گروه اتحاد بازنشتگان
سندیکای هفت تپه در پنجمین روز اعتصاب در اطلاعیه خود خطاب به کارگران نوشت: «شما امروز یکبار دیگر قدرت، جسارت و همدلی خود را به نمایش گذاشتید ولبخند پیروزی برلبان اسماعیل وخانواده وبیش از همه روی لبان نهال، دختر همکار دربندتان نشاندید. او از نان کار وآزادی سخن گفت. او صدای کسانی بود که به دلیل فقر ونداری مجبور به فروش کلیه میشوند، او صدای کسانی بود که توانائی دریافت خدمات درمانی، آموزش، تحصیل وبیان نظرات خود را ندارند. او صدای آزادی بود و گفت ایجاد تشکل حق ماست. او گفت کار را ازما نگیرید، او گفت زندگی شایسته حق ماست، او گفت ما باید بتوانیم برای سرنوشت خود تصمیم بگیریم.»
اکنون یکبار دیگر سرنوشت کارگران هفت تپه به استقامت و اراده و همزمان هشیاری آنان گره خورده است. در شرایطی که هم خطر سرکوب وهم خطر به بیراهه بردن مبارزات کارگران هفت تپه موجود است، یکبار دیگر باید صف متحدی را که کارگران هپکو، آذر آب و واگن سازی پارس در دفاع از کارگران هپکو تشکیل دادند، این بار نیز با همان صف متحد به یاری هم طبقه ای های خود در هفت تپه بشتابند. لحظه ای هم نباید فراموش کرد، پیروزی کارگران هفت تپه پیروزی همه کارگری ایران است
پیام سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه خطاب به کارگران زحمتکش در هفتتپه
عزیزان کارگر ،همراهان آگاه و جسور،کارگران مبارز، شما بار ها و بارها ثابت کرد که شایسته بهترین زندگی هستید.
شما نشان دادید که برای گرفتن حق و حقوق پایمال شده، باید متحد شد و بدون توهم به این یا آن فرد و جناح ، تنها با اتکاه به نیروی طبقاتی می توان به خواست های خود رسید.
کارگران نیشکر هفت تپه به مانند دیگر کارگران در امر مبارزه ، دارای سنت های دیرینه ای است.
سنتی که حاوی نکاتی مهمی در امر مقابله با ستم و استثمار می باشد، سنت اتحاد و همبستگی و استقلال طبقاتی در راستای کسب مطالبات در مقابل صاحبان زر و زو.
در تمام دوره های مبارزاتی، کارگران این سنت را مد نظر داشته اند که باید مستقل از دولت و کارفرما و تنها با اتکاه به نیروی خود کارگران برای بدست آوردن مطالبات تلاش کنند.
📣 هفت تپه، یکی از پرچم داران این سنت بوده و هست.
خواهران و برادران کارگر در هفت تپه؛
اعتصاب و تجمع شما حول لغو خصوصی سازی، بازگشت به کار کلیه کارگران اخراجی ، آزادی اسماعیل بخشی، خاتمه دادن به پرونده سازی علیه کارگران و…. بخشی از مطالباتی است که دست یابی به آن در اتحاد و همبستگی
میسر خواهد شد.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه ضمن حمایت همه جانبه از خواست و مطالبات به حق شما کارگران زحمتکش، دست تک تک شما را می فشارد و باور داریم که اعتراض و اعتصاب در راستای کسب مطالبات، تنها با اتحاد و همبستگی ممکن خواهد شد.
درود بر شما کارگران هفت تپه، درود بر همسران و فرزندان شما که همیشه حامی و پشتیبان شما در امر مبارزه بوده اند. درود و صد درود بر خانواده بزرگ کارگران ایران که همیشه حامی و پشتیبان هم بوده و هستند
زنده با اتحاد و همبستگی کارگران
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
۹ مهرماه ۹۸
تهدید کارگران هفتتپه توسط محافظان نظام سرمایه داری ⁉️
#نان_کار_آزادی_
#شادی_رفاه_آبادی
#اسماعیل_را_گرفتن_ما_همه_بخشی_هستیم_
🚫 حضور فرمانده هان بلند پایه شوش، در هفتتپه جهت تهدید کارگران‼️
☑️ امروز فرمانده نیروی انتظامی و رئیس حفاظت اطلاعات شوش ( بهمنی ) و رئیس نیروی انتظامی ( بهار وند) در شرکت هفت، همراه با نیرو های مسلح همراه، حضور داشته و کارگران را مورد تهدید قرار دادند.
نیرو های نظامی به کارگران گفتند که باید همگی به سر کارها یتان برگردید در غیر اینصورت ضمن پرونده سازی، شماها اخراج خواهید شد.
لازم به ذکر است که این افراد( نیرو های نظامی ) عملا از شخص اسد بیگی همچون گذشته، دفاع و حمایت کرده اند.
✔️البته برای کارگران جای تعجب ندارد که نیروهای نظامی حامی اسد بیگی و سرمایه داران باشند!!
بعداز حضور این نیرو ها در هفت تپه، سه نفر از کارگران به نام های محمد خنیفر، ایمان اخضری و محسن چشم خاور، به دادستانی استان دراهواز احضار شده اند که در آنجا رئیس اداره اطلاعات شوش حضور داشته بود و کارگران احضار شده مورد تهدید و توهین قرار می گیرند.
