ترفند جدید کار فرمایان و حامیان آنها برای تفرقه اندازی
✔️در روز دوشنبه به تعدادی از کارگران اخراجی قول داده شده است که به سر کار های خود بازمیگردند.
این شیوه برخورد کارفرمایان برای کارگران ایران کاملا نخ نما شده است.
وقتی که کارگران با اتحاد و همبستگی و یک دلی فریاد میزنند که باید تمام همکاران اخراجی . به سر کار برگردند، وقتی فریاد می زنند ما مخالف خصوصی سازی هستیم، وقتی فریاد میزنند که نماینده ما ،اسماعیل بخشی، باید سریعا آزاد شود و به پرونده سازی علیه کارگران خاتمه داده شود، مدافعان سرمایه به این فکر می افتند تا با هر ترفندی اعتصاب کارگران را به انحراف بکشانند .
کارفرمایان و مدافعان ریز و درشت سرمایه با ایجاد تفرقه و دو دستگی، تلاش می کنند که از میان کارگران، اعتصاب شکنان را به خط کنند ،به این امید که کارگران اعتصاب را پایان دهند.
کارفرما و مدافعان آنها، امروز دوشنبه با وعده های سر خرمنی، مبنی بر اینکه جمعی از افراد اخراج شده می توانند به سر کار های خود برگردند، در واقع تلاش دارند که با اینحیله، صفوف متحد ما را در هم شکنند.
کارگران ؛
ما نباید فریب کارفرمایان و مدافعان آنها را بخوریم، اعتصاب باید تا رسیدن به خواست های پایمال شده ادامه یابد.
عقب نشینی در این شرایط یعنی پیشروی بیشتر صاحبان سرمایه در تعرض به حق و حقوق ما کارگران.
باید ایستاد و از خواست و مطالبات خود دفاع کرد.
خواست باز گشت به کار تمام کارگران اخراجی، لغو خصوصی سازی،آزادی اسماعیل بخشی و خاتمه دادن به پرونده سازی علیه کارگران.
ما می توانیم در کنار هم با اتحاد و همبستگی به خواست هایمان برسیم!
زنده باد اتحاد وهمبستگی کارگران
۸ مهر ۹۸
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
دوستان و کارگران بزرگ منش و قهرمان هفت تپه
زنگ خطر🔥
هشدار
هوشیار باشید و گول نقشه های شوم اسد بیک رو نخورید
این بار با ترفند جدید
دیروز تو جلسه ای که توی پلیس اطلاعات شوش با تعدادی از همکاران عزیز و دلسوزمون گرفتن و مقرر شد همه بیان سرکارو همه چیز تموم بشه اما سه نفر کماکان هنوز بلاتکلیف موندن
اما عزیزان بدونید این اعتصاب توسط شخص اسد بیک داره خط دهی میشه و دودش تو چشم ما میره و نفعش به اون میرسه
با این بهانه میخاد حقوقدنده و برادر زندانیش رو ازاد کنه لطفا مراقب سو استفاده های باشید و ما رو بازیچه قرار ندن
هر چند نباید فراموش کنیم عظیم سرخه جیرینگی هم بین این سه نفر اخراجی هست که هیچ کدوم ما نمیتونم از خیانتی که کرد چشم پوشی کنیم
از نظر من همه شورا خائنن و به ما کارگرها دروغ گفتن
محمد خنیفر از دزدی و جیرنگی خبر داشت اما چرا به کارگران نگفت چه فسادی تو جریانه و بیرانوند باهاش در ارتباطه
پس دوستان من مراقب باشین
آوارگان ساکن در اردوگاه پناهجویان در یونان، پس از وقوع آتش سوزی مرگبار و در اعتراض به تعلل و تاخیر در اطفاء حریق شورش کردند.
در جریان آتش سوزی اردوگاه مملو از جمعیت پناهجویان «موریا» Moria واقع در جزیره یونانی «لسبوس» Lesbos دست کم دو تن کشته شدند و این حادثه شورش پناهجویان خشمگین را به دنبال داشت.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه اعلام کرد دو جسد را به چشم خود دیده است. وی یکی از قربانیان را حین انتقال به مقر اصلی سازمان غیردولتی «پزشکان بدون مرز» مشاهده کرده است. این خبرنگار، قربانی دیگر را در حالی دید که نزدیکانش در کنار او در حال شیون و زاری بودند.
آنا ANA خبرگزاری رسمی یونان به نقل از منابع پلیس، از کشته شدن دو نفر، یک زن و یک کودک خبر داد. جسد این زن به بیمارستان لسبوس منتقل شد. جسد کودک نیز در حالی که در پتویی پیچیده بود، تحویل مسئولان اردوگاه شد. آتش سوزی در بزرگترین اردوگاه پناهجویان در اروپا با استفاده از هواپیمای اطفاء حریق خاموش شد.
به گفته خبرنگاری که در محل حضور داشت، نیروهای پلیس برای مهار پناهجویانی که از تعلل در امدادرسانی خشمگین بودند، از گاز اشک آور استفاده کردند. آتش سوزی در اردوگاه پس از ساعت 23 به وقت محلی خاموش شد. یک پناهجوی افغان در گفت و گو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد جسد سوخته دو کودک و یک زن را مشاهده کرده است. فیروز پناهجوی پانزده ساله گفت: آتش سوزی از داخل اردوگاه آغاز شد. شش یا هفت کانتیتر که پناهجویان در آن ساکن بودند، آتش گرفت. از نیروهای آتش نشانی درخواست کمک شد و این نیروها 20 دقیقه بعد در محل حاضر شدند. همین مسئله همه را خشمگین کرده است.
