اعتراضات به افزایش قیمت بنزین در چند شهر ایران
تجمعات اعتراضی به افزایش قیمت بنزین امروز در چند شهر ایران صورت گرفت.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری فارس، تجمعات اعتراضی به افزایش قیمت بنزین بعد از ظهر امروز در شهرهای خوزستان، سیرجان کرمان و مشهد صورت گرفت.
عمده اعتراضات در دسته های حدودا ۵۰ تا ۱۵۰ نفره انجام شده است و تاکنون شعارهای سیاسی چندانی گزارش نشده و بیشتر اعتراضات و شعارها مربوط به افزایش ناگهانی قیمت بنزین است.
لازم به ذکر است که روز گذشته دولت ایران با سهمیه بندی بنزین، نرخ بنزین سهمیه ای را ۱۵۰۰ و بنزین آزاد را ۳۰۰۰ تومان اعلام کرد.همزمان دولت اعلام کرد برای جلوگیری از فشار اقتصادی به مردم، علاوه بر یارانه نقدی، مبلغ ۵۵ تا ۲۰۰ هزار تومان به خانواده های ۱ تا ۵ نفره پرداخت خواهد کرد.
ایران تحریم است، ذخایر ارزی عربستان در حال اتمام است!
«دیوید پترائوس» رئیس سابق سازمان سیا روز جمعه در مصاحبه با شبکه خبری سیانبیسی درباره اتمام منابع مالی عربستان سعودی هشدار داد.
وی در این مصاحبه و درباره چشمانداز 2030 «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی درباره آینده عربستان گفت: «اگر سعودیها خواستار موفقیت چشمانداز 2030 که زاییده افکار ولیعهد سعودی است، هستند پارامترهای متعددی تعیین کننده است و این بن سلمان میباشد که نیروی محرکه این چشم انداز است.»
پترائوس در ادامه گفت: «واقعیت این است که ثروت عربستان سعودی به تدریج در حال از بین رفتن است. آنها اولین کسی هستند که میدانند ثروت حاکمیتی آنها کاهش یافته است. ذخیره ارزی سعودیها کمتر از 500 میلیارد دلار است و در حال حاضر کسری بودجه این کشور با توجه به قیمت نفت هر سال از 40 تا 60 میلیارد دلار است و همچنین فعالیتهای این کشور در کشورهای منطقه باعث کاهش آن میشود.»
وی اضافه کرد: «در نهایت آنها نیازمند پول هستند. آنها برای پیشبرد چشمانداز 2030 نیازمند سرمایهگذاری خارجی هستند که این چشم انداز بدون سرمایه گذاری خارجی قابل درک نیست.»
رئیس جدید سنای بولیوی با کسب اکثریت آرا از حزب مورالس انتخاب شد!
قانونگذاران بولیویایی در رأیگیری پنجشنبه شب در مجلس سنا، رئیس و دو معاون این نهاد را تعیین کردند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، در نتیجه این رأیگیری، «مونیکا اوا کوپا مورگا» از اعضای حزب جنبش سوسیالیم بولیوی به رهبری «اوو مورالس» رئیسجمهور مستعفی بولیوی، به ریاست مجلس سنای این کشور منتسب شد.
مورالس که از سوی کمیسیون انتخابات بولیوی برنده انتخابات ریاست جمهوری این کشور در ماه اکتبر اعلام شده بود، پس از اعتراضات خشونت آمیز مخالفان راستگرا و هوادار آمریکا و اتهامات آنها علیه وی روز یکشنبه از سمتش استعفا داد.
«ژیناین آنز» که روز سهشنبه خودش را رئیسجمهور موقت بولیوی اعلام کرد توسط یک کودتای آمریکائی بر سر کار آمده مدعی شده مورالس صلاحیت شرکت در انتخابات برای چهارمین دوره را که در آینده نزدیک برگزار خواهد شد، ندارد. با این حال بیان داشت، حزب مورالس که اکثریت کرسیها در کنگره بولیوی را در اختیار دارد میتواند برای انتخابات نامزد معرفی کند.
