
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه, [13.10.19 12:06]
[ Photo ]
ریشه جنگ در خود ذات سرمایه داری است؛ جنگ تنها زمانی خاتمه می پذیرد که این نظام دیگر در میان نباشد.
#تجاوز_رژیم_ترکیه_به_کردستان_سوریه_ و کشتار مردم بی گناه کردستان را محکوم می کنیم.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
منابع کُردی اعلام کردند: ترکیه کاروان خبرنگاران خارجی در شمال سوریه را بمباران کرد.
گزارشگر وبگاه روداو وابسته به منابع کُردی امروز یکشنبه در گزارشی اعلام کرد: کاروان حامل خبرنگاران خارجی در شمال سوریه هدف حمله جنگنده های ترکیه قرار گرفتند.
بر اساس اعلام این منبع، کارکنان بیمارستانی در شهرک تل تمر واقع در شمال سوریه در این باره اعلام کردند که کاروان حامل خبرنگاران خارجی از این منطقه عازم منطقه رأس العین بود که هدف حمله قرار گرفت.
گزارش وبگاه مذکور در این خصوص حاکیست: در این حمله ۱۰ نفر کشته و ۴۰ تا ۱۰۰ فرد دیگر هم زخمی شده اند.
«عصمت شیخ حسن» مسئول دفاعی منطقه تحت کنترل کُردها در شمال شرقی سوریه میگوید که ورود ارتش سوریه به شهر عینالعرب با هماهنگی و توافق روسیه صورت میگیرد.
وی به شبکه خبری «روسیاالیوم» گفت: «کردها با روسیه توافق کردند که ارتش سوریه امشب وارد شهر کوبانی (عین العرب) شود».
شیخ حسن تاکید کرد که «با روسیه و دولت سوریه توافق کردیم که نیروهای سوری امشب وارد کوبانی شوند».
مسئولان شبهنظامیان کُرد سوریه پیشبینی کردند که نیروهای ارتش سوریه تا ۴۸ ساعت آینده وارد دو شهر «عین العرب» و «منبج» در شمال سوریه شوند.
پیشتر نیز «محمد شاهین» معاون شورای اجرایی مدیریت خودگردان منطقه شرق فرات سوریه به خبرگزاری «نورث پرس» گفته بود که ارتش سوریه آماده است تا برای ساعاتی دیگر وارد شهر «عین العرب» (کوبانی) شود.
همزمان، شبکه خبری «المیادین» به نقل از منابع آگاه گزارش داد که ارتش سوریه ظرف دو روز آینده وارد شهرهای عین العرب(ریف شمالی حلب) و منبج(ریف شرقی حلب) خواهند شد.
ساعاتی قبل نیز یک منبع میدانی سوریه گفته بود که ارتش سوریه تجهیزات نظامی بزرگ خود را برای ورود به شهر منبج در اطراف این شهر در شمال حلب مستقر کرده است.
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به نقل از این منبع نوشت: «استقرار ارتش سوریه در حاشیه منبج، طبق توافق حاصل شده میان روسیه و سوریه از یک طرف و بین روسیه و آمریکا و نیروهای دموکراتیک سوریه از طرف دیگر انجام شده است.»
این منبع میدانی گفت توافق مزبور شامل استقرار یگانهای ارتش سوریه با سلاحهای سنگین و متوسط در شهر منبج و بالا بردن پرچم سوریه بر فراز مراکز دولتی در داخل شهر و ورودیها و خروجی های آن است.
به نقل از رسانههای سوری، یگانهای ارتش سوریه برای مقابله با حملات ترکیه حرکت خود بهسمت شمال این کشور را آغاز کردند.
از سوی دیگر شبکه خبری المیادین به نقل از یک منبع کرد گفت که نیروهای سوری وارد منبج شدند.
پیش از این یک منبع میدانی گفت که یگانهای ارتش سوریه از چندین نقطه در اطراف شهر منبج حرکت خود را بهسمت مرکز این شهر آغاز کردهاند.
این منبع به اسپوتنیک گفت که تماسهایی بین روسیه و سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه «قسد» برای ورود یگانهای ارتش سوریه و نیروهای پلیس روسیه به شهر عینالعرب برقرار شده است.