وی افزود: زمان زیادی برای مهار آتش صرف شده است. حدود نیم ساعت. ما نیز به کسانی که در داخل کانتینرها بودند، کمک کردیم. ما جسد دو کودک را که کاملا سوخته بودند و جسد یک زن را پیدا کردیم.
بنا بر بیانیه صادر شده از سوی پلیس، پناهجویان پس از دو مورد آتش سوزی شورش کردند. اولین آتش سوزی خارج از اردوگاه و با 20 دقیقه فاصله زمانی با آتش سوزی دوم در داخل اردوگاه رخ داد.
ساکنان این اردوگاه عمدتا در کانتینرهای ویژه حمل کالا که به اقامتگاه تبدیل شده است، اسکان داده می شوند. در این اردوگاه که از امکاناتی برای اسکان سه هزار نفر برخوردار است، حدود 13 هزار نفر نگهداری می شوند.
یونان در حال حاضر پذیرای 70 هزار پناهجوست. این پناهجویان عمدتا از اتباع سوریه هستند و با آغاز جنگ در سال 2015 و با قبول خطر عبور از مرز ترکیه، از کشورشان گریخته اند. جورج جراپتریتیس George Gerapetritis وزیر کشور یونان یکشنبه اعلام کرد طرح قانونی برای به روز کردن روند پناهندگی منطبق با معیارهای اروپایی، در دستور کار هیئت وزیران قرار دارد. آنکارا از سال 2016 در چارچوب توافقی با اتحادیه اروپا، به متوقف کردن موج مهاجران به سوی پنج جزیره یونانی مجاور با مرز ترکیه متعهد شده است. این اقدام در ازای دریافت کمک شش میلیارد دلاری انجام می گیرد. اما در ماه های اخیر شمار مهاجرانی که راهی یونان می شوند، همواره رو به افزایش است.
صبح روز یکشنبه دو کشتی با 84 پناهجو که شمار زیادی از آنها کودک بودند، به اسکالا Skala در جزیره لسبوس رسیدند. به گفته مقامات دولتی، ظرف 24 ساعت، از شنبه صبح تا یکشنبه صبح، نزدیک به 400 پناهجو وارد یونان شدند. در ابتدای ماه سپتامبر رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه، کشوری که حدود چهار میلیون پناهجو را در خود جای داده است، تهدید کرد که اگر کمک های بین المللی بیشتری دریافت نکند، بنادر این کشور به مقصد اروپا را به روی پناهجویان باز خواهد کرد.
کریاکس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان این هفته اعلام کرد در روزهای اخیر 3 هزار پناهجو از ترکیه وارد این کشور شده اند. این اتفاق افزایش جمعیت مهاجران در اردوگاه ها را به رغم کمبود امکانات به دنبال دارد. دولت یونان بر ضرورت تداوم انتقال مهاجران ساکن در مراکز ثبت نام آن ها در جزایر شمالی دریای اژه به سوی قاره اروپا تاکید کرده است.
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت نیروی هوایی آمریکا مرکز فرماندهی خاورمیانه خود را از قطر به کارولینای جنوبی منتقل کرد.
آمریکا به مدت 13 سال از یک ساختمان در قطر برای فرماندهی جنگنده ها, هواپیماهای بدون سرنشین و دیگر دارایی های نیروی هوایی در منطقه ای استفاده کرده است که شامل شمال شرقی آفریقا تا خاورمیانه و تا جنوب آسیا می شود.
اما روز شنبه, در حالی که 300 هواپیما در آسمان مناطقی کلیدی همانند سوریه, افغانستان و خلیج فارس حضور داشتند, صدها جایگاه در مرکز عملیات هوافضای مشترک در پایگاه هوایی العدید در قطر خالی شد. در عوض, نيروي هوایی آمریکا و هم پیمانانش توسط تیمی مستقر در پایگاه هوایی شاو Shaw در کارولینای جنوبی هدایت شد که در فاصله بیش از هفت هزار مایلی قرار دارد. اما این اقدامی موقتی بود زیرا پایگاه هوایی العدید پس از 24 ساعت وقفه در روز یکشنبه فعالیت خود را از سر گرفت و این اقدام یک تغییر تاکتیکی قابل توجه بود.
این عملیات اعلام نشده -که از روزنامه واشنگتن پست برای انجام دادن عملیات نظارتی بر آن دعوت شده بود- نخستین بار بود که از زمان تأسیس این مرکز در عربستان سعودی طی جنگ خلیج فارس در سال 1991 صورت گرفت و طی آن عملیات فرماندهی و کنترل آمریکا از منطقه خارج شد.
در حالی که فرماندهان نیروی هوایی آمریکا می گویند انتقال عملکرد این مرکز به یک پایگاه متفاوت یک جاه طلبی دیرینه بود که به واسطه فن آوری های جدید امکان پذیر شد, اما این اقدام در بحبوحه احیای تنش ها در منطقه انجام شد.
