
🍂🍁
🔻بازنشستگان و شاغلان اتحاد، اتحاد!
با اعتراضاتمان تاحق خود نگیریم ازپای نمی نشینیم!
تداوم شرایط اسفبار زیست و معیشت مان، ما را در بازایستادن بر سر مطالبات و ادامه پیگیرانه تجمعات اعتراضی آبدیده نموده است. درمرحله ای قرارداریم که آموخته ایم حقوق مسلم و قانونی خود را بدون دلخوشی به ترفند وعده وعیدهای متولیان، متحد و یکصدا فریادگر باشیم.
🔴 دیدارمان در تجمع ۱۹ آبان ساعت ۱۰ صبح – مجلس و سازمان برنامه و بودجه
گروه اتحاد بازنشستگان
https://t.me/GEtehadbazneshastegan
همبستگی WFTU با طبقه کارگر اندونزی
تارنگاشت عدالت
منبع: فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری
۲۹ اکتبر ۲۰۱۹
فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری، به نمایندگی از جانب بیش از ۹۷ میلیون کارگر عضو خود که در ۱۳۰ کشور ۵ قاره زندگی، کار و مبارزه میکنند، حمایت و همبستگی انترناسونالیستی خود را با طبقه کارگر اندونزی و تظاهرات مبارزهجویانه آن علیه سیاستهای ضدکارگری و خودکامه دولت اندونزی اعلام میدارد.
جنبش بینالمللی سندیکایی دارای سمتگیری طبقاتی در کنار کارگران و دانشجویان اندونزی که اعتراضات خود را تشدید نموده و علیه سیاست اقتصادی ریاضتی و اصلاح قانون کار مبارزه میکنند، ایستاده است
جنبش بینالمللی سندیکایی دارای سمتگیری طبقاتی در کنار کارگران و دانشجویان اندونزی که اعتراضات خود را تشدید نموده و علیه سیاست اقتصادی ریاضتی و اصلاح قانون کار مبارزه میکنند، ایستاده است. ما روشن و قویاً هر تلاش برای گسترش انعطافپذیری بازار کار، کاهش دستمزدها و حقوق کارگران، و الغای آزادیهای سندیکایی را محکوم میکنیم.
فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری در عينحال، تشدید سرکوب خونین از جانب دولت و پلیس ضدشورش علیه بسیج مردمی را محکوم میکند. ما کارگران اندونزی را به ادامه و تقویت مبارزه عادلانه خود فرامیخوانیم و به آنها اطمینان میدهیم میتوانند بر حمایت فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری تا تحقق کامل مطالبات خود اتکاء نمایند.
دبیرخانه
بازرگانان اسرائیلی برای دزدیدن نفت با کردهای «قسد» همکاری دارند
یکی از نمایندگان پارلمان سوریه گفت: برخی گروههای کُردی باوجود توافق امضا شده میان دولت سوریه و کردها با میانجیگری روسیه، همچنان به آمریکا و اسرائیل دلخوش کرده اند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، مهند الحاج علی نماینده پارلمان سوریه گفت: برخی گروههای کُردی باوجود توافق امضا شده میان دولت سوریه و کردها با میانجیگری روسیه همچنان به آمریکا و اسرائیل دلخوش کرده اند. برخی بازرگانان اسرائیلی با آنچه گروه قسد جدایی طلب نامیده می شود، قرارداد سرمایه گذاری و سرقت نفت سوریه را امضا کرده اند.

وی افزود: این گروهها خائن به کشور هستند و عفو و آشتی شامل آنها نمی شود مگر اینکه سیاستهای خود در عمل تغییر دهند. سوریه به میانجی گری روسیه در موضوع کردها تکیه دارد به ویژه که بخش اعظمی از کردهای جدایی طلب سلاحهای خود را بر زمین گذاشته اند.
این نماینده پارلمان سوریه تاکید کرد: امکان ادغام نیروهای کُردی در ارتش سوریه وجود دارد زیرا هر شهروند سوری می تواند به ارتش سوریه صرف نظر از دین و طایفه خود ملحق شود.
مهند الحاج علی موضع گیری های مقامات اسرائیلی درباره حمایت از کردها را مردود توصیف کرد و از تحرکات تل آویو برای بحرانی کردن اوضاع در سوریه خبر داد.
وی گفت: این حرفها و موضع گیری اهمیتی برای ما ندارد زیرا تصمیم راهبردی درباره آزادسازی مناطق مختلف سوریه از هر اشغالگری گرفته شده است. سلطه دولت سوریه بر همه مناطق بسط و گسترش خواهد یافت خواه بخواهند خواه نخواهند.
ائتلاف دریایی امپریالیستی آمریکا در خلیج فارس آغاز به کار کرد
ائتلاف تحت رهبری امپریالیسم آمریکا مدعی شد از امروز پنجشنبه رسماً عملیات دریایی خودش را در بحرین برای محافظت ادعایی از کشتیها در آبهای خلیج فارس آغاز کرده است.
رژیم آمریکا از چند ماه پیش اعلام کرده قصد دارد این ائتلاف را برای محافظت از عبور و مرور کشتیها تشکیل دهد. با این حال، شمار زیادی از کشورها به خصوص کشورهای اروپایی دعوت آمریکا برای پیوستن به این ائتلاف را رد کرده است.
شیخنشین بحرین که میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا است در ماه آگوست به این ائتلاف پیوستند. عربستان سعودی و امارات هم از ماه سپتامبر به ائتلاف آمریکا پیوستند.
از میان کشورهای غربی، استرالیا و انگلیس با اعزام کشتی به منطقه با هدف ادعایی محافظت از عبور و مرور کشتیها موافقت کردهاند. آلبانی جدیدترین عضو این ائتلاف است که جمعه هفته گذشته پیوستن خود به آن را اعلام کرد.
«جیم مالی»، فرمانده نیروی دریایی آمریکا در منطقه غرب آسیا گفته هدف از این عملیات محافظت از آبهای خلیج فارس است.