لازم به تو ضیح است که تماس جهت احضار کارگران توسط پلیس امنیت شوش صورت گرفته است که بعدا آنها را به مجتمع قضایی باهنر، دفتر دادستانی واقع دراهواز انتقال داده بودند.
📣 تهدید محافظان نظام سرمایه داری ره به جایی نخواهد برد.
ما قبلا گفتیم که سنت مبارزه در هفتتپه هم ریشه دار و هم دارای تجربه است.
یکی از سنت های مبارزاتی در هفت تپه این بوده است که کارگران هیچ وقت تسلیم تهدید، زندان، اخراج، تطمیع و… نشده اند و کارگران اینتجربه را دارند که زندان و صدور احکام بیش از یک قرن برای دادخواهی » نان کار آزادی» ره به جایی نخواهد برد.
همان طور که در سال های (۱۳۸۶) و( ۱۳۸۷ ) به بعد با باز داشت و اخراج کارگرانی همچون علی نجاتی، بسحاق حیدری، علیپور و… دیگران صدای حق خواهی و ایجاد تشکل، اعتصاب و اعتراض خاموش نشد.وهمان طور که میدانید در سال ( ۱۳۸۷ ) کارگران هفته تپه تشکل مستقل خود به نام سندیکا کارگران هفت تپه را ایجاد کردند.
کارگران گرسنه، اما آگاه به ریشه گرسنگی و نابرابری ها بسیار متمایز هستند با کارگران گرسنه ای که تسلیم بی قید و شرط شرایط شده اند.
کارگران ایران و در راس آنان کارگران هفت تپه با فریاد #نان_کار_آزادی_ اعلام کردند که درد مشترک آنها با میلیون های کارگر دیگر ،یکی است و یک بار دیگر ثابت کردند که، تهدید، زندان و اخراج، نمی تواند صدای مطالبه خواهی آنها را خاموش کند.
درود بر کارگران هفت تپه که بارها ثابت کرده اند درمقابل تهدید ها تسلیم نمیشوند وبا حمایتهای بی نظیر خود از همکاران اخراجی، کارفرما را به عقب نشینی وادار کردند( بازگشت به کار ۱۷ نفر از بیست همکار اخراجی ) وخواهان بازگشت به کار سه نفر دیگر از همکاران اخراجی میباشند و همچنین خواستار آزادی بی قید وشرط اسماعیل بخشی نمایند خود و مختومه شدن پرونده محمد خنیفر وسایر افراد مرتبط شده اید.
اتحاد رمز پیروزی است
۱۰ مهر ۹۸
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
نقل از نشریه «دی سایت» آلمان، از صبح امروز اعتصابهای گستردهای در بخشهای مختلف یونان در اعتراض به تداوم اقدامات ریاضتی و خصوصی سازی آغاز شده است.
این دومین مبارزه کاری بعد از پیروزی محافظه کاران به نخست وزیری «کیریاکوس میتسوتاکیس» در یونان است. بیشترین اعتصابها مربوط به بخش حمل و نقل است.
بسیاری از کشتیها در سایه این اعتصابها در بنادر باقی مانده و متروها و قطارهای ریلی هم متوقف شدهاند. رانندگان اتوبوس در آتن هم کار خود را برای چند ساعت متوقف کردند.
به گزارش تلویزیون دولتی یونان تمام کارکنان مدارس یونان هم دست به اعتصاب زدند.
پایگاه خبری «میدل ایست آی» در گزارشی نوشت که عربستان سعودی به «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق برای هماهنگی دیداری با ایران چراغ سبز نشان داده است و به نظر میرسد این نخستین گام برای کاهش تنشها در منطقه باشد.
«عباس الحسناوی» از مقامات دفتر نخست وزیر عراق روز سهشنبه به میدلایستآی گفت که عبدالمهدی به دنبال میانجیگری میان مقامات در ریاض و تهران بوده و شرایط هر کدام از طرفها را برای دیدار به طرفین منتقل کرده است.
حسناوی این سخنان را پس از آن مطرح کرد که سخنگوی دولت ایران روز دوشنبه گفت که عربستان سعودی از طریق سران برخی کشورها پیامهایی را به «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران ارسال کرده است.
این مقام عراقی به میدلایستآی تاکید کرد که عبدالمهدی به عنوان یک میانجیگر با هدف کاهش تنشها در منطقه اقدام کرده است.
وی اضافه کرد:«مقامات عراق کانالهایی را با هر دو طرف دارند. برادران سنی ما (در دولت) با سعودیها در ارتباط هستند و برادران شیعه ما با ایرانیها در ارتباط هستند.»
الحسناوی افزود:«سعودیها پیش از آغاز روند مذاکرات شروطی دارند و درباره ایران نیز چنین است. ما این شرایط را به هر طرف منتقل کردهایم. گرد هم آوردن دو طرف مخالف در شرایط ایدئولوژی، فرقهای و ائتلافهایشان در منطقه کار سادهای نیست.»
وی گفت:«عبدالمهدی خواستار نشستی میان عربستان سعودی و ایران شده که دولت عراق نظارت و میانجیگری آن را بر عهده داشته باشد و بغداد محل مورد نظر برای مذاکرات باشد.»
این مقام عراقی گفت:«سعودیها درباره این موضوع چراغ سبز نشان داده و عبدالمهدی در حال کار بر روی این موضوع است و سعودیها از جمله «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی طی روزهای اخیر لحن خود را آرام کرده اند.»
عبدالمهدی هفته گذشته برای گفتوگوهایی با ولیعهد سعودی به جده سفر کرده بود.
