سوریه: اظهارات اردوغان جنایتکار، اظهاراتی است که فقط از سوی رژیمی مطرح میشود که دست به کشتار دستهجمعی می زند/با تمام وسایل مشروع با تجاوز آشکار ترکیه مقابله خواهیم کرد
دمشق – سانا
سوریه تاکید کرد: اظهارات امروز رژیم رژیم ترکیه و سخنان وی درباره تاکیدش بر حفظ ملت سوریه و حقوق آن، جز از یک شخصی که از واقعیت به دور است، برنمیآید.
سوریه همچنین تاکید کرد که در هر نقطه از سوریه با تمام وسایل مشروع با این تجاوز مقابله خواهد کرد.
یک منبع رسمی در وزارت خارجه و مهاجران کشورمان به /سانا/ گفت: پس ازحمایت مداوم وی از تروریسم و تروریستها در سوریه آموزش، تجهیز تسلیحاتی، حمایت و اعزام آنان برای کشتار سوری ها، رئیس رژیم ترکیه اظهاراتی را مطرح میکند که جز از یک شخصی که از واقعیت به دور است، برنمیآید.
این منبع ادامه داد: ادعاهای رژیس رژیم ترکیه برای حمایت از ملت سوریه در حالی است که وی قاتلی است که دستش به خون این ملت آغشته شده است و این اقدام را از طریق رژیم اخوانی جنایتکار و حامی تروریسم و گروههای تروریستی انجام داده که همچنان مردم سوریه را در چندین منطقه از سوریه میکشند.
این منبع افزود: اظهارات امروز اردوغان جنایتکار و سخنان وی درباره نگرانیاش نسبت به ملت سوریه و حمایت و پاسداشت حقوق آنان، اظهاراتی است که فقط از سوی رژیمی مطرح میشود که دست به کشتار دستهجمعی زده… اردوغان جنایتکار از شعارهای انسان دوستانه که از آن فاصله دارد، دم می زند و به ساکنان شمال سوریه به بهانه مبارزه با تروریسم تجاوز کرد.
این منبع اعلام کرد: جمهوری عربی سوریه که در چندین منطقه از طریق حمله به تروریستها تحت حمایت ترکیه، پاسخ تجاوزات این کشور را داده، این بار نیز در هر نقطه از سوریه و به انحاء مختلف، با این تجاوز ترکی آشکار با تمام وسایل مشروع مقابله خواهد کرد. کاروان مبارزه با تروریسم در سوریه در حال حرکت است و اظهارات اردوغان و امثال وی، آن را متوقف نخواهد کرد. حفاظت از ملت سوریه فقط وظیفه ارتش عربی سوریه و دولت سوریه است.
غیاث جاویش
نیروهای نظامی ترکیه به همراه گروه تروریستی «ارتش آزاد» از چهارشنبه 17 مهر عملیاتی را در شمال شرق سوریه آغاز کرده و به پیشروی در این مناطق ادامه میدهند.
خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) از تداوم حملات ترکیه و تروریستهای همپیمان آنها به استانهای حسکه (شمال شرق) و رقه (شمال) سوریه خبر داد و نوشت نظامیان ترکیهای، «تل حلف» را به تصرف خود درآوردند و در روستاهای «علوک» و «کتشو» واقع در اطراف شهر «رأس العین» در استان حسکه نفوذ کردند.
حملات ترکیه به زیرساختهای شمال و شمال شرق سوریه
همزمان، نیروهای ترکیهای چندین روستا و شهرک را در این دو استان هدف قرار دادند. عمده حملات، متوجه زیرساختها و مراکز مهم مانند مراکز تصفیه آب، نیروگاههای برق، سد، سازهای نفتی و مناطق مسکونی بود.
خبرنگار سانا از حسکه گزارش داد که نظامیان ترکیه روستاها و شهرکهای رأس العین و «قامشلی» در حسکه و منطقه «عین عیسی» در شمال استان رقه را هدف حملات توپخانهای و هوایی قرار دادند.
منابع محلی در حسکه هم خبر دادند که از صبح روز گذشته، درگیریهایی با سلاح سبک و نیمه سنگین در مناطق اطراف رأس العین با نیروهای ترکیهای صورت گرفته است. این در حالی است که شمار زیادی از ساکنان این منطقه، به مناطق دورتر از مرز رفتهاند.
