جبهه شمال استان لاذقیه مدتی است بار دیگر داغ شده و ارتش سوریه و گروههای تروریستی بشدت درگیر هستند.
درگیری در شمال استان لاذقیه در محور «جبل الترکمان و جبل الاکراد» و مسیرهای منتهی به آن در شمال شرق استان لاذقیه است. درگیریها از حدود ده روز پیش تشدید شده و دو طرف خسارت و تلفات به یکدیگر وارد کردهاند.
روز گذشته (صبح جمعه) گروههای تروریستی «الجیش الوطنی» و «غرفة عملیات «وحرّض المؤمنین»» با حملهای شدید به مواضع ارتش سوریه موفق شدند در هفت نقطه پیشروی کنند اما صبح امروز با تشدید حملات هوایی به مواضع آنان، این گروهها از مواضع تصرف کرده، عقب نشستند.
محورهایی که شاهد عقب نشینی گروههای مسلح بود، منطقه کبانة، تلة الملک، تلة الشیخ یوسف، بیت العضم و تلة رشو است.
محور کبانه در ریف شمال شرق لاذقیه امروز شاهد حملات شدید هوایی روسیه به مواضع گروههای مسلح در جبل الاکراد و جبل الترکمان و سهل الغاب بود. محورهای غرب ابوالظهور در ریف شرقی استان ادلب تا ریف جنوبی ادلب نیز شاهد پرواز پهپادهای شناسایی است.
ترامپ: اوباما «داعش» را ساخت
رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی در جمع حامیان جمهوریخواه خود در شهر «توپلو» آمریکا با اشاره به ادعای مرگ «ابوبکر البغدادی» در حمله نیروهای آمریکایی باز هم اذعان کرد که که باراک اوباما گروه تروریستی داعش را ساخته بود.
ترامپ در این سخنرانی، ابتدا به مخالفان دموکرات خود و همچنین رسانههای آمریکایی وابسته به مخالفانش حملات تندی کرد و به مواضع آنها در قبال پرونده «اوکراین گیت» و استیضاح رئیسجمهور آمریکا تاخت.
رئیسجمهور آمریکا با متهم کردن رسانههای مخالف به دروغگویی، فساد و وابستگیشان به «خاندانهای کلینتون، بوش و اوباما» گفت: «ما به صداقت در رسانههایمان نیاز داریم ما به صداقت نیاز داریم».
او با دفاع از اقدام دولتش در لغو مجوز حضور خبرنگاران روزنامههای نیویورک تایمز و واشنگتن پست در کاخ سفید گفت: «شما احتمالا این خبر را شنیدید که ما آنها را از کاخ سفید بیرون کردیم».
ترامپ تصریح کرد: «من در تعجب هستم که کدام یک از این دو تا بدتر از دیگری است، آنها به شدت در رقابت برای در صدر گرفتن رسانههای بد هستند، آنها به شدت جعلی هستند و به نظر من، آنها فاسد هستند».
رئیسجمهور آمریکا در رد مواضع نیویورک تایمز و واشگتن پست علیه دولتش به ادعای واشنگتن درباره کشتن سرکرده داعش اشاره کرد و افزود: «شما هیچ وقت گزارش و روایت خوبی (درباره دولت ترامپ) را شاهد نیستید حتی وقتی که ما البغدادی را گرفتیم و واشنگتن پست گزارشی منتشر کرد و نوشت که او مانند یک روحانی مذهبی فوق العاده بود. این حرف از کجا درآمده است؟».
ترامپ گفت: «ببنید اگر اوباما این کار (عملیات ادعایی کشتن البغدادی) را کرده بود، خوب ببینید این فرد (اوباما) خلافت داعش را ساخت».
رئیسجمهور آمریکا با انتقاد از برجسته نبودن خبر ادعایی مرگ سرکرده داعش در رسانههای آمریکایی افزود: «اگر من دموکرات بودم، آنها برای هفتهها درباره این داستان حرف میزدند اما چون پای من در میان است، آنها حتی تلاش کردند از اهمیت این موضوع بکاهند».