دولتهای کوبا و ونزوئلا فشارها برای کناره گیری مورالس از قدرت را کودتا علیه وی خوانده و خواستار حمایت جامعه بینالمللی از رئیس جمهور منتخب بولیوی شدهاند.
قطع روابط دیپلماتیک بولیوی و ونزوئلا
مقامات بولیوی تمامی دیپلمات های ونزوئلا را از این کشور اخراج می کند.
به گزارش اسپوتنیک، مقامات کشور بولیوی اعلام کردند که روابط دیپلماتیک این کشور با ونزوئلا را قطع کردند.
وزیر امور خارجه بولیوی روز جمعه در یک نشست خبری گفت: مقامات بولیوی تصکیک گرفتند که تمامی دیپلمات های ونزوئلا را از این کشور اخراج کنند.
به گفته وی، برای دیپلمات ها و نماینده دولت ونزوئلا در بولیوی مدت زمانی برای ترک این کشور تعیین خواهد شد.
وزیر امور خارجه بولیوی همچنین اعلام کرد که از سفارت ونزوئلا در این کشور به دلیل دخالت در امور داخلی بولیوی شکایت خواهد کرد.
شایان ذکر است پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری در بولیوی و با وجود تأیید دادگاه عالی انتخابات، مخالفان مورالس اعلام کردند که این نتایج را نمیپذیرند و از آن زمان تاکنون دست به اعتراضهای خشونتآمیز زدهاند.
به دنبال تشدید بحران سیاسی در بولیوی، سازمان کشورهای آمریکایی OAS از دولت لاپاز خواسته بود، نتایج انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده در 20 اکتبر را ملغی اعلام و انتخابات دوباره برگزار کند.
سرانجام 10 نوامبر با دخالت ارتش بولیوی، مورالس مجبور به استعفا شد و در نطقی تلویزیونی گفت:«استعفای خود را تقدیم میکنم تا کارمندان دولت هدف حملات و تهدیدات قرار نگیرند.دوست دارم اعلام کنم، مبارزه ما پایان نیافته و تلاش برای تحقق برابری و صلح همچنان ادامه خواهد داشت».
پیروزی معترضین در شیلی با برگزاری همه پرسی قانون اساسی
مقامات کشور شیلی برای فرونشاندن آتش اعتراضات در این کشور با برگزاری همه پرسی قانون اساسی موافقت کردند.
به گزارش خبرگزاری الجزیره، برگزاری همه پرسی قانون اساسی در شیلی که در چند هفته اخیر صحنه اعتراضات ضد دولتی بوده یک پیروزی برای معترضین محسوب می شود.
بر اساس برنامه اعلام شده همه پرسی قانون اساسی در شیلی در سال اینده میلادی برگزار می شود.
مورالس: آمریکا یک توطئهگر بزرگ و در پشت پرده کودتا در بولیوی بود
«اوو مورالس» رئیس جمهور قانونی بولیوی روز پنج شنبه در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس خواستار میانجیگری سازمان ملل و همچنین «پاپ فرانسیس» در زمینه بحران کنونی سیاسی در این کشور بعد از خروج اجباری وی از لاپاز به نیومکزیکو پایتخت مکزیک شد.
مورالس در این مصاحبه با اشاره به اینکه تحولات اخیر بولیوی کوتای نظامی علیه وی بوده است تاکید کرد که همچنان رئیس جمهور بولیوی است چرا که مجمع قانونگذاری این کشور هنوز استعفای وی را نپذیرفته است.
مورالس که حدود 14 سال رئیس جمهور بولیوی بوده است افزود: «مجمع هنوز استعفای من را رد یا تایید نکرده است، پس چیزی انجام نشده است. اگر آنها استعفای مرا تایید یا رد نکردهاند پس باید بگویم هنوز من رئیس جمهور هستم.»
