«سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر خارجه روسیه روز سهشنبه از تصمیم ایران برای کاستن از تعهدات خود ذیل برجام دفاع کرد و از همه طرفها خواست به تعهدات خود در این توافق عمل کنند.
به نوشته ایتارتاس، ریابکوف گفت که مسکو یأس طرف ایرانی از عدم توجه مناسب به درخواستهای فوری این کشور در خصوص برجام را درک میکند و با آن همنظر است. او یادآوری کرد که ایران به تمامی تعهداتش پایبند مانده و حتی در حال حاضر از لحاظ فنی محدودیتهای مشخصشده در توافق هستهای را رعایت کرده است.
«بهروز کمالوندی»، سخنگوی سازمان انرژی اتمی امروز دوشنبه (۲۷ خرداد) در نشستی خبری در محل تاسیسات آب سنگین اراک (خنداب) تصریح کرد که با شتاب گرفتن روند تولید اورانیوم غنیشده ۳.۶۷ درصد، ذخایر اورانیوم غنیشده کشور نهایتا تا ششم تیر از سقف ۳۰۰ کیلو عبور خواهد کرد.
ریابکوف مدعی شده که تصمیم ایران ماهیتی «اجباری» دارد، اما «بازگشتپذیر» است. او به بیانیه مقامهای آمریکایی که مدعی شدهاند تصمیم ایران، «اخاذی هستهای» است هم واکنش نشان داد و آن را محکوم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری دوشنبه تصمیم ایران برای عبور از سقف ذخائر اورانیوم را «اخاذی هستهای» توصیف کرد. او گفت واشنگتن از ایران میخواهد قوانین بینالمللی را رعایت کند. پیش از سخنگوی وزارت خارجه آمریکا «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید تصمیم ایران را «باجخواهی» توصیف کرده بود.
ریابکوف گفت: «اینکه واشنگتن بالاخره به یاد آورده که قوانین بینالمللی وجود دارند خودش تحول مثبتی است. حالا باید ببینیم چه کسی واقعاً این قوانین را نقض کرده است. برای ما روشن است که همکاران آمریکایی ما ضربهای ویرانگر به یکی از مهمترین دستاوردهای دیپلماتیک وارد کرده و با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ و ماده ۲۵ منشور سازمان ملل متحد تمامی تعهداتشان را نقض کردهاند. آمریکا با انجام این کار خودش را خارج از جامعه بینالمللی قرار داده و قوانین بینالملل را نادیده گرفته است.»
معاون وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنانش تهدیدهای دولت آمریکا مبنی بر تحریم سایر طرفها بابت همکاری با ایران در چارچوب برجام که به تأیید شورای امنیت سازمان ملل رسیده است را خلاف عقل سلیم توصیف کرد.
ریابکوف گفت: «آمریکا بایستی طبق قوانین بینالمللی فوراً تمامی تعهدات خودش ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را آغاز کند، تمامی تحریمهای احیاشده علیه ایران را بردارد و از مانعتراشی در اجرای توافقات توسط سایر کشورها پرهیز کند.»
وی اضافه کرد: «تهدیدهای آمریکا مبنی بر تحریم دیگران به دلیل اجرای قطعنامه شورای امنیت اسزمان ملل متحد خلاف عقل سلیم هستند. از همکاران آمریکاییمان میخواهیم بررسی کنند اقدامات کدام کشور باجخواهی محسوب میشود.»
دیپلمات ارشد روسیه در بخش دیگری از اظهاراتش از همه طرفها از جمله ایران خواست از برداشتن گامهایی که به پیچیدهتر شدن وضعیت موجود بر سر برجام منجر میشود خودداری کنند. وی گفت: «ما از همه طرفها از جمله ایران میخواهیم از برداشتن گامهایی با هدف پیچیدهتر کردن بیشتر اوضاع خودداری کرده و به یافتن راههایی برای ثبات بخشیدن به اجرای برجام کمک کنند.»