ژنرال بی چنس سالتزمن در سخنانی گفت: «کارکردهایی که مرکز عملیات هوایی برای نیروی هوایی فراهم می کند, بسیار مهم و ضروری است و به این علت, ما نمی توانیم حتی یک ناکامی آن را متحمل شویم.»
مقامات نیروی هوایی آمریکا اعلام کردند رویدادهای اخیر منطقه, فوریت اجرای این طرح را شدت بخشید. ایران در ماه ژوئن یک فروند هواپیمای بدون سرنشین شناسایی آمریکایی را سرنگون کرد و این ماه تأسیسات کلیدی در عربستان سعودی شاهد یک حمله مخرب و ناگهانی بود.
فردریک کولمن فرمانده مرکز 609 عملیات هوافضا در سخنانی گفت: در حالی که جنگ علیه داعش تعدیل شده و ما همچنان به همکاری از طریق یک فرایند بالقوه صلح در افغانستان ادامه می دهیم, منطقه در حال آرام شدن است و احتمالا در مقایسه با چند دهه پیش با ثبات تر شده است.»
داگلاس باری کارشناس ارشد و متخصص در زمینه هوافضا در موسسه بین المللی مطالعات راهبردی در لندن در سخنانی گفت: «قوه تخیل خیلی بالایی نمی خواهد که به این نتیجه برسیم که اگر یک درگیری تمام عیار رخ دهد, این یکی از اهدافی است که از اولویت برخوردار است.»
سامانه های دفاعی این پایگاه -که شامل سامانه های موشکی پاتریوت و دیگر تجهیزات دفاع موشکی با فن آوری بالا می شود- بیشتر با هدف مقابله با هواپیماهای جنگی و موشک های بالستیک طراحی شده است که با سرعت و در ارتفاعی بالا به این مکان نزدیک می شوند تا موشک های کروز و هواپیماهای بدون سرنشینی که در ارتفاع پایین پرواز می کنند؛ همانند آنهایی که گفته می شود از آنها در حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی استفاده شده است.
سالتزمن گفت نوع طراحی این سامانه دفاع موشکی سبب شده است حفاظت کامل از این پایگاه غیر ممکن شود.
او گفت: «احتمالا بهتر است این گونه فکر کنیم که این یک سامانه مصون است.» او افزود: » این موضوع مطرح است که شما تا چه اندازه سریع و منعطف می توانید عمل کنید.»
آمریکا با متحرک ساختن عملیات فرماندهی و کنترل می تواند از یک حمله بسیار سریع تر به حالت اولیه خود بازگردد. این انعطاف پذیری همچنین سبب خواهد شد ساختمانی که در پایگاه هوایی العدید قرار گرفته اند یک هدف کمتر آسیب پذیر محسوب شوند و این موضوع به آنها اجازه می دهد سامانه های دفاع هوایی را به دیگر زیرساخت های حیاتی منتقل کنند.
بایرون پومپا مدیر عملیات فرماندهی مرکزی نیروی هوایی آمریکا در العدید در سخنانی گفت انتقال تأسیسات و تجهیزات اغلب می تواند اقدامی جایگزین برای نداشتن پایگاه در سراسر منطقه باشد.
او گفت: «در برهه هایی همانند زمان کنونی, ما نمی توانیم بخش عمده ای از پایگاه های عملیاتی دائمی را در حوزه مسئولیت خود داشته باشیم.»
سالتزمن گفت: «هدف ما بازدارندگی» است و نه جنگ. اما نبود ارتباط با ایران می تواند سبب دشوار شدن ارسال این پیام شود. او گفت آمریکا باید از اقدامات دیگری استفاده کند همانند خاموش کردن رادارها در برخی مواقع برنامه ریزی مسیرهای پرواز برای آن که نشان دهد قصد حمله ندارد.»
در حال حاضر, هدف اداره کردن این مرکز از راه دور یک بار در ماه و باقی ماندن روند هدایت عملیات در پایگاه العدید در دیگر روزهای ماه است. فرماندهان نظامی می خواهند بر اساس یک برنامه زمانی کار کنند که بر اساس آن, این مرکز برای یک دوره هشت ساله در هر 24 ساعت از راه دور در پایگاه هوایی شاو یا یک پایگاه دیگر کنترل می شود.
مقامات در پایگاه هوایی العدید اعلام کردند برنامه ای برای تعطیلی دائمی این مرکز وجود ندارد. آنها گفتند برخی عملکردها در این پایگاه را نمی توان مکررا از راه دور انجام داد. اما آنها قصد دارند برخی از 800 موقعیت موجود در این پایگاه را در آینده به خاک آمریکا منتقل کنند.
کولمن گفت: «خوبی اینجا این است که در حال حاضر, ما در حال صرفه جویی در پول مالیات دهندگان و بازگردادن آنها به آمریکا هستیم.» او همچنین گفت: «پسران و دختران آمریکا در خارج در خاورمیانه نخواهند بود. آنها در خانه خواهند بود.»