وی تصریح کرد: «اگر اوباما چنین داستانی را در اختیار داشت، آنها (رسانههای آمریکایی) برای هفت ماه درباره آن صحبت میکردند، درباره شجاعت او حرف میزدند».
ترامپ آگوست ۲۰۱۶ (مردادماه ۱۳۹۵) زمانی که نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری بود، رئیسجمهور این کشور به همراه هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق و رقیب دموکراتش را موسس داعش خوانده بود.
او در سخنرانی آن زمان خودش در میان حامیان جمهوریخواه در شهر «فورت لادردال» گفته بود: «داعش دارد به رئیسجمهور اوباما احترام و ارج مینهد. او موسس داعش است و به داعش کمک مالی کرد. من این را هم میگویم که هیلاری کلینتون حقهباز، هم (به همراه اوباما) موسس داعش بوده است».
ادامه اعتراضات ضد دولتی در شیلی
پایتخت شیلی بار دیگر صحنه اعتراضات ضد دولتی بود. به گزارش خبرگزاری فرانسه، با گذشت دو هفته از آغاز اعتراضات ضد دولتی در شیلی، پایتخت این کشور همچنان صحنه حضور ده ها هزار نفری معترضین است.
این وضعیت در حالی است که معترضان دیروز جمعه علاوه بر سانتیاگو در دیگر شهرهای شیلی نیز به خیابانها آمدند. گزارشها حاکی است که گروهی از معترضان در شهرهای «والپارایسو»، «وینا دل مار» و «پونتا آرناس» نیز علیه سیاستهای نولیبرالی دولت شیلی راهپیمایی کردند.
بازنگری در قانون اساسی و اصلاح نظام بازنشستگی شیلی دو خواسته اصلی معترضان است. این در حالی است که گروهی از شرکت کنندگان در تظاهرات خواستار کناره گیری سباستیان پینیرا، رئیس جمهوری شیلی شده اند.
رئیس جمهوری دستراستی و محافظه کار شیلی با وجود ترمیم کابینه خود و اعلام طرح اصلاحات اقتصادی تاکنون نتوانسته است از شدت اعتراض ها در این کشور بکاهد.
موج اعتراضات در شیلی که تاکنون ۲۰ کشته بر جای گذاشته صنعت گردشگری این کشور آمریکای لاتین را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. در حالی که شمار گردشگرانی که سفر خود به شیلی را لغو می کنند رو به افزایش است برخی گزارش ها حاکی است که نیمی از گردشگرانی که قصد اقامت در هتل های این کشور را داشتند سفر خود را لغو کرده اند.
دولت شیلی به دنبال موج اعتراضات اخیر از میزبانی دو اجلاس رهبران سازمان همکاری های اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC) و تغییرات آب و هوایی موسوم به «کوپ ۲۵» (COP25) انصراف داده است.
فارین پالسی: کره جنوبی از وابستگی تسلیحاتی به آمریکا خسته شده است
به نقل از فارین پالیسی، ارتش کره جنوبی از وابستگی تسلیحاتی به آمریکا خسته شده و قصد دارد همه تمرکز خود را بر روی توسعه و تحقیقات داخلی معطوف کند تا به یک تولیدکننده بزرگ و مهم تسلیحات نظامی تبدیل گردد، مساله ای که با نگرانی کره شمالی روبرو شده است.
تا امروز بخش عمده تسلیحات ارتش کره جنوبی، ساخت آمریکا بوده است. ولی مقام های کره جنوبی امیدوارند که تعادل در تسلیحات ارتش این کشور در آینده برقرار شود و قصد دارند با توجه به تهدیدات کره شمالی، تولید داخلی تسلیحات را افزایش دهند. این در شرایطی است که مقام های سئول نسبت به راهبرد و سیاست واشنگتن در قبال منطقه شرق آسیا به شدت تردید دارند.
