آغاز همایش همبستگی ضدامپریالیستی در هاوانا و مشارکت سوریه در آن

منبع: تلهسور
تارنگاشت عدالت
روز جمعه، با شرکت بیش از هزار نماینده از ۸۰ کشور، «همایش همبستگی ضدامپریالیستی برای دمکراسی و علیه نولیبرالیسم» در مرکز همایشها در هاوانا آغاز به کار کرد.
طی سه روز همایش، فعالین اجتماعی، کارگران، دهقانان، زنان، رهبران خلقهای بومی، روشنفکران و سیاستمداران تهاجم کنونی امپریالیسم ایالات متحده را علیه خلقهای آمریکای لاتین بررسی خواهند کرد.
از جمله هدفهای همایش تنظیم پیشنهادات برای تقویت همبستگی با دولت و مردم کوبا در مصاف با محاصره اقتصادی، مالی و تجاری ایالات متحده است.
مباحث همچنین به تحلیل سیاستهای محاصره، بیثبات کردن و مداخله دولت دونالد ترامپ علیه کشورهایی مانند ونزوئلا و نیکاراگوئه خواهد پرداخت.
در راستای پاسخ بههنگام به تهاجم منطقهای امپریالیسم، شرکتکنندگان مشخصههای نولیبرالیسم خودکامهای را که برخی دولتهای آمریکای لاتین ترویج مینمایند، تجزیه و تحلیل خواهند نمود
همایش به وسیله «مؤسسه کوبایی برای دوستی با خلقها»، «مرکز کارگران کوبا»، «شاخه کوبایی جنبشهای احتماعی» و «حرکت قارهای برای دمکراسی و علیه نولیبرالیسم» سازماندهی شد.
از جمله شرکتکنندگان در همایش میتوان از «هماهنگکننده آمریکای لاتین برای سازمانهای روستایی»، «مارش جهانی زنان»، «کنفدراسیون اتحادیههای کارگری قاره آمریکا»، «دوستان زمین»، «روز آزادی جنوب»، «مرکز یادبود مارتین لوتر کینگ» و «جنبشهای آلبا» نام برد.
شرکتکنندگان و میزبانان کوبایی آنها همچنين از یکی از محلات هاوانا دیدن و در یک کنسرت اختتامیه شرکت خواهند کرد.
مشارکت سوریه در کنفرانس بینالمللی ضدامپریالیسم در کوبا
سانا
۲ نوامبر ۲۰۱۹
شب گذشته، سوریه در کنفرانس بینالمللی ضدامپریالیسم که در کوبا برگزار شد، مشارکت کرد.
برونو رودریگز وزیر خارجه کوبا طی افتتاحیه این کنفرانس تأکید کرد که دولت ريیسحمهور آمریکا دونالد ترامپ امنیت بینالمللی را تهدید میکند.
رودریگز با اشاره به پایبندی سوریه در مبارزه با تروریسم بر حمایت کشور خود از ملت فلسطین تأکید کرد
کوبا به دوستانش پایبند است/ در ونزوئلا حتی یک مرکز نظامی نداریم
سفیر کوبا در تهران امروز در یک کنفرانس خبری حول محور جنگ اقتصادی آمریکا علیه این کشور اظهار داشت: کوبا به دوستانش پایبند است و ما در ونزوئلا حتی یک مرکز نظامی نداریم.
خبرگزاری مهر: سفارت کوبا در تهران امروز یکشنبه کنفرانس خبری را با عنوان «کوبا در مواجهه با تشدید جنگ اقتصادی آمریکا» برگزار کرد.
در ابتدای این کنفرانس «الکسیس باندریج وگا» سفیر کوبا گفت: ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از زمان تصدی این مقام به اعمال مداوم اقدامات محدود کننده و سیاست های تهاجمی اقدام کرده است. ترامپ احکامی را در محکومیت اقدامات باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا صادر می کند و محدودیت های جدیدی برای سفر و تجارت در نظر گرفته است.
سفیر کوبا همچنین به موضوع شیوع بیماری های مرموز در سفارتخانه های کانادا و آمریکا اشاره کرد که بهانه ای شد برای خروج ۶۰ درصد از کارمندان سفارت آمریکا از هاوانا.
