلابی و فعال را انتخاب کرد و محکم پای آن نیز خواهد ایستاد.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به حوادث اخیر در خلیج فارس، خاطرنشان کرد: آمریکا و اذنابش فرافکنی هایی مرتبط با حوادث اخیر در خلیج فارس (انفجار در بندر الفجیره امارات و انفجار دو کشتی نفتکش در دریای عمان) را مبنای اتهام به ایران قرار داده است که آنها با این واقعیت آشنا بشوند که جمهوری اسلامی ایران چنانچه ارادهای مبنی بر جلوگیری از صدور نفت از خلیج فارس را داشته باشد، به دلیل قدرتمندی کشور و نیروهای مسلح آن اراده را به طور کامل محقق و به طور علنی و آشکار اعلام خواهد کرد و همچون آمریکایی تروریست، فریبکار و نا امن کننده جهان و اذناب منطقهای و بین المللی آن فریب کاری و پنهان کاری نخواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر به صورت هوشمندانه، دقیق و مستمر تمام حرکات دشمنان خود را زیر نظر دارد و رصد میکند، گفت: در صورت نیاز به صورت علنی، آشکار و پر قدرت و با شدت با دشمنان ملت و منافع ملی کشور برخورد و در منطقهای بسیار وسیع از آن دفاع خواهد کرد و هیچ ملاحظهای در قالب پنهان کاری و فریب کاری نخواهد داشت زیرا چنین ملاحظه ای را کشوری در دستور کار خود قرار می دهد که ضعف قدرت و توانمندی داشته باشد، لیکن امروز با لطف لایزال الهی ایران اسلامی در اوج قدرت و دشمنانش در نهایت ذلت هستند.
برگزاری ۵۰ هزار تجمع اعتراضی در فرانسه ظرف یک سال
وزیر کشور فرانسه یکشنبه اذعان داشت که در ماههای گذشته ۵۰ هزار تجمع اعتراضی در نقاط مختلف این کشور برگزار شده است.
به نوشته خبرگزاری «پرنسا لاتینا»، «کریستوف کاساتانر» وزیر کشور فرانسه در گفتوگو با نشریه «ژورنال دی مانچ» گفت که از ابتدای نوامبر (آذر) ۲۰۱۸، حدود ۵۰ هزار تظاهرات در پایتخت و بسیاری از شهرهای فرانسه از سوی معترضان موسوم به جلیقه زردها ثبت شد.
مخالفان برنامههای اقتصادی «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه از آذر گذشته و پس از اینکه دولت وی اعلام کرد که مالیات بر سوخت را افزایش میدهد، هر هفته در پاریس و شهرهای مختلف این کشور تظاهرات میکنند. اگرچه در ادامه اعتراضهای مردمی، دولت فرانسه وعده اصلاحات داد، اما معترضان همچنان با ادامه تظاهرات بر ناخرسندی خود از شرایط موجود تاکید دارند.
این تظاهرات همواره با خشونت پلیس همراه بوده و استقرار شمار بالای نیروهای امنیتی و استفاده از خشونت به زخمی شدن و نقص عضو شماری از معترضین منتهی شده است.
به نوشته خبرگزاری پرنسا لاتینا، جنبش جلیقه زردها با وجود فشارها موفق شده هر شنبه صدها هزار شهروند را در خیابانهای فرانسه گردهم آورد و بنابر اعلام وزارت کشور فرانسه، روز شنبه نیز تظاهراتی از سوی معترضان در شهرهای «پاریس»، «تولوز»، «مونپلیه» و «لیل» صورت گرفت.
آلمان حدود یک میلیارد دلار تجهیزات نظامی به عربستان فروخته است
به نقل از خبرگزاری آلمان، آخرین گزارش در خصوص صادرات تسلیحات آلمان نشان می دهد که این کشور در سال ۲۰۱۸ میلادی حدود یک میلیارد دلار تجهیزات نظامی به عربستان فروخته است.
این در حالی است که برلین پس از قتل «جمال خاشقجی» منتقد و روزنامه نگار سعودی در کنسولگری این کشور در استانبول برای مدتی صادرات تسلیحات به ریاض را متوقف کرده است.
تجهیزات نظامی فروخته شده به عربستان عبارتند از: قایقهای گشت زنی و تجهیزات رادار.
گفتنی است که در حال حاضر با توجه به ممنوعیت صادرات سلاح از آلمان به عربستان، برخی اقلام نظامی از این ممنوعیت مستثنی شدهاند.
طرح تحریم علیه«مادورو» و «اعضای ارشد دولت ونزوئلا» از سوی پنج کشور اروپایی
کشورهای اروپایی درحال بررسی اعمال تحریمها علیه «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا و چندی مقام ارشد این کشور هستند.
