رئیس جمهور کوبا با انتقاد از رویکردهای تجاوزکارانه آمریکا گفت، تحت فشار و تهدید با واشنگتن مذاکره نخواهد کرد.
به نوشته وبگاه «گرانما آنلاین»، «میگل دیاز کانل» رئیس جمهور کوبا در توییتی گفت که هاوانا به وضوح سیاستهای تجاوزکارانه دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا علیه خود را نمیپذیرد.
رئیس جمهور کوبا در ادامه این توییت به سخنان «فیدل کاسترو» رهبر فقید این کشور اشاره کرد که گفته بود «افتخار،کشور و کرامت در مذاکره خلاصه نمیشود، همچنین استقلال، حق حاکمیت، تاریخ و شکوه هم مذاکره کردنی نیست.»
واشنگتن پس از ناکامی در سرنگونی دولت «نیکلاس مادورو» در ونزوئلا، بهدلیل حمایت کوبا از دولت قانونی ونزوئلا تحریمهای بیشتری را علیه این کشور اعمال کرده و خواستار توقف مراودات اقتصادی بین هاوانا و کاراکاس شده است. (جزئیات بیشتر)
بر اساس این گزارش، رئیس جمهور کوبا در توییت خود از اقدامهای اخیر آمریکا در تشدید محاصره اقتصادی، بازرگانی و مالی علیه این کشور انتقاد کرد.
دولت کوبا اخیر نیز در بیانیهای به مناسبت پنجاه و هشتمین سالگرد تهاجم نظامی آمریکا به کشورش (خلیج خوکها) با صدور بیانیهای بر عزم خود در مقابله با اقدامهای تهاجمی آمریکا و غلبه بر این کشور تاکید کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «دولت دونالد ترامپ، به خاطر استفاده بیشرمانه از دروغ به عنوان یک ابزار، در داخل و خارج معروف بوده و این یک عادت قدیمی امپریالیسم است.»
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه ای با شبکه ان بی سی اعلام کرد که آمریکا باید از عربستان پول بگیرد، چرا که کشور ثروتمندی است.
ترامپ گفت: محافظت از عربستان سعودی در ازای دریافت پول یکی از دلایل حضور آمریکا در غرب آسیا است و بر خلاف گذشته که واشنگتن در قبال این حفاظت چیزی دریافت نمیکرد، اما اکنون از این محافظت نفع مالی میبرد و عربستان سعودی ۴۰۰ میلیارد دلار از ما خرید میکند.
وی در ادامه به محتوای گفتگوی تلفنی خود با بن سلمان ولیعهد سعودی اشاره کرد و گفت: من با ولیعهد سعودی صحبت کردم. گفتگوی فوقالعادهای داشتیم. من گفتم این عملیات بسیار گرانی است. شما و دیگر کشورهایی که از آنها محافظت میکنیم، باید پول بدهید. و او قبول کرد.
ترامپ سپس از پاسخ به سوال مجری درباره قتل جمال خاشقجی روزنامهنگار منتقد عربستانی و همچنین آثار حملات عربستان به یمن امتناع کرد و مسئله یمن را به گردن ایران انداخت.
رئیسجمهور آمریکا در ادامه مدعی شد که مقصر اوضاع فعلی در یمن ایران است، ترامپ گفت: اگر دقت کنید، ایران است که به یمن میرود. آنها شروع میکنند به عربستان سعودی موشک شلیک میکنند. عربستان سعودی باید از خودش محافظت کند. بحث یک میلیون شغل، یا بیشتر است. آنها خریدهای کلانی میکنند، ۱۵۰ میلیارد دلار تجهیزات، که ما آنها را استفاده میکنیم. بر خلاف بقیه کشورها که پول ندارند و ما باید برای همهچیز به آنها کمک هزینه بدهیم، عربستان سعودی خریدار کلان محصولات آمریکایی است.
