از حمامهای بیدَر تا بوی فاضلاب/ غذا بد است و حقوقها دیر پرداخت میشود
چند صد کارگر پروژهای برای دومین بار در نامهای خطاب به مقامات پارس جنوبی، خواستار بهبود زندگی و معیشت کارگران پیمانکاری این منطقه شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نامهای به نمایندگی از جانب چند صد کارگر عسلویه برای مقامات مدیریتی و اجرایی پارس جنوبی ارسال شده است. در این نامه که برای دومین بار فرستاده شده، از شرایط شغلی و زیستی کارگران پیمانکاری عسلویه انتقاد شده و درخواست بهبود شده است.
در این نامه آمده است: «در وضعیت پروژهها بهبودی حاصل نشده است و کارگران همچنین در بدترین وضعیت ممکن کار میکنند. حقوقشان ماهها دیر پرداخت میشود؛ سرویسهای بهداشتی و حمامها در نداشته و بسیار کثیف هستند. سرویس حمل و نقل کارگران بدون کولر و از رده خارج هستند. تعداد حمامها متناسب با کارگران نبوده و اغلب دوشهایشان خراب است. بوی فاضلاب در دمای 50 درجه به شدت آزاردهنده است. از کیفیت غذا هیچ نمیگوییم که خودتان باید قضاوت کنید. همچنین در سال گذشته نه تنها ایمنی و سلامت کارگران در اولویت کاری نبوده است بلکه میتواند باعث بیسرپرست شدن خانوادههای شاغل شود. در آخرین مورد در بهمن سال 97، شادروان برزو کیانی بر اثر سقوط از ارتفاع در پروژه مخازن سبز در عسلویه کشته شد.»
کیفیت از سبد خانوار خط خورد
سلامت نیوز: به گفته یک استاد دانشگاه در موقعیت کنونی خانوارها تلاش میکنند کالاهای ضروری مانند اقلام خوراکی را تا حد امکان حفظ کنند و این مهم با حذف یا کاهش کارهای غیر ضروری مانند سفر، اوقات فراغت، حمل و نقل، ارتباطات، بهداشت و آموزش محقق میشود. این روند اکنون در جامعه ما دیده میشود و شاهدیم که بهطور مثال سهم سلامت و آموزش از سبد خانوارهای ایرانی چقدر کوچک شده است.
به گزارش سلامت نیوز، داوود سوری، عضو سابق هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف، در روزنامه ایران نوشت: «روند کلی تغییر شاخصهای اقتصادی در یک دهه گذشته با در نظر گرفتن برخی فراز و فرودهایی که اتفاق افتاده است، نشان میدهد نرخ فقر مطلق و حداقل دسترسی خانوارها به مخارج لازم برای برخورداری از یک زندگی سالم و سعادتمند با استانداردهای زندگی در ایران کاهش پیدا کرده است. فقر مطلق به گونهای افزایش پیدا کرده است که گروههای متوسط درآمدی به سمت گروههای پایین در حال سقوط هستند. به تعبیری میتوان گفت بیشترین جابهجایی در گروههای میانی درآمد ایجاد شده است. دهکهای پایین درآمدی قبلاً هم تقریباً در چنین وضعیت مشابهی بودهاند با این تفاوت که اکنون از طرحها و برنامههای حمایتی دولتی برخوردار شدهاند.
اگرچه سطح رفاه این گروه هم کاهش پیدا کرده است اما میزان آن کمتر از طبقات میانی است. علاوه بر آن نرخ نابرابری هم کلاً در ایران بالاست به جز چند سالی که به صورت موقت پس از اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها قدری کاهش پیدا کرد. از سوی دیگر میتوان گفت یکی از ملزومات برای تحلیل رفتار و کنشهای اقتصادی خانوارها اطلاعات مربوط به آنهاست اما عواملی چون هدفمندسازی یارانهها باعث شد اطلاعات خردی که همواره درباره خانوارها در اختیار داشتیم تحت تأثیر این اتفاق قدری دقت خود را از دست بدهد. با این توضیح که برخی خانوارهای پردرآمد مشارکت نکردند و ما اطلاعات دقیقی از آنها نداریم. البته آنها جمعیت کمی از جامعه را تشکیل میدهند و تغییری در وضعیت اقتصادیشان ایجاد نمیشود. در یک جمعبندی کلی میتوان گفت مشکلاتی که ما در یک دهه گذشته به دلیل اعمال تحریمها و سیاستهای اقتصادی نادرست تجربه کردهایم باعث شده است تا رفاه کلیت جامعه به سمت پایین حرکت کند.