او مدعی شده است: «با آنکه عملیات سنتینل تهدیدمحور است هدف آن ایجاد تهدید نیست. ما کشتیهای توانمندی برای مأموریت گشتزنی به کار گرفتهایم ولی غیر از متعهد شدن به دفاع از یکدیگر در صورت حمله قصد انجام هیچ فعالیت تهاجمی نداریم.»
وی اضافه کرد: «تعهد ما به منطقه کوتاهمدت نیست، بلکه بادوام است و ما تا زمانی که لازم باشد به عنوان بخشی از سنتینل عملیات خواهیم کرد.»
فعالیت حقوقبگیران عربستان در فضای سیاسی لبنان
بهنقل از الاخبار درحالی که اعتراضات مردمی در لبنان همچنان ادامه دارد؛ پرونده تشکیل دولت جدید همراه با شکافهایی است که البته در لبنان بیسابقه نبوده و این حالت بسیار شبیه به شکاف موجود میان تیم 8 مارس و تیم 14 مارس است که نتیجه آن٬ مشکلات امنیتی و اقتصادی و سیاسی کشور در طول سالها بوده است.
در این میان اطلاعات صراحتا حاکی از آن است که آمریکا به همراه مهرههای عربی خود که بارزترین آنها عربستان سعودی است٬به دنبال استفاده از این فضای آشفته سیاسی لبنان بوده و همچنان در تلاش است تا حزبالله حداقل در سطح سیاسی نمایندهای در این کشور نداشته باشد. در واقع این خواسته آمریکاییها و همپیمانان منطقهای آن٬ همان چیزی است که سعدحریری نخستوزیر مستعفی لبنان با صراحت اعلام کرد. حریری در این راستا تاکید کرد که دیگر نمیتواند ریاست دولتی را که متشکل از سیاستمداران است بر عهده داشته باشد و خواهان دولتی است که حتی یک نماینده سیاسی هم در آن حضور ندارد و دستورکار آن باید محدود به برنامههای اقتصادی – مالی – اجتماعی –اداری باشد.
بعد از اینکه همه نیروهای سیاسی در جریان موضع حریری قرار گرفتند٬ حزبالله موضع و اظهارات روشن خود را مبنی بر رد هرگونه دولت غیرسیاسی در لبنان به گوش سعدحریری رساند.
طبق گزارشهای منابع آگاه سعد حریری که آمادگی خود را برای معرفی نخستوزیر جدید اعلام کرده٬ کشورهای غربی از سعد حریری که در حالحاضر آمادگی خود را برای معرفی نخستوزیر جدید اعلام کرده٬ خواستهاند تا این مسئولیت را بر عهده بگیرد؛ چرا که وی در این شرایط تواناترین فرد برای مدیریت ارتباطات میان کشورهای عربی و غربی در راستای دستیابی به کمکهای مالی فوری و نیز توافق با میشلعون رئیس جمهور لبنان و حزبالله برای کنار زدن جبران باسیل وزیرخارجه این کشور از دولت است.
شایان ذکر است که اتفاقا٬ این همان چیزی است که ولید جنبلاط رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه و سمیر جعجع رئیس حزب نیروهای لبنانی و اکثریت اعضای تیم 14 مارس خواستار آن هستند.
اطلاعات مربوط به نشست دیشب حریری و باسیل نشان میدهد که این دیدار به این منظور برگزار شد تا نخستوزیر مستعفی لبنان متوجه شود که پیشنهادات وی در خصوص تشکیل دولت تکنوکرات٬ غیرقابل قبول است.
البته حریری با توجه به سایر پیامهایی که در همین رابطه به وی رسیده بود٬ فهمید که پیشنهاد وی در خصوص تشکیل چنین دولتی٬ مطابق با خواستههای آمریکا در خصوص بازگرداندن سلطه خود بر لبنان و کودتا علیه نتایج انتخابات پارلمانی اخیر این کشور است که تیم 8 مارس هرگز حتی در ظاهر هم اجازه آن را نخواهد داد.
در دو روز گذشته٬ تماسها میان حزبالله و هم پیمانان آن یعنی جنبش امل و جریان آزاد ملی و نیاز تماسهای میان طرفهای سه گانه و رئیس جریان المستقبل در راستای ترسیم سناریوهای مرحله آینده کشور در سایه تحولات داخلی و منطقهای تسریع شده است. در این میان حزبالله و نیز میشلعون رئیسجمهور و نبیهبری رئیس پارلمان معتقدند که درحالحاضر در برابر یک جنگ سیاسی قرار گرفتهاند که خطرات آن کمتر از جنگ مالی و اقتصادی نیست.
حزبالله که معتقد است طبیعتا٬ هدف اول این طرح آسیبزدن به مقاومت لبنان است٬ در سایه هجمه آمریکا ضد آن از خلال تحریمها٬هرگز تسلیم این طرح نشده و به هیچ قیمتی چنین فرصتی را به دشمنان خارجی و یا مخالفان داخلی خود نخواهد داد.
در این میان جنبلاط و جعجع هم در تشکیل دولت غیرسیاسی کنار سعد حریری ایستادهاند. لازم به ذکر است که این دو٬ تصمیم گرفتند تا مشارکت خود را در صحنه اعتراضات مردمی کشور هرچند با یک پوشش دیگر و به روشهای مختلف٬ بالا ببرند. برای مثال جنبلاط در تلاش برای سازماندهی یک تظاهرات گسترده ضد عون و حزب الله است و در تعطیلی همه مدارس در مناطق تحت نفوذ خودش نقش بسزایی داشت و نیز از همه اداره ها و اساتید خواست تا در این اعتراضات شرکت کنند.
اما اظهارات دیشب بولا یعقوبیان نماینده پارلمان لبنان در کنفرانس مطبوعاتی خود به خطر احتمال بازگشت ترورها اشاره میکرد. این اظهارات یعقوبیان به هشدار درباره تلاشهای کشورهای خارجی برای هدایت امور در لبنان به سمت یک مرحله خطرناک بازمیگردد.
کوربین: جانسون از میلیاردرها حمایت می کند
به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، جرمی کوربین رئیس حزب کارگر انگلیس گفت بوریس جانسون از میلیاردرها حمایت می کند.
