تهدید وارعاب کارگران محکوم است
#نان_کار_آزادی
#شادی_رفاه_آبادی
#اعتراض_اعتصاب_تشکل_حق_مسلم_ماست_
#اسماعیل_را_گرفتن_ما_همه_بخشی_هستیم_
📣 دیشب پنج شنبه ۲۵ مهر ۹۸، مامورین نیروی های حفاظت اطلاعات شوش، برای دستگیری یوسف بهمنی واقع در منازل سازمانی هفت تپه، هجوم بردند، اما اقای بهمنی درمنزل حضور نداشتند.
▫️ لازم به ذکر است که یوسف بهمنی طی چند روز گذشته توسط همین نهاد به همراه پنج نفر از همکاران خود که قصد رفتن به مجلس را داشتند، در بزرگ راه خرم آباد به تهران ( عوارضی خرم آباد ) بازداشت شده بودند و بعد از چهار روز بازداشت، با قرار وثیقه آزاد شدند.
✔️ سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه هرگونه تهدید، بازداشت ، تعرض و هجوم به محل کار و سکونت کارگران را شدیدا محکوم کرده و خواهان پایان دادن به این گونه برخوردهای ضد انسانی و پایان دادن به پرونده سازی برای کارگران میباشد.
۲۶ مهر ۹۸
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
پایگاه اینترنتی ان بی سی نیوز در گزارشی با اشاره به همکاری رودی جولیانی، وکیل شخصی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با سازمان مجاهدین خلق نوشت این همکاری میتواند به گرفتاریهای حقوقی بیشتری (برای جولیانی) ختم شود.
به گفته کارشناسان، اقدام مایکل موکاسی (Michael Mukasey)، دادستان کل پیشین آمریکا و از دوستان نزدیک و هم پیمان جولیانی در ثبت نام به عنوان یکی از لابیها (دلالان) هوادار مجاهدین خلق، گروه مخالف نظام در ایران، وزارت دادگستری را بر آن خواهد داشت برای بازرسی در این رابطه ورود پیدا کند.
موکاسی، دادستان کل پیشین آمریکا در بهار سال ۲۰۱۷ با نمایندگانی از مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت (امای کی) دیدار کرد؛ سازمان مجاهدین خلق ایران تا سال ۲۰۱۲ در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی وزارت امور خارجه آمریکا قرار داشت. موکاسی تنها نبود؛ رودی جولیانی، یکی دیگر از چهرههای سیاسی مطرح آمریکا نیز در آن دیدار حضور داشت.
این شرکای حقوقی در نزدیک به یک دههی گذشته در پیشبرد دستور کار منافقین نقش آفرینی کرده اند؛ با دریافت پول در گردهمایی آنان سخن رانده و سرمقالههایی در روزنامهها در پشتیبانی از گروهی نوشته اند که در دهه ۱۹۷۰ میلادی با قتل شش آمریکایی در ارتباط بودند.
اما موکاسی در اواخر ماه گذشته میلادی پذیرفت به عنوان عنصر رسمی خارجی مجانی برای بازوی سیاسی مجاهدین خلق لابی کند. کارشناسان میگویند جولیانی هنوز چنین نقشی را نپذیرفته، زیرا این احتمال وجود دارد که وزارت دادگستری با آغاز تحقیق و تفحص در لابی گری غیرقانونی او را هدف قرار بدهد.
جاش روزنشتاین یکی از وکلای مستقر در واشنگتن است که به موکلان درباره پایبندی به قوانین لابی گری فدرال مشاوره میدهد. وی گفت: «این همان سناریویی است که معمولا به آغاز بازرسی ختم میشود. اگر جولیانی و موکاسی با هم یا به موازات یکدیگر کار میکردند آنگاه جولیانی به دردسر خیلی بزرگی گرفتار میشد.»
اقدام موکاسی در پذیرش نقش دلالی برای وابسته سیاسی مجاهدین خلق در شرایطی اتفاق میافتد که جولیانی، شهردار پیشین نیویورک که اکنون وکیل شخصی رئیس جمهور دونالد ترامپ است به علت فعالیتهای بین المللی تجاری با دردسرها و گرفتاریهای حقوقی روزافزونی روبرو میشود.
معاملات جولیانی در خارج از آمریکا، عمدتا در اوکراین، زیر ذره بین نظارت قرار گرفته است. دو تن از دستیارانش هفتهی گذشته در طرح پرداخت پول خارجی (رشوه و…) به سیاستمداران آمریکایی متهم شدند.
نیویورک تایمز گزارش داده است که معاملات تجاری جولیانی در معرض بازرسی فدرال قرار دارد و احتمال دارد قضات، وی را به علت ناکامی در ثبت نام به عنوان عامل کشوری خارجی تحت پیگرد قرار بدهند.
کارشناسان حقوقی میگویند کاری که جولیانی به نیابت از مجاهدین و بازوی سیاسی اش امای کی، شورای ملی مقاومت ایران انجام میداده نیز پرسش برانگیز است و شاید با قانون ثبت نام عناصر خارجی (فارا) در تناقض قرار بگیرد. بر اساس این قانون، شهروندان آمریکا موظفند هر گونه کار روابط عمومی یا لابی گری به نیابت از نهاد یا کشور خارجی را به آگاهی وزارت دادگستری برسانند بدون توجه به اینکه آیا برای این کار حقوق میگیرند یا مجانی کار میکنند.
بازنگری در پروندههای دولتی مجاهدین خلق ایران (در آمریکا) نشان میدهد جولیانی از سال ۲۰۱۴ به این سو دست کم یکبار در هر سال به مقامهای مجاهدین دیدار داشته و بر سر مسائلی همچون «سلاحهای هستهای ایران، تروریسم ایران در منطقه از جمله در عراق و سوریه در سال ۲۰۱۴» درد و رنج مخالفان ایرانی که در سال ۲۰۱۵ در عراق زندگی میکردند و اعتراضها در ایران در سال ۲۰۱۸ بحث و گفتگو میکرده اند.
جولیانی در این دوره زمانی در رویدادهایی که با مجاهدین در ارتباط بوده در لهستان، آلبانی، پاریس و واشنگتن حضور پیدا کرده و سخنرانی کرده است. کارشناسان فارا میگویند سخنرانی جولیانی در واشنگتن در ماه مه سال ۲۰۱۸ و مطالبی که او در پشتیبانی از سازمان مجاهدین خلق وشته به ویژه دردسرساز هستند.
متیو ساندرسون، وکیل مدافعی که در پروندههای لابی گری خارجی تخصص دارد گفته است وضعیت بسیار پیچیدهای است، زیرا جولیانی مشاور رئیس جمهور بوده و در عین حال به شیوهای فعالیت داشته که به نظر میرسد همزمان دارد منافع خارجی مشخصی را نیز نمایندگی میکند.