حسناوی اضافه کرد که دولت آمریکا نیز با برگزاری مذاکرات میان دو طرف موافقت کرده و «فالح الفیاض» مشاور امنیت ملی عراق در حال حاضر در واشنگتن به سر میبرد تا درباره چارچوب زمانی دیدارها گفتوگو کند.
وی گفت:«اگر توافق بالقوهای در منطقه بوجود آید که شامل یمن، سوریه و عراق باشد، آمریکاییها مشکلی با آن نخواهند داشت.»
این مقام عراقی در ادامه گفتوگوی خود با «میدلایستآی» اضافه کرد:«عبدالمهدی امیدوار است که میزبان نشستی در بغداد باشد اما مکان دیدار هنوز باید مورد توافق قرار بگیرد.»
وی افزود:«بغداد بهترین مکان برای دیدار است اما نمیتوانم تایید کنم که در نهایت بغداد مکان دیدار خواهد بود. در ابتدا، دیدارهایی میان مقامات دو کشور برگزار خواهد شد و سپس توافقی حاصل خواهد شد و سران عربستان سعودی و ایران با یکدیگر دیدار خواهند کرد تا آن را به امضا برسانند.»
الحسناوی گفت که هر دو طرف شرایطی را برای آغاز نقطه مذاکرات تعیین کردهاند.
این مقام عراقی گفت: «شروط عربستان سعودی این است که ایران نقش خود در یمن و سوریه را به حداقل میزان رسانده و حمایت از گروههای مسلح نظیر حوثیها را متوقف کند. سعودیها همچنین خواستهاند تا نظام سوریه مشکلات خود با گروههای مخالف سوری را حل کرده و قانونی اساسی برای سوریه نوشته شود که تمامی گروهها با آن موافقت کنند.»
ایجاد کانال تماس غیر مستقیم میان ریاض و تهران پس از حملات ویران کننده به تاسیسات نفتی سعودیها انجام شد که سعودیها و آمریکاییها مدعی شدند که حمله یمنیها به این تاسیسات نفتی توسط ایران انجام شده است التبه مقامات ایران قاطعانه هرگونه مداخله در این حمله را رد کردهاند.
مقامات سعودی و ایران طی روزهای اخیر تاکید کردهاند که کشورهایشان برای گفتوگو با هدف کاهش تنشهای منطقهای آماده هستند.
در حالی که کمتر از سه هفته تا برگزاری مراسم اربعین امام سوم شیعیان در عراق مانده، در دو روز گذشته چندین شهر این کشور درگیر تظاهرات مشکوکی شده است.
گزارش های رسیده حاکی است؛ سفارتخانه های آمریکا و انگلیس در بغداد روزهای پرترددی را پشت سر می گذارند و در چند اطلاعیه از برخورد نیروهای امنیتی عراق با برهم زنندگان نظم و امنیت عراق انتقاد کرده اند. همین تحولات سبب کاهش یا اختلال شدید در برخی خدمات دولتی از جمله اینترنت شده است.
بر اساس این گزارش ها؛ این تظاهرات که زیر نام مطالبات اجتماعی برگزار می شود، اما ظاهراً هدف اصلی اش بر اندازی نظام سیاسی در عراق است. از جمله شعارهای بحث انگیز در تجمعات که مورد توجه تعدادی از رسانه های عراق نیز قرار گرفته وجود شعاری بود که به بهانه اولویت با اصلاح وضع کشور، مردم را به عدم مشارکت در مراسم اربعین شیعیان فرا میخواند.
در این شعار که بر روی پلاکاردها نوشته شده بود آمده است: «تا ظلم و ستم برداشته نشود، پیادهروی به سمت کربلا جایز نیست.»
از سویی؛ تلاش فراوانی از سوی جریانهای مشکوکی برای باز کردن پای حشد شعبی به این درگیری ها انجام میشود تا عملا نیروی داخلی عراق را مقابل مردم قرار دهد.
همزمان برخی مناطق بغداد به منطقه جنگی تبدیل و دهها لاستیک در خیابانها آتش زده شدهاند و گزارش ها حاکی است در پی انتشار فراخوان تظاهرات در نقاط مختلف بغداد و نیز شهرهای استانهای بصره، دیوانیه، نجف، دیاله، کربلا، المثنی، ذی قار، میسان، واسط و کرکوک چند تجمع برگزار شده است.
به جز انگلیس و آمریکا، شبکههای عربستان سعودی در منطقه، الحره وابسته به سیا آمریکا و همچنین دیگر رسانه های نزدیک به جریان بعثی در عراق، همچنان در خبرها و گزارشهای تصویری و ویدئویی، به صورت لحظهای سعی در تهییج مردم و بزرگنمایی رخدادهای اعتراضات دارند و تلاش برای ترویج آمارهای غیر رسمی و حتی شایعات علیه دولت و نیروهای امنیتی، خط خبری ثابت آنان است.
این تظاهرات که متولیان ناشناخته ای دارد با عناوینی مانند «تظاهرات اکتبر» یا «تظاهرات میلیونی» فراخوان شده بود و با حضور دهها نفر از جوانان عراقی در حالی برگزار شد که گروه های معروف سیاسی مانند جریان صدر یا حزب کمونیست و یا گروه های مقاومت اسلامی که معمولا به عنوان گروه های برگزار کننده تظاهرات های اعتراضی شناخته می شوند از پیوستن به آن خودداری کرده اند.