وی افزود برای توزیع عادلانه (قدرت) تلاش می کنیم و نمی خواهیم هیچ یک از گروه های جامعه انگلیس کنار زده شوند.
جرمی کوربین همچنین گفت انقلاب سبز در حوزه صنعت ایجاد خواهیم کرد که به محیط زیست احترام بگذارد؛ همان طور که از آموزش و پروش و بهداشت حمایت خواهیم کرد.
سرقت نفت سوریه توسط آمریکا و اهمیت نبرد در شرق دیر الزور
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر برجسته جهان عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقهای «رای الیوم» نوشت: «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا، روز سه شنبه موافقت کرد که ماموریت نظامی آمریکا برای «محافظت» از میادین نفت سوریه در شرق فرات گسترش یابد و به همین منظور حدود 800 نظامی در این منطقه و همچنین 200 نظامی دیگر در پایگاه نظامی «التنف» مستقر شوند.
چندین عامل مهم باعث شد ما به این نتیجهبندی برسیم. در حالیکه این نتیجهبندی بر خلاف پیشبینیهای سابق است که گفته میشد نبرد ادلب بر نبرد شرق فرات اولویت پیدا میکند.
نخست: اظهارات «سرگئی ویرچنین» معاون وزیر خارجه روسیه در روز سه شنبه، که طی آن اعلام کرد: «کشورش هرگز با ایالات متحده درباره موضوع نفت سوریه همکاری نمیکند؛ چرا که آن ثروت ملت سوریه است و حق دارد آنگونه که خود میخواهد و طبق ارادهاش، آن را مدیریت کند.» زمانبندی این اظهارات از اهمیت زیادی برخوردار است و حامل پیامی قوی برای حمایت از رهبریت سوریه است.
دوم: اظهارات تحریکآمیز دونالد ترامپ، که روز دوشنبه مطرح کرد و طی آن از حق کشور در کنترل و تصرف این ثروت و گرفتن بخشی از آن و اعطای بخشی دیگر به کُردها و همچنین باز کردن این منطقه روی شرکتهای نفتی آمریکا و دیگر شرکتهای بزرگ برای مدیریت میادین موجود در آن و کشف میادین دیگر نفت و گاز جهت افزایش تولید و درآمدها سخن گفت.
سوم: سخنان «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه در گفتوگویش با شبکه تلویزیونی «الاخباریه» سوریه، که طی آن عزم خود و ارتش سوریه را برای بازگرداندن این منطقه تحت حاکمیت مستقیم یا غیرمستقیم دولت مورد تأکید قرار داد. درست است که بشار اسد اذعان کرد که ایالات متحده کشور ابرقدرتی است که سوریه نمیتواند در شرایط کنونی با آن مقابله کند ولی او به ابزار و راههای دیگری اشاره کرد که میتواند جنگ چریکی باشد درست مانند جنگی که نیروهای آمریکایی را در عراق هدف قرار داد و آمریکا را مجبور کرد به منظور کاستن از تلفات انسانی، که به کشته شدن 5 هزار نظامی آمریکایی و زخمی شدن 30 هزار دیگر منجر شد، عقبنشینی کند. دستگاه امنیتی سوریه نیز در این زمینه تجریه چشمگیری دارد.
چهارم: بعید نیست که نیروهای آمریکایی در شرق فرات، یکی از اهدافِ- اگر چه هدف اصلی نباشند- هرگونه عملیات انتقامی و تلافیجویانه گروه تروریستی داعش باشند بهویژه پس از موفقیت نیروهای ویژه آمریکایی در کشتن «ابوبکر البغدادی» رهبر این گروه، باشند. بیانیههایی که این گروه طی دو سه روز گذشته صادر کردند به این مساله اشاره میکنند
سیطره نیروهای آمریکایی بر مناطق غنی از نفت و گاز سوریه زشتترین و فجیعترین نوع زورگویی و اخاذی محسوب میشود و ذهنیت رهبران «مافیاها» و نه رهبران دولتی که مدعی رهبری بر جهان آزاد است و به ما دم از دموکراسی و احترام به قوانین و حقوق بشر را میزنند، نشان میدهد.
اشغال چاههای نفت و گاز سوریه و سرقت درآمدهای آن- به طور میانگین روزانه یک میلیون دلار- از سوی آمریکا مقدمهای برای اشغال قریبالوقوع چاههای نفت عراق، سعودی، لیبی و دیگر کشورهای عربی حوزه خلیجفارس به بهانههای مختلف است که شاید مهمترین امر( برای اشغال چاههای نفت و گاز) اجرای قانون موسوم به «جاستا» است تا از طریق آن، غرامتها به خانوادههای قربانیان حملات 11 سپتامبر 2001 پرداخت شود.
ما اطمینان داریم که دولت سوریه، که بیش از 80 درصد از خاک این کشور را آزاد کرد و ارتش این کشور میدان نفتی «الرمیلان» در الحسکه را روز گذشته آزاد کرد، این ثروت نفتی را به حاکمیت ملی بازخواهد گرداند و ممکن است دیرالزور یکی از مهمترین ضربهها به جاهطلبیهای ترامپ برای پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری برای دومین دوره باشد، البته اگر تا آن زمان در کاخ سفید بماند.
پاچه خواری و فریبکاری فرمانده شبهنظامیان کرد سوریه: آمریکا به دنبال نفت نیست
«مظلوم کوبانی» کاسه داغتر از آش و فرمانده کل شبهنظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) ادعایی مطرح کرد که قبلا آمریکا به نوعی آن را تأیید کرده است.
کوبانی درباره منصرف شدن آمریکا از تصمیم خروج نظامیان خود از سوریه ادعا کرد که «علت اصلی، طبیعتا نفت نیست. همه میدانند که آمریکا به نفت نیازی ندارد. آنان میگویند که نمیخواهند این نفت به دست داعش و نظام سوریه یا سایر نیروها بیفتد».
