چهار پروازی که قرار بود از فرودگاه های الدمام، الریاض و جده به فرودگاه های ابها و جیزان انجام شود، لغو شد.
لغو این پروازها در پی حملات پهپادی جدید ارتش و کمیتههای مردمی یمن به این فرودگاهها صورت گرفت.
سرتیپ یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد یگان پهپادی یمن، با پهپادهای قاصف « 2K » مراکز نظامی مهم عربستان در فرودگاه منطقه ای جیزان را هدف قرار داد که به دقت به اهداف خود اصابت کرد و سبب توقف پروازها در این فرودگاه شد.
وی افزود عملیات نظامی ما در هدف قرار دادن فرودگاه هایی که برای اهداف نظامی علیه یمن به کار میروند، ادامه خواهد یافت.
بر اساس این گزارش، عملیات پهپادی شب گذشته ارتش و کمیتههای مردمی یمن همچنین سبب تعطیلی پروازها در فرودگاه ابها عربستان شد.
به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین, یک منبع نزدیک به دفتر نخست وزیری عراق از اعمال فشارهای آمریکا بر دولت عراق در مورد مبادلات تجاری ویژه بین بغداد و تهران خبر داد.
این منبع افزود آمریکا خواهان اطلاع از سازو کار پرداخت و تحویل منابع مالی بین دو کشور و چگونگی انجام آن از سوی بخش خصوصی عراقی شده است. بنا به ارزیابی آمریکایی ها سطح مبادلات تجاری بین دو کشور بسیار بیشتر از هزینه خرید برق و گاز از ایران است.
به نقل از رویترز، «جوزف بورل» (Josep Borrell) سرپرست وزارت خارجه اسپانیا امروز پنجشنبه اعلام کرد: توقیف این نفتکش در جبل الطارق بر اساس درخواست آمریکا از انگلیس به انجام رسیده است.
سرپرست وزارت خارجه اسپانیا در این خصوص گفت: از آنجائیکه این رویداد در اب های سرزمینی اسپانیا روی داده است، ما در حال بررسی توقیف این کشتی هستیم که مظنون به انتقال نفت خام به سوریه بود.
این در حالیست که اسپانیا آب های پیرامونی جبل الطارق را متعلق به انگلیس نمی داند.
گفتنی است، کمیسیون اروپا به عنوان نهاد اجرائی اتحادیه اروپا ساعاتی پیش در واکنش به اخبار منتشره پیرامون توقیف نفتکش حامل نفت ایران در جبل الطارق اعلام کرد که در این خصوص اطلاعی در دست ندارد.
این در حالیست که گاردین پیشتر مدعی شده بود که نیروی دریایی انگلیس یک نفتکش که ادعا می شود حامل نفت ایران به سوریه بود را توقیف کرده است.
«فابیان پیکاردو» (Fabian Picardo) رئیس منطقه جبل الطارق در این خصوص مدعی شده بود که نفتکش مذکور مظنون به حمل نفت خام برای سوریه بود که توقیف شد.
وی ادعا کرد که که این اقدام در ساعات اولیه امروز پنجشنبه توسط پلیس جبل الطارق و نهادهای گمرکی و با کمک نیروی دریای انگلیس صورت گرفته است.
دولت جبل الطارق نیز در بیانیهای مدعی است که براساس شواهد، نفتکش «گرِیس-١» (Grace 1) حامل نفت ایران برای تحویل به یک پالایشگاه در سوریه بوده است.
بر اساس اعلام این رسانه، بهانه این اقدام نقض تحریم های اتحادیه اروپا علیه دولت سوریه عنوان شده است.
گفتنی است، سوریه از اوایل مبارزه با تروریست های مصنوع محور غربی- عبری- عربی به بهانه های واهی تحت تحریم های اتحادیه اروپا قرار دارد.
وزیر خارجه کوبا تحریمهای جدید آمریکا علیه این کشور را محکوم کرد.
