رسانههایی چون آسوشیتدپرس، واشنگتن پست و نیویورکتایمز مدعی شدهاند که آمریکا در واکنش به سرنگونی پهپاد جاسوسی خود، سیستمهای کامپیوتری ایران را که مسئول کنترل پرتابگرهای موشکی هستند؛ هدف تهاجم سایبری قرار داده است.
ادعا میشود این حمله روز پنجشنبه و بعد از انصراف دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا از واکنش نظامی به سرنگونی پهپاد اتخاذ شده است.
۲ منبع آگاه به آسوشیتدپرس گفتهاند تهاجم سایبری تحت موافقت ترامپ صورت گرفته است.
حتی ادعا میشود اقدام سایبری که سیستمهای کامپیوتری سپاه پاسداران را هدف قرار داد؛ ازجمله گزینههای مطرح در واکنش به حوادث هفته گذشته دریای عمان بوده است.
گفتنی است ایران هنوز به ادعاهای مطرح شده از سوی رسانههای غربی واکنش نشان نداده است.
مقام آمریکایی: احتمال دارد پهپاد «گلوبالهاوک» وارد حریم هوایی ایران شده باشد
یک مقام ارشد آمریکا در توضیح درباره اینکه چرا رئیسجمهور این کشور حمله به نقاطی در ایران را لغو کرده اعتراف کرده این نگرانی در آمریکا وجود دارد که ممکن است پهپاد «گلوبال هاوک» وارد حریم هوایی شده باشد.
نشریه «آبزرور» این خبر را در بخشی از سرمقاله روز یکشنبه خود به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی که خواسته نامش پنهان بماند، فاش کرده است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرد یک فروند پهپاد تجسسی آمریکایی از نوع «گلوبالهاوک» را در حریم هوایی ایران هدف قرار داده و سرنگون کرده است. دولت آمریکا علیرغم این ادعا کرد که این پهپاد حین پرواز بر فراز آبهای بینالمللی هدف قرار گرفته است.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در یک سلسله توئیت جمعه ادعا کرد که قصد داشته به تلافی این اقدام به سه نقطه در ایران حمله کند، اما 10 دقیقه قبل از آغاز حملات آن را از بیم کشته شدن 150 ایرانی لغو کرده است.
ایران و آمریکا هر دو نقشهها و تصاویری درباره روایت خود از موقعیت مکانی و مختصات جغرافیایی شلیک به این پهپاد ارائه کردهاند. هفتهنامه آبزرور تصریح کرده مسیر پروازی ارائهشده توسط وزارت دفاع آمریکا از پهپاد «گلوبالهاوک» نادرست بوده است.
این رسانه در ادامه مینویسد: «ترامپ در توئیتها و مصاحبههایی ادعا کرده حملات را برای نجات جان انسانها متوقف کرده و اینکه یک فرمانده ایرانی بدون داشتن مجوز از سطوح بالاتر اقدام به شلیک به سمت این پهپاد کرده است. اما یک مقام ارشد دولت [آمریکا] که به شرط عدم افشای نام گفتوگو میکرد با بیان اینکه توقف حملات به دلیل «نگرانیهایی» صورت گرفته مبنی بر اینکه پهپاد مورد نظر، یا یک پهپاد دیگر و یا هواپیمای P-8A نیروی دریایی آمریکا «در مقطعی» به سمت حریم حوایی ایران منحرف شده، توصیف نزدیکتری از واقعیت ارائه کرد.»
آبزور در ادامه مینویسد: «این درجه از سردرگمی و بیکفایتی در عملیاتهای ارتش آمریکا نباید مایه تعجب باشد. آنطور که آمارهای ارائهشده توسط سازمان ملل متحد نشان میدهد در عراق و افغانستان، خطاهای سیستمی به خصوص از جانب نیروی هوایی آمریکا به از دست رفتن جهان هزاران غیرنظامی منجر شده است.»
چه کسی در لحظه آخر جلوی جنگ افروزی ترامپ را گرفت
نقل از نیویورک تایمز، یکی از مجریان فاکس نیوز در لحظات آخر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا را از صدور فرمان حمله به ایران منصرف کرده است.
به نوشته نیویورک تایمز، این فرد «توکر کارلسون» نام دارد. وی که از مجریان شناخته شده فاکس نیوز است به ترامپ گفته که حمله به ایران احمقانه است.
کارلسون همچنین به ترامپ گفته که جنگ طلبان همراه او واقعاً و از صمیم قلب در اندیشه منافع رئیس جمهور نیستند و اگر ترامپ جنگ با ایران را آغاز کند شانس پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ را از دست میدهد.
«نیویورک تایمز» در مطلب دیگری به نقل از یک منبع آگاه مینویسد یکی از مهمترین دلایلی که دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا از تصمیم ادعایی خود مبنی بر اقدام نظامی علیه ایران انصراف داد این بود که در داخل دولت واشنگتن از بابت اینکه مبادا پهپاد ساقط شده واقعاً حریم سرزمینی ایران را نقض کرده باشد؛ نگرانی وجود داشت.
گفتنی است آمریکا مدعی شده که پهپاد جاسوسی که روز پنجشنبه ساقط شد؛ حریم هوایی ایران را نقض نکرده و به اشتباه مورد حمله قرار گرفته است.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