اخراج ۱۵ دیپلمات کوبایی از واشنگتن، ممنوع المعامله بودن ۱۸۰ نهاد کوبایی، تعطیلی دفتر سرویس مهاجرت و شهروندی آمریکا در کوبا، تحریم تانکرهای نفتی که از مقصد ونزوئلا به کوبا حرکت می کنند، تهدید شرکت های خارجی با اتکا به قانون هولمز بولتون، لغو فعالیت های فرهنگی و در نهایت لغو پروازها به مقصد ۹ شهر کوبا به استثنای هاوانا از جمله اقدامات خصمانه ای بود که سفیر کوبا به عنوان ادله جنگ اقتصادی آمریکا علیه این کشور ارائه کرد.
وی افزود: در تاریخ ۶ و ۷ نوامبر رای گیری درباره لغو تحریم های کوبا در سازمان ملل انجام می شود و دلیل برگزاری این نشست مطبوعاتی نیز همین است. ما هر ساله اطلاعاتی را در اختیار کشورهای مختلف در رابطه با تحریم های آمریکا قرار می دهیم و از ایران به خاطر واکنشی که به آن نشان می دهد قدردانی می کنیم.
سفیر کوبا در تهران افزود: ما از این تحریم ها به عنوان محاصره اقتصادی یاد می کنیم. این تحریم ها ۶۰ سال علیه کوبا ادامه داشته اما در ۲ سال اخیر بسیار شدید بوده و تاثیری فراملی بر کوبا داشته است. تحریم ها و محاصره اقتصادی نقض کامل حقوق بشر و حتی به منزله نسل کشی است. تحریم های آمریکا علیه کوبا توهین به جامعه بین الملل است. از جامعه بین الملل و به ویژه ایران به دلیل محکومیت همیشگی این تحریم ها و نسل کشی قدردانی می کنیم.
الکسیس باندریج وگا افزود: همانگونه که سعی می کنند صادرات نفت ایران را به صفر برسانند؛ در جهت معکوس تلاش می کنند واردات نفت به کوبا را نیز به صفر برسانند و به گوشه گوشه محیط تجاری کوبا آسیب برسانند. آنها حتی برای کودکان و زنان نیز در زمینه فراهم کردن دارو استثنائی قائل نمی شوند و این تحریم ها توهین به جامعه بین الملل است.
بند ۳ قانون هلمز بولتون در واکنش به تداوم حمایت کوبا از ونزوئلا اجرایی خواهد شد. با این حال اتحادیه اروپا و کانادا به دلیل منافعی که در کوبا دارند با اجرایی شدن آن به شدت مخالفند. مخالفت اتحادیه اروپا وکانادا با این قانون تا چه حد جدی است؟
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه بند ۳ قانون هلمز بولتون در واکنش به تداوم حمایت کوبا از ونزوئلا اجرایی خواهد شد. با این حال اتحادیه اروپا و کانادا به دلیل منافعی که در کوبا دارند با اجرایی شدن آن به شدت مخالفند. مخالفت اتحادیه اروپا وکانادا با این قانون تا چه حد جدی است؟ گفت: حمایت کوبا از ونزوئلا تاریخی است و موضوع جدیدی تلقی نمی شود. ما از زمان چاوز قرارداد تسهیل تجارت با ونزوئلا داریم. اما با توجه به اتهامی مبنی بر حضور نظامی و کمک تسلیحاتی کوبا به ونزوئلا بود که کارزاری با هدف تشدید فشارها علیه هاوانا ایجاد شد. اعلام می کنم که کوبا حتی یک مرکز نظامی در ونزوئلا ندارد. ما ۲۰ هزار نیرو داریم که اکثر آنها خانم هستند و خدمات آموزشی و بهداشتی ارائه می کنند. آمریکا حتی جسارت کرد و پیشنهاد داد که اگر کمک به ونزوئلا را قطع کنید تحریم ها را رفع می کنیم اما کوبا به دوستانش پایبند است.
همانطور که اشاره کردید جامعه بین الملل از جمله اروپا و کانادا با قانون هلمز بولتون مخالفت کرد و طبق درخواست بروکسل تا کنون بند ۳ مربوط به جریمه و تحریم شرکت های خارجی فعال در کوبا اجرا نشده است.