به گزارش راشاتودی، «برنو رودریگز» (Bruno Rodríguez) وزیر خارجه کوبا با انتشار پیامی توییتری، تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه کشورش را محکوم کرد.
وزیر خارجه کوبا در این خصوص نوشت: آمریکا حق ندارد اقدامات یکجانبهای علیه شرکت های کوبایی یا هر کشوری که با ونزوئلا تجارت می کند، اعمال کند. این نقض حقوق بینالملل و قوانین حاکم بر تجارت و نیز حمله به روابط کشورهایی است که دارای حاکمیت مستقل هستند.
گفتنی است، وزارت خزانهداری آمریکا دیروز چهارشنبه تحریمهایی را علیه شرکت «کوبا متالز» به دلیل ارتباط این شرکت با ونزوئلا اعمال کرده بود.
در بیش از 18 سال گذشته از زمان حمله نظامی آمریکا و متحدانش به افغانستان در اکتبر سال 2001 میلادی میلیاردها دلار صرف بازسازی اقتصاد ویران افغانستان شد اما همچنان اقتصاد این کشور تقریباً بطور کامل به کمکهای خارجی متکی است.
کمکها در افغانستان عمدتاً در سه منبع جریان دارد؛ بطور مستقیم از طریق صندوق بازسازی افغانستان، نهادها و سازمانهای که بطور غیرمستقیم با دولت مرتبط هستند مانند سازمانهای غیردولتی محلی و بینالمللی و در نهایت کانالهایی که خارج از نهادهای دولتی عمل میکنند مانند نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا و سازمانهای مردم نهادی که بودجهشان را خود تامین میکنند.
کمکهای مالی در افغانستان در دو حالت نظامی و غیرنظامی بوده و بیشتر کمکهای آمریکا به این کشور نیز مربوط به حفظ دستگاههای امنیتی افغانستان است. کمکهای غیرنظامی نیز برای پروژههای توسعهای، ایجاد زیرساختها، آموزش و توانمندسازی جوانان در اختیار سازمانهای غیر دولتی قرار میگیرد.
«بنیاد تحقیقاتی آبزرور» نوشت: مسئلهای که به آن توجه نمیشود سرنوشت مبالغی است که برای پروژههای توسعهای اختصاص داده میشود؛ این پروژهها عمدتاً به پیمانکاران خارجی و اغلب از کشور کمککننده داده میشود. 40 درصد از مبالغ کمک شده صرف حق مشاوره و سود شرکت میشود. هزینه استخدام یک کارشناس خارجی در افغانستان سالانه حدود 250 هزار دلار است و تقریبا 200 برابر میانگین حقوق یک کارمند دولت است.
سالانه در کنفرانسهای متعددی کشورهای مختلف حمایت خود از توسعه افغانستان را اعلام میکنند و کنفرانس ژنو یکی از بزرگترین و برجستهترین این گردهماییها است که کشورهای کمککننده خارجی به پرداخت میلیاردها دلار برای کمک از دولت افغانستان متعهد میشوند.
با این حال بررسی اطلاعات وزارت دارایی افغانستان نشان میدهد که در واقع کمتر از نیمی از این کمکها به دولت این کشور داده میشود و نیازهای جامعه افغانستان نیز بدرستی در نظر گرفته نمیشود. یکی از موارد عدم هماهنگی برای اختصاص بودجههای کمکی در حوزه کشاورزی افغانستان است؛ در حالی که حدود 80 درصد از مردم بطور مستقیم یا غیرمستقیم به این صنعت وابسته است تنها 400 تا 500 میلیون دلار از کمکها به این بخش اختصاص داده شده که کسری از دهها میلیارد دلاری است که در بخش بازسازی اقتصاد افغانستان هزینه شده است.
براساس این گزارش در رابطه با چگونگی مصرف این کمکها و اینکه در کجا هزینه میشوند نیز پنهانکاری وجود داشته و تصمیمگیری در باره تخصیص بودجهها نیز پشت درهای بسته صورت میگیرد.
