کارگزاران امپریالیسم هم صدایشان درآمد اما «اپوزیسیون» ایران یا خفهخوان گرفته است! ویا مانند سلطنتطلبان و مجاهدینخلق و بخشی بزرگی از «چپ» ها ایرانی از تحریمها استقبال هم میکند.
دیدهبان حقوق بشر در گزارشی که امروز سهشنبه منتشر شده اعلام کرد که «تحریمهای گسترده» دولت آمریکا علیه ایران توانایی این کشور برای تامین اعتبار جهت واردات کالاهای انسانی از جمله داروها را به شدت محدود کرده است.
دیدهبان حقوق بشر با بیان اینکه تحریمها باعث ایجاد چالشهای جدی برای مردم عادی ایران شده و حق بهداشت و سلامت آنها را با تهدید مواجه کرده گفته دولت آمریکا باید گامهای فوری برای حصول اطمینان از وجود یک کانال برای کالاهای بشردوستانه با ایران بردارد.
در گزارش ۴۷ صفحهای دیدهبان حقوق بشر با عنوان «فشار حداکثری: تحریمهای اقتصادی آمریکا به حق بهداشت و سلامت ایرانیها آسیب رسانده است» آمده که تحریمهای وسیع بر روی تراکنشهای مالی که با گفتمان تهاجمی از سوی مقامات آمریکایی همراه شده به شدت توانایی نهادهای ایران برای تامین اعتبار واردات کالاهای بشردوستانه از جمله داروهای حیاتی و واردات تجهیزات پزشکی را با محدودیت مواجه کرده است.
در حالی که دولت آمریکا مدعی معافیت واردات کالاهای بشردوستانه از رژیم تحریمها علیه ایران شده اما دیده بان حقوق بشر در گزارش خود عنوان کرد که عملا این معافیتها به دلیل بی رغبتی شدید شرکتهای آمریکایی و اروپایی در تراکنش مالی برای صادرات کالاهای بشردوستانه معاف شده با ایران، با شکست مواجه شده است.
در نتیجه، این موضوع دسترسی ایرانیها به داروهای اساسی را متوقف کرده و حق بهداشت و سلامت آنها را با اختلال مواجه کرده است. تحت قوانین بینالمللی، آمریکا باید تاثیر این تحریمها بر حقوق ایران را تحت نظر قرار داده و هرگونه نقضی را که به دلیل تحریمها ایجاد می شود را برطرف کند.
«سارا لی ویتسون» مدیر خاورمیانه دیدهبان حقوق بشر میگوید: «مقامات دولت ترامپ مدعی هستند که آنها در کنار مردم ایران قرار دارند اما رژیم تحریمهای وسیع آمریکا در حال آسیب رساندن به حق بهداشت و سلامت مردم ایران از جمله دسترسی به داروهای نجات بخش است.»
وی اضافه کرد: «شبکه فراگیر تحریمهای آمریکا باعث شده تا بانکها و شرکتها از تجارت کالاهای انسانی با ایران عقب نشینی کرده و ایرانیهایی را که بیماریهای نادر یا پیچیدهای دارند، به دارو یا درمانی که نیاز دارند دسترسی نداشته باشند.»
کرملین: خروج کُردها از شمال شرق سوریه کامل شد
به نقل از روسیاالیوم، سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه گفت: عملیات خروج نیروهای وابسته به گروههای کُرد از منطقه امنی که ترکیه برای ایجاد آن در شمال شرق سوریه تلاش میکند پیش از موعد مقرر تکمیل شد و پلیس نظامی روسیه و مرزبانان سوری وارد منطقه مذکور شدند.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه و رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه بیست و دوم اکتبر به توافقی بر سر خروج نیروهای کُرد از منطقه امن به توافق رسیدند.
بر اساس این توافق نیروهای مرزبانی سوریه و پلیس نظامی روسیه باید ظرف 150 ساعت همه عناصر یگانهای حمایت مردمی کُرد وابسته به نیروهای دموکراتیک سوریه را از منطقهای به عمق 30 کیلومتر در جنوب مرزهای مشترک ترکیه و سوریه بیرون برانند و این مهلت امروز پایان یافت.
