
نگرانی غرب از باز شدن درهای اقتصادی لبنان به سوی شرق
نزدیک به دوماه از اعتراضات مردمی لبنان میگذرد که رسانههای این کشور از انتخاب «محمد الصفدی» بهعنوان نخستوزیر جدید پس از «سعد الحریری» نام میبرند، اما بیروت همچنان دستخوش اعتراضات اقتصادی و همچنین این انتخاب جدید است، البته کارشناسان برجسته لبنان و سوریه در گفتوگو با «صبحنو» معتقدند، قدرت گرفتن حزبالله درعرصه سیاسی لبنان و باز شدن درهای اقتصادی بیروت به سوی قدرتهای شرقی موجب نگرانی غرب نسبت به لبنان شده است.
هشتم آبانماه بود که سعد الحریری، نخستوزیر لبنان، در سیزدهمین روز تظاهرات، برای بار دوم از زمان آغاز تظاهرات در این کشور، برای معترضان سخنرانی کرد و پسازآن به کاخ «بعبدا» رفت تا استعفای خود را به میشل عون، رییسجمهوری این کشور تقدیم کند، البته چند روز پس از استعفایش اذعان کرد که اروپا با خدعه و نیرنگ امور سیاسی این کشور را ملتهب ساخته و از او خواستند تا نقش و کارایی حزبالله را در دولت لبنان تضعیف سازد تا مگر به این وسیله به او کمک مالی کنند. اکنون با گذشت بیست روز از استعفای حریری و موفق نشدن غرب در دنبال کردن اهدافش در این کشور، شاهد موج جدیدی از اعتراضات در لبنان هستیم، البته نه به اقتصاد یا معیشت، بلکه اعتراض به چگونگی انتخاب نخستوزیر جدید در این کشورکه از دیروز جمعه در بیروت مشاهده میشود.
بخشی از مصاحبه صبح نو
……
المفتاح: غرب از باز شدن درهای اقتصادی لبنان
به سوی شرق نگران است
«خلف المفتاح» معاون سابق وزیر اطلاع رسانی سوریه، در گفتوگو با خبرنگار روزنامه «صبحنو»، با اشاره به تحولات اخیر لبنان، عنوان کرد: آنچه که در لبنان روی میدهد بیشتر ظاهر موضوع را نشان میدهد، سقوط یک دولت که براساس اعتراض به معیشت و اقتصاد شکل گرفته است، اما آنچه که دشمن استعماری در این کشور دنبال میکند، یک موضوع دیگری است و آن هدفش ضربهزدن به نظام سیاسی حزبالله است، از این رو است که تلاش میکنند تا با ادامه دادن اعتراضات، توطئههای خود را دنبال کنند.
توطئه علیه حزبالله
عضو شورای رهبری حزب بعث سوریه، افزود: همپیمانان آمریکا در منطقه در تلاشند تا به نظام سیاسی حزبالله ضربه بزنند، البته نباید فراموش کرد که مطالبات معیشتی و اقتصادی مردم وجود دارد، اما دشمن تلاش میکند تا وجهه اجتماعی، سیاسی حزبالله را در این اعتراضات ، مخدوش کند تا از این طریق بتواند به جایگاه حزبالله ضربه بزند. اما دشمنان میدانند که اینگونه توطئهها راه به جایی نمیبرد و حزبالله همچنان مستحکم از گذشته است و تغییری نمیکند. این روزنامهنگار سوری، با اشاره به اینکه باز شدن درهای اقتصادی لبنان به سوی هند، چین و روسیه موجب نگرانی غرب شده است، گفت: لبنان مدتی است که درهای اقتصادی خود را به سوی روسیه، چین و هند یعنی کشورهای شرقی باز کرده . در لبنان درها به سوی غرب بسته شده است و نمیخواهند با اروپا همراه باشند. اما آنچه از تحولات لبنان میتوان متوجه شد این است که فرهنگ این کشور به اروپاییها نزدیکتر است و همانگونه که میشلعون هم اشاره کرده است میتوان دریافت که غربیها بهطور غیرمستقیم بر سیاست این کشور تحمیل شدند.
تحمیل غرب
وی با اشاره به شکلگیری دولت آینده لبنان، افزود: احزاب طوائفی لبنان برای شکلگیری دولت جدید، مبارزه با فساد را مد نظر دارد، اما آنگونه که شنیده میشود دستانی در تلاشند تا حزبالله و متحدانش را از انتخاب دولت دور کنند، آنها از پیروزیهای مقاومت در برابر دشمنان و تروریستها نگرانند. اما آنچه که لبنان امروزه نیاز دارد، داشتن یک دولت متشکل از همه گروهها و احزاب است که منافع ملی را در نظر گیرند.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