یک بند دیگر هم هست که اجرای بند ۳ را با مشکل مواجه می کند. طبق قانون دادگاه های ایالات متحده فقط این شکایت را برای مراکز داخل آمریکا مجاز می داند و نه کشورهای ثالث. تاکنون ۱۰ شکایت در این زمینه مطرح شده که البته پیشرفتی نداشته است. حتی اسپانیا به دلیل منافعی که دارد حاضر است در دادگاه به نفع ما عمل کند. در واقع این قانون نه برای شرکت هایی که در حال حاضر با کوبا کار می کنند بلکه برای آنهایی که خواهان همکاری آتی هستند ایجاد ترس و رعب کرده و فضای تجاری را مسموم می کند.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر امکان کنار گذاشتن سوئیفت مطابق آنچه هند، چین و روسیه درباره آن توافق کردند گفت: ما با چین و روسیه روابط بسیار عالی داریم که هدفشان صرفا تجارت نیست و با ما همبستگی دارند. آنها ۶۰ سال تحریم کوبا و خسارات اقلیمی که در ۱۰ سال اخیر به دلیل طوفان متحمل شده ایم درک کرده و حتی قرض های ما را بخشیده اند. آنها به سوددهی بلندمدت نظر دارند. بخش اقتصاد همیشه بیش از همه مورد تحریم بوده. نمی دانم با چه سیستم مالی با چین و روسیه کار می کنیم اما تجارت با این کشورها به خوبی برقرار است.
الکسیس باندریج وگا» سفیر کوبا در تهران امروز یکشنبه میزبان جمعی از رسانههای داخلی بود. وی در نشستی خبری که با عنوان «کوبا بر علیه تجدید جنگ اقتصادی ایالات متحده» برگزار شد به تبیین پیامدهای تحریمهای آمریکا علیه هاوانا پرداخت.
وی در ابتدای این نشست خبری گفت: بین تاریخ های 6 تا 7 نوامبر (15 و 16 آبان) برای 28 بار پیاپی؛ مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیش نویس قطعنامه «لزوم پایان دادن به محاصره اقتصادی تجاری و مالی وضع شده توسط ایالات متحده بر علیه کوبا» را به رأی خواهد گذاشت. این امر در باره ناعادلانهترین، شدیدترین و طولانیترین سیستم تحریمهای یکجانبه بر علیه یک کشور است.
سفیر کوبا ادامه داد: در دو سال گذشته، تشدید آن [تحریمها] محور سیاستهای ایالات متحده علیه کوبا بوده است و هر بار این تشدید اثرات فزایندهای در بر داشته است.
باندریج وگا افزود: برایتان مهمترین وقایع تحریمی این دوره را بیان خواهیم کرد و برای مثال چند مورد را ذکر میکنیم:
ایالات متحده «لیست نهادهای کوبایی محدود شده را» چهار بار گسترش داده است، که برای آنها تحریمهای اضافه علاوه بر محاصره موجود قرار داده است، که این امر خود باعث ایجاد ترس برای تجار خارجی میشود.
ایالات متحده بند 3 قانون هلمز ولتون که به دادگاههای آمریکایی اجازه میدهد که بر علیه شرکتهای کوبایی اشخاص و شرکتهای ثالث که از نظر تجاری با بخشهای ملی شده در دهه 1960 کوبا کار کنند، اقدام کنند. از سال 1996 دولتهای ایالات متحده (حتی دو سال اول ترامپ) هر شش ماه این امکان را لغو کرد و این امر تاثیر بسیاری بر تجارت و سرمایه گذاریهای خارجی ما داشته است.
ایالات متحده همچنین اقدامات یک جانبه اجباری را با هدف محروم کردن ملت کوبا و منابع اصلی درآمدشان به اجرا در آورده است. حتی اقدامات افراطی آن تحت تعقیب قرار دادن و تحریم شرکتها، نفت کشها و کشورهایی که برای کوبا سوخت میآورند.
همه این اقدامات با هدف آگاهانه و اعلام شده برای ایجاد خسارت اقتصادی و محروم ساختن کوبا و منابع مالی انجام میشود.
سفر شهروندان آمریکایی به کشور ما را بسیار محدود میکنند. هیچ شهروند یا بخش تجاری (حتی بخش خصوصی) نمیتوانند دور از اثرات محاصره بماند.