هزاران خانواده بدون آب، غذا و سرپناه
به گفته این منابع، هزاران خانواده هم اکنون در این مناطق، بدون سرپناه و آب و غذا هستند و احتمال وقوع فاجعه انسانی وجود دارد. این در حالی است که نیروهای متجاوز، عین عیسی را هدف حملات موشکی خود قرار دادند.
به گزارش این خبرگزاری، نیروهای ترکیهای خودروها را در مسیر «رقه-تل ابیض» هدف قرار میدهند که تا کنون چهار غیر نظامی از جمله یک کودک کشته و دهها نفر دیگر نیز زخمی شدهاند.
سانا در کنار حملات نیروهای ترکیهای، به تجاوزات شبهنظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» علیه غیرنظامیان حاضر در این مناطق اشاره کرد.
اعزام اجباری جوانان به مناطق عملیاتی توسط شبهنظامیان کُرد
این شبهنظامیان تا پیش از آغاز این حملات تحت حمایت آمریکا قرار داشتند، ولی واشنگتن به یکباره پشت آنان را خالی کرد. «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نیز تأکید کرد که اگر کُردها در کنار آمریکا جنگیدهاند، در ازای آن، مبالغ هنگفت مالی دریافت کردهاند.
به هر حال، این عناصر کُرد در روستاهای منطقه «تل تمر» در ریف حسکه، به دهها منزل حمله کردند تا به زور، جوانان این مناطق را به خط درگیری با نیروهای ترکیهای اعزام کنند.
ساکنان حسکه نیز در برابر زندان «غویران» این شهر تجمع کردند و آزادی فرزندان خود را خواستار شدند. عناصر کُرد، این جوانان را برای اعزام به مناطق عملیاتی، بازداشت کرده بودند و حاضر نیستند آنان را آزاد کنند. در پی این تظاهرات، عناصر کُرد با توسل به زور، آنان را متفرق کردند.
عقبنشینی 20 کیلومتری شبهنظامیان کُرد از مناطق مرزی
در همین راستا، خبرگزاری اسپوتنیک روسیه از عقبنشینی شبهنظامیان کُرد از منطقه موسوم به «منطقه امن» خبر داد؛ توافقی که بین آمریکا و ترکیه صورت گرفت و دولت سوریه نیز به شدت آن را محکوم کرد
نقشه عملیات ترکیه؛ قرمز: ارتش سوریه، سبز: نظامیان ترکیه و زرد: شبهنظامیان کُرد
خبرنگار اسپوتنیک میگوید که این «عقبنشینی در طول منطقه مرزی که از رأس العین در شمال شهر حسکه تا شهر تل ابیض در شمالیترین قسمت ریف رقه امتداد دارد، متفاوت بوده، ولی عمق تقریبی آن، به طور متوسط، 20 کیلومتر است.
منابع نزدیک به نیروهای دموکراتیک، این عقبنشینی را معلول، شکافهای زیادی عنوان کردند که در میان عناصر این گروه به وجود آمده است. این منطقه، بخش مهمی از منطقه امن ادعایی مد نظر ترکیه و آمریکاست.
پیش از این نیز شبهنظامیان کُرد گامهایی برای اجرای توافق منطقه امن برداشته بودند. به گونهای که «ریاض درار» رئیس نهاد موسوم به «مجلس سوریا الدیموقراطیه» (شورای دموکراتیک سوریه) اواخر شهریور ماه گذشته اعلام کرد (+) که به صورت کامل توافق موسوم به «منطقه امن» را اجرا کردند. شورای دموکراتیک سوریه شاخه سیاسی نیروهای دموکراتیک سوریه است.
به گزارش اسپوتنیک، طول منطقهای که عناصر دموکراتیک از آن خارج شدهاند، حدود 90 کیلومتر است. این منطقه بین کرانه رودها «الخابور» در شرق و الفرات در غرب قرار دارد و در 50 کیلومتری شهر «جرابلس» واقع شده است.