حامی مجموع مبلغ متعهد شده برحسب میلیون دلار (2002-2011) مجموع کمک هزینه شده برحسب میلیون دلار (2002-2008) درصد هزینه
عربستان 220 76.9 34.95
بانک جهانی 2627.2 852.72 32.46
بانک توسعه آسیا 1740.58 547.8 31.47
چین 145.5 41 28.18
ترکیه 90 20.8 23.11
آمریکا 22.789 5022.9 22.4
هند 942.03 204.26 21.68
اسپانیا 253.29 25.6 10.11
«سیگار»: کمکهای مالی آمریکا به افغانستان سبب گسترش فساد در این کشور شد
این بنیاد تحقیقاتی میافزاید که افغانستان در چند دهه گذشته به این کمکها وابسته شده است و توقف آن اگرچه در کوتاه مدت به اقتصاد این کشور صدمه میزند اما در دراز مدت میتواند اثرات مثبتی داشته و سبب خودکفایی آن شود و کمکهای خارجی را عامل فساد گسترده در افغانستان دانست.
همزمان با فشارهای بینالمللی و درخواست سازمان ملل متحد جهت انجام تحقیقات فوری و جامع در حمله به مرکز نگهداری مهاجران آفریقا در پایتخت لیبی، سخنگوی نیروهای ژنرال «خلیفه حفتر»، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی به دست داشتن در این حمله اعتراف کرد.
رسانههای لیبی و شبکه الجزیره قطر شامگاه چهارشنبه (۱۲ تیر) اعلام کردند که «احمد المسماری»، سخنگوی نیروهای حفتر طی نشست خبری در شهر «بنغازی» تأیید کرد که حمله بامداد چهارشنبه به این مرکز کار نیروی هوایی تحت امر حفتر بوده است.
با این حال المسماری مدعی شد که این دولت نجات ملی لیبی به ریاست «فایز السراج» بود که آوارگان و مهاجران آفریقایی را به محل حمله منتقل کرده بود تا هدف حملات جنگندههای ژنرال حفتر قرار بگیرند.
این ادعای سخنگوی نیروهای ژنرال حفتر در حالی است که مرکز نگهداری مهاجران «تاجورا» واقع در شمال شهر طرابلس از ابتدا در نزد سازمانهای منطقهای و بینالمللی به این معروف بود که این محل مرکزی برای نگهداری مهاجرانی بود که میخواستند به صورت غیرقانونی و قاچاقی از لیبی به اروپا مهاجرت کنند. افزون بر این، سفرای کشورهای زیادی در لیبی در گذشته از این مرکز بازدید کردهاند.
سخنگوی نیروهای حفتر بعد از این اعتراف ابراز امیدواری کرده است که تحقیقات بینالمللی در حمله به تاجورا انجام شود.
نیروهای حفتر دیروز تهدید کرده بودند که حملت هوایی علیه مواضع دولت نجات ملی را از سر خواهند گرفت.
بر اساس آخرین آمار، ۶۰ تن در حمله جنگندههای حفتر به مرکز تاجورای طرابلس کشته و بیش از ۱۲۰ نفر زخمی شدهاند.
شهر طرابلس، پایتخت رسمی لیبی و محل استقرار دولت وفاق ملی از ۱۰ فروردین و به دنبال صدور فرمان تصرف این شهر از سوی ژنرال حفتر به صحنه درگیریهای خونین بین نیروهای متخاصم وابسته به این دو قدرت در لیبی شده است.
لیبی از سال ۲۰۱۱ و به دنبال سرنگونی دولت «معمر قذافی» توسط نیروهای معارض مورد حمایت ائتلاف پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، فاقد دولت مرکزی مقتدر بوده و تلاشهای داخلی و خارجی برای ایجاد دولت وحدت ملی همچنان بینتیجه مانده است.