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در آستانه عملیات نظامی ترکیه علیه شبه نظامیان کُرد مستقر در شمال سوریه، اعلام کرد نیروهای آمریکایی این منطقه را ترک میکنند. در پی این تصمیم، نظامیان آمریکایی پایگاههای خود در شمال و شمال شرق سوریه را رها کرده و شروع به خروج از سوریه کردند.
با این وجود، ترامپ اخیرا اعلام کرد واشنگتن برای «محافظت از نفت» سوریه، تعداد محدودی نظامی را در شمال این کشور حفظ میکند. وی گفته بود که «ما از نفت محافظت کردهایم و بنابراین، شمار کمی از نیروهای آمریکایی در مناطقی که در آنها نفت وجود دارند باقی خواهند ماند و ما از این مناطق حراست خواهیم کرد و در آینده تصمیم میگیریم که با آن چکار کنیم». او همچنین گفته است که نفت دوست دارد و نفت سوریه را عرضه خواهد کرد.
پیش از این «لیندسی گراهام» از سناتورهای نزدیک به ترامپ گفته بود که واشنگتن نمیخواهد منابع نفتی شمال سوریه به کنترل دولت مرکزی یا ایران درآید. ترامپ پیشتر از دولتهای سابق آمریکا به دلیل اینکه نفت غرب آسیا را به کنترل خود درنیاوردند، انتقاد کرده بود.
کوبانی در ادامه و در گفتوگو با شبکه خبری «رووداو» مدعی شد که «ما میدانیم علت باقی ماندن نیروهای آمریکایی [در شرق سوریه] نفت نیست، و این دو ارتباطی به هم ندارد… بهتر است آمریکاییها در اینجا بمانند تا بخشی از موازنه [در این منطقه] باشند». (البته ایشان به عمد فراموش میکنند که آمریکا و اسرائیل علت اصلی علت ویرانی سوریه، عراق و لیبی هستند، برای فرمانده کرد سوری امپریالیسم آمریکا عامل مثبتی است که میتواند توازن برقرار کند!)
وی با بیان اینکه بهتر است نیروهای آمریکایی تا زمان دستیابی راه حل بحران سوریه و تدوین قانون اساسی جدید در سوریه باقی بمانند ، درباره سیاست آمریکا در قبال ترکیه تصریح کرد: «آمریکا باید از ثقل خود در این مسئله (تجاوز ترکیه) استفاه میکرد و به ترکیه میگفت که شما نمیتوانید حمله کنید. یک جمله از سوی رئیس جمهور ترامپ کافی بود که به اردوغان بگوید حمله نکن… ولی آمریکا علاقهای ندارد به روابط و منافعش با ترکیه خللی ایجاد شود».
این فرمانده کُرد ادامه داد: «زمانی که [ترامپ] بین منافع ملت کُرد و منافع ترکیه مقایسه کرد، ترکیه را انتخاب کرد، نه ملت کُرد را… آمریکاییها میگویند که اگر ترکیه حملات بزرگتری آغاز کرد، ما تحریمها را اجرایی خواهیم کرد. ترکیه کمکم در حملات خود پیشروی میکنند و آمریکا دلیلی برای اعمال تحریمها نمیبیند. این نقدی است که به آمریکا داریم».
شروط ادعایی مردوران امپریالیسم برای توافق با دولت سوریه
کوبانی در بخش دیگری از این مصاحبه به روابط شبهنظامیان کُرد با دولت سوریه پرداخت و گفت: «برای اینکه با دولت سوریه به توافق برسیم دو شرط اصلی داریم: نخست، اینکه [گروه موسوم به] خودمختار [کُرد] ، در قالب قانون اساسی، بخشی از مدیریت کلی سوریه باشد. دوم اینکه نیروهای دموکراتیک سوریه مانند یک نهاد، دارای استقلال باشند».
وی در ادامه ادعاهای خود، تصریح کرد که «دولت سوریه اما تمایل دارد که این نیروها، در قالبهای افراد، اشخاص و فرماندهان به ارتش [سوریه] بپیوندند. ولی ما نمیتوانیم چنین چیزی را بپذیریم».
این فرمانده کُرد در پایان مدعی شد که «وظیفه دولت سوریه این نیست که ترکیه را مجبور به توقف [عملیات] کند. مأموریت، سلاح و تجهیزات آن (ارتش سوریه) برای این مسئله نیست. آمدنش به منطقه مرزی [با ترکیه] سیاسی است، نه نظامی».
اشاره کوبانی به استقرار ارتش سوریه در مرزهای مشترک با ترکیه است که بر اساس توافق سوچی صورت گرفته است. پس از آغاز تجاوز ترکیه به شمال سوریه، آمریکا پشت کُردها را خالی کرد و مجبور شدند با دولت سوریه وارد مذاکره شوند تا نیروهای ارتش سوریه برای مقابله با حملات ترکیه، در مناطق مرزی مستقر شود.
چرا ایران مانع ورود یکی از بازرسان آژانس به نطنز شد
در پی انتشار خبری مبنی بر ممانعت از ورود یکی از بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به مجتمع غنی سازی نطنز، اداره کل دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی با تأیید این مطلب، به تشریح جزییات در این زمینه پرداخت و اعلام کرد: ایران هفته گذشته از ورود یکی از بازرسان آژانس به سایت غنی سازی نطنز جلوگیری کرده است.
این اداره کل علت این اقدام ایران را نگرانی از احتمال همراه داشتن مواد مشکوک عنوان کرده و با بیان اینکه به طور معمول همه بازرسان و وسائل همراه آنان در بدو ورود به هر یک از سایتهای هستهای مورد تفتیش و کنترل قرار میگیرند، خاطرنشان کرده است: ظاهرا هنگام ورود این خانم بازرس، تجهیزات کنترلی علامت هشدار را نشان داده است و به همین دلیل ضمن کنترل وسایل همراه بازرس از ورود او به سایت جلوگیری و مراتب نیز به آژانس بینالمللی انرژی اتمی منعکس شده و از طرف ایران به آژانس اعلام شده که پذیرش قبلی این بازرس لغو شده تلقی میشود.
