شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین 29 شهریور /20 سپتامبر بنا به دعوت با «سلمان بن عبدالعزیز آل سعود» پادشاه عربستان سعودی تلفنی گفت و گو کرد. سلمان بن عبدالعزیز وضعیت حمله به تاسیسات نفتی این کشور را به اطلاع رهبر چین رساند.
شی جین پینگ تاکید کرد: چین حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی را محکوم می کند، این رویداد به وضعیت منطقه خلیج فارس و بازار انرژی جهانی هجوم برده است. امید است این حادثه به طور همه جانبه، عینی و عادلانه مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد. وی طرف های ذیربط را به پرهیز از اقدامات تنشزا و حفاظت مشترک از صلح و ثبات منطقه فراخواند.
بامداد 23 شهریور دو پالایشگاه شرکت نفت آرامکو در شهرهای «بقیق» و «هجره حُریص» مورد حمله قرار گرفتند.این خبر سراسر جهان را حیرت زده کرد، قیمت نفت بین المللی نیز جهش بی سابقه ای در چند دهه گذشته را تجربه کرده است. پس، پیشرفت این حادثه قضاوت قبلی ما را به اثبات می رساند که طوفانی در راه است و ابر سیاه جنگ بار دیگر بر فضای خلیج فارس حکم فرما است.
عربستان چهارشنبه هفته گذشته بقایای یک موشک کروز و پهپادهایی را به نمایش گذاشت که میگوید در حمله اخیر به تاسیسات نفتیاش مورد استفاده قرار گرفته و گفته که نقش ایران در این حملات غیرقابل انکار است.
ایران حضور در این حمله را رد کرد، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران هشدار داد: اگر به ایران حمله شود، «جنگی تمامعیار» در خواهد گرفت و عربستان باید «تا آخرین سرباز آمریکایی» بجنگد.
عربستان سعودی و ایران جزو کشورهای بزرگ خاورمیانه هستند، اگر بین این دو کشور درگیری و حتی جنگ مستقیم رخ دهد، نتیجه آن فاجعه بار خواهد بود. ایران نه حوثی یمن است و نه سوریه، اگر جنگ علیه این قدرت سنتی خاورمیانه رخ دهد، ممکن است کل خاورمیانه به باتلاق جنگ کشانده شود.
چین بزرگ ترین وارد کننده نفت خاورمیانه است، تشدید تنش های منطقه امنیت تامین انرژی جهان را تهدید می کند، این موضوع با منافع خاورمیانه و جهان همخوانی ندارد و به نفع چین هم نیست. چین به عنوان کشور مسوولیت پذیر در امور خاورمیانه همواره نقش متقاعد کننده صلح و مذاکرات را بازی می کند. هواچون یینگ سخنگوی وزارت خارجه چین گفته بود، چین در امور خاورمیانه هرگز تماشاگر نیست، ما فعالانه برای حفظ صلح و ثبات خاورمیانه تلاش کرده و می کنیم. گفت و گوی تلفنی رهبران چین و عربستان نمونه ای جدید از تلاش های چین در این راستا است.
اما برخلاف اقدامات مسوولانه چین، آمریکا بدون ارایه هیچ گونه شواهدی، در اولین فرصت پس از رخ دادن این رویداد، ایران را به دست داشتن با این حادثه متهم کرد. عربستان به عنوان همپیمان آمریکا شاید به اجبار اتهامات شبیه آمریکایی را عنوان می کند، تیر روی کمان گذاشته شده و باید پرتاب شود. آمریکا تاکنون در این منطقه نقش آتش افروزی داشته و تنها به دنبال آشفته سازی جهان است.
به گزارش سایت فارسی بی بی سی، وزارت دفاع آمریکا خبر داد دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا با اعزام نیروهای نظامی این کشور به خلیج فارس «برای دفاع» و عموما برای دفاع هوایی و موشکی در عربستان موافقت کرده است. پنتاگون میگوید این اولین گام آمریکا در واکنش به حمله اخیر به تاسیسات نفتی عربستان است.