ارتش ترکیه پس از اعلام تصمیم دولت ترامپ برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از شمالشرقی سوریه، نیروها و ادوات نظامی خود را در مرز مشترک با سوریه مستقر کرد و از بعد از ظهر روز چهارشنبه نیز عملیات نظامی خود علیه نیروهای کُرد متحد آمریکا را آغاز کرد.
نیروهای نظامی ترکیه و تروریستهای موسوم به «ارتش آزاد» سوریه از روز چهارشنبه 17 مهر ماه عملیات خود را در شمال و شمال شرق سوریه آغاز کردند و همچنان به تجاوز خود ادامه میدهند.
عملیات ترکیه به بهانه پاکسازی مناطق شمالی و شمال شرقی سوری از حضور شبهنظامیان کُردی است که آنان را تروریستی مینامد. این شبهنظامیان تحت حمایت آمریکا قرار داشتند، ولی با آغاز این عملیات، واشنگتن پشت آنان را خالی کرد.
در پنجمین روز تجاوز ترکیه به شمال سوریه، کُردها از دستیابی به توافقی با دمشق برای استقرار نیروهای ارتش سوریه در مرز با ترکیه خبر دادند. بر اساس این توافق، ارتش سوریه کنترل تمام مناطق مرزی از جمله شهر عفرین را در دست خواهد گرفت و وارد شهرهای منبج، عینالعرب (کوبانی)، عین عیسی، طبقه و منصوره خواهد شد.
یک منبع میدانی حاضر در ریف شهر منبج اعلام کرد که «ارتش سوریه پس از محاصره منطقه «الساجور» و قطع مسیر بین شبهنظامیان کُرد و تروریستهای وابسته به دولت ترکیه، وارد منبج شده است».
وی به روزنامه «الوطن» سوریه گرفت که «این ورود با هماهنگی بخشی از کُردهایی که در این شهر حضور داشتند، صورت گرفته است».
روز گذشته نیز یک منبع میدانی اعلام کرد که ارتش سوریه تجهیزات نظامی بسیاری به اطراف منبج ارسال کرده تا نیروهای ارتش بتوانند وارد آن شوند و کنترل آن را به دست گیرند.
کما اینکه گفته میشود قرار بود که ارتش سوریه با سلاح سنگین و نیمهسنگین خود در منبج مستقر شود و پرچم کشور سوریه نیز در ادارات دولتی برافراشته شود.
کردهای سوری برای استقرار نیروهای ارتش این کشور در مناطق مرزی شمال شرق و در برابر تجاوزات ترکیه به توافق رسیدند.
به گزارش الجزیره، «عصمت شیخ حسن»، که به عنوان یکی از فرماندهان نظامی نیروهای سوریه دمکراتیک معرفی شده، در این ارتباط گفته است که نیروهای کرد با روسیه به توافق رسیدهاند که شهر عین العرب(کوبانی) تحویل دولت و ارتش سوریه شود.
به گفته شیخ حسن نیروهای ارتش سوریه ظرف ۴۸ ساعت آینده در شهرهای عین العرب و منبج مستقر خواهند شد.
منابع کردی پیش از این اعلام کرده بودند که دولت سوریه و نیروهای سوریه دمکراتیک در پایگاه روسی حمیمیم در لاذقیه سوریه در حال مذاکره درباره همکاری و استقرار نیروهای ارتش سوریه در شهرهای کردنشین شمال شرق هستند.
پیشتر نیز، خبرگزاری دولتی سوریه، سانا گزارش داده بود که یگانهایی از ارتش سوریه به سوی شمال به منظور مقابله با تهاجم ترکیه علیه خاک سوریه در حال حرکت هستند.
اکوادور از حدود ۱۰ روز پیش صحنه تظاهرات و شورش در اعتراض به لغو یارانههای سوخت و گران شدن بهای بنزین و گازوئیل در این کشور است. پلیس برای متفرق کردن معترضان به روشهای خشونتآمیز روی آورده و با آنها درگیر شده است.
در تازهترین تحولات این کشور آمریکایی لاتین، «لنین مورنو»، رئیسجمهور دست راستی و خائن اکوادور دستور اعزام نیروهای ارتش به خیابانها را داده؛ او علاوه بر این، در «کیتو»، پایتخت اکوادور مقررات محدودیت آمد و رفت اعلام کرده است.