همزمان با عقبنشینی این شبهنظامیان، نیروهای ترکیهای با آنان در اطراف شهر رأس العین درگیر هستند و بیشتر این درگیری در روستای «تل الارقم» در شمال حسکه در جریان است. ماه گذشته، نظامیان تروریست آمریکایی یک پایگاه هوایی در این منطقه ایجاد کردند و سپس آن را تخلیه کردند تا مقدمات حملات ترکیه به خاک سوریه فراهم شود.
خبرهایی از کشته شدن 100 نیروی ارتش ترکیه و عناصر وابسته
خبرگزاری «هاوار» -وابسته به کُردها- هم گزارش داد که نیروهای ترکیهای در تلاشند که بتوانند وارد شهر تل ابیض شوند، ولی شبهنظامیان کُرد مانع از این مسئله شدهاند.
هاوار همچنین اعلام کرد که طی ساعات گذشته تا کنون، 100 عنصر وابسته به ترکیه و نظامیان این کشور کشته و نُه نفر از نیروهای ارتش ترکیه نیز بازداشت شدهاند.
نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، گروه موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه «قسد» در پی حمله زمینی نیروهای ترکیه از دو شهرک رأس العین و تل أبیض در حومه حسکه و رقه فرار کردند.
این خبرگزاری از شکافها و اختلافات گسترده در صفوف نیروهای دموکراتیک سوریه در مرزهای شمالی با ترکیه خبر داد.
منابع محلی گفتند که آن دسته از فرماندهان نیروهای دموکراتیک سوریه که به صورت پنهانی با نظام ترکیه همکاری میکنند با هزاران دلار به سمت دیگر مرز فرار کردند. این در حالی است که آنها هواداران خود را تنها گذاشتند تا نیروهای ترکیه بتوانند به راحتی آنها را شکار کنند.
از ابتدای حمله ترکیه به سوریه تاکنون بیش از 20 نفر کشته و دهها تن نیز زخمی شده اند.
و خبر دیگر اینکه ارتش ترکیه روز پنجشنبه تجهیزات نظامی بیشتری به مرزهای سوریه ارسال کرده است.
به نقل از خبرگزاری «تاس»، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که نگرانی امنیتی ترکیه درباره اوضاع در مناطق مرزی این کشور با سوریه، بر اساس توافقات موجود بین دمشق و آنکارا نیز میتوانست حل و فصل شود.
لاوروف که برای شرکت در نشست شورای وزیران کشورهای جامعه مشترکالمنافع، در عشق آباد (پایتخت ترکمنستان) بسر میبرد، روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران و در تفسیر آغاز عملیات نظامی ترکیه در مناطق شمال شرقی سوریه ،گفت: «ما از همان ابتدای بحران در سوریه بدون تغییر به این مسئله توجه داشتیم و نگرانیهای قانونی مقامات آنکارا درباره تامین امنیت در مناطق مرزی را درک میکردیم. در عین حال ما معتقدیم که این نگرانیها در چارچوب توافقات موجود بین دمشق و آنکارا وجود دارد، یعنی «توافقنامه عدن» مربوط به سال 1998 میتوانست برطرف شود. ولی متاسفانه کارآیی در تحقق این توافقات که نیازمند تلاش مشترک برای مهار کردن حملات تروریستی در مرز ترکیه و سوریه بود، با اقدامات آمریکاییها و ائتلاف بوجود آمده به رهبری آنها در مناطق شرق رود فرات، با مشکل روبرو شد.»
وزیر خارجه روسیه افزود: « ما سالهاست نسبت به خطرناک بودن آزمایشاتی که آمریکاییها در آنجا انجام می دهند و از هر طریق آن سعی دارند باعث رویارویی بین کردها و قبایل عرب منطقه شوند، هشدار داده بودیم. ما نسبت به بازی آمریکا با «کارت کردها» هشدار دادهایم، برای اینکه این بازی می تواند عواقب بدی داشته باشد. ما در این باره به همتایان خود در کشورهای دیگر منطقه نیز هشدار داده و به کشورهایی که دارای جمعیت قابل توجه کرد هستند پیشنهاد کرده بودیم تا اقدامات مشترک برای سرکوب اقدامات تروریستی در مرز ترکیه و سوریه انجام شود که این مسئله با اقدامات آمریکاییها و ائتلاف تحت فرماندهی آنها در مناطق شرق رود فرات با مشکل مواجه و شکست خورد.»