سفیر کوبا در ادامه سخنان خود گفت: رفتار آمریکا توهین به جامعه جهانی است که به مدت 27 سال متوالی محاصره علیه کوبا را در سازمان ملل محکوم میکند. بیشمار است قطعنامههایی که توسط مجمع عمومی سازمان ملل صادر شده یا بیانیههایی که توسط سران اجلاس دولتها و کشورهای اتحادیه اروپا-آمریکای لاتین و کارائیب، اتحادیه آفریقا و جامعه کشورهای عدم تعهد صادر شده است.
باندریج وگا ادامه داد: همانگونه که سعی می کنند صادرات نفت ایران را به صفر برسانند؛ در جهت معکوس تلاش می کنند واردات نفت به کوبا را نیز به صفر برسانند و به تمام محیط تجاری کوبا آسیب برسانند. آنها حتی برای کودکان و زنان نیز در زمینه فراهم کردن دارو استثنائی قائل نمی شوند و این تحریم ها توهین به جامعه بین الملل است.
وی با اشاره به پیامدهای تحریمهای آمریکا تاکید کرد: محاصره علیه کوبا حرکت تمام پتانسیلهای اقتصادی و کوبا را برای اجرای برنامه ملی توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور و همچنین تحقق برنامه 2030 و اهداف توسعه پایدار آن را کند میکند.
باندریج وگا ادامه داد: تحریم نقض گسترده و آشکار سیستمی حقوق بشر همه کوباییها است. این تحریمها با توجه به اهداف اعلام شده و چارچوبهای سیاسی حقوقی و اداری که بر اساس آن نباشد، با توجه به کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسلکشی در سال 1948 به عنوان یک نوع عمل نسل کشی شناخته میشود و از طریق کنفرانس لندن در سال 1909 به عنوان یک جنگ اقتصادی همچنین نماد منشور سازمان ملل و قوانین بین المللی را نیز نقض میکند.
سفیر کوبا تاکید کرد: هاوانا خواستار پایان دادن به این محاصره ناعادلانه ای است که تقریباً 60 ساله بر مردم کوبا تحمیل شده و سبب رنج و مشکلات گردیده است.
اخراج 15 دیپلمات کوبایی از واشنگتن، ممنوع المعامله بودن 180 نهاد کوبایی، تعطیلی دفتر سرویس مهاجرت و شهروندی آمریکا در کوبا، تحریم تانکرهای نفتی که از مقصد ونزوئلا به کوبا حرکت می کنند، تهدید شرکت های خارجی با اتکا به قانون هلمز بولتون، لغو فعالیت های فرهنگی و در نهایت لغو پروازها به مقصد 9 شهر کوبا به استثنای هاوانا از جمله اقدامات خصمانه ای بود که سفیر کوبا به عنوان ادله جنگ اقتصادی آمریکا علیه این کشور ارائه کرد.
نماینده ارشد کوبا در تهران تاکید کرد: کوبا هیچ گاه از اصول اولیه خود صرف نظر نخواهد کرد و از تقاضای خود برای حذف کامل تحریم کنارهگیری نخواهد کرد.
وی همچنین گفت: باری دیگر از جامعه جهانی تشکر و قدردانی صمیمانه میکنیم که خواستار پایان دادن به این سیاست غیر قانونی، نسل کشی برون مرزی هستند. در شرایط ویژه و پیچیده کنونی؛ کوبا امیدوار است که دوباره از حمایت ارزشمند جمهوری اسلامی ایرانی به نفع برداشته شدن محاصره ایالات متحده بر علیه کشور و شجاع ما بهره گیرد.
سفیر کوبا در پاسخ به سوالی درباره مناسبات کوبا و نزوئلا گفت: حمایت کوبا از ونزوئلا تاریخی است و موضوع جدیدی تلقی نمی شود. ما از زمان چاوز قرارداد تسهیل تجارت با ونزوئلا داریم. اما با توجه به اتهامی مبنی بر حضور نظامی و کمک تسلیحاتی کوبا به ونزوئلا بود که کارزاری با هدف تشدید فشارها علیه هاوانا ایجاد شد. اعلام می کنم که کوبا حتی یک مرکز نظامی در ونزوئلا ندارد. ما 20 هزار نیرو داریم که 96 درصد آنها خانم هستند و خدمات آموزشی و بهداشتی ارائه می کنند. آمریکا حتی پیشنهاد داد که اگر کمک به ونزوئلا را قطع کنید تحریم ها را رفع می کنیم اما کوبا به دوستانش پایبند است.
