کارگران و زحمتکشان
انسانهای آزادیخواه و برابری طلب :
امیرحسین محمدی فرد ، ساناز اللهیاری و امیر امیرقلی از اعضای نشریه گام بیش از ٦ماه است که در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می برند. پس از اعتراضات و اعتصابات شورآفرین سال گذشته کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و فولاد اهواز که با طرح شعارهایی در تایید ایجاد برپایی مجامع عمومی و شوراهای کارگری و اقدامات عملی در همین راستا باعث بوجود آمدن موج وسیعی از حمایتها از طرف کارگران در بخشهای مختلف گردید و جان و رمقی تازه در کالبد همیشه زنده جنبش کارگری دمید و در این میان رفقای نشریه گام که همواره خود را بعنوان صدای کارگران و تریبونی برای عنوان کردن خواستها و مطالبتشان می دانستند پس از شروع این اعتراضات با سلسله مقالات و مصاحبه با رهبران کارگران و درج خبرهای روزانه حمایت خود را از این اعتراضات نشان داده و در همان حال به وظیفه طبقاتی خود عمل نمودند.
این حمایتهای بی دریغ از چشم حافظان سرمایه دور نماند و با پرونده سازی سعی در خاموش کردن این صدای رسا و دلیر کارگران و زحمتکشان نمودند. پس از دستگیری وسیع کارگران نیشکر هفت تپه و فولاد و رهبرانشان اینبار بسراغ نشریه گام آمدند و در نوبت اول اقدام به بازداشت عسل محمدی یکی از اعضای نشریه گام نموده که پس از طی بیش از یکماه بازداشت با وثیقه از زندان آزاد گردید و در نوبت دوم امیرحسین محمدی فر ، ساناز اللهیاری و امیر امیرقلی از اعضای هیات تحریه نشریه گام دستگیر گردیده و تا کنون که بیش از ٦ماه از بازداشت آنها می گذرد در بلاتکلیفی بسر می برند.
اینجانبان نویسندگان این بیانیه مرتضی صیدی و رامین کریمی بعنوان همکارهای نشریه گام که در دو شماره افتخار همکاری با این رفقا را داشته ایم ضمن اعلام حمایت قاطع خود از اعضای نشریه گام هرگونه پرونده سازی و انتصاب اتهامهای واهی و نخ نما به این رفقا را غیرواقعی می دانیم و بعنوان کارگران ساختمانی که در مدتی کوتاه با نشریه گام همکاری داشته ایم در پیشگاه طبقه کارگر و افکار عموم مردم جامعه شهادت می دهیم که رفقای نشریه گام بعنوان فرزندان صادق طبقه کارگر تنها به وظیفه خود در اطلاع رسانی اعتراضات کارگران عمل کرده اند و در زمانه ای که با حضور رسانه های بیشمار و رنگارنگ بورژوازی تنها در خدمت و توجیه عملکردهای انسان ستیز صاحبان سود و سرمایه است اینان تنها بخاطر عمل به وظیفه انسانی و طبقاتی خویش و پاسداشت و حرمت قلم اکنون در زندان می باشند.
در پایان و با احترام به تصمیم امیرحسین محمدی فرد و ساناز اللهیاری در اعلام اعتصاب غذا تا زمان رسیدن به خواسته های خود و دیگر زندانیان هفت تپه ، اما در تقاضایی رفیقانه از آنها خواستاریم که به اعتصاب غذای خود پایان دهند.
زنده باد همبستگی طبقاتی کارگران
مرتضی صیدی – کارگر سنگ کار و نماکار ساختمان
رامین کریمی – کارگر نقاش ساختمان
@gam1395

کارگران کارخانه #آذرآب اراک امروز سه شنبه 23 مهر بار دیگر در اعتراض به خصوصیسازی و بلاتکلیفی شغلی و معیشتی تجمع کردند.
۲۳ مهر ۹۸
اعضای هیات تحریریه نشریه گام و کارگران زندانی هفت تپه شایسته بیشترین میزان حمایت و احترام از طرف طبقه کارگر می باشند.