روزنامه گاردین گزارش داده تظاهراتکنندگان توانستهاند وارد دفتر حسابرسی شده و آن را به آتش بکشند. ساعاتی بعدتر، تظاهراتکنندگانی که ماسک به چهره داشتند به تلویزیون Teleamazonas حمله کرده و تلاش کردند وارد ساختمان آن شوند.
مورنو از چند هفته پیش قصد خود برای لغو دائم یارانههای سوخت در اکوادور را اعلام کرد. او گفت که پرداخت این یارانهها سالانه 1.4 میلیارد دلار بار مالی روی دوش دولت میگذارد و 40 سال پابرجا بوده است. مورنو علاوه بر این، برخی اقدامات سختگیرانه نظیر قطع مزایای حقوق کارگران و کاهش دستمزد آنها را نیز اعلام کرد.
قطع یارانههای سوخت موجب افزایش 30 درصدی قیمت بنزین شده و عصبانیت اتحادیههای حمل و نقل و دیگر واحدهای کسب و کار را به همراه داشت. تظاهرات با اعتصاب رانندگان تاکسی، اتوبوس و کامیونها از روز 3 اکتبر (11 مهر) آغاز شد. یک روز بعد، مورنو چند ساعت قبل از آغاز تظاهراتها وضعیت اضطراری اعلام کرد.
این تظاهراتها شبکه حمل و نقل اکوادور را عملاً فلج کرد و باعث شد تمامی جادهها و پلها در شهر کیتو بسته شود. با این حال، اعتصابها بعد از توافق با دولت لغو شد.
اندکی بعد، بومیهای اکوادور تظاهرات را آغاز کردند و اتحادیههای دانشجویی و کارگری هم به آنها پیوستند. این تظاهراتکنندگان هدفشان را اعتصاب عمومی تا زمان لغو تصمیم دولت اعلام کردهاند. مورنو در برابر این گروهها مقاومت کرده و گفته با «تبهکاران» مذاکره نخواهد کرد.
روز 8 اکتبر (16 مهر) مورنو اعلام کرد مقر دولتش را به شهر ساحلی «گوایاکیل» منتقل کرده است. او در همان روز مدعی شد که رئیسجمهور سابق، «رافائل کورهآ» با همراهی رئیسجمهور ونزوئلا در صدد راه انداختن کودتا علیه دولت او است. رئیسجمهور سابق این اتهامات را رد کرد و خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد.
یک روز بعد، تولید نفت در میدان نفتی «ساشا» که تولیدکننده 10 درصد از نفت اکوادور است، بعد از ورود معترضان به این میدان نفتی متوقف شد. معترضان دو میدان نفتی دیگر را هم به تصاحب خودشان درآوردند.
روز 10 اکتبر، اکوادور تقریباً به حالت فلج درآمد و هزاران تظاهراتکننده با سردادن شعارهای خواستار بازگشت یارانه سوخت و استعفای مورنو شدند.
در حال حاضر گروههای معترض سه درخواست را برای مذاکره با رئیسجمهور اکوادور مطرح کردهاند: اخراج برخی از وزرای دولت، بازگشت یارانههای سوخت و اینکه دولت مسئولیت کشته شدن افرادی که در جریان تظاهراتها کشته شدهاند را بر عهده بگیرد.
مردم مناطق کردنشین سوریه از ورود ارتش این کشور به مناطق شمالی برای مقابله به مثل با عملیات ترکیه به کشورشان استقبال کردند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از سانا، یکشنبه شب خبر داد که در پی حرکت ارتش عربی سوریه به سمت شمال برای مقابله با تجاوز ترکیه به خاک کشور، اهالی شهر الحسکه با حضور در مناطق مختلف شهر، ورود ارتش را تبریک گفتند.
خبرنگار سوری نیز از این استان گزارش داد که اهالی شهر الحسکه به محض اعلام خبر حرکت نیروهای ارتش برای مقابله با ترکیه، با خودروهای خود در مناطق مختلف شهر حضور یافته و با به صدا در آوردن بوق ماشینهای شان از این عمل ارتش سوریه استقبال کردند.