دانیل پینکستون استاد روابط بین المللی در دانشگاه تروی سئول در این باره گفت: در بلندمدت مقام های کره جنوبی قصد دارند تسلیحات ساخت این کشور را در سراسر جهان عرضه کنند. شرکتهای دفاعی کره جنوبی خواستار افزایش صادرات تسلیحات نظامی شده اند.
بودجه نظامی کره جنوبی سالیانه 7 درصد افزایش خواهد یافت و این بدان معناست که این کشور قصد دارد طی سال های 2020 تا 2024 میلادی بیش از 240 میلیارد دلار در بخش نظامی و دفاعی هزینه کند. بیش از 85 میلیارد دلار از این بودجه برای توسعه تسلیحات نظامی هزینه خواهد شد.
وزارت دفاع ملی کره جنوبی در این باره اعلام کرد: با توجه به نااطمینانی مربوط به فضای فعلی امنیت ملی، دولت بودجه نظامی را افزایش داده تا دفاع ملی را تقویت کند و به ارتش کمک نماید تا اقدامات متقابل را برای مقابله با تهدیدات امنیتی اتخاذ کند. برای اطمینان یافتن از خودکفایی در زمینه دفاع ملی و حرکت به سوی توسعه فناوری علمی، سیاست های مربوط به دستیابی به تسلیحات از خریدهای خارجی به توسعه و تحقیق داخلی تغییر یافته است تا از این طریق از صنایع دفاعی داخلی حمایت شود.
تحلیلگران بر این باورند که سئول از اقدامات اخیر آمریکا متحد بزرگ خود به شدت سرخورده و ناامید شده است. به عنوان مثال، شرکتهای نظامی آمریکایی حاضر نشده اند تازه ترین تحولات و دستاوردهای خود را با کره جنوبی به اشتراک بگذارند و خواستار دریافت مبالغ سنگینی برای پوشش هزینه های تحقیق و توسعه شده اند.
دولت ترامپ نیز بارها خواستار پنج برابر شدن مشارکت کره جنوبی در هزینه های مربوط به استقرار 28500 نظامی آمریکایی در این کشور شده است.
هشدار زیمبابوه درباره اظهارات مداخله جویانه سفیر آمریکا
وزیر امور خارجه زیمبابوه به سفیر آمریکا در هراره درباره اظهارات مداخله جویانه اش علیه کشور میزبان هشدار داد.
«سیبوسیسو مویو» روز پنجشنبه به طور تلویحی گفت: اگر «برایان نیکولز» سفیر آمریکا در هراره، پایتخت زیمبابوه، به اظهارات مداخله جویانه و همسویی و تحریک مخالفان دولت ادامه دهد، از این کشور اخراج خواهد شد.
نیکولز هفته گذشته گفته بود: تحریم های آمریکا علیه زیمبابوه عامل وضع فاجعه بار این کشور نیستند؛ بلکه مسئولیت این وضع متوجه مدیریت فاجعه بار کسانی است که زیمبابوه را اداره می کنند.
آمریکا و اتحادیه اروپا از حدود 20 سال پیش زیمبابوه را تحریم کرده اند.
یک فلسطینی در حملات امروز اسرائیل کشته شد
در پی حملات مداوم بامداد امروز (شنبه) اسرائیل به مناطقی در نوار غزه یک فلسطینی کشته و سه نفر زخمی شدند.
بر اساس گزارش وبگاه فلسطینی «الرساله»، «اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد، «احمد محمد الشحری» (۲۷ ساله) به دلیل جراحتهای ناشی از حملات رژیم اسرائیل در غرب خانیوس به قتل رسید و سه فلسطینی مجروح دیگر به بیمارستان منتقل شدند.
جمعه شب (دیشب) مقاومت غزه در پاسخ به تجاوزهای اخیر رژیم اسرائیل، چندین فروند راکت به سمت این کشور شلیک کرد.
پس از آن جنگندههای رژیم اسرائیل در بامداد امروز حملات متعددی به اهداف مقاومت در مناطق مختلف نوار غزه داشتند و مواضع متعلق به گردانهای «القسام» شاخه نظامی حماس را هدف گرفتند.