خبرگزاری شینهوا حمله به دفترش در هنگ کنگ را وحشیانه خواند
به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، شینهوا در بیانیهای مختصر در اواخر روز شنبه، ضمن وحشیانه خواندن اقدامات معترضان، آسیب رساندن به ساختمان این خبرگزاری را محکوم کرد.
از طرفی انجمن روزنامهنگاران هنگکنگ نیز در خصوص هرگونه اقدامات خرابکارانه علیه رسانهها، ابراز تاسف کرد و خواستار پایان خشونتها علیه مطبوعات شد.
معترضان هنگکنگی در ادامه اعتراضات خود، روز شنبه شیشهها و درب ورودی ساختمان خبرگزاری شینهوا را شکسته و بر روی دیوارهای آن با اسپری رنگ شعارنویسی کردند.
در چهار ماه گذشته، لایحه «استرداد مجرمین به سرزمین اصلی» به پارلمان پیشنهاد شد که طبق آن هنگ کنگ میتوانست متهمین را برای محاکمه به سرزمین اصلی چین مسترد کند. افرادی این طرح را عامل کاهش استقلال هنگکنگ توصیف کرده و در اعتراض به آن به خیابانها آمدند.
این اعتراضات با حمایت کشورهای غربی همچنان ادامه دارد و چین معتقد است واشنگتن در دامن زدن به آشوبهای هنگکنگ نقش داشته است.
به دنبال این اعتراضات «کری لام» فرماندار هنگکنگ لایحه استرداد مجرمین به چین را لغو کرد اما علیرغم به تعلیق درآمدن لایحه استرداد مجرمین، معترضان خشن هنگ کنگ همچنان به تظاهرات خشن خود که بر اساس شواهد آمریکا نیز در آن نقش دارد، ادامه دادند و خواستار حقوق و آزادیهای بیشتری شدند.
هنگکنگ از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ تحت سیطره بریتانیا بود اما در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین با بریتانیا، به چین پیوست. هنگکنگ دارای بیش از ۷ میلیون نفر جمعیت است و یکی از مراکز مهم مالی در منطقه شرق آسیا و جهان به شمار میرود. هرچند این منطقه بخشی از چین محسوب میشود، اما نظام سیاسی متفاوتی دارد و در اغلب مسائل داخلی مستقل از پکن تصمیمگیری میکند.
آمریکا در «قامشلی» سوریه ۳ «پایگاه» احداث میکند
شبه نظامیان کرد مستقر در سوریه روز شنبه گزارشهای منتشرشده مبنی بر تصمیم آمریکا برای ساخت پایگاه نظامی جدید در شمال شرق سوریه را تأیید کردند.
پایگاه «روژوا اینفورمیشن سنتر» وابسته به شبه نظامیان کرد شمال سوریه، در توییتر نوشته است: «گزارشهای منتشره مبنی بر اینکه ایالات متحده قصد دارد در «قامشلی» پایگاه نظامی تازهای احداث کند را تأیید کنیم.»
این پایگاه ساعتی بعد در توییت تازهای نوشت: «سه پایگاه کوچک در قامشلی احداث میشود. ایالات متحده در حال حاضر به دنبال یافتن مکانهای مناسب [برای ساخت این پایگاهها] است.»
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا یک ماه پیش در آستانه آغاز عملیات نظامی ترکیه علیه شبه نظامیان کرد مستقر در شمال سوریه، اعلام کرد نیروهای آمریکایی این منطقه را ترک میکنند. در پی این تصمیم، نظامیان آمریکایی پایگاههای خود در شمال و شمال شرق سوریه را رها کرده و شروع به خروج از سوریه کردند.
با این وجود، ترامپ هفته پیش اعلام کرد واشنگتن برای «محافظت از نفت» سوریه، تعداد محدودی نظامی را در شمال این کشور حفظ میکند.
