منابع دیپلماتیک پنجشنبه گفتهاند دولت آمریکا از صدور بیانیه شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص درگیریهای اخیر میان رژیم اسرائیل و حزبالله لبنان جلوگیری کرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس با گزارش این خبر نوشت به پیشنویس اولیه این بیانیه دست پیدا کرده است. در این بیانیه «تمامی موارد نقض خط آبی» محکوم شده است.
حزبالله لبنان در واکنش به تجاوزهای مکرر رژیم اسرائیل، روز یکشنبه یک خودروی زرهی ارتش این رژیم را در شمال فلسطین اشغالی هدف موشک ضدتانک قرار داد.
پاسخ تلافیجویانه نیروهای مقاومت لبنان در واکنش به تعرض و تجاوزات مکرر رژیم اسرائیل از جمله حمله با پهپاد به جنوب بیروت و همچنین حمله هوایی به سوریه که به مرگ دو عضو حزبالله منجر شد، صورت گرفته است.
بیانیه شورای امنیت که فرانسه آن را تهیه کرده بود از همه طرفها میخواست «حداکثر خویشتنداری و آرامش» از خود نشان دهند و از صدور بیانیههایی که میتواند به دامن زدن به تنشها منجر شود خودداری کنند.
دیپلماتها به خبرگزاری آسوشتیدپرس گفتهاند آمریکا به این بهانه که بیانیه مذکور حزبالله را محکوم نکرده با آن موافقت نکرد.
«جرمی کوربین»، رئیس حزب کارگر انگلیس شامگاه پنجشنبه از دولت این کشور خواست «ائتلاف خطرناک» «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم اسرائیل و «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا علیه توافق هستهای ایران را رد کند.
کوربین در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «انگلیس باید ائتلاف خطرناک ترامپ-نتانیاهو علیه توافق هستهای ایران را رد کند. ما برای پیشبرد صلح و امنیت در جهان نیازمند گشایشهای دیپلماتیک بیشتری مانند برجام هستیم.»
رئیس حزب کارگر انگلیس این توئیت را چند ساعت بعد از دیدار نتانیاهو و «بوریس جانسون»، نخستوزیر انگلیس در لندن منتشر کرده است. دفترهای نخستوزیری رژیم اسرائیل و نخستوزیری انگلیس بعد از دیدار بیانیههایی درباره گفتوگوهای دو طرف درباره ایران منتشر کردهاند.
طبق گزارش روزنامه گاردین، «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم اسرائیل در دیدار با «بوریس جانسون»، نخستوزیر انگلیس از لندن خواسته گفتوگوها با ایران در خصوص توافق هستهای را متوقف کند.
دفتر نخستوزیری رژیم اسرائیل در بیانیهای گفته است: «امروز صحبت از تخلف دیگری است که ایران این بار در زمینه عدم اشاعه مرتکب شده است.»
وی اضافه کرد: «این در ادامه اقدامات ستیزهجویانه ایران علیه کشتیرانی بینالمللی و علیه کشورهای منطقه و همچنین در ادامه تلاشهای تهران برای انجام حملات مرگبار علیه اسرائیل است.»
نتانیاهو در ادامه خواستار توقف گفتوگوها با ایران شده است. در این بیانیه آمده است: «وقت گفتوگو با ایران نیست. وقت افزایش فشار علیه ایران است. اینها مسائلی هستند که همیشه برای اسرائیل اهمیت دارند، اما در مقطع کنونی اهمیت ویژهای پیدا کردهاند.»
یک سخنگوی نخستوزیری انگلیس هم روایت خود از دیدار میان نتانیاهو و جانسون را بیان کرده است. این بیانیه، بر خلاف درخواست نخستوزیر رژیم صهیونیستی بر اهمیت گفتوگو با ایران تأکید میکند. لندن، علیرغم این گفته که دو طرف در خصوص جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای و فعالیتهای ایران اتفاق نظر داشتهاند.
یک سخنگوی نخستوزیری انگیس گفت: «هر دو نخستوزیر در خصوص ضرورت جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای و متوقف کردن فعالیتهای بیثباتکننده ایران در سطحی گستردهتر اتفاق نظر داشتند.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «نخستوزیر [انگلیس] اهمیت گفتوگو با ایران و راه حل دیپلماتیک را مورد تأکید قرار داد.»
نخستوزیر رژیم اسرائیل پیش از این هم در گفتوگوی تلفنی با «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه گفته بود که وقت گفتوگو با ایران نیست.
دفتر نخستوزیری رژیم اسرائیل در بیانیهای روز ۸ شهریورماه گفته بود: ««با توجه به اینکه ستیزهجوییهای ایران بیشتر و بیشتر میشود الان زمان مناسبی برای گفتوگو با این کشور نیست.»
