«بشار الجعفری»، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد تنها را بازگشت ثبات و آرامش به این کشور را توقف حمایت برخی از کشورهای اروپایی از تروریسم دانست.
او در جلسه شورای امنیت این سازمان در باره اوضاع سوریه به ویژه استان ادلب این کشور گفت: «تنها راه پایان رنجهای مردم سوریه در این است که کشورهای حامی تروریسم، ترویستهای خود را [از سوریه] خارج کنند. در این صورت است که مردم سوریه روی امنیت و آرامش را خواهند دید».
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد به آمار مرکز بینالمللی مبارزه با تروریسم در لاهه درباره تروریستهای حاضر در سوریه اشاره کرد و گفت که بر آمار این مرکز، ۴۳۰۰ تروریست اروپایی در سوریه و عراق میجنگند که ۲۸۳۸ نفر از این تعداد، از بلژیک، انگلیس، فرانسه و آلمان آمدهاند. او گفت اولین تروریست بلژیکی در سوریه سال ۲۰۱۱ رؤیت شده است.
او به نیابت از کشورش از نمایندگان ایران و روسیه و دولت قزاقستان به دلیل میزبانی از نشست آستانه و شرکت در این نشست تشکر و قدردانی کرد.
جعفری در بخشی از سخنان خود، طرح و همکاری مشترک آمریکا و ترکیه در ایجاد منطقه امن در شمال سوریه را محکوم کرد و گفت که این هماهنگی واشنگتن و آنکارا تحرک کننده است و منجر به وقوع حوادث جدید در صحنه میدانی خواهد شد.
به گزارش شبکه الاخباریه سوریه، نماینده دائم این کشور در شورای امنیت گفت: «توافق بر سر تشکیل این منطقه در خاک سوریه، شراکت ترکیه و آمریکا را در اشغالگری برملا کرد».
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در مورد حملات پهپادی رژیم صهیونیستی در عراق و لبنان و حمله هوایی اخیر این رژیم به جنوب دمشق نیز گفت که «جلسهای حول محور چالشهایی که ثبات در خاورمیانه با آن مواجهه است، برگزار شد و اغلب شرکت کنندگان گفتند که اشغالگری اسرائیل و اقدامات خصمانه آن دلیل اصلی این چالشهاست».
جعفری همچنین استقبال وزیر خارجه آمریکا از این حملات را محکوم کرد و گفت که این مسئله بیانگر این است که واشنگتن خود شریک جرم است.
او به اوضاع ادلب نیز اشاره کرد و گفت که هیأت تحریر الشام (جبهه النصره سابق) بر همه فعالیتهای استان ادلب سیطره دارد و توافق آستانه، آتشبس شامل گروههای مسلحی که از نظر شورای امنیت «گروه تروریستی» هستند، نمیشود.
بشار جعفری گفت که توافق آستانه و سوچی روسیه بر حق دولت سوریه و متحدان آن در مقابله با گروههای تروریستی بدون در نظر گرفتن نام این گروهها، تأکید دارد.
نقل از رویترز، برونو رودریگز وزیر خارجه کوبا روز چهارشنبه از کریستیا فریلند وزیر خارجه کانادا خواست تا برای پایان دادن به تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا کمک کند.
این سومین دیدار وزرای خارجه دو کشور از ماه می و بحران سیاسی و انسانی در ونزوئلا به شمار میرود، کوبا متحد اصلی ونزوئلا است. قدرتهای غربی به رهبری آمریکا از خوان گوایدو رئیس مجمع ملی و رئیس جمهور خودخوانده ونزوئلا حمایت کرده و خواستار کناره گیری نیکولاس مادورو رئیس جمهور قانونی این کشور از قدرت شدهاند.
تحریمهای آمریکا از ابتدای امسال علیه ونزوئلا افزایش یافته و این مساله فشار زیادی را بر اقتصاد این کشور وارد کرده است. اقتصاد ونزوئلا پیش از این نیز با تورم فزاینده روبرو بوده و مشکلات اقتصادی موجب تشدید سوء تغذیه و گسترش بیماریها شده و میلیونها نفر را به کشورهای همسایه فراری داده است.
دولت ترامپ فشارهای خود علیه کشورهای سوسیالیستی آمریکای جنوبی را به شدت افزایش داده و هاوانا را متهم به حمایتهای گسترده از دولت ونزوئلا کرده است. واشنگتن محاصره اقتصادی علیه کوبا را نیز افزایش داده است.
کانادا روابط دیرینه خوبی با کوبا دارد و این مساله امیدواریها را در خصوص این مساله افزایش داده است که کانادا بتواند نقش میانجیگر را در بحران ونزوئلا ایفا کند.
مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا در ماه ژوئن از کانادا خواست تا دخالت مستقیمتری در ارتباط با مسائل کوبا داشته باشد. وی کوبا را به ایفای رفتار و نقش مخرب در ونزوئلا متهم کرده است.
آمریکا دفتر سیاسی ونزوئلا را در پایتخت کلمبیا افتتاح کرد
همچنین وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرده است که دفتر نمایندگی سیاسی ونزوئلا را در شهر بوگوتا پایتخت کلمبیا افتتاح کرده است.
وزارت خارجه آمریکا افزود: واشنگتن به مخالفت خود با نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا ادامه خواهد داد و همچنان از خوان گوایدو حمایت خواهد کرد.
واحد امور ونزوئلا از سوی جیمز استوری مقام آمریکایی مسئول امور ونزوئلا اداره خواهد شد.
وی از جمله دیپلماتهای آمریکایی است که در ماه مارس از سفارت آمریکا در کاراکاس خارج شدند.
وزارت خارجه آمریکا افزود: واحد امور ونزوئلا به تلاشهای خود برای برقراری مجدد دموکراسی و نظم قانونی در ونزوئلا ادامه خواهد داد.
گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین 6 شهریور/ 28 اگوست اظهار داشت: چین با اقدامات برخی از آمریکایی ها برای سیاه نمایی همکاری «کمربند و جاده» و تخریب روابط بین سایر کشورها، با قاطعیت مخالفت می کند و بر این باور است که اکثر کشورهای جهان می توانند مستقلا براساس حقایق عینی و هماهنگ با منافع خود، سیاستی را انتخاب کنند.
براساس گزارش ها، جان بولتون مشاور امنیت ملی ریاست جمهوری آمریکا، پیش از دیدار خود از اوکراین به رسانهها گفت: چین قصد داشت از طریق طرح «کمربند و جاده» و سرمایهگذاری های جذاب مختلف، به سلطه جویی اقتصادی جهانی بپردازد. وی به دوستان و شرکای آمریکا درباره وجود خطرات ناشی از سرمایهگذاری چینی هشدار داد. در این مورد، گنگ شوانگ در نشست خبری همینروز اظهار داشت: چین با اقدامات بولتون برای سیاه نمایی همکاری «کمربند و جاده» و تخریب روابط بین سایر کشورها، با قاطعیت مخالفت می کند. برخلاف ایده «اولویت آمریکا» که برخی از آمریکایی ها به آن پایبند هستند، چین و بیش از 160 کشور و سازمان بینالمللی از جمله اوکراین به طور مشترک به همکاری «کمربند و جاده» می پردازند و همواره به اصل مشورت، ساخت و اشتراک گذاری مشترک پایبند هستند و پی در پی به نتایج با سود متقابل و برد-برد دست می یابند. ما یقین داریم اغلب کشورهای جهان می توانند مستقلا براساس حقایق عینی و هماهنگ با منافع خود، سیاستی را انتخاب کنند.
جرمی کوربین، رئیس حزب کارگر انگلیس، در پاسخ به پست رئیس جمهور آمریكا دونالد ترامپ در توئیتر، اظهار داشت كه بوریس جانسون نخست وزیری است كه ترامپ به آن احتیاج دارد و نه انگلستان.
به گزارش اسپوتنیک، پیش از این، ترامپ در توییتر خود نوشت که کوربین در اخذ رأی عدم اعتماد به نخست وزیر جدید بوریس جانسون، دچار مشکل خواهد بود ، و خاطرنشان کرده بود که «جانسون دقیقاً همان کسی است که انگلیس نیاز داشت.» به گفته ترامپ، جانسون ثابت خواهد کرد که او یک نخست وزیر برتر خواهد بود.
کوربین در توییتر خود در پاسخ به ترامپ نوشت: «من فکر می کنم منظور رئیس جمهور آمریکا این بوده که بوریس جانسون دقیقاً همان کسی است که او به دنبالش بوده است، نخست وزیر مناسبی که بر اساس توافق نامه تجارت آزاد، خدمات و تضمین های اجتماعی انگلیس را به شرکت های آمریکایی واگذار خواهد کرد.»
باید خاطر نشان کرد که، پیشتر کوربین اعلام کرده بود که قصد دارد در اوایل هفته آینده موضوع عدم اعتماد به نخست وزیر این کشور، بوریس جانسون را در پارلمان مطرح کرده و لوایحی را برای جلوگیری از Brexit بدون توافق با اتحادیه اروپا معرفی کند.