جولیانی در گفتگو با ان بی سی نیوز گفت هیچ علتی وجود ندارد که او هم به عنوان عاملی خارجی ثبت نام کند، زیرا بر خلاف موکاسی او قصد ندارد با مقامهای دولتی آمریکا درباره مجاهدین به گفتگو بنشیند.
نه جولیانی؛ نه موکاسی و نه نمایندگان بازوی سیاسی مجاهدین هیچ کدام به درخواستها برای اظهارنظر درباره این رویدادها پاسخ ندادند.
ان بی سی در ادامه می نویسد، سازمان مجاهدین خلق در دهه ۱۹۶۰ به عنوان جنبشی اسلامی – مارکسیستی تشکیل شد؛ این گروه پیشینهای خونین دارد. مجاهدین متهم هستند شش شهروند آمریکایی را پیش از انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ کشتند و در سالهای متمادی پس از آن، دیپلماتهای ایرانی را ترور کردند.
مجاهدین که از هم پیمانان دیرپای صدام؛ دیکتاتور عراق به شمار میآمدند در سال ۱۹۹۷ در فهرست سیاه وزارت امور خارجه آمریکا قرار گرفتند. نام این سازمان در سال ۲۰۱۲ و با تصمیم هیلاری کلینتون، وزیر وقت امور خارجه، از فهرست سازمان های تروریستی وزارتخانه خارج شد.
جولیانی و دیگر سیاستمداران ارشد آمریکا از جمله جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی ترامپ، جیمز جونز، مشاور پیشین امنیت ملی در دولت اوباما، هووارد دین و بیل ریچاردسون، نامزدهای پیشین ریاست جمهوری و … همچنان از مجاهدین خلق حمایت می کنند.
هواداری جولیانی از این سازمان دست کم به سال ۲۰۱۰ باز میگردد. در دسامبر آن سال، او و موکاسی در میان گروهی از جمهوریخواهان برجسته قرار داشتند که برای شرکت در گردهمایی مجاهدین خلق به پاریس رفتند و در آنجا از دولت اوباما خواستند مجاهدین را از فهرست سازمانهای تروریستی خارجی آمریکا حذف کند. تماسهای جولیانی با مجاهدین تا تابستان گذشته ادامه داشت. در ماه ژوئیه، او به آلبانی سفر کرد تا با مریم رجوی، رهبر دوم مجاهدین خلق دیدار کند.
رهبران دو حزب «برگزیت» و «کارگر» انگلیس از توافقی که امروز (پنجشنبه) بین دولت انگلیس به نخستوزیری «بوریس جانسون» و اتحادیه اروپا حاصل شد، انتقاد کردند.
«نایجل فاراژ» رهبر حزب برگزیت در مصاحبه با شبکه «بیبیسی» گفت، اگر قرار باشد توافق جدید جانسون برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا اجرایی شود، برگزیت هرگز بهطور کامل اتفاق نمیافتد.
فاراژ توضیح داد بهجای قبول این توافق ترجیح میدهد گزینههای دیگر شامل تمدید مهلت اجرای برگزیت یا برگزاری انتخابات سراسری مدنظر قرار گیرد.
از سوی دیگر، «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر انگلیس با انتقاد از توافق جدید برگزیت، در صفحه شخصی توئیتر خود نوشت: «تا آنجا که من میدانم، آقای نخستوزیر توافقی حتی بدتر از [توافق] ترزا می (نخستوزیر پیشین انگلیس) را مورد مذاکره قرار داده است. این توافقِ حراجمانند، حقوق و داشتن امنیت و خدمات ملی سلامت ما را به خطر میاندازد. این [توافق] موجب وحدت ملی نمیشود و باید رد شود».
لازم به یاد آوری است که اتحادیه اروپا از همان ابتدا نگران به قدرت رسیدن جرمی کوربین رهبر فعلی حزب کارگر انگلیس بود و تمام تلاش خود را با توجه به این احتمال میکرد تا مبادا برگزیت موجب پیروزی کوربین نشود و توافق برگزیت با حزب محافظه کار صورت بگیرد اما بدلیل عدم موفقیت در این مهم اکنون در دقیقه نود سعی میکنند با سرهم بندی کردن توافقی با حزب محافظه کار و جانسون، چهره موفق و پیروزی به وی داده تا یا مانع برگزاری انتخابات خارج از زمان در نظر گرفته شده شوند و یا با حمایت از جانسون در به ثمر رسیدن توافق برگزیت مانع پیروزی احتمالی کوربین شوند.
«نیکولا استرجون» رهبر حزب ملی اسکاتلند گفت مردم این کشور [در همهپرسی خروج از اتحادیه اروپا] به هیچ نوعی از برگزیت رأی ندادند و نمایندگان این حزب نیز از برگزیت حمایت نمیکنند.
حزب «اتحادگرای دموکراتیک» ایرلند شمالی نیز اعلام کرد از این توافق حمایت نخواهد کرد.
شهروندان بریتانیا (انگلیس، ایرلند شمالی، اسکاتلند و ولز) سوم تیر ماه سال ۱۳۹۵ در یک همهپرسی به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رأی مثبت دادند. قرار بود فرآیند خروج تا پیش از ابتدای امسال تکمیل شود، اما ناکامی لندن و بروکسل در توافق در مورد وضعیت رابطه سیاسی و اقتصادی پس از اجرای برگزیت، به تعویق در این فرآیند منجر شد.
«ترزا می» نخستوزیر پیشین انگلیس سه بار توافق دولتش با اتحادیه اروپا درباره برگزیت را به پارلمان انگلیس ارائه کرد اما قانونگذاران هر سه بار این طرح را رد کردند. او سوم خرداد امسال با اعلام شکست تلاشهایش برای حصول توافق با بروکسل برای خروج از اتحادیه اروپا استعفای خود را اعلام کرد و ۱۷ خرداد رسماً از سمت خود کنارهگیری کرد و متعاقبا بوریس جانسون سکان نخستوزیری را برعهده گرفت.
روز پنجشنبه «ژانکلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا روز پنجشنبه اعلام کرد، اتحادیه اروپا و بریتانیا توانستند در خصوص نحوه اجرای برگزیت به توافق برسند.
جانسون باید متن توافقی که در مذاکره با اتحادیه اروپا حاصل شده است، به پارلمان ارائه کند تا مورد رأیگیری قرار گیرد. اگر پارلمان این توافق را رد کند، دولت انگلیس با چالشی جدید روبرو میشود.