با این توضیح که اقتصاد و سیاستهای اقتصادی مجموعهای از تصمیمات خرد و کلانی است که در جامعه اتخاذ میشود. دامنه این تصمیمات از سیاست های پولی و مالی، ارزی و تجاری تا تصمیم درباره یک حرفه مشخص در یک وزارتخانه خاص را شامل میشود. مجموعه این سیاستها خود را در یک سری شاخصها مانند نرخ تورم یا نرخ رشد اقتصادی نشان میدهد. بررسی همین دو شاخص نشان میدهد که در یک دهه گذشته جامعه ایرانی نرخهای تورم بالایی چون ۴۰ یا ۵۰ درصد را تجربه کرده است. در این دهه دو بار نرخ ارز حدود ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرد و هر بار ثروت شهروندان به یک سوم وضعیت قبلی رسید.
نرخهای رشد منفی ۶ درصد و منفی ۳ درصد را تجربه کردهایم. امسال صحبت از نرخ رشد منفی ۹ درصد است. مجموع این دادهها نشان میدهد برآیند مدیریت اقتصادی کشور نه تنها صحیح نبوده است بلکه نتایج نامناسب هم به همراه داشته است. بخشی از این نتایج بدون شک متأثر از اعمال تحریمها و سیاستهای خارجی بوده است اما نمیتوان از تأثیر و نقش سیاستهای داخلی هم غافل شد. هر دوی اینها در یک ترکیب ناخوشایند وضعیت کنونی را رقم زدهاند.
در یک چنین موقعیتی خانوارها تلاش میکنند کالاهای ضروری مانند اقلام خوراکی را تا حد امکان حفظ کنند و این مهم با حذف یا کاهش کارهای غیر ضروری مانند سفر، اوقات فراغت، حمل و نقل، ارتباطات، بهداشت و آموزش محقق میشود. این روند اکنون در جامعه ما دیده میشود و شاهدیم که بهطور مثال سهم سلامت و آموزش از سبد خانوارهای ایرانی چقدر کوچک شده است. مهاجرت به حاشیهها یا حتی پدیده مهاجرت معکوس هم از دیگر پیامدهای تحولات اقتصادی یک دهه اخیر است که همگی حکایت از کاهش کیفیت زندگی شهروندان ایرانی است.»
تاکید رهبران کوبا و ونزوئلا بر مقابله با سیاستهای آمریکا در منطقه
رهبر حزب کمونیست کوبا، رئیس جمهور این کشور و رئیس جمهور ونزوئلا بر اتحاد خود برای مقابله با سیاستهای امپریالیستی ایالات متحده در منطقه تاکید کردهاند.
رائول کاسترو رهبر حزب کمونیست کوبا، میگوئل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا و نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا روز یکشنبه تاکید کردند که تحریم های آمریکا تنها موجب تحکیم عزم و اراده آنها برای اتحاد بیشتر خواهد شد و از تغییر اجتماعی در منطقه حمایت خواهد کرد.
رهبران کوبا و ونزوئلا در پایان کنفرانس همبستگی در هاوانا بر اتحاد مستحکمتر بین دو کشور تاکید کردهاند. در این کنفرانس بیش از 1300 فعال اجتماعی عمدتا از آمریکای لاتین حضور داشتند.
این کنفرانس با هدف بررسی راهکارهای شکست دادن سیاست های امپریالیستی آمریکا علیه دولت های سوسیالیست منطقه برگزار شده است.