ایران – اجتماعی
تحصن شبانهی دانشجویان خوابگاه پسران دانشگاه علم و صنعت
۲۴ مهر ۹۸ : در اعترض به مسمومیت غذایی ۶۰تن ازدانشجویان دانشگاه علم وصنعت شب گذشته دانشجویان دریک حرکت اعتراضی دست به تجمع ا شبانه علیه کارکنان حکومتی این داانشگاه زدند

ولترشبکه
ترجمه توسط حمید محوی
رئیس جمهور امانوئل مکرون در پایان شب 13 اکتبر 2019 با شورای دفاع خود در پست فرماندهی ژوپیتر در الیزه گردهمآئی تشکیل داد تا برای نیروهای نظامی و غیر نظامی مستقر در شمال سوریه تصمیم بگیرد.
به شکل سرّی رئیس جمهور مکرون به پایگاهی که پیش از این رئیس جمهور پیشین فرانسه فرانسوآ هولاند ایجاد کرده بود 8 پایگاه نظامی اضافه کرد. این 9 پایگاه از دیدگاه حقوق بین الملل غیر قانونی است.
مأموریت این پایگاه ها پشتیبانی از تجزیۀ سوریه و ایجاد دولت جدید، «روژاوا» (کردستان) بود.
او در عین حال به ادارۀ کل امنیت خارجی (DGSE) دستور داده بود که پیوستن آنارشیستهای فرانسوی به صفوف یگانهای مدافع خلق کرد(YPG) [1] را تسهیل سازد، که یکی از آنها به فرانسه بازگشته و بر آن بوده که یک بالگرد ژاندارمری را مورد اصابت قرار دهد [2].
او علاوه بر این جابجائی سازمان غیر دولتی بشر دوستانه را زیر کنترل نظامیان تشویق کرده بود. نمی دانیم آیا شورای دفاع به موقع از توافق، گفتگوی در همان موقع با ارتش روسیه در پایگاه هوائی حمیمیم، بین یگانهای مدافع خلق کرد و جمهوری عرب سوریه مطلع بوده یا نه.
پرسونل فرانسوی در طول سه سال بی آنکه اجازۀ مداخله داشته باشند، شاهد بوده اند که چگونه عناصر کُرد علیه آشوریان مسیحی و عربهای مسلمان در شمال شرقی سوریه به جنایت علیه بشریت مبادرت ورزیده اند.
پرسونل فرانسوی عقب نشینی نکرده بودند تا 6 اکتبر کاخ سفید فرانسه را از نزدیک بودن حملۀ ترکیه مطلع کرد که 9 اکتبر آغاز شد.
امروز، در غیبت نیروهای ایالات متحدۀ آمریکا، پرسونل فرانسوی بین دو آتش به دام افتاده اند : از یک سو ارتش ترکیه که رئیس جمهور وقت فرانسه در سال 2015 به آن خیانت کرد، از سوی دیگر هم پیمانان پیشین کُرد در اتحاد با جمهوری عرب سوریه که فرانسه علیه آن مبارزه می کند.
مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه به قطعنامهای که برای اعلام مخالفت رسمی با تصمیم «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا جهت خروج نظامیان کشور از سوریه تدوین شده رأی خواهند داد.
پایگاه خبری «هیل» نزدیک به کنگره آمریکا به نقل ا یک سخنگوی «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به رأی گذاشته شدن این قطعنامه فراحزبی را تأیید کرد.
پلوسی و «چارلز شومر»، رهبر اقلیت دموکرات در مجلس سنای آمریکا قبل از رأیگیری از نمایندگان جمهوریخواه خواستهاند از این قطعنامه حمایت کنند.
به نوشته هیل، تصویب فراحزبی این قطعنامه در مجلس نمایندگان آمریکا میتواند «میچ مککانل»، رهبر جمهوریخواهان مجلس سنای آمریکا را برای برگزاری رأیگیری مشابه در این مجلس تحت فشار قرار دهد.
پلوسی و شومر در بیانیهای مشترک خاطرنشان کردهاند: «هرج و مرج و ناامنی ایجادشده در سوریه به دلیل تصمیم فاجعهبار ترامپ جهت خروج نابهنگام از شمال سوریه نیازمند رهبری قوی و هوشمندانه از سوی کنگره است.»
آنها گفتهاند قطعنامهای که قرار است روز چهارشنبه به رأی گذاشته شود از «رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهور ترکیه نیز میخواهد به اقدامات یکجانبه نظامی در سوریه پایان دهد.