بر اساس این گزارش، اقدام ارتش سوریه برای مقابله با تجاوز ترکیه به شهرکها و مناطق مرزی شمال استان الحسکه و الرقه است، ارتش ترکیه تاکنون شماری از مردم را کشته و برخی مناطق را اشغال و زیر ساختها را ویران کرده است.
در روز چهارشنبه 17 مهر، ترکیه از آغاز عملیات نظامی تحت عنوان چشمه صلح در شمال شرق سوریه خبر داد و حدود شش ساعت پس از آن نیروهای زمینی ارتش این کشور نیز وارد خاک سوریه شدند.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه، جمعه شب در اولین سخنرانی پس از آغاز عملیات چشمه صلح، توقف عملیات علیه گروههای کرد که آنها را تروریست میخواند، رد کرد.
سوریه با محکوم کردن حمله ترکیه به مناطق کردنشین شمال کشورش اعلام کرده است که ارتش سوریه برای مقابله با هرگونه مقابله ای آماده است.
دیدبان حقوق بشر سوریه نزدیک به مخالفان از حمله جنگنده های ائتلاف آمریکا علیه یک کاروان نیروهای ارتش سوریه در رقه خبر داد.
به گزارش روسیا الیوم، دیدبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که جنگنده های وابسته به ائتلاف آمریکا، یک کاروان نظامی وابسته به ارتش سوریه را در منطقه الرصافه واقع در جنوب غرب شهر رقه هدف قرار دادند.
این کاروان به سمت شهر الطبقه حرکت می کرد که توسط جنگنده های مذکور مورد حمله قرار گرفت.
ارتش سوریه در حد فاصل میان منبج و العریمه و عون الدادات در حومه حلب مستقر شده است. در حال حاضر ارتش ترکیه حملات نظامی را علیه مناطق شمال و شرق سوریه انجام می دهد.
برخی منابع کردی گزارش دادهاند که نیروهای آمریکایی که در اطراف مناطق غربی شهر منبج مستقر هستند، مانع ورود نیروهای ارتش سوریه به این شهر شدهاند.
برخی منابع خبری میگویند که دولت آمریکا به نیروهای باقیمانده این کشور در سوریه دستور داده است تا جلوی ارتش سوریه برای ورود به منبج را بگیرد.
همزمان پایگاه خبری شفق نیوز گزارش داد که ائتلاف به رهبری آمریکا یک کاوران ارتش سوریه را رقه بمباران کرده است.
نیروی دموکراتیک سوری روزیک شنبه از توافق با دمشق برای ورود نیروهای ارتش سوریه به مناطق تحت کنترل آنها، که اکنون تحت حملات هوایی ارتش ترکیه قرار دارد، خبر داده بودند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بر اساس این توافق، ارتش سوریه کنترل تمام مناطق مرزی از جمله شهر عفرین را در دست خواهد گرفت.
با این توافق، نیروهای ارتش سوریه وارد شهرهای منبج، عینالعرب (کوبانی)، عین عیسی، طبقه و منصوره خواهد شد.
در بیانیه نیروهای کرد سوری آمده است؛ ما وظیفه داریم از مرزها و تمامیت ارضی سوریه دفاع کنیم. به همین دلیل، ارتش سوریه میتواند در مرز با ترکیه مستقر شده و برای دفاع از مرزها و آزادسازی شهرهای تحت اشغال ارتش ترکیه و مزدوران این کشور، وارد عمل شود.
خبرگزاری رویترز در گزارشی از واشنگتن به قلم فیل استوارت Phil Stewart و ادریس علی Idrees Ali نوشت:د و مقام آمریکایی روز یکشنبه در گفتگو با رویترز اعلام کردند این کشور در حال بررسی طرح هایی به منظور خارج کردن بیشتر نیروهای آمریکایی از شمال سوریه در روزهای آینده است.
در بحبوحه تشدید عملیات ترکیه در شمال سوریه, این یک جدول زمانی سریع تر از حد انتظار برای خروج آمریکا خواهد بود.
مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا پیشتر روز یکشنبه اعلام کرد براساس دستورات دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور, عقب نشینی از شمال سوریه را جایی که آمریکا حدود یک هزار نیرو دارد, آغاز می کند.
