ارزیابیهای نیروهای آمریکایی مستقر در کرهجنوبی نشان میدهد که موشک بالستیک قارهپیمای «هواسونگ-15» کرهشمالی میتواند هر نقطهای در خاک آمریکا را هدف قرار دهد.
بر اساس گزارش خبرگزاری «آناتولی»، بنا به ارزیابیهای اولیه انجام گرفته، موشک مذکور دارای بردی در حدود 12 هزار و 874 کیلومتر (معادل 8000 مایل) است.
بنا بر این گزارش، کره شمالی در تاریخ 29 نوامبر 2017 میلادی، یک فروند از این موشک را مورد آزمایش قرار داده بود.
طبق این ارزیابی که در نشریه «استراتژیک دایجست 2019» و از سوی فرماندهی نیروهای آمریکایی در کرهجنوبی منتشر شده، کرهشمالی همچنین دو نوع دیگر از موشکهای قارهپیما موسوم به «هواسونگ 13» و هواسونگ 14» در اختیار دارد.
بر اساس این گزارش، کرهشمالی در تاریخ 4 جولای 2017 میلادی، یک فروند موشک هواسونگ 14 را نیز آزمایش کرده بود.
این ارزیابی تأکید میکند که «در حالی که کیمجونگ اون (رهبر کرهشمالی) دستور به برچیده شدن سایتهای آزمایش موشکی و نیز تأسیسات آزمایش هستهای در پونگ-ری داده، اما هنوز اقدامات زیادی برای هدف نهایی خلع سلاح اتمی کرهشمالی باید صورت پذیرد.»
پیش از این نیز، مقامهای آمریکایی گفته بودند که موشکهای به تازگی آزمایش شده از سوی کره شمالی که بسیار شبیه به موشکهای «اسکندر» ساخت روسیه هستند، میتوانند از سامانههای دفاع موشکی آمریکا حاضر در منطقه عبور کنند.
کره شمالی سه فروند از این نوع موشک را در 4 و 9 مه (14 و 19 اردیبهشت) در شمال غربی این کشور آزمایش کرد. این موشکها با پرواز در ارتفاع پایین و بدون خروج از جو زمین ، قبل از سقوط به «دریای ژاپن» حدود 180 مایل پرواز کردند.
«گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین از «جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس، بهخاطر استفاده از «سخنان ناروا» درباره چین برای پیروزی در انتخابات نخستوزیری بریتانیا انتقاد کرد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، شانگ روز پنجشنبه در نشستی خبری گفت ادعای جرمی هانت در خصوص عدم تعهد چین به آزادیهای اساسی در هنگکنگ «بیشرمانه» است.
او گفت: «این (انتخابات نخستوزیری) در بریتانیا امری داخلی است. اما امیدوارم افراد خاصی در بریتانیا، از جمله آقای هانت، در خلال انتخابات بهصورت ناروا درباره چین صحبت نکرده و امیدوار باشند از آن برای جذب رأی در انتخابات یا جهت خدمت به آن استفاده کنند».
چندی پیش بریتانیا و چین از دوران طلایی روابط دوجانبه صحبت میکردند، اما پس از شروع اعتراضات در هنگکنگ رفتهرفته روابط بین دو کشور به تیرگی گرایید.
هنگ کنگ از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ تحت سیطره بریتانیا بود اما در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین با بریتانیا به جمهوری خلق چین پیوست. هنگ کنگ دارای بیش از ۷ میلیون نفر جمعیت است و یکی از مراکز مهم مالی در منطقه شرق آسیا و جهان به شمار میرود.
۱۹ خرداد، شهروندان هنگکنگی در اعتراض به تصویب لایحهای در پارلمان اعتراض کردند. این لایحه اجازه استرداد مجرمین به چین را میسر کرد؛ اما بهگفته معترضین موجب به خطر افتادن استقلال هنگکنگ میشد.
۲۵ خرداد ماه «کری لام» فرماندار هنگکنگ اعلام کرد در واکنش به نارضایتی عمومی گسترده مردم، لایحه پیشنهادی پارلمان را به مدت نامحدود به حالت تعلیق در خواهد آورد. اما این اقدام او موجب فروکش کردن خشم معترضان نشد.
هانت با بیان اینکه آزادیهای هنگکنگ در اعلامیهای مشترک، مورد احترام عنوان شده است، تهدید کرده بود: «انتظار داریم این توافق الزامآور به لحاظ قانونی، مورد احترام قرار گیرد و اگر غیر از این باشد عواقبی جدی خواهد داشت».
دولت چین نیز در پاسخ به تهدید «جرمی هانت» وزیر امور خارجه بریتانیا در خصوص هنگکنگ گفت لندن در رویای دوران استعماری به سر میبرد.
هانت در حال حاضر در تبوتاب رقابت با «بوریس جانسون» وزیر امور خارجه سابق بریتانیا بر سر تصاحب مقام نخستوزیری بهسر میبرد.
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز (پنجشنبه) در خصوص ادعاهای مطرح شده از جانب مقامات آمریکایی در رابطه با آمادگی انجام گفتوگو با ایران تأکید کرد، این گونه بیانیهها در شرایطی که واشنگتن هر روز تحریمها علیه ایران را تشدید میکند و از لحنی به شدت خصمانه علیه تهران استفاده میکند، چندان متقاعدکننده و قابل باور نیست.