برخی گزارشهای منتشرشده در روزهای گذشته مدعی شدهاند «امانوئل ماکرون» در تلاش برای پیشبرد طرحی جهت باز کردن باب مذاکرات بیشتر بر سر برجام است.
در اجلاس گروه ۷ که از شنبه تا دوشنبه هفته گذشته (۲ تا ۴ شهریورماه) در شهر «بیاریتز» فرانسه برگزار شد رایزنیهایی درباره ایران انجام شد. سران گروه ۷ «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه را مأمور ارسال پیام سران این گروه به ایران کردند.
منابع دیپلماتیک بعد از پایان این اجلاس گزارش دادند رهبران گروه ۷ «توافق کردهاند که ماکرون با طرف ایرانی مذاکره کند و پیام آنها را به تهران منتقل کند.»
ماکرون پیش از حضور در نشست سران گروه ۷ با «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در کاخ الیزه دیدار کرده بود و برخی رسانهها از ارائه پیشنهاداتی از سوی پاریس به تهران خبر داده بودند.
وزارت خزانهداری آمریکا بامداد جمعه درباره سوخترسانی به نفتکش «آدریاندریا» که چند روز پیش آن را تحریم کرد هشدار داده است.
خزانهداری آمریکا هشدار داده کسانی که به سوخترسانی به این نفتکش کمک کنند خودشان هم در فهرست تحریم قرار خواهند گرفت.
وزارت خزانهداری آمریکا بعد از آنکه نتوانست دولت محلی جبل طارق را به ادامه توقیف نفتکش «آدریاندریا» متقاعد کند، هفته گذشته آن را در فهرست تحریم قرار داد.
به نوشته رویترز، واشنگتن هشدار داده دولت این کشور هر گونه کمک به این کشتی را به عنوان حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تلقی خواهد کرد که در فهرست سازمانهای اصطلاحاً «تروریستی» آمریکا قرار گرفته است.
تظاهرات خشونت آمیز شدیداً به جامعه و اقتصاد هنگ کنگ زیان وارد می کند. دفتر امور هنگ کنگ و ماکائوی شورای دولتی چین 12 شهریور (3 سپتامبر) گفت که باید تلاشهای لازم پیرامون توقف خشونتها و احیای نظم بیش از پیش افزایش یابد. محافل مختلف هنگ کنگ ضمن موافقت با این گفته درخواست کردند که هرچه زودتر ثبات و آرامش به هنگ کنگ بازگردانده شود.
فن شو لی تای نخستین رئیس کمیته قانونگذاری هنگ کنگ گفت که خشونت راه رسیدن به هدف نیست و خشونتطلبان علاوه بر دولت منطقه اداری ویژه هنگ کنگ در برابر «یک کشور و دو نظام» ایستادهاند که در اثر آن وضع هنگ کنگ بدتر خواهد شد.
شخصیتهای محافل مختلف هنگ کنگ بطور پیوسته از دولت و پلیس هنگ کنگ درخواست کردند که به طور جدی قانون را اجرا کند و با توقف خشونتها برای احیای نظم، ثبات و آرامش در هنگ کنگ تلاش کند.
روزنامه «العربی الجدید» -نزدیک به قطر- گزارش داد که پس از گذشت پنج سال از تأسیس این ائتلاف، شمار زیادی از غیر نظامیان عراقی در پی این حملات جان خود را از دست دادند.
به گزارش این روزنامه، عملیات ائتلاف در عراق، پیش از سوریه آغاز شد و آمریکا مدعی بود که برای جلوگیری از سقوط شهر اربیل (پایتخت منطقه کردستان عراق) توسط داعش، وارد عمل شده بود.
علیرغم این ادعا، جمهوری اسلامی ایران برای نجات مردم کردستان عراق در زمان حمله داعش، دست به کار شد و «مسعود بارزانی» نخست وزیر پیشین منطقه کردستان اعلام کرد که حمایتهای تهران را فراموش نخواهد کرد .
در آن زمان، داعش شماری از شهرهای شمالی و غربی عراق را در اشغال خود داشت و به نزدیکی بغداد نیز رسیده بود.
بنا بر این گزارش، صرف نظر از ادعای ائتلاف آمریکا برای مبارزه با داعش، ولی این ائتلاف، امروز «یکی از مهمترین عاملان کشته شدن غیر نظامیان عراق» است.
در واقع، در جریان حملات هوایی ائتلاف به شهرهای «الفلوجة»، «الموصل»، «الرمادی» و «الحویجة»، دهها منزل از بین رفت و ساکنان آن، زیر آوارها دفن شدند.