و خبر دیگری اینکه دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاستجمهوری روسیه ابراز امیدواری کرد که اغاز کار کمیته تدوین قانون اساسی سوریه گامی خوب به سوی راه حل سیاسی واقعی بحران این کشور باشد.
وی افزود: ما همه نشستی نتیجه بخش و سازنده میخواهیم.
نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه پیش از این گفته بود که همه اعضای کمیته تدوین قانون اساسی سوریه که تعدادشان 150 نفر است برای آغاز نشستهای این کمیته وارد ژنو شدند.
انگلیس در آستانه انتخاباتی مهم
دولت انگلیس با مصوبه مجلس عوام این کشور ۲۱ آذر انتخابات زود هنگام برگزار میکند تا بلکه مجلس و دولت جدید بتوانند یا قفل برگزیت را بگشاید و این کشور را از بن بست آن رها سازند و یا اصل برگزیت را کنار بگذارند، انتخاباتی که می توان آن را حساسترین انتخابات پارلمانی نیم قرن اخیر در این کشور توصیف کرد.
نخست وزیر انگلیس شامگاه سه شنبه عصبانی از نمایندگانی که با مصوبات خود راه او را برای رسیدن به اهدافش باریکتر کردند، لایحه برگزاری انتخابات زود هنگام را که تاکنون سه بار در مجلس رد شده بود، چهارمین بار با تامین نظر نمایندگان به رای گذاشت که این باره با ۴۳۸ رای موافق در برابر ۲۰ رای مخالف به تصویب رسید.
اکنون پس از تایید این مصوبه در مجلس اعیان، مجلس عوام برای برگزاری انتخابات منحل میشود و نتیجه انتخابات ترکیب جدید این مجلس و سرنوشت برگزیت را معین خواهد کرد.
در میان موج گسترده مخالفتهای مردمی با برگزیت و رویکرد دولت، مهلت انگلیس برای ترک اتحادیه اروپا پنج شنبه نهم آبان ماه پایان مییابد که البته اتحادیه اروپا بنا به درخواست سه باره انگلیس برای تمدید مهلت جدایی سه ماه دیگر هم به انگلیس برای ترک اتحادیه اروپا مهلت داده است.
نخست وزیر انگلیس سه شنبه شب در مجلس خطاب به مخالفان رویکردش در روند اجرای برگزیت گفت: مخالفان در پارلمان نمیخواهند برگزیت به سر انجام برسد آنان مدام در پی تعویق اند که زیانهای زیادی برای خانوادهها و اقتصاد کشور به بار اورده است.
بوریس جانسون تنها راه اجرای برگزیت و رهایی از این وضعیت را تشکیل پارلمان جدید دانست تا برگزیت را از بن بست موجود خارج سازد.
در مقابل رهبر اصلیترین حزب رقیب دولت که مخالفت حزبش سبب شد سه بار درخواست دولت انگلیس برای برگزاری انتخابات زود هنگام به شکست بیانجامد، گفت: ما پس از اطمینان از حذف گزینه جدایی بدون توافق از اتحادیه اروپا، با برگزاری انتخابات زود هنگام موافقت کردیم.
جرمی کوربین افزود: ما با برگزاری انتخابات زود هنگام موافقت کردیم تا کشور را از شر دولت ویرانگر محافظه کاران نجات دهیم، دولتی که موجب شد شمار بیشتری از کودکان، بازنشستگان و حتی شاغلان در فقر به سر برند و شمار بی خانمانها بیشتر شود. دولتی که خدمات اجتماعی را تضعیف و دشمنی را در کشور ایجاد کرده است.
در انگلیس نظام پارلمانی جاری است و هر حزبی که بتواند اکثریت ۶۵۰ کرسی مجلس عوام این کشور را در اختیار بگیرد میتواند دولت تشکیل دهد و رهبر حزب اکثریت مجلس، نخست وزیر خواهد شد و رهبر حزب دوم یعنی اصلیترین رقیب حزب حاکم نیز ریاست دولت سایه را برعهده خواهد داشت.
یکی از بیشترین پرسشها در این دوره از انتخابات علت پافشاری حزب حاکم محافظه کار که قدرت را در دست دارد برای برگزاری انتخابات زودهنگام است.