اسپر بدون توضیح بیشتر درباره زمان خروج نیروها, فقط گفت می خواهد که این کار «تا حد ممکن ایمن و سریع» انجام شود.
مقامات آمریکایی, که خواستند نامشان فاش نشود, به رویترز گفتند واشنگتن در حال بررسی چندین گزینه است ولی محتمل به نظر می آید ارتش در روزهای آینده, نه هفته های آینده, بیشتر نیروهای خود را خارج کند.
یکی از این مقامات اعلام کرد خروج کامل احتمالا دو هفته یا بیشتر طول خواهد کشید هر چند که ممکن است این امر نیز سریع تر از حد انتظار اتفاق بیافتد.
افشای خروج سریع نیروهای آمریکایی در پی هفته ای پرماجرا همراه با تغییر سیاست این کشور در قبال سوریه روی می دهد.
رئیس جمهور امریکا علیه ترکیه بخاطر عملیات نظامی در سوریه علیه کردها، تحریم هایی را تهیه کرده است.
به گزارش اسپوتنیک، دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا، اظهار داشته است که با همکاری کنگره، در حال آماده سازی بزرگترین تحریمها علیه ترکیه بخاطر عملیات نظامی علیه کردهای سوریه هسنتد.
ترامپ در ادامه افزود که با همفکری لیندسی گراهام و بسیاری از اعضای کنگره، از جمله دموکرات ها، برای اعمال تحریم های بیشتری علیه ترکیه همکاری می کنم. وزارت دارایی آمریکا نیز آماده اعمال این تحریم ها است. در عین حال استیون منوچین، وزیر دارایی امریکا به نوبه خود گفته است که این وزارتخانه در صورت لازم آماده اعمال تحریم ها است.
وزیر دارایی آمریکا روز جمعه ۱۹ بهمن خبر داد که دونالد ترامپ رئیسجمهوری این کشور مجوز تحریمها علیه ترکیه را صادر کرده است ولی دستور ترامپ در حال اجرا نمی باشد. به گفته، منوچین، بانکها و دیگر موسسات مالی درباره این موضوع اطلاع رسانی شده است.
گفتنی است، رئیس جمهور ترکیه طیب اردوغان در 9 اکتبر از آغاز عملیات «چشمه صلح» در شمال سوریه علیه حزب کارگران کردستان و گروه تروریستی داعش (گروه ممنوعه در روسیه) خبر داد. هواپیمای نیروی هوایی ترکیه در همان روز به شهر راس العین و تعدادی دیگر از شهرهای سوریه در مرز این کشور حمله کرد. سپس نیروهای ترک، عملیات زمینی خود را آغاز نمودند. روز شنبه ، وزارت دفاع ترکیه گزارش داد که ارتش ترکیه و مخالفان مسلح سوریه کنترل راس العین را به دست گرفتند و از سوی دیگر کنترل شهر تل ابیض را در دست گرفتند.
اردوغان در توئیتی در خصوص این حمله نوشت: عملیات» چشمه صلح » توسط نیروهای مسلح ترکیه به همراه ارتش آزاد سوریه علیه حزب کارگران کردستان و داعش در شمال سوریه آغاز شد. اهداف ما نابود کردن کریدور تروریستی است که آنها در تلاش هستند تا در مرزهای جنوبی ما ایجاد کنند و همچنین به ارمغان آوردن صلح و آرامش برای منطقه است.
منابع محلی سوری از خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه خود در منبج در استان حلب سوریه خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، منابع محلی سوری از خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه خود در منبج در استان حلب سوریه خبر دادند.
این منابع بیان کردند: نظامیان آمریکایی پایگاه مطاحن منبج را به طورکامل تخلیه کرده اند. شورای نظامی منبج در اطراف پایگاه مستقر شده است.
پایگاه مطاحن بزرگترین پایگاه آمریکایی ها محسوب می شد که رستوران و بیمارستان و دیگر امکانات در آن قرار داشت و در ژوئن سال گذشته دایر شده بود.
گفتنی است که ساعاتی قبل تلویزیون دولتی سوریه از خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه الجبلیه در شمال استان الرقه سوریه خبر داده بود.
