
اعتصاب درهفت تپه
نانکارآزادی_
#شادیرفاهآبادی
امروز پنج شنبه تمامی بخشهای کشت وصنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به واگذاری شرکت به بخش خصوصی که باعث عدم امنیت شغلی کارگران شده است وهمچنین تمدید وتجدید نشدن به موقع دفترچهای درمانی کارگران، پرداخت نشدن بیش از دو ماه دستمزد و بازگشت به کار همکاران اخراجی وپایان دادن به پرونده سازیها دست به آعتراض زدند
۲۳/ ٨ /۹۸
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
آغاز سهميهبندی بنزين با کارت سوخت
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ايران در اطلاعيهای اعلام کرد:
براساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا از ساعت صفر بامداد امروز (۲۴ آبان) سهميه بندی بنزين برای همه وسايل نقليه بنزين سوز به شرح زير است:
قيمت بنزين معمولی سهميهای هر ليتر 1500 تومان
قيمت بنزين معمولی غير سهميهای هر ليتر 3000 تومان
قيمت بنزين سوپر هر ليتر 3500 تومان
لینک کانال
t.me/vahedsyndica (https://t.me/vahedsyndica)
رئیسجمهور کودتاچی دست نشانده بولیوی: مورالس حق ندارد برای انتخابات نامزد شود
«ژیانین آنِز» نایبرئیس دوم مجلس سنای بولیوی که پس کودتای آمریکائی و از کنارهگیری اجباری «اوو مورالس» از سمت ریاست جمهوری این کشور، بهدستور آمریکا رئیسجمهور بولیوی شده است روز پنجشنبه اعلام کرد اجازه نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آینده به مورالس داده نخواهد شد.
ژیانین آنِز که روز سهشنبه با وجود به حدنصاب نرسیدن نشست مجلس سنای بولیوی، خود را رئیسجمهور بولیوی اعلام کرد، در خصوص احتمال نامزدی مورالس برای انتخابات آینده گفت: «اوو مورالس صلاحیت اینکه برای چهارمین دوره نامزد انتخابات شود را ندارد. این آشوبهایی که امروز شاهدش هستیم، به دلیل عملکرد اوست. به همین خاطر است که بسیاری از مردم بولیوی در خیابانها دست به تظاهرات زدهاند. اعضای حزب جنبش سوسیالیسم [حزب مورالس] باید به دنبال گزینه دیگری باشند.»
مورالس، نخستین رئیس جمهوری بومی بولیوی به شمار میآید که همزمان با موج پیروزی چپگرایان آمریکای لاتین در اوایل قرن بیست و یکم به قدرت رسید. بسیاری از مردم بولیوی مورالس شصت ساله را قهرمان فقرا میدانند که باعث شد اقتصاد کشور رشد مناسبی داشته باشد.
پس از انتخابات ریاست جمهوری بیستم اکتبر (28 مهر)، اپوزیسیون مدعی تقلب در انتخابات شد و درگیریهای خشونتآمیزی رخ داد. پس از آنکه «سازمان کشورهای آمریکایی» (OAS) روز یکشنبه گزارشی درباره تقلب در جریان انتخابات ارائه کرد، ارتش بولیوی خواستار کنارهگیری مورالس شد و در نهایت، وی استعفایش را اعلام کرد
روسیه: هدف آمریکا از غارت نفت سوریه رساندن پول به مزدورانش است
«میخائیل میزینتسوف»، از مقامهای ارشد وزارت دفاع روسیه هدف دولت «دونالد ترامپ» از غارت منابع نفت سوریه را رساندن پول به مخالفان دولت «بشار اسد» عنوان کرده است.
به نوشته «اسپوتتیک»، ژنرال میزینتسوف که در حال حاضر ریاست مرکز ملی کنترل دفاعی روسیه را بر عهده دارد در نشست قرارگاه هماهنگی روسیه و سوریه گفت دولت آمریکا به بهانه تأمین امنیت منابع نفت سوریه در حال غارت نفت این کشور است.