اسناد جدید نشان میدهند عربستان سعودی و امارات متحده عربی از یک گروه حامی فشار علیه ایران حمایت مالی کردهاند.
پایگاه خبری «لوبلاگ» بر اساس ایمیلهایی که به دستش رسیده گزارش داده لابی ضدایرانی «اتحاد علیه ایران هستهای» (یوانی) از دشمنان منطقهای ایران مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی درخواست کمک مالی کرده است.
لوبلاگ به نشستی که اخیراً لابی یوانی علیه ایران برگزار کرده اشاره کرد و نوشت «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا یکی از کسانی بوده که در این نشست شرکت کرده است.
پامپئو در آن نشست گفت دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا با تحریم شرکتهای چینی که از ایران نفت وارد میکنند، کارزار فشارحداکثری علیه ایران را گسترش داده است.
این رسانه نوشته است: «محلی که پامپئو برای سخنرانیاش انتخاب کرد، جالب بود. اینکه یوآنی چیست و چه کسی پشت آن است کاملاً محرمانه است، اما اسنادی که به رویت لوبلاگ رسیده نشان میدهد یک نهاد مالی ظرف ۲ سال گذشته بیش از ۳۵ میلیون دلار به این سازمان انتقال داده است.»
طبق این گزارش، ایمیلهایی در اختیار لوبلاگ قرار گرفته که نشان میدهند مدیران یوآنی از دیپلماتها و مشاوران در دولتهای رقیب ایران درخواست کمکهای مالی کردهاند که این مسئله، سوالاتی را درباره منابع مالی یوآنی ایجاد میکند.»
وزیر امور خارجه آمریکا خواستار ادامه تلاش های مشترک برای تثبیت اوضاع در خاورمیانه شد و دفع اقدامات تجاوزی ایران شد.
به گزارش اسپوتنیک، مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریكا، كه روز سه شنبه در كنفرانس مطبوعاتی به دنبال مذاكرات خود با لوئیجی دی مایو وزیر امور خارجه ایتالیا، ایران را متجاوز نامید و بر لزوم مقابله با تهدیدات متداول در حوزه تجارت بین الملل با چین سخن به میان آورد؛ او همچنین درباره تحریم های تازه علیه ونزوئلا صحبت کرد.
وی افزود: این واقعیت است که ایران حامی تروریسم است. در طول شش ماه گذشته، آنها به کشتی های اروپایی حمله کردند، به عربستان سعودی حمله کردند. پومپئو گفت: ایالات متحده و ایتالیا باید در جبهه مخالف ایران حرکت کنند.
وی در عین حال ابراز امیدواری کرد که دیپلمات ها بتوانند این موضوعات را با نمایندگان ایران در میان بگذارند. او اشاره کرد: ما در حال تلاش برای از بین بردن مشکلات و ادامه گفتگوها هستیم.
در عین حال، وزارت امور خارجه ایران بارها ادعاهای پمپئو مبنی بر دست داشتن در حمله به کشتی های اروپایی و حمله به تاسیسات نفتی عربستان را تکذیب کرده است.
پمپئو خاطرنشان کرد: در طول مذاکرات با وزیر امور خارجه ایتالیا، روابط با چین نیز مورد بحث قرار گرفت.
به گفته وی، از پکن غالباً یک رویکرد شکارچی در زمینه تجارت و سرمایه گذاری وجود دارد. وزیر امور خارجه آمریکا این خط مشی چین را تهدیدی مشترک برای هر دو کشور خواند.
وی با درک این مسئله که یک مشکل بین المللی بسیار پیچیده است، بر لزوم اقدام مشترک برای مقابله با این تهدیدات تأکید کرد.
پومپئو با صحبت در مورد رویکرد حل بحران ونزوئلا تأکید کرد، تا زمانی که اوضاع در آنجا تغییر نکند، باید تحریم های جدید اعمال شود.
وی گفت: به طور طبیعی، هر کشور می تواند به طور مستقل در مورد این موضوع تصمیم گیری کند.
دی مایو به نوبه خود بر اهمیت بحث با وزیر امور خارجه آمریکا درباره اوضاع مدیترانه و به ویژه بحران لیبی تأکید کرد.
دی مایو چنین بیان کرد: این موضوعات در مرکز نگرانی ما قرار دارند. لیبی به ما بسیار نزدیک است، این کشور در کنار سیسیل و مرزهای ما قرار دارد.
وزیر امور خارجه همچنین تأکید کرد که ایتالیا متحد ایالات متحده، عضو ناتو است و می خواهد یکی از بازیگران اصلی پیمان آتلانتیک باشد.
وی خاطرنشان کرد: رم قصد دارد با توجه به چالش های جدید در دریای مدیترانه، انگیزه جدیدی به اتحاد تاریخی بدهد.
اپوزیسیون استرالیا خواستار انتشار متن مکالمه ترامپ و موریسون شد
در بحبوحه جنجالها بر سر درخواست دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از دولت استرالیا برای کمک به تضعیف رقبای سیاسی داخلی وی، «آنتونی آلبانیس» رهبر حزب کار استرالیا خواستار انتشار متن گفتوگوی تلفنی ترامپ با نخست وزیر این کشور شده است.
براساس گزارش شبکه «تی.آر.تی»، رهبر مخالفان استرالیا روز چهارشنبه گفت: «جناب نخست وزیر باید دقیقا توضیح بدهد که اینجا چه اتفاقاتی افتاده است و باید متن و اطلاعات مربوط به گفتوگوی خود با ترامپ را منتشر کند.»