از نظر هم پیمانان آمریکا در خلیج فارس که در تأسیسات مورد استفاده آمریکا در منطقه سرمایه گذاری کرده اند, این اقدام می تواند نگران کننده باشد. قطر به صورت خاص طی سال های اخیر هزینه های زیادی در پایگاه هوایی العدید داشته و یک میلیارد و 800 میلیارد دلار برای نوسازی این پایگاه هزینه کرده است که بزرگترین پایگاه هوایی در منطقه محسوب می شود و قابلیت اسکان بیش از 10 هزار نظامی آمریکایی را دارد.
اما ترکیب خطرات و فن آوری های جدید در حال سوق دادن آمریکا برای بررسی مجدد این موضوع است که چه میزان از عملیاتش باید در خارج از این کشور مستقر باشد.
به نقل از الجزیره، دولت یونان اعلام کرد که برای مواجهه با هجوم فزاینده پناهجویان و مهاجران تصمیم دارد که ۱۰ هزار مهاجر را تا پایان سال آینده میلادی از اردوگاههای واقع در جزایر این کشور اخراج کرده و هزاران تن دیگر را از این جزایر به سرزمین اصلی یونان منتقل کند.
گفتنی است که این طرحها روز دوشنبه پس از نشستی چهارساعته با حضور وزراء و نخست وزیر یونان اعلام شد؛ یک روز پس از آنکه وقوع آتشی مرگبار در اردوگاه پناهجویان و مهاجران در جزیره لسبوس یونان باعث بروز اعتراضات شد.
در بیانیه دولت یونان آمده است که دولت جدید این کشور قصد دارد ۱۰ هزار مهاجر را تا پایان سال ۲۰۲۰ به ترکیه بازگرداند. این رقم در مقایسه با ۱۸۰۵ مهاجر اخراج شده در دولت قبلی یونان یک افزایش قابل ملاحظه را نشان می دهد.
دولت یونان پیش از این اعلام کرد که گشت زنی دریایی در دریای اژه را افزایش می دهد و با بستن مراکز پذیرش مهاجران از اعطای پناهندگی خودداری کرده و طرحهایی را برای بازبینی در سیستم پناهجویی مدنظر دارد.
طرح دولت یونان برای توزیع مهاجران و پناهجویان میان اردوگاههای ۱۳ منطقه این کشور به ویژه سرزمین اصلی جانشین توافق سال ۲۰۱۶ اتحادیه اروپا با ترکیه می شود که تازه واردان را تا زمانی که درخواست پناهندگی آنها در دست بررسی است، از خروج از لسبوس و چهار جزیره شرقی دیگر یونان منع می کند.
طبق اعلام مؤسسه خیریه پزشکان بدون مرز، حدود ۲۴ هزار تن از مهاجران و پناجویان در میان پنج اردوگاه واقع در جزایر یونان سرگردان بوده و تحت شرایط «اسف باری» زندگی می کنند.
به نقل از شبکه تلویزیونی المسیره، وزیر دفاع دولت یمن اعلام کرد: نبردهای سنگینی که دلاوران نیروهای مسلح و کمیتههای مردمی در جبهههای مختلف انجام میدهند در تاریخ معاصر بی نظیر است.
محمد العاطفی که از محور نجران سخن میگفت نیروهای ائتلاف متجاوز سعودی را خطاب قرار داده و تاکید کرد: شما شکست خواهید خورد و ما هرچه در توان مان بوده، آماده کرده ایم و به زودی شاهد چیزی خواهید بود که تصورش هم نمیکنید.
وی تاکید کرد: به خدا قسم اگر تمام دارایی کشورهای ائتلاف را در دست راست ما قرار دهند و تمامی دارایی کشورهای حامی این ائتلاف را در دست چپ ما قرار دهند از کرامت خود دست نخواهیم کشید و از یک وجب خاک مان نیز نخواهیم گذشت.
العاطفی گفت: اتحاد رهبری و موضع گیری یکی از عوامل پیروزی میهن و ملت است.
وزیر دفاع یمن از خانواده افرادی که فریب ائتلاف سعودی را خورده اند خواست پیگیر سرنوشت فرزندان شان باشند چرا که دشمن فرزندان شان را به سوی آتش سوزان سوق میدهد.
وی افزود: آنچه دشمن متجاوز انجام داده باید درسی باشد برای آن یمنیهای فریب خوردهای که همچنان در کنار متجاوزان قرار گرفته اند.
وزیر دفاع یمن از ملت سودان و سردمداران سیاسی این کشور خواست نظامیان خود را که در کنار متجاوزان سعودی در کشتار مردم یمن مشارکت دارند از یمن خارج کنند.
به نقل از تاس، «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در جریان نشست خبری خود از آمادگی کشورش برای انتشار متن گفتوگوهای ترامپ و پوتین خبر داد.
سخنگوی کاخ کرملین گفته است که مسکو برای انتشار متن این مذاکرات آماده است تا با مقامات آمریکایی گفتگو کند.
با این حال پسکوف اعلام کرده انتشار متن این گفتگوها تنها در صورت توافق و رضایت هر دو طرف صورت خواهد گرفت.
آمادگی روسیه برای انتشار متن مذاکرات با ترامپ پس از بالا گرفتن جنجالها بر سر درخواست رئیس جمهور آمریکا از اوکراین اعلام شده است. ترامپ در مکالمه تلفنی خود از زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین درخواست کرده است تا احتمال فساد اقتصادی پسر بایدن، رقیب انتخاباتی او را که برای یک شرکت انرژی در اوکراین کار میکرده، پیگیری کند.