ریابکوف از جامعه بینالمللی به ویژه طرفهای باقیمانده در برجام خواست دوراندیشی سیاسی نشان دهند و در جهت دستیابی به اهداف این توافق حرکت کنند.»
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشتماه سال گذشته به مشارکت کشورش در توافق هستهای با ایران خاتمه داد و تحریمهای متوقفشده ذیل این توافق را علیه ایران احیا کرد.
به نقل از اسپوتنیک، «پاسکوالینو آنگیولیلو فِرناندز» (Pascualino Angiolillo Fernandez) دبیر شورای امنیت ملی ونزوئلا امروز سه شنبه در مصاحبهای اعلام کرد: آمریکا نقشه جدیدی را برای بی ثبات کردن اوضاع در ونزوئلا طراحی کرده است که میتواند نقض احتمالی تمامیت ارضی این کشور باشد.
دبیر شورای امنیت ملی ونزوئلا در این خصوص اضافه کرد: در چارچوب این طرح، آمریکا ۳ عنصر راهبردی را در نظر دارد و آنها در صدد هستند تا ضرباتی را به ۳ ستون اصلی در این کشور وارد آورد: مردم، دولت و تمامیت ارضی ونزوئلا.
گفتنی است ونزوئلا طی ماههای گذشته با تحولات سیاسی مهمی روبرو بوده است.
خوان گوآیدو رئیس مجلس ملی ونزوئلا ۲۳ ژانویه سال جاری میلادی به دنبال شورش طرفدارانش علیه دولت منتخب کاراکاس خود را رئیسجمهوری موقت این کشور اعلام کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز پس از سخنان گوآیدو با دخالت در امور داخلی یک کشور مستقل اعلام کرد: رئیس مجلس ملی ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور به رسمیت میشناسم.
آمریکا، کانادا، کلمبیا، برزیل، آرژانتین، شیلی، پرو و پاراگوئه ریاست جمهوری موقت گوآیدو را بهرسمیت شناختهاند. ترکیه، مکزیک، روسیه، چین، کوبا، سوریه، ایران و بولیوی نیز از «دولت قانونی» نیکلاس مادورو حمایت کردهاند.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در مصاحبهای با شبکه خبری «ایبیسی نیوز» که سهشنبه بخشهایی از آن منتشر شده گفته میداند که چه کسانی عامل انجام حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بودهاند.
ترامپ در این گفتوگو با رسانه آمریکایی تصریح کرده عراق دخالتی در حملات ۱۱ سپتامبر نداشته و سپس او بدون ارائه توضیحات بیشتر گفت «افراد دیگر» این حمله را انجام دادهاند.
در حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ افرادی که گفته میشود از اعضای گروه تروریستی القاعده بودند چهار هواپیمای مسافربری را ربوده و به اهدافی در داخل آمریکا حمله کردند. از میان ۱۹ فرد دخیل در این هواپیماربایی ۱۵ نفر تبعه عربستان سعودی بودند.
دو فروند از هواپیماهای مسافربری به ساختمان برجهای دو قلوی تجارت جهانی برخورد کردند، یکی از آنها به ساختمان پنتاگون در ایالت ویرجینیا برخورد کرد و هواپیمای چهارم بعد از تلاش مسافرها برای مقابله با افراد هواپیماربا در پنسیلوانیا سقوط کرد. نزدیک به ۳۰۰۰ نفر در این حادثه جان باختند. القاعده مسئولیت این حمله را به عهده گرفت.
دولت آمریکا بعد از این حادثه ابتدا به افغانستان و بعد از آن به عراق حمله کرد. دونالد ترامپ در مصاحبه با ایبیسی مداخلههای نظامی در این دو کشور بعد از حملات ۱۱ سپتامبر را جزو «بدترین» تصمیمهایی دانست که در تاریخ آمریکا گرفته شده است.