پیش از این «لیندسی گراهام» از سناتورهای نزدیک به ترامپ گفته بود که واشنگتن نمیخواهد منابع نفتی شمال سوریه به کنترل دولت مرکزی یا ایران درآید. ترامپ پیشتر از دولتهای سابق آمریکا به دلیل اینکه نفت غرب آسیا را به کنترل خود درنیاوردند، انتقاد کرده بود.
قامشلی مرکزی استان «الحسکه» است. تقریبا نیمی از چاههای نفتی سوریه در این استان قرار دارد و استقرار نیروهای آمریکایی در قامشلی امکان تسلط بر منابع نفتی این منطقه را برای واشنگتن فراهم میکند.
آنطور که مقامهای آمریکایی پیش از این گفتهاند، در استان مجاور الحسکه، یعنی «دیرالزور» هم نیروهای آمریکایی قرار است در دو پایگاه مستقر شوند. روز چهارشنبه ژنرال «فرانک مککنزی» فرمانده نیروهای آمریکایی در منطقه غرب آسیا گفت نظامیان آمریکایی در دو مقر به فاصله ۴۰ کیلومتر در استان دیرالزور مستقر میشوند.
به گفته مککنزی، یکی از این پایگاهها در نزدیکی پایگاه گازی «کنکو» (الطابیه) و دیگری در نزدیکی منطقهای در جنوب دیرالزور قرار دارد که آمریکاییها از آن با عنوان «روستای سبز» یاد میکنند.
پیش از این هم شبکه «فرات پست» گزارش داده بود که نیروهای آمریکایی که پایگاه «الجزره» در غرب شهر «الرقه» در شمال سوریه را تخلیه کرده بودند، به این پایگاه بازگشتهاند.
مرکز موسوم به دیدبان حقوق بشر سوریه نزدیک به معارضان هم گزارش کرده بود که آمریکا کار ساخت پایگاه نظامی در قامشلی را آغاز کرده است.
این در حالی است که مسافت حد فاصل قامشلی تا رأس العین (سری کانیه) و از تلابیض تا شهر عین العرب (کوبانی) تحت نفوذ سوریه و ارتش سوریه قرار دارد و حد فاصل رأس العین تا تل ابیض تحت نفوذ ترکیه و شبهنظامیان متحد آن است.
آمریکا تا پیش از دستور ماه گذشته ترامپ برای ترک شمال سوریه حدود ۱۰۰۰ نظامی در این کشور داشتند. مقامهای آمریکایی میگویند اغلب این نظامیان سوریه را ترک کردهاند. واشنگتن تاکنون از اعلام آمار نظامیانی که قرار است همچنان در شمال سوریه حضور داشته باشند، خودداری کرده است.
ارتش سوریه به تقویت مواضع خود در مرز با ترکیه ادامه میدهد
به گزارش سانا، یگانهای ارتش سوریه در حومه شهرک شمالی تل تمر در حال تقویت مواضع استقرار خود در این منطقه هستند تا از هرگونه حمله احتمالی ترکیه جلوگیری کنند.
در همین راستا، یگانهای ارتش سوریه در محوری 60 کیلومتری مستقر شدهاند که از روستای «الأغیبش» در غرب شهرک تل تمر آغاز میشود و تا روستای «الواسطه» در جنوب سیلوهای بلند این منطقه ادامه دارد.
منابع میدانی در نزدیکی شهرک تل تمر در اینباره تصریح کردند، یگانهای ارتش با استقرار در محوری که از غرب حومه تل تمر تا شمال شرقی آن کشیده شده است درصدد تامین امنیت منطقه و مقابله با هر گونه حمله احتمالی نیروهای اشغالگر ترکیه و مزدوران آن هستند. یگانهای ارتش همچنین مواضعشان را در روستای «ام الکیف» در شمال غرب تل تمر و روستای «خشم زرکان» در شمال تل تمر تا روستای «مجیبره زرکان» در شمال شرق در مسیر تل تمر به «قامشلی» تقویت کردهاند.
یگانهای ارتش سوریه همچنان در حال پیشروی در محورهای این منطقه هستند تا دامنه استقرار خود را تا مرزهای مشترک سوریه با ترکیه گسترش داده و مزدوران رژیم ترکیه را سرکوب کنند.