پاسخ این پرسش به خوبی در ناکامی دولت انگلیس در تحقق اهدافش به ویژه در خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نمایان است.
مخالفتهای گسترده درون حزبی با رهبر این حزب و همراهی نکردن مجلس برای تحقق وعده چنده باره رهبر حزب حاکم و نخست وزیر انگلیس مبنی بر خروج این کشور از اتحادیه اروپا تا نهم آبان به خوبی آشکار کرد که جانسون برای پیشبرد اهداف و تصویب لوایح اش با مشکلات فراوان روبروست.
حزب حاکم محافظه کار با رهبری جدید و حدود سه ماهه بوریس جانسون به علت عمق اختلافات درونی اکثریت را در مجلس از دست داده است و با احتساب ۲۱ نمایندهای که جانسون رهبر این حزب و نخست وزیر به علت مخالفت آنان با نظر او، آنان را اخراج کرده است، نسبت به زمان انتخابات قبلی ۴۲ کرسی کمتر دارد و اکثریت را از دست داده است و اکنون فقط ۲۸۸ کرسی مجلس عوام را در اختیار دارد.
بوریس جانسون که با امید به درست بودن نظرسنجیها خود را پیروز انتخابات میداند، امیدوار است ضمن بدست گرفتن قدرت تا پنج سال آینده، همانگونه که پیشتر اعلام کرد با معرفی نامزدهای حزبی همسو افرادی از حزبش وارد مجلس شوند که با او همراه باشند تا راه برای تصویب لوایح و تحقق اهدافش هموار باشد.
البته ممکن است جانسون نیز همچون ترزا مینخست وزیر پیشین انگلیس در این قمار بازنده شود و همین جایگاه را هم از دست بدهد.
حزب کارگر به رهبری جرمی کوربین، دومین حزب بزرگ انگلیس که به طور سنتی قدرت میان این حزب با حزب محافظه کار در این کشور دست به دست میشود، امیدوار است با توجه به ناکامیهای دولت و مخالفتها در جامعه با رویکردش در اجرای برگزیت، بتواند اکثریت کرسیهای مجلس و به تبع ان قدرت سیاسی را بدست گیرد.
این حزب برای جلب ارای بیشتر از هم اکنون اعلام کرده یکی از رویکردهایش در صورت دست یابی به قدرت واگذار کردن سرنوشت برگزیت به مردم است که درباره توافق برگزیت رای نهایی با مردم باشد.
دیگر احزاب نیز هر یک با ارائه وعدهها و مواردی که احساس میکنند میتوانند با طرح ان ارای بیشتری کسب کنند در تلاشند تا با کسب کرسیهای بیشتر جایگاه خود را در مجلس عوام تقویت کنند.
هم اکنون حزب محافظه کار ۲۸۸ کرسی در مجلس عوام دارد.
حزب کارگر دومین حزب بزرگ انگلیس ۲۴۴ کرسی، حزب ملی اسکاتلند یا (اس ان پی) سومین حزب بزرگ انگلیس ۳۵ کرسی و حزب لیبرال دموکرات چهارمین حزب بزرگ انگلیس که از اساس مخالف برگزیت است نیز ۱۹ کرسی، حزب اتحاد گرای ایرلند شمالی دی یو پی ۱۰ کرسی، حزب شین فن از ایرلند شمالی ۷ کرسی، حزب ملی ولز ۴ کرسی و حزب سبز ۱ کرسی در مجلس عوام انگلیس دارد.
نمایندگان آمریکا «نسل کشی ارامنه» را به رسمیت شناختند, ولی نسل کشی سرخپوستان فراموش شد!
کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا متن بیانیه الیوت انگل رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان را درباره قطعنامه نسل کشی ارامنه منتشر کرد.
در این گزارش آمده است:
الیوت انگل رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان طی سخنانی در صحن مجلس، ازطرح H.R. ۴۶۹۵ که تحریمهایی را علیه ترکیه به علت تهاجم نظامی این کشور به شمال سوریه اعمال میکند حمایت کرد. این طرح با کسب اکثریت آرای نمایندگان دو حزب در مجلس نمایندگان به تصویب رسید.