پس از افشای رسوایی درخواست ترامپ از اوکراین، کاخ سفید تلاش کرده است که دسترسی به محتوای مکالمات «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی و «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه را محدود کند و حال آمادگی روسیه برای انتشار متن مذاکرات پوتین و ترامپ پس از اعمل این محدودیتها صورت میگیرد.
جین پینگ رهبر چین روز سه شنبه یکم اکتبر 9 مهر در آیین گرامیداشت هفتادمین سالگرد تأسیس جمهوری خلق چین در پکن تأکید کرد: چین در روند پیشرفت خود باید ضمن پایبندی بر رهبری حزب کمونیست، مردم محوری و راه سوسیالیسم با ویژگی چین، به طور همه جانبه تئوری، خط مشی و رهنمود اساسی حزب را اجرا کرده و با پاسخگویی به خواست مردم برای زندگی دلپذیر و زیبا، امور تاریخی جدیدی بیافریند.
روز سه شنبه 1 کتبر 9 مهر/ میزان، آیین باشکوه گرامیداشت هفتادمین سالگرد تأسیس جمهوری خلق چین و رژه بزرگ و راهپیمایی با شکوه مردم در میدان تیان ان من پکن برگزار شد.
شی جین پینگ دبیرکل کمیته مرکزی حزب کمونیست، رییس جمهوری و رییس کمیته مرکزی نظامی چین در این آیین سان دید و تأکید کرد: در 70 سال گذشته مردم چین با همدلی و همگرایی و سختکوشی به دستاوردهای عظیم و قابل توجهی در سطح جهان رسیده اند. امروز چین سوسیالیست همچنان در شرق جهان ایستاده و هیچ نیرویی نمی تواند موضع چین را تکان دهد و هیچ نیرویی نمی تواند مانع حرکت جمهوری خلق چین شود.
ساعت 10 صبح سه شنبه، مقامات حزب و دولت چین در ساختمان تیان ان من همراه با نمایندگان محافل مختلف و مردم چین و چینی تبارها در سراسر جهان هفتادمین سالگرد تأسیس جمهوری خلق چین را گرامی داشتند. پس از شلیک 70 گلوله توپ برای ادای احترام، دهها هزار نماینده از محافل مختلف سرود ملی را خواندند و سپس آیین برافراشتن پرچم ملی برگزار شد.
در 70 سال گذشته، حزب کمونیست چین با همبستگی مردم اقوام مختلف «معجزه چین» را ایجاد کرده است. جمهوری چین از کشوری فقیر و ضعیف به دومین قدرت اقتصادی جهان و به «موتور اول» رشد اقتصاد جهانی تبدیل شده است. بیش از 700 میلیون جمعیت فقیر از فقر رها شده و سهم چین در امور فقرزدایی بشر به بیش از 70 درصد رسید. این در حالی است که جایگاه و نفوذ بین المللی چین به سطح چشمگیری رسیده و کشور روز به روز وارد مرکز صحنه های جهانی شده است…
شی جین پینگ در این آیین طی سخنرانی خود گفت: تأسیس جمهوری خلق چین در 70 سال پیش، موجب تغییر وضعیت فقیر و ضعیف و سرنوشت مصیبت بار میهن تحت تجاوز کشورهای دیگر شد و ملت چین راه گسترده و پهناوری را برای رستاخیز بزرگ خود طی کرد.
رییس جمهوری چین تأکید کرد: چین در روند پیشرفت خود باید ضمن پایبندی بر رهبری حزب کمونیست، مردم محوری و راه سوسیالیسم با ویژگی چین، به طور همه جانبه تئوری، خط مشی و رهنمود اساسی حزب را اجرا کرده و با پاسخگویی به خواست مردم برای زندگی دلپذیر و زیبا، امور تاریخی جدیدی بیافریند.
وی اظهار داشت: چین در راه پیشرفت خود باید به راهبرد «وحدت صلح آمیز، یک کشور دو نظام» پایبند باشد و برای حفظ صلح و شکوفایی دارزمدت مناطق هنگ کنگ و ماکائو و پیشبرد توسعه صلح آمیز روابط دو تنگه تایوان تلاش کند. وی از سراسر کشور درخواست کرد با همبستگی برای تحقق نهایی وحدت ملی کوشش کنند.
رییس جمهوری چین گفت: دیروزِ چین در کتاب تاریخ بشر ثبت شده و امروزِ چین را بیش از یک میلیارد نفر جمعیت چین ایجاد می کنند و فردای چین حتماً زیباتر خواهد شد. وی از مردم چین درخواست کرد که همبستگی خود را نزدیکتر کرده و پیوسته در راه توسعه جمهوری خلق چین و تحقق اهداف دو سده گرد و تحقق رویای چین تلاش کنند.
در حاشیه این آیین، رژه باشکوه نیز برگزار شد. این رژه حدود 80 دقیقه طول کشید. شی جین پینگ سوار بر خودروی نشان هونگ چی (پرچم سرخ) تولید چین به پرچم حزب کمونیست، پرچم ملی و پرچم نظامی ادای احترام کرد و سان دید.