این در حالی است که قبلا «مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده بود که این کشور آماده است تا حدود ۱۰۰۰ نظامی خود را از شمال سوریه به مناطق امن منتقل کند.
اسپر همچنین افزود که به احتمال زیادی ترکیه قصد دارد تا حملات بیشتر خود را به سمت جنوب گسترش دهد.
وزیر دفاع آمریکا همچنین در ارتباط با جابه جایی صدها نظامی آمریکایی در سوریه این را نیز افزود که نظامیان آمریکایی باقی مانده در واقع میان ارتش ترکیه و نیروهای قسد گیر کرده بودند و پس از گفتگو با ترامپ او دستور داد تا انتقال نیروهای باقی مانده آغاز شود.
یوری کوکوف معون دبیر شورای امنیت روسیه گفت: شمار عناصر مسلح تروریست مرتبط با القاعده در ادلب به 36 هزار نفر می رسید.
وی افزود: دو گروه تروریستی «هیئت تحریر الشام» (جبهه النصره) و «حراس الدین» مرتبط با القاعده در بخش بزرگی از استان ادلب مسلط هستند.
کوکوک که با روزنامه «روسیسکا گازتا» روسیه تصریح کرد: براساس نظر کارشناسان، شمار اعضای این گروههای تروریست به 36 هزار نفر می رسد که به آنها اجازه می دهد که با نیروهای دولتی سوریه به طور موثر مواجه شوند.
وی افزود: تنها در نیمه اول ماه سپتامبر گذشته، تروریست ها بیش از 300 بار به مواضع نیروهای دولتی سوریه آتش گشودند که باعث کشته شدن حدود 150 نفر از نیروهای ارتش در این منطقه شد.
حملات هوایی سوریه و روسیه به جبهه النصره
هواپیماهای نظامی سوریه و روسیه سه مقر گروه تروریستی جبهه النصره در ریف ادلب را منهدم کردند.
یک منبع میدانی در ریف ادلب به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: نیروی هوایی مشترک سوریه و روسیه نیمه شب یکشنبه به مواضع عناصر هیئت تحریر الشام (جبهه النصره) در کوه الاربعین در جنوب ادلب حمله کردند.
وی افزود: هواپیماهای شناسایی توانستند تحرکات عناصر مسلح هیئت تحریر الشام را هنگام انتقال محموله های سلاح و مهمات و تجهیزات لجستیکی به مواضع خود در کوه الاربعین رصد کنند.
این منبع گفت: نیروی هوایی به سرعت وارد عمل شده و سه مقر گروه تروریستی هیئت تحریر الشام را با عناصر مسلح مستقر در آنها منهدم کرد. یک مرکز مخابراتی و فرماندهی حاوی چند دستگاه خودروی زرهی از جمله سه مقر منهدم شده بود.
وی تاکید کرد: یگان های ارتش سوریه در آمادگی کامل برای برخورد با هرگونه هدفی در هر منطقه ای از ریف ادلب هستند. گروههای تروریست تلاش می کنند که مواضع خود را تقویت کرده و عناصر مسلح خود را به مواضع نزدیک جبهه های نبرد با ارتش سوریه در جنوب و جنوب شرقی ادلب منتقل کنند.
برخی منابع از سفر محرمانه یک مقام بلندپایه اماراتی به ایران با هدف کاهش تنشها در منطقه خبر دادهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، وبگاه «میدل ایست آی»، مستقر در لندن با ارائه گزارشی مدعی شده است که به تازگی «طهنون بن زاید»، برادر کوچک «محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد ابوظبی که مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی نیز به شمار میرود، در سفری محرمانه به مدت ۴۸ ساعت در تهران به سر برده است.
این خبر را میدل ایست آی به نقل از یک منبع امنیتی بلندپایه در امارات گفته و افزوده که هدف از این سفر کاهش تنش در منطقه خلیج فارس بوده است.
سفر احتمالی طهنون بن زاید به تهران همچنین به عنوان سفر بالاترین مقام اماراتی به ایران از زمان افزایش تنشها در منطقه به شمار میرود.