:چاینا دیلی» در سرمقاله امروز (پنجشنبه) به اعتراضات اخیر «هنگکنگ» اشاره و مداخله دولتهای غربی را عامل ناآرامیهای این منطقه اعلام کرد.
در این گزارش آمده است: «ایدهپردازان دولتهای غربی بدون توجه به اینکه اقداماتشان در کشور به کشور آمریکای لاتین، آفریقا، خاورمیانه و آسیا به بدبختی و هرج و مرج منجر شده است، هرگز از تلاشهای خود برای مهندسی ناآرامیها علیه دولتهایی که تمایلی به آنها ندارند، دست برنمیدارند».
این گزارش ادامه میدهد: «آنها (کشورهای غربی) هماکنون همین مسیر مشابه را در قبال چین در پیش گرفتهاند».
این روزنامه چینی اقدام نیروهای غربی در تحریک ناآرامیها علیه دولت هنگکنگ را بعنوان «ابزاری برای اعمال فشار بر دولت مرکزی» محکوم کرد.
این گزارش ادامه میدهد: «رفتار خشن این آتشافروزان غربی، به لگدمال کردن حاکمیت قانون در هنگکنگ ترغیب و نظم اجتماعی این منطقه را تضعیف میکنند».
روزنامه چینی «گلوبال تایمز» نیز از اظهارات مداخلهجویانه «جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس در امور هنگکنگ انتقاد کرد و نوشت: «دیپلماسی انگلیس در قبال چین، هزینه رفتار او (هانت) را خواهد پرداخت».
وزیر خارجه انگلیس روز سهشنبه هفته جاری از نحوه تعامل نیروهای امنیتی چین با معترضان انتقاد کرده و گفته بود که اگر پکن به آزادیها در هنگ کنگ احترام نگذارد، باید منتظر پیامدهای جدی این رویکرد خود باشد.
به دنبال این اظهارات هانت، «گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین روز گذشته (چهارشنبه)، اظهارات وزیر خارجه انگلیس در حوادث اخیر هنگ کنگ را «مداخله شرم آور» خواند و گفت که لندن در دوران استعماری گذشته خود «خیالبافی» میکند.
برخی شهروندان هنگ کنگی از ۱۹ خرداد در اعتراض به تصویب لایحهای در پارلمان این منطقه خودمختار که اجازه استرداد نجرمان به دولت چین را میسر و تسهیل میکند، دست به تظاهرات زدند. معترضان تصویب این لایحه در پارلمان را خطری برای استقلال هنگکنگ میدانند. چین در مقابل تاکید دارد که این اعتراضات که بعضا خشونتآمیز نیز بوده، ناشی از تحریکات خارجی است.
هنگکنگ از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ تحت سیطره بریتانیا بود اما در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین با بریتانیا به جمهوری خلق چین پیوست. هنگ کنگ دارای بیش از ۷ میلیون نفر جمعیت است و یکی از مراکز مهم مالی در منطقه شرق آسیا و جهان به شمار میرود.
نقل از شبکه تلویزیونی راشا تودی، بر اساس نهاد برنامه جهانی غذای سازمان ملل 20 میلیون یمنی امنیت غذایی ندارند و نیمی از آنها در آستانه قحطی قرار دارند. با این وجود این نهاد به طور موقت ارسال غذا به مناطق تحت کنترل انصارالله را متوقف کرد که این موضوع سبب عصبانیت بسیاری از مردم یمن شده است. انصارالله اعلام کردند برنامه جهانی غذا به دنبال اهدافی سیاسی است.
در ادامه بخشی از بیانیه نهاد امور ملی بشردوستانه یمن پخش شد که در آن آمده بود: برنامه جهانی غذا مدتهاست که دیگر ماموریت های بشردوستانه خود را در یمن اجرا نمی کند. اقدامات آن تنها سیاسی شده است. این نهاد در جهت منافع عربستان سعودی، امارات متحده عربی و آمریکا عمل می کند.