در صورتی که انگلیس بدون تصویب توافق از اتحادیه اروپا خارج شود با شوک اقتصادی و سیاسی مواجه خواهد شد. با این حال دولت بارها اعلام کرده است با توافق یا بدون توافق با بروکسل، در تاریخ ۳۱ اکتبر (۹ آبان) کشورش را از اتحادیه اروپا خارج میکند.
ترکیه و آمریکا بعد از اعلام توافق برای آتشبس در سوریه بیانیهای مشترک در ۱۳ بند درباره مفاد این توافق منتشر کردند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری فارس، آمریکا و ترکیه پنجشنبه (۲۵ مهرماه) بر سر توقف موقت عملیات ترکیه در شمال سوریه به توافق دست پیدا کردند. توافق میان این دو کشور متحد ناتو بعد از گفتوگو میان «رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهور ترکیه و «مایک پنس»، معاون رئیسجمهور آمریکا حاصل شد.
ترکیه و آمریکا بعد از اعلام این توافق، بیانیهای مشترک به زبان انگلیسی صادر کردند که ترجمه متن کامل آن در زیر آمده است:
۱- ترکیه و آمریکا بار دیگر بر روابط خود به عنوان اعضای مشترک ناتو تأکید میکنند. آمریکا به نگرانیهای امنیتی مشروع ترکیه در مرزهای جنوبی این کشور واقف است.
۲- ترکیه و آمریکا توافق دارند که اوضاع میدانی به خصوص در شمال شرق سوریه ایجاب میکند دو طرف همکاریهای نزدیکتری بر پایه منافع مشترک داشته باشند.
۳- ترکیه و آمریکا بر اساس درک خللناپذیر از اصل «یکی برای همه و همه برای یکی» همچنان به حراست از خاک و جمعیت کشورهای ناتو در برابر همه تهدیدها متعهد باقی میمانند.
۴- دو کشور بار دیگر تعهد خود برای حفظ جان انسانها، حقوق بشر و حراست از اجتماعات مذهبی و قومی را یادآور میشوند.
۵- ترکیه و آمریکا به فعالیتهای داعشزدایی در شمال سوریه متعهد هستند. این تعهد، همکاری در موارد مقتضی بر سر بازداشتگاهها و بر سر گروههای مهاجرتکرده از مناطقِ سابقاً تحت کنترل داعش را شامل خواهد شد.
۶- ترکیه و آمریکا توافق دارند که عملیاتهای مبارزه با تروریسم باید فقط تروریستها و پناهگاهها، جایگاهها، سلاحها، خودروها، تجهیزات و محل اختفای آنها را هدف قرار دهد.
۷- ترکیه تعهد خود را برای اطمینان یافتن از ایمنی و سلامت افراد ساکن در تمامی مراکز جمعیتی در مناطق امن تحت کنترل ‹نیروهای ترکیه› ابراز کرده و مجدداً تأکید کرد که نهایت احتیاط را برای اجتناب از آسیب رساندن به غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی به کار خواهد بست.
۸- هر دو کشور بار دیگر بر تعهد خود به حفظ وحدت سیاسی و تمامیت ارضی سوریه و به روندِ سیاسیِ تحتِ رهبریِ سازمانِ ملل متحد، که هدف آن پایان دادن به بحران سوریه طبق قطعنامه شماره ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد است، تأکید کردند.
۹- دو طرف توافق کردند وجود یک منطقه امن همچنان برای رفع نگرانیهای امنیتی ترکیه، شامل جمعآوری مجدد سلاحهای سنگین ی.پ.گ و از کاراندازی استحکامات و دیگر مواضع رزمی آنها حائز اهمیت و کارکرد است.
۱۰- منطقه امن در درجه اول توسط نیروهای مسلح ترکیه اجرایی خواهد شد و دو طرف همکاری خود را در تمامی ابعاد مربوط به اجرای آن افزایش خواهند داد.
۱۱- ترکیه، برای امکانپذیر کردن عقبنشینی ی.پ.گ از منطقه امن ظرف مدت ۱۲۰ ساعت، عملیات «چشمه صلح» را موقتاً متوقف خواهد کرد. عملیات چشمه صلح بعد از اتمام این عقبنشینی متوقف خواهد شد.
۱۲- آمریکا توافق میکند در زمان توقف عملیات چشمه صلح دنبال اعمال تحریمهای بیشتر ذیلِ فرمان اجرایی مورخ ۱۴ اکتبر ۲۰۱۹ نباشد. دولت آمریکا به منظور تأکید بر پیشرفتهای در حال انجام برای دستیابی به صلح و امنیت در سوریه طبق قطعنامه شماره ۲۲۵۴ شورای امنیت، با کنگره به نحو مقتضی همکاری و رایزنی خواهد کرد.
۱۳. هر دو طرف به همکاری با یکدیگر برای اجرای تمامی اهداف مطرحشده در این بیانیه متعهد هستند.
بتازگی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در آنکارا با مایک پنس، معاون ریاست جمهوری امریکا بیش از چهار ساعت مذاکره کرده بود که در نتیجه آن درباره قطع 120 ساعتی عملیات ترکیه در سوریه برای عقب نشینی نیروهای کردهای سوریه از مرز ترکیه توافق حاصل شده بود.
رجب طیب اردوغان ، رئیس جمهور ترکیه روز 9 اکتبر از آغاز عملیات نظامی در شمال سوریه خبر داد. به گفته رئیس دولت این عملیات علیه حزب کارگران کردستان، ممنوعه در ترکیه و داعش (گروهک تروریستی ممنوعه در روسیه) انجام می شود.
نظامیان ترکیه امیدوارند که مناطق مرزی سوریه را از شبه نظامیان کرد که آنها را تروریست می نامند، پاکسازی نمایند و همچنین منطقه امنی ایجاد کرده و پناهندگان سوری را در آنجا مستقر کنند. آنکارا پیشتر اطلاع داده بود که در ترکیه تقریبا ۴ میلیون سوری هستند که این کشور نمی تواند تا ابد آنها را نگه دارد.
یک مسئول آمریکایی اعلام کرد که ترکیه به واشنگتن تعهد داده که منطقه امن در شمال سوریه موقت است و برای مدت طولانی قصد ماندن در این مناطق را ندارد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایسنا ، طوری که روزنامه فرامنطقهای رأی الیوم نوشته ، جیمز جفری، نماینده آمریکا در سوریه به خبرنگاران گفت: مسؤولان ترکیه از جمله شخص رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری این کشور بارها به ما اطمینان دادهاند که به هیچ وجه قصد ماندن در سوریه برای یک دوره طولانی را ندارند.