هفته گذشته ترامپ بعد از مکالمه تلفنی با «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه، اعلام کرد که ارتش آمریکا در آستانه عملیات ارتش ترکیه در مناطق تحت کنترل شبه نظامیان کرد در شمال سوریه، این مناطق را ترک میکند.
بر اساس توافق صورتگرفته میان واشنگتن و آنکارا، قرار است ترکیه در ازای عقبنشینی نیروهای آمریکایی، نگهداری چند هزار اسیر داعشی را که در حال حاضر در اختیار شبه نظامیان کرد هستند، بر عهده بگیرد.
ترکیه بعد از اعلام تصمیم ترامپ و به بهانه ایجاد یک «منطقه امن» برای اسکان آوارگان سوری، عملیاتی نظامی را در شمال سوریه آغاز کرده است. بنا بر اعلام آنکارا، ارتش ترکیه قصد دارد تا عمق ۳۰ تا ۳۵ کیلومتری سوریه پیشروی کند. شبهنظامیان کرد در سوریه تصمیم آمریکا برای عقبنشینی را «خنجر از پشت» توصیف کردهاند.
سرگئی لاوروف گفت:ما نگرانی ترکیه درباره امنیت مرزهایش را درک می کنیم و همزمان بر ضرورت بررسی نگرانی ها در چارچوب توافقنامه موجود بین دمشق و آنکارا یعنی توافقنامه آدانا در 1998 تاکید می کنیم.
سرگئی لاوروف گفت: متاسفانه، اجرای موثر این توافقنامه که شامل تلاش های مشترک برای سرکوب فعالیت تروریستی در مرز بین ترکیه و سوریه است با اقدامات آمریکایی ها و ائتلافی که آنها در شرق رودخانه فرات هدایت می کردند، با دشواری روبرو شد.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: رئیس جمهور اردوغان با رئیس جمهور پوتین قبل از تماس مولودچاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه با من، تماس گرفت. ما یک کانال کاهش تنش، یک کانال ارتباطی منظم داریم و طرف های ما با یکدیگر در تماس هستند. ما تمایل به حل شدن هرچه سریعتر اوضاع براساس احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت مستقل سوریه داریم.
رئیس جمهور ترکیه اعلام کرده درخواست ترامپ برای آتش بس در شمال سوریه را رد کرده است.
به گزارش دیلی صباح، «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه در سخنانی اعلام کرد که او درخواست ترامپ درباره سوریه را رد کرده است.
اردوغان در این ارتباط گفت که ترامپ از او خواسته است تا در عملیات علیه شمال سوریه آتش بس اعلام کند، اما او این خواسته را نپذیرفته است.
به ادعای رئیس جمهور ترکیه، تا زمانی که گروه «وایپیجیYPG» از مناطق مرزی خارج نشوند، هیچ آتش بسی برقرار نخواهد شد.
رحب طیب اردوغان همچنین با این ادعا که کشورش هیچ گونه مذاکرهای با «تروریستها» نخواهد کرد، افزود که واحدهای «وایپیجیYPG» بایستی شهر منبج را ترک کنند.
لازم به ذکر است ترکیه از چهارشنبه گذشته حملاتی را علیه شمال سوریه آغاز کرده که با واکنش و محکومیتهای جهانی روبرو شده است.
در واکنش به حملات ترکیه علیه شمال سوریه، «محمدجواد ظریف»، وزیر امورخارجه ایران در گفتگو با شبکه تلویزیونی تی آر تی ترکیه، گفته است: امنیت از طریق «تجاوز» به سوریه به دست نمیآید.
«عمران خان»، نخستوزیر پاکستان در گفتوگویی با شبکه خبری «سیانان» گفته که «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا از او خواسته گفتوگو میان آمریکا و ایران را تسهیل کند.
عمران خان در این مصاحبه که قبل از سفر به عربستان سعودی انجام شد گفته که در سفر به تهران با «حسن روحانی»، رئیسجمهور ایران در این خصوص گفتوگو کرده است.