در این بیانیه آمده است: جمهوری اسلامی ایران همچنین خواستار همکاری آژانس برای ادامه تحقیقات در این خصوص شده است که آژانس نیز در پاسخی کتبی این موضوع را پذیرفته و در نتیجه لغو پذیرش بازرس، فرد مزبور با ناتمام گذاشتن ماموریت خود، ایران را به مقصد وین ترک کرده است.
براساس این گزارش، تحقیقات در این خصوص ادامه داشته و قرار است فردا (پنجشنبه) سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس گزارش کاملی در این زمینه به اعضای شورای حکام آژانس ارائه کند.
به گزارش فارس، برخی رسانهها خبر داده بودند که ایران مانع از ورود یکی از بازرسان آژانس به سایت غنی سازی نطنز در هفته گذشته شده است.
فشار اسرائیل به اروگوئه برای اقدام علیه حزبالله
اسرائیل در ادامه فشارها بر کشورهای مستقل جهت انجام دادن اقداماتی علیه گروههای مقاومت در منطقه غرب آسیا، این بار به سراغ اروگوئه رفت.
«گیلا گملیل» وزیر برابری اجتماعی رژیم اسرائیل امروز (چهارشنبه) طی دیدار با «رودولفو نیننُووآ» وزیر خارجه اروگوئه، از این کشور خواست تا جنبش مقاومت حزبالله لبنان را به عنوان یک «سازمان تروریستی» اعلام کند.
به نوشته روزنامه «جروزالم پست» گملیل در این دیدار مدعی شد کشورهای جهان باید جنبش حزبالله را به عنوان یک سازمان تروریستی تعریف کنند و این مسئله برای اسرائیل بسیار مهم است.
وی همچنین درباره اهمیت انتقال سفارتخانه اروگوئه از تلآویو به قدس اشغالی، در دیدار با نُووآ صحبت کرد.
پیشتر دولت آرژانتین به ریاست «مائوریسیو ماکری» که روابط نزدیکی با اسرائیلیها و آمریکاییها دارد، به بهانه حادثه بیستوپنج سال پیش یعنی وقوع انفجار در سفارتخانه رژیم اسرائیل و مرکز جامعه یهودیان «آمیا» در بوینس آیرس، حزبالله لبنان را سازمانی تروریستی اعلام و داراییهای احتمالی این گروه را مسدود کرده بود.
شورش علیه رئیس جمهور تهیدستان

رویارویی میان دولت و اپوزیسیون پس از کاراکاس این بار به لاپاز دومین قلمرو حکومت چپگرایان آمریکای لاتین در بولیوی رسیده است اما این مواجهه در سرزمین بولیوی صورت دیگری دارد. اینجا فقرای ساکن نواحی غربی کشور با صاحبان سرمایه در شرق درگیرند.
از این رو بومیان فقیر در نواحی کوهستانی غرب بولیوی که در پرتو اولین دولت بومی این کشور جانی دوباره یافته اند، با شروع نخستین حرکت های آشوبگرانه اعلام کرده اند: تا پای جان می جنگیم تا از تغییرات حمایت کنیم.
اختلافات بین قومیت های کشور کوچک بولیوی چیز جدیدی نیست. در طول تاریخ همواره غربی های فقیر حسرت نمایش های شرقی های غنی را داشته اند. اما این بار این اختلافات دامن دولت را نیز گرفته است. بویژه که نیروهای خارجی و عمدتاً کمپانی ها و سرمایه گذاران آمریکایی که در صورت تصویب اصلاحات قانون اساسی بشدت متضرر خواهند شد، سعی دارند بیشترین بهره ها را از تضاد ها و شکاف های اجتماعی بولیوی ببرند.
مشکل اصلی و دیرین بولیوی در اینجا است که شکافی عمیق را از طبیعت و تاریخ به ارث برده است و به حکم جبر سرنوشت، بخش شرقی بولیوی بویژه سانتاکروز که سرزمینی هموار و مرطوب است و به مردمان سفید پوست تعلق دارد، سرشار از منابع غنی طبیعی است اما بخش غربی که سرزمین کوهستانی و مأوای سرخپوستان بومی است، بی بهره از این منابع و فقیر. در چنین شرایطی وجود اختلاف و بعضاً درگیری بین دو تیره اندکی طبیعی به نظر می رسد.او و مورالس که اصالتاً از بومیان سرخپوست بولیوی است به عنوان نماد خیزش فقرا به حکومت گام نهاد. او از ابتدا در سخنرانی ها و مبارزات انتخاباتی وعده بر چیدن این شکاف را داد. مورالس سرانجام در ۲۲ دسامبر ۲۰۰۵ رسماً وعده اصلاح قانون اساسی را داد و بر پایه آن پیش نویس اصلاحیه قانون اساسی بولیوی را که در ۴۱۱ ماده تنظیم شده ارائه کرد.به محض مطرح شدن این پیش نویس فرمانداران استان های شرقی که شرکتهای معروف آمریکایی همچون «اپکس سیلور» و «کوردالن» بیشترین سرمایه گذاری ها را در آنها دارند، به مخالفت پرداختند در واقع همان معارضانی که به شکل دیگر در ونزوئلا ظاهر شدند این بار در کشور متحد چاوز صف مخالفت آراستند. لیکن آهنگ حرکت مخالفان بولیوی با شکاف های اجتماعی آن آمیخته است تا حدی که فرمانداران ۴ استان از ۹ استان بولیوی حرکت اعتراضی خویش بروی این شکاف ها را در جامعه بولیوی شروع کرده اند. بهانه اعتراض آنها این است که مورالس با این اصلاحات به اقوام بومی بولیوی حقوق اجتماعی بیشتری اعطا می کند. ادعای دیگر معارضان این است که مورالس با این اصلاحیه در پی تثبیت پایه های حکومت خود و افزایش اختیارات دولت بویژه در امور اقتصادی است.اما ردپای واقعیت این دعوا را آنجا باید جست و جو کرد که شکایت همیشگی شرقی های ثروتمند به گوش می رسد که چرا مالیات های حاصل از درآمدها و ثروت ها باید صرف سوبسید دادن به سرخپوستان بومی شود، استان سانتاکروز تهدید کرده است در روزهای آتی اعلام خود مختاری می کند و دو سوم درآمدهای مالیاتی را خود نگه داشته و اقدام به ایجاد نیروی نظامی خواهد کرد. استان های تاریخا،
بنی و پاند و نیز به تبعیت از سانتاکروز برخاسته اند که نمایندگان فئودال منش آنها در مجلس مؤسسان هنگام رأی گیری درباره مفاد قانون اساسی جدید جلسه را تحریم کردند و در نهایت کلیات این قانون اساسی از سوی ۱۶۴ نماینده حاضر در مجلس که ۲۵۵ عضو دارد، به تصویب رسید.هنگامی که نمایندگان طیف صاحبان سرمایه بولیوی شرکت در مجلس را تحریم و در خیابان های اطراف مجلس به برپایی تجمع پرداختند، اوومورالس آنان را به آرامش و مذاکره دعوت کرد و به آنها هشدار داد ثبات بولیوی نباید از دست برود. اما وقایع اخیر نشان می دهد که هشدارهای مورالس چندان مؤثر واقع نشده است و پیش نویس قانون اساسی که دولت با طرح آن سعی داشت قدرت بومیان را افزایش دهد و به زعم خود موجب اتحاد بیشتر و کنار زدن اختلاف های دیرین شود در نتیجه مخالفت طیف ثروتمند به تشدید شکاف ها منجر شده است تا آن که این کشور را تا مرز خطر یک درگیری بزرگ برده است.اکنون مورالس با انتخاب دشواری روبه رو شده است. او هنوز ایده و اهداف اصلاح قانون اساسی را کنار ننهاده است.