یک روز پیش وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که چند نهاد بانکی ایران، از جمله بانک مرکزی ایران را تحریم کرده است.دونالد ترامپ روز جمعه در کاخ سفید در جمع خبرنگاران از توسل به تحریم، به جای اقدام نظامی دفاع کرد.
وی در توضیح استفاده از تحریمها علیه ایران گفت: «سادهترین کار این است که 15 نقطه اصلی را در ایران بزنم. میتوانم همین حالا جلوی شما این کار را بکنم و همین است که هست. بعد هم شما خبر قشنگ و بزرگی برای گزارش دارید.»اما من فکر میکنم که شیوه برخورد شخص قدرتمند و چیزی که قدرت شما را نشان میدهد این است که قدری خودداری کنید.»
در مقایسه با «خودداری» ترامپ، رسانه های غربی خاصه رسانه های آمریکایی بسیار هیجان زده شدند، آن ها تا حد امکان فضایی جنگی ساخته و گزارش های فراوانی مربوط به حمله نظامی به ایران منتشر کردند. اما خنده دار این است که همین رسانه ها یک هفته پیش به جوسازی «دیدار تاریخی» ترامپ و روحانی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل پرداختند.
در حال حاضر میزان تولید سالانه نفت خلیج فارس یک سوم میزان تولید کل جهان را تشکیل می دهد، بسیاری کشورها به خصوص کشورهای آسیای شرقی و اروپا به نفت خاورمیانه وابسته اند. اما روند پیشرفت وضعیت کنونی اضطراب این کشورها را به دنبال داشته است، اگر جنگ رخ دهد، عواقب آن خیلی وحشتناک خواهد بود. به این سبب ما شاهد آن هستیم که حتی ژاپن هم گفته آمریکا و عربستان را قبول نکرده است. 27 شهریور وزیر دفاع ژاپن مدعی شد که وی هیچ اطلاعاتی دال بر این که ایران دستی در حمله به دو سایت نفتی عربستان دارد، ندیده است. ژاپن امیدوار است بین آمریکا و ایران و کشورهای خاورمیانه میانجی گری کند.
یکی از اظهارات ترامپ پرمعنی است، وی 25 شهریور در توییتی نوشت: «آمریکا بزرگ ترین کشور تولید کننده انرژی است، دیگر به نفت و گاز خاورمیانه نیاز ندارد.» باید اعتراف کرد که رهبر آمریکا شاید نه از روی عمد، اما حقایقی را عنوان کرده است: به دنبال تکمیل فناوری نفت و گاز شیل، آمریکا به کشور صادر کننده انرژی جهان تبدیل شده است، در حقیقت از لحاظ بازرگانی، آمریکا و کشورهای تولید کننده خاورمیانه به رقبای تجاری بدل شده اند.
بنابراین تنش پیوسته خاورمیانه و حتی قطع تامین نفت برای آمریکا به معنای آن است که شاید فرصت ها از چالش ها بیشتر است، چرا که آمریکا می تواند به قیمت خوب، نفت و گاز صادر کند، همچنین اسلحه بیشتری بفروشد.
سه کشور بزرگ اتحادیه اروپا (موسوم به تروئیکای اروپایی) طی بیانیهای مشترک مدعی شدند که ایران مسئول حمله هفته گذشته به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو بوده است.
در این بیانیه مشترک که از سوی امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه، بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان صادر شده، آمده است: «فرانسه، بریتانیا و آلمان معتقدند که ایران به وضوح مسئول حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی است.»
سران تروئیکای اروپایی در ادامه افزودهاند: «حمله به آرامکو نشان میدهد که برای کاهش تنشها نیاز به دیپلماسی با مشارکت همه طرفها است. ما همچنین از ایران میخواهیم که از اقدامات تحریکآمیز بیشتر در خلیج فارس اجتناب کند.»
