یک ژنرال بازنشسته آمریکایی تصمیم «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا برای استقرار نظامیان این کشور در سوریه با هدف ادعایی «محافظت از میادین نفتی» این کشور را مصداق «دزدی» توصیف کرده است.
«باری مککافری»، ژنرال بازنشسته آمریکایی به سخنان «دونالد ترامپ» که گفته بود قصد دارد شرکت «اکسونموبیل» یا یک شرکت نفت آمریکایی را دیگر را برای استخراج «مناسب نفت» وارد سوریه کند واکنش نشان داده و گفته که سیاست خارجی او در سوریه دارد به دزدی نزدیک میشود.
سخنان ترامپ و همچنین تصمیم او برای خارج کردن نظامیان آمریکا از شمال شرق سوریه، همزمان با آغاز عملیات ترکیه علیه شبهنظامیان کرد با انتقادهای گسترده در آمریکا مواجه شده است.
مککافری در واکنش به سخنان ترامپ گفت: «چی؟ آیا ما داریم به دزد تبدیل میشویم؟» این ژنرال بازنشسته آمریکایی ضمن یادآوری اینکه این نفت «متعلق به سوریه است» خاطرنشان کرد حتی اگر داعش با شکست کامل مواجه شود، آمریکا حقی برای ماندن در سوریه ندارد.
پیش از این یک مقام پنتاگون با عدول از برنامههای اعلامشده ترامپ از قصد این وزارتخانه برای ارسال تانک، خودروهای زرهی و سایر تجهیزات نظامی به میادین نفتی سوریه خبر داده بود.
رسانههای آمریکایی از جمله روزنامه یواسایتودی تصمیم جدید پنتاگون برای ارسال تجهیزات سنگین به سوریه را اقدامی دانستهاند که به تشدید تنشها در این کشور منجر میشود. دولت ترامپ برای محقق کردن تصمیم جدید باید نیروهایی نیز برای نگهداری و تعمیر این تجهیزات و همچنین محافظت از پایگاههای آنها ارسال کند.
ترامپ چند هفته پیش مدعی شد که دستور خروج تمام 1000 نظامی حاضر در شمال سوریه از این کشور را صادر کرده است. این اقدام در آمریکا با واکنش منفی سیاستمداران هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات رو به رو شد. برخی تحلیلگران در دنیا هم رفتار آمریکا با گروه موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (که اکثریت اعضای آن را شبهنظامیان کرد سوری تشکیل میدهند) همزمان با حمله نیروهای مورد حمایت ترکیه به شمال سوریه را مورد تحلیل قرار داده و از آن به عنوان دلیلی برای زیرسوال بودن قابلیت اعتماد به آمریکا به عنوان شریک و متحد قابلاعتماد یاد کردند.
یک مقام پنتاگون در مصاحبه با رسانههای بینالمللی ادعا کرده وزارت دفاع آمریکا قصد دارد «برای جلوگیری از افتادن میادین نفتی سوریه به دستان داعش» به این مناطق نظامی ارسال کند. ترامپ روز دوشنبه از تصمیم اولیه خودش برای خارج کردن همه نظامیان آمریکا از سوریه عقبنشینی کرد و گفت قصد دارد شمار کمی از این نظامیان را در سوریه نگاه دارد.
«سث جونز»، کارشناس مسائل امنیت ملی در «مرکز مطالعات بینالمللی و راهبردی» درباره سیاستهای ترامپ گفت: «سیاستهایی بسیار بسیار گیجکننده از سوی دولت آمریکا به کار گرفته میشوند.»
اما قبل از این، یک رسانه آمریکایی گزارش داده بود یکی از سناتورهای جمهوریخواه نزدیک به ترامپ، همراه با تحلیلگری از رسانه محبوب ترامپ، فاکسنیوز به کاخ سفید رفتهاند و او را مجاب کردهاند نظامیانش را در میادین نفتی سوریه حفظ کند.