او گفت: «شماری از نیروهای آمریکایی با هدف ادعایی محافظت از مخازن نفت به شرق رود فرات بازگردانده شدهاند در حالی که در حال غارت نفت برای سود و با هدف پول رساندن به نیروهای مخالف دولت هستند.»
این ژنرال روس همچنین اضافه کرد که غارتگری آمریکا مردم سوریه را از ثروت ملیشان محروم کرده و از بازگشت اقتصاد به وضع عادی جلوگیری کرده است.»
دونالد ترامپ چندی پیش علیرغم آنکه اعلام خروج نظامیان آمریکا از سوریه گفت قصد دارد شماری از نظامیان را در مناطق نفتخیز شمال شرق سوریه حفظ کند. نزدیک به ۹۰ درصد از منابع نفت سوریه در شرق رود فرات قرار دارد.
شبکه «انبیسینیوز» ماه پیش گزارش داده بود «لیندسی گراهام»، نماینده جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا و یک تحلیلگر «فاکسنیوز» بعد از تصمیم ترامپ برای خارج کردن نظامیان آمریکا از سوریه او را مجاب کردهاند شماری از نظامیان را در مناطق نفتخیز این کشور حفظ کند.
طبق این گزارش، «جک کین»، ژنرال بازنشسته آمریکایی و یکی از تحلیلگران شبکه خبری فاکسنیوز (شبکه محبوب ترامپ) همراه با لیندسی گراهام با در دست گرفتن نقشهای راهی کاخ سفید شده و پس از نشان دادن مقر میدانهای نفتی در شمال سوریه از او خواستهاند نظامیان آمریکایی را در این مناطق حفظ کند.
البغدادی به خاطر اسرار مهمی که داشت کشته شد
بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در گفتگو با برخی رسانه های روسیه از جمله «روسیه ۲۴» و «اسپوتنیک» اظهار داشت: به نظر من کشتن بن لادن و ابوبکر البغدادی و همه این افراد به این دلیل بود که با خود اسراری مهمی داشتند و در عین حال دیگر نقش آنها به پایان رسیده بود و باید از دستشان خلاص میشدند.
وی خاطرنشان کرد: سیستم سیاسی آمریکا بر مبنای گروههای گانگستری اداره میشود. آمریکا یک حکومت نیست، بلکه سیستمی است که شرکتها بر مبنای منافع خویش آن را اداره میکنند. آنها شبیه گروههای گانگستری هستند. یکی از مهمترین عواملی که هیتلر را به سمت حمله به اتحاد شوروی در جنگ جهانی دوم کشاند، نفت بود. امروز نیز ایالات متحده آمریکا همان کار را انجام میدهد و در مسیر نازیها گام بر میدارد.
اسد مالکان حقیقی آمریکا را شرکتهای نفت، کارخانههای اسلحه سازی، بانکها و مراکز لابیگری دانست و گفت: با صراحت میتوان سیاست امروز آمریکا را همان سیاست نازیها دانست. توسعهطلبی، جنگافروزی، پایمال کردن منافع دیگر ملتها، زیرپا گذاشتن قوانین بینالمللی و ارزشهای انسانی صرفا به خاطر نفت. تفاوت این سیاست با سیاست نازیها چیست؟ آیا کسی از دورن حاکمیت آمریکا میتواند به اسن سؤال پاسخ دهد؟ گمان نمیکنم.
به گفته بشار اسد، دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا همانند یک رئیس دولت عمل نمیکند و او به یک مدیر اجرایی شرکت تجاری شباهت دارد.
رئیس جمهوری سوریه به مرگ «جیمز لا مژرار» سردسته گروهک موسوم به «کلاه سفیدها» در استانبول اشاره کرد و در پاسخ به مشکوک بودن مرگ وی و احتمال قتل او گفت که نباید این مسأله را به شکل انفرادی بررسی کرد و باید در یک چارچوب کلی به آن نگریست.
بشار اسد در این راستا به «جفری اپستین» سرمایهدار سرشناس آمریکایی که در ماه آگوست در زندان به طرز مشکوکی جان باخت، اشاره کرد و گفت که برخی میگویند او کشته شده چرا که اسرار زیادی از شخصیتهای مهم آمریکایی، انگلیسی و اروپایی با خود به همراه داشت.