جفری گفت: هیچ شکی در این مساله نیست که یگانهای مدافع خلق کرد مایلند در آن مناطق بمانند. براساس ارزیابی ما آنها قدرت نظامی برای سیطره بر آن مناطق را ندارند برای همین معتقدیم که آتشبس برای کنترل این وضعیت آشفته بهتر خواهد بود.
ترکیه بعد از اینکه نتوانست به توافقی با آمریکا درباره منطقه امن در شمال سوریه دست یابد اخیرا عملیاتی را علیه کردها در شمال شرق این کشور آغاز کرد.
بتازگی رجب طیب اردوغان در آنکارا با مایک پنس، معاون ریاست جمهوری امریکا بیش از چهار ساعت مذاکره کرده بود که در نتیجه آن درباره قطع 120 ساعتی عملیات ترکیه در سوریه برای عقب نشینی نیروهای کردهای سوریه از مرز ترکیه توافق حاصل شده بود.
رئیس جمهور ترکیه روز 9 اکتبر از آغاز عملیات نظامی در شمال سوریه خبر داد. به گفته رئیس دولت این عملیات علیه حزب کارگران کردستان، ممنوعه در ترکیه و داعش (گروهک تروریستی ممنوعه در روسیه) انجام می شود.
نظامیان ترکیه امیدوارند که مناطق مرزی سوریه را از شبه نظامیان کرد که آنها را تروریست می نامند، پاکسازی نمایند و همچنین منطقه امنی ایجاد کرده و پناهندگان سوری را در آنجا مستقر کنند. آنکارا پیشتر اطلاع داده بود که در ترکیه تقریبا ۴ میلیون سوری هستند که این کشور نمی تواند تا ابد آنها را نگه دارد.
صبح امروز (جمعه) دهها معترض لبنانی به دنبال استفاده نیروهای امنیتی از گاز اشک آور برای متفرق کردن تظاهرکنندگان و معترضان در میدان «ریاض الصلح» در مقابل دفتر دولت سعد حریری دچار حالت خفگی شدند. هزاران تن در اعتراض به مصوبه مالیاتهای جدید و نابسامانی اوضاع معیشتی خواستار برکناری دولت حریری هستند.
نیروهای امنیتی میدان «ریاض الصلح» را با شلیک گاز اشکآور و شلنگهای آب پرفشار تخلیه کردند، همچنین به تعقیب معترضان با باتوم پرداختند. در حالی که تظاهرکنندگان از بازداشت تنی چند از همقطارانشان صحبت میکنند و نیروهای امنیتی اعلام کردند، ۴۰ تن از نیروهای امنیتی در این درگیریها زخمی شدند.
صدها جوان لبنانی در بیروت و شهرهای صیدا، النبطیه، طرابلس، عکار، بعلبک، الهرمل و غیره تظاهرات به راه انداختند.
تعدادی از تظاهرکنندگان به خودروی اکرم شهیب، وزیر آموزش تیراندازی کردند.
لبنان شب گذشته شاهد اعتراضات گسترده -که بزرگترین اعتراضات طی چند سال اخیر بوده- در سراسر این کشور بود این اعتراضات در مخالفت با مصوبه جدید دولت درباره مالیاتهای جدید صورت گرفته است، مالیاتهای جدید شامل مالیات بر تماسهای اینترنتی است. مردم همچنین به وضعیت معیشتی و اوضاع نابسامان اقتصادی معترض هستند.
تظاهرکنندگان اقدام به برپایی چاردهایی در بیروت و مناطق دیگر برای ماندن در محلهای تحصنهای خود کردهاند تا دولت را از این تصمیم بستن مالیات بر خدمات اینترنتی منصرف کنند. معترضان مسیرهای اصلی در کشور را مسدود کرده و خواستار مبارزه با فساد شدند.
خبرگزاری ملی لبنان اعلام کرد، دو تن از کارگران خارجی در اثر آتشسوزی که نزدیک اعتراضات در بیروت رخ داد جان خود را از دست دادند.
این خبرگزاری افزود، تیم نجات برای بیرون آوردن دو جسد و خاموش کردن آتش به محل حادثه حاضر شد.
به دلیل شرایط کنونی وزارت آموزش مدارس و دانشگاهها را امروز (جمعه) تعطیل اعلام کرده و شعبههای بانکهای خصوصی نیز امروز برای ممانعت از هر گونه اتفاق غیرمنتظرهای تعطیل هستند.
اتحادیه سراسری کارگران نیز همزمان با جلسهای که امروز دولت در کاخ ریاستجمهوری برگزار خواهد کرد، فراخوان برگزاری تحصن داده است.
ریا الحسن، وزیر کشور لبنان گفته است، دولت سعد حریری در حال حاضر استعفا نمیکند چون هیچ هدفی را به دست نیاورده است.
وی در اظهارات تلویزیونی گفت، اکثر تظاهراتها مسالمتآمیز هستند و نیروهای امنیتی دستور داده شده با معترضان برخورد نکنند.
از سوی دیگر، ولید جنبلاط، رهبر حزب سوسیال پیشرو اظهار کرد، با سعد حریری تماس گرفته و به او پیشنهاد داده که با هم از دولت استعفا کنند.
این نماینده سابق پارلمان لبنان در تماسی تلفنی با المیادین گفت، سعد حریری را تنها نخواهد گذاشت و میشل عون، رئیسجمهوری را مسؤول هرگونه تصمیم گیری به اجماع یا استعفای دولت میداند.
جنبلاط اشاره کرد، جدای از مساله مالیات روی تماسهای واتساپ بحران زیرساختی در اقتصاد لبنان و بحران در اداره امور کشور وجود دارد و دولت ناتوان از کنترل امنیت کشور و حاکمیت آن است.
این رهبر سوسیال پیشرو گفت: آنچه رخ داده تلاشی است برای مقصر جلوه دادن سعد حریری به تنهایی و من حریری را تنها نخواهم گذاشت و با هم استعفا میکنیم.
سمیر جعجع، رئیس حزب القوات البنانیه هم تصریح کرد، با حریری و جنبلاط تماس گرفته تا به نحوی برای کنترل اوضاع به راه حلی دست یابند.
محمد شقیر، وزیر ارتباطات بعد از خروج معترضان در اعتراضات سراسری گفت از اعمال مالیاتی به ارزش شش دلار ماهانه برای خدمات مکالمات صوتی از طریق پروتکل اینترنت صرف نظر کرده است.
مصوبه دولت درباره اعمال مالیاتهای جدید و دیگر تدابیر ریاضتی به دلیل بحران اقتصادی و مالی است که این کشور به دلیل افزایش کسری بودجه و بدهی کلی درگیر آن است.