او در پاسخ به سوال مجری سیانان گفت: «وقتی من در نیویورک بودم رئیسجمهور ترامپ به من گفت که باید تلاش کرده و بین ایران و ایالات متحده، میانجیگری کنم؛ من وقتی در ایران بودم با رئیسجمهور روحانی درباره پیشنهاد آمریکا گفتوگو کردم؛ در وضعیتی قرار داریم که تحولات جدید به آن اضافه میشوند، بنابراین باید منتظر باشیم ببینیم که [میانجیگریها] به جایی میرسند یا خیر.»
نخستوزیر پاکستان به سوالی درباره اینکه آیا میتواند به روحانی بگوید که در برههای شاهد ژستهای مثبت از سوی آمریکا خواهیم بود اینطور پاسخ داد: «آمریکا، قدری پیچیدهتر است، بنابراین من تا وقتی که پاسخی از هر دو طرف وجود نداشته باشد، وارد جزئیات بیشتر نمیشوم.»
عمران خان درباره اینکه آیا چشمانداز مثبتی از تحولات آتی دارد گفت: «فکر میکنم همینطور است. فکر میکنم، درباره رئیسجمهور ترامپ- علیرغم همه حرفهایی که علیه او میزنند و انتقاداتی که از او مطرح میکنند- یک چیزی که من خوشم میآید این است که او اعتقادی به جنگ ندارد.»
«عمران خان» روز دوم مهرماه، هنگام حضورش در نیویورک در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد هم گفته بود ترامپ از او خواسته برای تنشزدایی با ایران میانجیگری کند.
نخستوزیر پاکستان روز دوم مهرماه گفت: «ترامپ از من پرسید که آیا ما میتوانیم تنشها را کاهش دهیم و به یک توافق هستهای جدید برسیم.»
عمران خان روز اول مهرماه در نیویورک با رئیسجمهور آمریکا دیدار کرد.
منابع خبری در آن زمان گزارش دادند نخستوزیر پاکستان گفته که عربستان سعودی هم از او خواسته برای کاستن از تنشها با ایران میانجیگری کند.
واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریکآمیز مانند قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی، اعزم یک ناوگروه، چند بمبافکن بی-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه و تحریم وزیر خارجه ایران روی آورده است.
ترامپ همزمان با نزدیک شدن به انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا به دنبال راهی برای رقم زدن یک پیروزی دیپلماتیک است، اما تهران بازگشت آمریکا به برجام را شرط گفتوگو با واشنگتن دانسته است.
چین روز چهارشنبه «خشم شدید» خود را بعد از رای گیری در مجلس نمایندگان آمریکا درباره حمایت از آنچه به دروغ آزادیهای مدنی در هنگ کنگ خوانده میشود اعلام کرد.
گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در بیانیهای اعلام کرد «ما از آمریکا میخواهیم فوری از مداخله در امور هنگ کنگ و امور داخلی چین دست بردارد».
مقام آمریکایی روز سهشنبه گفته فروش سلاح توسط آمریکا به دولتهای خارجی با کاهش جزئی نسبت به سال مالی گذشته تا ۳۰ سپتامبر سال جاری به ۵۵.۴ میلیارد دلار رسیده است.
دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا با کاستن از موانع و محدودیتهای فروش سلاح و تجهیزات نظامی به کشورهای خارجی صادرات این محصولات بین ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ را ۳۳ درصد افزایش داد.
دولت آمریکا پس از رونمایی از طرحی موسوم به «آمریکایی بخر» در سال ۲۰۱۸، محدودیتها برای فروش تجهیزات نظامی به دولتهای خارجی را کاهش داد و مقامهای آمریکایی را به نقشآفرینی بیشتر برای بازاریابی جهت صنعت سلاح این کشور ترغیب کرد.
دولتهای خارجی برای خرید سلاح از شرکتهای آمریکایی دو راه پیش رو دارند: معاملات تجاری مستقیم که برای آن بین دولت یک کشور و شرکت آمریکایی مذاکره انجام میشود و خریداری از طریق صادرات آمریکا که طی آن دولت یک کشور خارجی با یک مقام وزارت دفاع آمریکا در پایتخت کشور خودش تماس میگیرد. فروش این تجهیزات با هر دو روش نیازمند مجوز دولت آمریکا است.
ترامپ هیئتی بلندپایه را برای توقف جنگ علیه شمال سوریه به ترکیه اعزام میکند.
«مایک پنس»، معاون اول ترامپ و «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا در قالب هیئتی سیاسی روز چهارشنبه به ترکیه خواهند رفت.