لاوروف یادآور شد که روسیه قصد دارد به از سرگیری مذاکرات بین مقامات دمشق و آنکارا و همچنین مذاکره بین دولت سوریه و رهبران کرد کمک کند. وی گفت: «در شرایط کنونی ما بر ضرورت گفتوگو بین ترکیه و سوریه اصرار داریم و معتقدیم که چنین گفتگویی منافع هر دو طرف را تامین خواهد کرد. در عین حال تلاش میکنیم تا چنین تماسهایی بین مقامات دمشق و سازمانهای کردی که اقدامات تروریستی و افراط گرایی را دنبال نمی کنند هم برقرار شود.»
وی افزود: «مقامات رسمی دمشق نیز به این مسئله علاقه مند هستند که روسیه از روابط خوب خود با همه طرفین برای تاثیرگذاری بر اوضاع، در جهت آغاز چنین مذاکراتی استفاده کند و باید ببینیم که چه کاری از دست ما ساخته خواهد بود.»
سرگئی لاوروف با یادآوری اینکه کانالهای روابط نظامی بین روسیه و ترکیه همچنان کارآمد هستند، گفت: «همان طور که همه می دانید، «ولادیمیر پوتین» و «رجب طیب اردوغان»، روسای جمهوری دو کشور و قبل از آن هم وزرای امور خارجه روسیه و ترکیه با یکدیگر مذاکرات تلفنی داشتند. کانالهای ارتباطی در سطوح مختلف بین دو کشور همواره برقرار است و مقامات نظامی ما نیز در تماس دائم با یکدیگر هستند و ما علاقمند هستیم که اوضاع هر چه سریعتر و قبل از هر چیز، بر اساس اصل احترام به استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه حل و فصل شود.»
در همین رابطه «واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز شب گذشته در پایان نشست شورای امنیت در جمع خبرنگاران اعلام کرد که سیاست جمعیتی که برخی کشورهای عضو ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکا در خاک سوریه به اجرا گذاشتهاند، باعث تحقق عملیات نظامی ترکیه در مناطق شمالی سوریه شده است.
این دیپلمات با اشاره به اینکه در روسیه معتقدند که در جریان این عملیات نظامی، همه طرفین باید حداکثر خویشتن داری را از خود نشان دهند، تاکید کرد: «این عملیات نتیجه مهندسی جمعیتی است که آمریکا و برخی دیگر اعضای ائتلاف بین المللی در مناطق شمال شرق سوریه اجام دادهاند. ما از مدتها قبل نسبت به این آزمایشات خطرناک از سوی کشورهای غربی هشدار داده بودیم.»
نبنزیا گفت: «روسیه از کردهای نیروهای دموکراتیک سوریه خواسته بود تا مذاکره با مقامات دمشق را آغاز کنند، ولی همانطور که همه میدانند آنها حامیان دیگری را برای خود انتخاب کردند و اکنون شاهد هستیم که چه اتفاقی افتاده است.»
ترکیه چهارشنبه شب عملیات نظامی جدیدی را در خاک سوریه آغاز کرده که هدف از آن، آزادسازی نواری به عرض 30 کیلومتر از کرانه رود فرات تا مرزهای عراق از وجود شبه نظامیان کرد سوری اعلام شده است.
«نورنیوز» به نقل از منابع مطلع اعلام کرد که بدنه یک فروند نفتکش ایرانی متعلق به شرکت ملی نفتکش صبح امروز (جمعه) در ۶۰ مایلی بندر جده عربستان سعودی دچار انفجار شده است.
بر اساس این گزارش، ۲ مخزن اصلی نفت در کشتی مذکور آسیب دیده و نفت موجود در آن در حال خروج به دریای سرخ است.
کارشناسان فنی مستقر بر روی شناور در حال بررسی علت انفجار هستند و احتمال می دهند این رخداد بر اثر انجام اقدام تروریستی باشد.
به گزارش از تلویزیون ا اف پ, پارلمان کوبا بار دیگر میگوئل دیاز کانل را بار دیگر به عنوان رئیس جمهور این کشور انتخاب کرد.
در رای گیری پارلمان کوبا نمایندگان بار دیگر به تمدید دوره ریاست جمهوری کانل رای دادند.