مورالس تاکید کرد که اگر این به آرام شدن شرایط کشور منجر شود به بولیوی بازخواهم گشت.
رئیس جمهور بولیوی که چند روز پیش با فشار نظامیان مجبور به ترک خاک این کشور شد به آسوشیتدپرس گفت: «اطلاعاتی دریافت کردهام که تعدادی از نیروهای ارتش قصد دارند علیه افرادی که من را مجبور به استعفا کردند، شورش کنند.»
مورالس اضافه کرد که از خیانت «ویلیامز کالیمن» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به خود شگفت زده شده است.
مورالس در ادامه، خواستار خویشتنداری در بولیوی شد و خطاب به هوادارانش گفت: «ما مجبوریم دموکراسی را احیا کنیم، اما با صبر زیاد و مبارزه مسالمت آمیز.»
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل روز پنج شنبه اعلام کرد که «خوان آرناو» را به عنوان فرستاده شخصی به بولیوی اعزام کرده است تا از تلاشهای داخلی برای پیدا شدن یک راه حل مسالمت آمیز برای بحران سیاسی در این کشور حمایت کند.
اوو مورالس در این زمینه گفت: من خیلی به سازمان ملل اطمینان دارم. اما از این سازمان میخواهم که یک میانجی باشد نه یک تسهیل کننده و اگر نیاز است پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان نیز باید به آنها اضافه شود.
رئیس جمهور بولیوی در ادامه مصاحبه خود، آمریکا را یک توطئه گر بزرگ و در پشت پرده کودتا علیه خود و خروج از کشور خواند.
بحران در بولیوی پس از آن آغاز شد که «کارلوس مسا» رقیب مورالس در انتخابات پیروزی وی در انتخابات را نپذیرفت و هواداران وی با تظاهرات در خیابانها خواستار برگزاری انتخابات مجدد شدند.
این درحالیست که کمیته عالی انتخابات پس از دوبار شمارش دستی آراء، مورالس را با کسب 47 درصد آرا برنده انتخابات این کشور اعلام کرده بود.
با این حال به دنبال تشدید اعتراضات خیابانی، مورالس ابتدا با برگزاری مجدد انتخابات موافقت کرد اما در ادامه با برداشته شدن حمایت فرمانده ارتش و همچنین فرمانده پلیس این کشور از وی، مجبور به استعفا و خروج از کشور شد.
بعد از خروج اوو مورالس از کشور، «جنینه آنز» معاون رئیس سنای بولیوی از خلا پیش آمده استفاده کرد و خود را رئیس موقت بولیوی خواند. آمریکا بلافاصله وی را به عنوان رئیس جمهور موقت بولیوی به رسمیت شناخت.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای در این خصوص گفت: «آمریکا آنز سناتور بولیوی را تحسین میکند که بعنوان رئیسجمهور موقت برخاست تا کشورش را به سوی این گذار دموکراتیک، تحت قانون اساسی بولیوی و مطابق با اصول منشور دموکراتیک سازمان کشورهای آمریکایی هدایت کند».
روزنامه «گاردین» روز چهارشنبه در یادداشتی در مورد تحولات بولیوی، آنچه در این کشور رخ داده را یک «کودتا» توسط نظامیان خوانده و نوشته است که رسانههای جریان اصلی در غرب تلاش میکنند این واقعیت را انکار یا توجیه کنند.
واکنشها به حمله اوباشان امپریالیسم به وزیر دادگستری هنگکنگ در لندن
دولتهای چین و هنگکنگ روز جمعه حمله دیشب «اوباش خشن» به وزیر دادگستری هنگکنگ را محکوم کردند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، «ترزا چنگ» که به لندن سفر کرده بود مورد حمله شماری از معترضان هنگکنگی قرار گرفت. دولت هنگکنگ پس از این حادثه اعلام کرد که چنگ «دچار آسیبهای جسمی جدی » شده است.