این کنفرانس در شرایطی برگزار شده است که ناآرامی های مدنی در شیلی و بولیوی طی روزهای اخیر همچنان ادامه داشته است.
اعتراضات در برزیل در مخالفت با بازداشت لوییز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور سابق این کشور نیز همچنان ادامه دارد. در آرژانتین نیز رئیس جمهور راستگرا در انتخابات به پیروزی رسیده است و آمریکا تحریم های شدیدی را علیه کوبا و ونزوئلا اعمال کرده است.
روسای جمهور ونزوئلا و کوبا در پایان این نشست در اظهاراتی که به صورت زنده از تلویزیون پخش می شد، اتهامات واشنگتن در خصوص دست داشتن این دو کشور در ناآرامی های سایر کشورهای منطقه را به شدت رد کردند.
حضور مادورو در این کنفرانس به معنای آن است که کوبا علی رغم فشارها و تهدیدات آمریکا حاضر نیست اتحاد و ائتلاف سیاسی و اقتصادی خود با ونزوئلا را قطع کند.
مادورو در اظهاراتی گفت: اتهامات مطرح شده از سوی سازمان کشورهای آمریکایی مبنی بر اینکه کوبا در ناآرامی های شیلی دست دارد، کاملا احمقانه است.
قتل بومی سرشناس حامی جنگل های آمازون
نقل از تلویزیون سی ان ان ، رهبر بومیان برزیل که برای نجات جنگلهای آمازون تلاش میکرد، به قتل رسید.
ماجرای قطع غیرقانونی درختان در جنگلهای آمازون ابعاد جدیدی پیدا کرده است. یکی از افراد فعال در این زمینه روز گذشته به قتل رسید.
او رهبر بومیان محلی جنگلهای آمازون در برزیل بود که برای مقابله با قطع درختان در جنگلهای آمازون فعالیت میکرد. پائولو پائولینو گوآجاجارا در تلاش برای نجات این جنگلهای بارانی جانش را از دست داد. قطع درختان آمازون به بروز حریقهای گسترده اخیر منجر شده است. به قتل رسیدن این فعال برزیلی نشان دهنده خطری جدی است که متوجه این زیست بوم حیاتی جهان و بومیان محلی آن است. به گفته مسئولان برزیل، قاچاقچیان چوب که به صورت غیرقانونی به قطع درختان مبادرت میکنند شبانه به عملیات کمین علیه این فعال برزیلی مبادرت کردند و او را در شمال شرق برزیل به قتل رساندند. قبیله گوآجاجارا در سال دو هزار و دوازده، گروهی خودجوش به نام پاسداران جنگل ایجاد کرد که هدف از آن گشت زنی در منطقه و محافظت از جان و سبک زندگی بومیان ساکن در این جنگلها بود. در عملیات حمله به این فعال برزیلی، یک فرد دیگر نیز همراه بود که به شدت زخمی شده است. سرخیو مورو وزیر دادگستری برزیل در واکنش به این رویداد گفته است این اتفاق، جنایتی وحشتناک بوده است. وی قول داده است دادگستری برای مجازات عاملان این قتل از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد بود.
هشدار به رئیس جمهور فرانسه
به نقل از خبرگزاری فرانسه از شانگهای، امانوئل مکرون قرار است عصر امروز برای دومین سفر خود به چین با موضوع تجاری وارد شانگهای پایتخت اقتصادی چین شود.
مکرون در نخستین سفر خود به چین در اوایل سال ۲۰۱۸, وعده داد دست کم یک بار در سال به این کشور سفر کند.
ژو جینگ یکی از مقامات عالی وزارت امور خارجه چین گفته بود ما همیشه بهترینها را به دوستانمان ارائه میدهیم به ویژه اینکه این دوست از راه دوری آمده باشد. باید استقبالی بسیار دوستانه و گرم از وی به عمل آید.
بخش برجسته این دیدار مراسم شام سه شنبه زوج ریاست جمهوری چین و فرانسه است. باغ یو در شانگهای که به عنوان یکی از زیباترین مناطق چین شناخته میشود به این منظور در نظر گرفته شده است.