پایگاه انبیسینیوز به نقل از منابع آگاه گزارش داد لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه و «جک کین»، ژنرال بازنشسته آمریکایی و از تحلیلگران فاکسنیوز از زمان اعلام تصمیم ترامپ برای خروج از سوریه دستکم دو بار با در دست داشتن نقشههای جغرافیایی راهی کاخ سفید شده و به ترامپ گفتهاند که نباید نظامیان آمریکا را از مناطق نفتخیز خارج کند.
طبق این گزارش، جککین موقعیت سوریه، ترکیه و عراق و همچنین مقر میدانهای نفتی در شمال سوریه را به ترامپ نشان داده و گفته اگر او نظامیانش را از مناطق نفتی خارج کند این مناطق به دست ایران خواهد افتاد. گراهام هم به ترامپ گفته که ایران اماده حرکت به سمت این میادین نفتی است.
از طرف دیگر، روزنامه دیلیبیست، طرح جدید ترامپ را «خون برای نفت» توصیف کرده و نوشته که وزارت دفاع آمریکا در پایگاههای بین میادین نفتی دیرالزور و پایگاه التنف مستقر خواهند شد. این روزنامه به نقل از مقام پنتاگون نوشته که 400 نظامی آمریکا در سوریه باقی خواهند ماند.
وزیر خزانهداری آمریکا: تحریمها علیه ایران را تشدید میکنیم
«استیون منوشین»، وزیر دارایی آمریکا امروز دوشنبه ضمن تکرار ادعاها درباره اثربخشی سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری علیه ایران» وعده داد دولت «دونالد ترامپ» تحریمها علیه ایران را تشدید خواهد کرد.
منوشین بعد از گفتوگو با «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی که خواستار افزایش تحریمها علیه ایران شده بود در جمع خبرنگاران گفت: «ما یک سیاست کارزار فشار حداکثری با تحریمها اجرا کردهایم. این سیاست، اثرگذار بوده و اثرگذار است و ایران را از پول محروم کرده است.»
وزیر خزانهداری آمریکا گفت: «ما تحریمها را تشدید خواهیم کرد… من همین الان از یک نهاد کاری موثر با تیم شما میآیم. آنها مجموعهای از ایدههای بسیار مشخص درباره آنچه باید پیگیری کنیم ارائه دادند.»
او این ادعا را در حالی مطرح کرد که حدود یک ماه پیش در مصاحبهای با شبکه خبری انبیسی اعتراف کرد تحریمهای دولت آمریکا علیه ایران به سقف خود رسیده است.
چند ماه پیش، بعد از حملات نفتی به تأسیسات نفتی عربستان سعودی که واشنگتن ایران را به انجام آن متهم کرد، دولت آمریکا علیرغم مانور روی «گزینههای متعدد» خود علیه ایران و سخن گفتن از اقدام نظام سرانجام مجبور شد به گزینه آشنای خود یعنی تحریمها متوسل شود، اما این کار را بهگونهای انجام داد که استیصال آمریکا را هم از منظر منتفی شدن گزینه جنگ و هم از منظر بیرمق شدن تحریمها به آشکارترین وجه ممکن به نمایش گذاشت.
آخرین تحریمی که دونالد ترامپ شهریورماه علیه ایران اعلام کرد قرار دادن بانک مرکزی ایران در فهرست سیاه آمریکا بود؛ اما این اقدام از آن جهت جالب توجه بود که تحریمها علیه بانک مرکزی از یک سال پیش، مدتی بعد از خروج آمریکا از برجام احیا شده بود و دولت آمریکا، علیرغم همه جار و جنجالهایی که ترامپ و استیون منوشین برای سرپوش گذاشتن بر واقعیتی آشکار انجام دادند بهواقع بانکی را در فهرست تحریم قرار میداد که از قبل در آن فهرست قرار داشت.