در ادامه مجری شبکه گفت یکی از نگرانی های عمده انصارالله این است که کشورهای عمده کمک کننده به برنامه جهانی غذا از کشورهایی هستند که تسلیحات مورد نیاز ائتلاف سعودی را تامین می کنند. برنامه جهانی غذا همچنین خواهان ثبت اطلاعات هویتی میلیونها نفر از مردم یمن برای ادامه فعالیت خود شده است. این خطر وجود دارد که این اطلاعات به دست ائتلاف سعودی بیفتد.
در ادامه جاناتان شافی فعال ضد جنگ گفت: جنگ یمن همانند دیگر جنگ ها تنها برای برخی شرکت ها و کشورهای تولید کننده تسلیحات منفعت به همراه دارد. تنها راه برای توقف درگیریها در یمن توقف ارسال تسلیحات برای ائتلاف سعودی است. از طرف دیگر باید ارسال موادغذایی و دیگر اقلام ضروری برای مردم گرسنه و آواره یمن سرعت بیشتری به خود بگیرد. باید یک راه حل مسالمت آمیز ایجاد شود. ورود مواد غذایی به یمن موضوعی ضروری است. درخواست ثبت هویت 13میلیون نفر و از جمله افسران نظامی و سربازان در یمن برای دریافت کمک های غذایی از طرف برنامه جهانی غذا این خطر را به همراه دارد که این اطلاعات در اختیار ائتلاف سعودی قرار گیرد.
قایقی با دهها سرنشین در آبهای مدیترانه نزدیک به سواحل تونس دچار حادثه و غرق شد.
خبرگزاری رویترز پنجشنبه (۱۳ تیر) به نقل از هلال احمر تونس گزارش داد که قایق مذکور متعلق به مهاجرانی بود که قصد داشتند خود را به اروپا برسانند.
بر اسا این گزارش، طی ماه مه گذشته نزدیک به ۶۵ تن از افرادی که خواهان پناهندگی به اروپا بودند، در آبهای مدیترانه نزدیک به سواحل ایتالیا غرق شدهاند.
سازمان ملل متحده اخیرا طی گزارشی اعلام کرد که طی چهار ماه اول سال ۲۰۱۹، ۱۶۴ مهاجر به هنگام تلاش برای عبور از ساحل لیبی به جنوب اروپا غرق شدهاند.
فقدان دولت مرکزی مقتدر در لیبی از زمان سرنگونی «معمر القذافی»، این کشور به سکویی برای رسیدن به اروپا برای مهاجران در قاره آفریقا تبدیل شده است.
علاوه بر این، درگیریها بین نیروهای متخاصم در لیبی نیز منجر به قربانی شدن بسیاری از این مهاجران غیر قانونی شده است.
جنگندههای ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده موسوم به نیروهای «ارتش ملی لیبی» بامداد جمعه (۱۲ تیر) در حمله به مرکز نگهداری مهاجران غیرقانونی در پایتخت لیبی، ۶۰ نفر از آنها را کشته و بیش از ۱۲۰ نفر را زخمی کردند.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه با انتشار پیامی در توئیتر ضمن تاکید بر سیاستهای ضد مهاجرتی، نوشت: مهاجرانی که از وضعیت و شرایط زندگی در مراکز بازداشت و نگهداری در مرز مکزیک ناراضی هستند، باید در خانههای خود بمانند و به سوی مرز ایالات متحده نیایند.
این پیام رئیس جمهور آمریکا در شرایطی منتشر شده است که نمایندگان دموکرات و فعالان حقوق مدنی به شدت از وضعیت و شرایط مهاجران در مراکز نگهداری و بازداشت در مرز مکزیک ابراز نگرانی و ناراحتی کرده و خواستار تغییر سیاستهای دولت ترامپ در نوع برخورد با مهاجران خارجی در مرز مکزیک شدهاند.
