سومین همایش سندیکاهای کارگری جهان برای حمایت از کارگران و ملت سوریه دیروز (یکشنبه) در دمشق و برخی دیگر از شهرهای این کشور آغاز به کار کرد و امروز (دوشنبه) با صدور بیانیهای به پایان رسیده است.
شرکتکنندگان در این همایش در بیانیه خود ضمن اعلام حمایت از قشر کارگری و دیگر اقشار سوریه، خواستار ادامه مبارزه مردم این کشور در برابر سیاستهای امپریالیستی و اسرائیلی قدرتهای جهان شد.
به نوشته خبرگزاری سانا، در این بیانیه پایانی بر «گسترش همکاری همه کشورها برای مقابله با تروریسم در همه زمینههای مالی و اقتصادی، فکری، فرهنگی و ایدئولوژیکی» تاکید شده است.
در پایان بیانیه تاکید شده که برای شکستن محاصره اقتصادی علیه کارگران و ملت سوریه، کمپین جهانی راهاندازی و درباره کشورهای متخاصم و متجاوز افشاگری شود.
شرکتکنندگان همچنین در پیامی به بشار اسد رئیسجمهور سوریه بر حمایت خود از دمشق تاکید و اعلام کردند که «ما رفع محاصره و لغو تحریمهای ظالمانه علیه سوریه را که نقض قوانین بینالمللی است، خواستاریم».
سومین همایش سندیکاهای کارگری جهان برای حمایت از کارگران و ملت سوریه در برابر محاصره اقتصادی دیروز (یکشنبه) با حمایت رئیسجمهور سوریه آغاز به کار کرد که در آن بیش از ۱۰۰ سندیکای عربی و خارجی و دهها خبرنگار و سیاستمدار حضور داشتند.
منابع محلی سوری بامداد دوشنبه (روز گذشته) اعلام کردند که چند حمله هوایی به مناطقی در شهر «البوکمال» واقع در شرق استان «دیرالزور» و نزدیک مرز عراق صورت گرفته است.
رسانههای اسرائیلی و مخالف جریان مقاومت مدعی شدند که در پی این حملات سه انفجار مهیب در جنوب البوکمال رخ داد و در جریان آن، تعدادی از نیروهای عراقی و حزبالله هدف قرار داده شدند.
یک منبع امنیتی سوری اما در توضیح جزئیات این حمله، اعلام کرد که بامداد روز گذشته (دوشنبه) رژیم اسرائیل «یک اردوگاه در دست ساخت، متعلق به ارتش سوریه و همپیماناش را هدف قرار داد».
این منبع به شبکه خبری «المیادین» گفت که این اردوگاه برای اسکان سربازان سوری بوده و در منطقهای به دور از منازل غیر نظامیان در البوکمال، در دست ساخت بود.
وی با بیان اینکه بر خلاف شایعات اسرائیلیها، این حملات هیچ تلفات جانی نداشت، اظهار داشت که اسرائیل با کمک آمریکاییها و از پایگاه نظامی آنان در منطقه «التنف» (شرق سوریه و نزدیکی مرز عراق)، برای این حملات، از حریم هوایی اردن استفاده کرد.
منبع مذکور رژیم اسرائیل و آمریکا را مسئول این اقدامات خصمانه دانست و اعلام کرد که این رژیم، در این منطقه، از خطوط قرمز عبور کرده است.
وی همچنین تأکید کرد که «متجاوزان در این منطقه، هرگز امنیت نخواهند داشت و ملتهای آزاده، آنان را بازخواست کرده و درسی به آنان خواهند داد که زمان تکرار این تجاوزات، آن را فراموش نخواهند کرد».
تعویق بازگشایی گذرگاه مرزی «البوکمال-القائم»
در همین ارتباط، یک منبع امنیتی در نیروهای مرزبانی عراق اعلام کرد که در پی این حملات، نیروهای سازمان «الحشد الشعبی» (بسیج مردمی) عراق هدف قرار گرفتند.
این منبع به شبکه خبری «روسیا الیوم» گفت که حمله هوایی به گروههای عراقی، شاید باعث تأخیر در بازگشایی گذرگاه مرزی «البوکمال-القائم» در مرزهای عراق و سوریه شود.
قرار بود این گذرگاه امروز سهشنبه بازگشایی شود.
به گزارش رادیو و تلویزیون مرکزی چین، دولت منطقه اداری ویژه و شرکت متروی هنگ کنگ شامگاه یکشنبه 17 شهریور/ سنبله، 8 سپتامبر با انتشار بیانیه ای رفتار غیرقانونی روز یکشنبه تظاهرکنندگان افراطی در تخریب تجهیزات متروی هنگ کنگ را محکوم کردند.