وی افزود: اکنون مؤسس اصلی کلاه سفیدها که یک افسر نظامی بود کشته شده و تمامی مأموریتهای او در افغانستان و کوزوو، عراق و لبنان بوده و سپس کلاه سفیدها را در سوریه تأسیس کرد. تاریخ اقدامات این فرد چه ارتباطی با اقدامات بشردوستانه دارد؟
اسد مرگ سردسته گروهک «کلاه سفیدها» را یک تصفیه اطلاعاتی دانست و گفت که این طور نبود که یک سازمان اطلاعاتی پشت صحنه گروهک کلاه سفیدها عمل کند. سازمانهای اطلاعاتی غربی و ترکیه و برخی کشورهای منطقه در تأسیس و تقویت کلاه سفیدها همکاری کردند اما تمامی آنها تحت امر سازمان سی آی ای آمریکا قرار داشتند.
رئیسجمهوری سوریه گفت که بعید نیست سازمان اطلاعات ترکیه به دستور سازمانهای اطلاعاتی غربی جیمز لا مژرار را کشته باشد.
حماقت روسیه: روسیه دولت جدید بولیوی را به رسمیت شناخت
عجله روسیه برای تصمیم احمقانه اش نشان داد روس ها همچنان به آنچه »جامعه جهانی« نام گرفته توهم دارند، عجله برای به رسمیت شناختن دولت کودتاچی و دست نشانده آمریکا با گرایشات فاشیستی علامت کاملا غلطی برای ونزوئلا و نیکاراگوئه است، ر ها ا ا کار می گویند وقتی اوضاع خراب شد روی ما حسابیباز نکنید، شاید هم معادن سیلیسیوم که برای ساخت باتری اتومبیل های الکترونیکی بسیار مهم است و بخش عمده ای از آنها نیز در بولیوی قرار دارد همه را به توحش کشانده؟
این درس خوبی برای چپ آمریکای لاتین است فقط روی قدرت خود و اتحاد ضد امپریالیستی خود تکیه کنید!
به نقل از ام بی سی، مسکو سناتور «جنینه آنز» را که به تازگی خود را رئیس جمهوری موقت بولیوی معرفی کرده، به رسمیت شناخت.
در همین ارتباط، «سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده است که با توجه به قوانین و ملاکهای قانونی، مسکو سناتور «جنینه آنز» را به عنوان رئیس جمهوری موقت بولیوی به رسمیت میشناسد.
ریابکوف در عین حال افزوده است که روسیه همچنان نگران حدنصاب لازم در جلسه رای گیری پارلمان درباره «جنینه آنز» است.
به گفته ریابکوف؛ اگرچه «آنز» حدنصاب لازم را هنگام رای گیری در پارلمان به دست نیاورده است، اما این یک موضوع داخلی مربوط به بولیوی است.
«جنینه» آنز ۵۲ ساله، معاون دوم مجلس سنای بولیوی چند روز پیش با وجود به حد نصاب نرسیدن پارلمان خود را رئیس جمهوری این کشور معرفی کرد و از لزوم «ایجاد فضای صلح اجتماعی» در داخل کشور سخن گفت.
این سناتور راستگرا همچنین گفت که خواهان برگزاری انتخابات در سریعترین زمان ممکن است.
بولیوی پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در اواخر اکتبر، با یک بحران سیاسی جدی روبرو شده است.
«ایوو مورالس»، رئیس جمهوری سابق بولیوی که در انتخابات به پیروزی رسیده بود، اوایل همین هفته پس از درخواست فرمانده ارتش، مجبور به واگذاری قدرت شد و پس از آن به مکزیک پناهنده شد.
کاروان نظامی آمریکا وارد مناطق نفتخیز سوریه شد
یک کاروان نظامی آمریکا بعد از عبور از مرز سوریه و عراق در نزدیکی مناطق نفتی در شمال شرق سوریه مستقر شده است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری فارس، یک کاروان نظامی متشکل از ۲۲ خودروی نظامی و دو کامیون از مرز عراق و سوریه عبور کرده و در نزدیکی میدانهای نفتی در شمال شرق سوریه مستقر شدهاند.