بنا به گزارشها، این رژه متشکل از 59 تیم با حدود 15 هزار نفر، بیش از 160 فروند هواپیما و 580 دستگاه تجهیزات نظامی برگزار شد که پردامنه ترین رژه نظامی در چین به شمار می رود و چهره نیروهای ارتش چین پس از اصلاحات و سطح توسعه صنایع علمی و فنی دفاعی و دستاوردهای سازندگی ارتش را نشان می دهد.
پس از رژه، راهپیمایی با شکوهی با حضور 100 هزار نفر و 70 دستگاه گاری بزرگ و آراسته جشنواره در 36 گروه برگزار شد و آرزوهای نیک برای میهن ابراز شد.
برات آلبایراک وزیر مالی و دارایی و داماد ارشد رئیس جمهور ترکیه دیروز در یک گفتوگوی مطبوعاتی٬ پرده از یک برنامه اقتصادی جدید برداشت که برای مدیریت اقتصاد ترکیه در سالیان 2020 تا 2022 طراحی شده و در یک بازه 3 ساله تلاش میکند تا تورم را کاهش دهد.
فایق اوزتراک سخنگوی حزب جمهوری خلق در یک گفتوگوی مطبوعاتی در مورد ابعاد برنامه اقتصادی جدید گفت: بدون تعارف بگویم٬ مهمترین راه برای آغاز تغییر و اصلاح در اقتصاد ترکیه٬ برکنار شدن جناب داماد است. او باید بداند که اقتصاد یک کشور بر اساس تمایلات فردی و رژیم تک نفره اداره نمیشود. مدیریت اقتصادی یک کشور٬ بر اساس الگوی مدیریت اقتصادی یک شرکت خانوادگی٬ قابل قبول نیست. در شرایطی که مردم در تنگنای اقتصادی قرار گرفته و گرسنه و بیکار شدهاند٬ ایشان چگونه میتواند با خیال راحت اعلام کند که دولت توانسته تعادل اقتصادی به وجود بیاورد؟
اوزتراک در ادامه افزود: رقم بیکاری در ترکیه به مرز 15 درصد رسیده و بخش قابل توجهی از مردم ما برای تامین نیازهای روزانه و معیشت٬ دچار مشکلات جدی شدهاند. در چنین شرایطی نمیتوان ادعای ثبات اقتصادی را مطرح کرد. میزان بدهیهای خارجی ترکیه در سال 2018 میلادی 447 میلیارد دلار بود و در سال جاری نیز با افزایش 2.7 میلیارد دلاری به رقم 250 میلیارد دلار نزدیک شده و چنین رکوردی در تاریخ اقتصاد ترکیه نظیر نداشته است. این تیم٬ کشور را در باتلاق بدهی فرو برده و کار به جایی رسیده که در وزارت امور مالی و دارایی٬ یک پست به عنوان پست مدیرکل امور وامهای خارجی ایجاد شده است. صد و چهل سال پیش هم در دیوان عثمانی ناچار شدند پستی به نام اداره دیون عمومی ایجاد کنند و امیدوارم بعد از 140 سال دوباره دست به چنین اقدامی نزنند.
گفتنی است در ماههای اخیر وزیر امور مالی و دارایی ترکیه مورد انتقاد قرار گرفته است، اما تحلیل گرانی همچون عبدالقادر سلوی از روزنامهنگاران نزدیک به اردوغان بر این باور هستند که به احتمال قوی اردوغان در آیندهای نزدیک در کابینه تغییراتی خواهد داد اما در مورد ضرورت کنار نهادن داماد خود٬ اقناع نشده است.
وزیر خارجه کوبا که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده است، به شدت از سیاستهای دولت آمریکا علیه کشورش انتقاد کرد.
«برونو رودریگز» در مصاحبه با شبکه خبری «سیانان» گفت تلاش ایالات متحده برای گرفتن امتیازات سیاسی از کوبا ناکام خواهد ماند.
وی در گفتوگو با یک شبه تلویزیونی اسپانیایی زبان حین اقامت خود در نیویورک نیز گفت که آخرین اقدامات انجام شده توسط «دونالد ترامپ» علیه کوبا بیسابقه، غیر متعارف و خارج از حوزه صلاحیت دولت این کشور بوده است.
بر اساس این گزارش، آمریکا پس از ناکامی در سرنگونی دولت «نیکلاس مادورو» در ونزوئلا، بهدلیل حمایت کوبا از دولت قانونی ونزوئلا تحریمهای بیشتری را علیه هاوانا اعمال کرده و خواستار توقف مراودات اقتصادی بین هاوانا و کاراکاس شده است.
وزیر خارجه کوبا در سخنرانیهای خود در سازمان ملل اطمینان داد که دولت کوبا با وحدت و اجماع اجتماعی تاثیر اقدامهای آمریکا را کمرنگ خواهد کرد.
رودریگز در سخنرانی خود در نشست وزیران جنبش عدم تعهد که در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد هم تشدید سیاستهای خصمانه واشنگتن علیه هاوانا را محکوم کرد.
وی همچنین فشارها و تحریمهای ناعادلانه علیه ونزوئلا، بولیوی، نیکاراگوئه و کره شمالی را محکوم کرد و همبستگی خود را با مردم سوریه و فلسطین ابراز کرد.