صدای معترضان در لبنان از چند هفته پیش بلند شده و آنها به کاهش نرخ ارز کشورشان در مقابل دلار اعتراض دارند.
دولت لبنان از چند روز پیش در حال بررسی پیشنویس بودجه سال ۲۰۲۰ است که شامل مالیاتهای جدید برای تامین کسری بودجه سراسری از جمله افزایش بهای سوخت و افزایش مالیات بر ارزش افزوده به طور تدریجی است.
دیده بان حقوق بشر سوریه نهاد وابسته به مخالفان سوری اعلام کرد، نیروهای ترکیه به رغم توافقنامه توقف عملیات نظامی (آتشبس) در شمال سوریه مجددا راس العین در شمال شرق سوریه را هدف گرفتند.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، دیده بان حقوق بشر سوریه شب گذشته اعلام کرد، حمله راکتی نیروهای ترکیه و مخالفان سوری همپیمانش علیه شهر راس العین (سری کانییه) در نوار مرزی را رصد کرده است. این به رغم توافق آمریکا و ترکیه درباره توقف درگیری و عملیات نظامی در کل منطقه شرق فرات بود.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد، درگیریها بین نیروهای ترکیه و نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) در راس العین رخ داده است.
دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرده بود، بعد از اینکه جنگندههای ترکیه روستاهای منطقه را قبل از توافق آتشبس بین آمریکا و ترکیه بمباران کردند، آرامش شکننده و نسبی بر محورهای خطوط تماس در اطراف شهرک عین عیسی در شمال شهر رقه برقرار شده است.
در این راستا نیروهای دموکراتیک سوریه پنجشنبه آغاز اجرای آتشبس بین ترکیه و آمریکا در شمال شرق سوریه را اعلام کردند.
نیروهای قسد اعلام کردند، این آتشبس از ساعت ۱۰ شب به وقت محلی شروع شد. این گروه متعهد به رعایت آتشبس شده و امیدوار بود دولت ترکیه نیز به آن پایبند باشد.
امجد عثمان، سخنگوی شورای دموکراتیک سوریه نیز اعلام کرد، در حال حاضر تلاش برای نشان دادن واکنش مناسب به توافق ترکیه و آمریکا در حال انجام است.
وی افزود، رهبران کرد سوریه قبل از ارائه پاسخ مناسب به توافق ترکیه و آمریکا تماسهای متعددی را با هم برقرار کردند.
واشنگتن طی توافقی با آنکارا توافق آتشبس در شمال شرق سوریه و آغاز خروج نیروهای کرد از منطقه مذکور را اعلام کرد.
دیده بان حقوق بشر سوریه پیشتر از هدفگیریهای متقابل با سلاحهای سنگین و خمپاره بین نیروهای ترکیه و نیروهای قسد در محورهای صولان، بغدیک و هولاقی در شرق عین العرب (کوبانی) خبر داده بود.
وزیر خارجه ترکیه در کنفرانسی خبری تاکید کرد، آنکارا در جریان نشست با مایک پنس بر تمامیت ارضی سوریه تاکید کرد.
به گراش ایسنا، مولود چاووشاوغاو، وزیر امور خارجه ترکیه درباره دیدار هیئتهای سیاسی عالی رتبه ترکیه و آمریکا ضمن ادعای اینکه کشورش به تمامیت ارضی سوریه توجه دارد، تاکید کرد: با درایت رئیس جمهوری ترکیه طی مذاکرات به خواستههای خود رسیدیم.
به نقل از خبرگزاری آناتولی، مولود چاووشاوغلو طی نشست خبری پس از دیدار هیئتهای سیاسی عالی رتبه ترکیه و آمریکا به ریاست رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه و مایک پنس، معاون اول رئیس جمهوری آمریکا گفت: با درایت رئیس جمهوری (رجب طیب اردوغان) طی مذاکرات به خواستههای خود رسیدیم.
چاووشاوغلو طی سخنانی در جمع خبرنگاران در آنکارا همچنین درباره سخنان مایک پنس مبنی بر برقراری آتشبس در آن منطقه اظهار کرد: این یک آتشبس نیست. آتشبس فقط میتواند بین دو طرف مشروع صورت بگیرد. این به معنای تعلیق عملیات است.
وزیر امور خارجه ترکیه همچنین تاکید کرد: تعلیق عملیات به معنی عقب نشینی نیروهای ما از آنجا (شمال شرق سوریه) نیست. ما در آنجا حضور خواهیم داشت و به حضور خود ادامه خواهیم داد.
وی افزود: برای اینکه یگانهای مدافع خلق کرد طی ۱۲۰ ساعت از منطقه خارج شوند، عملیات «چشمه صلح» را موقتا متوقف خواهیم کرد، ولی این یک آتشبس نیست.
وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد: آنکارا با طرف آمریکایی درباره خارج کردن سلاحهای سنگین کردها و نابودی مواضع آنها توافق کرده و هیچ تعهدی درباره عین العرب (کوبانی) نداده است. ما خروج سلاحهای سنگین را زیر نظر خواهیم داشت.
چاووشاوغلو با اشاره به اینکه کنترل منطقه امن در اختیار نیروهای مسلح ترکیه خواهد بود، گفت درباره منبج و برخی مناطق دیگر نیز با روسیه مذاکره خواهیم کرد.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت پاکسازی منطقه از «تروریستها» و ایجاد «منطقه امن» در شرق فرات تا عمق ۳۲ کیلومتر و در طول ۴۴۴ کیلومتر تا مرز عراق از لحاظ امنیت ترکیه، تصریح کرد: در مورد بازپس گیری سلاحهای سنگین، امحای مواضع و سنگربندی ی. پ. گ به توافق دست یافتیم.
وزیر امور خارجه همچنین درباره نامه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا خطاب به رجب طیب اردوغان گفت: ما عملیات را ۹ اکتبر آغاز کردیم. یعنی پاسخ خود را در میدان دادیم.
این مقام ترکیه اظهار کرد، کشورش مبارزه جدی با داعش داشت و بیش از ۴۰۰۰ نیروی داعشی را در عراق و سوریه خنثی کرد.
وی افزود: ما با هماهنگی آمریکا در مساله مبارزه با داعش در شرق رود فرات نیز اقدام خواهیم کرد.
همچنین مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد تلفنی گفتگو کردند.
جزئیات بیشتری از گفتوگوی تلفنی چاووشاوغلو و گوترش منتشر نشده است.
«عبدالستار شاهیان» معاون بخش مرزبانی کمیته امنیت ملی تاجیکستان در سخنانی ضمن بررسی توافقنامه و بکارگیری گروه های مشترک واکنش سریع نهادهای مرزبانی در برابر تهدید مرزهای خارجی کشورهای همسود در پارلمان این کشور در این زمینه هشدار داد.