شی جینپینگ رئیس جمهور چین به دنبال تقویت روابط خود با اروپاییها آن هم در شرایطی است که اقتصادی کشورش با رکود رو به رو شده بخاطر جنگ تجاری با آمریکا. این کشور همچنین از پنج ماه پیش باید با چالش هنگ کنگ مقابله میکند که معترضان آن به سلطه فزاینده چین بر این منطقه اعتراض دارند.
در حالی که کاخ الیزه اطمینان داده است امانوئل مکرون با صراحت مسئله حقوق بشر و همچنین اوضاع هنگ کنگ و منطقه مسلمان نشین سین کیانگ را مطرح خواهد کرد، پکن در این زمینه به رئیس جمهور فرانسه هشدار داد.
دیپلمات چینی گفت: هنگ کنگ و سین کیانگ مسائل داخلی چین محسوب میشوند و بی ربط است که در دستور کار مسائل دیپلماتیک قرار بگیرد.
دیده بان حقوق بشر از مکرون خواست بر رئیس جمهور چین برای تعطیلی اردوگاههای آموزشی سیاسی در سین کیانگ اعمال فشار کند. پکن در این اردوگاهها بیش از یک میلیون اویغور را نگهداری میکند.
امانوئل مکرون به محض ورود به شانگهای قرار است در مراسم شامی با حضور دیگر رهبران جهان به مناسب آغاز دومین نمایشگاه واردات شانگهای شرکت کند. این رویداد سالانه را دولت چین راه اندازی کرده است تا تمایل خود را برای باز کردن بازار نشان دهد.
دیپلمات چینی میگوید مذاکره میان چین و فرانسه در شرایطی که جهان با بحرانهای مکرر رو به روست و حمایت گرایی و یک جانبه گرایی رو به رشد است اهمیت بسیاری دارد.
ژو میگوید در حالی که واشنگتن در هفتههای اخیر هشدارهای خود را در مورد تهدید راهبردی و ایدئولوژیکی که پکن دارد تشدید کرده است، فرانسه و چین به عنوان اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، به عنوان قطبهای تمدن باید مسئولیت خود را برای پاسداری از شکوفایی و صلح جهانی برعهده بگیرند.
ژان پیر کابستان چین شناس در دانشگاه هنگ کنگ میگوید هیچ تردیدی وجود ندارد که عملیات آمریکا چین را وادار کرده است که به فرانسه و همچنین آلمان و انگلیس نزدیک شود. با این حال اروپاییها ساده لوح هستند اگر فکر میکنند میتوانند علیه امریکا با چین متحد شوند.
وی تاکید کرد چین همچنان مشکلی برای سازمان جهانی تجارت، عامل بی ثبات کننده دریای چین جنوبی، تهدیدی علیه تایوان و قطبی استبدادی در برابر هنگ کنگ و ارزشهای دموکراتیک ما باقی خواهد ماند.
نیروی دریایی چین و فرانسه در بهار گذشته در حادثه دریایی نزدیک تایوان رو در روی هم قرار گرفتند. ژو در مورد حضور فرانسه در منطقه اقیانوس آرام گفت: اگر فرانسه به دنبال ایفای نقش آشوبگر است، این چیزی نیست که ما بخواهیم شاهد آن باشیم.
رئیس جمهور فرانسه قرار است روز سه شنبه در شانگهای مرکز پمپیدو را افتتاح کند.
وی برای دیدار دوباره با شی جینپینگ و لی که چیانگ نخست وزیر چین روز چهارشنبه به پکن میرود.
ترامپ از جانسون و فاراژ خواست در انتخابات انگلیس با هم متحد شوند
ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ادامه اظهارات خارج از عرف دیپلماتیک خود درباره مسائل انتخاباتی در کشورهای دیگر، بار دیگر درباره تحولات انتخاباتی انگلیس اظهار نظر کرد و از «بوریس جانسون» رهبر حزب محافظه کار و «نایجل فاراژ» رهبر حزب برگزیت خواست با یکدیگر متحد شوند تا با تکمیل روند خروج لندن از اتحادیه اروپا باعث توسعه روابط تجاری میان دو کشور در دوران پس از برگزیت شوند.