ترامپ گفت: «تصمیم برای رفتن به خاورمیانه وحشتناک بود. وحشتناک!. الان نزدیک به ۸ تریلیون دلار [در خاورمیانه] هزینه کردهایم. وقتی که میخواهیم جاده، بزرگراه، مدرسه یا چیزهای دیگر بسازیم همه دارند همیشه سر پول میجنگند. احمقانه است. بنابراین آن تصمیم احمقانه بود.»
وی در ادامه گفت: «به هر حال، عراق برجهای دو قلوی تجارت جهانی را پایین نیاورد. کار عراق نبود. کار افراد دیگر بود. من فکر میکنم میدانم کار چه کسانی بود. شما هم احتمالاً میدانید. ولی [راهاندازی جنگ در خاورمیانه] تصمیم وحشتناکی بود.»
ترامپ این اظهارات را در پاسخ به سوال مجری برنامه مطرح کرد که پرسید چرا او تا این حد از «کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی تمجید میکند.
او ابتدا گفت که «درباره خیلی آدمها» با لحن مثبت صحبت میکند، بعد گفت که عملکردش در قبال کره شمالی «فوقالعاده» بوده و بعد گفت که همه بعد از انتخاب شدن او به عنوان رئیسجمهور خیال میکردهاند بین آمریکا و کره شمالی جنگ درخواهد گرفت.
ترامپ در جریان رقابتهای درونحزبی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ نظراتی جنجالی درباره حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ مطرح کرد. او «بیل کلینتون» و «جورج دبلیو بوش»، روسای جمهور اسبق آمریکا را به کوتاهی در کشتن «اسامه بنلادن»، رهبر القاعده متهم کرد.
ترامپ در آن زمان گفت: «برجهای دو قلوی تجارت جهانی به این خاطر پایین آمد که بیل کلینتون فرصت داشت اسامه بن لادن را بکشد ولی این کار را ندارد. جورج دبلیو بوش هم شانس این کار را داشت ولی او هم به توصیه سیا گوش نکرد.»
ترامپ همچنین ادعا کرد بعد از فروپاشی برجهای دو قلو گروهی فریاد شادی سر دادهاند. او در یک ادعای دیگر گفت که این فریادهای شادی از حوالی نیوجرسی که «جمعیت عربتبار زیادی دارد» شنیده شده است.
به نقل از رویترز؛ مایک پنس معاون شدبدا مذهبی دونالد ترامپ گفت: ترامپ فردی است که به قول خود عمل می کند. او هر روز برای عمل به قول های خود مبارزه می کند. او به مردم آمریکا قول داده است و به قول های خود عمل می کند. او اعلام کرد که آمریکا را بار دیگر به شکوه و عظمت می رساند و این کار را انجام خواهد داد. این دقیقا همان کاری است که ما انجام داده ایم. ما این اقدامات را در کمتر از دو سال و نیم اخیر انجام داده ایم.
پنس افزود: اصلاحیه دوم قانون اساسی به موضوع داشتن سلاح مربوط می شود. این در حالیست که برخی از حزب دموکرات نظرات دیگری دارند.
وي افزود نامزدهای دموکرات به افزایش مالیات ها اعتقاد دارند. آنها به قوانین بیشتر توجه دارند. آنها به دنبال آزادی های کمتر هستند. امروز دموکرات ها به صراحت از سوسیالیسم حمایت می کنند. آنها به دنبال سیستمی اقتصادی هستند که میلیونها نفر را در سراسر جهان به فقر کشانده است. اما آزادی و نه سوسیالیسم می تواند به ما رفاه بیشتری بدهد. رئیس جمهور در سخنرانی سالیانه خود در کنگره گفت که آمریکا به یک کشور سوسیالیست بدل نخواهد شد.
به نقل از شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه گزارش داد نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد گفت: تروریست های تحریر الشام با سلاح های ساخت غرب به مناطق غیرنظامی سوریه حمله می کنند
واسیلی نبنزیا که در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد سخن می گفت، تاکید کرد: برخی از کشورها درباره آنچه در سوریه، باغوز و هجین می گذرد پیام هایی برای جامعه جهانی می فرستند که به هیچ وجه حقیقت ندارد.