همچنین در حالی که مقامات ایران بارها تأکید کردهاند که مذاکرات مجدد بر سر برجام را نمیپذیرند، رهبران اروپایی در پایان بیانیه خود بحث مذاکرات مجدد بر سر برجام را پیش کشیده و اظهار داشتهاند: «زمان آن رسیده که ایران مذاکرات بلندمدت درباره برنامه هستهای و مسائل مرتبط با امنیت منطقهای از جمله برنامه موشکی خود را بپذیرد.»
بامداد روز شنبه 23 شهریورماه دستکم 10 پهپاد تهاجمی یمنی به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو حمله کردند و بر اثر این حمله تولید نفت عربستان به میزان 5.7 میلیون بشکه در روز کاهش یافت.
در پی این حمله غیرمنتظره که به افزایش بیش از 14 درصدی بهای نفت در معاملات روز دوشنبه بازارهای جهانی منجر شد، دونالد ترامپ رئیسجمهور این کشور و تنی چند از مقامات آمریکایی در اظهارات خود تلاش کردهاند که ایران را عامل حمله به تأسیسات نفتی عربستان معرفی کنند و اوضاع را بهگونهای جلوه دهند که ایران تهدیدی برای بازار نفت و اقتصاد جهانی است.
در ادامه مقامات عربستان سعودی نیز تحت تأثیر القائات کارشناسان آمریکایی مدعی شدند که ایران عامل حمله به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو بوده است.
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران بامداد سهشنبه در پیامی در توئیتر نوشت: ناتوانی سه کشور اروپایی در اجرای تعهداتشان بدون اجازه آمریکا از ماه مه سال 2018 آشکار شده و راه حل این کمبود، اراده جامع برای ایجاد مسیر مستقل،عدم تکرار طوطی وار ادعاهای پوچ آمریکا و عدم ناسازگاری با برجام است و هیچ گونه توافق جدیدی پیش از پایبندی به توافق کنونی وجود نخواهد داشت.
امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه، بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان دوشنبه شب در بیانیهای اعلام کردند:«زمان آن رسیده که ایران مذاکرات بلندمدت درباره برنامه هستهای و مسائل مرتبط با امنیت منطقهای از جمله برنامه موشکی خود را بپذیرد.»
مقامات ایرانی بارها تاکید کردهاند که هیچگونه مذاکرهای را درباره برنامه دفاعی خود نخواهند پذیرفت.
ادامه کش و قوسها در انگلیس درباره تصمیم جنجالی «بوریس جانسون» برای تعلیق چند هفتهای پارلمان این کشور، دیوان عالی انگلیس علیه این اقدام نخستوزیر رای داده است.
به گزارش «گاردین»، رئیس دیوان عالی انگلیس امروز سه شنبه رای این دیوان در رابطه با تصمیم دولت بوریس جانسون برای تعلیق پارلمان این کشور را قرائت کرد و تعلیق پارلمان را «قادامی غیرقانونی» خواند.
اعلام رای دیوان عالی انگلیس توسط «برندا هیل»، شکستی بزرگ برای نخستوزیر این کشور محسوب میشود؛ کسی که به شدت در تلاش برای پیش بردن طرح برگزیت خود است.
طبق اعلام خانم هیل، قضات دیوان عالی انگلیس به اتفاق آرا ضمن بررسی شکایت طرح شده در رابطه با تعلیق پارلمان این کشور، تصمیم دولت جانسون را غیرقانونی اعلام کرده و بر لغو تعلیق پارلمان تاکید کردند.
دیوان عالی انگلیس که از اول اکتبر ۲۰۰۹ رسما آغاز به کار کرده، عالیترین مرجع حقوقی در انگلیستان، ایرلند شمالی و اسکاتلند محسوب میشود.