به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس» برخی از دیپلماتها و مخالفان دولت ونزوئلا از بررسی طرحی از سوی کشورهایی چون انگلیس، فرانسه، آلمان، اسپانیا و هلند در اعمال محدودیتهای مالی و مسافرتی علیه مقام های ارشد دولت ونزوئلا هستند.
بر اساس این گزارش، دو مقام مطلع در این زمینه اظهار داشتند که هنوز جمع بندی نهایی در این زمینه ایجاد نشده ، اما اجماع بزرگی برای تحریم اعضای ارشد نیروهای مسلح ونزوئلا چون «ولادیمیر پادرینو» وزیر دفاع و «خورخه رودریگز» وزیر ارتباطات ونزوئلا وجود دارد.
آمریکا و گروهی از متحدان این کشور سوم بهمن ماه سال گذشته در اقدامی غیرقانونی «خوان گوایدو» رهبر شورای ملی ونزوئلا را به عنوان رئیسجمهور خودخوانده این کشور به رسمیت شناخته و دولت مادورو را که تنها چند ماه پیش از آن با رأی بالای مردم ونزوئلا مجددا به ریاستجمهوری انتخاب شده بود، غیرقانونی اعلام کردند. این اقدامهای مداخله جویانه آمریکا و متحدان غربیاش با مخالفت ایران، روسیه، چین،کوبا، بولیوی، ترکیه و برخی کشورهای دیگر مواجه شده است.
به نوشته آسوشیتدپرس، در حالیکه یکی از مقامهای وزارت خارجه اسپانیا گفته که اولویت کنونی اعمال تحریمهای جدید نیست و تمرکز اصلی در حال حاضر بر گفتوگو در نروژ است، اما خبرها از نروژ محل برگزاری نشست بین مقامهای دولتی و مخالفان حاکی است که بعد از انجام دو دور گفتوگو ، برای انجام دور سوم گفتوگوها توافقی صورت نگرفته است. دولت سوئد نیز تایید کرده که قرار است هفته جاری میزبان مذاکرات میان قدرتهای بزرگ با طرفهای ونزوئلایی باشد.
مادورو در جمع هواداران مردمی
طرفداران مادورو دوشنبه گذشته تظاهراتی را در حمایت از برنامه کمک غذایی دولت برگزار کردند. این در حالی است که تحریمهای آمریکا مشکلاتی را برای واردات غذا توسط ونزوئلا ایجاد کرده است.طی روزهای گذشته کشتیهای انتقال مواد سوختی و غذایی به دلیل عملیات خرابکارانه هنوز نتوانستهاند به سواحل ونزوئلا برسند و مادورو اعلام کرده که به دنبال یافتن راه حلی برای این موضوع است.
چین: دخالت های خارجی در هنگ کنگ ریاکارانه و مغرضانه است
چین علیرغم مداخلات مغرضانه خارجی که در پشت صحنه اعتراضات هنگ کنگ قرار دارد به حمایت از رئیس اجرایی هنگ کنگ ادامه می دهد. چین دخالتهای خارجی در امور هنگ کنگ را مغرضانه و ریاکارانه خواند.
پکن همچنین اظهار داشت علیرغم تلاشهایی که برای تحت فشار گذاردن «کری لم»، رئیس اجرایی منطقه خودمختار هنگ کنگ به استعفا میشود به حمایت از وی ادامه خواهد داد.
اعتراضات ضد دولتی در هنگ کنگ به دلیل تصمیم دولت این کشور برای استرداد مظنونان به چین آغاز شد. کری لم روز شنبه اعلام کردهاست استرداد مجرمان به پکن را به تعویق انداخته است.
ترکیه: ایران و روسیه جلوی نیروهای بشار اسد را بگیرند
وزیر خارجه ترکیه بدون اشاره به حضور نظامیان کشورش در خاک سوریه بدون کسب اجازه از دولت قانونی دمشق گفت: ایران و روسیه جلوی نیروهای بشار اسد را بگیرند.
مولود چاوشاوغلو وزیر خارجه ترکیه امروز یکشنبه در سخنانی گفت: دیکته یا اعمال فشار آمریکا در زمینه اس -۴۰۰ را تحمل نمیکنیم.
وزیر خارجه ترکیه بی اشاره به حضور نظامیان کشورش در خاک سوریه بدون کسب اجازه از دولت قانونی دمشق و بر خلاف قوانین بین المللی در این خصوص ادامه داد: در قبال حملات نظام بشار اسد به نیروهای ارتش ترکیه نرمش نشان نداده و حق آن را کف دستش میگذاریم.