هدف او ملی کردن ذخایر زیر زمینی و صنایع کشور است. ضمن آن که به موجب این قانون تمام نهادهای بولیوی که از منابع خارجی بهره مند می شوند، ملزم به ثبت کمک های دریافتی خود هستند. درذیل این قانون آمده است پذیرش کمک از سازمان هایی که به لحاظ ایدئولوژیک با بولیوی اختلاف دارند، خلاف قانون محسوب می شود. به اعتقاد ناظران علت پافشاری مورالس بر طرح چنین قانونی محاسبات او برای پرهیز از دچار شدن به سرنوشت ونزوئلا است به عبارتی او نمی خواهد همانند ونزوئلا بسیاری از شبکه های تلویزیونی و شرکت های صنعتی آن در قبضه معارضان بماند.
تحقیقات اخیر دفتر ریاست جمهوری بولیوی حاکی است میلیون ها دلار از منابعی که از سوی آمریکا در اختیار نهادهای بولیوی گذارده شده، سرانجام روانه حساب های احزاب و گروه های مخالف مورالس شده است.این برآوردها رهبر چپگرای لاپاز را برآن داشته تا یک بار دیگر بومیان فقیر را به رویارویی با طیف بورژواها فرابخواند.
بنفشه غلامیمنبع : روزنامه ایران
نمایندههای کنگره آمریکا به ترامپ: برجام را پاره کنید
چند نماینده کنگره آمریکا بعد از آنکه ایران اعلام کرد قصد دارد از حقوقش در برجام برای آغاز چهارمین گام کاهش تعهدات هستهای خود استفاده کند از رئیسجمهور کشورشان خواستهاند برجام را پاره کند.
«لیز چنی»، قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا، «تد کروز»، نماینده جمهوریخواه مجلس سنا و «لیندسی گراهام» با صدور بیانیهای از «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا خواستهاند توافق هستهای با ایران را به طور کامل لغو کند.
این سه نماینده جمهوریخواه در بیانیه خود با اشاره به گزارشها درباره تصمیم ایران برای برداشتن چهارمین گام در جهت کاستن از تعهدات خود ذیل برجام گفتهاند: «گزارشهای خبری امروز آنچه که ما از ابتدا میدانستیم تأیید میکنند: ایران از معافیتهای مربوط به همکاریهای صلحآمیز هستهای در توافق فاجعهبار دوران اوباما که ترامپ به صدور آنها ادامه داده برای خرید زمان و تقویت تأسیسات هستهای خود و بازگشت به فعالیتهای غیرقانونی در همان تأسیسات استفاده کرده است.»
همکاریهای صلحآمیز هستهای با ایران، یکی از بندهای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با گروه ۱+۵ است. بر این اساس، دولت وقت آمریکا معافیتهایی را برای برخی از تحریمهای یکجانبه مربوط به صادرات اقلام قابل استفاده در برنامه هستهای به ایران، صادر کرد.
این سه نماینده کنگره آمریکا قبلاً هم بارها خواستار لغو معافیتهای مربوط به این همکاریها شدهاند. لیز چنی چند روز پیش طرحی برای دوشنبه گفته قصد دارد طرحی را برای لغو این معافیتها و ابطال کامل توافق هستهای معرفی کند.
قانونگذاران آمریکایی در بیانیهشان مدعی شدهاند که کاملاً قابلپیشبینی بوده که ایران سرانجام غنیسازی اورانیوم در سایت فردو را آغاز خواهد کرد.
«حسن روحانی»، رئیسجمهور ایران اعلام کرده چهارمین گام ایران در جهت کاستن از تعهدات هستهای خودش در برجام از امروز اقدام به تزریق گاز در سایت فردو خواهد کرد.
واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریکآمیز مانند قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی، اعزم یک ناوگروه، چند بمبافکن بی-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه و تحریم وزیر خارجه ایران روی آورده است.
دولت آمریکا در تازهترین اقدام تحریکآمیز دوشنبه اعلام کرد نام ۹ فرد از مقامهای ارشد ایران و یک نهاد را به فهرست تحریمی این کشور علیه ایران اضافه کرده است.
ایران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و تحریمهای این کشور در بیانیهای روز ۱۸ اردیبهشتماه به طرفهای توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینههای نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.