قضات دیوان عالی انگلیس، ضمن رد دفاعیه و ادعای دولت جانسون در پرونده شکایت درباره تعلیق پارلمان اعلام کرد که نخستوزیر از حق قانونی برای تعلیق پارلمان برخوردار نیست.
پیشتر وکلای دولت جانسون در رد شکایت مطرح شده در رابطه با تعلیق پارلمان اعلام کرده بودند که این موضوع، موضوعی نیست که دادگاهها درباره آن اظهارنظر کنند.
بنا بر گزارش رسانههای انگلیس، با توجه به این حکم دیوان عالی، پارلمان قانونا میتواند فورا کار خود را از سر بگیرد و از تعلیق در آید.
«جان برکو» رئیس مجلس عوام انگلیس در واکنش به رای دیوان عالی اعلام کرد: «من از رای دیوان عالی مبنی بر اینکه تعویق پارلمان اقدامی غیرقانونی بوده، استقبال میکنم».
ششم شهریورماه بود که «الیزابت دوم» ملکه انگلیس درخواست جانسون برای تعلیق پنج هفتهای پارلمان این کشور تا ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر) را تأیید کرده بود.
این اقدام، راه را برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بدون توافق دو طرف درباره برگزیت باز میگذاشت چرا که در این صورت قانونگذاران انگلیسی برای تصویب هرگونه مصوبه که دولت جانسون را از خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا بازمیداشت، زمان کافی نداشتند.
۳۱ اکتبر (۹ آبان ۱۳۹۸) مهلت انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا با و یا بدون توافق فرا خواهد رسید و جانسون تأکید کرده که تا این زمان، کشورش را از اتحادیه اروپا با توافق و یا بدون توافق خارج خواهد کرد
روزنامه «العربی الجدید» -نزدیک به قطر- امروز سهشنبه به نقل از منابعی در ریاست «امنیت ملی عراق» و برخی از منابع در الحشد الشعبی گزارش داد که «نتایج تحقیقات جاری درباره حمله به شش مقر و انبار مهمات وابسته به الحشد در دیاله، صلاح الدین، بغداد و الانبار در عراق نشان میدهد که برخی از این حملات از خاک سوریه صورت گرفته است».
این روزنامه با بیان اینکه بخشی از این حملات از مناطق تحت تصرف شبهنظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» -تحت حمایت آمریکا- صورت گرفته، ولی «ریاض درار» رئیس مشترک نهاد موسوم به «شورای دموکراتیک سوریه» -شاخه سیاسی نیروهای دموکراتیک- مدعی شد که این «اتهامات، فاسد و مسخره است» و درباره هر گونه حمله به مناطق تحت تصرف کُردها، هشدار داد.
یک منبع مسئول که در دفتر «فالح الفیاض» رئیس الحشد و مشاور امنیت ملی عراق مشغول به کار است، به العربی الجدید گفت که «بیشتر جزئیات تحقیقات آماده است، ولی اعلام نتایج و فرستادن آن به پارلمان، منوط به عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق است، ولی احتمالا این اتفاق طی روزهای آتی خواهد افتاد».
وی اظهار داشت: «نتایج تحقیقات درباره حمله به اردوگاه آمرلی در صلاح الدین، با نتایج تحقیقات حمله به اردوگاه الصقر در جنوب بغداد، از نظر نوع بمباران و مختصات آن متفاوت است».
این مسئول عراقی ادامه داد: «ترور ابو علی الدبی از فرماندهان گردانهای حزب الله [عراق] در نزدیکی «القائم» تا کنون در روند تحقیقات واضحتر بود؛ چرا که با یک پهپاد بال ثابت صورت گرفته است… ولی همه حملاتی که انجام شده، تقریبا با موشکهای ناشناس صورت گرفته است که نشان میدهد، بیش از اینکه [این عملیاتها] نظامی باشد، عملیات اطلاعاتی بوده است».