فرمانده کانل پس از انتخاب مجددش گفت: امروز مرحله جدیدی از کار برای کسانی که نماینده دولت هستند,آغاز شد. این مرحله با تمام قدرت آغاز می شود و ما در همه سطوح خواهان آمادگی برای رها کردن بار سنگین اقدامات منسوخ و مکانیسم های پیچیده ای که روند را کند و عزت نفس ملی را تضعیف می کند,هستیم.
وی افزود:اول و همزمان ، ما دفاع و اقتصاد را به عنوان اولویت های دولت خود قرار داده ایم. ما برای یک ثانیه فراموش نمی کنیم که یک انقلاب ارزش آن را دارد تا در این راه قدم برداریم.
گفتنی است:میگوئل دیاز کانل در سال ۱۹۶۰ میلادی، یعنی یک سال پس از پیروزی انقلاب کوبا به دنیا آمد. وی در رشته مهندسی برق تحصیل کرده و فعالیتهای سیاسی خود را از دوران جوانی آغاز کرد.
صبح امروز حادثه نفتکش باز هم خبر ساز شد این سومین حادثه برای نفتکش های ایرانی طی شش ماه گذشته دقیقا در همین نقطه می باشد، امری که شک و شبه های زیادی را ایجاد کرده.
روابط عمومی و امور بین الملل شرکت ملی نفتکش ایران در رابطه با این موضوع به خبرنگار اسپوتنیک در تهران اطلاع داد:
نفت کش ایرانی SABITY متعلق به شرکت ملی نفتکش صبح امروز در دو انفجار جداگانه احتمالا بر اثر اصابت موشک در ساعت های 5 و 5:20 صبح در 60 مایلی بندر جده عربستان سعودی دچار انفجار در بخش بدنه شده است.
دو مخزن اصلی نفت در کشتی فوق اسیب دیده و نفت موجود در ان در حال خروج به دریای سرخ بود.
خوشبختانه همه کارکنان کشتی در وضعیت سالم و ایمن بوده و کشتی نیز در حال حاضر در وضعیت با ثباتی قرار دارد و تنها بدنه کشتی اندکی آسیب دیده است که کارکنان کشتی در صدد کنترل آن هستند.
کارشناسان فنی کشتی و کارشناسان مستقر در اتاق اضطرار شرکت در حال بررسی وضعیت و علل این حادثه هستند.
روابط عمومی شرکت ملی نفتکش در ادامه افزود:
بر خلاف برخی اخبار منتشر شده هیچ گونه حریقی در کشتی رخ نداده است و کشتی کاملا در وضعیت باثبات قرار داشته و خوشبختانه همه کارکنان در وضعیت کاملا ایمن و سالم به سر میبرند، همچنین بر اساس آخرین گزارش های دریافتی از کشتی سانحه دیده SABITY نشت نفت از کشتی به حداقل رسیده است.
بار دیگر تاکید بر این نکته ضروریست که هیچگونه حریقی در کشتی رخ نداده و همه پرسنل در وضعیت کاملا ایمن و سالم قرار دارند و وضعیت کلی کشتی نیز در حال کنترل است.
نکات مطرح شده در این مقاله، نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده بوده و الزاماً عقاید هیئت تحریریه اسپوتنیک را بازتاب نمی دهد.
به نقل از الجزیره، در جریان نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد، کشورهای اروپایی با صدور بیانیهای مشترک خواستار توقف حملات نظامی ترکیه در شمال شرق سوریه شدند.
جلسه اخیر شواری امنیت به صورت اضطراری برای بررسی حملات اخیر ترکیه علیه شمال شرق سوریه و پشت دربهای بسته تشکیل شده بود.
گفته شده در این جلسه پنج کشور اروپایی انگلیس، لهستان، آلمان، فرانسه و بلژیک در بیانیهای مشترک با استناد به سخنان دبیرکل سازمان ملل در مورد نگرانی از تحولات شمال سوریه، خواستار توقف هرگونه تهاجم نظامی در این منطقه شدند.
در بیانیه مشترک کشورهای اروپایی در شورای امنیت که از سوی سفیر آلمان ارائه شده، حمله نظامی به شمال سوریه باعث تجدید خصومتها، به تحلیل رفتن ثبات در کل منطقه و بدتر شدن اوضاع و آوارگی بیشتر شهروندان و غیرنظامیان عنوان شده است.
