نقل از خبرگزاری اسپوتنیک ، نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا گفت اسناد و مدارکی در اختیار دارد که نشان می دهد جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا در سال 2018 نقشه ترور وی را طراحی کرده بود.
اوت 2018 مادورو در یک راهپیمایی بزرگ در کاراکاس پایتخت ونزوئلا شرکت کرده بود اما مقامات امنیتی ونزوئلا ناگهان مادورو را از آن راهپیمایی خارج کردند زیرا به نظر می آمد تلاشی در خلال آن در جریان بود تا به جان رئیس جمهور ونزوئلا سوء قصد شود.
مقامات ونزوئلا بعداً اعلام کردند چندین پهپاد ناشناس نزدیک جایگاه رئیس جمهور که قرار بود از همانجا برای راهپیمایان سخنرانی کند منفجر شدند. هیچ صدمه ای به رئیس جمهور ونزوئلا وارد نشد اما هفت نیروی نظامی این کشور زخمی شدند. در آن زمان مادورو مخالفان راستگرای ونزوئلا و همچنین دولت های آمریکا و کلمبیا را مسئول این حمله دانست.
این در حالی است که مادورو در مصاحبه اخیرش با مَکس بلومنتال خبرنگار آمریکایی که از تلویزیون دولتی ونزوئلا پخش شد گفت: «یک سال از تلاش برای ترور من گذشته است. من امروز می توانم بگویم اسنادی دارم که ثابت می کند آن تلاش برای ترور من به دستور جان بولتون انجام شد. همه اسناد و مدارک به جان بولتون منتهی می شود که طرز تفکری جنایی دارد و به قتل می اندیشد.
من در حال حاضر نمی توانم رئیس جمهور آمریکا را متهم کنم اما دلایل مختلفی دارم که می توانم تحقیقات درباره فعالیت های جان بولتون را خواستار شوم.»
مادورو دسامبر سال گذشته بولتون را متهم کرد در حال طراحی نقشه ای برای سرنگون کردن دولت ونزوئلا و به قتل رساندن وی (مادورو) است.
مادورو آمریکا را متهم می کند ضمن حمایت از خوان گوایدو سرکرده مخالفان ونزوئلا تلاش دارد دولت قانونی این کشور را ساقط کند و پس از تغییر دولت ونزوئلا بر منابع طبیعی این کشور مسلط شود. مادورو ، گوایدو را عروسک خیمه شب بازی آمریکا خوانده است.
«مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا روز شنبه گفته بود که واشنگتن درصدد استقرار موشکهای بالستیک زمینپایه میان برد در منطقه اقیانوسیه بوده تا با تهدیدات منطقهای مقابله کند.
به گزارش بیزینساینسایدر، این اقدام آمریکا در تضاد کامل با منافع روسیه و چین قرار دارد.
وی که این سخنان را تنها یک روز پس از لغو توافق منع موشکهای میانبرد هستهای میان آمریکا و روسیه مطرح میکرد، گفت که واشنگتن به دنبال استقرار هرچه سریعتر این توانایی است.
البته وزیر دفاع آمریکا هیچ مشخص نکرد که این موشکها در کجای آسیا مستقر خواهند شد.
توافق منع توسعه موشکهای میانبرد هستهای که در سال 1987 میان آمریکا و جماهیر شوروی منعقد شد، استقرار وتوسعه موشکهای زمین پایه بالستیک و کروز با بردی بین 500 الی 5500 کیلومتر را ممنوع میکند اما با خروج آمریکا از این توافق، واشنگتن به دنبال مقابله با رشد چین در منطقه آسیا و اقیانوسیه است.
هم چین و هم روسیه مخالفت خود را با احتمال استقرار موشکهای آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوسیه ابراز داشتند. «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه هشدار داد که در صورتی که استقرار سامانههای جدید آمریکا به ویژه در آسیا آغاز شوند، گامهای موازنهای بعدی توسط ما و در راستای دور کردن این تهدیدات اتخاذ میشود.
«هو چون ینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز روی دوشنبه گفت: «اگر آمریکا اقدام به استقرار موشکهای میان برد در منطقه آسیا و اقیانوسیه به ویژه در اطراف چین کند، هدف این اقدام تهاجمی است. اگر آمریکا بر انجام این کار اصرار ورزد، امنیت منطقهای و بینالمللی به صورت اجتناب ناپذیری به شدت تضعیف خواهد شد.»
وی افزود: «چین نه تنها بیکار نمینشیند تا ببیند منافعش در معرض خطر قرار میگیرد بلکه اجازه نخواهیم داد که هیچ کشوری در مرزهای ما به ایجاد مشکل بپردازد. ما تمامی اقدامات لازم را برای حفط منافع امنیت ملی اتخاذ خواهیم کرد.»
برخی ناظران نگران هستند که اقدام آمریکا برای استقرار موشکهایش در منطقه آسیا و اقیانوسیه ممکن است باعث تشدید رقابت تسلیحاتی قدرتهای بزرگ شود.
«تام کاراکو» کارشناس دفاع موشکی در سیآسآیاس استدلال کرده است که حالت تدافعی آمریکا در منطقه، یک سیر تکاملی در تطابق با تحولات روسیه و چین است.
وی که با اینسایدر مصاحبه میکرد، افزود: «ما میخواهیم که سران چین هر روز صبح که از خواب بلند میشوند به این فکر کنند که روز خوبی برای جنگ با آمریکا یا متحدانش نیست.»
