به گزارش اسپوتنیک به نقل از «هیل»، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز 24 ژوئن، اعلام کرد که از اختیارات کافی برخوردار است تا بدون توافق کنگره، جنگ با ایران را آغاز کند.
ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا از اختیارات کافی برای آغاز عملیات جنگی علیه ایران برخوردار است گفت:«آری. من از چنین اختیاراتی برخوردار هستم. اما دولت تمام تصمیمات را به اطلاع کنگره می رساند. فکر می کنم آنها نیز این اطلاعرسانی را با ارزش می دانند».
ترامپ افزود خیلی به آغاز جنگ با ایران نزدیک بودیم، اما تصمیم گرفتم اینکار انجام نشود.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دوشنبه 24 ماه ژوئن،با صدور فرمان اجرایی جدید، تحریمهای جدیدی علیه ملت ایران وضع کرد تا به زعم خود ایران به میز مذاکره باز گردد.
ریابکوف: مسکو تحریم های آمریکا علیه ایران را محکوم می کند
استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا پس از امضای این فرمان در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت:«تحریمهای امروز بر نهاد رهبری ایران اعمال میشود.علیرضا تنگسیری (فرمانده نیروی دریایی سپاه) که به بستن تنگه هرمز تهدید کرده بود؛ امیر علی حاجی زاده (فرمانده هوافضای سپاه) که مسئول سرنگونی پهپاد آمریکایی است، محمد پاکپور (فرمانده نیروی زمینی سپاه) هم به این فهرست افزوده شدهاند.
همچنین رئیس جمهوری به من دستور داد که اواخر هفته، ظریف را هم به فهرست تحریم شدگان اضافه کنم.همانگونه که رئیس جمهوری گفت این اقدامات برای بازگرداندن ایران به میز مذاکره برای دسترسی به یک توافق جامع است. این اظهارات در حالی بیان شد که روز گذشته نشست بسته شورای امنیت درباره تجاوز پهپاد آمریکایی به حریم هوایی ایران بدون حضور نماینده ایران برگزار شد».
گفتنی است، روابط آمریکا و ایران پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ تیره تر شده است. رئیس جمهورآمریکا ایران را به برهم زدن ثبات در منطقه و حمایت از تروریسم جهانی متهم می کنند. رهبران ایران در پاسخ ضمن رد این اتهامات قول داده اند در برابر فشار واشنگتن تسلیم نشده و به دنبال کردن خط مشی سیاسی مستقل خود ادامه دهند.
در تاریخ 8 مه، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خبر خروج واشنگتن از توافقنامه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اعلام نمود. این توافقنامه موجب محدودیت در فعالیت های هسته ای ایران و جلوگیری از اقدامات یکجانبه آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا در تحریم های یک طرفه می باشد.
شورایامنیت: کشورهای منطقه حداکثر میزان خویشتنداری را نشان دهند
شورای امنیت سازمان ملل در نشست روز دوشنبه خود حملاتی که نفتکشها در آبهای دریای عمان را تهدید کرد محکوم کرده و این حملات را تهدیدی جدی برای امنیت منطقه توصیف کرد.
«جاناتان کوهن» سرپرست نمایندگی آمریکا در سازمان ملل گفت که سیاست واشنگتن در قبال ایران همچنان در چارچوب اقتصادی و دیپلماتیک با هدف بازگرداندن ایران به میز مذاکرات است.
وی که در کنفرانس خبری پس از نشست پشت درهای بسته شورای امنیت صبحت میکرد، افزود: به شورای امنیت درباره دلایلی که نشان میدهد ایران مسئول حمله به نفتکشهای تجاری در دریای عمان در دو ماه مه و ژوئن بوده توضیح دادیم.
«منصور العتیبی» نماینده کویت در سازمان ملل و رئیس دورهای شورای امنیت نیز پس از نشست گفت: اعضای شورای امنیت تمامی طرفهای مربوطه و تمامی کشورهای منطقه را به حداکثر میزان خویشتنداری و اتخاذ اقداماتی برای کاهش تنشها دعوت میکنند.
وی افزود: در نشست امروز شورای امنیت، رزماری دیکارلو معاون دبیرکل سازمان ملل متحد گزارشی از حادثه حمله به نفتکش ها در خلیج ارائه و تاکید کرد که دبیرکل سازمان ملل متحد به تلاش خود برای گفت و گو و رایزنی در منطقه ادامه می دهد.
دولت آمریکا از پنجشنبه هفته گذشته (۲۳ خرداد/۱۳ ژوئن) با ارائه شواهد مبهم ایران را به دست داشتن در ماجرای انفجار دو نفتکش در دریای عمان متهم کرد. وزارت دفاع آمریکا همچنین فیلمی منتشر کرده که مدعی است یک قایق ایرانی را در حال تلاش برای زودون مین از بدنه یکی از نفتکشهای سانحهدیده نشان میدهد.
ادله دولت آمریکا در دنیا با تردیدهای جدی مواجه شده و غیر از انگلیس از سوی سایر کشورها حمایت نشده است.
تجمع غارت شدگان کارد به استخوان رسیده کاسپین و ثامن الحجج
تجمع غارت شدگان کارد به استخوان رسیده کاسپین و ثامن الحجج مقابل بانک مرکزی با شعار: «ملت مگرچی خواستند احقاق حق را خواستند»، «این همه بی عدالتی هر گز ندیده ملتی»، «اموال مخفی کردید چه حقه ای تو کاره»، «حاصل کار کشور دزدی تو روز روشن»
هشدار فرانسه، انگلیس و آلمان به ایران
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که فرانسه، انگلیس، و آلمان دو روز قبل طی پیامی به ایران درباره عدم پایبندی به تعهداتش در قبال برجام هشدار دادهاند.
این در حالی است که آمریکا بار دیگر به بهانههای واهی تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در این باره گفت که فرمان اجرایی را امضا کرده است که به موجب آن تحریمهای سهمگینی علیه تهران اعمال خواهد شد که نهاد رهبری ایران را نیز شامل میشود.
رئیسجمهور آمریکا در حالی که در اتاق بیضی کاخ سفید فرمان اجرایی اعمال تحریمهای جدید علیه ایران را امضا میکرد، اظهار داشت: ما به افزایش فشار علیه ایران ادامه خواهیم داد. ایران هرگز نخواهد توانست به سلاح هستهای دست پیدا کند.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