نظامیان آمریکایی از طریق مرز «الولید» عراق نزدیک میدان نفتی «عوده» در منطقه قحطانیه و میدان نفتی «جبسا» متمرکز شدهاند.
بر اساس این گزارش، حدود ۹۰ درصد ذخایر نفتی سوریه در شرق رود فرات متمرکز شده است، منطقهای که قبلاً دژ و منبع اصلی درآمد تروریستهای داعش بود و اکنون عمدتاً توسط نیروهای دموکراتیک سوریه کنترل میشود.
خبرگزاری «آناتولی» نیز یکم نوامبر (جمعه 10 آبان) گزارش داد که ارتش آمریکا همچنان گشتزنیهای خود را در 40 کیلومتری بین قحطانیه و منطقه «ریملان» در شهر «الحسکه» ادامه میدهد. رسانههای ترکیه با استناد به گفتههای شاهدان محلی گزارش کردند که ارتش آمریکا مشغول ساخت دو پایگاه نظامی در مناطق راهبردی در شرق سوریه است.
این در حالی است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اخیرا اعلام کرد واشنگتن برای «محافظت از نفت» سوریه، تعداد محدودی نظامی را در شمال این کشور حفظ میکند. وی گفته بود که ما از نفت محافظت کردهایم و بنابراین، شمار کمی از نیروهای آمریکایی در مناطقی که در آنها نفت وجود دارند باقی خواهند ماند و ما از این مناطق حراست خواهیم کرد و در آینده تصمیم میگیریم که با آن چکار کنیم». ترامپ همچنین گفت که نفت را دوست دارد و نفت سوریه را عرضه خواهد کرد.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرده است که آمریکا ماهانه 30 میلیون دلار از نفت سوریه را به خارج از این کشور قاچاق میکند.
حامیان عدالت، دمکراسی و مورالس در بولیوی تظاهرات میکنند
به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس 24، حامیان عدالت، دمکراسی و اوو مورالس قرار است امروز (چهارشنبه) در بولیوی تظاهرات کنند.
دادستانی کل بولیوی شمار کشتهها در سه هفته اعتراضات پس از انتخابات این کشور را هفت نفر اعلام کرد.
اوو مورالس، رئیس جمهور قانونی و منتخب بولیوی پس از کودتای آمریکائی به مکزیک رسید. وی وعده داد به مبارزه خود ادامه خواهد داد. جنین انیس معاون دوم سنا به عنوان رئیس جمهور موقت وظایف وی را بر عهده گرفت.
جنین انیس 52 ساله، سناتور حزب مخالف دولت (اتحاد دموکرات/راست گرای میانه رو) به عنوان رئیس جمهور موقت بولیوی معرفی شد. با وجود آنکه اکثریت نمایندگان در جلسه پارلمان حضور نداشتند، انیس خود را رئیس جمهور موقت خواند تا به درخواست ارتش و غرب به اصطلاح فضای صلح اجتماعی را در کشور حاکم کند. وی در روزهای اخیر بارها تاکید کرد تنها به منظور برگزاری انتخابات جدید قدرت را به عهده گرفته است. انتخابات قرار است طی ۸۰ روز آینده برگزار شود. نمایندگان حزب اوو مورالس در جلسه پارلمان حضور نیافتند. آنها ریاست جمهوری انیس را رد می کنند. اما طبق قانون اساسی به دلیل آنکه همه افرادی که می توانستند، ریاست جمهوری موقت را برعهده بگیرند استعفا داده بودند، معاون دوم سنا رئیس جمهور موقت شد.
خبرنگار شبکه افزود در حالی که مورالس مجبور به استعفا شد، حامیان وی می خواهند قدرت نمایی کنند. قرار است امروز حامیان مورالس که بیشتر کارگران، کشاورزان و بومیان هستند در لاپاز تظاهرات کنند. در روزهای اخیر خشونت های زیادی به ویژه از سوی حامیان مورالس صورت گرفته اما قرار است امروز تظاهرکنندگان چهره دیگری از خود نشان دهند.