اماراتمتحدهعربی اخیرا رویکرد متفاوتی در قبال ایران در پیش گرفته است و شاهد تحولات و نشانههایی در روابط دو کشور هستیم که حداقل طی چند سال اخیر بیسابقه بوده است. امارات طی سالهای گذشته همواره کشوری بوده که در کنار عربستان سعودی و در مقابل جمهوری اسلامی ایران قرار داشته است.
نخستین نشانه چرخش امارات به سمت ایران، به سفر هیات نظامی امارات به تهران در اوایل مردادماه امسال مربوط میشود و در جریان این سفر یک هیات ۷ نفره از مقامات گارد ساحلی امارات وارد تهران شدند و در رابطه با همکاری مرزی دو کشور، تردد اتباع و ترددهای غیرمجاز یا بدون اطلاع و تسهیل و تسریع تبادل اطلاعات طرفین با مقامات ایرانی گفتوگو کرد. این ششمین نشست گارد ساحلی ایران و امارات بود. پنجمین نشست گارد ساحلی دو کشور در سال ۱۳۹۲ یعنی ۶ سال پیش برگزار شده بود و در واقع از ۶ سال پیش به این سو برگزاری این نشستها متوقف شده بود.
امارات همچنین طی چند ماه گذشته در ارتباط با برخی تنشها در منطقه با احتیاط و محافظهکاری بیشتری برخورد کرده و از وعده خود برای خروج نظامیان از یمن خبر داده است.
به گفته کارشناسان، اصرار ایران بر در پیش گرفتن سیاست «مقاومت حداکثری» همزمان با انجام اقدامات حساب شده در منطقه، باعث شده تا انگیزه امارات برای روی آوردن به گفتوگو با ایران به منظور هدف قرار نگرفتن منافع آن در آینده بیشتر شود. مضاف بر این که امارات به شدت به ثبات و امنیت سرمایهگذاری نیازمند است و از این رو تلاش خود را طی چند ماه گذشته بر کاهش تنش با ایران قرار داده است.
به نقل از آناتولی، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه امروز یکشنبه در سخنانی اعلام کرد: در صورت بروز هرگونه مشکلی طی ۲۴ ساعت با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه مذاکره کرده و اقدامات لازم را نیز با هم انجام می دهیم.
رئیس جمهوری ترکیه بیاشاره به نقض منشور ملل متحد در حمله به بخشی از خاک یک کشور مستقل بدون کسب مجوز از دولت قانونی دمشق ادعا کرد: چشم طمع به خاک سوریه نداریم.
وی در ادامه اضافه کرد: گزارش های حاکی از فرار داعشی های زندانی در شمال سوریه در پی حمله ترکیه به این منطقه، شایعه ای گمراه کننده است.
«رجب طیب اردوغان» در این باره افزود: هدف از این ادعا تحریک آمریکا و کشورهای غربی است.
وی اضافه کرد: اظهارات درباره تحریم اقتصادی ترکیه را بخش خندهدار این روند تلقی میکنم. عملیات چشمه صلح را با تصرف حسکه و عین العرب (کوبانی) تمام خواهیم کرد.
پایگاه خبری «نداء سوریه» با انتشار فیلمی از حرکت خودروها و تجهیزات نظامی تروریستهای ارتش آزاد سوریه به سوی شهر منبج خبر داد.
تروریستهای ارتش آزاد که مورد حمایت ترکیه قرار دارند، در پی وارد شدن نیروهای نظامی دولت سوریه به شهر منبج حرکت به سوی این شهر را آغاز کردهاند.
برخی از نیروهای وابسته به ارتش آزاد سوریه نیز مدعی شدهاند که به دروازههای شهر منبج رسیده و به نیروهای دولت قانونی سوریه اجازه ورود به این شهر را نخواهند داد.
ساعتی پیش شبکه خبری المیادین به نقل از یک منبع کُرد گفته که نیروهای ارتش سوریه یکشنبه شب وارد شهر منبج شدند.
ارتش سوریه برای به دست گرفتن ابتکار عمل در درگیریهای شمال این کشور، وارد این شهر استراتژیک واقع در ریف شرقی حلب شد.
از سوی دیگر تلویزیون دولتی سوریه نیز از حرکت ارتش سوریه به سمت شمال این کشور برای مقابله برای تجاوزات ارتش ترکیه خبر داد.