این حملات اسرائیل بویژه بر روی شرق و غرب خانیونس در جنوب نوار غزه متمرکز بود و یک پایگاه القسام در جنوب غرب شهر غزه را هدف گرفت.
پس از عملیات راکتی دیروز مقاومت غزه علیه رژیم اسرائیل، نخستوزیر این رژیم «بنیامین نتانیاهو» جلسه تشکیل داد و با فرماندهان نظامی به شور نشست.
«آویخای ادرعی» سخنگوی دولت اسرائیل در توییتر خود مدعی شد، حدود ده راکت از نوار غزه شلیک شده و یکی از آنها به منطقهای در «سدیروت» برخورده کرده است.
سخنان پامپئو درباره تظاهرات عراق
«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا امروز جمعه در سخنانی مداخلهجویانه گفته تحقیق دولت عراق درباره خشونتهایی که اوایل اکتبر در این کشور به وقوع پیوست «فاقد اعتبار کافی» بوده است.
وزیر خارجه آمریکا که رسانههای وابسته به دولت کشورش در عراق نقش بارزی در تحریک معترضان به خشونتهای خیابانی داشتهاند از همه طرفها خواست از توسل به خشونت اجتناب کنند.
سیاستمداران در عراق در روزهای گذشته بارها از عملکرد شبکه خبری «الحره» که وابسته به دولت آمریکا است در نحوه پوشش اعتراضات در این کشور اعتراض کردهاند.
شبکه الحره اخیراٌ برنامهای تحت عنوان «تحقیق» درباره نهادهای دینی عراق با عنوان «فساد دینی در عراق» منتشر کرد. در این گزارش، شخصیتهای دینی اهل تسنن و تشیع عراق آماج حملات تند قرار گرفتند. الحره ادعا کرد که روحانیون در مسائل فساد مالی و اداری دست دارند و هیچکس نمیتواند آنان را بازخواست کند.
این گزارش واکنشهای منفی و محکومیتهای احزاب و سیاستمداران عراقی را به همراه داشت و بیشتر آنان، خواستار پیگیری این تجاوز هدفمند شدند.
در همین ارتباط، سازمان «الحشد الشعبی» (بسیج مردمی عراق) با انتشار بیانیهای اعلام کرد که از چند ماه پیش، گفتمان خصمانه شبکههای داخلی و جهانی را که ملت، حکومت و اعتقادات ملت عراق را هدف قرار داده، دنبال میکند.
نظامیان آمریکایی مشغول بازسازی پایگاههای خود در شمال سوریه هستند
در ادامه بازگشت نظامیان ایالات متحده به شمال سوریه و آغاز مجدد گشتزنی آنها در مناطق نزدیک به مرز ترکیه، گفته میشود آمریکاییها به بازسازی پایگاههای نظامی خود روی آوردهاند.
خبرنگار میدانی خبرگزاری «آناتولی» از مناطق شمال شرقی سوریه گزارش داد که نظامیان آمریکایی بعد از عقبنشینی از پایگاه خود در شهر «عینالعرب» (یا همان کوبانی) در پی آغاز عملیات نظامی «چشمه صلح» ترکیه، اکنون به این منطقه بازگشته و مشغول بازسازی پایگاه خود هستند.
بر این اساس، 50 خودروی نظامی آمریکا و تعدادی کامیون با پلاک عراقی در ساعات پایانی روز جمعه از طریق جاده استراتژیک «اِم 4» مابین دو شهر «منبج» و «قامشلی» خود را به روستای «صرین» رساندند و پس از آن به کوبانی رفتند.
روستاهای صرین و صابیت در 30 کیلومتری جنوب مرزهای ترکیه و از توابع شهر عینالعرب است که نظامیان آمریکایی بعد از آغاز عملیات نظامی ترکیه و بمباران این شهر، مناطق مذکور را ترک کرده و عقبنشینی کردند. پایگاههای آمریکاییها نیز در این منطقه تخریب شده بودند.