اعتراضات گسترده مردمی در شیلی از سوی پلیس به خشونت کشیده شد
شیلی دهها هزار معترض روز سه شنبه به خیابان آمدند و اصلاحات اجتماعی گسترده را از دولت خواستار شدند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، در شیلی دهها هزار معترض روز سه شنبه به خیابان آمدند و اصلاحات اجتماعی گسترده را از دولت خواستار شدند.
در حالی که عصر سه شنبه طبق آمار رسمی بیش از ۸۰ هزار نفر به درخواست چند سازمان اجتماعی در مرکز سانتیاگو تجمع کردند، درگیریهای خشونت بار با فرا رسیدن شب در سانتیاگو و بسیاری دیگر از شهرهای کشور بالا گرفت.
در سناریویی که به مسئلهای هر روزه تبدیل شده است، هزاران نفر عصر سه شنبه در میدان ایتالیا تجمع کردند. درگیری در حوالی همین محل میان معترضان آنارشیست و نیروهای پلیس رخ داد که به طور گسترده به محل اعزام شدند.
یک رستوران به آتش کشیده شد و یک هتل نیز مورد حمله واقع شد. خوزه بوردون سفیر آرژانتین اعلام کرد معترضان در نزدیکی محل درگیریها تلاش کردند وارد سفارت آرژانتین شوند.
در منطقه گردشگری لاستاریا در مرکز سانتیاگو هم یک کلیسا به آتش کشیده شد. غارت و درگیریهای خشونت بار در دیگر نقاط پایتخت هم رخ داد. اعتراضات در دیگر نقاط کشور هم قابل توجه بود.
در کانسپسیون در جنوب شیلی معترضان مقر دولت محلی را به آتش کشیدند. در وینا دل مار و والپارسو هم تعدادی از مغازهها غارت شد. پارلمان نیز فعالیت خود را به حال تعلیق درآورد.
در برابر این خشونت ها، سباستین پینیه را رئیس جمهور نولیبرال، دستراستی و هوادار آمریکای شیلی در پیامی به مردم، افسران بازنشسته پلیس را برای حمایت از نیروهای پلیس فراخواند. با این حال وی همانند آغاز بحران در ۱۸ اکتبر، وضع فوق العاده اعلام نکرد. وی بار دیگر فراخوان توافق بزرگ ملی برای قانون اساسی جدید را مطرح کرد، اما بر خلاف آنچه مخالفان، سازمانهای اجتماعی و بسیاری از معترضان خواستارند به تشکیل مجلس موسسان اشارهای نکرد.
صد سازمان اجتماعی از جمله مرکز واحد کارگران و بسیاری از اتحادیههای بخش آموزش، سلامت و خدمات بندری و گمرکی برای روز سه شنبه فراخوان اعتصاب عمومی داده بودند.
بسیاری از مدارس تعطیل شد و کلاسهای دانشگاهها نیز از آغاز بحران اجتماعی که در پی افزایش بهای بلیت مترو در پایتخت شروع شد، برگزار نشده است.
در نتیجه تداوم موج اعتراضات بی سابقه در این کشور که در آمریکای لاتین به دروغ و با تبلیغات دروغین غرب به عنوان الگوی ثبات شناخته میشد، ارزش پول شیلی ۳.۱ درصد کاهش یافت که از ۱۰ اکتبر سال ۲۰۰۲ بی سابقه بود. شاخص بورس سانتیاگو هم ۱.۵۷ درصد ارزش خود را از دست داد.
ایگناسیون بریونس، وزیر دارایی شیلی اعلام کرد این نشانه نگران کنندهای است که ما با دقت آن را دنبال میکنیم. بانک مرکزی اعلام کرده است که چنین کاهشی در این فضای کاملا بی ثبات قابل انتظار بود.