رئیس جمهوری کوبا نیز چندی قبل تاکید کرد که سیاست دولت آمریکا علیه ونزوئلا و حمله به کوبا با حربه اعمال تحریمهای اقتصادی و به هدف آسیب رساندن به مردم شکست خورده است.
شی جینپینگ، رئیس جمهور چین روز سه شنبه در سخنرانی رسمی خود به مناسبت برگزاری جشن هفتادمین سالروز تأسیس جمهوری خلق چین اعلام کرد: «هیچ چیزی نمی تواند ملت چین را متزلزل کند».
شی جینپینگ که در لباس مائو ظاهر شده بود در میدان تیان آنمن، همان جایی که مائو تسه تونگ، بنیانگذار چین کمونیستی، اول اکتبر سال 1949 (نهم مهرماه 1328) تأسیس جمهوری خلق چین را اعلام کرد، تأکید کرد: «هیچ چیزی نمی تواند پایه های ملت بزرگ ما را متزلزل کند. هیچ چیزی نمی تواند مانع پیشرفت ملت و خلق چین شود».
بعد از انتشار محتوای صحبتهای محرمانه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا با سران و مقامات کشورهای مختلف از جمله اوکراین و روسیه، اکنون نوبت به افشای تماس تلفنی وی با «اسکات موریسون» نخستوزیر استرالیا و فشار به او برای دستاوردهای سیاسی بوده است.
روزنامه «نیویورک تایمز» بامداد سهشنبه به نقل از دو مقام آمریکایی آگاه نوشت، ترامپ اخیرا با موریسون تماس گرفته و از او خواست تا به «ویلیام بار» وزیر دادگستری آمریکا کمک کند تا اطلاعاتی را برای بیاعتبار و بیوجهه کردن تحقیقات «رابرت مولر» بازرس ویژه در مورد دخالت دعایی روسیه در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ ایالات متحده (و ارتباط ترامپ با مسکو) در اختیار کاخ سفید قرار دهد.
بر این اساس، کاخ سفید دسترسی کارمندان و مقامات خود به متن این گفتوگو را شدیدا محدود کرده و فقط برای تعداد کمی از مشاوران ترامپ آزاد گذاشته بود، زیرا ترامپ با این تماس تلفنی قصد داشت از وزارت دادگستری به عنوان ابزاری برای فشار به متحدان خود استفاده کرده و مبنای تحقیقات مولر را «جناحی و فاسد» جلوه دهد.
نیویورک تایمز با تشبیه کردن این تماس، به فشار تلفنی چند هفته پیش ترامپ به «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین برای تحقیقات درخصوص پسر «جو بایدن» معاون رئیسجمهور پیشین آمریکا، نوشت: «گفتوگو با موریسون نشان میدهد که رئیسجمهور [ترامپ] از سطوح عالی دیپلماسی برای پیشبرد منافع سیاسی شخصی خود استفاده میکند».
این منابع میگویند که ابتدا وزیر دادگستری آمریکا از ترامپ خواسته بود تا با نخستوزیر استرالیا صحبت و درخواست کمک قضایی کند.
نیویورک تایمز با بیان اینکه در اصل ترامپ از موریسون خواسته بود که دولت استرالیا را مورد تحقیق قرار دهد، توضیح میدهد: «زیرا تحقیقات اف.بی.آی درباره دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا، بعد از آن آغاز شد که مقامات استرالیایی به آنها درباره اطلاعرسانی روسها به تیم انتخاباتی ترامپ درباره انتشار اطلاعات مخرب درباره هیلاری کلینتون گزارش دادند».
مقامات استرالیا این اطلاعات را بعد از دیدار با «جورج پاپادوپولوس» مشاور سیاست خارجی تیم ترامپ در می ۲۰۱۶ در لندن به اف.بی.آی ارائه دادند. پاپادوپولوس در آن دیدار به استرالیاییها گفته بود روسها هزاران ایمیل کلینتون را در اختیار دارند.
دقایقی بعد از انتشار گزارش نیویورک تایمز، شبکه «اِن. بی. سی. نیوز» نیز گزارش داد که یک مقام وزارت دادگستری آمریکا با تایید آن خبر، گفت که ترامپ اخیرا در تماس تلفنی از نخستوزیر استرالیا خواسته بود در تحقیقاتی درباره خاستگاه تحقیقات مولر کمک کند. وی البته تاکید کرد که این فقط یک تماس عادی و درخواست بوده نه یک فشار و اجبار.
بامداد پنجم فروردین بود که دادستان کل آمریکا خلاصهای ۴ صفحهای از گزارش مبسوط مولر به کنگره ایالات متحده ارسال کرد که در آن تاکید شده بود هیچ مدرکی دال بر تبانی و ارتباط آگاهانه تیم انتخاباتی ترامپ با روسیه نیافته و مدارک کافی برای اعلام جرم علیه وی وجود ندارد.
بعد از کشمکشهای طولانی درباره تحقیقات مولر در خصوص ادعای دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ و تبانی کارزار انتخاباتی ترامپ با مسکو، روز شنبه ۳ فروردین بود که این تحقیقات کامل و گزارش نهایی آن به دادستان کل تحویل داده شد.