الیوت انگل همچنین در حمایت از تصویب قطعنامه به اصطلاح نسل کشی ارامنه در ادعایی گفت: «قطعنامهای که پیش روی ما قرار دارد یک اقدام مهم برای ثبت مستقیم سوابق قساوتهایی است که ارامنه به دست امپراتوری عثمانی در اوایل قرن بیستم متحمل شدند. ما میدانیم که در این دوره تاریک تاریخ چه اتفاقی افتاده است. بین سالهای ۱۹۱۵ و ۱۹۲۳، حدود یک و نیم میلیون ارمنی به قتل رسیدند. این یک نسل کشی بود – و مهم است که ما این واقعه را آنگونه که هست جنایت مینامیم. بسیاری از سیاستمداران، دیپلماتها و نهادهای آمریکایی به درستی این قساوتها را یک نسل کشی تشخیص داده اند، از جمله سفیر وقت آمریکا در امپراتوری عثمانی در آن زمان، هنری مورگنتائو و بعداً رونالد ریگان رئیس جمهور آمریکا.
زمان ثبت تاریخی این واقعه فرا رسیده است. فقط با تاباندن نور بر تاریکترین بخشهای تاریخ مان میتوانیم یاد بگیریم که آنها را تکرار نکنیم. اذعان صحیح بر آنچه اتفاق افتاده است گامی مهم در جهت تحقق بخشی از تدابیر برای اجرای عدالت برای قربانیان به شمار میرود.
قطعنامه غیر الزام آور شماره ۲۹۶ مجلس نمایندگان آمریکا به این حقایق تاریخی دلالت دارد. این یک اقدام خوب و مبتنی بر احساس جمعی به شمار میرود که از پشتیبانی گسترده دو حزب برخوردار است. در اینجا میخواهم از آدام شیف طراح این قطعنامه و نیز دیگران به خاطر پشتکار و سرسختی در شناسایی رسمی رنج و آلامی که ارامنه متحمل شدند تشکر کنم.
من قویا از این اقدام حمایت میکنم و از همه همکاران میخواهم همین کار را انجام دهند. با تصویب آن ما کنگره را در مسیر صحیح تاریخ قرار میدهیم. ما به درستی به وقوع این نسل کشی اقرار و اذعان و این جنایت وحشتناک را محکوم میکنیم.»
ترکیه همواره ادعای نسل کشی ارامنه را رد کرده است و خواستار اجتناب از قضاوتهای سیاسی در مورد رویدادهای تاریخی شده است.
واکنش ترکیه
وزارت امور خارجه ترکیه از دولت آمریکا خواست از اقداماتی که موجب بحرانی شدن روابط بین دو کشور میشود خودداری کند.
این وزارتخانه اعلام کرد حمایت قانونگذاران آمریکایی از قطعنامه در زمینه مسئله نسل کشی ارامنه «تصمیمی شرم آور» توسط افرادی است که از تاریخ در سیاست «سوء استفاده» میکنند.
وزارت امور خارجه ترکیه تاکید کرد قطعنامه آمریکا در مورد مسئله نسل کشی ارامنه از طرف ترکیه «بی پایه و اساس» است.
جنوب کالیفرنیا میزبان بزرگترین جامعه ارامنه در خارج از ارمنستان است و بهار هر سال تظاهرات بزرگی به یاد قربانیان در آنجا برگزار می شود. بسیاری تصویب قطعنامه را برتری لابی ارامنه در آمریکا بر لابی ترکیه تلقی می کنند.
مکانیسم جایگزین «سوئیفت» ۳ میلیارد نفر را به هم متصل میکند
چین، روسیه و هند به عنوان اعضای اقتصادهای نوظهور دنیا، موسوم به «بریکس» تصمیم گرفتهاند به منظور دور زدن سامانه پیام رسان بانکی «سوئیفت»، یک سامانه پیامرسان جایگزین ایجاد کرده و آن را به هم متصل کنند.
رسانه روسی «راشاتودی» نوشته سامانه روسیه، موسوم به «SPFS» قرار است با سامانه پیامرسان چین، موسوم به «CIPS» به یکدیگر متصل شوند. هند هنوز چنین سامانهای ندارد. طبق این گزارش، تشکیل چنین سامانهای میان این سه کشور سه میلیارد نفر را به یکدیگر متصل خواهد کرد.