در این نشست همچنین «کلی نایت کرفت»، به عنوان سفیر جدید آمریکا در سازمان ملل هشدار داد در صورتی که ترکیه شهروندان و غیرنظامیان را مورد محافظت قرار ندهد و یا نتواند گروه(تروریستی) داعش را تحت کنترل قرار دهد، با واکنشهای شدیدی روبرو خواهد بود.
با این حال منابع دیگری از جمله «روداو» اعلام کردند که شورای امنیت در این نشست که پشت دربهای بسته برگزار شد، نتوانست بیانیه مشترک کشورهای اروپایی را در ارتباط با مخالفت با حمله ترکیه به شمال سوریه مورد تصویب همه اعضا قرار دهد.
روداو گفته است که آمریکا و روسیه با محکومیت ترکیه در نشست شورای امنیت مخالفت کردهاند.
نشست اخیر شورای امنیت پس از حملات نظامی ترکیه علیه شمال شرق سوریه برگزار میشود.
رئیس جمهور ترکیه روز گذشته اعلام کرده بود که حملات نظامی خود را به صورت رسمی علیه شمال شرق سوریه آغاز کرده است.
هنوز این خبر از منبع دیگری تائید نشده است.
کاروان بزرگی از تجهیزات نظامی و اتوبوس حامل تروریستهاب ارتش آزاد سوریه به مرز سوریه رسید
به گزارش اسپوتنیک، ترکیه به عنوان بخشی از عملیات تجاوزکارانه سرچشمه صلح در شمال شرقی سوریه، اعزام نیروی تروریستی به مرزهای سوریه را ادامه می دهد. به گفته خبرنگار اسپوتنیک، نیروهای مسلح ترکیه، کاروان نظامی متشکل از 150 قطعه تجهیزات را به منطقه مرزی آقچه قلعه ارسال کردند. از جمله تجهیزات این ارسال شده، عبارت بودند از: گلوله های ضد هوایی، حامل های زرهی، وسایل نقلیه زرهی، مسلسل، وانت که توسط تروریست های ارتش آزاد سوریه استفاده خواهد شد. کاروان نظامی مذکور وارد مرکز نگهداری پناهندگان در آقچه قلعه شد.
علاوه بر این، به گفته اسپوتنیک، به همراه تجهیزات نظامی، 10 دستگاه اتوبوس پر از تروریست های ارتش آزاد سوریه به مرز رسیدند. لازم به ذکر است که این کاروان تحت تدابیر شدید امنیتی به محل مورد نظر رسید. ارتش آزاد سوریه، پرچم های جعلی خود را بر روی اتوبوس ها برافراشته کردند. به گفته این خبرنگار، پیش بینی شده است که در آینده، ارتش آزاد سوریه اقدام به ورود به تل ابیض خواهد کرد
تروریست های سوری حامی آنکارا، نیروهای خود را به محل درگیری بین نیروهای ارتش ترکیه و کردها در شمال سوریه اعزام کردند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، «یوسف حمود» سخنگوی گروه تروریستی ارتش آزاد گفت نیروهای دموکراتیک کُرد سوریه (SDF)، در مناطق شمالی حالت دفاعی گرفتهاند و عناصر این گروه در حال حرکت به سمت دو شهر مهم «تل ابیض» و «رأسالعین» در این منطقه هستند.
حمود گزارشهای نیروهای دموکراتیک کُرد سوریه مبنی بر درگیری با ارتش ترکیه در حومه شهر تل ابیض را رد کرد.
بعدازظهر روز گذشته (چهارشنبه)، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه از آغاز عملیات نظامی جدید این کشور در شمال سوریه خبر داد.
اردوغان روز شنبه با هشدار به آمریکا مبنی بر اینکه زمان حرف زدن گذشته، تهدید کرده بود ارتش ترکیه به زودی در شرق فرات عملیات چند جانبهای را آغاز میکند.
ترکیه قصد دارد با ایجاد منطقه امن به طول بیش از ۲۳۰ کیلومتر و عرض ۳۰ الی ۴۰ کیلومتر در امتداد مرزهای سوریه، علاوه بر دور کردن این شبهنظامیان، زمینه را برای اسکان دو میلیون سیصد هزار آواره سوری ساکن ترکیه ایجاد کند.