وی با بیان اینکه بر اساس نتاج تحقیقات، «همه حملات مستقیما از اسرائیل صورت نگرفته»، خاطر نشان کرد که «برخی شواهد حاکی از آن است که اسرائیل از طرفهایی در داخل شرق سوریه، کمک گرفته است… همه ادلهای که گردآوری شده، چیزی نیست که بتوان آن را موشک یا سلاح اسرائیلی قلمداد کرد تا آن را به عنوان دلیلی به شورای امنیت ارائه کرد».
«محمد البصری» از رهبران الحشد الشعبی نیز به العربی الجدید گفت که «بر اساس نتایج تحقیقات، بخشی از پهپادهایی که مقرهای الحشد الشعبی را در داخل عراق بمباران کردند، از خاک سوریه که تحت تسلط نیروهای دموکراتیک سوریه است، حمله کردهاند».
البصری تصریح کرد که «احتمال دارد خودِ گروه نیروهای دموکراتیک، با هماهنگی اسرائیل این عملیات را انجام داده باشد یا اینکه فقط از مناطق [تحت تصرف] آن، صورت گرفته است».
«فاضل الفتلاوی» نماینده فراکسیون پارلمانی «صادقون» عراق اعلام کرد که هفته آینده نتایج نهایی تحقیقات رسمی به پارلمان خواهد رسید و سپس اعلام خواهد شد.
الفتلاوی بر این باور است که تأخیر در اعلان نتایج این حملات، «به سود عراق نیست؛ زیرا ممکن است طرفهایی که عملیات بمباران را انجام دادند، از این تأخیر برای آغاز بمباران جدید استفاده کنند».
بسیاری از کارشناسان و برخی از منابع آمریکایی اعلام کردند که اسرائیل در پس این حملات قرار دارد، ولی اینکه آیا تمامی این حملات از این کشور صوت گرفته یا خیر، تا کنون محل بحث نبوده و رسانهها و منابع سیاسی اشارهای به آن نکردهاند.
از اواخر تیر ماه گذشته چندین بار مواضع الحشد الشعبی در استانهای صلاح الدین، دیاله، بغداد و الانبار هدف حمله قرار گرفته است. علاوه بر خاک عراق، مواضع نیروهای عراقی حاضر در خاک سوریه نیز هدف حملاتی قرار گرفته است.
به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ژنرال «ایگور کوناشینکوف» سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که دستگاههای پرنده بدون خلبان (پهپادها)یی که توسط تروریستها در سوریه در شرایط بدوی تولید میشوند، قادر هستند تا فاصله 150کیلومتری و در ارتفاع چهار کیلومتری پرواز کنند و این ویژگیها تردیدی باقی نمیگذارد که مونتاژ چنین دستگاههای پرندهای با کمک از خارج صورت میگیرد.
این مقام نظامی در کنفرانس مطبوعاتی، چند نمونه از پهپادهای منهدمشده در ماه سپتامبر را که بهسمت پایگاه نظامی ــ هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه شلیک شده بودند به خبرنگاران نشان داده یادآور شد: «برد پرواز یکی از این دستگاههای پرنده بدون خلبان 150 کیلومتر است و ارتفاع پرواز آن میتواند به 4000 متر برسد و این ویژگی بسیار جدی است.»
کوناشینکوف افزود: «کسانی که چنین پهپادهایی را مونتاژ میکنند، با وجود ظاهر بیرونی این محصولات، در ساخت آنها از تجهیزات نسبتاً پیچیدهای استفاده کردهاند که نیازمند تخصص فنی و آموزش ویژه است که تنها در صورت آشنایی با فناوریهای مدرن امکانپذیر است. در یکی از پهپادهای تهاجمی که توسط پدافند هوایی روسیه منهدم شده، سیستم هدایت ناوبری، سه آنتن و کنسولهای ویژه برای تقویت مهمات آن نصب شده است. در یکی دیگر از پهپادها، دارای موتور بنزینی و مجهز به بشکه 5لیتری بنزین بود. جالبتر از همه، مکانیسم رهاسازی مهمات جنگی این پهپادهاست که هنگام نزدیک شدن به هدف، آن را بهراحتی از ارتفاع یک و نیم الی دو کیلومتری پرتاب میکند. از سوی دیگر سطح پرواز دورانی این پهپادهاست که گویای سیستم هدایتی آنهاست که نیازمند تجهیزات فنی جدی است.»
