به نقل از اسپوتنیک ترکی، روز گذشته 27 ژوئیه گروهی از اسلام کرایان افراطی ترکیه ای در بخش ساراچ خانه در محله معروف فاتح استانبول در حمایت از پناهندگان سوری تظاهراتی برپا کردند.
گروهی از ملی گرایان افراطی ترک نیز با حضور در محل برگزاری این تظاهرات شعار «ترکیه، ترک است و ترک خواهد ماند» سر دادند. در نتیجه میان طرفداران دو گروه درگیری ایجاد شد که با مداخله پلیس درگیری ها به اتمام رسید و معترضین پراکنده شدند.
اعضای انجمن اسلام گرای افراطی «اوزگو در» در اعتراض به تصمیم فرمانداری استانبول برای اخراج پناهجویانی که به صورت قانونی در این شهر زندگی نمی کنند، در محله فاتح استانبول جمع شدند.
با وجود برقراری شدید امنیت از طرف اعضای این انجمن و هم چنین حضور اصحاب رسانه های داخلی و خارجی، پناهجویان سوری در این تظاهرات اجازه حضور نیافتند. در انتهای این تجمع و زمانی که اعضای انجمن «اوزگو در» در حال قرائت قطعنامه پایانی بودند، گروهی از ملی گرایان افراطی ترک اقدام به دادن شعار کردند.
روزنامه سوزجو گزارش داد هنگامی که اعضای انجمن «اوزگو در» قصد مقابله با این گروه که شعار «ترکیه، ترک است و ترک باقی خواهد ماند» را می دادند داشت، پلیس مداخله کرد. پلیس استانبول جمعیتی را که شعارهای ملی گرایانه می دادند متفرق کرد و دو مرد و یک زن را بازداشت کرد.
فرمانداری استانبول دوشنبه 22 ژوئیه اعلام کرد که پناهندگان سوری، تا ۲۰ اگوست مهلت دارند این شهر را ترک کنند. فرمانداری استانبول در بیانیه ای گفت که از آغاز بحران سوریه، بیش از ۵۴۷ سوری در چارچوب نظام حمایت موقت در این شهر زندگی می کنند اما مهاجران غیرقانونی به ترکیه که تعداد آن ها بیش از ۳.۵ میلیون نفر است، دستگیر و از کشور اخراج می شوند. در این بیانیه تاکید شده سوری هایی که در مناطقی غیر از استانبول نام نویسی کرده اند به مناطق مربوطه منتقل می شوند، اما کسانی که ثبت نام نکرده اند از ترکیه اخراج می شوند.
در همین راستا «اکرم امام اوغلو» شهردار جدید استانبول تاکید کرد که در مجموع یک میلیون سوری در استانبول سکونت می کنند اما طبق ارقام وزارت خارجه تنها نام ۵۰۰ هزار سوری در این شهر ثبت شده اند.
سازمان دیدبان حقوق بشر در گزارشی مسئولان ترکیه را به کوچاندن آوارگان سوری متهم کرد. در این گزارش آمده است: ترکیه، آوارگان سوری را به اجبار وادار می کند اقرارنامه هایی را امضا کنند که در آن قید شده است به طور داوطلبانه خواهان ترک این کشور و بازگشت به سوریه هستند و سپس پس از این امضا آنها را با زور از ترکیه اخراج می کند.
در ادامه گزارش گفته شده است: ترکیه گمان می کند شهروندان سوری را به بازگشت داوطلبانه به کشورشان تشویق می کند اما آنها را در صورتی که موافق بازگشت به سوریه نباشند به حبس تهدید می کند.
دیدبان حقوق بشر خاطرنشان کرد که عملیات بازگرداندن اجباری و توام با زور آوارگان سوری بدین معنی است که دولت ترکیه آماده اعمال سیاست هایی است که بسیاری از آوارگان سوری را از حمایت محروم می کند.
به نقل از استریت تایمز، دولت هنگ کنگ تظاهرات و خشونتهای روز گذشته هنگ کنگ در منطقه یونگ لانگ را محکوم کرد و گفت پلیس مجبور به اتخاذ تصمیمات جدی خواهد شد.
دولت هنگ کنگ یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد » عمیقا از اینکه تعدادی از مردم با وجود ممنوعیت و اعتراض از جانب پلیس درتجمعات عمومی یون لانگ شرکت کردند، متاسفیم.
روز شنبه جمعیتی حدود ۱۰ هزار نفر در شهر یون لانگ تجمع کردند تا اعتراض خود به خشونتهای هفته گذشته توسط ۱۰۰ مرد سفید پوش را که با چوب و میله به مردم حمله کرده بودند را ابراز کنند.
تظاهرات روز شنبه در یون لانگ که از طرف پلیس غیرقانونی اعلام شده اما در نهایت به درگیری و خشونت در خیابانها و ایستگاه یون لانگ منتهی شد.
پلیس در بیانیهای نقض آرامش و نظمی عمومی از سوی معترضان به شکلی عامدانه را محکوم کرد و بر اتخاذ اقداماتی جدی علیه آن دسته از معترضان که دست به خشونت زدند، تاکید کرد. پلیس از بازداشت ۱۱ نفر که سن آنها بین ۱۸ و ۵۶ سال بود خبر داد.