«سوئیفت» سرواژهای است که از کنار هم قرار گرفتن حرف اول عبارت «جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی» در زبان انگلیسی ایجاد شده است.
مقر اصلی این شبکه که تراکنشهای مالی جهانی را تسهیل میکند در بلژیک قرار دارد، اما اعضای هیئت مدیره آن را مدیران بانکهای آمریکایی تشکیل میدهند
روسیه و کشورهای بلوک بریکس به دلیل رفتارهای نامطمئن غرب به دنبال راهاندازی یک سامانه جایگزین مالی برای سوئیفت هستند.
روسیه سال ۲۰۱۴ بعد از آنکه واشنگتن این کشور را به اخراج از سوئیفت تهدید کرد راهاندازی SPFS را آغاز کرد. اولین تراکنس مالی در این سامانه مالی دسامبر سال ۲۰۱۷ انجام شد.
کشورهای عضو «اتحادیه اقتصادی اوراسیا» نیز در حال همکاری با بانک مرکزی روسیه برای پیوستن به SPFS هستند. ایران هم گفته به دنبال راهاندازی سامانه جایگزین سوئیفت است.
ارزیابی وزارت دفاع روسیه از مرگ رهبر داعش
به گزارش اسپوتنیک ،سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: » مرگ دوباره رهبر گروه تروریستی دولت اسلامی (داعش)، ابوبکر بغدادی هیچ اهمیت تعیین کننده ای برای اوضاع سوریه و اقدامات تروریست های باقیمانده در ادلب ندارد.»
وی تاکید کرد:» از زمان شکست نهایی داعش توسط ارتش سوریه با پشتیبانی نیروهای هوایی روسیه در اوایل سال 2018 ، مرگ دوباره ابوبکر بغدادی اهمیت تعیین کننده ای در مورد وضعیت سوریه یا اقدامات تروریست های باقیمانده در ادلب ندارد.»
اوایل روز یکشنبه، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مرگ ابوبکر بغدادی را تأیید کرد. به گفته وی، طی عملیاتی روز شنبه توسط ارتش آمریكا، تروریست كمربند انتحاری را منفجر كرد، با این وجود بغدادی سریع و دقیق شناسایی شد.
بغدادی، که نام واقعی او ابراهیم عواد ابراهیم البدری است، از سال 2014 به عنوان رهبر تروریست های دولت اسلامی شناخته شد، در آن زمان وی در مسجدی که به اشغال تروریست ها درآمده بود با صدور اعلامیه ای از ایجاد «خلافت اسلامی» در خاورمیانه خبر داد، از آن زمان رسانه ها بارها و بارها اطلاعاتی مربوط به کشته شدن وی منتشر کرده اند، اما هیچ کدام از آنها تأیید نشده است.
این خیرخواهی آمریکا مردم سوریه را از خودبیخود کرد
بعذعقیده مایک پنس، واشنگتن از نیروهای خود برای اطمینان از حفاظت از میادین نفتی در شمال سوریه استفاده خواهد کرد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از سخنان معاون رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا مایكل پنس در مصاحبه با PBC ، واشنگتن اجازه نخواهد داد که میادین نفتی در شمال سوریه توسط روسیه یا ایران یا مقامات فعلی دمشق کنترل شود!!!
پنس در ادامه تصریح کرد: «اشتباه نكنید: رئیس جمهور ترامپ اعلام كرد كه نیروهای آمریكایی در سوریه خواهند ماند. ما از این نیروها در درجه اول برای اطمینان از حفاظت از میادین نفتی در شمال سوریه استفاده خواهیم كرد.»
به گفته وی، نیروهای مسلح آمریكا در مواجهه با مخالفان مسلح كرد كردستان در سوریه با متحدان خود در تعامل خواهد بود.
به عقیده مایک پنس، واشنگتن به ایران و سوریه اجازه دخالت در میادین نفتی شمال سوریه را نمی دهد.
معاون رئیس جمهور آمریكا گفت: «ما با متحدان كرد خود عمل بسیار نزدیک عمل خواهیم كرد تا اطمینان حاصل كنیم كه درآمد حاصل از این نفت به دست ایران نمی رسد ، یا به دست روسیه نمی افتند.»