وی در ادامه مدعی شد که ایران روزانه افراد زیادی را میکشد و اگر آمریکا به عربستان سعودی سلاح نفروشد، آنها از روسیه و چین سلاح تهیه می کنند.
میخاییل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمان های بین المللی در وین امروز یکشنبه در پیام هائی توئیتری اعلام کرد: تحریم های جدید علیه ایران در راه هستند. آمریکا از درک این موضوع عاجز است که چنین تصمیماتی برجام را در خطر بزرگی قرار می دهد.
نماینده دائم روسیه در سازمان های بین المللی در این خصوص نوشت: آمریکا در حال خارج کردن ایران از توافق هسته ای از جمله نظام راستی آزمایی آن است. از نظر عدم اشاعه هسته ای، این اقدامات سیاست کاملاً غیرمسئولانه ای است.
میخاییل اولیانوف در ادامه افزود: نماینده آمریکا در امور ایران (برایان هوک) گفته است که تهران باید دیپلماسی آمریکا را با دیپلماسی پاسخ دهد. آمریکا کاملاً درست میگوید. تنها مشکل این است که سیاست آمریکا (تهدیدات، اعزام نیروها، تشدید تحریم ها) هیچ ارتباطی با دیپلماسی ندارد. به همین دلیل است که شرایط در خلیج فارس در حال بدتر شدن است.
به نقل از وال استریت ژورنال، ترامپ رئیس جمهور آمریکا با بولتون مشاور امنیت ملی خود و بیشتر مشاوران امنیتی ارشدش در مورد حمله به ایران مخالفت کرده است.
ترامپ به یکی از مشاوران امین امنیتی گفت: اینها میخواهند ما را به سمت جنگ سوق دهند و این تنفرآور است. ما به یک جنگ دیگر نیازی نداریم.
در این گفتگو ترامپ از اینکه یک فروند پهپاد بدون سرنشین آمریکا به قیمت ۱۳۰ میلیون دلار را از دست داده است اظهار تأسف کرد ولی اظهار داشت تعداد کسانی که تحت تأثیر تلفات مالی قرار میگیرند از تعداد رأی دهندگانی که به علت تلفات جانی متأثر میشوند کمتر خواهد بود.
هرچند بسیاری از مشاوران ارشد وی از یکسری اقدامات نظامی علیه ایران حمایت میکردند ولی ژنرال «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک آمریکا موضع محتاطانه تری را اتخاذ کرد که بسیار ترامپ را تحت تأثیر قرار داد.
او ضمن اینکه ژنرال دانفورد را مورد تقدیر قرار داد بولتون، مشاور امنیتی خود را که در پشت صحنه اقدامات نظامی علیه ایران است مورد سرزنش قرار داد و اظهار داشت: بولتون وظیفه خود را خوب انجام میدهد ولی معمولاً مواضع سخت و پر دردسری را اتخاذ میکند و اذعان داشت: شخصی که مهم است من هستم.
وی افزود: همه میگفتند من اشتباه میکنم. آنها میگویند من منفعلانه عمل میکنم ولی هیچیک از این اظهارات درست نیست و من فردی با عقل سلیم هستم.
پیشتر نیز ترامپ مدعی شده بود پس از آنکه بررسیها احتمال کشته شدن ۱۵۰ نفر در نتیجه اقدام نظامی آمریکا علیه ایران را نشان داد از این اقدام صرفه نظر کرده است.
گفتنی است روز پنجشنبه یک فروند پهپاد جاسوسی آمریکا بعد از تجاوز به حریم هوایی ایران بر فراز استان هرمزگان توسط سپاه پاسداران منهدم شد.
به نوشته وبگاه «اکاثیمرینی»، نیروهای مسلح یونان ترکیه را به «اقدامات تحریکآمیز» متهم و اعلام کردهاند برای برخورد احتمالی با تشدید اوضاع در شرق دریای مدیترانه یا اژه به حالت آماده باش درآمدهاند. این در حالی است که اتحادیه اروپا از ترکیه خواسته تا عملیات حفاری در منطقه را متوقف سازد.