سخنگوی وزارت دفاع روسیه افزود: «واضح است که با گذشت زمان گروههای تروریستی در سوریه مشکلات فنی خود را بهبود بخشیدهاند. تجزیه و تحلیل پهپادهای منهدمشده که به دست متخصصان ما رسیده، این مسئله را مشخص کرده که کسانی، این فناوریها را از خارج از سوریه در اختیار آنها گذاشته و در این زمینه بهگروههای تروریستی کمک میکنند.»
لازم به یادآوری است که در تاریخ سوم سپتامبر (12 شهریور ماه) سامانههای پدافند هوایی پایگاه نظامی ــ هوایی حمیمیم روسیه در سوریه، دو پهپاد تهاجمی شلیکشده از سوی تروریستها را منهدم کرد. این پهپادها از سمت شمالغرب سوریه به این پایگاه نزدیک میشدند که در فاصله امنی مورد هدف قرار گرفتند و آسیبی به این پایگاه وارد نشد.
دونالد ترامپ از ایجاد ائتلاف شرکتهای آمریکایی برای حمایت از حق کارگران برای آزادی دین خبر داد.
به گزارش اسپوتنیک، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریكا روز دوشنبه در یك مراسم در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل كه به آزادی مذهبی اختصاص یافته بود گفت: مقامات ایالات متحده 25 میلیون دلار دیگر برای حمایت از آزادی مذهبی اختصاص می دهند.
ترامپ گفت: «امروز، دولت آمریكا 25 میلیون دلار دیگر برای محافظت از آزادی مذهب، اماكن مذهبی و یادبودها اختصاص می دهد.»
علاوه بر این، وی از ایجاد ائتلافی به نام شركتهای آمریكایی برای حمایت از حق كارگران برای آزادی مذهب خبر داد. ترامپ گفت:»ایالات متحده برای محافظت از آزادی های دینی ائتلافی از شرکتهای آمریکایی تشکیل می دهد. … این ابتکار به بخش خصوصی الهام می بخشد تا از انسان های که به باوری اعتقاد دارند در محل کار محافظت کند.»
رئیس جمهور آمریكا همچنین از همه كشورهای جهان خواست كه به حق آزادی مذهب احترام بگذارند. وی گفت: «ایالات متحده از همه کشورها می خواهد به آزار و اذیت [شهروندان] بخاطر اعتقادات مذهبی آنها پایان دهند.»
بیشتر اعضای حزب کارگر انگلیس در نشست سالانه این حزب از راهبرد جرمی کوربین رهبر این حزب که هر گونه موضع گیری بر سر برگزیت را به بعد از انتخابات موکول کرد و تابع رویکرد مردم دانست، پشتیبانی کردند.
بیشتر اعضای حزب کارگر انگلیس، دومین حزب دارای بیشترین کرسی در مجلس عوام انگلیس پس از حزب حاکم محافظه کار، در نشست سالانه این حزب در شهر برایتون در جنوب انگلیس رویکرد جرمی کوربین را پذیرفتند. جرمی کوربین پیشنهاد کرده بود موضع این حزب درباره برگزیت تابع نظر اکثریت مردم در انتخابات جدید باشد و در صورت درخواست مجدد اکثریت برای جدایی از اتحادیه اروپا در انتخابات تازه، توافق جدید با اتحادیه اروپا حاصل شود که در بر گیرنده حداکثر رضایت آحاد جامعه باشد.