علاوه بر این ، وی خاطرنشان كرد ، سربازان آمریكایی با كردها تعامل خواهند داشت تا گروه تروریستی داعش احیا نشود.
پنس همچنین تأیید كرد كه این منطقه «صریحاً توسط نیروهای روسی و نیروهای رهبر سوریه [بشار اسد] كنترل می شود.»
در عین حال ، پنس اطمینان داد كه آمریكا كاملاً آماده استفاده از «قدرت دیپلماتیک و اقتصادی» خود و تعامل با متحدین اروپایی و سایر كشورها با هدف ایجاد «منطقه امن» در مرز بین ترکیه و سوریه است.
نخستوزیر لبنان در کمتر از دو هفته استعفا کرد
«سعد الحریری» نخستوزیر فاسد وابسته لبنان امروز سهشنبه، در سیزدهمین روز تظاهرات، استعفای خود و دولت لبنان را اعلام کرد.
الحریری که برای بار دوم از زمان آغاز اعتراضها، برای معترضان سخنرانی کرد، در سخنان کوتاهش گفت، به «بن بست» رسیده و استعفای خود را به «میشل عون» رئیسجمهور تقدیم میکند.
نخستوزیر لبنان قبل رسیدن به کاخ ریاست جمهوری در توییترش نوشت: من در مسیر کاخ بعبدا هستم تا در پاسخ به بسیاری از لبنانیهایی که به خیابانها آمدند، استعفای دولت را تسلیم [رئیس جمهور] کنم. مسئولیت ما و شرکایمان در حیات سیاسی این است که چطور از لبنان محافظت و اقتصاد را سر پا کنیم. فرصتی جدی داریم که نباید هدر رود. استعفایم را در اختیار رئیس جمهور و همه لبنانیها قرار میدهم».
الحریری در سخنرانی خود گفت: ملت لبنان از سیزده روز پیش منتظر تصمیمی سیاسی بود که وضعیت کنونی را متوقف کند. تلاش کردم به راهکاری برسم اما به بن بست رسیدم. به کاخ ریاست جمهوری خواهم رفت و استعفایم را تسلیم خواهم کرد».
نخستوزیر لبنان ادامه داد: وظیفه ماست که لبنان را حمایت کنیم و مانع رسیدن آتش به آن شویم و همچنین اقتصاد را سر پا کنیم.
رسانههای لبنانی گزارش کردند که معترضان در شهر صیدا با اعلام استعفای سعد الحریری، به شادی پرداختند.
امروز رسانههای بسیاری از جمله خبرگزاری «رویترز» و شبکههای «الجزیره»، «المیادین» و «الجدید» از قصد سعد الحریری برای استعفا خبر داده بودند و وبگاه «لبنان 24» اعلام کرد، نبیه بری رئیس پارلمان در تلاش است تا سعد را از استعفا منصرف کند.
الحریری هفته گذشته در واکنش به اعتراضها، طرحی موسوم به سند اصلاحات اقتصادی را به هیأت دولت برد، آن را تصویب کرد و پس از تصویب آن با معترضان صحبت کرد.
او امیدوار بود بتواند مقداری از خشم معترضان را بکاهد اما این سند هیچ تأثیری در روند تظاهرات نداشتند و معترضان همچنان خواستار کنارهگیری دولت فعلی بودند.
برخی رسانهها میگویند، سعد الحریری پس از استعفا دنبال تشکیل دولت «شایستهسالاران» یا «تکنوکرات» است.
سعد الحریری در صفحه توییتر خود هم نوشت: «من در پاسخ به بسیاری از لبنانیها که به خیابانها آمدهاند، استعفا کردم».
اعتراضات در لبنان در بیست و پنجم مهرماه و پس از آن آغاز شد که دولت بر تنباکو و تماسهای صوتی برنامه «واتساپ» مالیات وضع کرد.