به نوشته این وبگاه، بزرگترین نگرانی یونان مداخله احتمالی ترکیه در شرق منطقه «رودس» و جنوب «کاستلوریزو» است. آتن در سطوح سیاسی نیز تا به حال آنچه را که میتوانسته انجام داده و همچنان تاکید میکند که «رفتار تحریکآمیز» ترکیه بر ثبات در منطقه اثر میگذارد.
این در حالی است که «الکسیس سیپراس» نخست وزیر یونان نیز از بیانیه هفته گذشته اتحادیه اروپا در محکومیت اقدامهای ترکیه استقبال کرد.
بر اساس این گزارش، یونان و ترکیه بر سر مالکیت بر تعدادی از جزایر بین مرزهای آبی در دریای مدیترانه و اژه اختلاف دارند. این دو کشور سالهای گذشته یکدیگر را به نقض حریم هوایی یکدیگر متهم کردهاند و تنش میان یونان و ترکیه با وجود تلاشهای بینالمللی رفع نشده است.
این وبگاه یونانی به نقل از منابع موثق از «آماده باش طول تابستان جاری» ارتش این کشور برای مقابله با اقدام های ترکیه خبر داد و نوشت، با توجه به اعزام کشتیهای حفاری ترکیه به منطقه، عمدتا انجام رزمایشهای دریایی توسط نیروی دریایی یونان مدنظر است. با این حال، نیروی هوایی یونان نقش مهمی را در واکنش نشان دادن ایفاء خواهد کرد.
«ایوانگلوس آپوستولاکیس» وزیردفاع یونان نیز هفته گذشته در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا آتن میتواند بر حمایت نظامی از جانب اتحادیه اروپا یا ایالات متحده حساب باز کند، گفت که یونان باید برای مقابله با چنین سناریویی برنامه مستقلی داشته باشد.
ستاد کل نیروهای مسلح یونان چندی قبل از نقض حریم هوایی این کشور از سوی هواپیماهای ترکیه و رویارویی جنگندههای دو کشور بر فراز «دریای اژه» خبر داد.
به نقل از آناتولی، روند رای گیری انتخابات شهرداری استانبول که از ساعت ۰۸.۰۰ صبح امروز یکشنبه آغاز شده بود، ساعت ۱۷.۰۰ به وقت محلی پایان یافته و شمارش آراء شروع شد.
اصلی ترین نامزدهای این انتخابات «بنعلی ایلدریم» از حزب حاکم عدالت و توسعه و کاندیدای ائتلاف جمهور و «اکرم امام اوغلو» از حزب جمهوری خواه خلق و کاندیدای ائتلاف ملت خواهد بود.
بر اساس آخرین گزارش های خبرگزاری ها «اکرم امام اوغلو» از حزب جمهوری خواه خلق (مخالف اردوغان) در انتخابات استانبول به پیروزی رسیده است و «بنعلی ایلدریم» پیروزی را به او تبریک گفته است
«نجدت گوکچنار» از حزب سعادت و «مصطفی ایلکر یوجل» از حزب وطن نیز ۲ نامزد دیگر انتخابات شهرداری استانبول هستند.
سی و یک هزار و ۳۴۲ صندوق برای این انتخابات تعیین شده و ۱۰ میلیون و ۵۶۰ هزار و ۹۶۳ نفر واجد شرایط شرکت در آن هستند.
گفتنی است شورای عالی انتخابات ترکیه در ۶ ماه می با قبول اعتراض حزب حاکم عدالت و توسعه نتایج رایگیری ۳۱ مارس را باطل و برگزاری مجدد آن در تاریخ ۲۳ ژوئن را اعلام کرده بود.
دوستداشتن:
دوست داشتن در حال بارگذاری...
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