سفارت چین در انگلیس نیز اعلام کرد: «چنگ توسط چندین معترض جداییطلب مورد محاصره و حمله قرار گرفت» و از ناحیه دست مجروح شد. دولت چین شکایتی رسمی علیه ضاربان تنظیم کرده و از مقامات انگلیسی درخواست کرده است آنها را محاکمه کنند.
از سوی دیگر، «کری لام» فرماندار هنگکنگ نیز این حمله را محکوم کرد. او گفت چنین رفتارهایی «وحشیانه» و بهدور از «اصول هر جامعه متمدنی» هستند.
پلیس انگلیس نیز اعلام کرده تحقیقاتی را در این خصوص آغاز کرده است اما تا این لحظه کسی در ارتباط با این حادثه دستگیر نشده است.
از ماه ژوئن (اواخر خرداد ماه)، منطقه نیمه مختار هنگ کنگ به صحنه آشوب تبدیل شده است و معترضانی که ابتدا به لایحه استرداد مجرمین به دولت مرکزی چین اعتراض داشتند، هماکنون با لغو این لایحه همچنان به اعتراضات خشونتآمیز خود ادامه میدهند و خواستار استقلال و یا وابستگی هنگ کنگ به آمریکا شده و برای دولت شرطگذاری کردهاند.
در صورتیکه این لایحه به تصویب میرسید، افراد تحت تعقیب پلیس چین که به هنگ کنگ فرار کرده بودند، پس از دستگیری به دولت مرکزی چین تحویل داده میشدند.
اوباشان آمریکائی در هنگ کنگ هماکنون خواستار جدایی کامل از چین شدهاند و در مقابل نیز دولت چین نیز به کشورهای غربی و به طور خاص آمریکا و بریتانیا در خصوص دامن زدن به اعتراضات هنگ کنگ هشدار داده و خواستار توقف مداخله در امور هنگ کنگ شده است.
بشار اسد: ترکیه درصدد فریبکاری است؛ باید از سوریه خارج شود
بشار اسد رئیس جمهور سوریه در مصاحبه با چند رسانه روسی که بخشهایی از آن روز پنج شنبه منتشر شده بود، تاکید کرد که دمشق هرگز با تقسیم سوریه موافقت نخواهد کرد.
اسد با اشاره به توافق سوچی میان روسای جمهور روسیه و ترکیه گفت: «بعد از حصول توافق سوچی الان باید به ترکیه بگوییم خب باید شروع به خروج از خاک سوریه کنید.کسی باور نمیکند که ترکیه در صدد بازگرداندن میلیونها پناهنده سوری به مناطق شمالی سوریه با هدف بشردوستانه است. بلکه هدف ترکیه فریبکاری است.»
به نوشته خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) بشار اسد با اشاره به حضور روسیه در کشورش گفت : «این حضور نظامی در چارچوب «توازن بینالمللی» است؛ چرا که جهان امروز نه در چارچوب قوانین بینالمللی بلکه بر مبنای معیارهای قدرت پیش میرود. قدرت نظامی روسیه برای توازن بینالمللی مهم است. روسیه کشور بزرگی است و مسئولیتهایی در سطح جهانی دارد. این مسئولیتها میتواند در خدمت جهان و مردم روسیه باشد. روسیه گزینه دیگری در مقابل خود ندارد یا باید نقش یک کشور بزرگ را بازی کند یا کنار بکشد؛ که این برای جهان خوب نیست.»
اسد هدف دیگر حضور روسیه در سوریه را مبارزه با تروریسم دانست و تأکید کرد که نمیتوان با تروریسم در مکان خودش مبارزه کرد بلکه باید با تروریسم در تمامی جهان مقابله کرد.
رئیسجمهور سوریه در خصوص کردهای این کشور نیز گفت: «آمریکا با حمایت از گروههای کُرد و به دست گرفتن رهبری آنها تلاش دارد تا چنین وانمود کند که این منطقه کردی است تا کردها را با دیگر گروهها وارد درگیری کند. اما پس از هفت سال جنگ بیشتر مردم متوجه اهمیت وحدت با حکومت بدون توجه به اختلافات سیاسی شدهاند.»