العربی الجدید ادامه داد، این وضعیت در موصل (مرکز استان نینوی) نیز وجود داشت و بر اثر بمباران ائتلاف، شمار زیادی زیر آوار کشته شدند که هنوز نیز عملیات بیرون کشیدن اجساد از زیر آوارها ادامه دارد و اخیرا، در بخش قدیمی موصل، پیکر چندین غیر نظامی از زیر خاک بیرون کشیده شد.
در جریان شناسایی این اجساد که در محله الاغوات شهر موصل رخ داد، پیکر یک زن و شوهر و کودک شیرخوار آنان، شناسایی شد.
در این گزارش آمده است که ائتلاف آمریکا، نخستین عملیات خود را در اردوگاه «الغزلانی» موصل انجام داد که در پی آن، انبار مهمات و تجهیزات این اردوگاه منهدم شد؛ هر چند داعش بخشی از این تجهیزات را به سوریه و به ویژه شهر رقه منتقل کرد.
این گزارش ضمن تکذیب ادعاهای ائتلاف درباره کشته شدن غیر نظامیان، تأکید کرد که شمار «غیر نظامیان قربانی بیش از چهار هزار نفر است… و این آمار ماههای نخست این نبرد بوده است، ولی کشتار اصلی در بخش قدیمی شهر [موصل] بود که آخرین مقر گروه [داعش] بود. [در آنجا] به خاطر حملات ائتلاف، کشتار دسته جمعی صورت گرفت».
در پایان این گزارش آمده است که هیچ کس آمار دقیقی از تعداد این تلفات در اختیار ندارد، «ولی برآوردهای منطقی که ما رصد کردیم، بیانگر کشته شدن دهها هزار نفر با حملات و موشکهای ائتلاف بینالمللی در جریان عملیاتهای آزادسازی مناطق عراق است… نقش ائتلاف بینالمللی در نبردهای عراق علیه تروریسم، ویرانگر بود. جنگندههای خارجی، شهر الرمادی و تمامی شهرهایی را که آزاد کردند، نابود کرده بودند».
به گزارش خبرگزاری رویترز، رابرت موگابه رئیس جمهوری پیشین زیمبابوه در سن ۹۵ سالگی درگذشت. امرسون منانگاگوا رئیس جمهوری کنونی این کشور، این خبر را در صفحه توییتر خود تایید کرد.
آقای منانگاگوا در پیام توییتری خود از رابرت موگابه به عنوان پدر و بنیانگذار زیمبابوه یاد کرد.
آقای موگابه از سال ۱۹۸۷ تا ۲۰۱۷ میلادی به مدت ۳۰ سال رئیس جمهوری زیمبابوه بود و سپس در نوامبر ۲۰۱۷ توسط کودتای نظامی و در بازداشت خانگی قرار گرفت.
او پیشتر نیز بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۷ میلادی در مقام نخستوزیر در این کشور واقع در جنوب آفریقا قدرت را در دست داشت.
آقای موگابه آخرین بار در سال ۲۰۱۵ برای هفتمین بار در انتخابات پیروز شد. او مسنترین رئیس جمهوری جهان محسوب میشد.
آقای موگابه در سنگاپور درگذشت؛ او در چند سال گذشته بارها برای درمان به این کشور سفر کرده بود.
«محمد البَخیتـی»، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن ادعای مقام آمریکایی مبنی بر اینکه بین آمریکا و این جنبش مذاکراتی صورت گرفته را تکذیب کرد.
بخیتی پنجشنبه (۱۴ شهریور) در گفتوگو با شبکه قطری الجزیره گفت که انصار الله یمن هیچ مذاکرهای با طرف آمریکایی نداشته است.
«دیوید شنکر» دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور «خاور نزدیک» ساعتی پیش مدعی شد که دولت آمریکا «برای رسیدن به یک راهکار مورد قبول برای پایان دادن به جنگ در یمن»، مذاکراتی با جنبش انصارالله یمن داشته است.
به رغم این ادعا، این مقام آمریکایی توضیحات بیشتری درباره اینکه این مذاکرات کجا و چه زمانی انجام شده است، ارائه نکرده است .
پیش از این نیز روزنامه «والاستریتژورنال» رسانه نزدیک به جمهوریخواهان ۲۷ آگوست (پنجم شهریور) به نقل از منابع مطلع خبر داده بود که دولت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا در حال آماده کردن خود برای انجام مذاکرات مستقیم با انصارالله یمن است.
برخی ناظران دلیل چرخش در رویکرد آمریکا در قبال یمن و حرکیت به سمت مذاکره با انصارالله یمن را به ناتوانی ائتلاف سعودی در جنگ علیه این کشور، افزایش روزافزون توانمندیهای دفاعی و تهاجمی این جنبش در برابر این ائتلاف و ساقط شدن چند پهپاد آمریکایی به وسیله این جنبش مرتبط میدانند.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