وی افزود: احتمال نفوذ به مرز در آینده نزدیک توسط گروه های جنایی، تروریستی و افراطی و همچنین قاچاقچیان مواد مخدر در حال افزایش است.
شاهیان افزود: در مرزهای تاجیکستان با گروههای تروریستی و شبه نظامیان به طور منظم درگیری های مسلحانه صورت میگیرد.
وی گفت: در نتیجه درگیری های مسلحانه طالبان و نیروهای دولتی افغانستان در مناطق شمالی افغانستان، احتمال نفوذ گروه های افراطی به تاجیکستان افزایش می یابد.
شاهیان افزود: طبق اطلاعات دریافتی گروه های تروریستی در حال حاضر در حال جمع آوری اطلاعات در زمینه سیستم های امنیتی و درجه حفاظت مرزهای تاجیکستان هستند و برای دستیابی به اهداف خود آنان از فناوری های مدرن به طور موثر استفاده می کنند.
وی در پایان سخنان خود بر ضرورت تلاش های مشترک کشورهای همسود برای پیشگیری به موقع از فعالیت مخرب چنین گروه ها و تامین امنیت منطقه تاکید کرد.
کشورهای تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان با افغانستان دارای مرزهای مشترک هستند که برخی از مواقع درگیرهای در این مرزها با گروههای تروریستی رخ میدهد.
«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه رژیم ایالات متحده امروز (جمعه) از پایان زمان تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل بر ایران در سال آینده شدیدا ابراز نگرانی کرد.
پامپئو که اکنون برای دیدار با مقامات اسرائیلی به این کشور سفر کرده، در صفحه شخصی توئیتر خود نوشت: «بهخاطر توافق هستهای معیوب ایران، تحریم تسلیحاتی سازمان ملل بر ایران سال آینده منقضی میشود. کشورهایی مانند روسیه و چین [از آن به بعد] میتوانند به ایران تسلیحات پیچیده بفروشند. رژیم ایران نیز آزاد خواهد بود تا سلاحهای پیچیده [خود را] به هرکسی بفروشند. این مسئله رقابت تسلیحاتی جدیدی را در خاورمیانه آغاز میکند».
وزیر خارجه آمریکا در توئیت دیگری که حاکی از وحشت و عصبانیت او از انقضای زمان تحریمهای تسلیحاتی ایران بود، گفت: «اگر شما اکنون نسبت به رفتار ایران نگران هستید، تصور کنید ایران چه کارهایی که با موشکها، پهپادها، تانکها و جنگندههای پیشرفته انجام نخواهد داد».
وی سپس از شورای امنیت سازمان ملل خواست تحریمهای تسلیحاتی بر ایران را مجددا تمدید کند.
پامپئو چند روز پیش نیز با عصبانیت از عدم تصویب کنوانسیون «سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان یافته فرا ملی» معروف به کنوانسیون پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران انتقاد کرده بود.
عضو کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان از مفقود شدن بیش از ۱۰۰ دستگاه بیومتریک خبر داد.
«اورنگ زیب»Aurangzeb درحالی روز پنجشنبه از ناپدید شدن این تعداد دستگاه بیومتریک در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری افغانستان خبر داد که «مولانا عبدالله» از دیگر اعضای کمیسیون مستقل انتخابات میگوید دربرخی ولایتها شمار دستگاههای بیومتریکی که به این نهاد آورده شده بیش از تعداد لازم بوده است.
کمیسیون مستقل انتخابات پیش از این نیز از مفقود شدن شماری از دستگاهها بیومتریک وهمچنین خارج شدن کارت حافظه برخی از این سامانهها توسط بعضی افراد خبر داده بود.
چندی پیش شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد که آرای منتشر شده در رابطه با انتخابات با یکدیگر مغایر است و اعلام پیروزی پیش از موعد تیمهای انتخاباتی «اشرف غنی» و «عبدالله عبدالله» سبب بحرانی شدن اوضاع شده ومشروعیت انتخابات را زیر سوال برده است.
اظهارات عضو کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان از مفقود شدن دستگاههای بیومتریک در حالیست که قرار است براساس اعلام این نهاد، نتایج ابتدایی انتخابات فردا شنبه 19 اکتبر اعلام شود .
انتخابات ریاست جمهوری افغانستان 28 سپتامبر برگزار شد.
طبق آمار منتشر شده از سوی اداره ملی آمار چین، در 9 ماهه نخست سال جاری میلادی، میزان تولید ناخالص داخلی چین به 69 هزار و 779 میلیارد و 800 میلیون یوان رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 6.2 درصد افزایش یافته است.
طبق این آمار، میزان رشد فصل اول، دوم و سوم به ترتیب 6.4، 6.2 و 6.0 درصد بوده است.
چن جی گانگ معاون دفتر فقرزدایی و عمران شورای دولتی چین 25 مهر / 17 اکتبر در مجمع فقرزدایی و توسعه سال 2019 که در پکن برگزار شد، اظهار داشت: پس از برگزاری هجدهمین کنگره ملی حزب کمونیست، چین توانست به پیشروترین کشور در تاریخ فقرزدایی جهان تبدیل شود. تا پایان سال 2018 چین توانسته است به طور میانگین با کاهش سالانه بیش از 13 میلیون از جمعیت فقیر کشور این تعداد را به 82 میلیون و 390 هزار نفر برسناد که بزرگترین دستاورد چین در تاریخ فقرزدایی جهان به شمار می رود.
چن جی گانگ گفت که تا پایان سال 2018، میزان شیوع فقر از 10.2 درصد به 1.7 درصد کاهش یافته و که بهترین وضعیت فقرزدایی در تاریخ چین به شمار می رود و باعث شده که چین با بیشترین میزان کاهش جمعیت فقیر خود در جهان، پیش از کشورهای دیگر اهداف توسعه هزاره سازمان ملل را عملی کند و درعین حال تدابیر و برنامه های خود برای کاهش فقر در اختیار سایر کشورهای جهان قرار دهد.
چن جی گانگ گفت که ریشه کن کردن فقر یک رسالت مشترک بشری و تلاش برای رسیدن به یک زندگی بهتر خواسته همه انسانهاست. مدت هاست که چین با جامعه بین المللی در زمینه کاهش فقر مبادلات نزدیک و همکاری عمیق دارد و ملت چین سهمی مثبت در زمینه فقرزدایی در جهان داشته است.
منابع روسی از جابجایی خطرناک تروریستها در شمال غرب سوریه خبر دادند.