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا این خبر را در میان خبرنگاران حاضر در کاخ سفید اعلام کرد و افزود هدف این سفر تلاش برای توقف حملات ترکیه علیه نیروهای کردی در شمال شرق سوریه است.
لازم به ذکر است ترکیه از چهارشنبه گذشته حملاتی را علیه شمال سوریه آغاز کرده که با واکنش و محکومیتهای جهانی روبرو شده است.
در واکنش به حملات ترکیه علیه شمال سوریه، «محمدجواد ظریف»، وزیر امورخارجه ایران در گفتگو با شبکه تلویزیونی تی آر تی ترکیه، گفته است: امنیت از طریق «تجاوز» به سوریه به دست نمیآید.
به نقل از رویترز، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، در تلاش برای ایجاد معافیت برای قراردادهای فروش سلاح به ترکیه در جریان تحریم این کشور است.
گفته شده پنتاگون انتظار دارد که این معافیتها به زودی صادر شوند تا تجارت رسمی تسلیحات میان آمریکا و ترکیه بتواند ادامه پیدا کند.
استدلال پنتاگون برای ادامه فروش اسلحه به ترکیه جلوگیری از نزدیکی این کشور به روسیه برای خرید اسلحه است.
از روز دوشنبه دولت آمریکا از اعمال تحریم علیه برخی مقام های دولت ترکیه خبر داد. تحریم های اعمال شده علیه ترکیه شامل افزایش تعرفه های فولاد از ۲۵ به ۵۰ درصد و توقف در مذاکرات تجاری ۱۰۰ میلیارد دلاری واشنگتن با آنکاراست.
این تحریمها در واکنش به عملیات نظامی ترکیه علیه شمال شرق سوریه اعمال شده است.
ترکیه از چهارشنبه گذشته حملاتی را علیه شمال سوریه آغاز کرده که با واکنش و محکومیتهای جهانی روبرو شده است.
در واکنش به حملات ترکیه علیه شمال سوریه، «محمدجواد ظریف»، وزیر امورخارجه ایران در گفتگو با شبکه تلویزیونی تی آر تی ترکیه، گفته است: امنیت از طریق «تجاوز» به سوریه به دست نمیآید.
به نقل از هیل، «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و رهبر دموکراتهای این مجلس اعلام کرده در حال حاضر تصمیم برای رای گیری عمومی در ارتباط با تحقیقات پیرامون استیضاح ترامپ را به حالت تعلیق درآورده است.
گفته شده این تصمیم پلوسی پس از برگزاری جلسات متعدد با رهبران و کمیتههای حزبی دموکراتها اتخاذ شده است.
در عین حال تاکید شده با وجود تعلیق فعلی جلسه مجلس نمایندگان برای تحقیقات پیرامون استیضاح ترامپ، اما این امکان وجود دارد که در آینده نیز باردیگر این روند از سر گرفته شود.
تصمیم رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای تعلیق جلسه تحقیقات پیرامون استیضاح ترامپ در شرایطی عنوان شده که پیش از این کاخ سفید و دولت ترامپ در روند انجام این تحقیقات کارشکنیهایی کرده و با این تحقیقات همکاری نکرده بودند.
آغاز تحقیقات اخیر برای استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان از ماجرای علنی شدن درخواست او از رئیس جمهور اوکراین برای تحقیق درباره فعالیتهای پسر «جوبایدن»، رقیب احتمالی او در انتخابات ریاست جمهوری آینده آغاز شد و افشای مشروط کردن کمک مالی دولت آمریکا به اوکراین در ازای انجام خواسته مورد نظر ترامپ به «رسوایی اوکراین» برای ترامپ مشهور شد.
مخالفان ترامپ او را به سوءاستفاده از قدرت متهم کردند و خواستار استیضاح او شده بودند، اگرچه در مقابل کاخ سفید طرح چنین استیضاحی را غیرقانونی عنوان کرد.
تا کنون ۲۲۸ نماینده دموکرات از استیضاح ترامپ حمایت کرده بودند، که حال روند استیضاح به حالت تعلیق درآمده است.
دوستداشتن:
دوست داشتن در حال بارگذاری...
دستهبندی شده در: اخبار ایران و جهان, سرتیتر
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