دفتر نخست وزیری استرالیا روز سه شنبه تایید کرد که موریسون شخصا پیشنهاد کمک و همکاری درباره تحقیقاتی داده است که ترامپ امیدوار است یافتهها درباره همکاری روسیه با کمپین انتخاباتی وی در سال ۲۰۱۶ را بیاعتبار کند.
تی.آر.تی در ادامه نوشت: استرالیا از متحدان نزدیک آمریکا است و هر دو حزب این کشور بر سر این موضوع اتفاق نظر دارند، اما از زمانی که ترامپ در آمریکا روی کار آمده اختلافاتی در ارتباط با آمریکا در میان احزاب استرالیایی به وجود آمده است.
«ماریس پاین» وزیر خارجه استرالیا روز چهارشنبه از صحبت درباره جزئیات مکالمه تلفنی ترامپ و موریسون خودداری کرد.
جنجال تازه پیرامون اقدامات ترامپ حدود دو هفته پیش شروع شد. یک مقام امنیتی آمریکا شکایتی را علیه ترامپ به دادگاه فدرال این کشور ارائه کرد که در آن گفته شده بود رئیسجمهور آمریکا، همتای اوکراینی خود را تحت فشار قرار داده تا در ازای دریافت حمایت نظامی، اطلاعاتی را علیه پسر بایدن و با هدف تخریب رقیب انتخاباتی خود، در اختیار وی قرار دهد.
ترامپ در مکالمه تلفنی خود از زلنسکی درخواست میکند تا احتمال فساد اقتصادی پسر بایدن را که برای یک شرکت انرژی در اوکراین کار میکرده است، پیگیری کند. بنا به گزارش شبکه «بیبیسی»، در متن شکایت افشاگر این اطلاعات آمده است که ترامپ در ازای دریافت این اطلاعات علیه رقیب سیاسی خود، وعده افزایش کمک نظامی را به اوکراین داده بود.
در پی افشای مکالمات ترامپ با زلنسکی، مجلس نمایندگان آمریکا،فرایند استیضاح ترامپ را آغاز کرده است و درخواست ترامپ از زلنسکی برای کمک سیاسی به وی به عنوان موضوع اصلی استیضاح ترامپ بررسی میشود.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه روز چهارشنبه گفت ادعای مداخله روسیه در انتخابات سال ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا مضحک است.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، پوتین که در کنفرانسی اقتصادی در مسکو سخنرانی میکرد افزود، همچنین مدرکی نیز برای اثبات مداخله روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ ریاست جمهوری آمریکا تا کنون ارائه نشده است.
رئیسجمهور روسیه همچنین بیان داشت، روسیه آماده است با هر فردی که در آمریکا به عنوان رئیسجمهور انتخاب شود همکاری کند و کارهایی بهتر از مداخله در انتخابات آمریکا در دستورکار دارد.
«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز پیشتر طی هشداری به قانونگذاران آمریکا گفت اتهامزنی مکرر به مسکو در خصوص مداخله در انتخابات ریاستجمهوری این کشور، آسیبهایی جدی در روابط دوجانبه ایجاد میکند.
برخی آژانسهای امنیتی آمریکا مدعی شدهاند روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ مداخله کرده است تا نتیجه آن را به نفع «دونالد ترامپ» رئیسجمهور کنونی این کشور تغییر دهد. ادعایی که مسکو بارها رد کرده است.
«رابرت مولر» بازرس ویژه پرونده رسیدگی به دخالت روسیه در سال ۲۰۱۶ پس از تلاشی دو ساله نتوانست چنین اتهامی علیه مسکو را اثبات کند.
پوتین همچنین بیان داشت، به انتشار مکالماتش با ترامپ اهمیتی نخواهد داد و هر زمان که با او تلفنی صحبت کرده است احتمال نشر سخنانش در این تماسها را در نظر گرفته است.
کنگره آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد قصد دارد به تمامی مکالمات ترامپ و سایر رهبران جهان دسترسی پیدا کند زیرا ممکن است این رئیسجمهور جمهوریخواه امنیت ملی را به خطر انداخته باشد.
«مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن، روز گذشته با «مارتین گریفیتس» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن دیدار کرد.
المشاط در این دیدار گفت: «تاکنون گامهای عملی زیادی را برای دستیابی به راهحلهای سیاسی برداشتهایم. از جمله اینکه بیش از 90 درصد تعهدات مربوط به توافق استکهلم درباره آتشبس در الحدیده را از چند ماه پیش اجرا کردهایم. ما همچنین در راه دستیابی به صلح، طرحهای زیادی را ارائه دادهایم که آخرین مورد آنها توقف حملات به عربستان سعودی در مقابل پایان دادن به بمباران یمن و محاصره آن بوده است که ما در این راستا صدها اسیر را به صورت یکجانبه آزاد کردیم؛ این در حالی است که طرف مقابل، از برداشتن هرگونه اقدام عملی، که تمایل آن برای صلح را مورد تأکید قرار دهد، دریغ کرده است.»
المشاط افزود: «زمانیکه این طرح را مطرح کردیم هدف ما صلح و دستیابی به آن بوده است و برای رسیدن به آن ناگزیر شدیم شماری از حملات راهبردی و برنامهریزی شده خود را به تعویق بیندازیم، حملاتی که به لحاظ حجم و تاثیرگذاری از حمله به تاسیسات نفتی آرامکو کمتر نبوده است. خواستیم تا صدایمان را بلند کنیم (و به آنها بگوییم) اگر گوش فرا نمیدهید؛ ما ضربههایی دردناک داریم که مجبورتان میکنند به این درخواستها گوش دهید و صدای عقل و منطق را بشنوید.»
