بر اساس برآوردهای بانک مرکزی از هزینه خانوارهای شهری در سال ۹۶، متوسط هزینه ناخالص یک خانواده در پایتخت ماهانه پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده که با لحاظ نرخ تورم ۲۶/۹ درصدی در سال ۹۷، این هزینه در تهران به هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تومان میرسد؛ این در حالی است که بر اساس گزارش چند روز گذشته مرکز آمار، نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به مرداد سال جاری در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته به ۴۲/۲ درصد رسیده که این شاخص نسبت به تیر سال گذشته ۱/۸ درصد رشد کرده است.
با مقایسه اختلاف هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تومان متوسط هزینه زندگی در تهران و دستمزد یک حداقل بگیر که ماهی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است، سوالی که به ذهن میرسد این است که این قشر ضعیف چگونه از پس هزینههای بالای زندگی برمیآیند؛ البته پاسخش هم روشن است، خیلی راحت بسیاری از کالاهای ضروری برای سلامت و رفاه هر فردی، از سبد خرید اقشار ضعیف حذف میشود.
روزنامه همدلی
لینک کانال
t.me/vahedsyndica (https://t.me/vahedsyndica)
هشدار کارگران هپکو به دولت: کاسه صبرمان لبریز شده است
به جای اجرای مصوبه سال گذشته دولت در «رفع موانع تولید، تعیین تکلیف وضعیت سهامدار و تخصیص تولید ۲۴۰۰ دستگاه طی ۵ سال»، در سال ۹۷ تنها ۴۸ دستگاه در هپکو تولید شده، بخش عمده حقوق پرسنل با استقراض بانکی تأمین شده و حالا روحانی دستور تعیین تکلیف شرکت هپکو را داده است.
کارگران هپکو طی بیانیهای در واکنش به این دستور روحانی نوشتند: پرسنل شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو بیم آن دارند، دستور اخیر رئیس جمهوری نیز سرنوشت دستور پیشین را پیدا کند.»
پرسنل شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو ضمن ابراز نگرانی از کمکاری سهامدار و مدیریتی که سازمان خصوصیسازی برای این واحد تولیدی انتخاب کرده، نوشتند: «میزان تولیدات هپکو دیگر پاسخگوی حقوق و هزینههای شرکت نیست. در سال ۹۷ تنها ۴۸ دستگاه در هپکوی اراک به تولید رسیده و بخش عمدهای از حقوق پرسنل از طریق استقراض از بانک تأمین شده است و اکنون پس از گذشت ۵ ماه از سال جدید هیچ دستگاهی در هپکو تولید نشده است».
در ادامه این بیانیه آمده است: مشکلات مدیریتی در هپکو به گونهای است که پرسنل طی دو ماه اول امسال بخشی از حقوق خود را دریافت کردهاند و حقوق ماههای تیر و مرداد به کلی پرداخت نشده است. در واقع فقط حقوق خرداد ماه به طور کامل به کارگران پرداخت شده است.
کارگران از سالهای ۹۵، ۹۶ و ۹۷ نیز معوقات دستمزدی دارند که مجموعاً به حدود ۳ میلیارد تومان میرسد. این درحالی است که طی این مدت مرخصی اجباری نیز به کارگران تحمیل شده و این مسئله کاسه صبرمان را لبریز کرده است.
ما پرسنل هپکو در گذشته نیز نسبت خصوصیسازی هپکو و مشکلات تولید اعتراضاتی داشتهایم اما پس از گذشت دو سال هنوز هیچ فکری برای مشکلات این کارخانه نشده است؛ لذا از مسئولان میخواهیم به جای دادن وعده اقدامات اساسی در راستای نجات هپکو انجام دهند.
-کمپین حمایت از بازداشتشدگان هفتتپه
تجمع اعتراضی کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی
🔹صبح امروز،یکشنبه ۱۰ شهریور کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی (پالایشگاه نهم) در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی سالهای گذشته از سوی پیمانکار پیشین خود، در محوطه پالایشگاه جمع شدند.
🔹این کارگران میگویند: عیدی و سنوات سالهای ۹۶ و ۹۷ و همچنین حق کمپ ما از سوی این پیمانکار پرداخت نشده؛ این در حالیست که بارها به نهادهای مختلف مراجعه کردهایم و خواستار پرداخت معوقات مزدی خود شدیم.
🔹این کارگران میگویند: از کارفرمای مادر و مدیریت پالایشگاه میخواهیم به موضوع ورود کنند و مطالبات مزدی ما را از پیمانکار بگیرند.
🔹فاز ۱۲ پارس جنوبی در شهرستان کنگان واقع شده است
#۱۲_مرداد_محاکمه_نان_کار_آزادی_
#نان_کار_آزادی
#شادی_رفاه_آبادی
#کارگر_زندانی_آزاد_باید_گردد_
#زندان_شلاق_شکنجه_ملغی_باید_گردد_
#اعتراض_اعتصاب_تشکل_حق_مسلم_ماست_
آدرس ایمیل سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه🔻
syndica.hafttape@gmail.com
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