ترامپ روز 29 شهریورماه گفت: «این بالاترین سطح تحریمها است… این بزرگترین تحریمی است که علیه یک کشور اعمال شده است. ما هیچ وقت تحریمی در این سطح را اعمال نکردهایم. خیلی بد است که این اتفاق برای ایران میافتد».
بعد از او هم منوشین، در پاسخ به سؤال خبرنگاری که تحریم جدید به چه معنا است گفت: «هم بانک مرکزی ایران و هم صندوق توسعه ملی ارتباطشان با نظام بانکی ما قطع میشود، بنابراین، این بهمعنای آن است که هیچ پول دیگری نصیب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نمیشود که برای تأمین مالی تروریسم هزینه کند».
این سخنان ترامپ و منوشین آنقدر عجیب بود که «ریچارد نفیو»، کارشناس آمریکایی مسائل تحریمها که از او بهعنوان طراح اصلی شبکه تحریمها علیه ایران یاد میشود آن را در توئیتر بهباد سخره گرفت. او نوشت: «بهلحاظ عملی، دارم تلاش میکنم ببینم این تحریمها چه فشاری به فشارهای موجود فعلی اضافه میکنند».
او در یک پیام دیگر در جواب کاربری که صحبتهای فوقالذکر را از منوشین بازتاب داده بود نوشت: «این یکی دیگر خیلی عجیب است. ما امروز سپاه را تحریم کردیم؟ وای پسر، این خیلی گام بزرگی است… البته اگر بالغ بر یک دهه قبل همین کار را نکرده بودیم. بانک مرکزی چطور؟ ایکاش این یکی هم در لایحه بودجه دفاعی سال 2012 تحریم نشده بود!».
واکنش سناتور روس به سناریوی «تسخیر کالینینگراد» توسط ناتو
نقل از خبرگزاری «تاس»، «الکساندر شرین» نائب رئیس کمیته امور دفاعی دومای دولتی روسیه اعلام کرد، سناریوی «تسخیر کالینینگراد» توسط نظامیان ناتو، یک جنگ اطلاعاتی است که برای افزایش حضور نظامی در منطقه بالتیک صورت گرفته است.
این نمایندگی دوما گفت: «به بهانه «تهدیدات» روسیه حضور نظامی نیروهای ناتو در این منطقه دائماً در حال افزایش است و دیگر جنبه زیاده روی به خود گرفته، در حالیکه روسیه قصد ندارد به کشورهای منطقه بالتیک حمله کند، ولی چنین صحبتی تنها برای این مورد نیاز است تا بودجه نظامی ناتو افزایش پیدا کند.»
شرین یادآور شد، این یک جنگ اطلاعاتی دیگری علیه مسکو است برای اینکه درباره این موضوع صحبت شود که اگر «ما با روسیه بجنگیم، چه خواهد شد».
«آنتون علیخانوف» استاندار منطقه کالینینگراد نیز چنین سناریویی را یک رویا تلقی کرده و تاکید کرد که قصد ندارد چنین مزخرفاتی از سوی مقامات آمریکایی را تفسیر کند.
پیش از این «ریچارد هوکر» کارشناس ارشد بنیاد «جیمزتاوون» در گزارشی چنین ابراز عقیده کرده که «تهاجمات نظامی روسیه علیه کشورهای عضو ناتو به گونهای است که ارزش آن را دارد به فکر تسخیر منطقه کالینینگراد بود.به عقیده وی، روسیه قصد دارد تا طرحهایی در منطقه بالکان پیدا کند که ممکن است به درگیری نظامی در این منطقه بیانجامد. این کارشناس آمریکایی علت اینکه ممکن است درگیری بین روسیه و ناتو در منطقه بالتیک به وجود آید را ذکر نکرد.
رئیس سازمان جنگلها بازداشت شد
خلیل آقایی رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور شب گذشته بازداشت شد.
بر اساس پیگیریهای انجام شده توسط خبرنگار قضایی فارس، خبر بازداشت وی تأیید شد.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