رئیس شورای عالی سیاسی یمن خاطرنشان کرد: کشورهای متجاوز به جای اینکه گامهای عملی به سوی صلح بردارند، جنگ اقتصادیشان علیه یمن را از طریق تشدید دزدی دریایی و توقیف کشتیهای حامل غذا و مشتقات نفتی، تشدید میکنند.
وی هشدار داد که «این اقدامات سطح تهدید ناوبری بینالمللی و نظامیسازی دریای سرخ را افزایش میدهد که مسئولیت تبعات این وضعیت، بر عهده کشورهای متجاوز است.»
وی بر «حمایت از تلاشهای فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد برای برقراری صلح و امنیت در یمن تأکید کرد» و از سازمان ملل خواست نقش خود را برای بازگشایی فرودگاه بینالمللی صنعا ایفا کند.
روزنامه «نیویورکتایمز» گزارش داده «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در جریان جلسهای در کاخ سفید ابتدا پیشنهاد شلیک گلوله به سمت مهاجران غیرقانونی را مطرح کرده و بعد از آنکه متوجه شده این کار غیرقانونی است پیشنهاد شلیک گلوله به سمت پای آنها را مطرح کرده است.
نیویورکتایمز نوشته در جلسهای که ماه مارس در دفتر کار ترامپ برگزار شده او همانند بسیاری از دیگر جلسات شروع به مطرح کردن گله و شکایتهای خود از مهاجران کرده است، با این تفاوت که اینبار او راهکاری هم مدنظرش داشت.
طبق این گزارش، ترامپ در میان بهت مشاورانش ابتدا به آنها دستور داده مرز ۲۰۰۰ مایلی با مکزیک را تا ظهر فردا به طور کامل ببندند.
مشاوران ترامپ از این بیمناک بودند که حکم رئیسجمهور باعث گیرافتادن توریستهای آمریکایی در مکزیک یا سرگردان شدن دانشآموزان در هر دو سوی مرز و یا ایجاد بحران اقتصادی برای هر دو کشور شود. اما آنها این را هم میدانستند که اشتیاق ترامپ برای متوقف کردن مهاجرت تا چه اندازه او را به تقلا برای یافتن راهکارهایی وادار کرده که یکی از دیگری افراطیترند.
به نوشته نیویورکتایمز، ترامپ در محافل خصوصی اغلب درباره ساخت یک دیوار مرزی با گودالی پر از مار و تمساح صحبت میکرد. او علاوه بر این خواستار نصب نیزههایی با قابلیت فرورفتن در بدن انسان روی دیوار مذکور شده.
ترامپ در جلسه ماه مه به مشاورانش گفته که اگر مهاجرها اقدام به پرتاب سنگ کنند، سربازهای مستقر در نقاط مررزی به سمت آنها تیر شلیک کنند. اما او بعد از آنکه مشاورانش گفتند انجام این کار غیرقانونی است از سخنانش عقبنشینی کرد.
با وجود این، روزنامه نیویورکتایمز به نقل از دستیاران ترامپ نوشته در همان جلسه ترامپ اندکی بعد گفت سربازها میتوانند برای کند کردن حرکت مهاجرها به پای آنها تیر بزنند. مشاوران ترامپ به او گفتند که این راهکار هم قانونی نیست.»
نیویورکتایمز نوشته در حال حاضر گرد ترامپ را مشاورانی فرا گرفتهاند که تمایل کمتری برای مخالفت با او دارند. او در مصاحبهای چند هفته قبل به نیویورکتایمز گفت: «من از اختیار کامل برای بستن مرز برخوردارم.»
نیویورکتایمز نوشته این مقاله را بر اساس مصاحبه با بیش از ده مقام دولت آمریکا تهیه کرده است و منابع خواستهاند نامشان فاش نشود.
طبق این گزارش، جلسهای که قرار بوده در آن روز ماه مارس در دفتر کار ترامپ نیم ساعت طول بکشد دو ساعت به درازا کشیده، زیرا تیم ترامپ در تلاش بودهاند او را آرام کنند. ترامپ فریاد کشیده است: «شما دارید کاری میکنید که من احمق به نظر بیایم.»
رئیسجمهور آمریکا از زمان مبارزه انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۶ و همچنین بعد از بهدست گرفتن زمام امور در کاخ سفید، مقابله با مهاجران غیرقانونی را در اولویت دستورکار دولت خود قرار داده است. او تا کنون اقدامات متعددی مانند ساخت دیوار و اعزام نیروی نظامی به مرز مکزیک را در دستور کار قرار داده است.
رسانههای آمریکا در ماههای گذشته گزارشهای متعددی از وضعیت اسفناک بازداشت مهاجران غیرقانونی منتشر کردهاند.
«کریستین نیلسن»، وزیر امنیت داخلی وقت آمریکا در آن جلسه تلاش کرد با استدلالهای خودش ترامپ را قانع کند که نمیتوان تا ظهر فردا مرز را به طور کامل بست.
او به ترامپ گفت: «ما میتوانیم مرز را ببندیم، ولی این چیزی را درست نخواهد کرد. آنها اجازه دارن درخواست پناهندگی کنند.»