آلمان: باید در ماموریتهای نظامی بیشتری مشارکت داشته باشیم
«آنهگریت کرامپ کارنباور» وزیر دفاع آلمان و رهبر حزب حاکم محافظه کار این کشور روز سهشنبه در مصاحبهای گفت که وی تلاش دارد تا ارتش آلمان در ماموریتهای نظامی بیشتری در خارج از کشور مشارکت داشته باشد.
وی که با نشریه آلمانی «زود دویچه سایتونگ» مصاحبه میکرد، افزود: «باید به صورت آشکار با این حقیقت روبرو شویم که ما همانند تمام کشورهای دیگر دنیا دارای منافع استراتژیک مخصوص خود هستیم و آلمان باید درگیر مسئولیتهای بیشتری در سطح بینالمللی باشد.»
کارنباور در ادامه این مصاحبه گفت که میداند این موضوع چقدر سخت بوده اما آلمان باید خود ابتکار عمل را در دست گرفته و پیشنهادات را ارائه دهد.
وی در پاسخ به این سوال که سیاست جدید ممکن است باعث بازگشت نظامیان آلمانی به کشورشان با تابوت شود گفت که این موضوع خطرناکی بوده و مربوط به برخی مناطق نظیر منطقه ساحل در آفریقا است که امکان صدور تروریسم به اروپا از این منطقه وجود دارد.
وزیر دفاع آلمان گفت به طور مثال یکی از مناطقی که بیشترین میزان مهاجرت غیر قانونی و جنایتهای سازمان دهی شده از آن سرچشمه میگیرد کشور مالی است و امنیت در منطقه ساحل آفریقا بخشی از امنیت ملی آلمان به شمار میآید.
بانک جهانی!؟؟ از تشکیل دولت جدید در لبنان حمایت کرد
به نقل از رویترز، بانک جهانی روز چهارشنبه اعلام کرد که آماده است از تشکیل یک دولت جدید در لبنان حمایت کند و هشدار داد که این کشور برای مقابله با بحران اقتصادی موجود نباید زمان را از دست بدهد.
این نهاد مالی جهانی همچنین خواستار تشکیل فوری دولت جدید در لبنان شد و اعلام کرد که طبق پیش بینی ها، رکود اقتصادی در سال ۲۰۱۹ حتی از پیش بینی اولیه- ۰.۲ درصد- شدیدتر خواهد بود.
گفتنی است که راه افتادن موج اعتراضات در سرتاسر لبنان علیه طبقه حاکم، «سعد حریری» نخست وزیر لبنان را وادار کرد که هفته گذشته از مقام خود استعفا دهد و بدین ترتیب، دولت ائتلافی وی منحل شد. در حال حاضر نیز هیچ نشانه ای دال بر دستیابی به یک توافق جهت تشکیل دولت جدید لبنان مشاهده نمی شود.
لازم به ذکر است که بانک جهانی از جمله نهادهای مالی خارجی است که در سال میلادی گذشته متعهد شد میلیاردها دلار کمک مالی به دولت لبنان ارائه کند، به شرط آنکه دولت این کشور اصلاحاتی را که مدتهاست به تأخیر افتاده، به مرحله اجرا در آورد.
با این حال متحدان خارجی لبنان همچنان تردید دارند که این کمکهای چند میلیارد دلاری به اقتصاد لبنان تزریق شود.
در همین ارتباط، «ساروج کومار جها» مدیر منطقه ای بانک جهانی پس از دیدار با «میشل عون» رئیس جمهور لبنان با صدور یک بیانیه اعلام کرد: «لبنان برای جبران و اصلاح موضوعاتی که نیازمند توجه فوری هستند، دیگر فرصتی ندارد. متوقف ساختن بحران اقتصادی کنونی در این کشور یک نیاز مبرم است».
در ادامه این بیانیه آمده است: «ما برای افزایش تمام حمایتهای ممکن از دولت جدید [لبنان] که خود را به حکمرانی مطلوب و خلق فرصتها برای تمام مردم لبنان متعهد کند، آمادگی داریم».
گفتنی است که با وخیم تر شدن شرایط اقتصادی در لبنان، نرخ فقر در این کشور به 50 درصد می رسد و نرخ بیکاری نیز (۳۷ درصد برای جوانان زیر ۳۵ سال) به شدت افزایش می یابد.
دمشق حامی کوبا در برابر محاصره ظالمانه آمریکا علیه آن است
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل بین الملل ضمن تاکید بر تداوم حمایت دمشق از مقاومت و ایستادگی ملت و دولت کوبا در برابر محاصره ظالمانه تحمیلی آمریکا گفت: محکومیت این محاصره کافی نیست.
به گزارش خبرگزاری سانا، بشار الجعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل بین الملل ضمن تاکید بر تداوم حمایت سوریه از مقاومت و ایستادگی ملت و دولت کوبا در برابر محاصره ظالمانه تحمیلی آمریکا از سال ۱۹۶۲ میلادی گفت: امروز محکومیت این محاصره خصوصا در سایه سیاست های تشدیدی دولت کنونی آمریکا دیگر کافی نیست.
جعفری در نطق خود در مجمع عمومی سازمان ملل در مورد بند مرتبط به لزوم پایان دادن به محاصره اقتصادی و مالی وضع شده توسط آمریکا بر ضد کوبا بیان کرد: سوریه با بیانیه ای که توسط نماینده جمهوری آذربایجان به نمایندگی از جنبش عدم تعهد و بیانیه نماینده دولت فلسطین به نمایندگی از گروه ۷۷ و چین قرائت شد، موافق است. سوریه اعتقاد دارد که محکومیت محاصره تحمیلی آمریکا علیه مردم کوبا وخصوصا در سایه سیاست تشدیدی که دولت کنونی آمریکا را دنبال می کند مبنی بر تشدید محاصره تا تبعاتش به محدوده منطقه ای کوبا نیز برسد، دیگر کافی نیست.
وی افزود: سوریه حمایت مطلق خود را از پیش نویس قطعنامه مجمع عمومی مرتبط به محاصره وضع شده توسط آمریکا علیه کوبا اعلام می کند واین پیش نویس را بازتاب قانونی و سیاسی روشن از طرف سازمان ملل برای رد اقدامات اقتصادی یکجانبه که مجازات جمعی برای تمام مردم محسوب می شود، می داند.