نیروهای ارتش سوریه برای مقابله با تجاوزات ارتش ترکیه به سمت شمال شرقی سوریه حرکت کردهاند.
نایب رئیس کمیته امور بین الملل دومای روسیه به ادعای پنتاگون درباره تلاش نيروهاى دموكراتيك سوريه برای توافق با مسکو جهت ضد حمله به ترکیه واکنش نشان داد.
به گزارش اسپوتنیک، آلکسی چپا، نایب رئیس کمیته امور بین الملل دومای دولتی روسیه اظهارات پنتاگون در مورد تمایل نیروهای دموکراتیک سوریه برای شروع حمله به ترکیه با رضایت سوریه و فدراسیون روسیه را پوچ خواند و خاطرنشان کرد: این تلاشی برای زنده ماندن با ذهنی «بیمار» در پیامدهای اشتباهات استراتژیک خود آنها است.
پیشتر مارک اسپر، رئیس پنتاگون در مصاحبه با شبکه سیبیاس اظهار داشته بود که متحدان ایالات متحده، نیروهای دموکراتیک سوریه، میخواهند با مذاکره با مقامات سوری و ارتش روسیه امکان ضد حمله به نیروهای ترکیه مستقر در شمال کشور را بیابند.
نایب رئیس کمیته امور بین الملل دومای دولتی روسیه گفت: «من فکر می کنم این یک نوع تلاش مضحک برای تغییر مسئولیت از ذهن» بیمار «به ذهن سالم است. ما بارها و بارها به ایالات متحده در مورد خطرات سیاست این کشور در مسلح كردن گروههای كرد هشدار دادهایم. ما همیشه اصرار داشتیم كه كردها با دولت سوریه بر سر میز مذاکره بنشینند. برای این، کار بزرگی توسط «گروه آستانه» برای ایجاد کمیته قانون اساسی به منظور ایجاد تضمین، از جمله برای کردها، برای زندگی در سوریه متحد انجام شد. »
چپا بر عدم تمایل ایالات متحده به تحقق وعدههای خود با این جمله که این کشور درباره محافظت از مرزهای کردها با ترکیه قولی نداده است، تاکید کرده و افزود: «این یک طنز تلخ است. در اینجا تلاش برای به نحوی انتقال مسئولیت به نظر من کاری پوچ است.»
به طور طبیعی، ما تمام تلاش خود را می کنیم تا طرفهای کرد، سوریه و ترکیه را بر سر میز مذاکرات بنشانیم تا از طریق گفتگو بتوانیم ضمانتهایی را برای حفاظت از مرز ترکیه، اقامت ساکنان کرد در قلمرو سوریه و درون سوریه بدست آوریم.
تلویزیون دولتی سوریه امروز یکشنبه از خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه الجبلیه در شمال استان الرقه سوریه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، تلویزیون دولتی سوریه امروز یکشنبه از خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه الجبلیه در شمال استان الرقه سوریه خبر داد.
این در حالی است که قبلا «مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده بود که این کشور آماده است تا حدود ۱۰۰۰ نظامی خود را از شمال سوریه به مناطق امن منتقل کند.
اسپر همچنین افزود که به احتمال زیادی ترکیه قصد دارد تا حملات بیشتر خود را به سمت جنوب گسترش دهد.
وزیر دفاع آمریکا همچنین در ارتباط با جابه جایی صدها نظامی آمریکایی در سوریه این را نیز افزود که نظامیان آمریکایی باقی مانده در واقع میان ارتش ترکیه و نیروهای قسد گیر کرده بودند و پس از گفتگو با ترامپ او دستور داد تا انتقال نیروهای باقی مانده آغاز شود.
اظهارات وزیر دفاع آمریکا درباره انتقال نظامیان آمریکایی در سوریه همزمان با ادامه حملات ارتش ترکیه علیه شمال سوریه صورت میگیرد.
از چهارشنبه گذشته که حملات ارتش ترکیه علیه شمال سوریه آغاز شده، این حملات با واکنشهای گسترده و محکومیتهای جهانی روبرو بوده است.
دوستداشتن:
دوست داشتن در حال بارگذاری...
دستهبندی شده در: اخبار ایران و جهان, سرتیتر
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