در بیانیه دولت منطقه اداری ویژه هنگ کنگ آمده است: یکشنبه برخی تظاهرکنندگان افراطی خیابانهای منطقه جونگ هوان (سنترال) در هنگ کنگ را مسدود کرده و عامدانه و با خشونت شدید به تخریب ایستگاه متروی جونگ هوان (سنترال) پرداختند و ورودی ایستگاه مترو را آتش زدند. دولت اداری ویژه هنگ کنگ رفتار غیرقانونی این تظاهرکنندگان را محکوم کرد و از آنان خواست بی درنگ رفتارهای مخرب و آسیب رساندن به تجهیزات مترو و دست از تجاوز به حق دیگر شهروندان هنگ کنگ برای استفاده از مترو بردارند.
شرکت متروی هنگ کنگ به شدت خرابکاری توطئه آمیز تظاهرکنندگان در چند ایستگاه مترو و آتش افروزی در خروجیهای ایستگاه جونگ هوان را محکوم کرد. یکی از کارمندان متروی هنگ کنگ در حین انجام وظیفه هدف حمله تظاهرکنندگان با اجسام سخت قرار گرفت و زخمی شد. شرکت متروی هنگ کنگ ضمن ابراز عصبانیت نسبت به رفتارهای تهدیدآمیز تظاهرکنندگان علیه امنیت مسافران و کارمندان که باعث زخمی شدن کارمند متروی هنگ کنگ، تاکید کرد که هرگز چنین رفتارهای خشونت باری را تحمل نمی کند.
شرکت متروی هنگ کنگ در ادامه افزود: رفتارهای مخرب تظاهرکنندگان نه تنها بر رفت و آمد روزانه شهروندان هنگ کنگ تاثیر منفی بگذارد بلکه احتمال دارد به جرائم وخیمی تبدیل شود و خلاف حکم محدودیت صدور شده از سوی دادگاه هنگ کنگ باشد. شرکت متروی هنگ کنگ شکایت خود را در این باره به پلیس هنگ کنگ تحویل داده و به طور جدی این مسأله را پیگیری می کند و حق پیگیری را برای خود محفوظ می داند.
روسیه ممکن است بخاطر جنگ ویزا، پیشنهاد دهد دفتر مرکزی سازمان ملل از ایالات متحده منتقل شود.
به گزارش اسپوتنیک، آندری کروتسکیخ، نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در زمینه همکاری های بین المللی در زمینه امنیت اطلاعات در بیانیه ای اعلام کرد: روسیه ممکن است بخاطر جنگ ویزا، پیشنهاد دهد دفتر مرکزی سازمان ملل از ایالات متحده منتقل شود.
به گفته وی، واشنگتن در روند دیپلماتیکی در سازمان ملل مزاحمت ایجاد می کند، به طور دوره ای برای نمایندگان روسیه و سایر کشورها ویزا صادر نمی کند. كروتسكیخ خاطرنشان كرد: «من تأكید می كنم كه ما به دنبال بازدید از ایالات متحده نیستیم، ما به سازمان ملل می رویم.» به همین دلیل است که اگر این عمل ادامه یابد، روسیه آماده است تا مسئله انتقال از ایالات متحده را برای حداقل همه مذاکرات مهم بین المللی پیشنهاد دهد.
در تاریخ 4 سپتامبر ، سفارت آمریکا در وب سایت خود نوشت که دولت روسیه محدودیت هایی برای صدور ویزا اعمال می کند. این گزارش همچنین گفت: «مشکل سفارت روسیه در واشنگتن برای صدور ویزا به ماموران جدید کنسولی.»
به نقل از شینهوا، رئیس جمهور کوبا در واکنش به تحریم های جدید آمریکا علیه این کشور در توییتر نوشت تحریم های جدید آمریکا علیه کوبا در پی ناکامی واشنگتن در ونزوئلا اعمال شده است.
میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا در توییتر نوشت «تحریم های جدیدی علیه کوبا اعمال شده است. آنها برای داشتن بهانه برای تشدید تحریم ها علیه کوبا دروغ می گویند. چون آنها در ونزوئلا ناکام مانده اند، شرورانه علیه کوبا وارد عمل شده اند. در برابر آمریکا مقاومت خواهیم کرد و پیروز خواهیم شد.»
واشنگتن جمعه تحریم های جدیدی علیه کوبا اعمال کرد که بر اساس آن برای مقدار پولی که آمریکایی های کوبایی تبار می توانند برای خانواده خود در کوبا ارسال کنند، سقف تعیین می کند و تبادلات مالی با کوبا از طریق کشور ثالث محدود می شود.
استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا در بیانیه ای گفت کشورش معتقد است این تحریم ها به «انزوای مالی» کوبا کمک خواهد کرد و این مجازاتی علیه کوبا به علت حمایتش از دولت ونزوئلا است.