روزنامه هندوستان تایمز چاپ هند در گزارشی به قلم «چیشیر گوپتا» در پایگاه اینترنتی خود نوشت: در پی سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران، نیروی هوایی هند در یک نمایش تجهیزات هوایی درباره توانایی پهپادهای آمریکایی ابراز تردید کرد.
این روزنامه هندی نوشت: سقوط پهپاد آمریکایی مدل گلوبال هاوک توسط ایران در منطقه خلیج فارس که ماه گذشته به وقوع پیوست باعث شده است بخش های نظامی هند و در راس آنها نیروی هوایی این کشور درباره خرید پهپادهای آمریکایی به علت قیمت بالای آنها و به علت سئوالات درباره توانایی های این پهپادها تجدیدنظر کنند.
بنوشته این روزنامه هندی قرار بود بخش های سه گانه نیروهای نظامی هند سی پهپاد آمریکایی را به قیمت شش میلیارد دلار خریداری کنند. البته بخش های سه گانه نیروهای مسلح هند هنوز نتوانسته اند وزارت دفاع این کشور را درباره خرید این پهپادها متقاعد کنند. قرار بود نیروی هوایی هند و ارتش این کشور هر کدام ده فروند پهپادهای مدل پردِیتور-بی خریداری کنند و نیروی دریایی هند هم قرار بود مدل های دوربرد و شناسایی این پهپادها را خریداری کند.
به گفته منابع نظامی در هند نیروی هوایی این کشور درباره توانایی های پهپادهای آمریکایی برای بکارگیری آنها در مناطقی مانند حریم هوایی بخش اشغال شده کشمیر توسط پاکستان، حریم هوایی خط واقعی کنترل و بر فراز حریم هوایی مرز مشترک میان هند و چین ابراز تردید کرده است. چون در هر دو طرف مرز رقیبان اصلی هند به سیستم های پیشرفته موشکی زمین به هوا مجهز شده اند.
نویسنده گزارش روزنامه هندوستان تایمز در ادامه نوشته است پهپادهای نظامی آمریکا با موفقیت در افغانستان، پاکستان، عراق و سوریه مورد استفاده قرار گرفته اند اما حریم هوایی این کشورها بطور کامل در کنترل آمریکا است. یک مقام نظامی گفته است پاکستان تنها کشوری است که از توانایی مقابله با این پهپادهای آمریکایی برخوردار است اما قبل از آن که بخواهد کوچک ترین اقدامی ضد این پهپادهای آمریکایی بر فراز حریم هوایی خود انجام بدهد صدها بار درباره عواقب آن فکر خواهد کرد.
بهترین مدل پهپادهای آمریکا موسوم به آر کیو فور گلوبال هاوک در روز بیستم ژوئن توسط ایران با سیستم موشکی اس سیصد بر فراز خلیج فارس ساقط شد.
نویسنده گزارش روزنامه هندوستان تایمز در ادامه نوشته است ابراز تردید بخش هوایی هند درباره توانایی های پهپادهای آمریکایی تاثیری بر مداخلات اخیر ترامپ در مساله کشمیر نداشته است و دولت نارندا مودی نخست وزیر هند هم تصمیم گرفته است تا صدای مزاحم ترامپ را درباره کشمیر خاموش کند و توجه خود را بر گسترش روابط با آمریکا در طول سالیان آینده متمرکز بکند.
یکی از عوامل دیگری که باعث شده است تا نیروی هوایی هند در طرح خود مبنی بر خرید پهپادهای آمریکایی تجدیدنظر کند قیمت بسیار بالای این پهپادها است. برای مثال قیمت یک پهپاد مدل پریدیتور بی حدودا صد میلیون دلار است و تجهیز آن به تسلیحات و امکانات موردنیاز مانند بمب های هدایت شونده لیزری و مسلسل ها حدود صد میلیون دلار دیگر هزینه در برخواهد داشت. این بدان معنا است که یک پهپاد با همه تجهیزاتش گرانتر از جنگنده های رافائل می شود که کاربردهای چندگانه دارند و به همه تجهیزات و تسلیحات هم مجهز هستند. در چنین شرایط ارتش هند ترجیح می دهد جنگنده های رافائل خریداری بکند که هم چندمنظوره هستند هم به انواع تسلیحات از جمله موشک های دوربرد و هوا به هوا هم مجهز هستند. ارتش هند هم به جای خرید پهپادهای گرانقیمت آمریکایی ترجیح می دهد که تانک های قدیمی مدل تی هفتاد و دو را با تجهیزات جدیدتری جایگزین بکند. نیروی دریایی هند هم بیشتر به تجهیزات جنگی روی آب نیازمند است تا پهپادهای مدرن و از طریق دستیابی به این تجهیزات می تواند قدرت خود را به عنوان یک ابرقدرت در منطقه اقیانوس هند و اقیانوس آرام تثبیت بکند.
در پی آن که یک جنگنده میگ بیست و یک هند در تنشی هوایی توسط یک اف شانزده پاکستانی ساقط شد اکنون نیروی هوایی هند بیشتر علاقمند به دستیابی به موشک های دوربرد هوا به هوا است و ارتش هم بیشتر خواهان تجهیز نیروهای خود به تجهیزات تهاجمی مانند تانک ها و توپخانه ها است تا در صورت لزوم بتواند در برابر رقیب غربی واکنش سریعی نشان بدهد.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