فعالان مدنی و حتی برخی نمایندگان مجلس شرایط موجود در اردوگاه های مرزی مهاجران خارجی را کابوس وار ارزیابی کرده اند. مهاجرانی که در مراکز بازداشت و نگهداری تحت نظر هستند، با ازدحام جمعیت، کمبود مواد غذایی، آب و سایر نیازهای اساسی روبرو هستند.
به گزارش اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با صحبت در باره رجوع خوآن گویداو رهبر مخالفان ونزوئلا که بطور غیرقانونی خود را رئیس جمهور کشور اعلام کرد به خدا، گفت که خداوند در جواب «هیچگونه سیگنالی نفرستاد» و وی را «به قبول واقعیت» فراخواند.
ولادیمیر پوتین در کنفرانس مطبوعاتی در پایان مذاکرات با نخست وزیر ایتالیا در رابطه با اوضاع در ونزوئلا گفت:«آقای گوایدو رهبر اپوزیسیون وارد میدان شد سرش را بسوی آسمان بلند کرد و خود را رئیس جمهور نامید. بسیار خوب. اما خداوند به ما نگفت که واکنش او نسبت به این درخواست چه بود. هیچ سیگنالی دریافت نکردیم.
به این دلیل فکر می کنم باید به همین زمین خودمان بازگردد و از روندهای دمکراتیک و قوانینی پیروی کند که به یک مقصد می رسد: گفتگو و رجوع به مردم و انتخابکنندگان. باید در انتخابات شرکت کرد و آنجا مسائل پیشرفت آتی را حل و فصل کرد».
شایان ذکر است که اعتراضات گسترده علیه نیکلاس مادورو، رئیس جمهور فعلی ونزوئلا در تاریخ 21 ژانویه آغاز شد و در روز 23 ژانویه خوان گوایدو، رئیس پارلمان ونزوئلا خود را رئیس جمهور موقت این کشور اعلام کرد. در پی این حوادث کشورهای گروه لیما به غیر از مکزیک، آمریکا، آلبانی، گرجستان، سوئیس و سازمان کشورهای آمریکایی و تعدادی از کشورهای اروپایی از ریاست جمهوری موقت گوایدو حمایت کردند.
همچنین کشورهای روسیه، بولیوی، ایران، کوبا و نیکاراگوئه ، السالوادور، ترکیه، بلاروس و چین ضمن حمایت از مادورو، از طرفین درگیر خواستند از راه مسالمت آمیز به حل و فصل مسائل بپردازند و مخالفت خود را با دخالت خارجی در امور داخلی کشورها اعلام کردند.
«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی آمریکا در واکنش به توقیف نفتکش ایرانی توسط انگلیس در حساب توئیتری خود نوشت خبر عالی: انگلیس ابرنفتکش گریس ۱ را که با نقض تحریمهای اتحادیه اروپا در حال حمل نفت ایران به سوریه بوده، متوقف کرده است.
مشاور امنیت ملی ترامپ با غیرقانونی عنوان کردن مبادله نفت بین ایران و سوریه، مدعی شده که آمریکا با همکاری متحدانش اجازه بهرمند شدن تهران و دمشق را از چنین مبادلاتی نخواهد داد.
روز گذشته، نیروی دریایی انگلیس یک نفتکش حامل نفت ایران به سوریه را توقیف کرد.
در همین ارتباط، «فابیان پیکاردو» (Fabian Picardo) رئیس منطقه جبل الطارق مدعی شد که نفت کش مذکور مظنون به حمل نفت خام برای سوریه بود که امروز توقیف شد. وی ادعا کرد که که این اقدام در ساعات اولیه امروز پنجشنبه توسط پلیس جبل الطارق و نهادهای گمرکی و با کمک نیروی دریای انگلیس صورت گرفته است.
دولت جبل الطارق نیز در بیانیهای مدعی است که براساس شواهد، نفتکش «گرِیس-١» (Grace ۱) حامل نفت ایران برای تحویل به یک پالایشگاه در سوریه بوده است.
بر اساس اعلام این رسانه، بهانه این اقدام نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه دولت سوریه عنوان شده است.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