حدود یک ماه پس از آغاز بحران، حتی با وجود امتیازات دولت از جمله اصلاحات قانون اساسی اعتراضات کاهش نیافته است. دولت همچنین با مخالفان دو توافق در مورد بودجه ۲۰۲۰ و اصلاحات مالی به منظور تامین بودجه مورد نیاز تدابیر اجتماعی به نفع طبقه متوسط امضا کرد. اما اتحادیهها اصلاحات گسترده تری به ویژه در نظام بازنشستگی، افزایش بودجه سلامت عمومی و افزایش حداقل دستمزدها خواستارند.
رئیس جمهور شیلی به منظور کاهش تنشها با روسای جمهور سابق این کشور دیدار کرد. وی همچنین با میچل باچلت، رئیس جمهور سابق این کشور و کیمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد تلفنی گفتگو کرد.
اعتراضات اجتماعی در شیلی بهای سنگینی برای اقتصاد این کشور داشت. بنابر اعلام دولت، کاهش تولید ناخالص داخلی در ماه اکتبر به ۰.۵ درصد میرسد.
خارجیها بهتر است لبنان را راحت بگذارند
نقل از شبکه تلویزیونی المنار، میشل عون، مداخله سیاسی در امور قضایی را اولین عامل گسترش فساد در دستگاه قضایی خواند و گفت خواسته من این است که در تعیین مقامات و مسئولان به شایستگی و پاک دستی اعتماد شود.
رئیس جمهور لبنان در گفتگویی تلویزیونی از کاخ ریاست جمهوری (کاخ بعبدا)، افزود به دست آوردن اعتماد مردم که طرحی در چارچوب نقشه راهی است که برای تحقق اصلاحات در کشور آماده شده است به زمان نیاز داریم.
وی با اشاره به تداوم اعتراضات در مناطق مختلف لبنان گفت خواستههای معترضان، خواستههای درستی است و من نیز خواسته ام تا مطالباتشان را بشنوم، اما هنوز پاسخی نشنیده ام.
رئیس جمهور لبنان با بیان اینکه جز با نیت سازندگی کشور، به کرسی ریاست نرسیده است است، افزود تاریخ مبارزاتی من موجب شد تا پانزده سال از جامعهای که بدن تعلق دارم فاصله بگیرم.
وی با اشاره به تلاشها برای تشکیل کابینه جدید در کشور گفت در این زمینه برخی از چالشها کنار زده شد، تا دو روز آینده نیز خواستار رایزنیها و مشاورههایی میشوم و منتظر پاسخ میمانم. دولت آینده باید دولتی عملگرا و باتجربه باشد و بهتر است نخست وزیر آینده از خارج از پارلمان انتخاب شود، اما اینکه چه کسی مامور تشکیل کابینه خواهد شد، موضوعی است که رایزنیها و مشاورهها آن را مشخص میکند,، اما تا به الان در این زمینه به نتیجهای نرسیده ایم.
رئیس جمهور لبنان ادامه داد من با حمایت بین المللی به سمت ریاست جمهوری نرسیدم، من برای اتحاد و همدلی لبنانیها اقدام کردم، مواضع من در بسیاری از زمینهها مواضع مستقلی است.
وی حفظ حاکمیت و استقلال لبنان را اساس سیاست کشور دانست و گفت امکان ندارد کسی بتواند این خواسته را بر من تحمیل کند که حزبی را که یک سوم لبنانیها را با خود همراه دارد کنار بزنم. از خارج از کشور چیزهایی درخواست میشود که امکان اجرای آنها وجود ندارد، بهتر است لبنان را راحت بگذارند.
عون با اشاره به اوضاع مالی کشور، خطاب به مردم، تاکید کرد از لبنانی میخواهم به تبلیغاتی که برای خارج کردن سپردهها از بانکها میشود توجه نکنند، سپرده هایشان به طور کامل تضمین شده است.
وی با انتقاد از مسدود کردن راههای ارتباطی در شهرهای مختلف لبنان گفت مسدود کردن راه ها، به تعطیلی کشاندن مدارس و دانشگاهها، تعطیلی ادارات و مراکز عمومی کشور را فلج میکند.