دیاز کانل در توییت دیگری نوشت «چیزی که بیش از همه مردم کوبا را تحت تاثیر قرار می دهد، تحریمی ناعادلانه و ظالمانه و سیاستی شکست خورده است که جامعه بین المللی نیز آن را رد کرده است. امپراتوری آمریکا برای داشتن بهانه برای این کار به دروغ متوسل می شود.»
به نقل از الجزیره، «سهیل شاهین»، سخنگوی هیئت مذاکره کننده طالبان دو روز پس از لغو مذاکرات صلح با آمریکا اعلام کرد که حملات به آمریکاییها فقط زمانی متوقف خواهد شد که آنها حملات خود را متوقف و توافقنامه را امضا کنند.
به گفته سخنگوی طالبان، این گروه کنترل ۷۰ درصد از افغانستان را در اختیار دارد و تحرکات نیروهای بیگانه را زیر نظر دارد.
سخنگوی هیئت مذاکره کننده طالبان افزود: با دعوت دونالد ترامپ برای سفر به کمپ دیوید موافقت کردیم، اما قرار بود این سفر پس از امضای توافقنامه صورت گیرد.
سهیل شاهین همچنین اظهار داشت که اگر توافقنامه با آمریکاییها امضا شود، مشارکت دولت افغانستان در گفتگوها را بررسی خواهیم کرد و پس از عقب نشینی آمریکا، همه افغان ها در بازسازی کشور بدون استثناء شرکت خواهند کرد.
این اظهارات سخنگوی طالبان پس از آن صورت میگیرد که رئیس جمهور آمریکا روز شنبه اعلام کرد که انفجار اخیر در پایتخت افغانستان که به مرگ دهها تن از جمله یک آمریکایی منجر شده، نشان می دهد که مذاکره با طالبان به دلیل عدم توانایی آنان در رعایت موازین آتش بس، اقدامی بی فایده است.
ترامپ همچنین در یک پیام توئیتری با اعلام تصمیم خود برای کناره گیری از روند مذاکرات صلح افغانستان و لغو دیدار برنامه ریزی شده اش با سران این گروه نوشت: اگر آنها [طالبان] نتوانند در جریان یک چنین مذاکرات صلح مهمی به یک آتش بس پایبند بمانند و حتی ۱۲ فرد بی گناه را بکشند، پس احتمالاً فاقد قدرت کافی برای مذاکره بر سر یک توافق ارزشمند هستند.
رئیس حزب کارگر انگلیس: بسیار عجیب است که در نظامی مبتنی بر نظام پارلمانی، نخست وزیر میگوید حاضر نیست از تصمیم پارلمان تبعیت کند!
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان؛ رئيس حزب مخالف دولت انگلیس، از عملکرد فراقانونی نخست وزیر انتقاد کرد. جرمی کوربین که مخالف دولت بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس به شمار میرود به شدت در مقابل مواضع اخیر جانسون درباره طرح برگزیت ایستاده است. جانسون اعلام کرده است حاضر نیست مصوبه اخیر مجلس اعیان را بپذیرد.
رئیس حزب کارگر انگلیس در سخنانی، با نقد شدید این موضع نخست وزیر انگلیس گفت: بسیار عجیب است که در نظامی مبتنی بر نظام پارلمانی، نخست وزیری در مسند قدرت باشد که بگوید با تصمیم پارلمان موافق نیست و میگوید حاضر نیست از تصمیم پارلمان تبعیت کند! این در حالی است که همین پارلمان، وی را به علت ریاست حزب محافظه کار، نخست وزیر کشور کرده است. ما در وضعیتی بسیار عجیب و غریب قرار گرفته ایم. آیا نخست وزیر (جانسون) میگوید او از قانون بالاتر است؟!
جانسون حاضر نیست مصوبه مجلس اعیان را بپذیرد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، بوریس جانسون بر مواضع خود درباره طرح خروج انگلستان از اتحادیه اروپا موسوم به طرح برگزیت تاکید دارد. وی خودش را برای دعوای بهتر بر سر ماجرای برگزیت آماده میکند. روزنامه دیلی تلگراف، گزارشی منتشر کرده و اعلام کرده است نخست وزیر انگلیس نامهای به هم حزبیهای محافظه کار خود در پارلمان این کشور نوشته است.
وی در این نامه، اعلام کرد درخواست از اتحادیه اروپا برای به تاخیر انداختن طرح برگزیت و به تعویق انداختن مهلت تعیین شده برای برگزیت، کاری است که او هرگز انجام نخواهد داد. این درحالی است که روز جمعه، مجلس اعیان انگلیس طرحی را تصویب کرد که محتوای آن، عنوان کردن چنین درخواستی از اتحادیه اروپا بوده است. براساس این مصوبه، نخست وزیر انگلیس باید از اتحادیه اروپا بخواهد که مهلت تعیین شده برای برگزیت را تمدید کند.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