این کارشناس دفاع موشکی اضافه کرد که سامانههای موشکی زمین پایه متحرک، شناسایی و هدف قرار گرفته شدن را پیچیده میکنند.
وی اضافه کرد: «نمیتوان همه تسلیحات را در یک نقطه قرار داد تا هدف قرار دادن آنها آسان باشد اما با حرکت دادن این سامانهها، دشمنان نخواهند دانست که این تجهیزات در هر زمانی در کجا قرار دارند.»
«لی هایدونگ» از استادان موسسه روابط بینالمللی دانشگاه روابط خارجی چین در مصاحبه با گلوبال تایمز هشدار داد در صورتی که آمریکا اقدام به استقرار موشکهای میان برد در آسیا کند، چین نیز قطعا اقدامات متقابل انجام خواهد داد و در پاسخ، نیروی موشکی خود را تقویت خواهد کرد تا به صورت موثری بازدارنده باشد.
در حال حاضر آمریکا هیچ اقدامی برای انتقال و استقرار موشک در منطقه آسیا و اقیانوسیه نکرده است اما این کشور به دنبال آزمایش چندین سامانه زمین پایه است.
دومینیک راب وزیر خارجه جدید انگلیس گفت: لندن به محض خروج از اتحادیه اروپا باید روابط خود را با کشورهای غیر اروپایی تقویت کند.
به گزارش اسپوتنیک، دومینیک راب وزیر خارجه جدید انگلیس گفت: لندن به محض خروج از اتحادیه اروپا باید روابط خود را با کشورهای غیر اروپایی تقویت کند. هدف مقابله با روسیه و ایران است.
راب نفر دوم در اردوگاه محافظه کاران و نفر دوم دولت است. این حضور وی در دفترش است. او قبلاً وزیر امور برگزیت بود و اکنون ریاست وزارت خارجه را برعهده دارد. به نظر می رسد این سمت با پایان هفته دوم به مذاق او خوش آمده. راب از ایجاد یک اتحاد بین المللی جدید که ظاهراً مقر آن در لندن است و با هدف مقابله با مسکو و تهران، خبر داد.
وی این موضوع را قبل از سفر کاری به آمریکای شمالی اظهار کرد و گفت: کشورهایی که این اتحادیه را تشکیل می دهند، از جمله «تروریسم و تغییرات آب و هوایی» به مبارزه خواهند پرداخت.
نقل از خبرگزاری رویترز از سئول, خبرگزاری دولتی کره شمالی KCNA روز چهارشنبه گزارش داد, کیم جونگ اون, رهبر کره شمالی اعلام کرده است, آزمایش موشک های تاکتیکی هدایت شونده در روز سه شنبه هشداری به مانورهای نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی بودند.
آزمایش موشکی کره شمالی که چهارمین مورد مشابه در کمتر از دو هفته گذشته بود, در میان مذاکرات هسته ای به بن بست رسیده با واشنگتن اجرا شد.
طبق این گزارش کیم جونگ اون اعلام کرد, آخرین آزمایش موشکی «فرصتی برای ارسال هشداری مناسب به مانور مشترک نظامی بود که اکنون از سوی مقامات آمریکایی و کره جنوبی در جریان است.»
خبرگزاری کره شمالی در ادامه ضمن تائید گزارش ارتش کره جنوبی از شلیک موشک توسط پیونگ یانگ در روز سه شنبه اعلام کرد, «موشک های نوع جدید تاکتیکی هدایت شونده» از منطقه غربی کره شمالی شلیک و با پیمودن شبه جزیره کره «با دقت به جزیره کوچک مورد هدف در ساحل شرقی» این کشور برخورد کرد.
همچنین گفته شده است, «شلیک این موشک ها به طور مشخص اعتبار, امنیت و ظرفیت جنگی این اسلحه را تائید کرد.» برخی تحلیلگران نیز اعلام کرده اند این آزمایش ها اطمینان کره شمالی به فناوری موشکی خودش را نشان می دهد.
آمریکا و کره جنوبی بزرگترین مانور نظامی شبیه سازی شده خود را در این هفته آغاز کردند.
سفیر هند در واشنگتن از تحریم نفتی آمریکا علیه ایران انتقاد کرد و گفت: پیدا کردن نفت جایگزین به چالشی برای دهلی نو تبدیل شده است.
«هارش واردهان شرینگلا» (Harsh Vardhan Shringla) سفیر هند در واشنگتن، میگوید تصمیم آمریکا مبنی بر لغو معافیتها از تحریم نفتی ایران، به منافع هند لطمه زده است.
وی در این باره افزود: این اقدام اولویت مهمی برای آمریکا بود و ما با آن همراهی کردیم. اما ما هم انتظار داریم آمریکا هم وقتی پای اولویتهای هند به میان میآید، انعطافپذیری مشابهی نشان دهد.
سفیر هند افزود: پیدا کردن منابع نفتی جایگزین با همان قیمت و کیفیت (نفت ایران)، به چالشی برای هند تبدیل شده و روی سود و زیان ما تاثیر گذاشته است.
گفتنی است آمریکا از اردیبهشت ماه امسال معافیت خرید نفت از ایران را لغو کرد و مدعی به صفر رساندن فروش نفت ایران شد.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