لی هوا مین سخنگوی منطقه نظامی جنوب چین، روز پنج شنبه 7 شهریور/ 29 اگوست اظهار کرد که ناوشکن آمریکا روز چهارشنبه بدون اجازه دولت چین وارد آبهای جزایر نان شای چین شد. ارتش منطقه نظامی جنوب چین طبق قانون، ناوشکن آمریکایی را شناسایی و پس از اعلام هشدار آن را خارج کرد.
چین از آمریکا خواست فورا این گونه عمیات تحریکآمیز را متوقف کند.
واقعیت ها ثابت کرده است که آزادی پرواز و کشتی رانی به اصطلاح آمریکا در واقع سلطهجویی کشتی رانیست و به شدت به حق حاکیمت و منافع امنیتی چین و صلح و ثبات منطقه دریای جنوب آسیب می رساند.
یکی از مقامات دفاعی آمریکا در گفتوگو با بخش انگلیسی شبکه «صدای آمریکا» تأیید کرد که «مارک اسپر» رئیس پنتاگون، اخیراً ساخت ۳۲ کیلومتر از دیوار در مرز جنوبی آمریکا با مکزیک را مورد تأیید قرار داده است.
این مقام آمریکایی تصریح کرد که اسپر از مازاد بودجه پنتاگون برای ساخت این دیوار مرزی استفاده خواهد کرد. تا به امروز، حدود ۲۵۰ کیلومتر از این دیوار از طریق بودجه نظامی که در ابتدا برای اهداف دیگر معین شده بود، تأمین بودجه شده است.
پس از جنجالهای فراوان، در نهایت دیوان عالی آمریکا در ماه ژوئیه به دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا مجوز استفاده از بودجه پنتاگون را برای ساخت بیش از ۱۰۰ مایل دیوار نردهای در امتداد مرز جنوبی آمریکا با مکزیک داد. پیش از آن قاضی کالیفرنیا، «دونالد ترامپ» را از صرف بودجه ۲.۵ میلیارد دلاری پنتاگون برای ساخت دیوار مرزی منع کرده بود.
پنتاگون پیشتر، تأیید کرده بود که بودجه خود را برای برنامه مبارزه با مواد مخدر تخصیص دهد که طبق این تصمیم، وزارت دفاع آمریکا اجازه دارد، به بهانه مقابله با قاچاق مواد مخدر، بودجه خود را صرف ساخت دیوار مرزی کند.
در ماه فوریه سال جاری میلادی (اسفند ۱۳۹۷)، منازعه سیاسی بر سر تأمین بودجه دیوار مکزیک به طولانیترین تعطیلی دولت آمریکا در طول تاریخ انجامید. در نهایت کنگره تنها با ساخت دیواری نردهای با بودجه ۱.۳۸ میلیارد دلار در برخی نواحی مرزی موافقت کرد.
وزارت خارجه چین سهشنبه ادعای «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا مبنی بر اینکه دولت پکن خواستار مذاکره با آمریکا در خصوص تجارت شده است را رد کرد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری در فرانسه گفت: «چین دیشب با مذاکرهکنندگان تجاری ما تماس گرفت و گفت بیایید به میز مذاکره برگردیم پس ما به میز مذاکره برمیگردیم و فکر میکنم آنها میخواهند کاری انجام دهند. آنها ضربه خیلی بدی خوردهاند.»
«گنگ شوانگ»، سخنگوی وزارت خارجه چین روز سهشنبه گفت: «درباره تماسهایی که آمریکا گفته چیزی نشنیدهام.»
علیرغم ادعاهای ترامپ مبنی بر اینکه پیروزی در جنگهای تجاری کار آسانی است چین تا کنون نشانههایی از قصد تسلیم در برابر آمریکا نشان نداده است.
تحلیلگران در آمریکا روز دوشنبه گفتهاند اقدامات تلافیجویانه اخیر چین در خصوص تعرفهها نشان میدهد پکن آماده پذیرفتن صدمات مالی ناشی از جنگ تجاری است.
لیو هه، مذاکرهکننده ارشد چین پیش از این گفته پکن تمایل دارد تا این بن بست را از طریق مذاکرات آرام حل کند و با تشدید تنش مخالف است.
نگرانیها در مورد اقتصاد جهانی افزایش یافته است زیرا تنشهای تجاری میان پکن و واشنگتن در روزهای اخیر شدت یافته است.
وزارت بازرگانی چین هفته گذشته اعلام کرد تعرفههای اضافی 5 تا 10 درصدی بر 5 هزار و 78 محصول آمریکایی از جمله نفت و محصولات کشاورزی و هواپیماهای کوچک اعمال خواهد کرد.
در عوض آمریکا نیز به شرکتهای امریکایی دستور داد تا راههایی برای توقف فعالیت در چین و تولید محصولاتشان در آمریکا بیابند.
دوستداشتن:
دوست داشتن در حال بارگذاری...
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