به گزارش رویترز، ترامپ گفت: هم جانسون و هم فاراژ دوست من هستند اما در حال حاضر جانسون فرد مناسبتری(برای نخست وزیری) است.
این درحالیست که فاراز روز یک شنبه گفته بود که برای انتخابات پارلمانی زودهنگام که قرار است 12 سامبر برگزار شود نامزد نخواهد شد و تمرکزش را علیه توافق دولت انگلیس با اتحادیه اروپا ادامه خواهد داد.
انتخابات زودهنگام انگلیس پس از آن اعلام شد که توافق جانسون با بروکسل نیز در پارلمان انگلیس رای نیاورد و نخست وزیر این کشور مجبور به اعلام انتخابات زودهنگام شد.
پیش از این نیز توافق دولت «ترزا می» با بروکسل سه بار در پارلمان انگلیس رد شد که در نهایت استعفای وی را به دنبال داشت.
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که از چه کسی در انگلیس حمایت میکند افزود: «هر دوی آنها را دوست دارم. اما الان فکر میکنم که جانسون فرد بهتری باشد. اما چیزی که من ترجیح میدهم این است که جانسون و فاراژ متحد شوند و فکر میکنم این امکانپذیر است.
دونالد ترامپ پیش از این نیز از احتمال به قدرت رسیدن «جرمی کوربین»، رهبر حزب کارگر انگلیس در انتخابات سراسری این کشور ابراز نگرانی کرده بود.
ترامپ تاکید کرده که کوربین گزینه بسیار بدی برای انگلیس است.
کاروان نظامی آمریکا در مسیر سوریه به عراق هدف حمله قرار گرفت
وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه از تیراندازی به سوی کاروان نظامیان آمریکایی که از سوریه به سوی عراق در حرکت بودهاند، خبر داد.
به نوشته پایگاه «اسپوتنیک»، مرکز آشتی سوریه وابسته به وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ارتش آمریکا به مسکو اطلاع داده است که یک کاروان نظامی آمریکایی هدف حمله شبه نظامیان تحت نظر ارتش ترکیه قرار گرفته است.
ژنرال «یوری بورنکوف» رئیس مرکز آشتی سوریه در این مورد گفت: «از طریق خط ارتباطی اجتناب از برخورد [به ما اطلاع داده شد] که یک ستون نیروهای آمریکایی که از جاده ام۴ به سمت مرز عراق میرفته، در ۶ کیلومتری غرب تل تمر از طرف اراضی تحت کنترل شبه نظامیان ارتش آزاد سوریه که طرفدار ترکیه هستند، هدف حمله قرار گرفته است.»
به گفته بورنکوف، در این حمله به کسی آسیبی نرسیده است.
ساعتی پیش هم یک پایگاه خبری سوری به نام «اخبار آزاد سوریه» گزارش داده بود که ارتش ترکیه به سمت کاروان نظامی آمریکا شلیک کرده است.
به نوشته این پایگاه خبری، این کاروان متشکل از ۱۲۰ خودروی نظامی آمریکایی، از طریق بزرگراه «ام۴» از پایگاه «سیرین» در نزدیکی شهر «عینالعرب» (کوبانی) سوریه به سمت مرز عراق در حرکت بوده است.
ساعاتی پیش در همین منطقه به یک کاروان امدادی حمله شده و یک امدادگر نیز بر اثر آن کشته شده بود. آن حمله هم به ارتش ترکیه نسبت داده شده است.
ترکیه هنوز به گزارشهای منتشر شده در مورد حملات ادعایی در نزدیکی تل تمر واکنشی نشان نداده است.
ارتش ترکیه ماه گذشته به بهانه «مقابله با تروریستها» و «ایجاد یک منطقه امن برای اسکان آوارگان سوری»، در مناطق تحت کنترل شبه نظامیان کرد در شمال سوریه، عملیات نظامی آغاز کرد. آنکارا شبه نظامیان کرد را تهدیدی برای امنیت ملی خود توصیف کرده و میگوید این گروهها باید از مناطق مرزی سوریه و ترکیه دور شوند.