به گزارش النشره، منابع روسی از انتقال ۵۰۰ تروریست از ادلب به لاذقیه خبر دادند.
الکسی باکین رئیس مرکز آشتی وابسته به وزارت دفاع روسیه در سوریه اعلام کرد: حدود ۵۰۰ تروریست از استان ادلب به لاذقیه منتقل شده اند وهم اکنون حدود ۳۵۰۰ تروریست عضو هیئت تحریر الشام در آن حضور دارند. در منطقه کاهش تنش ادلب، تحرکات تروریستهای ادامه دارد. دست کم ۵۰۰ تن از عناصر تروریست به لاذقیه منتقل شده اند که بخش اعظم آنها خارجی هستند.
این فرمانده روس پیشتر اعلام کرده بود که تروریست ها فعالیت های اطلاعاتی خود را تشدید کرده اند و میزان خرابکاریها در این منطقه افزایش یافته است.
«بثینه شعبان» مشاور سیاسی و رسانهای رئیسجمهوری سوریه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «المیادین» به توافق ترکیه و آمریکا بر سر آتشبس موقت در شمال سوریه پرداخت و آن را توافقی «مبهم و ناقص» توصیف کرد.
بثینه شعبان گفت: «دستیابی به توافق به معنای آن نیست که این توافق در راستای منافع سوریه است و یا سوریه با آن موافقت خواهد کرد. این موضع همچنین در مورد روسیه نیز صدق میکند.»
شعبان با اشاره به اینکه توافق مذکور دارای ابهاماتی است، خاطرنشان کرد که این ابهام در توافق تعجبآور نیست؛ زیرا معلوم شد که تمامی اظهارات ترکیه و آمریکا درباره «منطقه امن» و توافق فیمابین «دقیق نبوده است».
«مایک پنس» معاون رئیسجمهوری آمریکا پنجشنبهشب از توافق با ترکیه بر سر آتشبس پنج روزه در شمال شرقی سوریه خبر داد و تصریح کرد، عملیات نظامی ترکیه به مدت 120 ساعت( معادل 5 روز) متوقف میشود تا شبهنظامیان کُرد از «خط تعیینشده» یعنی 32 کیلومتری مرز عقبنشینی کنند و پس از آن، عملیات پایان خواهد یافت.
منابع خبری میگویند، هنوز برخی از ابعاد این توافق مشخص نیست ولی براساس آنچه اعلام شده است در صورت اجرای این توافق آتشبس، ترکیه به تمامی اهداف خود دست خواهد یافت و عملا شبهنظامیان کرد از منطقه 30 کیلومتری مرز با ترکیه عقبنشینی خواهند کرد.
مشاور سیاسی و رسانهای «بشار اسد» در ادامه گفتوگو با المیادین، تأکید کرد که سوریه با هرگونه تجاوز خارجی مقابله خواهد کرد و در مقابل اشغالگری ترکیه خواهد ایستاد. وی در همین موضوع، به اظهارات روز پنجشنبه اسد در دیدار با «فالح الفیاض» مشاور امنیت ملی عراق اشاره کرد که گفت: «سوریه با استفاده از تمامی ابزار قانونی، با تجاوز ترکیه مقابله خواهد کرد.»
این دیپلمات ارشد سوریه درباره منطقه امن، که در توافق ترکیه و آمریکا به آن اشاره شده است، گفت: «چیزی به عنوان «منطقه امن» وجود ندارد؛ چرا که صرف حضور نیروهای خارجی در خاک سوریه ایجاد یک منطقه اشغالی است نه منطقه امن.»
وی تأکید کرد، ارتش سوریه به استقرار در مرزهای مناطق شمالی کشور ادامه خواهد داد و ارتش ضرورت ورودش به این مناطق را تعیین میکند.
مشاور اسد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پس از آنکه تُرکها درباره عملیات نظامیشان در شمال سوریه به روسیه اطلاع دادند، دمشق نیز از این عملیات مطلع گشت، گفت: «اظهارات ترکیه دور از واقعیت است؛ چرا که امکان ندارد که روسیه با اشغالگری ترکیه در اراضی سوریه موافقت کند. ما به همپیمان روسیمان کاملا اعتماد داریم و اظهارات ترکیه را تایید نمیکنیم.»
شعبان تأکید کرد، هماهنگی میان همپیمانان روسی و ایران پایدار، مستمر و تقریبا روزانه است و میان این طرفها «اعتماد، تبادل نظر و اجماع بر سر استراتژیک و اهداف وجود دارد».
مشاور سیاسی و رسانهای رئیسجمهوری سوریه درباره نقش ترکیه در آستانه، گفت: «وزارت خارجه سوریه معتقد است که اقداماتی که اردوغان امروز و از همان آغاز بحران در سوریه انجام میدهد او را به عنوان ضامن یا جضور در آستانه واحد شرایط نمیکند.»
وی خاطرنشان کرد که «نیروهای دموکراتیک سوریه»، موسوم به« قسد»، و ارتش سوریه در یک سنگر علیه تجاوز ترکیه ایستادهاند و دمشق مذاکره مستقیم یا غیر مستقیم با قسد را قطع نکرده است. دمشق همواره قسد را به بازگشت به همکاری علیه متجاوز دعوت میکند و طی سالهای گذشته این شبهنظامیان را رها نکرده است.
بثینه شعبان با تأکید بر اینکه «سیاست انتقام در سوریه وجود ندارد»، افزود که کُردها بخشی اساسی از ساختار اجتماعی سوریه هستند.
شعبان تاکید کرد: «بسیاری از برادران کرد جزئی از ملت سوریه هستند، انتظار می رود کمیته قانون اساسی انتهای ماه جاری میلادی نشستی برگزار میکند.»
درخصوص عقبنشینی آمریکا از سوریه، بثینه شعبان خاطرنشان کرد که این روند برگهای است که «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا از آن در انتخابات ریاستجمهوری 2020 بهرهبرداری میکند. حرف و حدیثها در کاخ سفید حول این موضوع میچرخد که ایران خلأ آمریک در سوریه را پر خواهد کرد که این ادعا «نشان از جهلشان درباره ایران است».
این دیپلمات ارشد سوریه درباره روابط دمشق با بغداد، متذکر شد که روابط ویژهای میان طرفین حاکم است؛ چرا که ما اهمیت مرزهای مشترکمان را میدانیم و ایالات متحده تلاشهایی را برای جلوگیری از تماس میان سوریه و عراق صورت داده است.
وی خاطرنشان کرد که عراق با سوریه در چارچوب تلاش برای باز کردن مرزها و از نظر اقتصادی و تجاری در حال هماهنگی است.