استقرار یگانهای ارتش سوریه در مناطق شمال شرق سوریه «مهمترین نقش را در برقراری آرامش و رضایت مردم این مناطق دارد بهویژه پس از اینکه ساکنان چندین روستا در حومه جنوبی رأس العین به دلیل تجاوز وحشیانه ترکیه مجبور به ترک خانههای خود شدند».
برخی سفارتخانهها در لبنان معترضان را تحریک کردند
غسان عطاالله، وزیر امور مهاجرت در دولت کارپرداز (موقت) لبنان در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر گفت: جنبشی که فردا در حمایت از رئیس جمهور لبنان به راه خواهد افتاد به منزله جنبشی در مقابل جنبشی دیگر و یا مردمی در مقابل مردمی دیگر، نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای رسمی، شمار کسانی که برای اعتراض به خیابانها آمده اند از دویست هزار نفر تجاوز نمیکند. ما در مورد خواستههای معترضان ابراز تردید نمیکنیم و از اهمیت آن نمیکاهیم، اما خواستههای دیگری غیر از این خواستهها وجود دارد که باید به آنها نیز گوش داد.
عطاالله گفت: درست نیست بگوییم که اعتراضها از طائفه گرایی عبور کرده است آن هم در حالی که در میدانها شعارهای طائفه گرایانه سر داده میشود.
وی افزود: برخی سفارتخانهها برای تحریک مردم لبنان، مداخله کردند و از اعتراضها پشتیبانی مالی به عمل آوردند. همچنین بر اساس برخی اطلاعات، برخی از سرمایه داران پولهای هنگفتی برای تحریک مردم خرج کرده اند و مقامات لبنانی این اطلاعات را در اختیار دارند.
وزیر امور مهاجرت لبنان گفت: اعتراضها در لبنان از ابتدا برای اعلام مخالفت با مالیاتهای جدید بود، اما بعداً اوضاع به گونه دیگری پیش رفت. معترضانی که به خیابانها ریختند دو نوع بودند، عدهای خواهان مبارزه با فساد بودند که ما نیز از آنها حمایت میکنیم، اما عدهای نیز با بازیهای پشت پرده به دنبال تحریک گروه نخست بودند.
غسان عطاالله گفت: فاسدان حقیقی کسانی هستند که به مدت سی سال از کشور سوء استفاده کرده اند. ما برای مبارزه با فساد سه (پیش نویس) طرح به پارلمان ارائه کرده ایم.
وی تاکید کرد: حزب الله بخشی از دولت لبنان است و نمیتوان این حزب را که نماینده مردم است را کنار گذاشت. در مناطقی که معترضان راهها را بسته اند مشکلاتی ایجاد شده است.
این وزیر لبنانی خاطرنشان کرد: مجلس نمایندگان لبنان تنها یک سال تشکیل شده است و منطقی نیست که طی همین یک سال رویکرد مردم لبنان تغییر کرده باشد. مشکلی که وجود دارد نبود اعتماد میان مردم و حکومت است مشکلی که عمر آن دهها سال است. همگان باید دست به دست هم بدهند و جلوی فروپاشی کشور را بگیرند.
وی گفت: سعد الحریری یکی از گزینههایی است که برای تشکیل دولت جدید در پیش روی ما قرار دارد. رایزنیها برای نامزدی نخست وزیر از هفته آینده آغاز میشود. باید دولتی قوی و پاکدست تشکیل شود که بتواند اوضاع را به کنترل خود در آورد و مانع از فروپاشی کشور شود.
اخراج دیپلمات های ونزوئلایی بدستور آمریکا از السالوادور
رئیس جمهوری السالوادور با تائید پیروی این کشور از آمریکا، دستور اخراج تمامی دیپلمات های ونزوئلایی را از کشورش صادر کرد.
به گزارش از اسپوتنیک، «ناییب بوکله» ( Nayib Bukele) رئیس جمهوری السالوادور، با بیان اینکه آمریکا متحد شماره یک السالوادور است از اخراج دیپلمات های ونزوئلایی از کشورش خبر داد.
در همین رابطه دولت السالوادور با صدور بیانیه ای به دیپلمات های ونزوئلایی ۴۸ ساعت فرصت داد تا خاک این کشور را ترک کنند.