اسد تأکید کرد که جنگ خیلی چیزها را در جامعه تغییر داده اما این بدین منظور نیست که باید به سمت تجریه کشور یا زیرپا گذاشتن قانون اساسی رفت و داعیههای جداییطلبانه تحت هیچ شرایطی پذیرفته نیست و تمامی بخشهای جامعه سوریه از میهن و ساختارهای آن دفاع میکنند.
رئیسجمهور سوریه وضع معیشتی کشورش را معلول عوامل خارجی به خصوص محاصره کشورهای غربی دانست و گفت که اولویت حال حاضر حکومت تأمین نیازهای ضروری شهروندان است.
بشار اسد در ادامه به حضور آمریکا در سوریه پرداخت و آن را اشغالگری نامید. او گفت: اشغالگر بدون حضور مزدورانش نمیتواند بر منطقهای مسلط شود. حضور این کشور در سوریه به زودی باعث ایجاد مقاومت نظامی علیه خودش خواهد شد که در نهایت منجر به خروج آمریکا و وارد آمدن خسارتهایی به آنها میشود.
او افزود: «آمریکا نمیتواند در هر منطقهای که آن را اشغال کرد، آسوده خاطر باشد. این کشور بر مبنای گانگسترها اداره میشود و رئیسجمهور آمریکا بیش از آن که نماینده یک حکومت باشد، به مدیر اجرایی یک شرکت تجاری شباهت دارد. میتوانیم سیاست آمریکا را به سیاست نازیها تشبیه کنیم. توسعهطلبی، جنگ، پایمال کردن منافع ملتهای دیگر و دیر پا گذاشتن قوانین بینالمللی؛ آن هم صرفا به خاطر نفت. این همان سیاست نازیهاست.»
رئیسجمهور سوریه در بخش دیگری از سخنان خود به مرگ مشکوک «جیمز لا مژرار» سردسته گروهک موسوم به «کلاه سفیدها» در استانبول اشاره کرد و در پاسخ به مشکوک بودن مرگ وی و احتمال قتل او گفت که مؤسس کلاه سفیدها، بن لادن و ابوبکر البغدادی کشته شدند چون اسرار مهمی داشتند اما دیگر کارایی و نقششان به پایان رسیده بود.
کار روسیه در ادلب هنوز تمام نشده است
رئیس جمهور روسیه در اظهاراتی عنوان داشت که هنوز در ادلب سوریه کارهای زیادی برای انجام دادن باقی مانده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، در حاشیه نشست سران عضو سازمان بریکس در برزیل به خبرنگاران گفت: مسکو احساس میکند هنوز کارهای زیادی در منطقه ادلب، که تحت کنترل شبه نظامیان و معارضان سوری است، باید انجام شود.
وی تاکید کرد که روسیه امیدوار است روند صلح ژنو درباره سوریه موفق عمل کند.
آمریکا یک ایرانی را به بهانه نقض تحریم ها غیر قانونی به ۴ سال حبس محکوم کرد
وزارت دادگستری آمریکا از صدور حکم ۴ سال زندان برای یک ایرانی به اتهام نقض تحریم های غیرقانونی علیه مردم ایران خبر داد.
وزارت دادگستری آمریکا از صدور حکم ۴۶ ماه زندان برای یک ایرانی به اتهام نقض تحریم های ایران خبر داد.
بر اساس این گزارش، «بهزاد پورقناد» به خریداری الیاف کربن از آمریکا و انتقال بدون مجوز آن از طریق کشورهای ثالث به ایران متهم شده است.
دادگاه منطقه ای نیویورک وی را متهم کرده است که در فاصله سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ به همراه دو شهروند ایرانی دیگر و یک شرکت ترکیه ای در سه نوبت به خریداری الیاف کربن از آمریکا و انتقال آن به ایران از طریق امارات متحده عربی و گرجستان اقدام کرده است که در یک مورد، کشور واسطه که نامش منتشر نشده، این محموله را شناسایی و توقیف کرده است.