مقام دومای روسیه با اشاره به اینکه ترکیه و آمریکا در زمان توافق درباره وضعیت نظامی در شمال شرق سوریه، میبایست دیدگاه دمشق را در نظر میگرفتند، امکان یک بازی سیاسی و اقدام برنامهریزی شده آنها را بعید ندانست.
به گزارش خبرگزاری «نووستی»، «دمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در تفسیر توافقنامه آمریکا و ترکیه درباره توقف عملیات نظامی «منبع صلح» ترکیه در مناطق شمال شرق سوریه ظرف 120 ساعت، یادآور شد که مقامات مسکو امیدوارند که طرف ترکیهای اطلاعات لازم در این باره را به روسیه ارائه دهد.
پیش از این «مایک پنس» معاون رئیس جمهوری آمریکا در پایان مذاکرات روز چهارشنبه خود با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه از دستیابی به توافق دوجانبهای خبر داد که بر اساس آن آنکارا موظف است تا ظرف 120 ساعت آینده عملیات نظامی خود در خاک سوریه را متوقف کند.
در این رابطه «الکساندر شرین» معاون اول کمیته امور دفاعی دومای دولتی روسیه یادآور شده است که ترکیه و آمریکا در زمان مذاکرات خود درباره وضعیت نظامی در مناطق شمال شرق سوریه، میبایست دیدگاه مقامات رسمی دمشق را نیز در نظر میگرفتند و توافقات کنونی آنها ممکن است تنها در جهت منافع خود باشد.
این مقام دوما گفت: «حضور نظامی ترکیه و آمریکا در سوریه، برخلاف روسیه، به درخواست دولت قانونی این کشور صورت نگرفته است، به همین دلیل درباره توافق صورت گرفته بین ترکیه و آمریکا باید گفت که این توافقات باید با توجه به دیدگاه مقامات دمشق صورت می گرفت.»
شرین یادآور شد که این تردید وجود دارد که توافقات سریع بدست آمده بین آنکارا و واشنگتن بلافاصله پس از آغاز عملیات نظامی ترکیه، ممکن است بر اساس برنامه ریزی قبلی و یک اقدام هدایت شده باشد. این مقام پارلمانی افزود: «بعید نیست ترکیه و آمریکا چنین بازی را اجرا کرده باشند و ممکن است عملیات زمینی ترکیه، از ابتدا با توافق طرف آمریکایی صورت گرفته باشد. و در حال حاضر ترکیه ممکن است امتیازاتی از آمریکا و روسیه، به خاطر توقف این عملیات بگیرد.»
«ولادیمیر فیتین» رئیس مرکز خاورمیانه موسسه تحقیقات راهبردی روسیه نیز یادآور شد، توافق آمریکا و ترکیه درباره توقف عملیات نظامی ترکیه در شمال شرق سوریه ممکن است تلاش واشنگتن برای بدست گرفتن ابتکارعمل در حل و فصل اوضاع در سوریه از مسکو باشد. وی توضیح داد: «آمریکا همیشه خواستار آن بود تا ابتکارعمل در حل و فصل اوضاع در سوریه را از دستان روسیه بگیرد، ولی ناموفق بود و اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، بر خلاف دولت آمریکا، می تواند تنها روی توافقاتی که با روسیه به دست آورده حساب کند و به همین دلیل، من فکر نمیکنم که توافق جدید واشنگتن و آنکارا تاثیری بر نفوذ روسیه بر روند حل و فصل اوضاع در سوریه بگذارد.»
به گفته این کارشناس، توقف عملیات نظامی ترکیه در خاک سوریه قابل انتظار بود، برای اینکه مقامات آنکارا از هر طرف تحت فشار زیادی قرار داشتند. وی افزود: «آمریکاییها که متوجه شدند ممکن است متحد کلیدی خود بخصوص در چارچوب ناتو را از دست بدهند، از تمامی امکانات خود استفاده کردند تا به تیرگی وجود آمده در روابطشان با ترکیه سر و سامان دهند. به همین دلیل احتمالاً هیئت نمایندگی آمریکا دست خالی به ترکیه سفر نکرده بود و امتیازاتی به آنکارا داده باشد.»
رئیس جمهور آمریکا در هنگام بیان اظهاراتی در خصوص توافق آتش بس ترکیه در شمال سوریه گفت ترکیه قدرت نظامی بزرگی دارد ترکیه دوست ما است ترکیه همسایه ما است!!
گاف جدید دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در هنگام بیان اظهاراتی در خصوص توافق آتش بس ترکیه در شمال سوریه گفت ترکیه قدرت نظامی بزرگی دارد. ترکیه دوست ما است. ترکیه همسایه ما است!! و عضوی از ناتو است
به نقل از خبرگزاری سانا، «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه امروز پنجشنبه با «فالح الفیاض» مشاور امنیت ملی عراق دیدار و گفتگو کرد.
بر اساس این گزارش، «بشار اسد» در جریان این دیدار به حمله ترکیه به شمال و شمال شرق این کشور واکنش نشان داد.
وی حمله ترکیه به شمال و شمال شرق سوریه را به شدت محکوم کرد.
اسد در این خصوص گفت: با تمامی ابزارهای مشروع به تجاوز ترکیه پاسخ میدهیم.وی در این دیدار تأکید کرد: از تمامی ابزارهای مشروع برای مقابله با متجاوزان ترکیه استفاده خواهیم کرد.
رئیس جمهور سوریه همچنین تأکید کرد: تجاوز جنایتکارانه ترکیه به شمال سوریه هرچند که با شعارهای دروغین انجام شده است اما هدف آن تحقق اطماع اردوغان است.
اسد همچنین ادامه داد: این جنگ و تجاوز آشکار علیه حاکمیت ملی سوریه را دمشق پیشتر بارها و در مناطق مختلف به تروریست هایِ مزدور وابسته به ترکیه پاسخ داده است و اکنون نیز با بهره برداری از تمامی ابزارهای مشروع، این تجاوز را به آنکارا پاسخ می دهد.
در جریان این دیدار فالح الفیاض پیامی را از سوی عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق تسلیم رئیس جمهور سوریه کرد.
طبق اعلام رسانه های عرب زبان، پیام «عادی عبدالمهدی» درباره راههای تقویت روابط دوجانبه و ارتقای هماهنگی موجود بین دو کشور به بالاترین سطح ممکن و زمینههایی است که مسائل مبارزه با تروریسم و امنیت مرزها را شامل میشود.
نخستوزیر عراق در این پیام همچنین خواستار همکاری اقتصادی و گشایش گذرگاههای مرزی بین سوریه و عراق شده است.
دوستداشتن:
دوست داشتن در حال بارگذاری...
دستهبندی شده در: اخبار ایران و جهان, سرتیتر
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