این اقدام السالوادور در ادامه اقدامات آمریکا و متحدانش در حمایت از «خوان گوایدو» رئیس جمهوری خودخوانده ونزوئلا انجام می شود.
معترضان فرانسوی با فلش بال پلیس کور میشوند
اساس تحقیقات مرکز بیمارستان دانشگاهی در فرانسه که در مجله پزشکی انگلیسی دِ لانست The Lancet منتشر شد، شمار زخمیها از ناحیه چشم بر اثر اصابت گلولههای شلیک شده از «سلاح شلیک کننده گلولههای دفاعی» موسوم به فلش بال، از ابتدای بحران جنبش ضد سرمایه داری افزایش یافته است.
نویسندگان این تحقیق، زخمی شدگان از ناحیه چشم و مظنون به اصابت گلولههای شلیک شده از فلش بالها بین فوریه سال دو هزار و شانزده تا اوت دو هزار و نوزده را مورد بررسی قرار داده اند. پزشکان و محققان فرانسوی خاطرنشان میکنند قانون برای جمع آوری سازمان یافته اطلاعات در خصوص زخمی شدگان با این نوع سلاحها که عمدتا برای حفظ نظم مورد استفاده قرار میگیرند، پیش بینیهای لازم را نکرده است.
در سالهای دو هزارو شانزده (آغاز جنبش ضد سرمایه داری)، دو هزار و هفده، دو مورد و در سال دو هزار و هجده، بیست و پنج مورد مجروحیت از ناحیه چشم ثبت شده است. در سال دو هزار و نوزده، پانزده مجروح از ناحیه چشم بر اثر اصابت گلوله پلاستیکی ثبت شده است.
از چهل و سه مجروحی که در تحقیقات مورد بررسی قرار گرفته اند، بیست نفر توسط «امداد عمومی- بیمارستانهای پاریس» تحت درمان قرار گرفته اند. مارتن ایرش جمعه پیش در پیامی توییتری، مقاله مجله علمی دِ لانست را اولین آمار ارائه شده (از تعداد مجروحان از ناحیه چشم توسط اسلحه فلش بال) خواند.
سن متوسط قربانیان، بیست و شش سال بوده است. سی و هشت تن از مجروحان مرد و پنج نفر دیگر زن بوده اند. بیست و پنج مصدوم نیز با زخمهای باز در کره چشم و هجده مجروح دیگر که ده نفر آنها از ناحیه شبکه دچار آسیب شده بودند، به مراکز درمانی مراجعه کرده اند. بیست و پنج نفر دچار شکستگی کاسه چشم، دوازده نفر شکستگی استخوانهای صورت و دو نفر دچار آسیب مغزی شده اند.
از چهل و سه مجروح، سی نفر میبایست از یک تا چندین نوبت تحت عمل جراحی قرار میگرفتند. در میان این مجروحان، چشم ۹ نفر تخلیه شده است. از ابتدای جنبش اعتراضی علیه نظام سرمایه داری در فرانسه، مشاجراتی در خصوص چگونگی عملکرد پلیس و خشونتهای نسبت داده شده به نیروهای امنیتی در گرفته است.
به گزارش وزارت کشور، از هفدهم نوامبر سال ۲۰۱۸، دو هزار و پانصد نفر از تظاهرکنندگان و هزار و هشتصد نفر از نیروهای امنیتی مجروح شده اند.
اعلام آمادگی چین برای همکاری با آ سه آن برای برقراری صلح در منطقه
نخست وزیر چین امروز یکشنبه پس از دیدار با رهبران کشورهای جنوب شرقی آسیا (آ سه آن) گفت: پکن آماده همکاری با کشورهای جنوب شرقی آسیا برای صلح و ثبات طولانی مدت در دریای چین جنوبی است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «لی کگیانگ» نخست وزیر چین در اجلاس بانکوک، به پیشرفت کدهای رفتاری در مورد دریای جنوب چین اشاره کرد که باید تا سه سال آینده به آن دست یافت.
از مدت ها پیش برای کشورهای آ سه آن قانونی با هدف جلوگیری از اکتشاف انرژی و ماهیگیری در دریای چین جنوبی در نظر گرفته شده بود.
ادعاهای گسترده چین نسبت به دریای جنوبی توسط تعدادی از اعضای آ سه آ که خود را رقیب این کشور می دانند رد شده است.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