تحقیقات مولر که از حدود دو سال پیش آغاز شده بود، حدود ۲۵ میلیون دلار خرج روی دست دولت آمریکا گذاشته و در جریان آن ۱۹ وکیل، ۴۰ مامور ویژه و تحلیلگر افبیآی حضور داشتند. مولر همچنین در جریان تحقیقات خود حدود ۲۸۰۰ احضاریه، ۵۰۰ حکم بازرسی و ۱۳ درخواست ارائه مدرک از دولتهای خارجی صادر کرده بود. از ۵۰۰ نفر نیز مصاحبه حضوری به عمل آمد.
به نقل از فرانس پرس؛ روسیه از تحریمهای جدید آمریکا که علیه نهادها و اتباع روسی زیادی به اتهام تلاش برای اعمال نفوذ در انتخابات پارلمانی و محلی ۲۰۱۸ آمریکا برقرار شده، ابراز شگفتی و از این تحریمها به «حمله ضد روسیه» تعبیر کرد.
وزارت امور خارجه روسیه دیروز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد این تحریمها که از جمله اتباع روسیه، ایوگنی پریگوژین، تاجر نزدیک به کرملین را هدف گرفته است، بی پاسخ نخواهد ماند.
بیانیه وزارت امور خارجه روسیه همچنین خاطرنشان کرد: ما از سیاستمداران آمریکایی میخواهیم به این بازی بی فایده تحریمها که هیچ نتیجهای ندارد، پایان دهند و به عقل سیلم بازگردند.
به گفته وزارت خارجه روسیه، این تحریمها در چارچوب «بحران سیاسی داخلی» در آمریکا جای میگیرند که در آن روسها به طور عمدی به دست بخشی از قدرت در واشنگتن به منزله ابزاری برای رسیدن به اهداف شخصی فرصت طلبانه استفاده میکنند.
بنابراین گزارش، این تحریمها نخستین تحریمهایی هستند که در چارچوب حکم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سپتامبر ۲۰۱۸ برای پیش بینی تحریمهایی در مورد خاص تلاش برای مداخله در روند انتخاباتی اتخاذ گردید.
این تحریمها روز دوشنبه بعد از این که روزنامه واشنگتن پست روز جمعه مقالهای را منتشر کرد و اطمینان داد دونالد ترامپ در دیداری با وزیر امور خارجه روسیه در دفتر بیضی کاخ سفید گفته است مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ به هیچ وجه او را نگران نمیکند، اعلام میشوند.
پریگوژین پیش از این در چارچوب تحقیق گستردهای که رابرت مولر درباره مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ برای کمک به دونالد ترامپ برای راهیابی به کاخ سفید، انجام داد، متهم شده بود.
به نقل از رویترز، «کیم سونگ»، سفیر کره شمالی در سازمان ملل متحد با انتقاد از سیاستهای خصمانه آمریکا اعلام کرد که با وجود برخی مذاکرات مقطعی، اما بهبودی در روابط واشنگتن و پیونگ یانگ ایجاد نشده است.
سفیر کره شمالی همچنین از آمریکا خواست تا محتوای بیانیه مشترک سنگاپور را به طور کامل اجرای کند.
کیم سونگ در سخنان خود که در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل ایراد شد، گفت: بیش از یک سال از بیانیه مشترک آمریکا و کره شمالی در روز ۱۲ ژوئن میگذرد اما روابط میان کره شمالی و آمریکا تا به حال پیشرفت ناچیزی کرده است.
سفیر کره شمالی همچنین با انتقاد از نقش شورای امنیت، این شورا را ابزاری برای برآورده کرده منافع راهبردی یک کشور خاص عنوان کرده که سیاست فشار و تحریمها را پیگیری میکند و در تلاش برای تغییر نظام دیگر کشورها میباشد.
به نقل از الجزیره، «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق در سخنانی گفت: همه از پذیرش مذاکرات برای حل بحران سخن میگویند و نشانههای بسیاری نشان میدهد که هیچ کس به جز رژیم صهیونیستی خواستار جنگ در منطقه نیست.
وی خاطر نشان کرد که حل بحران یمن میتواند کلیدی برای حل بحران خلیج فارس باشد.
نخست وزیر عراق ادامه داد: حرکت به سمت جنگ شاید در یک لحظه و با یک تصمیم فردی صورت گیرد، ولی خارج شدن از آن دشوار و سخت خواهد بود.
عبدالمهدی گفت که عربستان و ایران، آماده مذاکره هستند. وی با اشاره به اینکه کشورهای بسیاری در منطقه میتوانند مکانی برای راه حل و مذاکرات باشند، تأکید کرد که بغداد نیز میتواند یکی از این مکانهای برگزاری مذاکرات باشد.
این مسئول عراقی ضمن استقبال از ایجاد ائتلاف برای تأمین امنیت خلیج فارس، اما موافقت بغداد را مشروط به حضور همه کشورهای حاشیه خلیج فارس در این ائتلاف عنوان کرد.
عبدالمهدی در پایان این مصاحبه درباره حملات پهپادی اخیر به مواضع سازمان حشد شعبی عراق، اعلام کرد که تحقیقات درباره حمله به برخی مواضع حشد شعبی بیانگر این است که اسرائیل این کار را انجام داده است.
دوستداشتن:
دوست داشتن در حال بارگذاری...
دستهبندی شده در: اخبار ایران و جهان, سرتیتر
پاسخی بگذارید