این حرف تغییری در ترامپ ایجاد نکرد. حتی «جارد کوشنر»، داماد ترامپ هم نتوانست به او نفوذ کند و او را متقاعد کند. ترامپ خطاب به آنها گفت: «تنها چیزی که برایتان مهم است دوستانتان در مکزیک است. من نمیدانم. این کار باید تا ظهر فردا انجام شود.»
در حالی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در تلاش برای متحد کردن جامعه بینالمللی علیه ایران به اتهام حملات چند روز پیش به تاسیسات نفتی عربستان سعودی است، از سوی دیگر تلاش دیگری را برای ایجاد ائتلاف نظامی میان کشورهای خاورمیانهای به پیش میبرد.
طی چند هفته گذشته، وزارت خارجه و دفاع آمریکا تعدادی از کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر را گرد هم آورده است. اگر چه مصر سال پیش از این ائتلاف خارج شده بود.
«میک مالروی» مقام ارشد پنتاگون در امور سیاسی خاورمیانه هفته پیش میزبان کشورهای اتحاد راهبردی خاورمیانه در واشنگتن بود. این نشست با هدف سازماندهی عناصر امنیتی این ائتلاف بوده و از تمامی دولتهای آن خواستار همکای گسترده اقتصادی، امنیتی و سیاسی شده است.
یک مقام سابق آمریکایی گفت پس از آنکه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا از هرگونه اقدام علیه ایران پس از حملات به تاسیسات نفتی آرامکو و همچنین سرنگونی پهپاد آمریکایی، خودداری کرد کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از وابستگی به پنتاگون برای حمایت از خود نگران شدند.
«آدام ارلی» سفیر سابق آمریکا در بحرین گفت: «هیچ نشانهای وجود ندارد که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بتوانند به عنوان یک سازمان امنیتی منسجم عمل کنند.»
وی اضافه کرد: «بیتحرکی ترامپ در برابر حملات ایران، ضربه سختی به اعتماد کشورهای عربی به آمریکا به عنوان یک نیروی حمایتی وارد کرده است.»
ارلی دیدار اخیر نمایندگان سه کشور عربی با مقام پنتاگون را نشستی در سطح پایین توصیف کرده و گفت که دولت آمریکا ممکن است امید داشته باشد که دفاع موشکی بالستیک و نیروهای دریایی وسایبری در منطقه را ارتقا بخشد. اما ترامپ از متحدان اروپایی و عرب خواسته تا به اقدامات تحریک آمیز ایران که با واکنشی مواجه نشده پاسخ دهند.
«احمد ابوالغیط»، دبیر کل اتحادیه عرب که طی روزهای اخیر گفتوگو و بحث و جدل داغ او با وزیر امور خارجه سوریه و هیأت این کشور در سازمان ملل، توجه رسانهها و افکار عمومی عرب را در پی داشته، برای بازگشت سوریه به این اتحادیه شرط تعیین کرد.
او در گفتوگوی ویژه با روزنامه عربستان سعودی «الشرق الأوسط» گفت که از سه سال پیش موضوع بازگشت سوریه به اتحادیه عرب از سوی برخی کشورها مانند عراق و لبنان مطرح شده است. به گفته وی پاسخ اتحادیه عرب به این خواسته، این بوده است که «شرایط هنوز مهیا نیست».
پیششرط اتحادیه عرب برای بازگشت سوریه؛ جدایی از ایران
ابوالغیط در ادامه با دخالت در امور داخلی سوریه، برای بازگشت این کشور به اتحادیه عرب پیششرط گذاشت و گفت: «سوریه جدید به راه خواهد افتاد. تصورم این است که این کشور به صندلی خود در اتحادیه عرب باز خواهد گشت. ولی مسئله بسیار مهمی وجود دارد؛ اینکه سوریه جدید هرگز به سمت ایران نرود. این شرط اساسی اتحادیه عرب است تا به سوریه اجازه بازگشت دهد».
نمی دانم ایران به آرامکو حمله کرده است
دبیرکل اتحادیه عرب در پاسخ به اینکه برداشتش از حملات اخیر یمنیها به تأسیسات نفتی سعودی چیست، پاسخ داد که «من نمیگویم که ایران این موشکها و پهپادها را شلیک کرده و یا فرستاده است. منتظر گزارش [در مورد نتایج تحقیقات] هستم».
او در ادامه مدعی شد که دلایلی وجود دارد مبنی بر اینکه اسلحههای بهکار رفته در حمله به آرامکو، در ایران ساخته شده است.
ادعای ارسال تسلیحات ایرانی به یمن در حالی از سوی برخی کشورهای عربی و در رأس آنها عربستان سعودی مطرح میشود که یمن از ابتدای سال ۹۴ به شدت از دریا، آسمان و زمین در محاصره ائتلاف سعودی است و هرگونه و ورود و خروج به یمن، زیر نظر این ائتلاف است.
ایران مسئول جنگهای اسرائیل است!
دبیر کل اتحادیه عرب در ادامه ایران را به صدور انقلاب به سایر کشورها متهم کرد و مدعی شد که این ایران بود که حزبالله را به رویارویی با رژیم اسرائیل در سال ۲۰۰۶ (جنگ ۳۳ روزه) و حماس را به جنگ با این رژیم در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ وا داشته است و بنابراین، تهران مسئول این جنگهاست.
اسپوتنیک در خبری فوری اعلام کرد که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه اعلام کرده سندی برای متهم کردن ایران در خصوص حمله به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان وجود ندارد.