میشل عون در ادامه این گفتگو اظهار داشت سخنانی که در مجمع عمومی سازمان ملل بیان کردم و در آن به مسائل مرتبط به آوارگان سوری در لبنان اشاره نمودم، سخنان تند و صریحی بود، کسانی میخواهند چیزهایی را بر ما تحمیل کنند که ما نمیپسندیم. من از سرنوشت پیمان نامه داخلی میان گروههای لبنانی هراسی ندارم هراس من برای کشور است، آن هم زمانی که فشارهای خارجی بر ما ادامه یابد.
وی درباره مصونیت بانکها گفت هیچ بانکی مصونیت ندارد، هر بانکی که ثابت شود اموالی را به خارج از کشور انتقال داده است، به پای میز محاکمه کشانده میشود.
«آنز»، رئیس جمهور دستنشانده آمریکا در بولیوی، گوایدو را به رسمیت شناخت!
«جنینه آنز » سناتور اهل بولیوی که پس از کودتای این کشور، از خلاء قدرت به نفع خود سوءاستفاده و خود را به عنوان رئیسجمهور موقت این کشور آمریکای جنوبی معرفی کرد، روز گذشته (چهارشنبه)، «خوان گوایدو» رئیسجمهور خودخوانده ونزوئلا را به رسمیت شناخت.
بنا به گزارش روزنامه «دیلی صاباح»،آنز، روز سهشنبه هفته جاری بعد از استعفای مورالس، معاونش و اکثر اعضای کابینه بولیوی، بدون کسب حدنصاب آراء پارلمان، خود را به عنوان رئیسجمهور موقت معرفی کرد.
این سناتور اهل بولیوی با صدور بیانیهای در صفحه توییتر خود، از گوایدو به دلیل به رسمیت شناختن دولت وی قدردانی کرد و گفت: «من بعنوان رئیسجمهور مشروع بولیوی، از شما دعوت میکنم، سفیر جدید ونزوئلا در بولیوی را منصوب کند و دولت ما خیلی فوری وی را به رسمیت خواهد شناخت».
گوایدو پیش از این در صفحه توییتر خود اعلام کرد که آنز را بعنوان رئیسجمهور موقت بولیوی به رسمیت میشناسد و در حمایت از کودتای بولیوی گفت: «آنها الهامبخش کشور ما هستند، ما معتقدیم که به آزادی دست مییابیم».
آنز در حالی گوایدو را به رسمیت شناخته است که بسیاری از کشورها، خودش را بعنوان رئیسجمهور موقت بولیوی به رسمیت نشناختهاند. با اینحال، آمریکا ضمن حمایت از کودتای بولیوی، آنز را بعنوان رئیسجمهور موقت این کشور آمریکای جنوبی به رسمیت شناخته است.
گوایدو در تاریخ 23 ژانویه (3 بهمن ماه) ضمن تقاضا از ارتش ونزوئلا برای کمک به وی در خلع «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا از قدرت، خود را بعنوان رئیسجمهور کشورش معرفی کرد.
چندین کشور اروپایی از جمله بریتانیا، فرانسه، اسپانیا، هلند، آلمان، لهستان، لیتوانی و لتونی به همراه آمریکا و کانادا، گوایدو را به رسمیت شناختند.
مورالس که اوایل هفته در پی تشدید اعتراضات و به منظور جلوگیری از خونریزی از سمت خود کنارهگیری کرد و با گرفتن پناهندگی عازم مکزیک شد، روز گذشته، اقدام قانونگذار مخالف دولتش در اعلام خود به عنوان رئیسجمهور موقت را خیانتبارترین و وحشتناکترین کودتای تاریخ جهان خواند.
اعتراضات هواداران مورالس به اقدام آنز در معرفی خود بعنوان رئیسجمهور موقت بولیوی همچنان ادامه دارد و پلیس ضدشورش این کشور علیه معترضان از خشونت استفاده کرده است و برخی گزارشها حاکی از آن است که در پی درگیریها میان هواداران مورالس و پلیس بولیوی در نزدیکی شهر «سانتا کروز» یک جوان ۲۰ ساله کشته شد.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