وی افزود: همه تحرکات نظامی که در سوریه صورت می گیرد برای مقابله با اقدام های تحریک آمیز تروریست هاست.
تروریست های تحریر الشام به شلیک موشک و گلوله خمپاره ادامه می دهند و شهرهای امن را هدف قرار می دهند.
وی با تاکيد بر اين که تروریست های تحریر الشام از سلاح های ساخت غرب استفاده می کنند افزود تروریست ها، بیمارستان ها و مدارس را هدف قرار می دهند.
نبنزيا در ادامه گفت: نیروهای مسلح سوریه و روسیه صرفاً مکان هایی را هدف قرار می دهند که مطمئن باشند متعلق به تروریست هاست.
نماینده روسیه در سازمان ملل متحد گفت: نیروهای کلاه سفید که در کنار تروریست های جبهه النصره فعالیت می کنند, در حملات شیمیایی دست دارند.
وی گفت: اوضاع در اردوگاه الهول فاجعه بار است. ما می کوشیم که برای بهبود بخشیدن به اوضاع انسانی در اردوگاه الرکبان و الهول راه حلی ارائه کنیم.
«ولید المعلم» وزیر خارجه سوریه و «وانگ یی» وزیر خارجه چین روز سهشنبه در پکن با یکدیگر دیدار و درباره آخرین تحولات منطقه و تقویت روابط دوجانبه رایزنی کردند.
دو طرف پس از دیدار با یکدیگر نشست خبری مشترک در پایتخت چین برگزار کرده و در آن بر بازسازی سوریه و مبارزه با تروریسم تاکید کردند.
به گزارش سانا، ولید المعلم در این نشست خبری گفت که اولویت در بازسازی سوریه با کسانی است که در جنگ با تروریسم در کنار سوریه بودند.
وی با اشاره به حضور «غیر قانونی» نیروهای ترکیه در شمال سوریه افزود: نیروهای خارجی که به صورت غیر قانونی در سوریه حضور دارند، باید فورا اراضی این کشور را ترک کنند.
وزیر خارجه سوریه در ادامه به تنشهای جدید آنکارا و دمشق بر سر حمله ادعایی ارتش سوریه به مرکز دیدهبانی ترکیه در ادلب گفت که «ادلب استان سوریه است و گروههای تروریستی مستقر در آن به زودی نابود خواهند شد».
رئیس دستگاه دیپلماسی سوریه تاکید کرد که «ما به دنبال درگیری نیروهای سوریه و ترکیه نیستیم، اما با تروریسم در ادلب مبارزه میکنیم».
ولید المعلم گفت که ترکیه بخشهای از اراضی سوریه را اشغال کرده و در عین حال از گروههای تروریستی جبههالنصره و داعش حمایت میکند».
«ولید المعلم» معاون نخستوزیر و وزیر خارجه سوریه روز یکشنبه گذشته در راس یک هیات وارد پکن پایتخت چین شده بود.
سفر این مقام بلندپایه سوری به چین در حالی است که پکن از ابتدای بحران در سوریه از مواضع دولت بشار اسد رئیسجمهور سوریه دفاع کرد و در چند مورد به همراه روسیه علیه قطعنامههای ضد سوری در شورای امنیت سازمان ملل به استفاده از حق وتو متوسل شد.
بر خلاف بسیاری از کشورهایی که با آغاز بحران در سوریه تحت تأثیر آمریکا و غرب روابط خود با سوریه را قطع کرده بودند از جمله برخی کشورهای عربی، چین همچنان روابط خود با سوریه را حفظ کرده و سفارتخانه این کشور در دمشق نیز به فعالیت خود ادامه داد.
نقل از دیپلماتها نوشته است که روسیه و چین روز سهشنبه نشست کمیته تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره کره شمالی را به تعویق انداختند.