هرچند عملیات نظامی ترکیه در پی دو توافق آتشبس با آمریکا و روسیه از دو هفته پیش به صورت رسمی متوقف شده، اما شبه نظامیان کرد مستقر در شمال سوریه میگویند ارتش ترکیه و سازمان تروریستی اسلامی «ارتش آزاد» که تحت فرماندهی آنکاراست، همچنان برخی مناطق را در شمال سوریه هدف حمله قرار میدهند.
صحبت های وزیر اسرائیلی درباره حمله نظامی گسترده به غزه
به نقل از فلسطین الیوم، وزیر انرژی رژیم اسرائیل یکشنبه شب پس از پایان جلسه کابینه امنیتی این رژیم از احتمال حمله نظامی گسترده به نوار غزه سخن گفت.
«یووال اشتاینز» در گفتگو با رادیو اسرائیل گفت: اسرائیل باید قبل از حرکت به سمت حل و فصل، به عملیات نظامی گسترده ای در نوار غزه دست بزند.
وی افزود: اسرائیل به عملیات نظامی بزرگی در نوار غزه نیاز خواهد داشت و بعد از آن می توانیم با حماس به توافقی دست پیدا کنیم.
این مقام اسرائیلی ادامه داد: اگر گزینه دیگری وجود نداشته باشد ما باید برای نابودی حاکمیت حماس نسبت به عملیات زمینی اقدام کنیم.
گفتنی است که جلسه کابینه امنیتی رژیم اسرائیل یکشنبه شب پس از ۴ ساعت رایزنی پایان یافت.
حمله شبه نظامیان طرفدار ترکیه به ارتش آمریکا
آمریکا از گلوله باران ارتش آمریكا در سوریه توسط شبه نظامیان (تروریستهای اسلامی) طرفدار ترکیه به روسیه خبر داد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از سخنان رئیس مرکز آشتی احزاب درگیر در سوریه سرلشکر یوری بورنکوف، ایالات متحده از گلوله باران ارتش آمریكا در سوریه توسط شبه نظامیان طرفدار ترکیه به روسیه خبر داد.
در این گزارش امده است که سربازان آمریکایی در امتداد جاده M4 در جهت مرز با عراق در حال حرکت بودند، در شش کیلومتری غرب شهرک تل تمر با آتش دشمن روبرو شد. اما بر اثر اصابت گلوله هیچ کس زخمی نشده است.
بورنکوف خاطرنشان کرد: پلیس نظامی روسیه همچنان به گشت زنی در مرز سوریه و ترکیه در امتداد مسیرهای مختلف در استان حلب ادامه می دهد.
در طی یک روز ، ارتش روسیه 31 مورد از نقض آتش بس را ثبت کرد ، شبه نظامیان به سمت شهرکهایی در استان های حلب ، لاذقیه ، ادلب و حما شلیک کردند.
گفتنی است، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه (ادعا کرد) در 9 اکتبر از آغاز عملیات نظامی ترکیه «چشمه صلح» در سوریه خبر داد. به گفته وی، هدف از این عملیات مبارزه با شبه نظامیان کرد و تروریست های گروه دولت اسلامی داعش در مناطق مرزی در شمال شرقی سوریه است. گرچه این عملیات پس از یک هفته با دخالت های جهانی به اتمام رسید.
موساد در سلیمانیه ایستگاه تاسیس کرده است
به نقل از پایگاه اینترنتی المسله، دبیرکل عصائب الحق عراق گفت موساد در استان سلیمانیه ایستگاه تاسیس کرده است.
قیس الخزعلی دبیرکل جنبش عصائب الحق اعلام کرد 99 درصد از تظاهرکنندگان در عراق به هیچ یک از احزاب وابستگی ندارند. وی یکی از رؤسای سه گانه در این کشور را به نقش داشتن در حوادث اخیر در این کشور متهم کرد و افزود: موساد اسرائیل در استان سلیمانیه در کردستان عراق ایستگاه تاسیس کرده است.