برگزیت علاوه بر حزب محافظه کار، رقیبش حزب کارگر را نیز دچار چند دستگی کرد و برخی رویکرد کوربین رهبر این حزب را در نگرفتن موضع شفاف در قبال برگزیت موجب شکست این حزب در انتخابات آتی دانستند. کوربین در واکنش به این اختلافات، گفت: در نشست سالانه این حزب اکثریت اعضا هر تصمیمی در قبال برگزیت بگیرند او خواهد پذیرفت.
مخالفان رویکرد کوربین معتقدند، او باید به طور شفاف از ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا حمایت کند برخلاف جانسون که حامی سرسخت خروج و جدایی این کشور از اتحادیه اروپاست. مهلت تمدید شده انگلیس برای ترک اتحادیه اروپا نهم آبان (۳۱ اکتبر) به پایان میرسد و جانسون اعلام کرده چنانچه تا آن زمان نخست وزیر باشد با توافق یا بی توافق انگلیس را از اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد.
پس از دو حزب بزرگ محافظه کار و کارگر، دو حزب کوچکتر یعنی حزب ملی اسکاتلند و حزب لیبرال دموکرات به ترتیب به عنوان سومین و چهارمین حزب بزرگ انگلیس بر ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا تاکید دارند و با کمی تفاوت، این رویکرد را به عنوان راهبرد اصلی خود برگزیده اند.
«الکساندر یفیموف» سفیر روسیه در سوریه تأکید کرد که مسکو با سوریه بوده و خواهد بود.
یفیموف به روزنامه «الوطن» سوریه گفت، باید تمامی نیروهای خارجی که به صورت غیر قانونی در سوریه حضور دارند، در سریعترین زمان ممکن، از این کشور خارج شوند.
وی درباره اظهارات وزیر خارجه روسیه مبنی بر پایان یافتن جنگ در سوریه، اظهار داشت: «بله وزیر روسیه این سخن را گفت… ولی باید به آنچه وی درباره مناطقی از خاک سوریه توجه کرد که در آن تروریسم حضور دارد».
این دیپلمات روس با بیان اینکه باید در این مناطق، به مبارزه با تروریسم ادامه داد، تصریح کرد که این مسئله باید «در منطقه ادلب و شمال شرق سوریه» صورت گیرد.
استان ادلب در اشغال گروههای تروریستی به ویژه «هیئة تحریر الشام» قرار دارد؛ ائتلافی که جبهه النصره رکن اصلی تشکیل دهنده آن است.
کنترل شمال شرق سوریه نیز در دست شبهنظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» است. آمریکا حمایت این شبهنظامیان را بر عهده دارد و در مناطق تحت تصرف آنان، بیش از ۱۵ پایگاه نظامی احداث کرده است.
سفیر مسکو در دمشق درباره توافقات جدید بر سر ادلب که برآیند نشست سهجانبه ؤسای جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه بود، گفت: «ما با طرف ترکیهای توافقی داریم که در سپتامبر گذشته منعقد شد. ما بر این باوریم که این توافق برای تحقق هدف اصلی در این منطقه کافی است».
وی ادامه داد: «در این توافق (سوچی) بندهایی وجود دارد که بر لزوم آزادسازی و بازگشایی مسیرهای بینالمللی تأکید دارد. ما همیشه این موضوع را در دستور کار همه مذاکرات با طرف ترکیهای قرار میدهیم و این موضوع در نشست سهجانبه نیز بررسی شد».
یفیموف درباره افزایش حمایتهای آمریکا از نیروهای دموکراتیک، به ویژه پس از اظهارات رئیس جمهور روسیه مبنی بر لزوم خروج نیروهای آمریکایی از شمال شرق سوریه و عدم تجزیه سوریه، خاطر نشان کرد: «ما مخالف حضور غیر قانونی نیروهای مسلح کشورهای خارجی [در سوریه] هستیم و خواستار اخراج آنان در سریعترین زمان ممکن از خاک سوریه هستیم».
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