آمریکا که درخواست برگزاری این نشست را مطرح کرده، قصد دارد در این نشست برای توقف کامل صادرات نفت فرآوریشده به کره شمالی تلاش کند. واشنگتن مدعی است که پیونگیانگ از محدودیتهای تعیینشده در قطعنامههای پیشین شورای امنیت فراتر رفته است.
ایالات متحده هفته گذشته با همراهی شماری از متحدان خود، مدعی شد که در سال ۲۰۱۹ دستکم ۷۹ مورد تحویل نفت به کره شمالی صورت گرفته و میزان واردات نفت پیونگیانگ از سقف ۵۰۰ هزار بشکهای که دو سال پیش در یک قطعنامه شورای امنیت تعیین شد، گذر کرده است.
دولت آمریکا در تلاش بود تا اعضای شورای امنیت را به صدور بیانیهای ترغیب کند که در آن از همه کشورهای جهان خواسته میشد، فورا هرگونه تحویل نفت به کره شمالی را متوقف کنند.
اما از آنجا که کمیته تحریمهای شورای امنیت با اجماع عمل میکند و اعضا باید با برگزاری نشستهای آن موافق باشند، روز سهشنبه روسیه و چین اعلام کردند که این نشست فعلا باید به تعویق بیافتد. به گفته دیپلماتها، مسکو و پکن عنوان کردهاند که وضعیت کنونی صادرات نفت به کره شمالی با معیارهای تعیینشده در قطعنامه شورای امنیت همخوان است.
«واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل در این مورد گفته است: «ما به جزئیات بیشتری نیاز داریم، چون مانند همیشه آنها فقط اطلاعات کلی ارائه کردهاند.»
روسیه و چین سال گذشته نیز با همین استدلال از برگزاری نشستی مشابه ممانعت کردند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد از سال ۲۰۰۶ به بهانه مقابله با برنامه اتمی و موشکی کره شمالی، تحریمهای گستردهای علیه این کشور وضع کرده است. این تحریمها در چند مرحله و با تصویب قطعنامههای جدید، بیش از پیش تشدید شده است.
بر اساس یکی از این قطعنامهها که در سال ۲۰۱۷ تصویب شد، کشورها باید به صورت ماهانه میزان صادرات نفت خود به کره شمالی را به شورای امنیت گزارش دهد. بر اساس اطلاعات سایت سازمان ملل، چین و روسیه تنها کشورهایی هستند که صادرات نفت خود به کره شمالی را گزارش دادهاند. با این وجود، سال گذشته «نیکی هیلی» نماینده وقت آمریکا در سازمان ملل، روسیه را به «تقلب» متهم کرد و مدعی شد میزان نفت صادراتی مسکو به کره شمالی، بیش از مقدار گزارششده به سازمان ملل است.
تلاش واشنگتن برای بالا بردن فشار بر پیونگیانگ در حالی صورت میگیرد که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در ماههای گذشته بارها درباره دستیابی به توافق با کره شمالی ابراز امیدواری کرده است. او هفته پیش گفت نامهای «زیبا» از «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی دریافت کرده است.
سران آمریکا و کره شمالی تاکنون دو بار با یکدیگر دیدار کردهاند، با این وجود واشنگتن از کاهش تحریمهای پیونگیانگ خودداری میکند و همین امر مذاکرات دو کشور را عملا با بنبست مواجه کرده است. مقامهای آمریکایی میگویند رفع هرگونه تحریم، به خلع کامل سلاح اتمی کره شمالی منوط است. بر اساس یک گزارش جدید، مقامهای کره شمالی، سلاح اتمی را «شمشیر برنده» خود برای ایجاد بازدارندگی در برابر تهاجم خارجی میدانند و معتقدند در نبود این بازدارندگی، ممکن است مورد حمله قرار گیرند.
به نقل از تلویزیون الجزیره, جرمی کوربین رئیس حزب کارگر انگلیس خواستار تحقیق درباره شرایط مرگ مرسی شد.
کوربين از ترزا می نخست وزیر انگليس خواست از درخواست های سازمان ملل متحد در این زمینه حمایت کند.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