پیش از این خبرگزاری «رویترز» به نقل از منابعی در گروه شبهنظامی کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (س.د.ف) گزارش داده بود چندین خودروی نظامی زرهی که پرچم آمریکا روی آنها نصب بود، در نزدیکی مرز سوریه با ترکیه و همچنین میادین نفتی این کشور گشتزنی کردند.
۱۰۰ هزار کشته از ابتدای جنگ یمن تاکنون
.
بنا به گزارش روزنامه انگلیسی «گاردین»، آمار و ارقام جدید حاکی از آن است که 12 هزار غیرنظامی در حملات مستقیم جان خود را از دست دادهاند و 20 هزار نفر در سال جاری میلادی در یمن کشته شدهاند و امسال را به دومین سال مرگبار جنگ یمن بعد از سال 2018 تبدیل کردهاند.
ائتلافی سعودی-غربی-صهیونیستی از مارس 2013 (فروردین 1394) به بهانههای واهی جنگ علیه یمن را آغاز کرد تا به ادعای خودش ظرف مدت چند هفته این موضوع را فیصله دهد، اما اکنون پنج سال از این جنگ میگذرد ولی ائتلاف سعودی در باتلاق یمن گیر کرده و به دنبال خروج آبرومندانه از بحران است.
این ائتلاف در حملات هوایی متعدد خود، مدارس، بیمارستانها و مراسمهای عروسی را هدف قرار داد و هزاران غیرنظامی جان خود را از دست دادند.
طبق این گزارش، آوریل، مرگبارترین ماه در سال جاری میلادی در یمن بود به طوریکه بیش از دو هزار و 500 نفر جان خود را در جنگ از دست دادند و این در حالی است که این آمار در ماه سپتامبر معادل یکهزار و 700 نفر بوده است.
سومین سه ماهه سال 2019، کمترین میزان تلفات را از پایان 2017 تا کنو در یمن داشت اما با اینحال، تعداد تلفات غیرنظامیان در این بازه زمانی در مقایسه با سه ماهه قبل افزایش داشته است.
بیشترین درگیریها مربوط به استانهای «تعز»، «حدیده» و «جوف» بوده است که بیش از 10 هزار نفر در هریک از این مناطق از سال 2015 تاکنون جان خود را از دست دادند.
بنا به گزارش Acled که بودجه آن از طریق وزارت خارجه آمریکا و هلند تأمین میشود، این آمار و ارقام، تمامی موارد از جمله حملات هوایی، خمپارهای و درگیری در میدانهای نبرد و دیگر موارد را شامل میشود.
کشته شدن ۷۸ نفردر اعتراضات اخیر اتیوپی
دولت اتیوپی از کشته شدن 78 غیرنظامی طی اعتراضات هفته گذشته به بدرفتاری با یک فعال سیاسی در این کشور خبر داد.
«بیلنه سیوم»، سخنگوی نخست وزیر اتیوپی در یک کنفرانس خبری اعلام کرد، این غیرنظامیان در اقدامی خشونت آمیز در مناطق «حراری»، «اورومیا» و «دیر داوه»، کشته شدند.
سخنگوی نخست وزیر اتیوپی افزود، 409 نفر نیز در ارتباط با اعتراضات هفته گذشته این کشور بازداشت شده اند.
سیوم گفت، تحقیقات در این خصوص ادامه دارد و شمار تلفات و تعداد افراد دستگیر شده ممکن است، افزایش یابد.
اعتراضات در منطقه اورومیا اتیوپی در روزهای اخیر پس از آن آغاز شد که جاور محمد» رقیب سیاسی «أبی احمد» Abiye Ahmed نخست وزیر این کشور اعلام کرد، پلیس منزل او را محاصره کرده است.
با اعلام جاور محمد، هزاران تن از طرفداران او به خیابانها آمدند و در اعتراض به سیاستهای دولت «أبی احمد» شعار سر دادند.
جاور محمد روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی اتویپی از قوم «اورومو»، بزرگترین قوم این کشور است.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