اولیانوف در گفتوگو با خبرگزاری «ریانووستی» گفت: «آمریکاییها با استفاده از الفاظ سازنده توجهات را جلب کردهاند و این نخستین باری نیست که واشنگتن گفته آماده گفتوگو با ایران بدون هیچ پیش شرطی است اما در شرایط کنونی و با این حجم سابقه از لفاظیهای بشدت خصمانه، تحریمهای شدید و افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس چندان هم قابل باور نیست. اگرچه خود این عبارات و الفاظ کاملا درست و سازنده هستند».
نماینده دائم روسیه در آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنین با اشاره به نشست روز گذشته شورای حکام آژانس به درخواست آمریکا به منظور بررسی پرونده هستهای ایران تأکید کرد که این نشست نشان داد چهان مخالف افزایش تنشها در خصوص توافق هستهای ایران (برجام) است.
وی در ادامه تأکید کرد: «این نشست هر چند مطابق با دستورکار شورا برگزار نشد، اما از این جهت که فرصتی را فراهم کرد تا جهان باور واقعی خود را به نمایش بگذار مفید و سازنده بود… گرایش حاکم در میان اعضای این شورا مخالفت شدید با افزایش تنشها است و این بدون شک نتیجه مثبتی است.»
اولیانوف همچنین افزود: «قطعا برای آمریکا نیز بسیار مفید بود که هم نوایی صداها از جمله متحدانش را در درخواست برای عادیسازی اواضع و ممانعت از افزایش تنشهای بیشتر بشنود».
ایران روز یکشنبه هفته جاری (16 تیرماه)، همزمان با پایان یافتن مهلت ۶۰ روزه به کشورهای غربی برای عمل به تعهدات خود در برجام دومین گام برای کاستن از تعهدات خود ذیل این توافق را اعلام کرد.
به نقل از رویترز؛ کمیته قضائی مجلس نمایندگان آمریکا که حزب دموکرات، آن را هدایت می کند روز پنج شنبه به طرحي برای احضار ده ها شاهد شامل جارد کوشنر داماد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در تحقیقات مربوط به فساد و ممانعت از اجرای عدالت توسط ترامپ رای داد.
رای مثبت اعضاي اين کميته، به جرولد نادلر رئیس کمیته قضائي مجلس نمايندگان این اختیار را می دهد تا مشاوران فعلی یا پیشین ترامپ نظیر جف سشنز دادستان کل سابق آمریکا و جان کلی رئیس دفتر اسبق کاخ سفید را در این تحقیقات احضار کند.
این کمیته همچنین برای ارسال احضاریه در خصوص اسناد و شواهد مرتبط با سیاست های مهاجرتی ترامپ شامل جداسازی و بازداشت اعضای خانواده ها و «مدارای صفر» در برابر مهاجران رای داد.
بن رودز معاون مشاور امنیت ملی اوباما در واکنش به توییت ترامپ درباره ایران نوشت:»این کاملا دورغ است. آژانس بین المللی انرژی اتمی و جامعه اطلاعاتی خود ترامپ و مقامات نظامی (دولت او) همگی به پایبندی ایران (به توافق هسته ای) اذعان کرده اند. سیاست خارجی مبتنی بر دروغ نخواهد توانست حمایت بین المللی را جلب کند یا به واقعیت (موجود) بپردازد.
گفتنی است ترامپ در توییت خود ایران را متهم کرده بود که از مدت ها پیش مخفیانه سرگرم «غنی سازی» و نقض برجام بوده است.
به نقل از رویترز، مجلس نمایندگان آمریکا به تازگی طرحی را به تصویب رساند که براساس آن «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور این کشور ملزم به قطع حمایت نظامی از عملیاتهای ائتلاف سعودی در جنگ یمن شده است.
نمایندگان مجلس آمریکا در این طرح گفتهاند که عدم توجه به تلفات غیرنظامی در عملیات هوایی عربستان سعودی در جنگ یمن و همچنین نقش دولت عربستان در قتل خبرنگار منتقد، جمال خاشقچی از جمله دلایلی بوده است که کنگره طرح مذکور را برای مخالفت با حمایت آمریکا از عملیات تحت فرماندهی عربستان در جنگ یمن ارائه کرده است.
پیش از این، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، مخالفت با حمایت این کشور از عربستان در جنگ یمن را بهعنوان سیاستی اشتباه مورد انتقاد قرار داده بود.
پیشتر مجلس سنای آمریکا نیز طرح مربوط به قطع حمایت از عربستان در جنگ علیه یمن را به تصویب رسانده بود.
بر اساس این طرح، آمریکا باید ظرف ۳۰ روز به فعالیتهای خود در جنگ یمن و حمایت از عملیات عربستان سعودی در این جنگ خاتمه دهد.
این طرح در حالی در مجلس سنا و حال در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسیده است که سه ماه پیش نیز مشابه همین طرح در هر دو مجلس قانونگذاری آمریکا به تصویب رسید، اما در نهایت ترامپ آن را وتو کرد.
این طرح حال لازم است تا برای نهایی شدن به عنوان متمم به لایحه بودجه دفاعی آمریکا افزوده شود.
به نقل از شبکه تلویزیونی العالم؛ سامانه پدافند هوایی مستقر در پایگاه حمیمیم در لاذقیه سوریه با پهپادهایی که از سوی گروه های تروریستی بر فراز این پایگاه به پرواز درآمده بود, مقابله کرد. این سامانه همچنین با حملات موشکی تروریست ها مقابله و شماری از موشک ها را رهگیری و منهدم کرد.
به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین, ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در دیدار با ایوو مورالس همتای بولیویایی خود از طرح روسیه برای احداث نیروگاه هسته ای در بولیوی با هدف تقویت استفاده از انرژی صلح آمیز خبر داد.
دوستداشتن:
دوست داشتن در حال بارگذاری...
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