سوریه می خواهد از آمریکا تقاضای غرامت کند
بشار اسد ، رئیس جمهور سوریه در مصاحبه با خبرنگاران روس اعلام کرد دمشق مسئله سرقت نفت خود را در سازمان ملل مطرح کرده و تقاضای غرامت خواهد نمود.
به گزارش اسپوتنیک، اسد گفت:» البته این طبیعی است اما طوری که شما و بسیاری از جهانیان می دانند، سازمان ملل وجود ندارد چون حقوق بین الملل وجود ندارد. همه شکایات تقدیمی به سازمان ملل در قفسه ها (بدون رسیدگی) مانده اند چون این شبه دولتی است که گروه های جنایتکار متکی بر اصل زور آنرا اداره می کنند».
رئیس جمهور سوریه افزود:» اکنون ما در دنیای شبیه جنگل زندگی می کنیم که اکنون به دنیای قبل از جنگ جهانی دوم نه بعد از آن شباهت دارد. به این دلیل ما شکواییه ها را ارسال خواهیم کرد اما آنها (بدون رسیدگی) در قفسه ها خواهند ماند».
حدود ۹۰ درصد ذخایر نفتی سوریه در شرق رود فرات متمرکز شده است، منطقهای که قبلاً دژ و منبع اصلی درآمد تروریستهای داعش بود و اکنون عمدتاً توسط نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) کنترل میشود.
دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اخیرا اعلام کرد واشنگتن برای «محافظت از نفت» سوریه، تعداد محدودی نظامی را در شمال این کشور حفظ میکند. وی گفته بود که ما از نفت محافظت کردهایم و بنابراین، شمار کمی از نیروهای آمریکایی در مناطقی که در آنها نفت وجود دارند باقی خواهند ماند و ما از این مناطق حراست خواهیم کرد و در آینده تصمیم میگیریم که با آن چکار کنیم». ترامپ همچنین گفت که نفت را دوست دارد و نفت سوریه را عرضه خواهد کرد.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرده است که آمریکا ماهانه 30 میلیون دلار از نفت سوریه را به خارج از این کشور قاچاق میکند.
دمشق، خودمختاری کردها و نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) ، شاخنه نظامی آن در مناطق شمال شرقی این کشور را به رسمیت نمی شناسد.
دست از پا خطا کنید تحریم میشوید,اینبار نوبت مصر است
آمریکا مصر را تهدید کرده در صورتی که به تصمیم خودش برای خرید جنگنده سوخو ۳۵ اصرار کند تحریمهایی را علیه این کشور اعمال خواهد کرد.
روزنامه والاستریتژورنال نوشته این هشدار در نامه «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا و «مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا به وزیر دفاع مصر مطرح شده است.
مطابق این گزارش وزرای آمریکایی تهدید کردهاند چنانچه مصر خرید سوخو ۳۵ را متوقف نکند، واشنگتن این کشور را تحریم خواهد کرد.
مصر خواستار خرید دهها فروند جنگنده سوخو-۳۵ (نسل چهار پلاس) است.
روزنامه روسی «کامرسانت» پیشتر گزارش داده که امضا این قرارداد در پایان سال ۲۰۱۸ انجام شد و ارسال این جنگندهها سال ۲۰۲۰-۲۰۲۱ صورت میگیرد. قرار است این جنگندهها جایگزین «میگ -21 » جنگندههای چینی «جی_ 7» شوند.
سوخو سو-۳۵، جنگنده تک کابینه و دو موتوره، چند منظوره با قابلیت مانور بالاست. این جنگنده نسبت به سوخو-۲۷ ام، از ویژگیهای آیرودینامیکی بهتر، مانورپذیری بهتر، برد بیشتر، موتور قویتر و تجهیزات الکترونیکی پیشرفتهتر برخوردار است.