جعفری به قانون «هلمز بولتون» که به دادگاههای آمریکایی اجازه می دهد تا بر ضد شرکتهای کوبایی اشخاص و یا کشورهای ثالث که از نظر تجاری با بخش های ملی شده در دهه ١٩۶٠ کوبا کار کنند، اقدام کنند, اشاره و اعلام کرد: گزارشات دوره ای دبیرکل سازمان ملل و اطلاعات و ارزیابی ها در مورد سطح خسارات وارده به علت اقدامات یکجانبه اقتصادی اجباری علیه کوبا ما را وادار می کند تا به دنبال ایجاد یک رویکرد جدید غیر از محکومیت این محاصره و درخواست پایان دادن آن را باشیم و عملی کردن پیشنهادات وتوصیه ها که به داد قربانیان این اقدامات برسد را مطالبه میکنیم.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل به شباهت درد ورنج مردم سوریه وکوبا در اثر اتخاذ اقدامات یکجانبه تحمیلی علیه این دو ملت اشاره کرد وگفت: ملت سوریه مانند ملت کوبا از ده ها سال پیش و نیز در حال حاضر از تبعات و پیامدها این اقدمات را رنج می برد.
وزارت خارجه اسرائیل: کُردهای سوریه نیرویی توازن بخش در برابر نفوذ منطقه ای ایران هستند
معاون وزیر خارجه اسرائیل با اعلام حمایت این کشور از کردهای سوریه، آنها را نیرویی توازن بخش در برابر نفوذ ایران در منطقه خواند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، معاون وزیر خارجه اسرائیل روز چهارشنبه ضمن اعلام حمایت این رژیم از کردهای سوریه، این نیروها را عاملی توازن بخش در برابر نفوذ ایران در منطقه خواند و تصریح کرد که در گفتگوها با آمریکا از آنها جانبداری می کند.
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل در اختلاف نظری بی سابقه با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز دهم اکتبر پیشنهاد کمکهای بشردوستانه به «مردم شجاع کُرد» را مطرح کرد و گفت که ملت کُرد به احتمال زیاد از سوی ترکیه و متحدان سوری آن با «پاکسازی قومی» روبرو هستند.
«تزیپی هاتووِلی» معاون وزیر خارجه اسرائیل روز چهارشنبه به پارلمان اسرائیل گفت که این پیشنهاد قبول شده است.
وی در ادامه مدعی شد که «اسرائیل درخواستهای کمک بسیاری دریافت کرده که بسیاری از آنها در حوزه دیپلماتیک و انساندوستانه بوده است. ما اندوه و پریشانی عمیق مردم کُرد را مشاهده می کنیم و از طریق کانالهای مختلف به آنها کمک می کنیم».
گفتنی است که مقامات کرد سوریه تاکنون درباره ادعای این مقام اسرائیلی اظهارنظری نکرده اند.
لازم به ذکر است که اسرائیل از دهه ۱۹۶۰ میلادی روابط نظامی، اطلاعاتی و تجاری خود با کُردها را بطور محتاطانه ای حفظ کرده است زیرا این گروه قومی را که در کشورهای عراق، ایران، ترکیه و سوریه پراکنده هستند- به مثابه حائلی در برابر دشمنان خود می داند.
آمادگی اسرائیل جنایتکار و نژادپرست برای ارائه هر کمکی به کردهای «چپگرای کمونیست»سوریه!؟
اسرائیل برای کردهای سوریه، کمک های بشر دوستانه ارسال کرده و هر گونه پشتیبانی به آنها ارائه می کند.
به گزارش اسپوتنیک، روزنامه اورشلیم پست به نقل از بیانیه معاون وزارت خارجه اسرائیل این خبر را منتشر کرد.
وی بیان داشت: « اسرائیل درخواست های زیادی برای کمک در زمینه های دیپلماسی و بشردوستانه دریافت کرده است. ما به کردها از کانال های مختلف یاری می رسانیم.»
این مقام همچنین اطلاع داد که وزارت خارجه اسرائیل به سازمان های غیر دولتی برای ارسال کمک بشر دوستانه به کردها نیز کمک می کند.
پیشتر نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو ترکیه را به خاطر عملیات نظامی در شمال سوریه محکوم کرده بود.
بازداشت رهبر مهاجمان به کنسولگری ایران در کربلا
رسانه عراقی از بازداشت رهبر مهاجمان به کنسولگری ایران در شهر کربلا خبر داد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از پایگاه خبری المسله، نیروهای عراقی توانستند روز سه شنبه محمود الصرخی، رهبر مهاجمان به کنسولگری ایران در کربلا را هنگام تلاش برای فرار از دفترش با یک پوشش ناشناس در منطقه سیف سعد دستگیر کنند.
بر اساس این گزارش، برخی خبرها حاکی است که الصرخی در اداره بهداشت در سیف سعید بازداشت شده است و نیروهای امنیتی هم بیش از ۳۰ نفر از اعضای گروه وی را بازداشت کردهاند.
پیش از این در پی نا آرامی ها در عراق، چهارم نوامبر گروهی با تجمع در محل کنسولگری ایران در شهر کربلا سعی داشتند وارد کنسولگری ایران شوند که حضور نیروهای امنیتی مانع از این اقدام شد. در پی این درگیری ها دست کم 20 نفر از جمله 17 نیروی امنیتی مجروح شدند.
در اول اکتبر ، اعتراضات ضد دولتی علیه وخیم شدن اوضاع زندگی، افزایش بیکاری و فساد ادارات دولتی در مناطق مختلف و شهرهای زیادی از عراق آغاز گردید. مردم در بغداد و همچنین استان های جنوبی و شمالی خواستار استعفای دولت شدند. با این حال ، تظاهرات مسالمت آمیز و درگیری های شدید با پلیس و پرسنل ارتش افزایش یافت. پس از چند روز وقفه ، هفته گذشته تظاهرات ها هم در پایتخت و هم در چند استان در بخش مرکزی و جنوبی کشور از سر گرفته شد.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