الخزعلی گفت: مشکل در اسلام نیست بلکه در قانون اساسی است. به نام قانون اساسی و نه به نام دین از ما سرقت کرده اند. تشکیل کمیته مستقل انتخابات در سایه رژیم حزبی و پارلمانی کذب محض است و کسی آن را باور نمی کند.
ونزوئلا دیپلماتهای السالوادور را اخراج کرد
ونزوئلا در اقدامی تلافیجویانه دیپلماتهای السالوادور را اخراج کرد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ونزوئلا امروز یکشنبه در اقدامی تلافی جویانه دیپلماتهای السالوادور را از کاراکاس اخراج کرد.
بر این اساس، وزارت خارجه ونزوئلا اعلام کرد که دیپلماتهای السالوادور ۴۸ ساعت فرصت دارند تا خاک این کشور را تَرک کنند.
گفتنی است، «ناییب بوکله» ( Nayib Bukele) رئیس جمهوری السالوادور پیشتر با بیان اینکه آمریکا متحد شماره یک السالوادور است از اخراج دیپلمات های ونزوئلایی از کشورش خبر داده بود.
در همین رابطه دولت السالوادور با صدور بیانیه ای به دیپلمات های ونزوئلایی ۴۸ ساعت فرصت داده بود تا خاک این کشور را ترک کنند.
این اقدام السالوادور در ادامه اقدامات آمریکا و متحدانش در حمایت از «خوان گوایدو» سرکرده شورشیان در ونزوئلا انجام می شود.
حکم قاضی فدرال آمریکا علیه فرمان ضد مهاجرتی ترامپ
قاضی فدرال آمریکا با صدور حکمی از اجرای دستور رئیس جمهوری این کشور برای منع پذیرش مهاجرانِ فاقد بیمه سلامت، ممانعت کرد.
«مایکل سایمون» Michael Simon قاضی فدرال آمریکا اعلام کرد: دستوری که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری در ممنوعیت پذیرش مهاجرانِ فاقد بیمه سلامت صادر کرده، ناقض قانون مهاجرت آمریکا است.
سایمون افزود: معیارهای ترامپ درباره بیمه سلامت، کارآمد نیست و او در تلاش برای جلوگیری از ورود مهاجران، زیاده روی کرده است.
ترامپ چهارم اکتبر به دستگاههای نظارتی آمریکا دستور داد تا از پذیرش مهاجرانی که قادر به اثبات داشتن بیمه سلامت نیستند، خودداری کنند.
طبق دستور ترامپ از پذیرش مهاجران به آمریکا جلوگیری می شود؛ مگر این که تا 30 روز بعد از ورود به این کشور، تحت بیمه سلامت قرار بگیرند و یا به اندازه کافی منابع مالی برای تامین هزینههای پزشکی خود داشته باشند.
هفت شهروند و سازمان غیرانتفاعی آمریکا هفته گذشته با تنظیم شکوائیهای اعلام کردند: این دستور ترامپ مانع پذیرش حدود دو سوم مهاجران قانونی به آمریکا خواهد شد.
قضات دادگاههای آمریکا تاکنون بارها علیه سیاستهای ضد مهاجرتی ترامپ رای داده اند.
دونالد ترامپ که مخالف سرسخت ورود مهاجران به خاک آمریکا است، پیش تر به دلیل اعمال سیاست ضد مهاجرتی «تحمل صفر» و جداسازی فرزندان مهاجران از خانوادههایشان در مرز مکزیک، مورد انتقاد گسترده قرار گرفته بود.
در پی گسترش اعتراض ها به این سیاست، ترامپ دستور توقف جداسازی کودکان از خانوادههای مهاجر را صادر کرد.
همچنین سیاستهای سختگیرانه رئیس جمهور آمریکا در مناطق مرزی، تاکنون به مرگ تعدادی از مهاجران منجر شده است. وضعیت مهاجران در مراکز بازداشت نیز مناسب نیست.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