دولت سوریه از این تصمیم ترکیه به شدت انتقاد کرده و آن را اشغالگری جدید خوانده است. ایران و روسیه نیز در باره تبعات این عملیات ترکیه هشدار دادهاند به ویژه اینکه میتواند فرآیند راهحل سیاسی در ادلب را تحتالشعاع قرار دهد.
رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه که کشورش از روز چهارشنبه نهم مهر عملیات نظامی در شمال شرقی سوریه را آغاز کرده است، به کشورهای اروپایی هشدار داد که در صورت ادامه پیدا کردن انتقادات آنها از این عملیات نظامی، خیل عظیمی از پناهندگان سوری را راهی اروپا خواهد کرد.
رجب طیب اردوغان روز پنجشنبه در نشستی با نمایندگان حزب عدالت و توسعه (آکپارتی) در پارلمان ترکیه اعلام کرد: «ما به عملیات نظامی خود در شمال سوریه ادامه خواهیم داد و اگر اروپا همچنان از اقدامات نظامی ما انتقاد کند، دروازهها را باز خواهیم کرد و به 3.6 میلیون پناهنده سوری اجازه خواهیم داد که عازم اروپا شوند.»
رئیسجمهور ترکیه با اعلام اینکه تاکنون 109 تروریست [اعضای گروههای کُرد پ.ک.ک و ی.پ.گ] در جریان حملات ارتش ترکیه کشته شدهاند، افزود: «بسیار بسیار صریح میگویم که ما هیچ انتقادی را از سوی جامعه بینالملل نخواهیم پذیرفت، مگر در صورتی که خونریزی گسترده راه بیفتد یا اینکه آنها سؤالاتی واقعی درباره اینکه عملیات نظامی کی به پایان خواهید رسید یا چه تعداد غیرنظامی کشته خواهند شد، داشته باشند.»
اولین نظامی ترک در جریان عملیات «چشمه صلح» در شمال شرقی سوریه کشته شد.
به گزارش اسپوتنیک، خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه ضمن اعلام این مطلب گفت این نظامی در جریان درگیری با حزب کارگران کردستان جان باخته که منظورش گردان های مدافع خلق کردهای سوریه YPG بود.
خلوصی آکار افزود تعداد دشمنان خنثی شده 277 نفر است.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه روز 9 اکتبر از آغاز عملیات نظامی در شمال سوریه خبر داد. به گفته رئیس دولت این عملیات علیه حزب کارگران کردستان، ممنوعه در ترکیه و داعش انجام می شود.
نظامیان ترکیه امیدوارند که بخش های مرزی را از شبه نظامیان کرد پاکسازی نمایند و همچنین منطقه امنی ایجاد کرده و پناهندگان سوری را در آنجا مستقر کنند. آنکارا پیشتر اطلاع داده بود که در ترکیه تقریبا ۴ میلیون سوری هستند که کشور نمی تواند تا ابد آنها را نگه دارد.
بر اساس اطلاعات شبکه دولتی الخبریه سوریه، ارتش ترکیه به شهر داربسیه، مالکیه، کامیشلی در استان حسکه و شهر تل ابیض و عین عیسی در استان رقه حمله کرده است.
آغاز عملیات نظامی ترکیه در سوریه با واکنش کشورها و اشخاص سیاسی مختلف در جهان روبرو شده است.
وزارت دفاع ترکیه در بیانیه ای اعلام کرد که فدراسیون روسیه ، ایالات متحده آمریکا، انگلیس، آلمان ، فرانسه و ایتالیا را از آغاز عملیات نیروهای مسلح ترکیه «چشمه صلح» در شمال سوریه مطلع نموده است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در گفت و گوی تلفنی با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه از وی خواست تا وضعیت را به گونه ای بسنجند تا به تلاشها در راستای حل و فصل بحران سوریه لطمه وارد نشود.
به گزارش رسانهها فرانسه عملیات نظامی ترکیه در سوریه را به شدت محکوم کرد و خواستار تشکیل نشست شورای امنیت است.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، تصمیم رئیسجمهور ترکیه برای آغاز عملیات نظامی در شمال شرق سوریه را محکوم کرده و خواستار توقف آن شد.
ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا در سخنرانی امروز خود در پارلمان اروپا گفت:»ترکیه نگرانیهایی در حوزه امنیت در مرز خود با سوریه دارد. با این حال من از ترکیه و دیگر بازیگران میخواهم تا خویشتن داری کنند و عملیاتی که شروع کردند را متوقف سازند. این اقدام نظامی نتایج مثبتی در بر نخواهد داشت.»
«واسیلی نبنزیا»، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد پنجشنبه عملیات ترکیه در شمال سوریه را نتیجه سیاستهای برخی از کشورهای عضو ائتلاف ادعایی آمریکا علیه داعش در سوریه دانست.
به نوشته خبرگزاری نبنزیا پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «این عملیات نتیجه تغییرات جمعیتی است که برخی از اعضای ائتلاف آمریکا در شمال شرق سوریه ایجاد کردند.»
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل خاطرنشان کرد مسکو قبلاً به اعضای این ائتلاف درباره ایجاد چنین تغییرات جمعیتی در آن منطقه از سوریه هشدار داده بود. وی اضافه کرد: «حالا ائتلاف دارد ثمرههای سیاستهای جمعیتی که در آن بخش از سوریه کاشته درو میکند.»
به نقل از روسیاالیوم، «فیصل المقداد» معاون وزیر خارجه سوریه گفت که دمشق با جدایی طلبانی که به آغوش اسرائیلی ها رفتهاند مذاکره نمیکند.
وی افزود: کسانی که به آغوش صهیونیستها رفتهاند دشمن کشور محسوب میشوند.
المقداد اظهار داشت که درهای گفتوگو با تمام نیروهای سوری که سوریه را کشور خود میدانند و بر دفاع از کشور در مبارزه با تروریسم تاکید میکنند باز است.
معاون وزیر خارجه سوریه گفت که برخی از گروهها که وجود ارتش سوریه در مناطق شمال سوریه را قبول نمی کردند به حضور نیروهای ترکیه در خاک سوریه کمک کردند و این گروهها مسئول اصلی حمایت از حملات ترکیه به سوریه هستند.
وی درباره اظهارات سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه درباره امکان نقش میانجیگرانه مسکو بین آنکارا و دمشق گفت: سوریه به دوستان روس اعتماد دارد آنها در جنگ علیه تروریسم در کنار ما ایستادند.
«محمد علی الحوثی» در صفحه توئیتر خود پاسخ «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور را داد و گفت که بر خلاف ادعای او، سلاحهای فرانسوی به طور روزانه مردم یمن را هدف قرار میدهند.
«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه روز پنجشنبه (دیروز) در جمع خبرنگاران از عربستان سعودی خواست که سلاحهای فرانسوی برای کشتن غیرنظامیان در یمن استفاده نکنند.
محمد علی الحوثی نوشت: «تأکید رئیسجمهور فرانسه مبنی بر اینکه کشورش خواستار عدم استفاده از سلاحهای فرانسوی در یمن شده، دور از واقعیت است. توپخانه «هرکول» ساخت فرانسه در طول مرز زمینی یمن استفاده میشود و تا کنون موجب آواره شدن بیش از نیم میلیون تن از ساکنان مناطق مرزی شده است.»
رئیس کمیته عالی انقلاب یمن همچنین نوشت که ائتلاف سعودی به طور مداوم از توپخانه «سزار» فرانسه نیز استفاده میکند.
او در ادامه ویدئوی شبکه العربیه و سخنان فرمانده گردان توپخانه سعودی را منتشر کرد که در این ویدئو به وضوح استفاده از توپخانه فرانسوی نشان داده شده است.
العربیه؛ استفاده از توپخانه «سزار» فرانسه علیه یمن
سخنان روز گذشته رئیسجمهور فرانسه در حالی است که درز اسناد محرمانه وزارت دفاع و آژانس اطلاعات نظامی فرانسه نشان میدهد این کشور بعد از آغاز تهاجم علیه یمن، نه تنها فروش سلاح به ائتلاف سعودی را قطع نکرده بلکه با تداوم صادرات در کشتار مردم یمن سهم داشته است
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