این دومین استعفای سعد الحریری طی دو سال اخیر است. وی در آبان ماه ۱۳۹۶ نیز یک هفته پس از سفری غیرمنتظره که به عربستان داشت، در شبکه «العربیه» ظاهر شد و با اعلام استعفایش، اظهارات بسیار تندی علیه ایران و حزبالله مطرح کرد
توطئه آمریکایی- اسرائیلی برای منحرف کردن تظاهرات مردمی
به نقل از شبکه تلویزیونی المیادینْ ناظران هشدار می دهند، آمریکا برای منحرف کردن اعتراضات معیشتی در بعضی کشورها و تحقق اهدافش با ایجاد هرج و مرج در منطقه، تلاش می کند. دولت آمریکا پس از سریال ناکامی ها و شکست های خود در منطقه، به دنبال استفاده از شیوه های جدیدی است. آمریکا پس از کمرنگ شدن گزینه نظامی در برابر محور مقاومت، به دنبال ایجاد هرج و مرج در کشورهای منطقه است. ناظران می گویند قیام های مردمی به علت اوضاع معیشتی و اقتصادی، بهترین ابزار در دست واشنگتن است تا بتواند منافعش را محقق کند.
عبدالخالق فاروق کارشناس مسایل اقتصادی و امنیتی در قاهره به المیادین گفت: ”آمریکا به علت ناتوانی در ایجاد تغییر با استفاده از ابزارهای مستقیم خود، زمانی که دید در پی اعتراضات مردمی ناشی از خواسته های مشروع آنها، اوضاع بعضی کشورها در آستانه انفجار قرار دارد، سیاست جدیدی در پیش گرفت و به فکر آن افتاد که چگونه می تواند در این تحرکات و قیام های مردمی نفوذ و آنها را از مسیر و اهداف واقعی اش منحرف کند.“
در ادامه این گزارش آمده است: بعضی از ناظران معتقدند اقدام آمریکا در تشدید تحریم های اقتصادی علیه دشمنان در شرایط فعلی، بیهوده نیست. به ویژه که کشورهای مختلف از بحران های دشوار مالی و معیشتی رنج می برند که باعث اعتراضات معیشتی می شود و آمریکا برای سوء استفاده از این اعتراضات به منظور تحقق اهدافی که از رسیدن به آنها به شیوه نظامی ناتوان ماند، تلاش می کند.
زیاد الحافظ دبیرکل سابق کنگره ملی عربی به المیادین گفت: ”کاملا روشن است که هر آنچه آمریکا در کشورهای عربی انجام می دهد، در نهایت به مسئله فلسطین ارتباط دارد. همه آنچه رخ می دهد برای ضربه زدن به همه گروه هایی است که در برابر توطئه ها برای نابودی آرمان فلسطین ایستادگی می کنند. تاکنون این تلاش ها ناکام بوده است و شاید این تلاش ها، آخرین تیرهای آمریکا باشد.“
گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد: مطالبات به حق معیشتی مردم و برطرف کردن مشکلات اقتصادی و مالی را باید از هر نوع طمع ورزی خارجی جدا کرد. بعضی کشورها و در راس آنها آمریکا به دنبال منحرف کردن اعتراضات هستند تا به تحقق سیاست های ویرانگر آنها کمک کند.
واکنش روسها به اخبار حمله به نظامیان روسیه در شمال سوریه
وزارت دفاع روسیه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: اطلاعاتی که در شبکه های اجتماعی درباره حمله خمپاره ای به پلیس نظامی روسیه در گذرگاه الدرباسیه منتشر شده است با واقعیت تطابق ندارد.
در بیانیه مذکور آمده است: در مورخه ۲۹ اکتبر همزمان با مقدمات برگزاری نشست میان نمایندگان پلیس نظامی روسیه و طرف ترکیه ای صدای انفجار ناشی از بمب در نزدیکی خودروهای روسی که در گذرگاه الدرباسیه قرار داشتند، شنیده شد.
این در حالی است که ساعتی قبل خبرنگار سانا از حملات خمپاره ای ترکیه به شمال سوریه هنگام عبور گشتی های پلیس نظامی روسیه خبر داده بود.
سانا گزارش داده بود که نظامیان ترکیه گذرگاه الدرباسیه در حومه حسکه را هنگام عبور گشتی های پلیس نظامی روسیه هدف قرار دادند که بر اثر آن شماری زخمی شدند.
آنگونه که سانا گزارش داده بود بر اثر این حملات شش غیرنظامی زخمی شده اند
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