چین: تحریمها، تروریسم اقتصادی علیه ملت سوریه هستند
نماینده سوریه در سازمان ملل: ما خواهان لغو فوری تحریمهای اقتصادی علیه ملت سوریه هستیم و این تحریمها را تروریسم اقتصادی میدانیم
به گزارش شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه، بشار جعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت برای بررسی اوضاع سوریه گفت: ما شاهد اشغالگری آمریکا و سیطره مسلحانه این کشور بر میادین نفتی سوریه هستیم.
وی افزود: کشورهای عضو شورای امنیت باید به حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه پایببند باشند. ما خواهان حمایت از تلاشهای دولت سوریه در زمینه مبارزه با تروریسم هستیم.
بشار جعفری تأکید کرد: سطح نفاق در شورای امنیت به حدی رسیده است که برخی از اعضای آن، خود را فقط به خاطر کشتن البغدادی قهرمان جلوه میدهند.
نماینده سوریه در ادامه گفت: ما خواهان لغو فوری تحریمهای اقتصادی علیه ملت سوریه هستیم و این تحریمها را تروریسم اقتصادی علیه ملت سوریه میدانیم.
نماینده چین در سازمان ملل: خواهان لغو تحریمها علیه سوریه هستیم
به گزارش پایگاه اینترنتی سازمان ملل، نماینده چین در سازمان ملل در نشست ویژه شورای امنیت این سازمان درباره اوضاع سوریه، با تاکید بر اینکه چین خواهان لغو تحریمها علیه سوریه و کمکهای بیشتر به آوارگان در جهت بازگشت آنهاست، گفت: در پیش گرفتن یک رویکرد اقتصاد و سیاست محور میتواند به صلح پایدار در سوریه بینجامد.
نماینده روسیه خطاب به آمریکایی ها: نفت سوریه به شما تعلق ندارد
به گزارش شبکه تلویزیوین الجزیره مباشر، دیمیتری پولیانسکی معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت برای بررسی اوضاع سوریه گفت: هر گونه حضور خارجی غیرقانونی در خاک سوریه باید پایان یابد و اقدامات آمریکا در منطقه جزیره (شرق و شمال شرق) سوریه باعث بی ثباتی در این کشور میشود.
پولیانسکی ادامه داد: سوریه باید هر چه سریع تر از حضور غیرقانونی نیروهای نظامی خارجی رها شود، حتی اگر آنچه در معرض خطر است نفت باشد که برای همکاران آمریکایی ما بسیار عزیز است. این نفت به شما تعلق ندارد، نفت سوریه به سوری ها تعلق دارد.
وی افزود: برخی اعضای شورای امنیت در موضع گیریهای خود به اطلاعات جعلی استناد میکنند که در آن ادعا میشود دولت سوریه و روسیه حملاتی هوایی را در ادلب را انجام میدهند.
نماینده روسیه گفت: تا کنون حدود دو میلیون پناهنده و آواره سوری به کشور و مناطق محل سکونت خود باز گشته اند. اوضاع در برخی اردوگاههای آوارگان سوریه به دلیل دشوار بودن ارسال کمکهای بشر دوستانه به آنها فاجعه بار است.
حمله جنگنده های رژیم اسرائیل به نوار غزه و نقض آتش بس
جنگنده های رژیم اسرائیل بامداد جمعه به مواضع نیروهای مقاومت فلسطین در نوار غزه حمله کردند.
گزارشها از داخل نوار غزه از حمله رژیم اسرائیل به مواضعی در داخل «خان یونس» حکایت دارد.
بر اساس این گزارش، جنگنده های رژیم اسرائیل در سلسله حملاتی هوایی یک موضع متعلق به گروهان های قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی را در غرب خان یونس هدف حمله قرار دادند.
منابع فلسطینی همچنین از حمله جنگنده های رژیم اسرائیل به یک موضع مقاومت فلسطین در غرب شهر رفح و نقطه ای دیگر در شرق این منطقه خبر دادند.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