رئیس جمهور روسیه این سخنان را بعد از دیدار با «حسن روحانی» همتای ایرانی خود اظهار کرد.
پوتین امروز چهارشنبه در نشست اصلی همایش هفته انرژی روسیه که در مرکز نمایشگاهی مانژ مسکو در حال برگزاری است، با بیان این مطلب افزود: ایران از ظرفیتها و پتانسیل بسیار بالایی برخوردار است و بازیگر بسیار بزرگی در بازار انرژی جهان به حساب میآید. اما متاسفانه بخاطر سیاست تحریمی دولت آمریکا، تهران نمیتواند به صورت کامل برنامههای خود را اجرا کند و ظرفیت خود را به نمایش بگذارد و این مسأله زیان فراوانی بر اقتصاد و بازار جهانی نفت وارد کرده است و ثبات در بازار را از بین برده است.
همایش بین المللی انرژی روسیه روز چهارشنبه با حضور مقامها و وزیران انرژی دهها کشور جهان در مرکز نمایشگاهی «مانژ» در نزدیکی کاخ کرملین مسکو افتتاح شد.
در ۱۴ سپتامبر تاسیسات نفتی آرامکو از سوی یمنی ها مورد حمله قرار گرفت که در نتیجه آن نیمی از تولیدات نفت عربستان متوقف شد.
هر چند یمنی ها مسئولیت این حملات را برعهده گرفتند اما عربستان و آمریکا به دنبال متهم کردن ایران در این حملات هستند.
روزنامه «الوطن» سوریه از رزمایش مشترک ارتش سوریه با نیروهای روسیه و ایران در غرب دیر الزور خبر داد و نوشت، این تحولات با اتفاقاتی همراه شده که اخیرا در آستانه تکمیل قریبالوقوع پرونده ادلب شکل میگیرند از جمله افزایش تدریجی تنشها در مناطق شمال و شمال شرق دیر الزور و اقدامات نیروهای آمریکایی و شبهنظامیان «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) برای تحریک ابزارهای خودشان در این منطقه و تجاوز به مقرهای ارتش سوریه و نیروهای همپیمانشان در منطقه.
الوطن افزود، این تحولات با خیزشهای مردمی علیه «قسد» و اشغالگری آمریکا در بیشتر مناطق تحت اشغالش همزمان میشود و مشارکتکنندگان در تظاهراتهای اعتراضی، اخراج شبهنظامیان قسد، پایان اشغالگری آنها و بازگشت این مناطق تحت حاکمیت دولت سوریه را خواستار میشوند.
رسانههای الکترونیکی گزارش دادند که شبکههای اجتماعی طرفدار دولت سوریه تصاویری از رزمایشهای نظامی مشترک ارتش سوریه، روسیه و ایران در غرب دیرالزور منتشر کردند.
این رسانهها به نقل از صفحه «مرکز اطلاعرسانی دیر الزور»- وابسته به معارضان- در فیسبوک، گزارش دادند: «رزمایشهای نظامی ارتش، روسیه و ایران در حومه غربی دیر الزور آغاز شده است… ارتش رزمایشهای نظامی با مشارکت نیروهای روسیه در مناطق حضورش در غرب فرات برگزار میکند.»
به نوشته این صفحه، این رزمایشها شامل پرواز هواپیماها و شلیک موشکها در مناطقی محدود در حومه غربی دیر الزور میشود.
برای نخستین بار است که ارتش سوریه، ایران و روسیه رزمایشهای نظامی در استان دیرالزور برگزار میکنند. این رزمایش چند روز ادامه خواهد داشت و در مناطق تحت کنترل ارتش در حومه غربی این استان برگزار میشود.
یک رسانه فرانسوی ولیعهد عربستان سعودی را «بیپروا» خواند و نوشت که او از این بیم دارد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در دور دوم نتواند در انتخابات ریاستجمهوری پیروز شود.
روزنامه «لوفیگارو» مینویسد محمد بن سلمان به لطف حمایتهای محکم پدرش «سلمان بن عبدالعزیز» و دونالد ترامپ توانست خود را از مخمصه قتل «جمال خاشقجی»، روزنامهنگار سعودی در کنسولگری سعودی در ترکیه نجات دهد.
این روزنامه به نقل از یک کارشناس فرانسوی در دبی نوشت که نشست آتی گروه ۲۰ که در ریاض برگزار خواهد شد، به کل، پرونده این قتل را مسدود خواهد کرد.
بنسلمان در سودای برکناری پدر است
لوفیگارو در ادامه به تحولات اخیر در عربستان سعودی اشاره میکند و مینویسد، سریال تحولات اخیر باعث خواهد شد که ولیعهد سعودی سریعتر به فکر جانشینی پدرش بیفتد و پادشاه عربستان شود.
بر اساس این گزارش، اصلاحات محمد بن سلمان در حمایت از زن، به سرکوب و بازداشت فعالان زن در مورد حقوق زنان در این کشور انجامیده و اقدامات مستبدانه ولیعهد سعودی، تجار سعودی را نگران کرده است.
لوفیگارو به حملات تلافیجویانه یمنیها به تأسیسات نفتی آرامکوی عربستان اشاره میکند و مینویسند این حمله «ضربه سختی» به اقتصاد سعودی زد و چهره «پادشاهی امن» را متلاشی کرد و ولیعهد آن را ضعیف نشان داد.
دوستداشتن:
دوست داشتن در حال بارگذاری...
دستهبندی شده در: اخبار ایران و جهان, سرتیتر
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