وی ادامه داد: حملات نظام اسد (به نقاط دیدبانی ترکیه در سوریه) را تحمل نمیکنیم چون مغایر توافق ترکیه و روسیه درباره ادلب است. ممانعت از حملات نیروهای اسد برعهده روسیه و ایران است، زیرا این دو کشور ضامن آن هستند.
روسیه ادعای بولتون درباره قرارداد دفاعی مسکو-کاراکاس را دروغ خواند
به نقل از راشا تودی، سفیر روسیه در ونزوئلا ادعای جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید را رد و تاکید کرد مسکو و کاراکاس اخیرا هیچ قراردادی در هیچ زمینهای امضا نکردهاند.
جان بولتون روز یک شنبه در حساب توئیتری خو مدعی شده بود که «نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا در حال هدر دادن منابع مردم این کشور است و درحالیکه هزاران نفر از مردن ونزوئلا در گرسنگی به سر میبرند، یک قرارداد دفاعی به ارزش 209 میلیون دلار در ماه مه با روسیه امضا کرده است.»
«ولادیمیر زمنسکی» سفیر مسکو در کاراکاس در واکنش به این ادعا گفت: «این هم یک جعل دیگر است که بولتون ظاهرا برای حفظ توهماتش درباره ونزوئلا و همچنین انتقاد از مسکو بیان کرده است.»
وی تاکید کرد که مسکو و کاراکاس اخیرا هیچ قراردادی امضا نکردهاند.
راشا تودی نوشت، آمریکا مکررا از روسیه خواسته است که از ونزوئلا خارج شود و همکاری با این کشور را متوقف کند. مسکو با رد این تهدیدات میگوید که همکاری با کاراکاس سالهاست در جریان است و در حال توسعه نیز است.
ولایمیر پوتین رئیسجمهور روسیه نیز اخیرا با تکذیب گزارشها مبنی بر تصمیم مسکو به ساخت پایگاه نظامی در ونزوئلا، گفت که حضور نیروهای روس در این کشور بر مبنای قراردادهایی است که پیشتر امضا شده است.
آمریکا و گروهی از متحدان این کشور سوم بهمن ماه سال 1397 در اقدامی غیرقانونی «خوان گوایدو» رهبر شورای ملی ونزوئلا را به عنوان «رئیسجمهور موقت» این کشور به رسمیت شناخته و ادامه دولت مادورو را که تنها چند ماه پیش از آن با رأی بالای مردم ونزوئلا مجددا به ریاستجمهوری انتخاب شده بود، غیرقانونی اعلام کردند.
با این حال تلاش آمریکا و متحدانش برای برکناری مادورو از قدرت به دلیل حمایتهای مردمی در ونزوئلا از وی تا کنون با شکست کاملمواجه بوده است.
یونان: اتحادیه اروپا ترکیه را تحریم کند
نخستوزیر یونان میگوید در برخورد با اقدام ترکیه مبنی بر حفاری در شرق مدیترانه، زمینه اتخاذ اقدامات تنبیهی از سوی اتحادیه اروپا از جمله اعمال تحریم فراهم است.
«الکسیس سیپراس» نخستوزیر یونان میگوید در همراهی با قبرس، دیگر همتایان خود از اتحادیه اروپا را به اتخاذ اقدامات تنبیهی علیه ترکیه از جمله تحریم ترغیب خواهد کرد.
وی افزود: اگر مشخص شود که ترکیه مشغول استخراج گاز از منطقه اقتصادی ویژه واقع در غرب قبرس است، آمادگی اتخاذ اقدامات لازم طی هفتههای پیشرو را داریم.
این در حالی است که امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز روز شنبه از ترکیه خواسته بود تا فعالیتهای این کشور در خصوص حفاری در منطقه ویژه اقتصادی قبرس به منظور یافتن گاز طبیعی را متوقف کند.
وی گفته بود اتحادیه اروپا در این خصوص ضعف نشان نخواهد داد.
اما رجب طیب اردوغان رئیسجمهوری ترکیه واکنشی تهدیدآمیز به هشدار مقامات اروپایی داشته است. وی دیروز یکشنبه تهدید کرد: اگر کسی سر بجُنباند، هواپیماهای ما نیز در صورت لزوم کنار کشتیهایمان قرار خواهند گرفت.
مکزیک ۷۹۱ نفر از مهاجران را بازداشت کرد
مقامات مکزیکی حدود ۸۰۰ نفر از مهاجران که سعی داشتند با چهار دستگاه کامیون وارد آمریکا شوند را بازداشت کرده اند.
به گفته دولت مکزیک این یکی از بزرگترین اقدامات علیه ورود مهاجران در ماههای اخیر بوده است. همچنین گارد ملی مکزیک در حال گشت زنی در مرزهای جنوبی این کشور است.
این مهاجران در ایالت شرقی وراکروز بازداشت شدند.
گذشته از آن جهت ادامه بازداشت مهاجران، مکزیک قول داده است ۶۰۰۰ نیروی گارد ملی این کشور در مرز این کشور با گواتمالا نیز حضور یابند.
این اقدام مکزیک در راستای مهلت ۴۵ روزه ترامپ به مقامهای مکزیکی برای ممانعت از ورود مهاجران از آمریکای مرکزی به آمریکا صورت میگیرد. در صورتی که مکزیک موفق به این اقدام نشود آمریکا تعرفه کالاهای مکزیکی را افزایش خواهد داد.
وزیر خارجه سوریه برای دیدار با مقامات چین وارد پکن شد
«ولید معلم» وزیر خارجه سوریه امروز (یکشنبه) برای سومین بار از آغاز بحران در سال ۲۰۱۱ راهی چین شد تا با مقامات رسمی این کشور دیدار کند.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) در خبر کوتاهی نوشت که این سفر بنا به دعوت «وانگ یی» وزیر خارجه چین صورت پذیرفته و هدف از این سفر گفتوگو با مقامات این کشور در خصوص روابط دوجانبه و راههای توسعه آن در تمامی زمینهها و همچنین بحث و تبادل نظر در خصوص آخرین تحولات سوریه، منطقه و جهان است.
«گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین چهارشنبه گذشته به رسانههای چینی گفته بود که «ولید معلم» برای بحث در خصوص روابط دو جانبه به خصوص موضوع سوریه از تاریخ ۱۶ الی ۲۱ ژوئن به پکن میآید.
چین هرچند در سطح روسیه و ایران حضور نظامی در سوریه ندارد اما از مدتها پیش خود را از بازیگران اصلی در روند بازسازی سوریه میداند. بهگونهای که «شی شیاون» فرستاده ویژه این کشور به سوریه در تاریخ دسامبر۲۰۱۷ و زمانی که هنوز درگیریها به شدت جریان داشت در مقابل خبرنگاران از آمادگی کشورش برای بازسازی سوریه و تشویق شرکتهای چینی برای حضور در این کشور سخن گفت.
در سپتامبر سال گذشته، ۲۰۰ شرکت چینی در نمایشگاه «Damascus International Fair» دمشق که با هدف جذب سرمایهگذاران خارجی برگزار شده بود شرکت کردند.
حضور گروه تلویزیونی آمریکائی با لباس تروریست ها در سوریه
یک گروه تلویزیونی از شبکه سی بی اس آمریکا با لباس اعضای گروههای تروریستی در سوریه و در میان آنها مشغول فعالیت رسانه ای است.
بر اساس اين گزارش، اخیراً به موازات تشدید درگیری ها در سوریه، برخی گروههای مسلح تحرکات عجیبی انجام می دهند و هیئت های سیاسی و دیپلماتیک و شخصیت های منطقه ای و بین المللی تحرکات پنهانی در این مناطق دارند. یک گروه از شبکه تلویزیونی سی بی اس آمریکا به مناطق تحت اشغال تروریست ها در شمال غرب استان حلب مشاهده شده اند که لباس نیروهای وابسته به گروه تروريستي جبهة النصرة را به تن داشتند. با توجه به این که این گروه تروریستی محسوب می شود، مشخص نیست مأموریت این گروه تلویزیونی چیست و براساس چه قانونی و به چه شکلی توانسته است به صورت غیرقانونی وارد خاک سوریه شود.
نضال قبلان سفیر سابق سوریه در ترکیه در این خصوص می گوید: این افراد با حضور در این مناطق که محل درگیری نیروهای ارتش سوریه و متحدانش با گروههای تروریستی است جان خود را به خطر انداخته اند… اگر یک گروه رسانه ای روسی یا سوری برای پوشش موضوع مرتبط با مکزیک یا هر موضوع دیگری مرتبط با دولت آمریکا اقدام می کرد چه روی می داد؟
قبلان افزود: سازمانی که این خبرنگاران به آن وابستگی دارند یا کشوری که این خبرنگاران از آنجا عبور کرده اند تا وارد خاک سوریه شوند مسئول جان این افراد خواهد بود. ورود آنها به خاک سوریه غیر قانونی است. ادعای آمریکا مبنی بر مبارزه با تروریستها قابل قبول نیست. آیا آمریکائی ها از سرنوشت یک خبرنگار فرانسوی که شش سال پیش به صورت غیرقانونی به حمص رفته بود و کشته شد عبرت نگرفته اند؟
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